Руската символична безпътица е и буквална: 30 на сто от селата нямат пътища наоколо

В Русия, в която имитират демокрация под мотото за някакъв “руски път” на развитие, т.е. нещо различно от останалия свят, безпътицата не е просто дума, символизираща нищото, към което се е запътила най-голямата по територия държава в света. Безпътицата е буквална.

01

 

 

 

В своя статия опозиционерът Навални, на когото е забранен достъпът до руските телевизии в рамките на предизборната кампния за днешните парламентарни избори, сравни руската безпътица със строитеството на пътища в Китай, който е в пъти по-малък по територия. Докато в Русия се строят по около 5000 клм. пътища на година, в Китай осъществяват програма за пътно строителство по приблизително 50 000 клм. годишно. Десет пъти повече. http://topoffroad.ru/vse-video/bezdorozhe-severa-rossii-na-gruzovikah-podborka-the-russian-off-road/

В крупнейшем городе России обнаружили жуткое бездорожье: опубликовано видео

Списание “Нюзуик” цитира Михаил Касянов, лидерът на партията Парнас ( на убития миналата година в Москва Борис Немцов)- един от малкото допускани до телевизионни екрани противници на Путин, да припомня още по-драстичен пример за руската безпътица.

“Михаил Касянов, партийният лидер на Малцев, също участва в

няколко дебата от името на Парнас. Той също влезе в словесен

сблъсък с националистически групи и в открит сблъсък с властта,

когато цитира по време на един от дебатите думи на Путин.

“Тридесет процента от руските села нямат пътища. Те нямат

дори солидна основа за изграждане на пътища. Спомням си как

Путин беше попитан от селянин по време на предаваната на живо

Пряка линия: “Как можем да караме коли, когато нямаме пътища?”.

И Путин му отговори с въпрос: “Но защо имате нужда от коли, щом

нямате пътища? Защо просто не вървите пеша?” Ето това е начинът,

по който правителството решава нашите инфраструктурни

проблеми”, каза Касянов.

Но преди да премине към следващата тема от дискусията,

медиаторът на дебата го прекъсна и му каза: “Не си спомням по

време на Пряката линия да е бил задаван подобен въпрос”. Касянов

отвърна: “Аз пък си спомням. Този въпрос беше предпоследният”.

След пауза в дебата медиаторът обяви,че екипът на държавната

телевизия, който отговаря за проверката на фактите, е прегледал

записи от излъчената Пряка линия, в която Путин отговаряше на

въпроси през април, и не е намерил подобно изказване на

президента. Касянов тогава погледна развеселено медиатора, който

го посъветва да не изкривява истината.

Разбира се, руските потребители на интернет също прегледаха

програмата Пряка линия и откриха въпроса, за който говореше

Касянов. В него мъж от руския далекоизточен Хабаровски окръг,

любител на колите, пита Путин защо наблизо няма пътища. Путин

през смях му отговаря: “А след като няма пътища, защо са ви

коли?” и така предизвиква аплодисментите на публиката. “Какъв

вид директна провокация е това”, добавя руският президент, а

мъжът му обяснява, че не търси провокация, а иска да повдигне

въпроса, защото много жители са болни и имат нужда от надеждни

връзки с градовете поради здравословни причини”.

БТА, e-vestnik

Забележката на Путин по своя цинизъм може да се сравни с приписваната на френската императрица Мария -Антоанета афористична наглост с препоръката й към бунтуващия се гладен народ да яде пасти, след като нямал хляб. С една разлика: няма документално доказателство за думите на австрийката, изречени на върха на френската монархия в разгара на започналата вече гражданска война, известна като Френската революция. Докато за самодържеца Путин, който обича да се демонстрира телевизионно, доказателствата за арогантността му са налице. http://me-lamazi.livejournal.com/188379.html

Споменатият по-горе Навални извади на показ разкоша, в който живеят властелините на Русия, публикувайки данни за вилата на премиера Медведев, чиято площ надхвърля многократно размерите на Кремъл. Основната защитна теза на властта срещу това разкритие е , че всъщност вилата била държавна собственост.

По този повод публицистът Портников иронизира ( едва ли не като опонент на Навални), следното:

“Владее ли Дмитрий Медведев огромен имот в Плес или да вярваме на прессекретаря Наталия Тимакова, хвърлила се на амбразурата в защита на  шефа-сиромах?

В действителност, това няма никакво значение. Всеки нормален човек може да си представи действителния размер на богатството на Медведев с просто екстраполиране на сумата случайно открита в дома-сейф на полковник Дмитрий Захарченко. Ако в скромен полицай са открити 8 000 000 000, скрити в специално закупен за съхранението им луксозен апартамент, преоборудван в трезор, колко ли пари има Медведев? Колко има Путин? Или просто трябва да си мислим, че Руската Федерация се управлява от безсребърници, изпитващи  мазохистично удоволствие от съвместното бъхтене на галерите ( именно като “робско бъхтене на галерата” оприличи веднъж Путин своята трудова дейност на президентския пост, обосновавайки правото си да живее в лукс, с което на българската публика напомня за Георги Първанов и разкритието за придобития от синчето му хотел за милиони, “припечелени с труд” от президентското смейство- бел. ivo.bg)?

Особеност на днешното благосъстояние на управляващият клан – в това е и разликата със съветската номенклатура, както и с много корумпирани диктатори – е, че руските властници могат да купуват с откраднатите пари частна собственост и в същото време да използват държавната като своя.

При несменяемост на държавната власт, държавните резиденции, на практика, стават частна собственост – както, между другото, беше при Брежнев. Но тогава стопаните на държавните вили и апартаменти нямаха  частна собственост, милиарди долари, имения, яхти и самолети. Днешните имат и едното, и другото. Те са истински господари на страната.

Медведев може и да няма вила в Плес. Медведев може да купи целия Плес – само да поска. С къщите, църквите и пейзажите, вдъхновявали Левитан. Затова обнародваните от Навални размери на резиденцията на Медведев,  както и приписваните на Путин приказни замъци, имат значение само от гледна точка на вкуса – къде обичат да прекарват времето си и как оформят пространството си. Малко по-добре от провинциалния Янукович с неговата плебейска вила в Межигорье!

В действителност, Путин, Медведев и приятелите им, не си купиха вили и яхти. Те придобиха Русия – цялата. Фактът, че не ги е грижа за съхраняването на придобивките, не означава, че не  мислят за бъдещето. С печалбата от Русия са в състояние да купят много неща отвъд границите на своята любима родина. Русия за Путин, Медведев или мошеника Захарченко, е обикновена дойна крава, чиято експлоатация позволява безгрижно бъдеще. Когато спре да дава мляко, ще я заколят, ще я забравят и ще се преместят в други резиденции, далеч от бушуващата обезобразена страна.

Ако имат време, разбира се”.

Виталий Портников

http://graniru.org/opinion/portnikov/m.254588.html

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

Още по темата за днешните избори в Русия: http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/09/18/2828553_izborite_v_rusiia_-_programirana_pobeda_za_putin/

38 мнения за “Руската символична безпътица е и буквална: 30 на сто от селата нямат пътища наоколо”

 1. Тези безспорни факти са общодостъпни и ще извадят очите на всеки , дори на полуграмотните роби и апологети на руската тотална хибридна война.И в същото време същите тези говорят за православие, ценности, исторически дълг някакъв.Никакви ценности няма там и нищо не дължим вече никому. Ако българите имат мозък да го проумеят. От тази посока вее само леден вятър на омраза към всичко и всички.

 2. Къде ли се крие причината???

  Превода за русофилите(по принцип дори незнаещи руски език):
  …”Но да започнем с една неприятна история, случила се в Соргут. Където на място, на което се предполагаше да бъде поставен паметник на репресираните, построиха друг – на този, който репресираше. Т.е. направено беше не просто нагло, а нагло в най-висша степен…”
  http://rusmonitor.com/goto/http://avmalgin.livejournal.com/6468681.html

  А на другия ден:
  https://rufabula.com/photo/2016/09/16/sralin

 3. Тридесет процента от руските села нямат пътища. Те нямат дори солидна основа за изграждане на пътища.

  А много жители имат нужда от надеждни
  връзки с градовете поради здравословни причини.

 4. Здравейте, Иво и колеги, изгубих се за седмица, ще наваксам! Ако сте виждали магистралата, (е, магистрала според стандартите на 40-те/50-те години) Минск-Москва, ще се ужасите. Строили са я немски военопленници и са вложили немско старание. Но тя е издигната на височина поне 2-3 метра от селата наоколо и талигите, санките, москвичите и ладите в тях никъде нямат никъкъв достъп до нея. Такава е била ситуацята при Сталин, не се е променила изобщо и след него.

 5. в.Сега, 18.09.20016, изгубени в превода…

  На изборите в Берлин Меркел очаква нова плесница

  Ангела Меркел. Снимка: ЕПА/БГНЕС

  Изборите за местен парламент в Берлин предвещават ново разочарование за канцлерката Ангела Меркел, която тази година се представи зле в три провинциални гласувания, включително и в собствената си провинция Мекленбург-Предна Померания, съобщават световните агенции. Нейната Християндемократическа партия се надява да събере не повече от 17% и дори да изпадне от управляващата коалиция в столицата. Причината е масовото недоволство на германците от нейната политика на отворени врати за миграните от Третия свят.
  Право на глас в Берлин имат в германской столице обладают около 2,5 млн.души. За 130 места в Камарата на депутатите претендират 652 кандидати от 21 партии. Според последни допитвания Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) ще победи с 24% от гласовете, но сегашната “червено-черна” коалиция ще се разпадне и ще трябва да се направи “червено-зелена” коалиция. В нея ще бъдат привлечени освен “зелените”, които могат да съберат 17%, също така и Лявата партия, на която социолозите “дават” 15%.
  Главната интрига е колко гласове ще получат евроскептиците от “Алтернатива за Германия”, които в началото на месеца за първи път изпревариха ХДС в Мекленбург-Предна Померания. Сондажите им отреждат 13-15% в Берлин. Шансове да попадне в камарата има и Свободната демократическа партия (около 5%).

 6. Колкото и да не харесваме путин, както я кара може би той ще е този, който ще види сметката на русия, Ако това се случи по негово време ще го направи достоен за уважение в исторически план. Може и паметниче да му спретнем след като разрушим всички съветско-руски паметници!

 7. А! Да не забравим- днес в Русия се провеждат…, така, де, провежда се нещо, някакъв потьомкиновски балаган като…избори!По-драматични са от “изборите” в Северна Корея и Туркменистан, думя няма, но са предсказуеми точно колкото и там.

 8. За Русия или лошо или нищо:
  танкове имат-двигатели нямат,
  самолети имат-електроника нямат,
  държава имат-магистрали нямат,
  градове имат-канализация нямат,
  улици имат-обществени тоалетни нямат,
  села имат-междуселски пътища нямат,
  територия имат-селско стопанство нямат,
  оръжия имат-храна нямат,
  нефт имат-пари нямат,
  армия имат-дрехи нямат,
  злато,газ имат-пари нямат,
  143мил.жители имат-акъл нямат,
  Държава която нищо няма,България не трябва да подържа никакви контакти със нея.

 9. Ама за какво са им пътища? Дайте им водка-те и на край света ще стигнат, вервайте ми!

 10. Ама никак не сбърках, като ви споменах руските “выборы”!…
  ЧУХТЕ ЛИ ПО БНТ 1 В “ПО СВЕТА И У НАС” какво каза един монголоид -бивш и бъдещ депутат за намеренията на Русия към БЪЛГАРИЯ !? На любезното челобитие на “кУреспондентката” ни в Масква, монголоидът -ТВ путинско плямпало някакво там, както научих, ни обеща дословно:
  “Ще я купим цялата! Вече купихме половината Черноморие!” Вот так!

  Сега- ДО онези благи, консенсусни, диалогични и толерантни души от РБ В ПАРЛАМЕНТА, КОИТО СА ТАМ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАС, но които, освен за цените на билетите и таксите за паркиране в синята зона, не сме чули по най-важната политическа тема!
  А тя е -изгонването на мръсната руска пасмина от Българя със законови средства. Т.е.- с ноу хау по въпроса от хърватския и прибалтийския законодателен опит- значи на народи, които направиха практически невъзможно смрадлив монголоид да бесней над бащино им огнище!

  1.ОЩЕ УТРЕ-РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ КОНТАКТИ с руската дума!
  ОЩЕ УТРЕ, МАМИЦАТА ВИ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ВИДИТЕ И 1 ГЛАС!
  2. МИНИСТЪР МИТОВ. Понеже това е изказване на политик от управляващата в Русия “партия”, ОЩЕ УТРЕ – ОСТРА НОТА И ПРИВИКВАНЕ НА ОНЗИ КГБстки катил, който тези дни довтасва като посланик.
  3.ЗАКОНОДАТЕЛНИ И ДАНЪЧНИ МЕРКИ за руските “собственици на имоти”. ДА СТАНЕ ТАКА, ЧЕ ЗЕМЯТА ПОД ИЗРАСТЪЦИТЕ НА МОНГОЛОИДНИТЕ ОКУПАТОРИ ДА ГОРИ И ДА ГИ ИЗРИТАМЕ ДО ЕДИН ОТ БЪЛГАРИЯ!

 11. Партията на руския премиер Дмитрий Медведев “Единна Русия” спечели 44,5 на 100 от гласовете на парламентарните избори в Русия. В централната си емисия Българската национална телевизия излъчи репортаж за изборите, в който представи кандидат-депутата от управляващата партия Пьотр Толстой. Той е журналист и едно от най-популярните лица на най-гледания и финансиран от държавата Първи телевизионен канал.

  Пред БНТ Толстой изрази възгледите си за Европейския съюз и България.

  “Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката му на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия”, заяви кандидат-депутатът от “Единна Русия”.

  От БНТ му пожелават, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България.

  “Разбира се, просто ще я купим цялата! Половината от крайбрежието вече купихме”, казва руският кандидат-депутат.
  http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_1569490911
  ======
  Крайно време е за късане на дипломатическите отношения!

 12. Казах ви аз за напалма, ама вие ми се правите на толерантни!

 13. Връзката между темата в статията и изказването на блядът Толстой е в това, че въпреки че не могат да си оправят настоящата кочина, искат да си увеличават пространството! !! И за какво, износ на демокрация, липса на жизнено пространство? Е не, много са тъпи, единицата за тъпота трябва да се нарича: един русняш!

 14. “Колкото и да не харесваме путин, както я кара може би той ще е този, който ще види сметката на русия, Ако това се случи по негово време ще го направи достоен за уважение в исторически план. Може и паметниче да му спретнем след като разрушим всички съветско-руски паметници!”
  Точно така! Той вече си заслужи паметник, като съзидател на украинската нация, а сега работи за втори – като освободител на руския наод. Само че този паметник няма да е у нас, защото както и да се провали Путин, нашите петоколонници ще разправят, че всички е надхитрил.

 15. СТАМБО, приятелю!Всичко това което си написал трябвя да стане: защото мамата ни ще разкарат тези НАШЕСТВИННИЦИ от РАЗИЯ с помоща на нашите ПРОДАЖНИЦИ.Тук става на въпрос за умишлено разпродаване на ниска цена на милата ни Родина, от която цена забогатяват всички ЛУМПЕНИ и МАФИОТИ в това число бившите КОМУНЯГИ и ДС-сари и тяхните сега разклонения БСП АБВ ГЕРБ и така на татък.Крайно време е вече народа да се опълчи срещу тези БЕЗОБРАЗИЯ от страна на тази ВЛАСТВАЩА ЗГАН.Иначе родината загива! УРОДИТЕ ще заминат с МАНГИЗИТЕ от РАЗПРОДАЖБАТА и ОКРАДЕНОТО от НАРОДА извън България ,а тук ще остане една малка притопена част Българи които ще бъдат преслужващия персонал на тези РАЗИЙСКИ ИЗРОДИ. Стига вече РУСОФИЛЩИНА народе СЪВЗЕМИ СЕ!IIC…..oIL.

 16. Незабавно предприемане на мерки по депортация на руснаци от България – първо на най-опасните за националната ни сигурност; конфискуване на имуществото им; прекъсване на всякакви отношения с тази азиатска тоалетна. Незабавно премахване на МОЧИТЕ от цяла България. Това вече е нетърпимо!

 17. БЪЛГАРО-СЪВЕТСКИ ИЗРОДИ
  И аз видях по БНТ наглата муцуна на съветския нерез Пьотр Толстой, който презрително заяви, че ще си купят цяла България, тъй като вече са си купили половината.
  Но питам коя е тази мръсна репортерска подлога, която му се моли от наше име да “бъдел доброжелателен”?! Кой е пратил тази помия да се мазни на дебелата руска свиня от ваше и от мое име? Що за българска журналистика е това? Що за (к)анал 1 на БНТ?!

 18. Полюбувайте се как се печелят избори в русия:

 19. Ето линк към изказването на наглия депутат Толстой, тази вечер, където казва, че вече са купили “половин България, остава да купят останалото…”
  http://news.bnt.bg/bg/a/ot-spetsialniya-ni-pratenik-v-rusiya
  това е към края на предаването, в частта за изборите в Русия.

 20. http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36856066
  Руски депутат: Ще купим ЦЯЛА България -18/09/2016

  Кандидат за депутат от партията на Путин „Единна Русия“ нападна злостно и грубо България в деня на изборите за руската Дума, съобщи Фактор.бг.

  Пред репортер на БНТ Пьотр Толстой обяви директно: „България ще я купим цялата. Половината от крайбрежието й вече купихме“.

  Отговорът на политика бе след въпрос на журналист дали депутатите на Путин ще водят доброжелателна политика към България.

  Освен това Толстой нападна и Европейския съюз, обявявайки че е нужна спешна реформа и смяна на ръководството му. Той също така претендира и страни, които са в зоната на националния интерес на Русия, да не бъдат допускани за членове на ЕС.

  Толстой е един от известните водещи журналисти в Първи Телевизионен канал, издържан от руската държава и изключително близък до Путин.

  Изявлението на Толстой е ярко доказателство за водената открита агресивна политика на Русия спрямо България и опитите й за имперско господство над страните от бившия Източен блок.

  Българската държава и външно министерство трябва незабавно да реагират срещу наглото поведение на Толстой. А ако бъде избран за депутата, да бъде обявен за „персона нон грата“ в нашата страна.

  Всъщност циничните думи на Пьотр Толстой отдавна са притеснителни за много българи. Руски граждани агресивно изкупуват имоти по Черноморието и не случайно се говори, че цели селища и райони са се превърнали в техни анклави.

  Проблемът за националната сигурност на България обаче продължава да се подценява от специалните служби.

 21. СЕНЗАЦИЯ! НЕЧУВАНО! НЕВИЖДАНО! ЕКСКЛУЗИВНО! БОМБА!РАЗТЪРСВАЩО!

  Сутрешният блок на БНТ започна с определение на изхрачването на толстой върху България като СКАНДАЛ!… Аз очаквах да го оценят като мила шутка, но този път песимизмът ме е подвел. Та-телевизията си свърши работата, сега да видим и чуем “българските” “политици”.

 22. Това,което е казал руският депутат за ЕС,че не трябва да се разширява в руските сфери за влияние,разбирай Източна Европа,а България ще я изкупят цялата трябва да се повтаря непрекъсната за да влезе в главите на повече наивници,които не вярват ,че Русия ни е хвърлила око.
  В България има закон,че земята не се продава на чужденци.
  Следователно по какъв начин Русия да заграби земята ни освен чрез агресия.
  Министър Митов трябва да изпрати незабавно нота пред Русия за изказването на този депутат,който вече е овластен.
  Това не е шега,а официална закана за агресия.
  Законът за земята,не само земеделска трябва да се прегледа основно,като земя може да се продава или дава под аренда дългосрочно за бизнес само на жители на ЕС.На останалите – от година за година.
  Да се определи квота за даване на българско гражданство на руснаци съпоставимо с останалите националности от бившият СССР.Квотата да се раздели за всички бивши република.
  Да се избягва двойното гражданство.
  Стамбо,
  Оливър Сгоун е направил филм за прослава на шпионина Сноудън.

 23. Русия винаги е била и ще бъде страна с феодално управление. Като гледам, България – също.

 24. Я вижте грозния боклук какви ги дрънка! И ние после за кой казахте да гласуваме ??????????????????????

  “Интересен е обаче коментарът на депутата от “Единна Русия” Пьотр Толстой. Той е журналист, едно от най-популярните лица на финансирания от държавата Първи телевизионен канал.

  Пред БНТ той коментира възгледите си за ЕС, за Русия и за България.

  “Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката му на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия”, заяви кандидат-депутатът от “Единна Русия”.

  До тук нищо изненадващо и нищо прекалено скандално. В отговор на пожеланието да води доброжелателна политика към България Пьотр Толстой вече решително казва: “Разбира се, просто ще я купим цялата! Половината от крайбрежието вече купихме!””

 25. МОЧА-долу !,
  АЛЬОША-долу!,
  Санкции до скапване на русия!
  Петрола -долу!,
  Рублата-долу!,
  Престъпника Хуйло-долу!,
  Прекъсване на отношения с русия!,
  НАТО да паркира по един самолетоносач във Бургас и Варна!,
  депутата Толстой-долу и който го види из нашето черноморие да му бие шамари!
  Да прогоним тая пасмина-блядска от държавата ни!
  Всички работещи във туризма да не обслужват руснаци! Всеки който види руснак на улицата, да го нарича-окупатор! Всеки таксиметров шофьор, като качи блядове във колата, да включва апарата на “маймунка” и да им взима двойна-тройна тарифа! Всички сервитьори да надписват сметките на руснаците! Всички готвачи да им слагат мини-порции храна! Както те ограбват нас, ние да им го връщаме тъпкано!

 26. Хора, разбирам емоциите ви, но четете поне какво са писали хората във форума преди вас. Една и съща новина за някакъв руски боклук я пускате отново и отново.

 27. В биографията на депутата от руската дума -Пьотр Толстой пише че той е израснал при баба си и дядо си. Къде са били биологичните му родители? Или баща му се е намирал във някой затвор, или във клиника за алкохолици, а майка му е проституирала най-вероятно. Семейна идилия и “здраво сплотена фамилия”, като при всяко второ руско семейство. Отвратяга пълна! SHED! ASHLOG!

 28. СНАЙПЕРИСТ…..ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ ГРЪМНЕШ? ПРЕДИ ДА ПИШЕ ЧОВЕК ПЪРВО ТРЯБВА ДА Е ПРОЧЕЛ НЕЩО, НО ЯВНО ТИ СИ ПРОПУСНАЛ ТОЗИ МОМЕНТ…..ОТ ЖИВОТА СИ . И НЕ СЕ КРИЕ КАТО МИШКА ЗАД НЯКАКЪВ ПСЕВДОНИМ А ИМАЙ СМЕЛОСТ И ДОБЛЕСТ ДА СИ НАПИШЕШ ИМЕТО!!!

 29. Ами по нашите села има ли пътища ? Там в Русия поне са огромно територия , а ния малка България и пак пътища нямаме

 30. ПЕТРОВ, к’во не ти харесва???
  ТИ първо се доискажи, уточни какво не е вярно, туПаришч туПлерист!

 31. ХЕПИ, тази статия е РУСКА, руснаци са я писали! На никой в България не му дреме за бандитска RAZIя! Дали туПлер е откраднал 1 трилион, 2 трилиона, 3 трилиона или 4 трилиона долара, вместо да ги вложи в магистрали. Там нямат магистрала между Москва и Ленинград!!!!!
  А за България си имаме телефон за пожарната – можеш да им се обадиш , и да си поръчаш да ти ги построят!

 32. до п.петров:кое от написаното не вярно? Или кое не ти отърва да е истина? На снимките горе на статията-ти магистрала ли му казваш?Или да си формулирам въпроса по друг начин:като мислиш русия за велика и богата,защо БВП на рашаните е колкото на град като-Ню Йорк? Защо като е толкова хубаво там(според теб),никой българин(и не само) не си помисля да емигрира във русия? Защо като е толкова прекрасен живота във русия,всички руснаци които имат средства нападат България като ято гладни скакалци и остават да живеят в родината ни? Пък накрая да те питам:ако аз не съм чел и греша,значи спокойно можеш да се преселиш във любимата ти матушка-расия,а не да стоиш във България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.