Русификацията на Несебър (почти) по кримски сценарий

II.ЗА НЕСЕБЪРСКИТЕ ТЪРГАШИ В ХРАМА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО

Вървейки след група руски туристи, посетили Стария град на Несебър, неволно дочух следната фраза: „Как приятно увидеть в Несебр столко русских и они уже сдесь живут!”

А на мен пък никак не ми е приятно, защото наскоро Психопатът на високи токчета публично заяви, че „там, където се говори руски език и живеят руснаци, там е Русия и ние ще я защитаваме по всякакъв начин!” Като в Крим ли ? Кое от двете условия не е изпълнено в Несебър?

ДНЕШНИТЕ РУСНАЦИ СА КАТО МЮСЮЛМАНИТЕ, не се интегрират в местната общност, не изучават езика й, не се интересуват от местните традиции и обичаи и агресивно се опитват да налагат техните битови и „културни” особености. Искат руски училища с отделни входове за децата си, за да не се смесвали с българчетата, руски училища, но за сметка на българския държавен бюджет! Тогава да се върнат в Русия! Там всички училища са руски! Искали „сини карти”, които да им осигуряват заплати три пъти по-високи от тези на българите на същата позиция и какви ли не още привилегии. На какви основания ? На основанията на окупатора, разбира се! Съвсем съзнателно се изолират, ограждат си купената територия, забиват руските си флагове и се отдават на алкохолна „носталгия” по Матушката им.

У нас тече ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАВАНЕ НА РУСКИ ЕТНОС, но властимащите се правят, че не виждат това. Тяхното бездействие днес е върховното национално предателство, най-голямото престъпление срещу българския народ от времето, когато Георги Димитров, под руска диктовка, налагаше с репресии „помакедончването” на българите от пиринския край, или когато по-късно Тодор Живков се опита да направи България 16-та република на концлагера СССР!

Не случайно наскоро ни спуснаха с руски дипломатически парашут и един специализиран в „устройването” на съотечествениците по света имперски администратор.

Десетина години вече, в дясно от входа на Стария Несебър, като ярка кръпка върху хармоничната тъкан на древния град, се извисява странна статуя на жена в дълга рокля, мрежеста пелерина, в едната ръка с кръст, а в другата – птица. Тя е направена изцяло в съответствие с руските фолклорни традиции и напомня илюстрациите от руските народни приказки за Иванушка-дурачок.

На постамента няма надпис КОГО изобразява статуята, КОГА е открита официално и по какъв повод, КОЙ е авторът й? Може би умишлено e търсено впечатлението, че тази анонимна статуя (в руски фолклорен стил !) си е тук „от древността”, може би от основаването на Стария Несебър !

След упорито питане сред местните, повечето от които изказаха различни предположения, че статуята е на бог Посейдон, на Света София, на някаква древна принцеса и т.н., се оказа, че това било „Свети Николай”, и че „май била на Ставри Калинов или одобрена от него, ама не било сигурно”. Е, знае се, че никога не е късно човек да се орезили от алчност или от слугинаж!

Статуята е значителна по размерите си, сигурно повече от 10 м. и явно е поставена на това лично място с цел да играе ролята на възлова „културна забележителност , да бъде нещо като „визитна картичка” на Стария Несебър.

Но тази „странна” анонимност на монумента неизбежно създава впечатлението за неавтентичност, нелегитимност и логично поражда въпроси дали поставянето на подобна творба със спорни качества, е „законно” ,т.е. одобрено от Съвета за паметниците на културата към МС и ЮНЕСКО ? Дали е в съответствие с българските национални традиции и има ли качествата да представя Българския Несебър, градът, част от световното културно наследство ?! Имало ли е обществено обсъждане, питани ли са гражданите на Несебър дали искат точно тази статуя да стои на входа на древния им град?

Нима вятърната мелница на провлака, досегашната емблема на стария град, ще бъде заместена по каталозите с тази бутафория?!

Подобни статуи на най-почитания в Русия светец, Свети Николай, нацвъкаха по цялото ни Българско черноморие: в Поморие, Созопол, Бургас и т.н..В строеж са нови храмове на Свети Николай, а други „се ремонтират” като негласно се внасят допълнителни „детайли” , като на пример малкият елемент, който пресича в основата позлатените кръстове на църковните кубета, характерен за руските храмове. Така стана в Бургас при ремонта на кръста на храм Св.св Кирил и Методий (с участието на Божидар Димитров!), Пловдив и на много други места, средновековните български икони се „освежават” чрез облепване с китайски тапети, изобразяващи руски светци, крадат се старинни икони и безценна църковна увар, ТЕЧЕ НАГЛА ПОДМЯНА НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ТРАДИЦИЯ С РУСКА! И то с предателското съдействие и слугинаж от страна на „Българската” правослана църква.

А ето как руснаците в Царево вече командват коя статуя, символ на града, да бъде махната и с какво да бъде заменена:

http://faragency.bg/bg/rusnatsite-vazmuteni-ot-ezicheskata-boginya-v-tsarevo/

Путин нали сам каза, че досега са поддържали руското влияние (братските връзки, де!) чрез комунистическата идеология, а сега ще държат в орбита „лоялни” държави като България с лоста на православието и славянството.

Да споменем (с лошо!) и местните търгаши с историята ни, онези, които допуснаха един уникален тракийски некропол, с огромни каменни саркофази, вместо да печели от посещения на туристи, да се превърне само преди година в асфалтиран наказателен паркинг. Вероятно същата съдба чака и тревясалия триъгълен терен в съседство, археологически обект, дал изключително интересни артефакти. „Нещастието” и на двата терена е, че се намират на място, от което се открива прекрасна гледка към Стария град и стават за построяване на луксозни хотели (сигурно с руски пари!), но разбира се, след като се позабрави малко какво е имало под асфалта. Те, местните търгаши, вградиха безнаказано цяла средновековна вятърна мелница в съседния ресторант (The Mill), та някакви тракийски саркофази ли ще им се опрат!

Така се променя историческата истина и националната идентичност на един пленен град, попаднал в хищните нокти на Двуглавия мутант! Но, чудя се, къде е тук зоркото око на историка и активен общественик Божидар Димитров, с „експертно” мнение по всички въпроси? Защо още не е започнал кампания за спасяване на историческите сгради и артефакти в Несебър?

Когато стане въпрос за децата на „постояно пребиваващите” в Несебър руснаци, и учители, и ученици вкупом възкликват: ”Да знаете колко са нагли и колко са нахални! Сякаш сме им длъжни за нещо” или „Толкова безработни детски учителки има в града, но „ТЕ” назначиха рускиня! На какво ще ги научи тя ?”

Сигурно на ”Союз нерушимый….” или на най-новият вариант:

„Россия — священная наша держава,

Россия — любимая наша страна.”

Кои са тези „ТЕ”? Директорите, общинарите? Кой точно ? Дошло е време да падне щита на анонимната вина и да лъснат имената на търгашите ! Време е за възмездие!

Казват, че паветата от несебърските улици отищли за покритие на алеите около частни хотели и вили, а основните улици в Стария град ги покрили с „възрожденски” асфалт. Само че след година асфалтът се напукал и изровил от дъждовете … Селска му работа!

В градинката до пощата в Несебър, където граждани и гости на града доскоро се спасяваха от жегата на пейките под старите дървета, днес се строи огромно бетонно чудовище в традициите на „ранния соц” и напомнящо МОЛ. С размерите си то направо е смазало зелената площ и е лишило гражданите и гостите на Несебър от вълшебната гледка към красивия Несебърски залив. Информационната табела казва, че това щяло да бъде новият “Културен център” на града, а изпълнител било някакво тайнствено Обединение МСКГ ДЗЗД. Очевидно е, че е проектирано без любов към града и жителите му, без стремеж към оригиналност и хармония с околната среда. Проектирано е НЕ за да се изяви авторът като творец и да стане града по-красив, а за да се усвоят едни пари.

Говори се ( по-скоро се шепне) , че архитектът на „културния МОЛ” била дъщерята на главния архитект, известен още като „Селянина” (явно в случая се има предвид манталитет, а не произход). Сигурно затова се е допуснало бъдещата културна сграда да е толкова „мащабна”, което значи по-скъпа, с повече строителни материали и повече възможности за крадене!

Тъй като сградата е в строеж, все още е възможно да се внесат някои „спасяващи” корекции в правоъгълния силует (проектиран с плоска бетонна козирка, подпряна на три „вилици”, както се вижда от снимката на макета), можело е да се загатне стилизирана форма на кораб или на някакво морско същество – риба, мида, рапан… , все пак, става въпрос за морски град. На „сляпата”, без нито един прозорец северна стена, която би откривала неповторима гледка към залива, би могло да се „избият” кръгли прозорци, напомнящи корабни каюти и какво ли още не! Темата е благодатна за оригинални, творчески идеи.

И отново възниква въпросът имало ли е ОБЩЕСТВЕНО обсъждане на проекта за тази ОБЩЕСТВЕНА сграда ? Питани ли са несебърлии как биха искали да изглежда Техният културен център ? Но, кой ги пита тях, несебърлии! Важното е какво искат общинарите и корпоративните им господари, и най-вече какво искат „постоянно пребиваващите”, а те очевидно искат изстриване на българската национална традиция, обезличаване на неповторимата несебърската архитектура чрез застрояване с еднотипни „молове”и комуналки от стъкло и алуминии, за да се чувстват не на гости, а като у дома си!

Една от неудобните „емблеми” на Несебър е протежираният от всички властимащи досега несебърски „бос” Митьо Очите, станал нарицателно име за рекет, трафик на наркотици и подставено лице за голям брой мащабни имотни далавери на наши и чужди властимащи.

Първата ми и единствена „лична” среща с Очите беше преди около две години, пред светкавично построения (на самия вход на плажа!) само за няколко зимни месеца огромен ваканционен комплекс Aparthotel „Paradiso Nesebar”. (Хората тук се чудят каква техника е използвана за прокопаването на канализацията му под пътя без да да се спира движението и без някой да разбере, че се копае и се строи ?!) Тогава пред хотела спряха няколко черни джипа, от които демонстративно , сигурно за да предизвикат страх, излязоха десетина човекоподобни с калашници и отклониха движението на другия тротоар. Едва след това от втория джип излезе една по-скоро затлъстяла, отколкото мускулеста мутра, с впечатляваща татуировка, която започваше от главата та чак до петата на левия крак, и влезе в „Парадизото”. Над вратата имаше надпис „Отдель продаж”, ясно показващ за КОИ точно купувачи са предвидени апартаментите.

Описаното е само върхът, част от видимото на търгашеския айсберг. Невидимото, скритото (като незаконното презастрояване, продажбата на терени, предателството на българския интерес и т.н.), е къде, къде по –страшно и шокиращо !

Когато стане въпрос за „освободителите”, в Несебър винаги говорят шепнейки , с оглеждане наоколо и като по правило завършват с думите: „Ами, нали виждате, че то няма държава, затова е така…” Сигурно хората тук дълго време са очаквали и са се надявали държавата ни, правителството, силовите институции да си свършат работата, но вече са се отчаяли от дългото чакане, разбрали са, че Българската държва я няма!

Хора от „Копринка” и Бузлуджа, и вие сте българи! Кога ще изтрезнеете от отровния нароктик на „вечната дружба”? Кога ще разберете, че на нас не ни трябват тия троянски коне на руската имперска политика? Както написа Илиян Василев, който ги е опознал най- добре като бивш посланик на Бългрия в Руската федерация, те идват с „Россия в кормане”. На тях никога няма да им домилее за България и българите, те искат да пренесат Русията си тук, защото им харесва земята ни, българите не им трябват, освен за прислуга. Затова чрез медиите си у нас всячески ни увещават през лятото да отиваме в Гърция, за да не се мотаем по „тяхното” море! Създават условия направо да напускаме България!

За никого не е тайна, освен за „миротвореца” ни с яхтите, че случващото се в Несебър (както и в Поморие) e реална опасност за националната ни сигурност, защото там са на лице всички признаци на бъдещи сепаратистки градове с последиците от това като разрушения, жертви и унизителна военна окупация на територия, но не в Украйна, а по Българското черноморие!

България има спешна нужда от нов Стамболов!

34 мнения за “Русификацията на Несебър (почти) по кримски сценарий”

 1. На входа и изхода на “аспарухов мост” кв. на Варна има същите символи, свързани с православието и славянопретенциите. По някое време, началото на лятото по протежение на същия този мост бяха окачени знамената на България, Варна и Руссия. Липсваше знаме на ЕС. Направих коментар в сайта на общината. В момента тази аномалия не е налице. За знамената, но не и за религиозните символи. Вроятно, някои хора разбират нелепостта на ситуацията, но те си знаят за силата и влиянието на “братята”

 2. „България има спешна нужда от нов Стамболов!“

  Време е да се върнем към и вслушаме в дълбоките си духовни корени. И друг път съм го казвал, и пак ще го кажа. БЪЛГАРИТЕ ще излязат от мълчанието си единствено и само, ако видят надежда в този, който се доближава до ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ НИ КАНОВЕ и МОГЪЩАТА ИМ ДЪРЖАВА, и ще пристъпят незабавно към действия в защита на РОДА си и ОТЕЧЕСТВОТО си. И никой, и нищо няма да бъде в състояние да ги спре в осъществяването на тази си свещенна мисия, изпълнявайки завета на ДЕДИТЕ си
  В този труден за нас и РОДИНАТА ни момент, БОГ ни дава надеждата, че тя може да бъде осъществена само и единствено от Трайчо Трайков и от никой друг. /Забравете за недоразуменията мк и бл. За тях след изборите/.

  Идват избори. Треперете безродници!

 3. Само се чудя кога и визи ще въведат.

 4. Не, тия хора от Бузлуджа и Копринка не са българи, произхода им е български, но самосъзнанието им е руско.На една част от тях не само, че не им пука за България, те направо я презират.Същите тия искат точно това, Русия да бъде пренесена тук, колкото по-бързо толкова по-добре.

 5. Уважаеми г-н Инджев, всеки отворен от мен ” москалски сайт” започва с рекламата за евтини имоти в България. Кой ги публикува там? български агенции. Кой изповяда сделките с лица от държава извън ЕС-български нотариуси. Щото така да намерили!
  Вижте какво направиха в Латвия – закупилите имоти РОССИЙСКИ граждани получават статут на временно пребиваващи срещу ЕЖЕГОДНА такса от 5000€ !!!
  Фиктивните им фирми с които купуват имотите дали някои ги проверява. И след като сме в ЕС защо още важи за тях принципа за избягване на двойното данъчно облагане?
  Та нали и Лукойл така не плаща тук данъци.

 6. Френският посланик го каза точно – когато българите емигрират масово те оставят страната на Пеевски. Нещо повече – идват и завоеватели. Засега това са руснаците, но ще дойдат и други. Претенции към тази територия колкото искаш, имунна система – никаква. Ако имахме правителство на място след заплахите на Путин за защита на руски общности по целия свят трябва веднага да се приеме закон на граждани от държави с такъв подход да не се позволява да притежават собственост в България, а които вече имат такава да се освободят от нея в рамките на 2 години.

 7. Свива ми се сърцето като чета тази статия. Обаче не мога да се съглася с последнире редове на автора, като казва, че едва ли не продажниците не искат българите да ходят по нашето черноморие и ги увещават да ходят в Гърция. НЕ! Накратко Българите ходят в Гърция, защото да си починеш на нашето черноморие трябва да си дебил.

  А и да отида на нашето черноморие с какво ще помогна. Руските слуги с удоволствие ще приберат и моите пари. всъщност голяма част от хотелите са собственост на руснаци и просто парите ми ще влязат в джобовете им.

  Отвратително е, но виждам светлина в тунела. След като рублата се обезцени почти двойно на блядовете вече им е доста по-скъпо да живеят тук. Все пак сугите им искат пари, а не “братска обич”. Мисля си че след изборите в Русия в края на този месец, рублата отново ще тръгне надолу и на блядовете ще им стане още по-скъпо.
  Другата хубава новина дойдe от доклада на EIA, които казаха, че пренасищаноетп с петрол ще продължи и през 2017г. (противно на очакването, че пазара ще се балансира в края на 2016г.) Така че разпада на руската икономика ще продължи и през следващата година.

  Другото хубаво нещо, което прочетох е, че наскоро на събрание на акционерите на Мерцедес са попитали изпълнителния директор – защо Даймлер нямат електромобил който да конкурира американския Тесла. Да припомня че в САЩ продажбите на луксозни немси коли падат осезаемо от три години. Причината е електрическият Tesla Model S. Шевролет до седмици пуска нов модел електромобил (Bolt) на достъпна цена и с пробег 500км. Същото ще направят и Тесла (също евтин и с много пробег),но в края на 2017г.

  В Китай – държавата, която е основният виновник за все по-голямото търсене на петрол (досега) нещата се развиват с главоломна скорост. За 2016г. имаме увеличение на електричките около ТРИ ПЪТИ в сравнение с миналата година. Като абсолютни числа за тази година ще са около 400 000 и около 1.5% пазарен дял. Засега не е много, но с тази скорост до 5 години спестеня петрол ще е осезаемо много.

 8. Това май го писах вече , но ако трябва пак го казвам. Още от 70-те се знае за нефтените и газови находища в нашия шелф. Ако се поразровите из старите вестници от времето на веселата истотория с нашия космонавт и постещането му на космическата станция, ще прочетете, че една от задачите му е била именно проучването в областта на нефта и Газа, не случайно после го захлебиха в тоя бизнес. Мръсните ушанки просто искат да повторят номера с Крим и Донбас, заради залежите, Босфорът никога няма да го имат. Проблемът е в тъпите и алчни наивници по морето, които гледат на руснаците като на ходещи касички, а не като на дървеници и нашественици.

 9. продължение…….

  Като се има в предвид, че за момента предлагането е повече от търсенето с едва около 300 хиляди барела на ден, при обща консумация от 95 милиона, се вижда, че не е нужно кой знае какво намаляване на консумацията за да се разбият картелите и цената да остане така ниска и за в бъдеще. Според мен ако продажбата на електромобили и хибриди достигне 5-7 милиона на година ще е достатъчно за да натисне надолу търсенето на петрол.

  Тази година ще се продадът около 800 хиляди до един милион електромобила и Плъг ин хибриди, но при задаващата се офанзива от нови модели, увеличаването на продажбите ще става в аритметична прогресия. Аз се надявам да стигнем това число след 5 до 7 години. Можем да сложим и други фактори (платформите за шистов петрол в САЩ отново започнаха да се увеличават, Иран).

  А като намалеят парите излизащи от петролните дупки в Русия…. четящите този блог са достатъчно умни за да се досетят. А дотогава (дано е по-скоро) българите по морето ще получат сериозна терапия на мозъка относно “братушките” и що за стока са те.

 10. В естетически план руското присъствие по черноморието определено ме дразни, но не смятам, че натовска държава трябвя дя се тревожи от няколко стотин хиляди преселници (генерал Колев не се е уплашил от въоръжени казаци). Тук руснаците са преселници, на които може да се каже “Чемодан, вокзал, Россия”. Какво да кажат прибалтийските републики с няколко милиона родени там руснаци? (ами, Чл. 5 ще кажат). Ако има заплаха за националната ни сигурност, тя идва не от Несебър, а от Копринка.
  Да сте чули руските преселници да са направили митинг с искане за сваляне на санкциите? А тези от Копринка направо си го издигат като предизборна платформа. Безродниците българи, а не преселниците руснаци са истинската заплаха. Особено при неподходящ следващ президент.

 11. Единственото спасение от тази напаст е да бъде въведен годишен данък между 20% и 30% от цената на придобит имот в България от физически и/или юридически субекти които не са граждани на ЕU.

 12. Господин Инджев,невероятна статия.Но искам пак да добавя, нашия народ има голяма вина за това което става сега у нас. Преди двадесет и шест години когато хората излизаха на улицата трябваше да направят каквото направиха в Румъния.Тази нежна революция както беше наречена така у нас, развърза ръцете на тези ГАДОВЕ КОМУНИСТИТЕ и СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ у нас и сега им берем ПЛОДОВЕТЕ.Разпродаването на държавата ще продължи докато не бъде разчистено сегашното ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО издънки на бившата БКП и ДС . Те забогатяха, мога да кажа че един голям процент от тях станаха милионери да не кажа и милиардери с тази далавера.Мафиотските структори създадени от тях,начело с ПРАВИТЕЛСТВОТО които не обслужват народа си а каквото им се дектува от ПУТЛЕРСТАН ще продължат КРАЖБАТА и РАЗПРОДАЖБАТА но наближава краят ! Ето идват избори ако не се сепне нашият народ и не си намери подходящи УПРАВНИЦИ България ще загине защото сега РАЗИИЦИТЕ са ПЕТСТОТИН хиляди утре те ще бъдат МИЛИОН. Ще доиде ден когато тази РАЗИИСКА ПАСМЕНА ще поискат синя карта а после и може би и гражданство а след това може би да им се прииска и република да си направят у нас. Народе съвземи се- спри с тези противо народни изстъпления като на Копринка. Европа ви даде много.Използваите това.РАЗИЯ само ще взима от вас а вие нищо няма да получите от нея,а само ще ОБЕДНЯВАТЕ за жалост повече и повече!IIC…..oIL.

 13. Положението е плашещо.
  Но и аз като Тervel ще кажа.
  Идват избори
  Да се вземем в ръце.
  Трайчо Трайков е българският избор.
  Да го подкрепим!
  Иначе ще си останем само с хленченето.

 14. Само с писане, четене и чатене нема да се получи. КОЗАТА СИ САКА ПРЪЧ, А ЛОЗЕТО – МОТИКА.

 15. За съжаление тази статия е убийствено вярна.През целият си съзнателен живот съм видяла само една интегрирана в България рускиня,всички останали,дори най-новото поколение се делят,децата им се възпитават по същият начин и независимо че живеят в България,презрението им към нас и манията им за величие е потресаваща.Аз ходя на почивка в България,за една седмица научих поне 10 търговеца да ми казват “добър ден”.Ние сме си виновни,всеки скача според тоягата

 16. Наскоро един познат ми сподели, че нарочно си е записал сина в училище с изучаване на руски език и от сега пускал връзки, за да е добре, като ни завладеят руснаците.

 17. Първият т.н. “демократично” избран президент извърши най-голямото предателство към България с този “мирен преход”. През дек.89 комунистите се бяха насрали от страх и ЖЖ с авториттета си на ръководител на опозицията нареди на хората да се разотидат. Тогава беше момента да ги смачкаме, даже и кръв ако бяхме пуснали и да ги изхвърлим на бунището.

 18. Наистина ли още е наше ‘нашето’ Черноморие? От догодина току виж и визи въвели за посещение на ‘нашето’ черноморие, че и изпит по руски за тези, които искат да прекарат повече от седмица там. Арабите дадоха на света цифрите и алгебрата. Ние дадохме на славяните писменост. руснаците дадоха на света…комунизма, ленинизма, калашников, и валенката. В по-ново време ‘даряват’ на света хибрдната война, а на Украйна и България пълчища зелени човечета. Бездарно племе от натурални ПАРАЗИТИ!

 19. И малкият син ( първа година в Leysin American School) на моя съседка сподели, че най-невъзпитаните, най-нахалните и непоносими момчета в пансиона били руснаците. Ами не е много евтино даскалото. Та, защо го споделям… Уж, това са им заможните ‘граждани’, а в България се заселва почти простолюдие, защото не скъпо. Извод: всичко руско е сволач.
  И аз не си водя семейството на нашето море, но не е от снобизъм, мода. Не ми се почива сред сган, незачитаща моето пространство и спокойствие. Цивилизованите хора се съобразяват, че светът не се върти около тях.

 20. Ние пък ходим всяко лято на българското Черноморие, изкарваме страхотно срещу народни цени и не виждаме никаква сган. Водили сме германци и те са оставали очаровани. Хайде стига сме мрънкали, имаме си всичко за перфектната почивка.

 21. Иво, точен си. Пък се плаша – няма ли в един недалечен ден РФ да си направи от Несебър и Поморие анклави от кримски тип. Да се готвят Приморско, Балчик … Шведи, финландци и прибалтийци познават прегръдката на руския медвед и му се пазят с всички средства, а ние берем китки да го посрещаме. То мощният Лондон вече взе да се плаши от инвазията на руските суровинни олигарси и техните обкръжения, та какво остава за родните ни мишоци – дребни – подкупни – общинарчета ! Които бавно и полека се превръщат в рубладжийчета … Стамболов, Захари Стоянов бяха писали: руски братя, благодарим ви за свободата – но оставете ни да се развиваме сами !

 22. Г-н Инджев, за Несебър сте прав, но елате и вижте какво става в центъра на гр. Варна. Само излезте сутринта за закуска или към обед в някои от заведенията за готова храна в центъра на града. Пълно е с руснаци, които си стоят на опашката и търпеливо чакат да бъдат обслужени. Никакво посещение на ресторант. Ходят още по пазарите и си купуват плодове и зеленчуци, които по принцип се приготвят в домашни условия. И мислите ли, че се опитват да говорят на български – не, пердашат си на руски, все едно, че са в колонията си. За какво говори това? Много просто, повечето от тях имат закупено жилище тук и със срива на руската рубла се опитват да летуват по-икономично. Но, нека да споменем и онези които остават в страната ни целогодишно. Това е обезпокоително! В един момент Путин ще реши, че там където има руснаци, това е руска територия и може да опита на направи втори Крим у нас. Същото е положението в Бургас и по цялото ни черноморско крайбрежие. Имам чувството, че прииждат тук за да ни изядат, тъй както скакалците изяждат реколтата. Къде гледа нашето правителство наистина не знам.

 23. Ех людмилке, най-после се видя в оригинал що за екземпляр е руския натрапник у нас и по света.
  Имам една молба, не спирай да пишеш в блога на Иво. И той виждам, няма да спре да ти публикува “гениалните” умозаключения за нас българите.
  Така и глухите и слепите ще разберат с кого си имат работа днес и занапред като чуят руска реч.
  А за нормалния и средностатистически българин е достатъчно да е прочел някои от основните ни исторически летописци като Вазов, Захари Стоянов, Стефан Цанев и още дузина други за да е горд, че се е родил българин. Трябва да се четат и руски автори като Солженицин и неговия Архипелаг за да узнае човек за историята и на твоята северна джунгла раззия.
  А колко грижливо скривани истини от историята човек разбира от Виктор Суворов и неговия “Ледоразбивач”. Ноо , за това преди всичко людке трябва да разбереш, че трябва да се чете. Мнооого трябва да четеш за да се осмелиш да пишеш людкее. И то на кирилицата дето и се подиграваш.
  Аз например се гордея с многото величествени и красиви кътчета из родината ми и за пример ще ти посоча само едно.
  Дяволският мост в Родопите. На 500 години е и сигурно по-стар от твоята раззия.

 24. Г-н Инджев, положението наистина е изключително стряскащо! Дори в София на много места се носи руска реч. По провинцията, където не можеш да предположиш, че ще срещнеш чужденец дори, пак сме засичали руски говор. Има негласна директива от управляващата банда в Кремъл да се купуват масово имоти в България и, както пишете, да се създаде изкуствено руски етнос. Нещата са много сериозни и трябва да бъдат огласявани постоянно по Fb и всички възможни форуми. Как най-ефикасно да противостоим, г-н Инджев: от една страна дивашки мигрантски орди на друговерци, от друга – болшевишка сган от Москва???

 25. Да, така е във Варна. Наскоро разговарях с един Руснак, уж на културни теми, и му казах, че съм изчел всички книги на Игор Бунич, а той не беше и чувал за него. С това разговорът ни приключи.

 26. Имаше един много “лош”човек за който се сещам, който по поринцип разбира от финанси, ама найстина разбира.
  С годините разбрах обче че разбира и от ей такива заплетени демографски въпроси.
  Не смятам,че ако той беше на власт щеше да оправи тои въпрос, но със сигурност поне нямаше да сме тук!!!
  Костов му е името….

  Не случайно се постараха д го отстранят така, че всеки нещастен селянин вярва , че той е мфиот номер 1

 27. Извинете ме за объркването, но по-предишния ми пост трябваше да е под статията на Иво – “От вандалския русофилски акт на Копринка мирише … ”
  Така става като отвсякъде те залива злобата на раззийците.
  Обърках се.
  Това лято бях свидетел как в космополитна Барселона, испанците (а сигурно и други намиращи се там чуждестранни туристи) освиркаха една група на рашъните движейки се на тумба и говорейки високо.
  Рашъните се поозъртаха и се измъкнаха бързичко от поздравите.
  Изглежда и у нас трябва да ги посрещаме така. Те от друго явно не разбират.

 28. Русификацията на България е политика не от вчера и днес,тя има почти половинвековна активна дейност и четвъртвековна полуактивна.

  Русифицирането е наложено от българските комунисти на всички нива-държава,власт,наука,култура,спорт,търговия,сигурност,съд разузнаване,дипломация и др.

  Русификацията вървеше като задължителна съставна на комунизацията.Не беше възможно да има комунистическа пропаганда,а да няма русификация.
  Русификацията пък не можеше да съществува независимо от комунистическата пропаганда.

  Българчетата упорито не искат да научат тези истини-постулати и се чудят и маят-ама как така,защо са тези руснаци,защо са надписите на руски и какво ли не.

  И кой е виновен-всеки,но не комунистите и държавата.
  Много специалисти се опитват да внушат на хората,че няма вече комунисти.
  Те казват,че България е прозападна,проатлантическа и прокапиталистическа държава.

  Е,как тези квалификации ще бъдат свързани със стотиците паметници и символи на съветската окупация,за които се грижи Народа и Държавата.
  Знаейки всичко това,руснаците са убедени че в такава държава и при такъв народ,тяхното просъствие и размножаване е напълно естествен процес.
  Те прекрасно знаят че българското гостоприемство е проруско,както и българската държава.
  Точно тази държава миналата година вдигна паметник точно на Държавния празник -Деня на Независимостта паметник на Командващия Трети Украински фронт от Червената армия Маршал Фьодор Толбухин.
  Днес,през 21-ви век една държава вдига паметници на своите окупатори точно на такива държавни и съкровени дни.
  Ами значи държавата е проруска априори,а всичко останало я следва.
  Да,основния двигател за русифиакцията на страната са комунистите,те са навсякъде в държавата-от Президента ,та до чистачите на паметниците на руските окупатори.

  Българаската държава и Българския народ по принцип са русофицирани и русофикацията се разширява и утвърждава.
  Без такава държава,русификация на България не става!!!!

 29. Ползвайки историко-политическото откритие на Г-н Николов за “пистата” комунизъм-антикомунизъм,която аз орпиличавам като “Писта София-Москва”,ще заявяв категорично-тя действително съществува и показаното в статията русофициране е резултата от хлъзгането по тази “писта”.

  Г-н Инждев пък формулира още една писта,наричайки я “генералската писта”.
  Но и тя е проруска и прокомунистическа,тя е просто съставна част на “голямата писта” София-Москва.

  Зсега няма никакви изгледи пистата да опустеее.

  Пързалящите се по нея са буквално милиони.
  Кой би могъл да прекъсне тази писта,докато стърчат окупационните Мочи и Альочи.
  Ама всичко е свързано,причинно-следствената връзка е неразрушима,тя стои над пистата София-Москва,засега НАВСЕГДА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.