Реваншизмът на Първанов изнасили толерантността на Плевнелиев със сводническото съучастие на Борисов

Реваншистът Георги Първанов започна днес предизборната кампания на свооя кандидат за президент Ивайло Калфин ( наричан от мен тук и преди “Първанов с човешко лице”) с нещо, което президентът Плевнелиев така и не направи: с атака срещу своя ( действащ на върха на държавата) колега.

Понеже съм изразявал това разочарование от Росен Плевнелиев, който отказа да изпълни очакванията на пострадалите от всевластието на своя предшественик Първанов като го изобличи, мога да си позволя да мисля, че повторението на тази теза с днешна дата не звучи като “на умряло куче нож да вдигнеш”. Мразя да съм прав в това отношение, но се видя как премълчаването на подлостта я пощрява да се превърне в рецидив.

Първанов се “отблагодари” за толерантността на Плевнелиев като го нападна днес по всички “фронтове”. Но най-подлото е, че го обвини в послушание спрямо ГЕРБ, говорейки за “менкане ляво-дясно”, сякаш самият той не е олицетворение на задкулисното творение, какъвто е дългогодишният му заговор за поделяне на лявото и дясното в България с креатурата (му) Бойко Борисов.

Още по-нахален, ако може да има превъзходна степен на нахалството, е призивът, който Първанов отправи да бъдат отворени “икономическите досиета на прехода”.

В интерес на истината, Първанов и друг път е отправял това предизвикателство. Сега просто демонстрира пред свързаните с него лица ( нали така се наричат онези, които понякога прокуратурата издирва в рамките на организирана престъпна група), че нищо не се е променило, че не бива да се боят от възмездие, след като предизвиква онези, от които зависи това “отваряне” да продължават да си мълчат съучастнически.

“Онези”, това са преди всичко самите управляващи и назначените от тях пазители на първанвщината, начело с приятеля му Бойко Борисов.

С други думи, Първанов праща послание до своите хора, които лоясаха под неговото крило, да не се притесняват щом има наглостта да се подиграва по темата за икономичските досиета. Те си знаят за какво им намигва окуражаващо.

Вината за тази демонстративна самоувереност на това лице, свързано с обезличаването на думата справедливост от много години насам, е именно в онзи, който закриля чрез поощряващо бездействие вилнеещата пета колона на Москва в България. Казва се Бойко Борисов. Той е официалният местен властелин на повикване от Кремъл, който си менка с Първанов и заслугите за постколониалната зависимост на страната от бившите съветски  господари. Както при подялбата на лявото и дясното, така и в разпределението на ролите пред Кремъл, единият действа под прикритието на премиера-евроатлантик, а другият демонстративно бие кремълската камбана.

Не лявото и дясното трябва да бъдат разбивани, както пледира днес от екрана на държавната телевизия Първанов, а именно вредният за България проруски тандем Борисов-Първанов трябва да бъде разобличен.  Плевнелиев няма(ше) силата да го направи. А двамата съзаклятници уважават само силата- на парите, на шантажа и заплахата, поради което продължават напред през политическия труп на Плевнелив, гаврейки се с него.

13 мнения за “Реваншизмът на Първанов изнасили толерантността на Плевнелиев със сводническото съучастие на Борисов”

 1. Навременно, точно, полезно!
  Поздравления!!!

 2. Президентът Плевнелиев , се видя, нямаше сили да направи това което неговите избиратели се надяваха , поне да започне да прави. Изявите му бяха на посоки , ту избухваха ,ту се кротваха , а реален резултат не се получаваше. Спечели си много нападки и вероятно достатъчно заплахи за живота.Предателите и саботьорите ,които му внедриха си свършиха добре работата.Попова беше видим негов враг, да не забравяме Цветлин Йовчев и цялата скрита верига от агенти на мафията около президента. Къде е Захариева сега ?Тя спаси ББ от правителствената криза , като се предложи на услугите му.Това бе удар и по РБ-ДСБ , разбира се с помощта на заобичалите властта министри.Петър Москов се преметна на 180 градуса след шестия месец , а беше толкова убедителен в приказките си от началото , същински ястреб. Ето такива са предателите, трудно се разпознават , отначало им се доверяваш , вярваш и в един момент не можеш ги позна , това те същите ли са?
  Трудно се успява , с малобройни съмишленици , многобройни предатели около теб и медии готови всеки момент за огън по теб с всички средства.
  Мафията владее държавата и крепежния матерял – парите , е много силен , особено при такава бедна и безперспективна държава , с много нисък международен авторитет .
  Разбиването на тази система не е по силите , дори на дълго протестиралите многобройни общности през 2013 г.Мафията си е непокътната и добре замаскирана.ББ се охранява от неотлъчен охранител, който се вижда на всеки кадър от тв репортажите.Това е мафия в чист вид , докато шефа не с пищов , а с думи публично пред микрофоните стреля , спира ,пуска поръчки , дава наставления на слугите от партията (Ненков , ЯнчетоКарацветова са блестящ пример за слуги) , осъжда непослушните и пречещите и хвали подлизурковците , охраната го пази като по филмите.Задаването на неудобни въпроси е забранено , ако не слушаш има медийни бухалки , само чакат .
  От кого го пази ? Това е важен въпрос .Има ли отговор на него?

  Всъщност , това което предстои е пародия на избори.За фаворит от сега се води неизвестен кандидат посочен от ББ , пред известните с имената си кандидати.
  Причина за това може да е или че няма никой читав от тях , което е вярно с изключение на Трайчо Трайков или , че посочения неизвестен от ББ ще е с вълшебна безупречност, която те грабва на мига.Ако съдим ,че ББ е върхът и по велик и кадърен от него няма , то да очакваме , че неизвестния кандидат ще е нещо невиждано е напразна заблуда.
  За президент ще бъде избран удобния на мафията посочен от нея послушко.

  За тази цел избирателите с мнозинство ще се включат в тази задача.

  Простотията ще бъде задействана за пореден път .Мафията и простотията винаги са си сътрудничели през годините.
  Прост народ –слаба държава.

  Всъщност , защо ви е президент при тази еднолична власт?

  Може да се пише: мафиотска държава в Югоизточна Европа, бивш член на комунистическия блок се прочу с първия избран неизвестен президент.

 3. Силата във добрите и аспекти е качество на смелия и не е присъщо на благороден човек да не я употребява, особено когато е главнокомандващ Българската Армия!
  Ако си на този пост и усетиш слабост, твоя дълг и клетва пред родината, повеляват да го напуснеш, защото слабостта ражда много беди и поощрява разбойниците!
  Освен това, когато силни разбойници заповядват в държавата, те наистина могат да бъдат спрени само от сила. Сам Христос беше пратен за да ни извести, че той е избрания, който ще премахне всички власти и Той лично победи сатана със силата на Божия Дух!
  Този, който се крие като мишка не може да бъде дори християнин, защото християнинът не е страхливец а смел борец изобличител на лъжата и последовател на Божия Син.

 4. @Огнян Георгиев, електората на ГЕРБ винаги гласува за Бойко Борисов, независимо кой е в бюлетината

 5. ББ се очерта като поредния подлец, който изтъргува доверието на хората срещу укрепване на мафиотската дружинка на ДС. Този народ кога ще поумнее, положение е направо отчайващо. Щом му наредят да се освободи от някой, който не свири в синхрон, той веднага го хвърля на вълците. Плевнелиев беше наивен да му повярва и си изпати. Хр. Иванов му повярва и беше пуснат по улея. Ваньо Танов не му вярваше, защото той беше много наясно какво представляват всичките балони и фоейверки на ББ, но като мъжкар прие предизвикателствата и заплати с живота си. Тандема ББ и Гоце все по-ясно се очертава и сега вече може да се каже че бутафорията с Радев и Калфин е точно да се хвърля прах в очите на народа. Не съм сигурен дали Трайков си дава сметка срещу какво се изправя, той няма да има достатъчно лостове за да пречупи тази мафиотска структура, освен ако не започне с тоягата. Той е моя избраник за президент и аз ще гласувам за него.

 6. Избора на ГЕРБ за президент напомня на декор с празно място за лице.Та това ще избират гербавите – декор с дупка.

 7. Напред с БКП,напред с ДС.Народе съвземи се! Не прави още една грешка. Двадесет и шест години пак са те.Окрадаха ви,окрадаха държавата, изгониха децава ви. Още какво искате?IIC…..oIL.

 8. Агенти в нужда се познават! – стара десарска “договорка”.
  Първо агент гоце направи агент буда “генерал”. Сега пък агент буда направи агент гоце “парламентарист”, като му даде десетки хиляди гласове , които не му достигаха , за да влезне в парламента.Че даже и в министерски съвет , като бонус.
  И за “благодарност” агент гоце ехидничи ,че буда не бил “истински генерал”?!? Няма нужда даже да го казва,и без това е достатъчно ,че той го е посветил в генералско звание, като резидент на НРБ.
  Остава да видим агент буда ,какво ще каже по въпроса “легитимноста” на гоце ,като “парламентарист” и резидент?!?
  За да “нивелира” взимоотношенията помежду им.

  Но буда трябва да помни , че при гоце няма много “сантименти” към другите около него в пътя му напред,назад, нагоре,надолу и встрани от пътя му към властта. Заради което, сега и другарите му от БСП го зарязаха поради прекомерните му мегаломании водени единствено в частно-личният му интерес.

 9. Моят кандидат за президент, за който ще гласувам аз и моето семейство е ТРАЙЧО ТРАЙКОВ !!!

 10. @първаншизъм
  За протокола : В генералско звание ББ е удостоен от президента Петър Стоянов! Първоначално е назначен за главен секретар с указ на Петър Стоянов и повишен от о.р. майор в чин полковник през Септември 2001г, а в началото на 2002г Петър Стоянов го удостоява със званието “генерал -майор”! После Гоце го повишава в звание “генерал-лейтенант” през 2004г! Не, че това е от кой знае какво значение де! Като имате предвид, че маса комунистически бандюги след 9.9.1944г са “произведени” от свинари е козари в генерали!

 11. Нашите комунисти работят по руска стратегия и разработка, а ТЯ е изкуствено разселване и разгонване на българското население извън България. И на наше място да заселят руски блядове.След 20год. и помен няма да остане от държавата – България. Като територия ще си остане, но вече под друго име : вероятно -Новобългарии (или нещо такова)! Държавата ще се населява само от скапани блядове, официалния език-ще е руски, и ако остане някой друг нашенец, то той ще бъде задължен да говори руски. И това се случва със съдействието на партия-ГЕРБ, БСП,ДПС,АБВ,РБ,ПФ,АТАКА и начело със служби за сигурност-ДАНС,КГБ,ДС.
  И за да не се случи това:
  1.Разпад на Русия!
  2.Скъсване със Русия!
  3.България със Европа !
  4.България във НАТО!
  Ако не стане това ,мамата ще ни ще разкатаят!

 12. Ако нашият некадърен и продажен премиер имаше малко достойнство,щеше да заяви на руснаците:Искате ли през България да минава руски газ опрощавате ни дълга за Белене.Ако не – забравете.

 13. @Танчо,
  Формално е така, но защо гоце дава още по-високо генералско звание? И първото е достатъчно. Това говори за още по-голяма неадекватност на повишението на гоце. Което не е било нужно. буда и без това си е бил “генерал”. Какво е накарало гоце да го “повиши”?!? И както виждаш досега П.Стоянов не лицемерничи по повод посвещаването на буда , като “генерал”.
  Нито са водили “бизнес” разговори за бирени афери.
  Докато с гоце даже си правят даже правителствени коалиции.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.