БНТ гаси без “плуралистични глезотии” пожара на руската българофобия

Днес БНТ застреля в централните си новини една от любимите мантри на собственото си поведение, според което трябвало непременно да има две гледни точки ( в новините или в рамките на публицистиката-  уж за каквото и да било).

Под мотото за “двете гледни точки” от години българските телевизии прокарват например путинофилството, което задължително бива поканено да опонира на българофилството, ако второто бъде допуснато на екран.

Гледах и не вярвах, че това се случва: БНТ, гузна след като вчера угоднически даде думата на един руски депутат да каже откровено как Русия си пазарува България, ( и с това навреди на самите путинофили в България), днес превърна новинарскита си емисия в най-гледаното време в коментарно студио с една единствена гледна точка: колко не е прав руският депутат Пьотр Толстой да си каже откровено какво мисли за България като стока, изкупувана целенасочено то Русия.

Вредата за петата колона в България, произтекла от загърбеното лицемерие от страна на руския политически фактор, явно е оценена на пожар като нещо, което трябва да се гаси от виновните, т.е. от БНТ. Не е трудно да се досетим, че главният пожарникар на републиката, който обича да се крие в такива моменти, стои за пожарникарското решение.

Забележително е, че БНТ последва примера на путинофилите, пуснати изпреварващо да се разграничават от Толстой -като Ивайло Калфин, Георги Кадиев и прочее путинофили, сащисани от факта, че българите чуха истината за презрението на “братушките” към българите, третирани в умовете и чрез действията на руските “господари” като стадо за продан.

В резултат на това в централната информационна емисия на БНТ в главна тема се превърна критиката на личноста и думите на Толстой. Без нито едно алтернативно мнение ( значи може и така, когато става дума за руската хибридна война срещу България?!).

Излъчено бе и становище на външния министър Даниел Митов, изразено в интернет, в което той си пожелава Русия да смята Толстой за толкова маловажен, колкото и София го преценява. За да не навреди казаното от него много на отношенията ни- внушение, което явно се опитва да покаже, че все пак не е станално нещо важно, ако Толстой не е важен. С надежда Москва да потвърди това внушение.

Мнението в интнернет, да уточня, не е като нота на Министерството.

С повтарящи се след прекъсвания за реклами коментари на един от малцината известни критици на Путин в руските медии в Москва Констатин фон Егерт, БНТ се дистанцира от ефекта, който постигна вчера с огласяването на откровението на П. Толстой. Без нито едно алтернативнто мнение!

Значи може и без да се дава думата на путинофилите да се обясни един руски скандал, пореден при това.

В българските медии се робува на удобно за вездесъщата путинофилщина извинение , че трябва да има две гледни точки , когато се критикува руската политика. Днес БНТ направи нечувано и невиждано изключение. Явно зорът е голям. Пропадат дълго поддържаните за пред “простолюдието” схеми, любими и на ГЕРБ, според които между народите на Русия и България имало непресъхваща любов. Оказа се ( за онези, които не знаят), че става дума за руско изнасилване. За платена “любов”, която си има цена срещу съответните рубли.

Апропо, авторът на тези редове отказа на Нова телевизия участие в (с)утрешния блок на медията по съща тема именно поради това, че за пореден път му беше предложено  да се яви като опонент на доминиращата в българската публичност пропутинска гледна точка. Защото не става дума за плурализъм, а за войнстващ путинизъм, гарниран от време на време с някой и друг опонент за прикритие на агресивната русофилистия.

Пишейки това в интернет си припомням какво каза Константин фон Егерт в София през 2012 за Русия, която е разделена не на ляво и дясно, а на Партия на телевизията ( на властта) и на интернет ( на опозиционни мислещите). И у нас е така, а БНТ  беше принудена да направи изключение тази вечер.  http://inews.bg/Блог/Русия-след-президентските-избори-в-полския-център-_l.bg_i.1103.html

30 мнения за “БНТ гаси без “плуралистични глезотии” пожара на руската българофобия”

 1. ‘Двете гледни точки’ са в профилактика днес. Отново получаваме медиен циклоп.
  Аз пък попаднах на RT видео: Лавров с любовно обяснение към Фидел, има нещо закодирано в пердето от насекоми..? Руската дипломация става все по-най-арт. Вижте тази красота, специално към СИЯ се обръщам, като към ценител: https://www.youtube.com/watch?v=nZ5h23RbrH8

 2. Господин Инджев моля ви в някоя от следващите си статии във този прекрасен сайт да коментирате по задълбочено една тема, която за огромно съжаление изглежда доста забравена, наскоро след повече от ВЕК дарения и подготовка беше създаден паметника на Генерал Иван Колев освободителя на Добруджа от РУСКОРУМЪНСКАТА пасмина, светла му памет. ако е възможно да коментирате по обстойно темата за кражбата на парите на стойност над 1млн лв през 1945 от Българофобския комунистически фронт и използването на откраднатите пари за дамгосването на прекрасната ни родна земя със Монумент възхваляващ изнасилвачи, лъжци, крадци и убийци
  (Съветската окупационна армия)като “освободители”(освобождаващи ни от свободата)
  http://kolevn38.blog.bg/politika/2016/09/16/s-otkradnati-pari-za-pametnik-na-gen-kolev-vdigat-monumenti-.1476727

 3. Със сигурност съм пристрастен-може да ме нарекат и приятел на Щатите и ЕС, въпреки че далеч не одобрявам всичко случващо се в тези два лагера-така да ги наречем. Но виждам и друго, че руснаците май не носят друго след себе си освен крайна любов към водката. Едно не разбирам във феновете на Русия-какво си мислят, че ще стане ако излезем от ЕС и се превърнем в придатък на Матушка Русия? Как си представят може би че всичко ще е безплатно? Понякога направо ми идва да крещя? Как може да съществуват подобни хора с празни глави????

 4. За терориста жилин – в москеа, край москва, под москва – важното е, че си получи заслужената награда!

 5. ОБЕКТИВНА КАТО БНТ
  Смятам, че тъпата кифла Цветана Кръстева, която зададе на руското говедо слагаческия въпрос “Ще бъдете ли благосклонни към България?” повече не бива да работи в никаква медия. Тя си е готова за Околовръстното.

 6. Според мен негативната реакция срещу изказването на толстой е прибързана. Това което казва не е новост. Кой по-точно не знае че 600 хиляди руснака превзеха вече не само черноморието. За кого е това новост – за тези които живеят там, те го знаят прекрасно. За тези които почиват там – те го виждат прекрасно. Изненада може да бъде само за управляващите и то изненада за това че един руснак от управляващата партия е озвучил истината, която те като тотални българомразци крият от години. Те знаят прекрасно, защото участват директно в продажбата на България на северните варвари. И така, докато изказването на толстой звучи арогантно, то е последната аларма на будилника, за събуждане на българина. От тази гледна точка аз лично съм му признателен, макар и това най-вероятно не е била неговата цел.

 7. А Митов измяука във фейсбук!
  Външният ни министър пак е вън от темата!

 8. Каде е (ПОЖАРНИКАРЯ МИЛИЦИОНЕР-ПРЕМИЕР).Защо се скри? Защо не си превика ПОДЧИНЕНИТЕ нему МИНИСТРИ на държавна ХРАНИЛКА след изказването на УРОДА ТОЛОСТОЙ .Или така е по лесно (КАРАЙ ДА ВЪРВИ)! Днес ще си чешат езиците- утре всичко ще е наред; или (КУЧЕТО СИ ЛАЕ- КЕРВАНА СИ ВЪРВИ . И пак с начале! Както казват на РАЗИЙСКИ. Оказа се че цялото правителство начело с ГЛАВНИЯ МАФИОТ БОРИСОВ са в тази ГНУСНА ДАЛАВЕРА,обирането и разпродаването на държавата ни по КОМУНИСТИЧЕСКИ. Както го правеха преди 1989 година по ЖИВКОВСКИ. БАТ БОЙКО както го наричат неговите поклонници, добре си е начил УРОКА по УСВОЯВАНЕ .Дано дойде ден този УРОД да повърне всичко което е ИЗКОНСУМИРАЛ и ОТКРАДНАЛ. ПОЖЕЛАВАМ МУ ГО!IIC…..oIL.

 9. Трайков изрази учудването си, че не е имало официална реакция на държавно ниво по повод провокативния коментар на руския депутат

  “Имам много сериозни лични причини да се кандидатирам за президент. Искам да се поставят темите, които са важни за България. На практика кампания няма. Ако не беше издигната нашата кандидат-президентска двойка маса народ сега нямаше да има за кого да гласуват”, .заяви кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков пред бТВ.

  Трайков изрази учудването си, че не е имало официална реакция на държавно ниво по повод провокативния коментар на руския депутат Толстой, който каза, че може да купи цяла България.

  “Така не се пази родина, не се защитава национална сигурност и държавен интерес”, коментира Трайков и заяви, че това показва отношението на Русия към нас, тъй като депутатът е от управляващата партия на Путин.

 10. А външното ни министърче-поредното разочарование.

 11. Митов много обтекаем и хлъзгав, а наглият руснак е казал самата истина!
  Още бранимир ботев предлагаше да даваме на руснаците да купуват цели територии по крайбрежието, когато беше зам. министър на икономиката и енергетиката с ресор туризъм в правителството на орешарски, а преди това беше (а може и днес да е) член на управителния съвет на “деловая россия”.
  Нямаше да са ни проблем руските въшки, ако ги нямаше нашите гниди!

 12. Радвам се, че този (“братушката”) се “шамароса” спящия овчи народ (български). Лошото, че това ще се помни от овчото население до сряда 21 септември и след това никой няма да си спомня вече за поредната истина изречена на глас от руски управленец без да е употребил алкохол.

 13. Плевнелиев е прав, че Русия не е враг на България …. тя наистина ни е опонент, но за нашата територия. Колко грозно е в края на мандата си да подвиеш опашка, да дадеш заден и да гледаш отстрани и кълнейки се че си евроатлантик, европеец и прочее клишета.

 14. Приятелю, THEROCK,
  какво си очаквал от слугинажа?
  Всички, до един са измет!От джурналистката /”шибай ме, но нали ще ми казваш, че ме обичаш?”/, до банкянското човекоподобие и кютащите си “десни-антикомунисти”!

 15. Поздравявам журналистката Цветана Кръстева и руският депутат Нолстой за желанието им да сближат българският и руски народ в прегрътката на жертва и изнасилвач.Възможностите им удариха горната граница на тъпомера.
  Но пък показаха пред света истинското лице на изнасилвача -Русия.Алчно,злобно ,жестоко.И жертвата България дадена доброволно в ръцете на звяра.От своите граждани.
  Нищо ново не се каза.Но се каза на глас ,което ни дава правото да го популяризираме.

 16. Явно, ако съдим от медиите тази сутрин, рубладжийската глутница гледа да се окопити сред изхрачването на домуза от думата по България. Как? Ами по стар начин- скандалът и голямата тема зад него да бъдат удавени в море от плещене, говорене, бърборене, дърдорене, дрънкане, дуднене, мрънкане и словоблудие, произнасяно в “плуралистични” дискусии. Като по бТВ- Кобра Пиргова и тов. Кадыэв – в д и с к у с и я по руски теми???!! Засега липсват дълбинните премудрости на социалните антрополози, антропологичните социолози, психоаналитичните теолози, теологичните психоаналитици и социалноантропологическите психоаналитици, но и те ще цъфнат скоро.

 17. Конфискация на 600 000 имота по €50 000=€30 милиарда и скъсване с Путландия и Те така!

 18. @ПАВЕЛ ТИНКОВ, разбра ли сега думите ми за “напалм”-а?
  Точно това трябва.
  Както се е събрала русофилската сволоч на “Копринка”, два Ф 15 с бръснещ полет ги поливат с напалм.
  После ще излезе съобщение за възникнала грешка при подаване координатите на полигон “Ново село” и нещата ще приключат.
  Смятам че сигналът ще бъде много точно разбран от когото трябва.

 19. Българските национални медии са безобразно сервилни към руската пета колона. Поредният пример за това е нтв, където тази сутрин беше Асен Генов (на мястото на отказалия г-н Иво Инджев) срещу един от дежурните наглеци чекиста и бивш слуга на тото кратуньо кр. чакъров. Дано все пак зрителите да са чули това, което Асен каза, защото водещите твърде дълго оставяха комуниста да лъже в вдига мъгла. Тъжно е да гледаш толкова “незнаещи водещи”. Явно състоянието на свободното слово в националните медии е трагично и се влошава все повече.
  Случайно това лято дочух разговор между руски туристи, в който те казваха, че са наясно с това, че българите имат нужда от тях, заради приходите, които носят.
  Спасението е в бързия икономически срив на руската империя, защото нашата туристическа инфраструктура е изградена за комуналкаджии.

 20. Да се хвана за предишния коментар. Освен да го популяризираме, можем и да си поискаме гаранции, че тези които сега опровергават с приказки една очевидна истина наричайки я лъжа, да докажат, че или говорят истината или са долни лъжци и предатели и трябва да бъдат осъдени за държавна измама, като заемащи държавни постове. На фона на червените Боклуци, тъпчещи европейското знаме на язовир Копринка, пред погледите на същите ОТРЕПКИ, лъжите им не звучат убедително!! Ама той не видял, ама той не разбрал!?? Ама другарки, вашата платена любов с руснаците не е скрита! Знаем ви че сте долни Курви!!!! Виждаме и какво правите с България! Вашето престъпление не може да се скрие! Приказките и Клеветите за Сорос и Евреите си ги заврете отзад! Никой няма да ви повярва сега, когато руските блядове почнаха да се хвалят!
  Затова искаме реални действия а не приказки на посрани политици с рубли в задния джоб. Вече няма как да спрат протеста пред шибаната моча и альоша, символи не на дружба а на насилие, защото дружба се гради с уважение, равноправие и справедливост. Вече няма как, послушните милиционери да държат назидателни речи, колко големи приятелчета сме с руснаците.
  Президента ако наистина е мъж и държавник е напълно нормално да свика съвета по национална сигурност и там да се държи като Български войн и да си изпълни дълга и клетвата пред собствената му родина и народ с Чест !! Господин Президент, не искате ли да се наредите до славните Български държавници и така да покажете разликата между Вас и предателите?? Не бягайте от боя а го приемете и Господ ще Ви благослови ако сте честен и решителен!
  Аз ако бях Президент и някой си чужденец се похвали, че ми е купил държавата, ще направя всичко, за да съжалява и той и другарите му! Да попитам Денс групата какво прави сега??? Брои нещастни бежанци ли?? Гадни предатели!!! Ще съжалявате и вие и проклетата ви рода за мизериите си!

 21. Руснакът не разбира от друго,освен от юмрук в мордата.А ние чакаме някакви мерки от български правителства, в които няма…нито един българин.

 22. @БРАВО, само вие ли не разбрахте че ни управляват мишоци!?

 23. Многократно се изказваме по този въпрос за закупуването и разпродаването на България.
  Смятам и предлагам да спрем вече тази риторика и да преминем към протест на улицата.
  В момента сме все още неорганизирани, и плахи, но трябва да положим началото и да разгорим движението в масов протест, толкова мощен, че управляващите и съдебната система да бъдат принудени да здадът постовете си и да освободят терена за започване на пълни реформи.
  Реформи под наблюдението на демократична Европа, за да не започнат арести и репресий.
  И трябва да се сложи карай на толерирането на руски интереси и фирми.
  Господин Инджев, организирайте няколко бележити и изявени българи и дайте съвместно сигнал за старт на кампанията, която в никакъв случай не трябва да е еднодневна, а да има постъпателен характер.
  Така плюс подходящ президент, ще можем да изберем и подходящ министър председател, който не е страхливец и и не ходи по търлъци за да не развали спокойствието на поробителите и измамниците на държавата ни.

 24. @ THEROCK:
  Да, бе! И да изчезнат, без нищо да усетят! И да не страдат! Не съм съгласен!
  Искам да е
  БАВНО,
  МЪЧИТЕЛНО /УНИЗИТЕЛНО/ и
  ДЪЛГО!
  И да изсърбат до дъно попарата, която цял живот дробиха за нас!

 25. Скоро бях на екскурзия до Румъния и ми направи страхотно впечатление антикомунистическата открита информация , която екскурзоводката в Румънския парламент ни даваше !!! Това момиче нямаше никаква автоцензура и на моите откровено антикомунистически въпроси отговаряше без страх, компетентно и убедено !!! Румъния, за съжаление , е вече далеч напред, защото не е русофилистична !!!

 26. Изводът от всичко споделено според мен е добре формулиран в поста на Cast Stone:’Руснакът не разбира от друго,освен от юмрук в мордата.А ние чакаме някакви мерки от български правителства, в които няма…нито един българин’

 27. Народното събрание няма ли да излезе с решение за НЕПРИЗНАВАНЕ ИЗБОРИТЕ В КРИМ??!!! както това направиха Канада,Великобритания, Германия, САЩ, ТУРЦИЯ, СЕ, Полша,Дания , Литва ,Латвия, Румъния, Украйна,Чехия, Франция ….
  А у нас – “тишина,само тя ни остана една”! ОФИЦИАЛНО МЪЛЧИМ.
  По логиката на правото – Щом като те е..ха а ти ни се опъваше, не си изнасилен ами си проститутка!
  И ще са прави. Ама много прави рашите.
  Свят голям, ама у нас са се сбрали по върховете най-долните курви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.