От вандалския русофилски ак(т) на Копринка мирише на режисирано разграничаване от него

-e1431326700286 ruski_sabor

 

НА ДВЕТЕ СНИМКИ: СБОРИЩА НА СЪВЕТОФИЛИ В БЪЛГАРИЯ- ПРЕД ПАМЕТНИКА ИМ В СОФИЯ И КРАЙ КОПРИНКА. ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!

“Крайно време е отношенията ни с Русия на СТЪПЯТ ( курсивът мой-бел. авт.) на една открита, ясна и прагматична основа”, заяви Румен Радев, русофилският кандидат за президент на България на русофилското сборище край язовир Копринка на 10 септември.

Думите му се възприеха като сигнал за атака, за преминаване от думи към дела. Наистина СТЪПИХА върху европейското знаме. Радев се направи, че не е видял.

Радев спусна опорните точки пред представителите на руска пета колона на трибуната и в подножието й. Не пропусна глупавата мантра за “необятните руски пазари”.

Това е стара съветска лъжа. Съветофилите я възпроивеждат и днес, “бъркайки” необятните руски простори с необятните европейски пазари, част от които сме днес въпреки погрома върху българската икономика, кастрирана десетилетия наред от съветските поръчки за нискокачествена продукция, произвеждана с нискокачествени съветски технологии.

Русофилите обаче “бъркат” само на думи. На практика безпогрешно избират за себе си и децата си качеството на живота, стоките, образованието, технологиите и туристическите услуги на развития Запад пред онова, което им предлага в това отношение необятната руска пустош.

В името на политпечалбата от метаните пред остатъчната русофилщина по нашите земи обаче вождовете на петата колона се правят на слепи. Включително пред руския казачок върху европейското знаме, разиграл се пред очите им.

Бившият генерал Радев, който предполагаемо трябва да има орлов поглед на пилот, не “забелязал” какво се случва на метри от него.

Др. Корнелия Нинова, млада и очилата,-също.

Зад лявото рамо на Радев на трибуната наднича и незрящият за скандала виден пратник на ГЕРБ, депутатът Красимир Вечлчев- видно от видеото . http://www.faktor.bg/novini/balgariya/81469-rusofili-ritualno-tantzuvat-varhu-znameto-na-es-s-ninova.html%7D

“Проглеждането” на (съ)участниците в позорното събитие започна от върха на “Позитано” на следващия ден. Партията, която даде свидния си лидер Сергей Станишев на европейската партийна бюрокрация, първа се сепна, че е неудобно да тъпчат ръката, която ги храни и съответно се разграничи от тъпченето на европейската символика.

Руският кандидат за българския президентски пост Радев беше пуснат според стъпаловидния график на разграничаването да направи същото ден по-късно.

На третия ден, според този съгласуван дневен ред, от ГЕРБ се възмутиха също. Но не от присъствието на своя представител Красимир Велчев, а от това, че и от БСП не са реагирали на момента.

Велчев , като един граждан за европейско развитие, би могъл да напусне възмутен на мига сборището, което е уважил. Едно е обаче да правиш мили очи от трибуната на онези, които те освиркват и замерят от безопасно разстояние, а друго е да минеш през техния шралир като провинил се руски войник, подлежащ на бой с пръчки от съмишлениците, които изискват от съюзника си ГЕРБ пълно преклонение пред Русия, а не само половинчато възхищение от всичко руско, демонстрирано от Бойко Борисов и неговите (уж) десни ръце в уж дясното пространство.

66 мнения за “От вандалския русофилски ак(т) на Копринка мирише на режисирано разграничаване от него”

 1. Тия мизерници нямат капка достойнство! Превърнаха се в идиоти, каквито са били и бащите и дядовците им. Заради позорната им предатеска дейност спрямо Българския народ, благодарение на който ги има, България преживява най-тежкия момент от живота си в мръсна ужасяваща бедност и тотално заличаване на хиляди родове изчезващи безследно и завинаги на чието място идват мургави неграмотни цигани!!!!! Ако им кажат и собствената си майка ще обесят, като я заклеймят че е империалистическа шпионка!

 2. Блеяновска пита-ген.Радев отговаря

  Г-н Радев, кога решихте да се кандидатирате за Президент?
  -Веднага след като гледах филма „Полет над кукувиче гнездо”. Знаете, „няма бивш летец”…
  -Но защо точно от БСП?
  -Тя е 100-годишното гнездо на Московската кукувица. Знаете, ” Няма бивши мекерета”…

  ———————

  Изпит по бордово оборудване.
  -Курсант Радев, каква е разликата между бушон и предпазител?
  -Бушонът изгаря когато е необходимо, предпазителя-когато му заповядат!
  -Маладец!

 3. Нашите комунисти са менте-комунисти. При руснаците ходят да се шибат, а във Европа ходят да раждат!

 4. Така управлявана България отива на зле.Тъпченето на Знамето на Европа е знак за тъпченето на европейските ценности и закони.Всеки ден у нас се прави точно това.Мафиотски сделки и грабежи и -Мълчанието на агнетата, по-точно овцете.Прокуратурата е бухалка на мафията.Поредната простотия с бокова.Тиквата ръси глупости – сякаш работи в шоу бизнеса за идиоти.Пеевски купува на цени на едро всичко – ва банк.Колумбийските наркодилъри ряпа да ядат – по тях се стреля, а нашичкия го охранява и НСО.Гл.прокурор му е изтривалка.Лозунга сега е – гласуваш за Боко – управлява те Пеевски.Докато изкупи всичко- после ще ни изгони.

 5. С погнуса тъпчат знамето на ЕС, но с густо ‘усвояват’ европейските пари. Защо пък не, като се сетя за приказката, че неадекватния не е тоз, който яде зелника, а тоз дето му го дава. Вчера френския посланник призова младите да не оставят БГ на Грух и сие. С какво, обаче Европа даде пример на младите в БГ да търсят промени. Даде им пример със смехотворна импотентност пред всекидневното потъпкване на законите и духа на ЕС в БГ от властимащите. Имаше ли реални последствия? Питам защото единствените за които се сещам са многото закани за наказателни процедури (махане на пръст без последствия) и едни доклади, на които вече и гаргите се смеят. Европа остави гледа към БГ със сляпото си око, оставяйки я на прасетата, а не трябваше да е така.

 6. „Не е от полза за стадото, ако овчарят е овца.”
  Гьоте, „Писмо до пастора”

 7. И още във връзка с казаното от Френския посланик и за морала в ЕС – тоз, който издигна символа на #КОЙ за шеф на службите сега е шеф на евросоциалистите. Това е примера, който дава цивилизована Европа за това какви ‘строги последствия’ чакат всеки, който рече да остави държава от ЕС на такива като пеевски.

 8. Пак ще повторя!Всички тези ОТРЕПКИ и МИЗЕРНИЦИ на това срамно зборище на Копринка, да бъдат натоварени във свински вагони както го е правил любимият им кумир и САТРАП СТАЛИН и ВОКЗАЛ ЧЕМАДАН и за любимата им РАЗИЯ барабар с цялото продажно правителство, да се нарадват на мечтаната им свобода.IIC…..oIL.

 9. Винаги ми е било чудно на какво се базира самочувствието на българи. Молка, дребно държавица, без промишленост, без селско стопанство. марионетка в ръцете на Америка. С едно посещение на американските сулю-пулю правителството на България казерува и изпълнява. Да вас след триста години няма и да има. Още сега българката трябва да ражда по пет деца, но и тогава не се знае дали ще ви има след 300 години. Единственото свястно нещо, което си имахте-просрахте по заповед на Америка. А какво ви е дала милата ви е тя? Еврофондовете ти ми усвояват. И много ли усвоихте? Какво постигнахте с тези еврофондове? Освен скапани пътища турчеля да минава по-бърза на запад? Заем в космическите 16 млд за страна без икономика? Конкретно казано-българи-най-ничтожната нация в света, но самочувствието с най-голяма буква.

 10. Струва ми се, че от няколко години в БГ тече все по-явно една тенденция, която ми се иска да нарека “края-на-примитивния-мутренско-комунистически-чалгаджийски-крадлив-селяндурски-преход”. Кулминацията на тази тенденция ще бъде сриването на ГЕРБ и модела на управление чрез интриги и раздаване на постове, който тази партия създаде. Иска ми се да не е толкова далече времето, когато България ще се изправи на крака и ще започне да се връща бавно, но сигурно към някаква човешка, политическа, цивилизационна нормалност.Симптомите на тази нормалност са: 1/ протестите от лятото-есента на 2013 г.; 2/ емиграцията на Цветан Василев и неговото проговаряне, предизвикано от страха му от същата тази грозна действителност, част от която беше той; 3/ проявите на гражданското общество, публикации и гласове, медии, които само преди няколко години бяха невъзможни; 4/ Иво Инджев не изглежда вече така самотен в разобличаването на зловредното влияние на една империя върху българската съдба; 5/ позициите на президента Росен Плевнелиев; 6/ “промъкването” на читави хора с цивилизовано мислене и поведение до високите етажи на държавната власт- например Лозан Панов; 7/ позициите и отпорът на Съюза на съдиите срещу селяндурщината на ВСС; гласовете на млади и надеждни съдии в него 8/ вътрешната опозиция в самия ВСС от магистрати, излъчени от съдийската квота; 9/ решението на Софийски апелативен съд – и особено неговите безапелационни мотиви – недопускащо екстрадицията на Бююк, което компрометира и срина политическите позиции на Борисов, който допусна срамното експулсиране на същия; 10/ издигането на кандидатурата на Трайчо Трайков, даващо възможност на нормалните хора да гласуват за президент; 11/ увеличават се и все по-смело звучат отрицателните мнения срещу управлението и крадливата корумпирана среда; 12/ портал “Култура”, БХК, “Протестна мрежа”. Примери има още много. Горенето на знамена от пещерни недоокултурени хора е израз на едно безсилие и една отиваща си епоха от тъжната българска съдба. Смятам, че обществото е на прага на една нетърпимост и само една малка искра ще е в състояние да възпламени цялата тази картина на шуробаджнащина, кражби, корупция и толериране на некадърността и посредствеността. Рано или късно свестните, способните, образованите, цивилизованите ще си поискат обратно държавата. Другото би ни обрекло на смърт.

 11. Мила ЛЮДМИЛА

  Поздрави от най-бедната страна от ЕС, където средната заплата вече е по-голяма от тази в Русия!

  Най-искрено Ви пожелавам на руски, но с български букви: ВСЕГО ХАРОШЕГО!

 12. Г-н Инджев, поздравления че публикувате и текстове на руснаци като този на людмила по-горе. Ние по възрастните българофили ги знаем добре що за стока са, но по-младите хора, за да не останат заблудени, трябва да вдъхнат сами дълбоко вонята, която лъха от този най-нечистоплътен народ на планетата. Белким така разберат младите българи що за ‘цветя’ се натискат да се впишат в епитета ‘братушка.’

 13. Уважаема Людмила, позовавайки се на името, което сте използвала и по недоброто владеене на българския език смятам , че сте рускиня заселила се в България. Проява на лош вкус от Ваша страна е да ни наричате най- нищожна нация и да живеете в нашата държава. България е една от най- старите държави в Европа, с много красива природа и приятен климат. Азбуката кирилица, на която пишете в Русия е българска и я имате , благодарение на български църковни книги, пренесени в Русия и български духовници разпространили православието в Родината Ви. Православният дух, с който толкова много се гордеете в Русия сте получили от нас, българите.По време на Руско- турската война 1877-1878 год вашите войници са гледали със завист китните български села, красивите къщи на българите, които макар и под чужда друговерска власт са живеели много по- добре от вашите селяни, разделили се съвсем скоро с крепостничеството.
  Да, сега ние се намираме в труден период, благодарение на вашата окупация. Все още кървят и не зарастват раните, които ни нанесохте през 1944год. И по османско време българите са пътували и търгували в Западна Европа и са градели православни църкви , което по времето на вашата окупация ни беше забранено. Но българите не напразно имат хилядолетна история, преживявали сме и по- трудни времена, оцелявали сме и сме се въздигали като нация нееднократно. Ще го направим и сега за най- голямо Ваше съжаление.

 14. @ЛЮДМИЛА.

  Забелязахме те. Като Лада на баир си!

 15. Людмила, самочувствието ни се базира на това, че вие масово напирате да живеете у нас и да получите българско гражданство, а ние у вас не желаем и да стъпим. Дори да ни плащате. Дори най-върлите русофили у нас не искат и да чуят за преселване в Русия. Помислете над това – ако можете. Вместо да обиждате страната, от чието гостоприемство сте се възползвали.

 16. Леви ли са онези български “леви”, които горят европейски флагове и използват реториката на крайно десните европейски партии? По конкретен повод Г. Папакочев обобщава фактите и различни мнения по темата.

  Дойче Веле

 17. Видях Ладата на баира та се сетих за един виц. Англичанин, французин и руснак са се вторачили в картина, представяща Адам и Ева в райската градина. Да кажем Лукас Кранах младши.
  – Вижте тази спокойна, резервирана съдържателност, най-вероятно са англичани. (казал англичанинът).
  – Глупости! Голи са, красиви са… ясно е – французи са. (гласът на французина).
  – Няма начин! – изкрещял руснакът. Нямат дрехи, нямат подслон, имат само една ябълка за ядене, на всичко отгоре са им казали, че живеят в рая – тия са само руснаци!

 18. Добре дошла, Людмила! Пиши по-често, харесва ми акцента ти, развеселява ме!
  Уважаеми Стамбо, без ни най-малко да подценявам таланта Ви (дано не завиждате), но автентичното си е автентично! Оригинал!:) Поздрави!

 19. Корекция

  … “дано не завиждате” се отнася за “автентичното”…

 20. Людмилче, откъде такова самочувствие да ни казваш колко сме нищожни, когато ни пишеш с буквите, говориш ни с езика и ни живееш в държавата ??? Като ти е толкоз чудно вземи ни прочети историята и тогава смей да коментираш но не с задника си!! Нямате елементарно уважение на хората, които са ви поканили в родината си!
  Помня навремето баща ми как носеше на малките русначета жвачки да се радват и ми разказваше как пиете бирата в найлонови торбички. Коя си ти бе мухло умряла ???? Що не си ходиш в къщи да строяваш пияния си мужик !!!

 21. Между другото не е зле наистина повече такива неграмотни руски боклуци, да си казват мнението, за да се излекуват окончателно всички Българи от болестта русофилия ако имат и малко останало достойнство! А тези, които въпреки това продължат да им се кланят, нека бъдат заклеймени като най-долни твари и мръсни слуги!!
  Цялото бсп и абв (с боклука паваранов) под ножа! Всички мръсници от герб – бивши партийни активистки и мързеливци под ножа! Отрепките по останалите партии вмро, патриоти, атакистки и прочие сган, под ножа, за да не бъде вече България под калния ботуш на пиянската руска орда!

 22. ЛЮДМИЛА
  Името не ти подхожда.Руска пепелянка, остави българите на мира и си гледай мизерията в Русия.Едва ли можеш да изброиш колко човешки живота сте погубили и продължавате да убивате всеки ден.Вие не сте хора.Това което си написала в този блог, който събира много добри и съпричастни за страната си хора, не е за теб.Една рускиня дошла а първи път в България пита -Всички къщи ли имат покриви?- от наша страна абсолютно недоумение!!!Та ходи си при колибите и се изживявай като “велика” сила.А американците,които мразиш са тези, които измислиха компютъра и всички технологии, за да можеш да пишеш в интернет пространството.Много ви трябва от сивото вещество, за да ни настигнете – дори нас Българите.Поне сме част от
  ДЕМОКРАЦИЯТА, а вие сте от най-лошия тип диктатури- азиатските.

 23. Ще префразирам Гьоте *и говедата не искат да ги хасе говедо*,а ние ще избираме Радев за президент.
  Нинова и Радев трябва да бъдат разследвани от прокуратурата за подбуждане на действия увреждащи авторитета га България и водещи до национално предателство.Не е достатъчно само да се разграничат.
  Трябва да понесат отговорност за респект.
  Този Радев знае ли как се търгуваше с Русия.
  През 1994 г.изнесохме 50 000броя течен сапун за Новорусииск.
  Стоката замина,но парите не дойдоха.Съобщиха ни,че стоката нямала търговски вид и трябвало или да си я приберем.или да я унищожат,за което да заплатим глоба.
  Заминах за Москва /това беше последното ми нътуване до там/ с куп здравни и екологични сертификати,че стоката е годна и да я раздадат по ведомства,защото обратното връщане е много скъпо.
  Тези диваци се съгласиха с удоволствие.Изнудиха ни. и така не платихме глобата,но не получихме и парите за стоката.
  По този начин изгоряха милиони от козметнчните ни заводи,като стоката заминава,но пари нямаше.
  Отделно от това Русия изкупуваше на 10 кратно по ниски цени от международните,а ние работехме със западни суровини.
  Загубите бяха огромни.
  Това беше руският пазар.
  Сега търговията с Русия е толкова затруднена.Това не е ЕС за свободно движение на стоки и капитали.В Русия разрешителните режими и двойните мита правят търговията невъзможна.
  Ама тъпият Радев откъде да знае това.Плещи глупости.
  тези неща ги знае Трайков,затова става за президент.
  Ь Радев и за говедар не става/по Гьоте/.
  И накрая един виц от соца;
  линията Варна Иличовск руснак звъни по телефона
  -Таварищ Иванов,тавариш Иванов
  -товариме,товариме, отговаря уплашено нашият.

 24. Някакъв незрящ друга пътува с кола за кьор – софрата на яз.”Копринка”/”Г.Димитров”/.

  -Спирай! Пристигнахме.
  -Откъде разбра?
  -По миризмата. В Казанлък миришеше на българска роза , тук мирише на „Тройной одеколон”!

 25. Добре би било колкото може повече българи да прочетат злобата изплюта от т. нар Людмила. И да проумеят истинското отношение към нас .

 26. Познавам една рускиня Людмила,която винаги гласува за СДС и ДСБ.Според мен и руснаците са жертва като нас. И все пак,истина е,че Людмила е извадка от едно остатъчно общество,у нас и У тях,с което само биологичният фактор ще се справи.Тя е симбиоза между руското погрешно чувство,насадено от комунизма,за величие и право да се разпорежда със съдбата на другите народи,от една страна,и от друга – безкритичност и неспособност за мислене от българските й събратя.

 27. до людмила:

  таваришка людмилка, ако се огледаш около теб едва ли ще можеш да видиш някоя от “великоруските” си стоки и предмети. Даже ти самата не ги предпочиташ – ЗАЩО?
  Дори и в родният ти бандитустан RAZIя не ги предпочиташ! Даже и самият си “роден” бандитустан RAZIя не предпочиташ, щом си дошла в България! Вашият бандитустан RAZIя е най-голямата по територия държава в света, а ти си дошла тук в една България, при това член от “враждебният” ЕС!
  ХОДИ си в анексираният СИБИРь в “именията” на ГУЛАГ, където ще те посрещнат като “баришня” от скотовете на ОГПУ и ФСБ!
  И освен всичко друго, България е валутен донор на твоята бандитска държава всяка година с над 5 миларда долара. Тоест България ХРАНИ теб и твоята бандитска държава, а не ти нас.

  И никой няма нищо против самата ви RAZIя , а против бандитите, които сте си “избрали” да ви “управляват”!!!!
  Ако RAZIя беше демократична държава ….. – не само ,че нямаше да има никой нищо против теб и вас, а всички щяха да ви подкрепят и да се стремят да си сътрудничат с вас.
  Но вие, като народ, крепите една изцяло бандитска власт, чиято единствена цел е остане на власт. Ако смяташ ,че “народ” ,който крепи на власт един доказан бандит -путлер , заслужава уважение, то дълбоко се самозаблуждаваш.
  путлер ви лумпенизира с “евразийските теории” за величие не, за да бъде RAZIя “велика сила”, а само за да остане ваш пожизнен сатрап и вожд.
  P.S. И вместо да пропагандираш своят бандитски путлерофашизъм , можеш да се опиташ да го промениш в самата RAZIя, и след това да даваш своето “мнение” за другите държави , които са далеч много пред вас в своето човешко и обществено устройсто!

 28. Стамбо, липсваш ни! Какво става? Къде се скри?

 29. Ето и един линк :

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/09/07/2821753_shte_izchezne_li_bulgarskiiat_narod/

  Може да се види как е охарактеризирал Г.Марков “най-справедливият строй”, преди 1989г..
  Който доведе до огромните днешни проблеми в НРБ, които десарите и началниците им от БКП приписват на “демокрацията”. Както и бандитският преход , с който се опитват да прикрият бандитската си същност и генезис.
  П.П. Както се вижда няма никаква разлика в периода 1944-89г., и след това 1989-2016г..

 30. людмила, посмотри, послушай, порадуйся, блядь русская:

 31. АДИО, СВОЛОЧИ!
  По обем износът на България за Западна Европа вече надхвърля 42 пъти (!)стоковия поток към “необятния” руски пазар. Полека-лека бедната българска икономика се ориентира към конкуренцията и високите стандарти на ЕС. След 5-10 години няма начин да не догоним равнището от 1939-а, когато страната ни е в далеч по-стабилно икономическо състояние.
  Главното е да не допуснем нова 1944 г. Да не позволим на разните людмили, ванки и вовки да ни изтикат от европейската магистрала и да ни насметат към евразийските трънливи пътеки.
  За да не настъпим руската мотика за пореден път, нека да си опичаме акъла! Никакви радевци, каракачановци, гоцета, воленци, татян-дончевци, доганчета и пр. рублофили!
  Крайно време е и ние (последни в Европа) твърдо да изречем: “Адио, сволочи!”.

 32. Мисля, че е крайно погрешно всички руснаци в днешни дни да бъдат подвеждани под общ знаменател – Путин и компания. В Русия, не само извън нея, живеят много модерни и демократично мислещи хора. Повтарям мислещи! Най-сериозните и научно обосновани критики на комунизма и пропагандните му клишета са писани от руснаци. Не надценявам тази съвкупност в количествено отношение – на митинги срещу путинизма излизат десетки хиляди хора от стотиците милиони. Но затова именно тези хора заслужават още повече уважение, защото за опозиционност в Русия убиват. Русия – и на Николай Кървавия и на още по-кървавите Ленин и Сталин и техните епигони – наистина е най-големия враг на България и на българския народ в най-новата ни история, но руския империализъм и болшевизма са избили много повече руски и съветски граждани отколкото българи. Така че, хайде да не прикачваме на всеки руснак априори отвратителните качества на империята. Ако беше така нямаше да убиват нито Политковская, нито Немцов. Ами това е…

 33. Ами, аз съм си написал и името и адреса: Ангек Николов, историк, inter_idea@mail.bg

 34. Напалм!
  Това е универсалното лекарство срещу русофилската наглост!
  Да не забравяме, че същото лекарство е приложил Стефан Стамболов и България постига небивал икономически ръст, след скъсването на дипломатическите отношения с Русия!

 35. До Людмила от Евразия /опс – от Русия/

  Конкретно казано – руснаци-най-идиотската нация в света, но самочувствие с най-голяма буква. Сега още по-конкретно: Дарагая мая неабятная, полутара тонная руская мамаша, чий го дириш в България, ма краво тъпа, застреляна?! Събирай си дрешките в чемодана, после вокзалчето и на Масква. Там обяснявай коя е най-ничтожната нация и кой ще го има след 300 лет и кой не. И най-конкретно, дарагая мая неабятная тьотка, самочувствието ни, най-вече спрямо вас, се крепи на няколко неща. Убеден съм, че си необятно тъпа, за да ги схванеш, но все пак: първо – ако не сме ви дали писменост и религия, вас – орките от московските блата, изобщо нямаше да ви има. Щяха да са ви претопили няколко пъти. Я монголите, я тевтонците, я поляците или далеч по-силните в търговско отношение градове от Новгород, до Киев. Второ – нас ни има поне от 1300 години /най-вероятно и от повече/, вас от има-няма 500-600; трето – ние сме преживели достатъчно неща и пак ни има. Тоест – и вас ще преживеем. Та след 300 години нас пак ще ни има. За вас не е сигурно изобщо. И последно, празноглавая и неабятная, не знам някой българин, независимо колко е тъп и прост, да се е засилил да се преселва в Раша. Докато виж обратното…

 36. ЛЮДОЕДКА
  Видя ли какво стана, като си навираш носа не където му е мястото.Всичко това се отнася и за рублофилите в България.Мизерници.Нали знаете какво става с всеки продал си душата на Дявола.Справка Мефистофел.Ама вярно, че четете не Евангелието ,а опорните точки на Путин.Е няма значение,Мефистофел ги е писал.Как хубаво ви насадиха с бокова на руски запъртъци,защото не ние Българите я номинирахме, а Лукавия 160 сантиметровия и слугите му у нас.Е, като ги изгоним България ще се спаси.

 37. Супер ви клъвнах. Завъртяхте се, припомняйки с какво ви велики. Сега ще видим. Първо за буквичките. защо България е единствената страна във света, в която не изучават, чисто информативно, за обща култура, гръцката азбука? Ние в руските училища я изучавахме в 5 клас. но аз още помня, макар че съм на 70:”Алфа, бета, гамма, дзетта, етта, тетта, епсилон, ню, ксю…”. Понататък съм забравила. Защо не изучавате? Защото всеки здравомислящ човек, даже просто разглеждайки гръцката азбука, веднага ще схване, че славянската азбука е нейното величество ГРЪЦКАТА азбука. Я ми кажете,горди с постиженията си българи, коя буква измислили Кирил и Методи? Буква А,а аз ще ви кажа, това е гръцката “алфа”, буквата Б, а аз ще ви кажа, че това е “бетта”. Да речем измислили буквата “Л”, а аз щи ви кажа, че това е гръцката “лямбда”. Изписват се едно към едно. Кирил и Методий измислили “глаголица”. Но тя е “потънала в Летта”, как казват “древните римляни”. Да и националността на Кирила и Методия под голяма въпросителна. Нима си въобразявате, че двама души заобиколили, направили училища и са обучили народите на целия Балкански полуостров сам самички дваминка? Това са били хиляди, хиляди незнайни високообразовани гръцки монаси. Ето кому трябва да се възсоздаде почитта. Но тъй като вие българи, освен чиста вода плагиатори, понятие “Благодаря”, извън вашия интелект и образование. Кирил и Методий са влезнали в историята, защото са били някакви щефове в черковната йеархия. На тях е била поставена задача да преобщат дивите пристигащи от север племена, които и са българи, к хилядолетната гръцка култура. Схващате? Вместо да воюват с новодощли, които са крадяли и убивали, върлували в гръцките поселения, умните гърци решили да ви приобщат към своята култура, вместо да воюват в вашите потомци. ИТакава задача била възложена на шефовете от религията Кирил и Методи. Нима си въобразявате, че за шефовете ще назначат представителите на дивите племена? Те са били най-вероятно гърци. А това ще сте супернеблагодарната нация и спор няма. За да ви извадят от историческото небътие, Русия дала триста хиляди убити и починали от рани. Ви, засранци, не знаете на Трети март да кажете само една единственна дума “Благодаря” и да сложите някоя-друга китка и да отслужите заупокойната молитва. Моля, някой да посочи прицедент в историята? Неблагодарниците, вот ваше название на вашата нация. Русия вас ви извадила от историческото небътие, но обратно в историческото небътие вие си закопахте сами.

 38. Люська моя, ненасытная, растеш или хочется?
  Явно не си намерила в България онова, което дириш.Не се натягай толкова, наведи се мъничко и плътно заставам зад тебе…
  И “дружбата” ни ще крепне и процъфтява! /само дано си под 40 и под 70 кг/
  🙂

 39. Този път повода за участие в блога е двоен.
  Видеото от речта на кандардисания за президент, и поставилите го в подходящата за опознаване компания.
  Лика прилика!
  Загрижен за загубите на страната от необятните руски пазари! Той е прав, но погледнато от руската гледна точка.
  Те няма да имат чушки и домати и паста за зъби, а ние за щастие, няма да имаме МИГ–ОВЕ!
  Вярното от изказването му само е, че пазарно чушките и доматите ни, дето бихме изнасяли, няма да отидат за покупка на нови бракми (справка индийците).
  Невярното е, че първо високата цена на зеленчука ще я плаща данакоплатеца, а после на много по–ниска цена, както преди, ще се продава на руския пазар.
  И така избраните президенти и председатели, ще искат да се вдигат цените, разбира се с благовидни пориви, да увеличават благосъстоянието на земеделстващите, но сметката е в минус.
  Така, че реално погледнато, загубените руски пазари ще си останат както обикновенно, пак чиста загуба.
  Едното хубаво от тази Копринка е, че виждаме истинските им лъжливи мутри и можем да преценим както избирателите, така и кандидата им.

  Вторият фаул, беше Людмила, която се оказа недоумила се ОЩЕ.
  Ами то не е достатъчно само да се отървеш от една просташка страна и да отидеш в сдна по–поносима.
  Така го разбирам аз, след като стоиш тука и въпреки неодобрението ти, още не си си взела чемодана.
  Разбирам, направила си добър избор, но би трябвало и да се очовечиш малко. Да добиеш поне поносими обноски и култура, вероятно и много други работи…
  Сега поне имаш възможност да се движиш в една по–подходяща за човека среда.
  Като съдя от начина на изявата ти, пак се намираш в някакво гето, вероятно всред най–долната прослойка от някогашните наети дървари или други твари, които тук не се котират.
  На времето по твоят българоруски му давахме на такъв индивид оценката „От авца детье акъль“.

 40. Людмила, със смях четох безсилната вековна залоба на руснака към България, българите и всичко българско. Аз лично ти благодаря, че показваш какво е истинското ви отношение, и че никакви братушки не сте и никога не сте ни били. Няма как такова примитивно, тъпо, изтъкано от злоба и комплекси за собствената си малоценност племе, като руското, да бъде братско с нас българите. Права си в едно: ние сме зле икономически и бедни. Да, ние сме много зле и сме много бедни в сравнение с Швеция, Холандия, Германия,Франция и Великобритания. Няма спор, че сме бедни на фона на САЩ, Канада, Швейцария и Норвегия. Така е. Обаче, неуважема Людмила, в сравнение с твоята скапана Русия, която няма и един път като хората (да, нашите пътища и магистрали може и да не са като германските или американските, но нашите пътища са непостижими за вас и вие никога няма да имате такива), в която хората и сега живеят в землянки и комуналки; страна, която дори минималната работна заплата е много по-ниска от мизерните български 450 лева (минимална заплата в България); страна, която в болниците все още употребява спринцовки за многократна употреба; същата тая Русия, която употребява 21 % от световното производство на хероин и еипидемията от СПИН е като в Африка; Русия, в която средната продължителност на живот за мъжете е 55 години; Русия, която не произвежда НИЩО и чака пари само от продажбата на петрол, газ, дървен материал и износ на руски проститутки; Русия, която няма дори обществени тоалетни; Русия, от която емигрират в България хиляди и хиляди твои сънародници (не съм чул българин да е имигрирал в Русия) Е в сравнение с тая Русия, ние, българите и България сме на светлинни години и не можете да ни настигнете. Да, чуваш ли, вие сте изостанали с поне 200 години спрямо нас. Така че, Людмила, хайде вие първо станете развита държава, общество, икономика поне на нашето ниво. Ама първо се научете да се храните с вилица и нож и си направете обществени тоалетни. После пътища, училища и т.н. Ама вие нали уж сте велика държава? Защо с нас се сравнявате? Защо не се сравнявате със САЩ, Великобритания, Япония? Людмила, истината е, че вие сте най-мизерната дупка на света, клоаката на човечеството. Наверемето един германец ви определи като тор, но явно е грешал – вие и за тор не ставате. С тази злоба, ненавист, скудоумие, тъпота душевна мизерия, пороци и наглост, даже и за тор не сте пригодни. И да, ние имаме право да сме горди, защото сме създали писменост, която сме дали на вас. Ние сме положили върху вас един цивилизационен пласт, че да може да се наречете хора. Дадохме ви букви, език, книги, религия, велики мъже за патриарски и книжовници. Всичко ви дадохме з ада станете човеци – уви, негодни сте за това. За доброто, което ви сторихме как ни се отплащате? С незаслужени обиди, злоба, ненавист, геноцид, кражби? Бог вижда и наказанието ви в крайна сметка ще е страшно. Интересно е вие с какво може да се гордеете? С това, че помещиците са ви продавали за две кучета? че живеете в землянки; че имате ГУЛАГ; че, ако съдим по теб Людмила, сте необразовани, тъпи и примитивни; че имате могъща руска мафия? С кое се гордеете? че сте отличници в ограбването на чужди народи? Ами да, не се различавате много от циганите – все същия манталитет.Людмила, не се самозаблуждавай, ние, българите, винаги сме живяли стократно по-добре от вас и вие и на малкия пръст не може да ни стъпите. Вие и до днес си оставате едни крепостни селяни. Че дори, когато бяхме в границите на османската империя средния българин е живеел много по-добре, отколкото вашите помещчици.

 41. Към Людмила.
  ivanovich@abv.bg
  149.62.201.254

  Присъединявам се, Людмила, към благодарностите на коментаторите.

  Колкото и каквото и да напиша за истинското отношение на руските злобари спрямо България и българите, нямаше да мога да го направя така убедително, както ти, анонимна , но типична рускиньо, го правиш.

  В Русия не само няма българофилски сборища, както тук на Копринка, но ако можехте и в капка газ\петрол бихте ни удавили от завист и потомствена омраза, каквато демонстрираш.

  Продължавай да се изповядваш като българофобка. Благодаря ти!

  Напиши си обаче името, дай и снимка, за да сме равностойни.

  Защото си позорно страхлива да си признаеш КОЙ си и как изглеждаш.

  Моя милост стои с името и физиономията си като автор на този блог, а ти се промъкваш тук като руски диверсант и страхливец. Като онези без опознавателните знаци, които бяха изпратени от твоя Путин да използват слабостта на Украйна, за да й откраднат Крим.

 42. до людмила:да те питам нещо,кой е измислил буквата “К”и какво изречение може да започне с нея? Например:чий КУР дириш ти и останалата руска сволач във бедната ни държавица-България? И да ние сме неблагодарни към вас,защото ви мразим неистово,нечувано,защото сте уроди скотски,гадове крадливи,алкохолици нещастни!Българите не можем да ви дишаме,защото сте смрадливи блядове.И когато разберете колко сте бедни ,тогава ще видите колко сте нещастни! И за финал:да го духаш под вода, да не се дига прах!

 43. до ЛЮДМИЛА,
  людимиличковичка дарагойя, азбуката е кирилица, КИРИЛИЦА!
  Създадена и разпространявана е от българските царе – БорисI, Симеон I Велики , Петър ……и т.н.. Един от създателите е Климент Охридски, след Кирил и Методий. Създадена е за укрепване и използване от българската държава за ВЪТРЕШНА нейна употреба. Кирилицата е ЧАСТНА(PRIVATE!) българска азбука.
  ЗАЩО според теб не сте приели да пишете на нея????
  Ето ви гръцката, която според теб е “ОРИГИНАЛЪТ”(ORIGINAL!), а кирилицата е плагиатство???
  Това означава ,че вие RAZIятците сте ДВОЙНИ, ДВОЙНИ плагиати, спрямо нас!!!
  П.П. И за какви 300 000 жертви говориш??? По-голямата част от руската армия е в КАВКАЗ! КОЙ е “освобождавала”, след като огромната част е била на Кавказкия фронт? На Балканският фронт цялата руска армия е под 200 000 войника. И ако е имало 300 000 убити, това означава ,че 1 000 000 войника са военните загуби в ранени и убити!!! Колкото е цялата руска армия !
  Това е напълно невъзможно, защото всички руски войници в България са под 200 000!
  И защо вашият император след войната е бил против Съединението????
  Не “освободители” , а гадни империалистически окупатори сте вие!
  И наистина ние празнуваме 3 март, но 3 март 1918г., когато е подписан Брест-Литовският договор!

 44. да се чете:
  ЗАЩО според теб сте приели да пишете на нея????

 45. Сакън! ПАВЕЛ ТИНКОВ, недейте така. Мислете инфекциите. Мислете руските комуналки. Имаше наскоро публикуван текст за романтиката на преносимия дървен фекален капак в ръката на рускинята, чакаща на опашка за изхождане. В закачлив контраст с путинското златно клекало.
  Руслан да си поеме инфекциите.

 46. До ЛЮДМИЛА:
  А сега вече сериозно! Дълго търсих този материал – не помнех къде точно съм го записал, но се постарах да го намеря, защото смятам, че е подходящ отговор на обръщението ти към нас, българите.
  Ето обръщение на твой сънародник към вас – руснаците:

  “… Има една песен “Сини Барети”:
  “Вечно сините пагони – чернеят върху раменете ни!”
  В ротата ни имаше 27 украинци, и какво, кажете ми, днес всички те ли са ми врагове?
  След като са поискали да живеят без Янукович и неговата банда от мошеници и крадци ???
  Не, няма заради политическата конюнктура да ме накарате да смятам моите приятели за врагове.

  Mного често ми пишат диванно-компютърни бойци – защо мълчите, кажете си мнението за фашистите и т.н.
  В отговор, мога да ги попитам:

  Кои сме ние за Вас??? Войни на доброто ????? Тогава защо през цялото време воюваме на чужда земя??? Тогава защо в Полша, Финландия, Унгария, Чехия и Словакия, Германия, Латвия, Литва, Естония, Афганистан, Приднестровието, Чечня, Грузия, а сега и в Украйна ни наричат ОКУПАТОРИ???? А??? Помислете малко! Някой от вас бил ли е във войските, когато местните ти крещят в лицето – “…изчезвайте от тук Окупатори!” ???

  Защо воюваме с бившите си БРАТЯ???? ВСИЧКИ тези народи фашисти ли са??? Защо никой не ни напада, а ние все воюваме и воюваме???? Защо почти всички мои Братлета са ранени и контузени само на чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния “Хондурас”.

  Вече не искам да участвам в политическия живот на страна, в която по-голямата част от населението просто оглупя от псевдо-патриотичен плам, желаеща да УБИВА братята си за идеали, които дори не може да формулира и да обясни. Това, може би, е идеята за разширяване на империята, която не произвежда нищо??? В която няма хубави пътища и собствено производство, няма достатъчно болници, поликлиники, жилища, детски градини и домове за възрастни хора??? Където селското стопанство е разрушено и бизнеса е поробен. Където се краде повече от половината от държавния бюджет, а крадците носят георгиевски лентички.

  Ние нямаме нито капитализъм, нито социализъм, а чиновнически феодализъм ( “необясним шибан боклук”). Сами не знаем накъде вървим. Не произвеждаме нищо- намерете в дома си поне нещо (освен жигули) с надпис “Произведено в Русия”. Няма с какво да се гордеем. Царят иска да управлява като Сталин, но живее като Абрамович. Трябва ли такава феодална империя да се разширява? За да нямат нищичко и поробените народи???

  По мое мнение, ако водиш правилната външна политика, всички съседни страни, ще ти бъдат СЪЮЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ, И ПАРТНЬОРИ, с които след това границите ще се размият като в Обединена Европа, това и ще бъде “империя” на приятелството, партньорството, съгласието и обединението. Нямаме нито Съюзници, нито Приятели, а Партньори няма да имаме в близко бъдеще заради санкциите, приети от всички европейски страни. Или и те също всички са фашисти??? Австралийци (подкрепили санкциите) и Мексиканци, Канадци и Американци, всички ли са фашисти? Всички освен нас? Фашисткият свят срещу човеколюбивата Русия- майтап. Не ви ли е смешно? Да, в Русия, човешкият живот и личността никога не са се ценили и не са стрували нищо, и по-специално, НИКОГА НЕ СЕ Е ЦЕНИЛ ЖИВОТЪТ НА ВОЙНИКА.
  Може би в нас нещо не е наред …?”
  Михаил Михайлович Вистицкий

  Председател на Обединения комитет на ветераните от ВДВ, ГРУ, Специалните части, ВМС и Морската пехота на Русия
  02.05.2016

 47. Какво??? Благодаря ли да ти кажа ?!?! Ще ти кажа само едно голямо Браво, че не се срамуваш да покажеш грозното лице на неграмотния, надъхан с комунистически и империалистически анаболи руски бляд! Дори те моля все по-често да пишеш тук, за да видят и най-долните милиционери и мишки и най-замаените шматки, какво огромно зло за България е русофилството!
  Вие искате Благодаря да ви казваме и бих ви го казал простодушно и чистосърдечно (и то вече ви е казано милиони пъти) ако се задоволявахте само с това. Но вие мръсни блядове искате дори прапрапрапрапра внуците на България не само да благодарят но и да се превиват от теманета на прапрапра… и така до безкрай внуци на една гадна империя, крала, крала, крала, крала територии, богатства, човешки животи и съдби от съседите си под знамето на уж благородни и богоугодни каузи!!!
  И като си толкоз начетена, да ми кажеш кога вие мръсни блядки, ще се извините за шибания комунизъм, който отгледахте и докарахте целия свят на ръба на унищожението а нас ващите съседи на ръба на оцеляването ???!?!?! Ти тавариш людмилка хвърли ли си партийния билет и ходиш ли вече на църква? Ходиш нали! Е и Аз ходя но не по примера на партийния секретар и вярвай ми ще ви запаля за всички вас идиоти и проклетници по една свещ завинаги, да се махнете от главите ни и родината ни !!!!!

 48. До Людмила.Както си написала че си на 70 години, вероятно си от седемдесетте години у нас в България. Не заобича ли този народ които те прие да живееш тук, а може би мразиш и този които те е докарал тук от страната от която според мое виждане си искала и мечтала да напуснеш като всякя РАЗИИКА по онова време.Доста такива като теб в моя роден град Пловдив идваха на екскурзия. Искам да ти разкажа една история.Група отседнала в хотел България е закарана за един ден до до Пампорово. На закуска на всички с сложено топла вода чашки и пакетчета с чай и знаете ли как твоите сънародници са си изпили чаят:като са взели торбичките с чай вустата и после с топлата вода са си го консумирали. Ето това сте вие великите РАЗИЙЦИ А да ни говориш от къде е създадена ншата азбука а в същото време в РАЗИЯ се пише все още на нея! После да хапеш ръката която се е протегнала и те е спасила от онзи голям КОНЦ ЛАГЕР-наречен ГУЛАГ твоята велика РАЗИЯ. Мисля че това вече показва що за стока сте, БОКЛУЦИ и ИЗМЕТ. Мога също да ти кажа че не сте желани тук макар да се създали поколение,може би си научила и децата ти на тази ОМРАЗА и ЗЛОБА която таиш в себе си.Помисли върху това което ти пиша тук в блога аз и останалите колеги. Не забравяй! Това е от твоя ползаIIC…..oIL.

 49. До анонимус ivanovich-Людмила
  знаем за гръцката азбука, знаем и за сходството с нашата наречена Кирилица, но разбираме и какво ТИ не знаеш.
  Съвсем на кратко, сходства много по света, защото човечеството вероятно има едно общо начало, а в регионален план, образованието и културата от нас назад, през Елада, стигат до Египет и Месопотамия.
  Много от „откритото“ или е дадено или е прекопирано по целият този път назад. Както се казва, не е нужно всеки да открива топлата вода.
  Разликата обаче, която не ти е известна е там, че точно по времето на тези велики, свети Кирил и Методий, поради подобната ни с гърците религия, е започнало да прониква погърчване. Това точно, не е било приятно на свободолюбивите българи и те са се противопоставили.
  Освен това, гръцкото свещенослужене фонетично не е било съвсем пригодно и разбираемо. И тук на помощ е дошла тази НАША азбука, специално пригодена за българите!
  И НЕЯ сте я получили от нас наготово.
  В последствие, Ломоносов също малко я е пригодил за вашите орди. Така, че не се захващай за отделните букви, а ако можеш, исторически проследи цялокупното просвещение, което сте получили ДАРОМ!
  А сега най печалното за нас, което няма да ви простим е, че двукратно използвате завоевателските си ненаситни имперски желания да излезнете на топло море, като прикривате тази агресия и завоевание с мними освобождения.
  За тази цел, понеже друг начин не сте имали, сте използвали некадърни, подкупи и продсжни български гадняри, използвате ги и сега.
  И да те открехна, както при първото, така и при второто „освобождение“, ние българите сме ви превъзхождали културно, духовно и материално СТОКРАТНО.
  Тук не е имало нито крепостници, нито помешчици, нито пролетарий.
  Такива създадохте от нас, след като за втори път ни „освободихте“. Така насилствено ни докарахте НА ВАШИЯ ХАЛ.
  От там нататъка, ви мразим повсеместно и по източно европейски, защото поробихте не само нас, но и голяма част от източна Европа.
  Така, че колкото по–бърже се сринете, толкова по–добре за светът.
  Американецът беше прав, като ви нарече Империя на злото!
  Само с това се гордеят вашите управници и такива като теб, защото не сте в състояние да направите нищо хубаво за човечеството. Вашите произведения са убийствата от войните, затворите, лагерите или помешчическото насилие.

  От лайното не става нищо, то е отпадък.

 50. Хората в курортните градове и села на България са дигнали ръце от руските туристи. Където и да отида, все попадам на местни хора, обикновени хора – таксиметрови шофьори, дребни търговци, продавачи, които се оплакват от руските туристи. Съвсем наскоро, например, едно младо момче, таксиметров шофьор, докато ни караше, започна да се оплаква от руските туристи, които нападнали града и съседните села – били нахални, прости, подозрителни, пазарели се за всяка стотинка и все се чувствали прецакани, не им се плащало, а най-далечната дестинация в това градче струвала крупната сума от 3 лв. Момчето каза, че ги вози на същите тарифи, на които вози всеки друг и нямали никакви основания да се държат по този начин. Пък една продавачка в магазин за сувенири ми каза, че вече й дошло до гуша от тях и щяла да започне да ги гони. Та искам да кажа – мит е, че българите обичали руснаците. Впечатленията ми съвсем се затвърдиха, четейки мненията тук. Хората махат с ръка и бягат като стане въпрос за тях. Собствените си впечатления няма да споделям. От “политическа коректност”.

 51. Дарагая Людмила –

  На мен пък винаги ми е било чудно на какво се базира самачувствието на раснаците. Балшая, агромная держава, а кат излезе чавек извън Масква и Питер – кал, калхоз, мизерия, алкахализъм нявсякъде и само пияни мужици. То не че и раскините не пиют де. И ета още ат Руската империя, та през Савецкий Саюз, та и сега, в Путинская империя. Пабедихте немци във вайна, ама сега им карате колите, купувате им техниката и си пращате децата там да учат. Вьй 300 години няма и да изкарате посмъртно. Ваше селско стапанство и иканомика са кат на африкански странъй, изнасяте само нефт и газ и ета ви е над 80% от бюджет. Ваш БВП два раза по-малък от този на Калифорния, например. Имате всякакви ресурси, ама ходите гладни, боси и голи кат пушки. Една ваенна прамишленаст само дето имате, ма и тя за нища не става. Конкретно казано – самачувствието на раснаците всегда е било с главна буква, ама кат нация – всегда не е било даже в азбуката. Дето ние сме ви я дали, халал да ви е, неблагодарници! Халал да ви е и християнството, което пак ние сме ви дали! А вьй за благадарнаст два пъти ни асвабадихте…от Свободата. Там, където сте стъпвали, нищо добро не се е случвало. Никъде! Затова и никъде не ви обичат нормалните хора! Защото сте прости, нагли, арогантни и долни! И го демострирате навсякъде, където отидете!

 52. Политиката на Русия се определя от интереси, а не – от фактори като славянска, езикова, братска, бойна или православна близост.

  Големият проблем е една здраво вкоренила се през последните 138 години заблуда сред голям брой българи, че ако ние симпатизираме и се кланяме на Русия в израз на вечна признателност за Освобождението, тя ще ни отвърне със същите чувства и жестове.

  Българските граждани не вярват, че Русия може да бъде техен модел за развитие и да им предостави по-надеждни гаранции за просперитет и сигурност от членството в ЕС и НАТО.

  Част от българите продължават да харесват Русия, владеейки руския език и познавайки руската история и литература по-добре и от самите руснаци (!), но това не означава съгласие от тяхна страна с външнополитическата ориентация на тази държава.

  Как се доказва липсата на българо-руско “приятелство”?
  – по отсъствието на българите на руския трудов пазар;
  – по липсата на българи в руските гимназии и университети;
  – по бойкота на български туристи спрямо красотите на Русия;
  – по нежеланието на българите да си купуват имоти в земите на необятната руска империя;
  – по липсата на български инвестиции в Русия;
  – по липсата на български вериги магазини в Русия…
  – …

  Псевдо русофилът се кланя на Москва, защото тя е центърът на световния комунизъм. Ако утре този център се пренесе във Вашингтон или в Канбера, той веднага ще стане американофил или австралиофил.

  Псевдо русофилът обича не Русия и руснаците, а – комунизма и комунистите, но комунистите са най-вече руснаци, затова ги уж обича. Ако руснаците от утре станат антикомунисти, а американците или канадците станат комунисти, той веднага ще обикне американците или канадците и ще намрази руснаците.

  Ако някой харесва руската история и литература, руския език, даже – и руснаците, но не харесва комунистите (вкл. – и руснаците – комунисти), той русофил ли е, русофоб ли е? Ха, сега, де!!!

  Веднага след Съединението и неговата успешна защита чрез победата на българите в Сръбско-българската война (1885 г.) с много рубли Русия създава своя пета колона рублофили, наричани за благозвучност русофили. Те играят зловеща роля в по-нататъшната българска история – защитават руските имперски интереси, съветските интереси и постсъветските интереси на днешна (Путинова) Русия.

  Сред тогавашните (първите) рублофили виждаме политиците П. Каравелов, Др. Цанков, Гешев, Бобчев, Маджаров, Бурмов, Буров, Бракалов, Маджаров…, военният министър Данаил Николаев, висшите военни командири Узунов, Панов, Г. Вазов, Димитриев, Груев, Бендерев, Узунов, Зеленогоров и др. Едни смятат, че ролята им в Сръбско-бълг. война и в управлението на страната е недооценена, а на други е внушено, че България не може да съществува без помощта на “братска” Русия.

  Какво иска Русия?
  – българският владетел да контактува с представители на чужди държави само след одобрение от руска страна;
  – да се пречи на кариерното израстване на българските политици и на българските военни командири, които желаят България да води самостоятелна вътрешна и външна политика;
  – България да работи за налагането на руското влияние на Балканите и за превземането на турските проливи от страна на Русия;
  – окупация на България от страна на Русия и превръщането й (на България) в руска колония (Заддунайская губерния).

  Самите руски дипломати признават, че организирането на преврата срещу българския княз през 1886 г. им е струвало 30 000 рубли.

  След детронацията на българския княз споменатите по-горе политици подписват молба до руския император Русия НЕЗАБАВНО да окупира България и се подписват отдолу като “най-покорни слуги на Ваше Величество”. Други русофили пък пращат молба до турския султан да окупира територията на бившата Източна Румелия (Др. Цанков и др.).

  През 1887 г., след абдикацията на княза през предната година и формирането на регентския съвет, в Русе и Силистра избухва бунт на български (!) офицери русофили. Това е втори военен заговор и (неуспешен) опит за военен преврат.

  Верни на правителството войски смазват бунта, а виновните са наказани, както следва:
  – разстреляни са майорите Олимпи Панов, Атанас Узунов, кап. Георги Зеленогоров, подпоручиците Тръмбешки, Кожухаров, Енчев и божински, както – и двама цивилни – Тома Кърджиев и Александър Цветков.
  – осъдени на затвор – офицери и войници
  – емигрират в Русия: (през 1886) – кап. Георги Вазов, (през 1887) – м-р Петър Груев, кап. Радко Димитриев, кап. Атанас Бендерев.

  Това е началото на организираното рублофилство и псевдо русофилство в България. Виждаме, че опитът за държавен преврат в полза на Русия е смазан от страна на Стамболов с цялата строгост на закона.

 53. Псевдо русофилите у нас са рублофили, съветофили, сталинофили и путинофили.

  Истинските русофили, доколкото ги е имало, какъвто е бил Иван Вазов, бързо изтрезняват и стават русофоби след като се вижда пагубната роля на Русия върху България:
  – несъгласието относно Съединението, подклаждането на Сръбско-българската война и изтеглянето на руските висши военни от България в навечерието на тази война;
  – подаряването на Източна Македония на Сърбия след Втората балканска (междусъюзническа) война;
  – нападението заедно с Румъния на България – на Дунавския фронт – през Първата световна война;
  – окупацията на България в края на Втората световна война;
  -…

  Руснаците нямат приятели. Те сами са си виновни за това, че насила принуждават своите съседи си да станат русофоби.

 54. Така, започваме, както казва мой любим спортен коментатор “Отстрел на дивеч”. България е ярък пример за това какво се случва в евроинтеграцията, с други думи, когда врещахте до посинение “четиридесет години стига, стига” по американски сценарий знаехте ли, че,при влизане в Евросъюза страните губят своята независима икономика, националните предприятия се изкупват от чуждестранни инвеститори за да се унищожат конкурентите.Конкурентите, защото малка социалистическата България имала с какво да си гордее. например, араби не искали и да чуват за никакви гуми освен видинските. Издържали на високата температура на пясъците къде къде от Гутиер и Мишалин.Кой купил завод за българските гуми? И ги закрил?Модни дизайнери от цел свят утрепвали се да изкупуват българската коприна. Кой купил фабриките за куприната? При влизането на НАТО на страната ви продават остаряло въоръжение и ликвидират националната армия. То се знае, НАТО е безотходното производство. Българи ще изкупи всички трошки на американос. А младежите ви ги готвят за пушечно месо. И то много активно. И вие, писателите на постовете тук бримки от тази веригата. Плащат ви за да настройвате народа си спрямо Русия Как смело уважаван от… кого? Ваш президент, главнокомандващ обявил война на Русия. Ако, че няма зад гърба си здрав калашник и здрав МИГ. Нищо, американците като дадат команда, ще дадат и оръжие в ръцете ви. Самата Америка няма да влезне в контакт с Русия. Както каза президент Обама “Ще воюваме с Русия до последен румънски и български войник”. Не че сте войници, но Америка има нагласа да трепе нерви на Русия. Сама, ни-ни, воювала с Русия във Виетнам, знае какво е това. Руски войник воюва до последна капка кръв, а натовски”борци за мир” и компанията-до първа капка.Към властта се добират управлявани от запада крадци и предатели. Мадам Кунева. Мадам си има “Почетен легион”.Так Франция я възнаградила за това че съсъпала българската енергетика, а там и цялата българска икономика. Сега тя министър на просветата. Много ясно, учебниците с какво съдържание ще излизат под нейното ръководство. Средствата за масовата информация преминават под чуждестранен контрол и обслужват интересите на запада. Хората заминават за запада като евтина работна ръка. Чудната ви България. А на Русия към вас няма никакъв интерес. С вас не могат да се водят сериозни бизнес-проекти. Защото националните интереси за вас-празен звук. И майка си ще продадете, ако Америка ви нареди. И по принцип вие сте нация-предатели на генетично ниво. Смелите загиват,и вашите смелчате са загинали без да дадат потомство. Плъхове и червии оцеляват и се множат. За Русия вие-нищо. И ако искате да знаете, руснаци най-много обичат и уважават сърби.Това са хора. Те никога не са предавали Русия. каква болка било, когато американците са бомбардирали Сърбия. На Русия тогава била много слаба, със много слаба армия. И честно казала това на Сърбия. Но там са били стотици доброволци и тогава американос твърдо решил никога повече в пряк контакт с руснаци да не влизат. Ще ръгат в воените конфликти такива като вас. Ето, още мъничко такива като вас на форума ще пеят своите песнички под американски диригентлък, и ако ще ви платят, и срещу майка си ще тръгнете. Предателство и подлост у вас в кръвта. И между другото, тогава Сърбия ви помолила да не давате вашите летища на Натовските самолети. И си спомням с каква радост вашия славен президент Стоянов съобщил на целият ви народ, че американците ще дадат един милион долара за това, че България разрещила Натовците да се базират в България. Интересно, какво направил Стоянов с този милион. Сигурно построил нов завод за да има си поминък славен български народ. И още си спомням. Сърбия много бъстро се възтановила след американската агресия. И помоща дошла от Русия незабавно. Днес американос бомбордират мостовете, утре Русия превежда пари на тяхното въстановяване. Между прочем, Турция също не е дала своите летища. какво аз казвам! Има ли по-подла нация от вашата? И същото есен хукнахте да купуват жито от Сърбия. Сърбия бомбардирана, но славната калпезанка България купува от нея жито. Ние сме избрали правилната посока!!! Нато-залог за мира!!! Нападнал НАТО без причина Ирак и Либия. Боже, какво бижу беше тази Либия!Колко българи си управили положение работайки там. Но твърдо застанали зад агресора Нато. Впрочем причината имаше-американос да присвоят техните нефтени находища. Подло, да, супер подло. В разрез със всички морални норми. Но вие сте със тях и ориентировката ви спрямо вашата национална доктрина е правилна. Аз защо казвам, че сте подли и долни.Кажи ми кой ти е приятел, аз ще ти кажа кой си ти, както казвали древните гърци, чиято азбука сте присвоили подло и долно. И делото на гръцките монаси също. нищо хубаво не очаква вашата държава. мисля, че накрая на световната карта ще има държава, чието компактно населението е цигане. вас няма да има. Потомците на тези, които са заминали на запад още сега си наричат американци, испанци и т.д., камо ли след 100 години. тук, в България, нещастните 3 милиона българи ще запазят ли своята нация? Ако вие ще почнете да раждате вместо вашите жени. Ще има циганската държава на Балканите. това заслужавате. господ не е със вас. Какво-какво, а неблагодарността и предателството той не се бави да наказва. Правилно е казал нашия президент на вашият Бойко когато той утишъл да му се моли не знам си за какво “От края на руско-турската освободителната война не е имало нито една антируска каолиция, в която България да не е приела най-активното участие. Трошете си главата”.

 55. Към Людмила:

  Нямам какво да добавя към благодарностите, Людмила, че показваш истинкото лице на руската дива омраза към българите.
  Продължавай!

 56. до людмила:
  людомила, ние искаме от теб ЕЛЕМЕНТАРНИ неща- ОГЛЕДАЙ се около себе си, и си изброй за себе си поне ЕДИН основен предмет или вещ ,която използваш ежедневно да СДЕЛАНА в путинската ти педерация!!! Няма ! Няма и да намериш! Ти дори на битово ниво си предала своята путинска педерация, а не ние “продажните” българи! Ти си ПРЕДАТЕЛКАТА! Ти си дошла във “вражеската” България , и така си предала своята руска педерация, и своят вожд!
  Ние не искаме от теб да разпространяваш от гнусната и примитивна путинска пропаганда, защото можем да я четем и слушаме в оригинал от самият ти вожд, а не от такива примитивни негови рупори като теб.
  Има една древногръцка сентенция – КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ – И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!!!!
  Дай ни ФАКТИТЕ! А не повтаряй ,като безмозъчен ВАТСКИ рупор безсмислената путинска пропаганда!
  НАТО е ОТБРАНИТЕЛЕН съюз, и отбранява държавите ,които членуват в него. НАТО не напада други държави ,като RAZIйската ти педерация. Твоите RAZIятски “богатири” ги връщат в RAZIя ,като “груз 200” от Украйна, Грузия, Сирия. Твоят бандитски вожд нападна НАТО с ядрено оръжие , когато отрови с полоний Литвиненко в Лондон, и още тогава трябваше ЕС и НАТО да ви наложат санкции , които да повтарят системата КОКОМ, и нямаше да има нито Грузия 2008, нито Украйна 2014, нито Сирия 2011..
  Но вие от добро не разбирате! Нападате най-близките си съседи и приятели за “благодарност”. За това единственият подарък за вас е “груз 200”!
  За пореден път ти казвам ,че КИРИЛИЦАТА е азбука на българският народ. КИРИЛИЦАТА има толкова общо с гръцката азбука , колкото има и с латиницата. Но отразява спецификите на българския ЕЗИК. Докато “руската азбука” е 100% българска! БЪЛГАРСКА! Даже не сте си направили труда да я приспособите към ръския говор. 100% копи-пейст ПЛАГИАТИ!

  P.S. И ако не си забелязала , все още, твоят любим СССР се разпадна поради собствената си неадекватност , нечовечност , ненормалност , невъзможност…… НЯМА го! Самоликвидира се! Саморазпадна се! КАПУТ!
  Заради примитивните крадени от Запада и изостанали технологии . Заради бандитската му същност. Заради примитивното обществено устройство! Заради….ВСИЧКО!
  Още по времето на соца всеки гледаше да си къпи гуми Мишлен от Кореком. И защо въобще се налагаше да има отделни ВАЛУТНИ магазини в твоя любим социалистически ЗАТВОР?
  Дори компютъра на който пишеш ГНУСНАТА си пропаганда е ЧУЖД! НЕ е RAZIятски! НЕ е путински! От Запада е!
  И накрая щом толкоз ти е любима RAZIя и путин – ИЗЧЕЗВАЙ си в Сибирь, вече ти е подготвил “квартира” в путинския си ГУЛАГ, под разпореждането на Вътрешните ви “войски” и ФСБ! Много ще ти “хареса”!
  Ето ти един линк от бандитското минало на таваришт путин:
  http://istinata.bg/?p=984
  Написана е на “свещеният” ти руски язьiк! И приятно “четене”, таваришт ватенка!

 57. Руска курво, да защото рускините са световноизвестни с липсата на морал, та затова се обръщам вече така към тебе. Само една наистина долна курва може да изрече с таква злоба толкова много, ама безобразно много лъжи. Първо, искам да попитам, след като сме безинтересни за вас, за тебе и за останалите руски получовеци, то защо се занимавате с нас? Защо си правиш труда да пишеш посте след пост изпълнен със злоба и лъжи? Май ви интересуваме много, ама много сериозно и по висчко личи, че не можете да преглътнете това, че вече не сме така зависими от вас, както за периода на пряката съветска окупация – 1944 – 1989 г.? Руска курво, като сме ваши предатели като толков аобичате сърбите и ги цените най-високо, ами какво правиш в България, боклук руски? Хващай пътищата- и към Белград. Или, защо като Русия е толкова велика не се върнеш там? Или дойде веднъж в България, стъпа на асфалт, видя що е тротоар, течаща вода и самостоятелно жилище и вече не искаш да се връщаш в тоалетната наречена русия; не искаш вече в калта, землянката. Това твоето се нарича гнусно двуличие, долна завист робска и животинска. Ти плюеш ръката, която те храни и хляба, който ядеш, за такива домни твари освен презрение и отвращение, друго няма. Колкото до Сърбия, руска курво, като са ви толкова мили и като ги обичате толкова много, защо не обявихте война на САЩ, НАТО з ада ги спасите? Сърбия, руска курво, и по-специално веоенопрестъпникът, отговорен за за масови убийства на цивилни граждани и геноцид, известен като Слободан Милошевич, започнаха четири войни ЧЕТИРИ ВОЙНИ, нападайки Словения, Хърватско, Босна и Херцеговина и накрая и Косово. В тези четири войни, руска курво, загинаха близо триста хиляди мирни граждани – жени, деца, старци; бяха разрушени цели градове в Босна и Хърватско; други стотици хиляди бяха прогонени от родните си места. Ето заради тези престъпления накрая НАТО и САЩ бомбардираха Сърбия, и с парво. Светът вече не можеше да търпи и да понася истъпленията на сръбските банди; светът не можеше дапонася повече масови гробове и етнически чистки. Кои ръководеха сръбските банди от убийци и мародери? Такива като Желко Ражнятовичч – Аркан – криминален престъпник лежал в Белгия, Холандия и Франция за банкови обири, близък със “Земунския клан” – все видни наркотрафиканти и убийци. Тези ли ти защитаваш? Явно, толкова е морала ти и акъла ти. Но какво да се очаква от една руска курва? И защо ние, като българи, трябва да подкрепяме Сърбия и криминалните, престъпни войни, които започна изродът Милошевич? Защо? Затова, че Сърбия вкарваше македонските българи по концлагери, самоз атова, че са българи;че денационализираше македонските българи и им насаждаше омраза към България. Между другото, вие, руските пияници и мръсници измислихте “македонската нация”; вие откъснахте Македония от България и я подарихте на Сърбия и подложихте населението там на денационализация и терор. Вие, руските изроди, дадохте на Сърбия български земи в Поморавието, заедно с български градове като Пирот, Ниш, Зайчар, Лесковац. Затова ли да обичаме сърбите и затов али да обичаме вас, руските боклуци? Сърбия, подпомагана от вас, руските боклуци, ни нападна в гръб през 1885 г., когатонашшият народ извърши съединението. Не те ли е срам да лъжеш, че нещо сте били дали на Сърбия. Никакви пари не сте им давали на сърбите за никакви мостове. Че вие сте гладни въшки. Сърбия и досега кара на помощи от МВФ и Евробанката за възстановяване и развитие. Всичко лошо, което се случи в България от 1944 г. до сега, включително, го дължим на Вас, руските изроди. Няма кого да излъжеш с празните приказки за “САЩ са виновни” Защото ние много добре знаем, че всички мафиоти в България и крадци са тясно свързани с Русия, а не със САЩ. Естествено, че ние, българите, няма как да подкрепяме един генициден режим в Белград, отговорен за войни и убийства на хървати, словенци, косовари; още повече, че сърбите и Сърбия са дали достатъчно доказателства, че са враждебни към нас. Естествено, че ще подкрепим НАТО и САЩ и ЕС, нашето място е с цивилизованите народи, а не с диви маймуни като вас, руснаците, или с комплексирани шовенистични народчета като сърбите. Ние винаги сме били в близки и тесни отношения с Европа, и това е нормално, ние сме европейски народ и европейска държава. Вие насила, през 1944 г. ни откъснахте от свободните Европейски държави и ни направихте съветска колония; Но слава Богу, великите Съединени Американски Щати,, на които вие бясно завиждате и много мразите, размаза скапаният ви СССР и ви навря в на кучето задника, където ви е мястото, защото сте едни мръсни крадливи, лъжливи, неграмотни, прости цигани. И още нещо, руска курво – Братята Кирил и Методй, кото са светци, както и Климент от Охрид са хора чисти българи по произход и това е документирано в редица техни жития и бития. Сам светия отец Папата е благословил българската азбука – става дума за глаголицата – и е благословил за четвърти свещен и затова богослужебен език старобългарския. Никакви гърци, никакви гръцки просветители никакви пет лева няма тук, така както си мги мислиш ти, проста руска необразована курва!На този старобългарски език, който е бил редактиран сега дори говорите вие, руските получовеци. Също така пишете на българска азбука; на втората българска азбука наречена кирилица. И да ти кажа нещо за азбуките, неграмотна, проста, руска курво: гръцката азбука, не е гръцка, а финикийска, а произходът на финикийската азбука е линеар А и линеар Б, които възникват тук около Дунав, на Балканите, поне хиляда години преди гърците да дойдат от устието на река Нил в Европа. Незабравяй, руска курво, че е вече безспорно доказано, че именно Балканите са люлката на европейската цивилизация. И, последно, да ти кажа няколко думи за това що за войци сте вие, руснаците. Вие руснаците сте едни пияници, които не стават за войници. Отлични войници са германците, японците, ние – българите, унгарците, хърватите, французите, финландците. Историята е доказала това. Вие, руснаците, може да побеждавате, само, ако сте съюзници с някоя друга велика сила или велики сили. Давам пример: по време на кримската война 1857 г. вие бяхте позорно смачкани; през 1905 г. японците ви потопиха целия флот; Наполеон пердашеше наред руската армия, където я хванеше. Да, неуморимия корсиканец влезе чак в Москва, като междувременно ви прегази на ваша територия два пъти. И не, не вие спечелихте войната, не вашите войнски качества, а полярният студ унищожи наполеоновата велика армия. Вие успяхте да го победите едва, когато бяхте в съюз и рамо до рамо с германци, австрийци, холандци, англичани. Не лъжете, че сами сте се изправили срещу великия корсиканец и сте го били. Това никога не е било. Първата световна война я загубихте, капитулирахте пред Германия, България, Австро-Унгария и Турция. Капитулирахте, след като руската армия беше бита по всички фронтове. Нашата храбра българска войска ви смачка в Добруджа и затова в нашите музи има пленени руски знамена, но вие, руска курво, българско бойно знаме нямате. Както в нито един чужд музей няма пленено българско бойно знаме. После Хитлер ви изпревари, точно катос е канехте да нападнете Европа и така ви биха тогава германците, че се предавхте с милиони и ония стигнаха Москва. И щяха да ви разкажат играта окончателно, ама добре, че бяха мразените от вас САЩ и Великобритания, че да ви засипят с помощи: камиони, джипове, танкове, горива, храни, платове, боеприпаси, химикали и какво ли още не. Накрая самите САЩ влязоха във войната, че ако не бяха влезли, никак нямаше да можете да победите Германия. А ако Япония ви беше подбрала от Изток, тогава пък нямаше да оцелеете дори и с чудовищните англо-американски помощи. Че то дори на копчетата на руските гащници пишеше “made in USA”. Така че никакви войници не сте, пияни добичета и курви – да, но войници – не.

 58. Да попитам още нещо, руска курво, за какво сме предатели и на кого? На вас, руските маймуни нищо не дължим. Свободата от османската империя я извоюваха нашите опълченци на Шипка; съединението го направихме сами и сами размазахме сърбите, които бяха подтикнати от вас да ни нападнат’ сами обявихме независимостта си. Платили сме в злато разходите ви за войната срещу османската империя. Война в която сте дали 16 хиляди убити. Всичко е пито – платено. Айде сега да се разкараш и да спреш да ръсиш курвенските си тъпотии. Знаем, че вие руснаците сте едни от най-тъпите и примитивни племена на света. То ако не беше така нямаше да живеете в клоака, каквато е русия.

 59. Към Людмила! Не мислих че може да бъдеш такъв БОКЛУК и СВОЛАЧ казано по РАЗИЙСКИ. Вместо да си седнеш на НАСРАНИЯ ЗАДНИК и да помислиш какво те съветват тук в блога.Ти продължаваш да се правиш на ИНТЕРЕСНА и НАХАЛНА типично за вашата прехвалена СКАПАНА НАЦИЯ.IIC…..oIL.

 60. Католик, Браво!!!
  Людмилче, кви ги дрънкаш пак бе Мършо ??? Одеколона ли свърши ?! Ха Ха
  България си била загубила независимостта в Европейския съюз?!?!?!
  Ами преди това, да не би да бяхме независими във Варшавския договор?? Дори Лъвчето на войнишките шапки беше заменено с петолъчка.
  Твоите алчни и прости сънародници, мачкаха и крадяха всички нации безсрамно и жестоко. Превърнахте хората в слуги, които като ви свършат черната работа убивахте, както направихте с кучето георги димитров и още хиляди като него! Къде си тръгнала да говориш точно ти неграмотна Простачко за независимост на държавите? Точно вие ли ще ми говорите за свобода и независимост, като знаем вие колко сте свободни в собствената си идиотска държава в която едно лилипутче ви командва като добичета! И защо Щатите са пълни с руснаци, като било толкова лошо там ?? Ако можеше да се видиш наистина, колко си проста, сама щеше да се отстреляш!!

 61. Към людмила:

  Поздравления, людмила! Вие надминахте себе си.Толкова истинско, толкова автентично и неподправено руско!

  Тази руска култура не би учудила никой БЪЛГАРИН, но се чудя и мая дали и всички български граждани го знаят? И веднага се сещам за едни хора, които смятат да управляват вечно и се готвят да си изберат президент на БЪЛГАРИЯ, мислещи досущ като людмила, че за да ОБИЧАШ БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВА НАЙ-НАПРЕД ДА ОБИЧАШ русия?
  Добре би било за досегашните им избирателите, да разберат това, и да се разграничат от тях. Добре би било за самите тях. Добре би било и за БЪЛГАРИЯ.

  Идват избори. Треперете безродници!

 62. Не си заслужава да се занимаваме с брътвежите на Людмила. Тя е или провокаторка,иска да снижи нивото на нашия разговор,или,ако си вярва,е ненормална. Бог да й е на помощ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.