Борисов се оправда за провала на подкрепената от него Бокова

45742_660_370

 

 

Интригата бо(й)кова е прозрачна, но за протокола не е без значение да се отбележи лицемерието в опитите на самия Борисов да замете сле(дите на опитите си да седи едновременно на няколко стола.
В приказките за деца обикновено се разказва как кандитатът за ръката на принцесата трябва да извърши подвизи, граничещи с невъзможното, за да я заслужи. Принцовете се провалят. Печели човекът от народа и става престолонаследник.
У нас е обратното.
“Човекът от народа” Борисов ( по аналогия с Тодор Живков,на когото ласкателите се подмазваха в “народната република” и дори му сглобиха филм с това заглавие) се опитва да се разграничи от потомствената съветска принцеса Бокова. Иска да угоди на господарите в Москва, но без да се ангажира с брак, който би му навредил на изборния резултат на партията на Гладните за Европейско Рефинасиране на Бюрократите ( ГЕРБ).
Ето защо Борисов поставя невъзможни условия на принцесата от епохата на неговая кумир Живков да му донесе жив(ко)а вода до 26 септември ( да се изкачи на първо или “поне” на второ място в класацията на кандидатите за поста, което е абсурдно), за да я подкрепи отново като примадона на руския бал, на който тя се провали в ролята на (уж) българска номинация.

http://clubz.bg/44472-uspeh_na_g_ja_bokova_do_26_i_pylen_tekst

Успех на г-жа Бокова. До 26-и… (ПЪЛЕН ТЕКСТ)
Премиерът Бойко Борисов отложи днес решението на кабинета за оттегляне на Ирина Бокова като кандидат за генерален секретар на ООН и издигането на нейно място на еврокомисарката Кристалина Георгиева. В началото на правителственото заседание министър-председателят говори 15 минути, в които обоснова решението си подкрепата на България за Бокова да продължи до следващото гласуване в ООН, което ще се проведе на 26 септември. Ако тогава генералната директорка на ЮНЕСКО успее да стигне до първо или второ място в класацията, тя ще остане кандидат. В противен случай правителството ще реши какво да предприеме. Предлагаме ви пълния текст на изявлението на Борисов. В края можете да видите и видео от изказването.
Малко история първо ще кажа. Явно в последните дни се разразиха доста пристрастия, писания, коментари, анализи, включително какво ще реша, или какво ще решим всички ние по теми, които не са били на дневен ред към този момент.
Аз поканих г-жа Бокова да дойде днес, но тя ми отговори, че има по-важна работа в ЮНЕСКО. Не ми направи това добро впечатление, защото, когато си кандидат за генерален секретар на ООН от една държава и едно правителство те е номинирало, и аз имам доста отговорни задачи – в сряда, днес, утре, в петък – съвета в Братислава, но държах да го кажа в нейно присъствие.
Предишното правителство (на ГЕРБ – б.р.) положи много усилия и работи много активно, особено Вежди Рашидов, за избирането на г-жа Бокова за генерален секретар на ЮНЕСКО. Положихме огромни усилия. Много преди да дойде времето, преди няколко години за избор на  нов генерален секретар на ООН, в последните си дни Орешарски реши да номинира г-жа Бокова, въпреки че знаеха, че си отиват, че знаеха, че много години има до този избор, те го направиха. И никой не си направи труда тогава да ме попита като лидер на най-голямата партия. Ние си замълчахме. Но след това като толерантно правителство, като правителство, което не отрича, а се опитва навсякъде, където може да има приемственост, особено в международен план, да го следва. И ние като правителство, си спомняте добре, изпратихме и потвърдихме официален документ, взето решение на Министерския съвет до Ню Йорк.Започнаха изслушванията. Тука, понеже някои спекулират, всичко това (и съм разпоредил, на който иска от медиите, да му се даде след това) са писмата за подкрепа, като се започне от японския премиер и се стигне до Тереза Мей, която е нов премиер, и до нея е пратено. От президентската инстуция до всички президенти, крале, в зависимост от държавното им устройство. Стотици. От мен до премиерите, от външно министерство до външните министри – там са ноти. Всичко това нашето правителство – всички вие, сме работили абсолютно честно, почтено за избора на госпожа Бокова. И не приемам, че е била по-късно издигната. Напротив – те я издигнаха 2 години преди да й дойде времето, преди да се говори изобщо. Тя е най-рано издигнатият кандидат всъщност.
Полагаме огромни усиля и към момента. И ще полагаме огромни усилия. Но не бих допуснал някой да си играе с името на България, с нашия суверенитет или с нашите решения. С тези писма ние сме помолили всички в света, а с тези, с които сме по-близки като партньори, като държави и имаме традиционно добри отношения, сме ги помолили максимално да съдействат, максимално да ни подкрепят.
Ние досега сме участвали в изборите на еврокомисари, участвали сме в изборите на генерален секретар на ЮНЕСКО и винаги заедно с президентската институция сме действали изключително единно.
До този момент минаха четири изслушвания. За съжаление нашият кандидат е трети, пети, седми, пети. Моите уважения, но дори Македония и Сърбия са преди нас. Някой явно иска недоброто си представяне в един момент да ми го припише на мен, на вас, на България. Тук правя една скоба – ако този кандидат беше излъчен от ГЕРБ, ако това беше наш кандидат, аз да съм го отзовал много отдавна, така както направих с външния министър Румяна Желева, когато не се представи добре. Макар, че всички тогава ми казваха – не тя добре се представи иначе, но английският й е малко по-слаб, немският й е отличен, продължавай. Но след като пред теб има пет човека, седем човека, а в същото време вече твърдо г-н Гутереш е на първо място, избор след избор. Лайчак мина – вече е на втора позиция. Изпревари ни Македония, изпревари ни Сърбия в определени класирания, но ние, защото предишните са го предложили, ние сме го потвърдили, работили сме толкова честно и почтено всичко това да се случи, получавам коментари и слушах внимателно, едва ли не, че ние сме щели да провалим тази кандидатура или я проваляме, за да издигнем някой друг.
Тук малко да се посмеят медиите – аз съм казал, че няма да се кандидатирам за президент, а защо да не се кандидатирам за ООН при тая логика? Мисля, че кабинетът ще ме подкрепи.
Аз не си спомням БСП някога да е издигнала човек на ГЕРБ или на реформаторите за какъвто и да е пост. Не си спомням. Напротив – ние понеже сме изключително толерантни, и съпругът на г-жа Бокова е наше предложение за Европейската банка. И в един момент неуспехът му (на кандидата за ООН – б.р.) да бъде мой, наш, или на правителството, аз няма да го допусна. Няма да допусна и в други държави да се решава нашата кандидатура. Не съм го и допуснал. Това, че сме търсили подкрепа, защото накрая в Съвета за сигурност  постоянни и непостоянни членки трябва да изберат един от региона, където е Вежди Рашидов, му казват пазарлъци, в Европа и в света му казват консултации, се консултират големите представителите в Съвета, питат се вие кого, ние кого, цели щабове работят това да се случи. И ние сме го правили, и ще го правим до 26-и (септември  б.р.).
С цялото ми уважение. И ви задължавам всеки да положи максимални усилия, включително и аз, г-жа Бокова на 26-и да влезе в първите двама. Защото следващото гласуване вече е с цветни бюлетини. И имаш ли червена бюлетина, че държавата ти не стои зад теб, не продължаваш. Трябва консенсус.
Дори забъркаха Русия и Германия в този скандал.
Дори спекулата, че трябва да е жена от Югоизточна Европа – това не е писано правило, а когато едно правило не е писано, то може да се нарушава. И накрая, когато всичките консултации минат, може да се окаже, че е жена, ама не е от Югоизточна Европа, или е от Югоизточна Европа, ама не е жена. Тогава могат да напавят компромис. Към момента това не е наша силна позиция, че видите ли е на пето или на седмо място, но е единствената жена. Отдавна половете в света, поне в цивилизования свят, са равни. Да, и на нас винаги са ни препоръчвали, колкото може повече жени, колкото може повече хора от етносите да влизат. Но, ако имаш много по-добър мъж за един пост, или обратното – жена за един пост, избираш него. Като гледам тук днес, в това отношение имаме доста повече жени.
Така, че пожелавам успех на г-жа Бокова до 26-и, цялата подкрепа на външно министерство, на всички наши посланици, г-н Плевнелиев – президента, ще бъде в ООН сега, г-жа Бъчварова ще бъде там, Дани Митов – външният министър ще бъде там, коктейл даваме в нейна чест да я представяме, така че до 26-и е така… Но, след като се опитват да ме атакуват мен и да считат, че аз влизам в някакви игри, а аз не влизам, които ме познават, знаят, че аз много се съобразявам, но няма как след 26-и, ако не е първа или втора, да я водим тази тема. Тогава ще преценим всички заедно какво да направим

23 мнения за “Борисов се оправда за провала на подкрепената от него Бокова”

 1. Дали кремлините не се опитват да играят същата игра като избора за ЮНЕСКО, но този път “жертвата” да е бокова се чудя?

 2. Мечтая за такава България, в която пожарникарите ще бъдат просто пожарникари.

 3. На таа реч само и требе да се добави: “Тази година откриваме завод за полупроводници, а догодина ще открием един за цели проводници.” Или с други думи, таа реч беше за полуидиоти, а следващата, за цели идиоти.

 4. Гледането на тази ‘мила’ снимка може да изпразни не един и два здрави стомаха и то на момента.

 5. В българският език съществуват изразите:
  “На куков ден” и “През крив макарон”
  На всички ни е ясно, че с този кандидат за ген. секретар на ООН, България никога няма да спечели.
  Най-после и любимият ни министър председател му просветна и го е разбрал това.
  И след 26 септември нещата си остават същите.

 6. Явно е,че и аз подкрепям лай-ярова за
  ООН щом се харчат за кампанията и
  държавни,мой български пари!!СКАНДАЛ!!

 7. Цирк,цирк,цирк!
  Заповядайте на цирк.Безплатен при това.
  Шейната на България управлявана от Б.Б.лети безметежно не се знае накъде.
  Добре,че е улея на ЕС и НАТО да я крепи иначе разбиването е пълно.
  На кого да угоди сиромаха Б.Б?
  На силния ,на наглия естествено.На Путин ,на Русия,на русофилите воглаве с БСП.
  нали затова е сложен на този връх.
  Да слушка и да папка.
  До преди 4-5 години при първият мандат на Герб,ортаци и съмишленини с Цв.Василев.
  Заедно грабеха държавните предприятия.
  Сега,когато се плаща сметката само ЦВ.В. е престъпник,а другият в бяло/Б.Б. /според Бъчварова/.
  За кражбите са виновни естествена селските кметове.И то само от ДСБ.
  Разкош.
  Цветанов -рупор,а Цацаров покровител.
  Накрая поклон,дълбок поклон на тези мъже и жени,който преди 15 год.ни вкараха в ЕС и НАТО.За да я има България.Иначе се превръщахме в един Крим.С тези управници и кандидат управници.

  НО УВЕРЯВАМ ВИ ИДВА КРАЯ НА ТОЗИ ЦИРК.

 8. Както обикновено в главата милиционерска и голяма бъркотия – несвързани мисли, недовършени изречения, смеване на понятия от които самият пожарникар си няма понятие… Жалък клоун!
  Иначе нищо ново – Борисов винаги се оправдава за загубите! Винаги някой друг му е виновен! и винаги се оправдава с лъжи! Безброй лъжи на корем!

 9. Подозирам,че истинския кандидат на Москва е Кристалина Георгиева, а случващото се около Бокова е част от “руския гамбит” в битката за креслото на ООН.

 10. Не стреляите по пианиста ,той толкова може!

 11. Руско активно мероприятие.
  Лавров е привикал Бойко Коцев да му търси някакво обяснение.
  Много добре се знае чий син е Бойко Коцев.
  Мероприятието се активира, за да се заметат руските следи около номинацията на Бокова.
  Вместо да се задава въпроса защо Русия избира българският кандидат за ООН и го налага през руската партия АБВ, ние се връзваме на руските провокации.
  И как няма да се вържем след като посланик в Русия е синът на един от бившите шефове на ДС, Васил Коцев.
  Наистина България се е превърнала в руско – турска губерния!
  Време е за мащабна чистка по върховете!

 12. Представете си по времето на турското робство българите да искат султана да назначи Кириак Стефчов за везир, само защото е българин.

 13. Соломон Паси и жена му се отъркват до посланника на Франция.Тоя Пасито бил председател на Атлантическия клуб. Не беше ли Соломончо застанал зад кандидатурата на Бокова? Не се ли осветли Соломончо като таен руски агент на повикване от кгбето? Не е ли по-логично да е председател на Руския клуб? Къв атлантик може да бъде тази руска законспирирана пачавра и жена му също? Егати и гнусният миндил. Западните посолства не го ли разбраха ,че Соломончо е със червена звезда вградена в челото, и е потомствен комунист във червата?

 14. Всички беди на България идват от Русия! Наближава сакралната за Русия 2017г. Годината в която Русия ще навлезе във спиралата на хиперинфлацията,падането на цената на петрола,обезценяването на рублата, удължаването на санкциите ще доведе до събития за които целия запад мечтае да се случат час по-скоро . А ние българофилите мечтаем за тази прогноза двапъти повече. Днес е “кръстовден”! Бог да ги прости! Чакаме ” Видовден”!

 15. Поздрави за D.SAVOVA

  Бляновска пита – Борисов отговаря.
  -Г-н Борисов, знаете ли, че Пеевски и Цветан Василев отмъкнаха 4 млрд. от КТБ ?
  -Знам разбира се, нали им помагах…
  ————————-
  Влизат Борисов, Пеевски и Василев в бара и казват:
  -Налей по едно бързо уиски, преди да е започнало!
  Барманът налива по чаша и те веднага я изпиват
  -Налей по още една преди да се е започнало!
  Барманът налива още по една и те отново набързо я изпиват.
  -Кой ще плаща?
  -Ето, започна се…Абе глупак, не разбра ли, че народа ще плаща за КТБ.

 16. От смрадта на нашия руско-турски кенеф ще се отървем след време, когато нашите деца, изучили се на запад ще започнат да навлизат във властта. Те имат стабилен имунитет.

 17. ЧУКЧА-МЕЧТАТЕЛ, Конфуций би казал: Оставете пожарникаря да бъде пожарникар. Звучи малко като Бъчварова пред ‘нова тв’ – ‘оставете МВР да си върши работата’, но при него става въпрос за друг ред в обществото, за който и Вие (и аз) мечтаем.
  Проблемът е, че сме го оставили нашия пожарникар… та добрият ред, за който говори Конфуций, е много лошо объркан.

 18. Като споменах Бъчварова. Поредното смущаващо признание – във връзка с новината за удавените в Дунав мъж и дете: “По думите й МВР е разбрало късно за изчезналите в реката иракчани, защото полицаите не са могли да се разберат със задържаните бежанци без преводач.
  Жертвите са били установени два дни след залавянето на групата.”
  http://www.mediapool.bg/pravitelstvoto-otvarya-nov-bezhanski-tsentar-i-prashta-oshte-voenni-na-granitsata-news254000.html

  Няма интернет връзка, няма телефони, няма преводач, полицаите безпомощни. Министър Бъчварова, чувате ли се в 21 век?!!!!!

 19. “Изпревари ни Македония, изпревари ни Сърбия”?! Ха Ха, Доброо Утро другарки! То кой няма да “НИ” изпревари с тия милиционери/ки начело ??
  Ама нали е наше чедо комунистическо, пък ако ще и магаре да е!!
  Слаб им бил английския !?? Ха Ха, олеле ще се напикая от смях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.