Кой с(ъ)ветва Борисов да слуша Москва и да се крие зад Орбан

image-6

НА КОЛАЖА: ГЛАВНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ ШАМАН НА РЕПУБЛИКАТА БОЖИДАР ДИМИТРОВ, ОТКРИВАТЕЛ НА ОСТАНКИ ОТ ВАМПИРИ, РУСАЛКИ И РУСНАЦИ, СЪВЕТНИК НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ИСТОРИЧЕСКОТО ПОДЧИНЕНИЕ НА МОСКВА

 

Ако наистина премиерът Борисов е бил готов да смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като българска номинация за генерален секратар на ООН, каквито индикации имаше в медиите у нас и в чужбина, то крайно необичайно прозвуча изпреварващото мнение на винаги съгласния с него директор на Националния исторически музей Божидар Димитров. Беше цитиран да се възпротивява на това намерение в една близка до властта жълта електронна медия, която пустосва редовно бившите агентите на ДС и дори периодично излиза с предложение за национални кампании за очистване на държавата от тях, но за шаманстващия историк, горд с миналото си и възторжен настоящ почитател на Путин и агресията му в Крим, винаги предоставя кресливата си трибуна с готовност и благодарност, че е благоволил пак да се изкаже от нея.

Щеше ли Б. Димитров да се противопостави на Б.Борисов – по толкова важен въпрос при това, който скара Гемрания и Русия, ако не беше съгласувал предварително изказването си с началника на правителството и държавата?

Имам хипотеза. Всъщност Борисов се е съобразил с мнението на Б. Димитров, който е един от най-близките му съветници. Но не заради тежестта и дълбочината на съжденията на шамана, а заради логиката на тежката дума на Кремъл, която наклони кантара към отлагане на отстраняването на Бокова. Б.Димитров го е посъветвал да не предизвиква Москва и че това е по-важно от всичко. Особено поради факта, че Бокова е обречена и “мръсната работа” по нейното отстраняване от западните държави е калкулирана по дефиниция още с потвърждаването на нейното  номиниране от този кабинет, който може да рапортува пред Путин, че е “непричом” към нейния провал, в които българския данъкоплатец е принуден да инвестира стотици хиляди левове за реклама.

Вярно е, че от Борисов зависи всичко в България. Но не е вярно, че не се допитва до най-важните мза него авторитети. Който иска да разбере какъв ще е следващият ход на премиера трябва просто да следи какво казват съветниците му като уж лично мнение в медиите, които се скъсват да ги ухажват “най-случайно”.

Сред най-изявените между тях се открои през последните години и бившият ( какво ли не, но конституционен съдия също) Георги Марков. Той търчи по пистата на борбата с имигрантите и в типичния си стил истеризира темата фалцетно – със задължителен унгарски акцент. На него ограда по границата му дай па повече не го питай. Ама го питат. Пак и пак, и пак- сякаш ще каже нещо ново за онези чудовища мигрантите, зинали да ни погълнат.

Ден преди унгарския премиер Виктор Орбан да бъде разходен до телената ограда на юг, превърната от Борисов в главна атракция за неговите гости, Георги Марков похвали не само самия Борисов за ролята на му на гид, но и се захвана да брани унгареца от един люксембургски негов обвинител – външния министър на Люксембург Жан Аселборн поиска Унгария временно, а ако се налага и окончателно, да бъде изключена от ЕС, защото “държава, която вдига огради срещу хора, бягащи от война, която накърнява независимостта на медиите и на правосъдието”, няма място в него.

Помолен да коментира люксембургско-унгарския казус, Г.Марков, съветникът на българския премиер по въпросите на телените огради и челния унгарски опит в тяхното разпъване пред човекоподобните ( изразът е на другия съветник Б. Димитров), изплю от екрана на БТВ следната насъбрана злъч:

“Господата от Люксембург когато говорят за Унгария трябва да застават мирно и да навеждат глави, защото този велик народ през 1956 година тръгна с голи ръце да се бие със съветските танкове. В това време в Люксембург ядат гофрети. Този велик народ свали първата тухла от Берлинската стена, прерязвайки телената ограда с Австрия. Люксембургският външен министър да си погледне собствения премиер, защото Виктор Орбан има 5 деца от съпруга жена, а неговият премиер има за съпруга мъж”.

И още- прогнозирайки още по-страшни неща, съветникът на Борисов демонстрира, че не всички противници на комунизма от унгарски произход са обект на неговото днешно възхищение, нападайки без повод един от тях поименно в духа на кремълската пропаганда:

“Хората ще излязат на улиците! Не можем да харижем християнския континент, защото Сорос така е решил. Това че сме в ЕС, не означава, че нямаме суверенитет”, добави той.

Виктор Орбан е роден на 31 май 1963 г., няма как да е бил на барикадите срещу съветските танкове през 1956 г., но за самоназначилия се говорител на унгарския народ в България това не е от значение. 

Примерът на специалиста по борба с призрака на миграцията, споменаващ гофретите като антитеза, е досущ като споделената от ранния седесар Георги Марков гордост от собствения му произход. Хвалеше се, че е отгледан в дантели, демек бил аристократ по рождение. Дантелите, то се знае, са битова подробност от пейзажа на Брюксел, недолюбван днес от Путин, Орбан и съветника на Борисов в България Георги Марков. Ама нейсе, запуши я, като би казал героят на Алеко , когато се бие в гърдите, че бил “консерва”, т.е. десен по убеждение. Марков сам си изпроси прозвището “дантеления”, което се лепна после  незаслужено и на доста нашенци, чиито родители са расли с цървули. От всичко това спечеблиха онези, които се подиграха с искането за справедливо възмездие по отношение на “човека от народа” Тодор Живков, съден фарсово заради едни кърпени чорапи.

Да се оправдава днес авторитарноста на Орбан, на когото Борисов подражава под влиянието на съветници, като Б.Димитров и Г.Марков, с трагедията на унгарското антикомунистическо въстание и с отказа на Запада да воюва със СССР заради него, е меко казано неадекватно защитаване на антидемокрацията в наши дни с липсата на демократична солидарност в далечната 1956 г. .

 Именно по тази причина зададох на 12 ноември 2014 г. въпрос на гостуващия в България по повод международна конференция унгарски президент Янош Адер. В речта си на конференцията в София той спомена за горчивината от липсата на подкрепа за унгарското въстание, но това прозвуча като основание за правото на Унгария днес да има евроскпеттична позиция, каквато се харесва на Москва. Видя ми се абсурдно и му зададох въпрос дали искаме в днешно време тази липса на солидарност срещу съветските танкове от 1956 г. да се повтори чрез липсата на солидарност с борбата на Украйна срещу опита на Русия да я задуши в примката на заобикалющи я газопрови ( защото Унгария правеше мили очи на Путин в това отношение).

Отношение по моя въпрос всъщност взе президентът Плевнелиев, казвайки, че трябва да сме солидарни с Украйна. А унгарският президент Янош Адер само смутолеви, че е е съгласен с българския президент и няма време да ми отговори по-конкретно. 

Тъжната ми констатация в този блог беше, че доживяхме да видим унгарски президент да се крие зад гъбра на българския си колега.

Днес виждаме как Борисов връща жеста- крие се зад гърба на унгарския премиер Орбан, а в публичното пространство пуска съветниците си да оправдават поведението му.

14 мнения за “Кой с(ъ)ветва Борисов да слуша Москва и да се крие зад Орбан”

 1. Благодаря Ви, г-н Инджев. По-добре не би могло да се каже.

 2. Без значение дали се харесва на Москва или не, проблем с бежанците има. Този същият проблем накара г-жа Меркел да притвори вратата, която лично тя отвори със замах малко по-рано.
  Бежанците бягат от война, пресичайки около девет мирни страни, за да достигнат в десетата. Приблизително.
  Последната реши да напусне и под влияние на този фактор.
  Вместо да се обсъди адекватно проблема се налага насилствена солидарност – ако някой не приема “бежанци”, Меркел ще му спре кранчето, включително ще го изключи.
  Къде отидоха ценностите?
  Ако инакомислещите не се обединят срещу доминираната от Германия политика ще се получи изродяване на самата идея за Европейския Съюз.

 3. Починал Асад, отлитнал на небето и потропал на райските врати. Отключил му Аллах и казал:
  -Ти не си за тука, отивай в Ада!
  Асад слязъл в Ада. След няколко дни тълпа дяволи тропат на Райската врата.
  Отворил пак Аллах и ги пита:
  – Вие какви сте ?
  – Бежанци…

 4. Г.Марков е един номенклатурен кариерист и натегач , макар и в “отраснал в дантели”! Не случайно ставайки агент на ДС, след това в конфликт на интереси провали закона за лустрацията на правителството на ОДС. Точно тогава трябваше тоя “голям антикомунист” да си направи отвод заради конфликт на интереси, а след това и да подаде оставка от Конституционният съд, като самолустрирал се и антикомунист.
  Само за да продължи с “дантеленото” си битие на скрито дотогава уше на ченгетата , г.марков отхвърли от собствено име закона за лустрацията.
  И сега да се изживява като “антикомунист” е десарска арогантност и лицемерие.
  И ЕС трябва най-накрая да си вземе поука от Гърция и Великобритания и наистина да изгони за назидание на другите популисти и демагози в ЕС поне Унгария. И така ще кротнат и Гърция, и Великобритания, и Полша.
  Орбан, Качински и Земан не изпълняват дори подписаните от самите тях правила и стандарти в сферата на правата на човека и гражданските свободи, когато Унгария,Полша и Чехия влязоха в ЕС. Само форсиран ХУНгзит за назидание на всички други може да поуспокои всички путинистки “реформатори” в ЕС.
  Освен това Меркел трябва да издигне стена между Германия и Унгария. Така бежанците ще остават на унгарска територия . И след 500 000 -1 000 000 бежанци останали в Унгария няма нужда да се въвеждат санкции на Орбан. Самите бежанци ще го санкционират. И не трябва никой от другите страни да проявява солидарност с Унгария и да взема от бежанците. Освен това трябва да се въведе ембарго на унгарските стоки, и да им се спрат еврофондовете, като се изискат със задна дата всички милиарди , които са дадени от 2004г.. Всички унгарци-мигранти в ЕС и САЩ да се върнат на Орбан , за да се грижи сам за заетостта им и социалните им разходи.

 5. II.ЗА НЕСЕБЪРСКИТЕ ТЪРГАШИ В ХРАМА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО

  Вървейки след група руски туристи, посетили Стария град на Несебър, неволно дочух следната фраза: „Как приятно увидеть в Несебр столко русских и они уже сдесь живут!”
  А на мен пък никак не ми е приятно, защото наскоро Психопатът на високи токчета публично заяви, че „там, където се говори руски език и живеят руснаци, там е Русия и ние ще я защитаваме по всякакъв начин!” Като в Крим ли ? Кое от двете условия не е изпълнено в Несебър?

  ДНЕШНИТЕ РУСНАЦИ СА КАТО МЮСЮЛМАНИТЕ, не се интегрират в местната общност, не изучават езика й, не се интересуват от местните традиции и обичаи и агресивно се опитват да налагат техните битови и „културни” особености. Искат руски училища с отделни входове за децата си, за да не се смесвали с българчетата, руски училища, но за сметка на българския държавен бюджет! Тогава да се върнат в Русия! Там всички училища са руски! Искали „сини карти”, които да им осигуряват заплати три пъти по-високи от тези на българите на същата позиция и какви ли не още привилегии. На какви основания ? На основанията на окупатора, разбира се! Съвсем съзнателно се изолират, ограждат си купената територия, забиват руските си флагове и се отдават на алкохолна „носталгия” по Матушката им.
  У нас тече ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАВАНЕ НА РУСКИ ЕТНОС, но властимащите се правят, че не виждат това. Тяхното бездействие днес е върховното национално предателство, най-голямото престъпление срещу българския народ от времето, когато Георги Димитров, под руска диктовка, налагаше с репресии „помакедончването” на българите от пиринския край, или когато по-късно Тодор Живков се опита да направи България 16-та република на концлагера СССР!
  Не случайно наскоро ни спуснаха с руски дипломатически парашут и един специализиран в „устройването” на съотечествениците по света имперски администратор.

  Десетина години вече, в дясно от входа на Стария Несебър, като ярка кръпка върху хармоничната тъкан на древния град, се извисява странна статуя на жена в дълга рокля, мрежеста пелерина, в едната ръка с кръст, а в другата – птица. Тя е направена изцяло в съответствие с руските фолклорни традиции и напомня илюстрациите от руските народни приказки за Иванушка-дурачок.
  На постамента няма надпис КОГО изобразява статуята, КОГА е открита официално и по какъв повод, КОЙ е авторът й? Може би умишлено e търсено впечатлението, че тази анонимна статуя (в руски фолклорен стил !) си е тук „от древността”, може би от основаването на Стария Несебър ! 🙂
  След упорито питане сред местните, повечето от които изказаха различни предположения, че статуята е на бог Посейдон, на Света София, на някаква древна принцеса и т.н., се оказа, че това било „Свети Николай”, и че „май била на Ставри Калинов или одобрена от него, ама не било сигурно”. Е, знае се, че никога не е късно човек да се оризили от алчност или от слугинаж!
  Статуята е значителна по размерите си, сигурно повече от 10 м. и явно е поставена на това лично място с цел да играе ролята на възлова „културна забележителност , да бъде нещо като „визитна картичка” на Стария Несебър.
  Но тази „странна” анонимност на монумента неизбежно създава впечатлението за неавтентичност, нелегитимност и логично поражда въпроси дали поставянето на подобна творба със спорни качества, е „законно” ,т.е. одобрено от Съвета за паметниците на културата към МС и ЮНЕСКО ? Дали е в съответствие с българските национални традиции и има ли качествата да представя Българския Несебър, градът, част от световното културно наследство ?! Имало ли е обществено обсъждане, питани ли са гражданите на Несебър дали искат точно тази статуя да стои на входа на древния им град?
  Нима вятърната мелница на провлака, досегашната емблема на стария град, ще бъде заместена по каталозите с тази бутафория?!
  Подобни статуи на най-почитания в Русия светец, Свети Николай, нацвъкаха по цялото ни Българско черноморие: в Поморие, Созопол, Бургас и т.н..В строеж са нови храмове на Свети Николай, а други „се ремонтират” като негласно се внасят допълнителни „детайли” , като на пример малкият елемент, който пресича в основата позлатените кръстове на църковните кубета, характерен за руските храмове. Така стана в Бургас при ремонта на кръста на храм Св.св Кирил и Методий (с участието на Божидар Димитров!), Пловдив и на много други места, средновековните български икони се „освежават” чрез облепване с китайски тапети, изобразяващи руски светци, крадат се старинни икони и безценна църковна увар, ТЕЧЕ НАГЛА ПОДМЯНА НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ТРАДИЦИЯ С РУСКА! И то с предателското съдействие и слугинаж от страна на „Българската” правослана църква.

  А ето как руснаците в Царево вече командват коя статуя, символ на града, да бъде махната и с какво да бъде заменена:
  http://faragency.bg/bg/rusnatsite-vazmuteni-ot-ezicheskata-boginya-v-tsarevo/

  Путин нали сам каза, че досега са поддържали руското влияние (братските връзки, де!) чрез комунистическата идеология, а сега ще държат в орбита „лоялни” държави като България с лоста на православието и славянството.

  Да споменем (с лошо!) и местните търгаши с историята ни, онези, които допуснаха един уникален тракийски некропол, с огромни каменни саркофази, вместо да печели от посещения на туристи, да се превърне само преди година в асфалтиран наказателен паркинг. Вероятно същата съдба чака и тревясалия триъгълен терен в съседство, археологически обект, дал изключително интересни артефакти. „Нещастието” и на двата терена е, че се намират на място, от което се открива прекрасна гледка към Стария град и стават за построяване на луксозни хотели (сигурно с руски пари!), но разбира се, след като се позабрави малко какво е имало под асфалта. Те, местните търгаши, вградиха безнаказано цяла средновековна вятърна мелница в съседния ресторант (The Mill), та някакви тракийски саркофази ли ще им се опрат!
  Така се променя историческата истина и националната идентичност на един пленен град, попаднал в хищните нокти на Двуглавия мутант! Но, чудя се, къде е тук зоркото око на историка и активен общественик Божидар Димитров, с „експертно” мнение по всички въпроси? Защо още не е започнал кампания за спасяване на историческите сгради и артефакти в Несебър?

  Когато стане въпрос за децата на „постояно пребиваващите” в Несебър руснаци, и учители, и ученици вкупом възкликват: ”Да знаете колко са нагли и колко са нахални! Сякаш сме им длъжни за нещо” или „Толкова безработни детски учителки има в града, но „ТЕ” назначиха рускиня! На какво ще ги научи тя ?”
  Сигурно на ”Союз нерушимый….” или на най-новият вариант:
  „Россия — священная наша держава,
  Россия — любимая наша страна.”

  Кои са тези „ТЕ”? Директорите, общинарите? Кой точно ? Дошло е време да падне щита на анонимната вина и да лъснат имената на търгашите ! Време е за възмездие!

  Казват, че паветата от несебърските улици отищли за покритие на алеите около частни хотели и вили, а основните улици в Стария град ги покрили с „възрожденски” асфалт. Само че след година асфалтът се напукал и изровил от дъждовете … Селска му работа!

  В градинката до пощата в Несебър, където граждани и гости на града доскоро се спасяваха от жегата на пейките под старите дървета, днес се строи огромно бетонно чудовище в традициите на „ранния соц” и напомнящо МОЛ. С размерите си то направо е смазало зелената площ и е лишило гражданите и гостите на Несебър от вълшебната гледка към красивия Несебърски залив. Информационната табела казва, че това щяло да бъде новият “Културен център” на града, а изпълнител било някакво тайнствено Обединение МСКГ ДЗЗД. Очевидно е, че е проектирано без любов към града и жителите му, без стремеж към оригиналност и хармония с околната среда. Проектирано е НЕ за да се изяви авторът като творец и да стане града по-красив, а за да се усвоят едни пари.
  Говори се ( по-скоро се шепне) , че архитектът на „културния МОЛ” била дъщерята на главния архитект, известен още като „Селянина” (явно в случая се има предвид манталитет, а не произход). Сигурно затова се е допуснало бъдещата културна сграда да е толкова „мащабна”, което значи по-скъпа, с повече строителни материали и повече възможности за крадене!

  Тъй като сградата е в строеж, все още е възможно да се внесат някои „спасяващи” корекции в правоъгълния силует (проектиран с плоска бетонна козирка, подпряна на три „вилици”, както се вижда от снимката на макета), можело е да се загатне стилизирана форма на кораб или на някакво морско същество – риба, мида, рапан… , все пак, става въпрос за морски град. На „сляпата”, без нито един прозорец северна стена, която би откривала неповторима гледка към залива, би могло да се „избият” кръгли прозорци, напомнящи корабни каюти и какво ли още не! Темата е благодатна за оригинални, творчески идеи.
  И отново възниква въпросът имало ли е ОБЩЕСТВЕНО обсъждане на проекта за тази ОБЩЕСТВЕНА сграда ? Питани ли са несебърлии как биха искали да изглежда Техният културен център ? Но, кой ги пита тях, несебърлии! Важното е какво искат общинарите и корпоративните им господари, и най-вече какво искат „постоянно пребиваващите”, а те очевидно искат изстриване на българската национална традиция, обезличаване на неповторимата несебърската архитектура чрез застрояване с еднотипни „молове”и комуналки от стъкло и алуминии, за да се чувстват не на гости, а като у дома си!

  Една от неудобните „емблеми” на Несебър е протежираният от всички властимащи досега несебърски „бос” Митьо Очите, станал нарицателно име за рекет, трафик на наркотици и подставено лице за голям брой мащабни имотни далавери на наши и чужди властимащи.
  Първата ми и единствена „лична” среща с Очите беше преди около две години, пред светкавично построения (на самия вход на плажа!) само за няколко зимни месеца огромен ваканционен комплекс Aparthotel „Paradiso Nesebar”. (Хората тук се чудят каква техника е използвана за прокопаването на канализацията му под пътя без да да се спира движението и без някой да разбере, че се копае и се строи ?!) Тогава пред хотела спряха няколко черни джипа, от които демонстративно , сигурно за да предизвикат страх, излязоха десетина човекоподобни с калашници и отклониха движението на другия тротоар. Едва след това от втория джип излезе една по-скоро затлъстяла, отколкото мускулеста мутра, с впечатляваща татуировка, която започваше от главата та чак до петата на левия крак, и влезе в „Парадизото”. Над вратата имаше надпис „Отдель продаж”, ясно показващ за КОИ точно купувачи са предвидени апартаментите.

  Описаното е само върхът, част от видимото на търгашеския айсберг. Невидимото, скритото (като незаконното презастрояване, продажбата на терени, предателството на българския интерес и т.н.), е къде, къде по –страшно и шокиращо !

  Когато стане въпрос за „освободителите”, в Несебър винаги говорят шепнейки , с оглеждане наоколо и като по правило завършват с думите: „Ами, нали виждате, че то няма държава, затова е така…” Сигурно хората тук дълго време са очаквали и са се надявали държавата ни, правителството, силовите институции да си свършат работата, но вече са се отчаяли от дългото чакане, разбрали са, че Българската държва я няма!

  Хора от „Копринка” и Бузлуджа, и вие сте българи! Кога ще изтрезнеете от отровния нароктик на „вечната дружба”? Кога ще разберете, че на нас не ни трябват тия троянски коне на руската имперска политика? Както написа Илиян Василев, който ги е опознал най- добре като бивш посланик на Бългрия в Руската федерация, те идват с „Россия в кормане”. На тях никога няма да им домилее за България и българите, те искат да пренесат Русията си тук, защото им харесва земята ни, българите не им трябват, освен за прислуга. Затова чрез медиите си у нас всячески ни увещават през лятото да отиваме в Гърция, за да не се мотаем по „тяхното” море! Създават условия направо да напускаме България!

  За никого не е тайна, освен за „миротвореца” ни с яхтите, че случващото се в Несебър (както и в Поморие) e реална опасност за националната ни сигурност, защото там са на лице всички признаци на бъдещи сепаратистки градове с последиците от това като разрушения, жертви и унизителна военна окупация на територия, но не в Украйна, а по Българското черноморие!

  България има спешна нужда от нов Стамболов!

 6. КАЛФА-КАНДИДАТ
  Др. Калфин продължава да чиракува за длъжността “държавен глава”. Този път в още по-малък формат. Предишния поне беше от името на “обновената” БСП. Сега е от маргиналната червеникаква партийка АБВ(ГЗ)
  Гоцко не се разбра с др. Нинова и сега Калфин и въздухарският генерал Радев ще делят един и същ оредяващ електоратец. Дай, Боже, ген. Атанасов да излезе прав и Трайчо Трайков да додрапа до балотаж. Оттам нататък не се знае.
  Щото ако Тиквоций слезе от небето и се кандидатира, май половин Бг ще си направи кефа да гласува срещу него. Със синьо.

 7. Марков никъде не е казал,че Орбан се е бил на барикадите срещу съветските танкове.В статията обаче долавям един нюанс на обвинение в лъжа към Марков.
  Г-н Инджев,обикновено ви чета с удоволствие.Днес обаче удоволствие не изпитах.Защото в статията ви необяснимо защо са забъркани в един тюрлюгювеч различни проблеми,определящи сложни връзки.Вие се опитвате да ги опростите,което е невъзможно.Форма ли губите?

 8. Миналата седмица пътувах с кола за Германия. На влизане в Унгария контролът е жесток! Чакахме около 3 часа. Итересното беше, че на влизане в Австрия и после в Германия никой за нишо не проверяваше, което ми говори, че западните страни се доверяват изцяло на унгарците! Това за тях е като глътка въздух под натиска на имигранската вълна.

 9. Към glavata:

  Извеждате пред скоби една подробност (спорна, подари внушението на Марков за Орбан като антикомунист с корени в 1956 г.), за да адвокатствате на Марков, който прави далеч по-голяма”грешка”, говорейки от името на унгарския народ. Гербаджийското пристрастие ( да заобичаш Марков, щом обича Борисов) явно води до слрабост в защитата на гербаджийското подмазване на Марков.
  Освен това имате лесно решение: не ме четете и си решавате проблема с необходимостта да ме поучавате за формата, за която не сте мой съдник или ориентир най-малкото поради своята анонимност.

 10. Нивото на И.И. е неоспоримо. Но ще събуди ли неговото перо българина изпаднал в политическа дрямка? Позволявам си тази риторика, като съзнавам, че не съвети , а действия трябва да спасят България от ВЛИЯНИЯТА с руски привкус. Френския посланник прекрачи дипломатичния протокол и за втори път посочи злото, което подкопава здравето на родината ни – моля, здравите и разумни сили не стойте в очакване, а спрете по умен, достоен, интилигентен начин инвазията на посредствеността.
  Инджев ви осветлява верния, единствен път към нормалността на родината, не го подканяйте за президенство, а направете, всеки колкото му стигат силите ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИТЕ не само в блоговете, а на гражданската платформа – улицата, общината, работодателя, свързани като сиамски близнаци.

 11. Към “главата”:Не четете “с удоволствие”. Четете с предразсъдаците на ГОЛЕМИЯ орбан и още по-УМНИЯ “конституционен съдия” марков. Дори не можете да проумеете коментара на автора. Мое “тъпо” мнение

 12. @ GLAVATA:
  ТЮРЛЮГЮВЕЧЪТ Е В ГЛАВАТА…
  🙂

 13. Десарският го.нар божо отново се е показал , като главния дежурен помияр на ДС:

  http://www.mediapool.bg/poslanik-dyo-kaban-bozhidar-dimitrov-bivsh-chlen-na-ds-me-oklevetyava-news254145.html

  И вместо да се прави на голям “историк” да си измисля “архелогичеките находки” , както в България, сега във Франция започна да работи по първоначалната си “специалност”, като уше на ДС.
  И по заповед от началниците си намери “компромат” за н.пр. дьо Кабан за заминаването му от България.
  П.П. Чудно е защо божо не намери нищо и за началника си исаков, който беше с три пъти по-продължителен мандат от н.пр. дьо Кабан?!?

 14. Този Божидар Димитроив, май наистина е Божи–дар на шаикаджийте обирачи на мандри.
  Оказва се, че с екстрасенските си способности можа да докаже, че Левски не е споменавал пред най–близките си съратници, че който ни освобождава, ще ни и зароби.
  Разбира се, това ако въобще го е казвал Левски, в никакъв случай не може да важи и за второто освобождение, защото сме свидетели колко блестящо ни вървеше, та по инерция още ни върви така.
  Дори участваше я като Кардам, я като Тервел, я като Телериг, много плодовит сътрудник бе, в писането и на подходяща история, та да няма никакво съмнение за лековерните, че нашите кумири са обикновенни разбойници.
  Дори и графа Игнатиев, дето за благодарност, че е спомогнал да обесят Левски, и улица сме кръстили, също нищо такова не е сторил. Ами тези дето ачик далаверата споделят, са били зависими, ама не поради облаги и службарство към тогавашните органи, предшестващи КГБ и братското ДС. Явно са подпомагали от прост(ашко)ото доверие, а другите, защото са били заблудени русофоби и не са си знаели интересите.
  Ето, знае и за негово превъзходителство дьо Кабан, че бил крал от нашите доходи от Лувър…
  Наистина Божи дар за ада без гяволи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.