Борисов се хвали с измолени 160 милиона от ЕС, но мълчи за решението да плати спешно руския рекет от 400 милиона

България ще плати по-голямата част от дълга си по АЕЦ „Белене“ до края на годината, обяви първият заместник-министър на правосъдието на Руската федерация Сергей Герасимов пред ТАСС. http://www.investor.bg/energetika/472/a/bylgariia-shte-plati-na-rusiia-400-mln-evro-do-kraia-na-godinata-zaradi-aec-belene-224747/

Както се вижда от това съобщение, цитирано от БТА, българското правителство е решило тихомълком да плати огромната сума. Научаваме го от ТАСС и от руски чиновник- при това от Варна, която все още е на българска територия, макар да е наводнена от изкуствено създаваното с благословията на властите руско население.

Руският заместник министър е на правосъдието, а не не нещо друго. Дошъл е да обяснява колко по-зле ще става за България, ако не си плати бързо. Убеден бил , че “българската страна ще реши в най-кратки срокове проблема”. Казва го от името на България по стара съветска традиция.

И как няма да говори от името на България, щом онзи, който трябва по задължение да бъде вестоносец, е абониран за хвалбите, но го няма никакъв, когато трябва да по(д)несе лошата новина. Той по същото време тръби как е измолил от ЕС 160 милиона евро за борба с евентуалната мигрантска вълна, част от които ще бъдат платени до края на годината- същата година, до края на която българската рая ще плати от данъците си няколко пъти по-голяма сума на Русия.

Вината за руското наказание у нас е свърана със споделената лакомия на руската пета колона у нас и подчиненята й мафия във властта. Тя солидарно поддържаше на изкуствено дишане руския интерес АЕЦ “Белене” да бъде възкресен. Подхранваше конвулсиите на трупа му с многомилионни траншове, закачени на руската корупционна система от правителствата на монархосоциалистите и техните производни след тях, каквото е гербаджийското управление вече втори мандат.

Борисов си “спестява” сега неудобството да съобщава и коментира неприятният факт. Няма как да обясни смислено защо протака 3 години решението да спре вливането на стотици милиони евро в търбуха на Русия по намиращия се в кома, обречен на смърт проект за увековечаването на българската енергийна зависимост от вековния “приятел”.

Още по-голям проблем за Борисов е как да извърти този път нещата така, че да ги превърне в една добра новина. Как да представи “братушките” в положителна светлина и да изтъкне отново историческата “взаимна любов” между двата народа, макар да става дума за поредно изнасилване на малка България от “големия брат”.

Мълчанието на Борисов по този въпрос го изобличава като обслужващ персонал на Москва повече от сервилните му приказки по отношение на Русия. Така може да се държи само един зависим, страхуващ се човек. Васал.

Поговорката “власите се давят на края на Дунава” в неговия случай звучи като “васалите се давят край Дунава”- в крайдунавския гьол, изкопан за АЕЦ”Белене”.

Борисов, впрочем, ще изплува сух и този път, нямам съмнение. В русофилстваща Бългаприя руският шамар ще бъде пропагандно представен ( може и чрез премълчаване) за пореден път като аванта – досущ като онази перверзна мисъл, изричана на глас от някои нашенци тук, че би било по-добре да ни завладеят руснаците, отколкото арабите ( зер руското изнасилване им харесва по навик, пък арабското може да не им се услади, поради което си предпочитат любимия изнасилвач).

Напоследък другарите на Борисов по разпределение на политпространството от БСП често го докачат на “мъжественост” ( а той, като един истински другар, не се докача от другарските им закачки). Сега биха могли да добавят колко “мъжествено” е оставил на топа на устата ( на цар Пушка) една Теменужка ( Петкова) на преговорите с руския пратеник за уточняване на подробностите кога точно и с кави лихви да си платим за дългогодишното предателство АЕЦ “Белене. А той, целият в европейско синьо, се завръща триумфално в България с новината как е спечелил кон за кокошка с отпуснатите европейски пари за борба с призрака на мигрантите, който броди из европейската част на Турция.

Руските мигранти в България междувременно се множат не със стотици, а с хиляди. Вече са половин милион. Настаняват се с любезното обслужващо спомоществователство на онези, които любят колониалния си изнасилвач и му се радват на инвестициите в недвижими имоти и в движими ценности, каквато за Москва е властта на гражданите за евразийско рекетиране на България.

От мигрантския им център Варна научихме новината, че не те на нас, а ние на тях дължим стотици милиони като глоба от рода на данъка за изтърканите зъби, с които завоевателят е ял българска храна , за който ни разказваха в училище , че българите плащали на османците. Ще си го платим като едни гостоприемни посрещачи на руските мигранти.

25 мнения за “Борисов се хвали с измолени 160 милиона от ЕС, но мълчи за решението да плати спешно руския рекет от 400 милиона”

 1. “ВАСАЛИТЕ СЕ ДАВЯТ НА КРАЯ НА ДУНАВА”
  Отличен анализ, чудесни езикови и стилистични похвати! Смятам, че и последният по мозъчни гънки Ганю Ганев би трябвало вече да е разбрал какво представлява съвременна Раша и колко ни мисли доброто.
  Затова е редно да си платим отсъдената от нечестния съд сума, да вкараме в кауша рашистките шпиони (Р. Овч. и сие) и през следващите 10-15 години да прекратим ВСЯКАКВИ икономически, политически, културни, туристически, медицински и пр. отношения с путиновата православна джамахирия. Плащаме си и им казваме “Не щем ви меда, не щем ви жилото!”
  След 15 години, когато Путлер и рашизмът изтекат в канализацията, би могло полека-лека да започнем установяването на скромни, внимателни и ограничени отношения с онова, което е останало от РФ.
  Всичко друго е национално предателство.

 2. Уви,в недалечно бъдеще може би ще бъдат създадени Варненска и Бургаска “народни републики” по подобие на тези в Донецк и Луганск.Тогава русофилите(имам предвид заблудените,а не платените)горчиво ще се разкайват за невежеството си.Междувременно китайците,които си играят с Русия на котка и мишка(както правилно отбеляза господин Инджев)ще си вземат Далечния изток,но това нас няма да ни грее…

 3. Варна се управлява от КГБ в лицето на ТИМ. На летището почти са задължени да говорят на руски с руските туристи.
  Преди малко постигнах малка победа принуждавайки паспортен контрол да върне нагла руска лелка, която дори ме пререди на гишето за граждани на ЕС. Почти да я обслужват, когато учудващо трябваше да отговорят на въпроса откога русия е в ЕС.
  Това е БГ, държавният апарат служи на чужди, по-точно кремълски интереси.
  Трябва да направим референдум да заменим МОЧА с реактора за Белене 🙂

 4. Господин Инджев,много сте прав. Борисов от едните взема хапка- а на другите дава цял комат. Да не говорим за продажбата на Родината ни на тази ВМИРИСАНА ПАСМЕНА от РАЗИЯ която се настанява на най хубавата част от България. Аз и преди писах че това МАФИОТСКО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО ще докара Българина до крайна бедност ако народа не се съвземе! Нашия народ трябва да помисли за децата си, а не да се прави на поклонник на РАЗИЯ която може да се каже вече ВЕК ограбва незаконно с помоща на нашите ПРОДАЖНИЦИ родината ни. Наближават избори затова (милиционера-пожарникар премиер) не оповестява болната истина за поредното плащане на ДАНЪК РАЗИЯ.Народе съвземи се не прави нова грешка.IIC…..oIL.

 5. Как да се похвали бабаитЪТ от Банкя за глупостта си да плаща и поръчва реакторите за “гьола” в Белене? Той че е ПРОСТ сам си признава, но не иска да знаем, че е И ГЛУПАВ на всичкото отгоре!

 6. Лудият може да произведе и пет реактора, но по-луд е който му ги е поръчал! Решението на арбитражния съд към международната търговска камара в Женева е факт, колкото и да ни е неприятно. Ако някой има идея как да избегнем плащането-бързо да я споделя. От приказки файда никаква!

 7. България беше осъдена да плати за рактор„ който бил произведен и за друг, който бил почти готов, но някой видял ли е с очите си тези реактори – готовия и полуготовия?! И защо трябва да плащаме и лихви за нещо, което не ни е доставено?!
  Нямаше да имаме проблеми с руските въшки, ако не бяха нашите гниди!!!

 8. Но и ЕС е виновен, давайки му даже тези 16 милиона вместо да направят ревизия на милиардите които сме получили и за какво Боко и компания са ги прахосали. Отвратително е , че плащаме на руснаците милиарди рекет, защото няма друго име за тези пари. Защо се толкова овчедушен народ?Докога ще ги търпим?КТБ -4 МИЛР. ограбени с руска помощ, Белене – изцяло руски грабеж, най-високи цени на горива- пак руски грабеж, а застрояването на морските градове в пълен ход – пак за тях -руснаците.ДОКОГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ?Тиквата е явно разпределител на тези пари и просто си взема комисионната , а от Европа идват пари уж за нас , а изтичат към Русия.Само френския посланик надигна глас и сега мачкат френските фирми.Монтюпе в Русе с глоба за 500000, Белведере залята с помия от помийните медии.ПОЗОР за нас българите.

 9. само улав може да си мисли, че борисов не е представител на руските интереси в БГ

 10. Аз не мога да проумея едно, как така е станало, че ще трябва да плащаме този дълг в Евро, след като нито валутата на продавача, руската страна, нито тази на купувача е еврова.
  Какви са тези смотаняци, дето купуват за наша сметка, дето не са попитали, колко рубли струва тази бракма, след което да ги обърнат в левове?
  Ами тези тъпанари не са ли ходили в чужбина и не са ли купували там стоки?
  Явно във всички области на държавата, простотията се е заселила на всички отговорни нива, или всичко се прави само така, че когато търгуваме с Русия, се гледа да не бъдат накърнени нейните интереси.
  Ами всеки един търговец в чужда валута знае, че е винаги изгодно да изчака момента, когато нейния курс е нисък.
  Ами не знае ли този гьотверен, че руската рубла винаги ще е по–ниска от Еврото, защото руската индустрия и производителност никога няма да са толкова конкурентоспособни, като европейската?
  Защо не търгува тогава в рубли и ние не обменяме нашите Евра изгодно в рубли и с тях да плащаме?
  Освен това, след като бегло прочетох изказването на този Герасимов, установих, че той пак се кани да прави някакви ново уговорки за строежи на Беляне и Козлодуй, дори и на Южен поток. И нашите пак са щяли да правят съвещания по тези въпроси.
  Аз пак питам, те с всичкия ли са си, вместо да кажат, взимайте си тук складираните тръби, защото ще ви вземеме наем за престоя им!

 11. Няма колониален изнасилвач.
  Поради простата причина,че няма изнасилване.Те,милите,доброволно си дават задника.Даже за без пари.В името на любовта.
  Към Русия.

 12. Колкото и да плаща раята, акъла няма да и дойде. Имам чувството, че нацията изтрещя и дава заето. Простотията, подлизурството, гюведжарщината и страха са навсякъде. Не е случайно, че младите и можещите хора се стремят да работят на запад, като парите не са най-важния мотив.
  Едва ли хората си спомнят вече, че геройкото обяви Белене за гьол 2009, с което прибави още гласове към изборния си резултат. Ако го беше спрял веднага след изборите неустойката, която щяхме да платим щеше да е в пъти по-малка от сегашната. И сега е възможно да компенсираме загубите до известна степен, ако имахме истинско българско правителство. Начинът е България да се присъедини като страна по делото на ЕС срещу “Газпром” за злоупотреба с монополно положение, както го направиха други европейски държави. Всички сме наясно, че транзита през нашите газопреносни тръби е монопол на руснаците, като за капак плащат по-ниска в пъти таса за пренос, а пък цената, на която купуваме от тях газ е най- висока в ЕС.

 13. Някой все пак виждал ли е тези руски самовари, и дали изобщо са произведени и с какво качество?
  Как може да плащаш 400 000 000 евро за нещо, което не си видял даже?

 14. Нека първо Русия да достави на България реактора, пък тогава да го платим. Може пък да се използува като старо желязо. И второ, нека Първанов и компания, виновни за договора, да носят пълна съдебна отговорност. Да се бръкнат дълбоко в тайните си джобове и да платят сметката. Руската пета колона може също да им помогне.

 15. до E.GAVRILOV:
  г-н E.GAVRILOV, бб уж нещо мрънкаше да има общ газов съюз за целия ЕС, и така да договаряме общи условия и цени от Газпром, но когато всички подават иск срещу злоупотребата с монополно положение , бб не се включи към него! Както винаги едно мисли , друго говори , а нещо друго прави, дължащо се на аргантна недокомпетенст и многото зависимости.

 16. Всеки,който причини ущърб на държавата,плаща.Е,нека тези,които ни докараха Белене,без да ни е нужно,да плащат.Първанов,Станишев,Царя,Р.Овч.,белите чорапки…Аз не искам частна фирма със своя интерес да прави атомна електроцентрала на българска територия,като рисковетв и негативите са за българския народ,а печалбата за частно лице.Досега плащахме по 600 долара на килограм ядрен отпадък на Русия/за подробности виж изказването на руския министър на атомната енергетика по повод железопътната катастрофа с вагони с български ядрени отпадъци пред в-к Аргументи и факти/Сега вече отпадъците ще са у нас,а печалбата евентуално пак в руски инвеститор?

 17. En route, страхотна идея да сменим моча с реактора, поне е по-скъп, пък и да видим какво сме си купили за половин милиард, а и НИКОГА да не забравяме как са ни крали руснаците. Изобщо много ценна идея, браво.

 18. Да се плати такава огромна сума заради спорен механичен боклук-това е като репарации след загубена война! Ако ги платим,това ще доведе до нова,малка или голяма, национална катастрофа!Ето какъв “шлем” ни гласят. Начинът е: Смели хора,които да ни поведат срещу тази гнусна провокация,абсолютно непризнаване на Решението на Международния арбитражен съд ( което правителството ни определи като справедливо и изцяло в наша полза!).Защо ли? Защото така ще постъпят почти всички народи в нашето положение.Представяте ли си Полша да плати тези пари?

 19. КАКВО ДА ПРАВИЗМ?
  “Първо, тези, които са вземали решенията и са подписвали протоколите навремето, да бъдат разследвани, да седнат и да почнат да пишат обяснения. Това са хората от Румен-Овчаровата глутница. Нека обяснят първо за колко жълти стотинки подариха оня реактор на Калининската АЕЦ? Колко комисиони получиха? Какви щети нанесоха на България и след това кой ги накара да подпишат и да плащат аванси за новите реактори по други, много по-високи цени при управлението на Станишев?
  Овчаров трябва да бъде задържан и привлечен към отговорност, защото кой му позволи да денонсира дългосрочните договори за доставка и транзит на газ на 18 декември 2006 г.? Става въпрос за договорите от 1998 г., които аз съм подписвал. Тук щетите за нас също са огромни – 2,3-3 млрд. $. Да се разследва и обясни как така модернизацията за удължаване живота на пети и шести енергоблок на АЕЦ „Козлодуй”, която договорихме с „Атомстройекспорт”, набъбна от 200 на 750 млн. евро като за свои хора? И тук тепърва имаме да плащаме огромни пари. Тоест руснаците непрекъснато ни ограбват по един или друг начин в съучастие с местни, мастити престъпници, „избрани“ във властта!?
  Като казвам разследване, имам предвид и конфискация, и връщане на част от откраднатите пари от шайката престъпници и тази част няма да са никак малко пари. Но може да се погледне и анализира аналогията на тази измама! Реакторите не са произведени, никой не ги е виждал, няма договори, има уговорки, които може да са добавени и след започване на арбитражното дело?! Тук трябва да протече „Безкомпромисно следствие“, което да посочи, да формулира проблема и посочи престъпниците! Ние се доверяваме на хора, които нямат морал и откровено работят с престъпни замисли!”
  Васил Филипов
  бивш шеф на “Булгаргаз”

 20. 86 години след като великият испански философ Хосе Ортега-и-Гасет издаде своята знаменита книга „Бунтът на масите”, с прискърбие трябва да констатираме, че процесът на профанизация на света, чиито наченки той улови, е вече развит напълно, ние сме победени и превзети.

  Онова, от което Ортега се страхуваше, за нас е естествена хранителна среда, защото сме родени в него. Онова, което той иронизираше, ние го дишаме като насъщен въздух. Онова, за което той с тревога предупреждаваше, че ще се превърне в зло, се превърна в зло и сега ни обгражда отвред и си дайте сметка в какво живеем и защо – лъжата като истина, наглостта като норма, управляваните като управляващи. Масите вече не се бунтуват, те са победили. Те управляват всичко и възпроизвеждат победите си напълно и навред, във всички сфери.

  И – не се заблуждавайте, процесът на профанизация се развива из цял свят, не само в България. Друг е въпросът, че обикновено щом дойде реч за простотия, ние сме сред челниците

 21. БЪЛГАРИН, сумата за плащане е над 1,2 милиарда лева. Като не са включени и над 2 милиарда лева(с лихвите) , за първоначалния проект от времето на соца. Плюс половин милиард за разрушаването на старата площадка по времето на Р.Овч..
  Дефицита в НЕК е над 5 милиарда лева. Толкова ,колкото струва реално досега гьола в Белене плюс Цанков камък на доган.

 22. Трябва да попитаме БОРИСОВ? От тези 160 милиона евро, колко ще бъдат пренасочени към неговия джоб!IIC…..oIL.

 23. 630 mln EUR които трябва да. платим за котка чувал са около 18 t злато. Ако добавим още 500 млн за гьола, 1млрд за Цанков камък, около 2 млрд. неплатени данъци от лукойл, и още незнам колко от неплатени данъци от 50000 руски фирми и неизплатени концесионни такси, ще излезе че ние издържаме тази ненаситна и безогледна руска напаст. Това се плаща включително и от тези които палят и газят еврпейския флаг. Но те са толкова зомбирани, че не могат да осъзнаят Че Европейския Съюз е платил дори да се направи пътя по който са отишли до Копринка

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.