Българските путинофили се почувстваха издадени от един руснак като продавачи на България

Руската наглост да продължи да си пазарува България, оповестена вчера открито от екрана на държавната ни телевизия чрез угодническо интервю с кандадатът на управяващите руски шовинисти Пьотр Толстой, стресна българските слуги на Русия.

Точно както след като играха казачок върху европейското знаме край бившия язовир “Георги Димитров” на 10 септември, първите политици, които заклеймиха демонстрацията на руска простащина отново се оказаха отявлени путинофили. Най-напред БСП и Корнелия Нинова, а след това и техният кандидат за президент , пуснат по русофилската писта Румен Радев, се разграничиха от поругаването на символиката, свързана с онази Европа, на която дължат твърде много по отношение на днешното си политическо и материално битие. В един глас заявиха, че това било провокация ( но не уточниха дали случайно американци, предрешени като русофили, са били провокаторите – ще да са били техни другари, които се спотаиха по указание на вождовете си).

Сценарият се повтаря.

Първите политици, които побързаха да изразят несъгласие с шовинистичния изблик на близкия до Путин руски журналист Толстой, запътил се към депутатското кресло след победоносните за руските шовинисти вчерашни избори в Русия, са заклети путинофили. И като казвам путинофили имам предвид именно путинофили.

Георги Кадиев, още преди да напусне БСП и да си направи нова путинофилска партия, се състезаваше с “Атака” на 9 май 2015 г. за лидерство на путинофилския митинг под прозорците на президента Плевнелиев, протестирайки, че не е отишъл ( сам между западните лидери, ако не броим “западната” Ирина Бокова) да почете Путин на парада на Червения площад. Днес Кадиев бърза да заклейми Толстой и дори дава съвети на външното ни министерство как и кога да реагира с протестна нота.

Ивайло Калфин, друга политическа емблема на путинофилството у нас, изригна пак в социалните мрежи, където се завирхи гнева на българите от рускта наглост, предупреждавайки онези, които искат да си купят ( напълно, защото частично вече са я купили) България, че ще ди счупят зъбите. Дали това не е реплика на люблимия му руски посланик Юрий Исаков, който обяви през декември 2014 г. след спирането на “Южен поток” от Путин, че България не била провила “зъби” по отношение на ЕС в легитимирането на проекта и затова той е спрян ( т.е. България е наказана от Москва, според него, заради беззъбието си).

Това е същият Калфин, напомням, който на русофилско сборище през август 2011 формулира като кандидат за президент на БСП уравнението , според което българският патриотизъм минава през любавта към Русия.

Яростният путинофил Волен Сидеров “пропусна” да похвали тази сутрин Пьотр Толстой, което е равносилно на русофобия от негова страна. В битието си на руска путинофилска звезда, помкръкнала обаче след един юмрук в зъбите от новоназначен лидер на путинофилщината у нас, Сидеров непременно щеше да изрази възторг от пряко заявеното руско желание разпродаждабата на България на руснаци да продължи. Днес обаче премълча отговора на зададен му по темата въпрос и в предоставеното му екранно време предпочете да увърта за неохдомимостта от дружба с Русия.

Очаквам в почина по разграничаването от истината, произнесена от Толстой, да се включи и Татяна Дончева, която ме заклейми като “изрод” на 19 юни миналата година от екрана на БНТ. Не била чувала по изродска позиция от моята, че Русия не ни била освободила ( от онзи момент БНТ спря да лицемерничи и да ме кани за коментари). А след това и партийните централи на БСП и ГЕРБ отново ще съгласуват графиката си кой след кого да се обади по темата, както стана в случая с казачока върху европейското знаме- график,наредил ГЕРБ на последно място сред официално възмутените с цели три дни закъснение.

Какво им става на тези товаришчи? Да не би за една нощ да са изтрезнели от руския си махмурлук, борейки се досега за честта кой да се подмаже повече на Москва?

Нищо подобно. Както обикновено, конспираторите се боят от истината. Боят се да не бъдат разконсипирани като продавачи на България на руските колонисти, т.е. колонизатори.Страхуват се, че българите ще прогледнат и всичките им усилия да заиграват с чувствата към Русия, реални или мними, отиват на вятъра. На вятъра на промяната.

Както много пъти съм писал, за Путин България не е мишена от рода на Крим. Най-малкото липсва(ше) русо население, което да даде основание за кримски сценарий, а и пустото членство в НАТО пречи на плановете за русификация на страната с помощта на зелени палячовци без опознавателни знаци, кораби и самолети. Ето защо хитрумният план е да бъдам най-напред скарани помежду си, после с ЕС и НАТО, а междувременно да бъдем напазарувани. Така се създава и чисто руският вектор на петата колона, който да претендира за закрила по някакъв повод- например ако руснаците тук се оплачат, че са дискриминирани, че не им съдействат достатъчно да се обособяват в анклави, както вече го направиха край Камчия, в Поморие, Несебър, в големи части от Бургас и Варна.

До вчера коментирането на тази тема беше оставена на “екстремисти”, като автора на тези редове. Да си плямпат в мрежата. Но от вчера нещата рязко се промениха. Намери се отговорен руски фактор, който да потвърди страховете у нас, свързани с предупреждението за руския сценарий с изкупуването на страната.

Страхът на путинофилите е свързан с опасенията, че българите, макар и частично заразени с русофилство, могат да се окажат повече българи, отколкото русолюбци, пред заплаха да бъдат превърнани (отново) в колониални роби на империята, от която се освободихме преди малко повече от четвърт век. Подобно преобръщане се е случило например с русофила Иван Вазов, прогледнал след руската агресия през 1916 г. срещу България. Че и по-рано- според моя милост той е написал “Аз съм българче” именно като отражение на бурята в душата му още през юни 1913 г., когато подстрекаваната от Русия война на българските съседи срещу България покрусява и най-големите предишни русофили от български произход.

В този смисъл: браво на Пьотр Толстой! Успя да постигне голям ефект. Никой български будител не можеше да постигне досега пробив в дебелокожието, с което е обръгнало българското обществено съзнание в резултат на натрапваните му лъжи и митове за “дружбата” с Русия.

Дано Пьотр Толстой стане наистина депута, чи и по-нагоре да стигне, за да продължава в този дух, заразявайки откровеността и на руските лицемери, които се правят, че много обичат България.Би имало терапепвтичен ефект, включтелно в краткосрочен аспект в рамките на предизборната кампания у нас, в която путинофилите се борят за любовта на систематично лъганите българи.

tolstoy_2

 

На снимката: Водещият от главния пропаганден телевизионен канал в Русия Пьор Толстой, който изразва от ефира освирвакванията на Путин, нарича от екрана противниците му “мерзавци” и оглавява днес Висшия съвет на една от московските организации на партията на Путин “Единная Русия”

36 мнения за “Българските путинофили се почувстваха издадени от един руснак като продавачи на България”

 1. Реакцията на руската агентура е очаквана и логична.
  Те бяха изненадани от тази опиянена руска откровеност.
  Сега целта им е да го играят патриоти и да успиват пак хората, паралел може да се направи със Симеон Дянков и неговото “пляскане на руснаците”.
  Поведението им дава информация, че моментът още не е настъпил, сигурно има какво още да се пазарува.
  А и много гласове могат да загубят в подкрепа на проруският въздухарски ас-shole!

 2. ВРАГЪТ НЕ СЕ СПИРА С МОЛИТВИ
  Димитрин Вичев, член на ръководството на Движение обществен натиск: „Русия е вражеска държава с нацистки режим на власт. Българското правителство следва да въведе строг контрол за издаване визи на руски граждани. Данъците на недвижими имоти закупени от хора с чуждо гражданство извън ЕС да се увеличат десетократно. Да се забрани по-дълъг престой от 3 месеца на чужди граждани с паспорти на страни извън ЕС. Постоянно пребиваване да се дава само на чужди граждани, които са направили инвестиция в дълготрайни бизнес активи на стойност над 250 000 евро, без жилищни сгради и апартаменти. Българско гражданство да се дава само на хора, които са инвестирали в България над 1 милион евро в рамките на една година“.

 3. ОБИКНОВЕН РАШИЗЪМ
  Наистина, би трябвало да му благодарим. На Пьотр, великоруският шовинист, който казва на глас онова, което си говорят зад затворените врати в Кремъл. Този Пьотр е референтна величина за “братската обич” на руските “братушки” към европейска България. Той е референтна величина и за деградацията на значителна част от руската нация, която гласува за Путлер и за людоедския му режим.
  Някога големият писател, хуманист и приятел на България граф Лев Толстой има хиляди привърженици у нас, които следват учението му (толстоизъм) за несъпротива срещу Злото с насилие, създават селски задруги и помагат на ближния с благостта на руския духовен водач. Малко преди смъртта си Лев Николаевич Толстой потегля към свидната му България, но умира по пътя.
  Днес ватникът Пьотр Толстой, правнук на мъдреца от Красна поляна, още неизбран в Държавната дума, отправя ултиматуми и заплахи към ЕС и се заканва от името на Раша да изкупи другата половина от Задунайската губерния.
  А поредната кифла от “националната” българска телевизия само дето не му лиже обувките: “Ще бъдете ли благосклонни към България?”…
  Какво ще кажат по въпроса т. нар. рублофили?
  А не е ли време да основем Национално движение “Българофили”?

 4. Руснаците се самозабравиха.Нека да изпратим техните български подлоги (подлогите ги виждаме на ТВ екрана всеки ден)в Сибир и да въведем строг контрол на визите за рашистите.

  Тогава България наистина ще си поеме дъх и ще се съсредоточи върху изграждането на европейското си бъдеще.

 5. Толкова ли им е трудно на руснаците да разберат,че българския народ е избрал да бъде част от цивилизования западен свят?И няма връщане.На българския народ според мен му е чужда средновековната феодална система на управление, характерна за азиатските народи.

 6. Липсват, наистина ми липсват думите и епитетите, с които мога да изразя прекомерното си възмущение от огромната ОБИДА И ПОДИГРАВКА с националното достойнство и суверенитет на България! А още по-обидното е, че все още НЯМА никаква официална реакция от страна на БГ правителство, докато такава виждаме не някъде другаде, а от най-върлите пропагандатори на московският Мордор у нас – Гоцэ и сподвижникът му Калфин и електромилионерът Кадиев. Каква мерзост, нямам думи!

 7. Абе, то добре се изяви павианът толстой (навремето един друг тъпаришч на име жириновский даваше акъл на ЕС, НАТО и на ред държавни институции в Задунайский Милиционеристан, та малко го поизгониха със забрана да влиза в територията за 11 години).

  Браво и на журналистката Цветана Кръстева, която за пореден път, в невъзможна среда, условия, колеги и началници в откровено рубладжийската БНТ успя да пробута този будителски по смисъла и съдържанието си материал, който разбута родното блато. Дано не уволнят момичето за това.

  Ама, скъпи колеги, само с писане по форуми, ФБ и чатове НЕ СТАВА. Обстановката си иска сапьорни лопатки, бренекета и указателни табели през зъбите (справка – Поморие, август 2015, озаптяване на шайка вилнеещи рАЗИЯтски павиани от местните изтормозени от “братска обич” българи – со малце кютек). Г-н Инджев добре ни буди, г-н Илиян Василев добре анализира, г-н Методи Андреев добре подава грижливо укривана с десетилетия информация от архивните масиви. А НИЕ КЪДЕ СМЕ? КАКВО ПРАВИМ? КОГО ЧАКАМЕ?

  Докато не почнем масово да вадим рАЗИЯтските диваци и милиционеристанските им подлоги от зоната на 100% комфорт, промяна няма да има. Тъй че АВАНТИ!!!

 8. До депутатите от РБ

  Повтарям: поставете ВЕДНАГА въпроса за ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ с руската дума и обавяване на домузсуратлията (свинската зурла) толстой за персона нон грата в България.

  Първо-защото това НЕ Е демократично избран парламент по никакви нормални стандарти за изборни процедури.

  Второ, защото за обида като тази НОРМАЛНИ СТРАНИ ГОНЯТ посланици и замразяват, ако и не скъсват всякакви отношения.
  Направете го, защото повече парламент няма да видите, ако, разбира се, не смятате да се подложите на герб, бсп, абв, дпс или атака, с които- по въпроса за руската агресия срещу България!- не съм забелязал да ви дели нещо.

 9. Изказването на този медвед е рекламен трик. Чрез произвелия се скандал да си рекламират изборният успех на Партията на Путлин.
  Само защо руснаците по нашето черноморие ги е срам, че са такива и се представят за украйнци?

 10. Прав е руснака та нали ние ги финансираме
  Борисов ще им даде 800млн. та да продължът да ни копуват

 11. Според мен не трябва да има никаква реакция по отношение на това изказване. Нека да подготвим почвата за още откровения. Може би тогава нородЪТ ще съзре приближаващата се опасност.

 12. Членовете на “Атака” в социалните мрежи се оплакват, че видите ли не им била дадена думата да се оправдаят защо били тъпкали знамето на ЕС. Защото той ни бил заробил. А защо никъде нищо не казват за руснаците, които се държат тук като в колония, а нас ни броят за слуги-това вече става и в София, не само по морето. Защо нищо не се казва на какви цени ни продават газа? Същата тази партия “Атака” ръкопляска на Сноудън и на филма за него. Без да каже какво е становището на Щатската комисия за него. Излизане от ЕС и НАТО, а после какво следва според Сидеров-съветска губерния, а може би и паметници на Ленин и Сталин?

 13. Господа,
  РАДАН КЪНЕВ, ВИЛИ ЛИЛКОВ, ПЕТЪР МОСКОВ, КОРМАН ИСМАИЛОВ, НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ, БОЖИДАР ЛУКАРСКИ …
  къде сте ?!?!
  Забравихте ли за какво ви изпратихме в Парламента и в Правителството???
  Защо се смърлушвате като мишки?!
  На какво политическо бъдеще разчитате?!
  Стига витиевата политиканщина! Дошло е време разделно!
  Изплюйте дъвката “ляво-дясно”!Определете се! Разделителната линия е:
  ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРАЗИЙСКИ ПУТЛЕРОФАШИЗЪМ!
  Всяка друга позиция е ПРЕДАТЕЛСТВО!

 14. “Природа отдыхает”, отговорил Лев Толстой на въпроса защо децата му са посредствени личности, чиито качества по нищо не напомнят гения на баща им. Що се отнася до далечния му родственик Пьотр – природата очевидно напълно е заспала.

 15. Тръгвам от място извън темата – един добър анализ на Timothy Ash, обобщил току-що приключилата в Киев годишна конференция ‘Yalta European Strategy’. http://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/timothy-ash-reflections-on-the-yalta-european-strategy-conference-in-kyiv-423153.html
  От мен един месарски коментар по темата: пържолата в задната част на кремълския грил е България. Ако Украйна кърви на всеки 24 часа (тук за отчайващо наглата ‘людмила’ повтарям – Украйна е обезкървявана от руските орки по часовник (http://uaposition.com/latest-news/ukraine-reports-26-attacks-donetsk-region-day-lull-luhansk/), то същият враг ни полива настървено на скарата, в режим на тихо опушване, и ‘дипломатично’ наблюдава степента на готовност.
  Това, което още не знаят (не познават историята) е, че в една голяма част от пържолата се крие солиден кокал. Задавянето с него ще бъде трагично за руския търбух.

  АЕРОФЛОТ, СТАМБО: ПОЗДРАВ ЗА КОМЕНТАРИТЕ.

 16. След това заявление на “тлъстия” Червен ,незабавно да се покаже Тлъст Червен картон на всички изкупвачи,прекупчвачи и тем подобни.Ако Боко и сие не го стори незабавно-О-С-Т-А-В-К-А!

 17. Каква е разликата между людмила POSTED BY ЛЮДМИЛА. | СЕПТЕМВРИ 15, 2016, 15:26 и този толстой? Ами никаква! Руска култура! Има ли разлика между хората, български граждани, които смятат, че “ патриотизмът на всеки българин се определя в зависимост от любовта му към Русия“ , и посочените по-горе двама? Ами няма. Отново руска култура. Има ли разлика между всичките посочени по-горе и БЪЛГАРИТЕ? ИМА И ТО КАКВА! Ами как да няма, като те по всичко се различават и нищо не ги сближава. За БЪЛГАРИТЕ най-големия враг за държавата им и за тях самитеq след Византия е била и си остава русия. И не само това. Ниското материално състояние и ограниченията, в които са принудени да живеят днес БЪЛГАРИТЕ, са обратно пропорционални на охолството, неестественото високо благосъстояние на тези български граждани и на тяхната наглост, на които патриотизма към ОТЕЧЕСТВОТО ни се измерва с любов към русия.

  ПИТАМ ЗА ИЗБОРЪТ!
  Вчера, СТЕФАН СТАМБОЛОВ или Драган Цанков? СЪЕДИНЕНИЕ или задунайска губерния? Представителите на незаконното дете на Маркс и екатерина,руския комунизъм – георги димитров, в.коларов…..или Никола Петков? КАКВО ИЗБИРАХТЕ? Днес, Христо Иванов, Лозан Панов, Илиян Василев…. или Цацаров, Узунов, Борисов…? Трайчо Трайков или кандидатите на патриотичните български граждани страдащи от синдрома на симбиотичното единение в любовното си преклонение пред врага на БЪЛГАРИТЕ , русия? КАКВО ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ?
  И каква е тази любов на тези патриоти към русия? Това е мазохистична любов. Той е всичко, аз съм нищо. А любовта на русия към тях? Нищо друго освен садистича любов. Това е любовта на господаря, която командва, наранява и унижава, за да може той да се самовъзвиси. Това любов ли е? Истинската любов не краде, не лъжи, не присвоява, не злоупотребява и не окупира. Тя дарява, запазвайки личността на индивидуалността, осигурявайки му така необходимото единение. Такава е любовта към РОДИНАТА НИ, СВЯТАТА НИ МАДАРА-БЪЛГАРИЯ, на нас БЪЛГАРИТЕ. Такава е любовта на БОГ към нас, БЪЛГАРИТЕ. Затова ВЪН ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА ГОСПОДЕН И ТРОНА БЪЛГАРСКИ!

  ТРЕПЕРЕТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ!

 18. Според мен,няма да има адекватна за случая реакция на МВнР.Дори Д.Митов да иска,ББ няма да разреши.Слагането на Бойко пред Русия е очебийно вече.Инвестицията през 2001 г.в гл.секретар вече се отплаща.Така би работил и Гешев,с перспектива.

 19. Този РАЗИЙСКИ ИЗРОД ПЬОТОР ТОЛОСТОЙ най накрая показа ЛЮБОВТА на РАЗИЯ към нас БЪЛГАРИТЕ и ДЪРЖАВАТА ни ако има такава. Нека сега РУСОФИЛИТЕ у нас пак да да палят знамето на Европейската Общност и да тъпчат флага на Алианса. Те трябва сега вече да разберат че ако не се вземат в ръце утре ще бъдат слуги на тази МАЙМУНСКА ПАСМЕНА от РАЗИЯ завзела Черноморието ни с помоща на нашите ПРОДАЖНИЦИ. А по изказване на този УРОД ТОЛОСТОЙ (ЩЕ Я КУПИМ ЦЯЛАТА)те ше го направят. Бъдете Българи продават РОДИНАТА ни стига с това делене и РУСОФИЛЩИНА. Това че сте РУСОФИЛИ няма да ви помогне пред НАШЕСТВИННИЦИТЕ! А колкото до нашето ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО ако имаше достойнство веднага до сега трябваше да реагира по този въпрос. Срам и позор е да се спотайват да се услушват- АКО МИНЕ.IIC…..oIL.

 20. Защо с Полша не си позволяват подобни наглости?
  Лошото е, че говедата у нас са култивирани през соца по московски образ и подобие. И разбира се, далеч по-добре би било “купувачите” от кремъл да инвестират в сапун, перилни препарати и почистващи средства за тяхната си кочинка, преди да плъзнат навън и да разнасят отходните си продукти..

 21. Чудя се, ако така лесно се късаха дипломатически отношения, дали Украйна отдавна нямаше да го направи…

  Страшна сила сме зад компютрите!

 22. В потвърждение на тази статия, искам само да добавя, че почти всички тъй-наричащи се “русофили”, ще отрезвеят много бързо, ако поживеят в Русия поне по няколко месеца, и не непременно в провинцията, а в Москва. Потресът ще бъде много голям, а и ще разберат, че в класацията на т.н. “братушки” заемат много задно място, далеч след кубинските и африканските братушки. Ще останат само няколко рублофили, но тяхната привързаност и филство ще се изпари, щом рублите в долари понамалеят.

 23. Не знам защо е всичкото това плямпане и надприказване по темата. Решението не е и в протестни ноти. То може да е само едно – законодателна забрана на покупката на каквито и да е български активи (вкл и имоти) от държави официално заявили, че ще защитават с военни средства такава собственост на чужда територия. На руснаците трябва да се дадат 2 години да се освободят от имотите си в България и със закон да се забрани даването на българско гражданство на представители на такива държави. Това ще прекрати придобиването на собственост от руски и турски граждани и фирми у нас. Отчетете, че и Турция има вече такива претенции. Просто ги отцепете по законодателен път. Аргументи – предостатъчно.

 24. https://www.youtube.com/watch?v=JEI1qCcZfRI
  Реве та стогне Дніпр широкий
  (АТО версія)
  Слова Т. Г. Шевченко

  Реве да стогне Днiпр широкий,
  Сердитий вiтер завива,
  Додолу верби гне високi,
  Горами хвилю пiдiйма.

  I блiдий мiсяць на ту пору,
  Iз хмари де-де виглядав,
  Неначе човен в синiм морi
  То виринав, то потопав.

  Ще третi пiвнi не спiвали,
  Нiхто нiде не гомонiв,
  Сичi в гаю перекликались,
  Та ясен раз-у-раз скрипiв.

  Слава Україні!

 25. Заслужаваме си това откровено и нагло изказване на руския дебил!
  Така се случва всяка година, че почивам на различни места на българското Черно море. Тази година бях близо до Несебър. Навсякъде едно и също. Имам чувството, че презастрояването на морето се извършва по някакъв конспиративен план, който използва всеобщата алчност на местното население, умишлената липса на подходящо планиране и липса на строг контрол, така че само комуналкаджийте да го харесват. И това е от години. Няма как герб да се скрият от вината, която носят заедно с останалите рубладжии за това изключително тежко национално престъпление!

 26. Според мен, личноста Пьотър Толстой лично не преставлява никакъв обект за обида, за да му се забрани да влиза в България. Този наглец само изразява мнението на голямата част от руското население и най–вече на путинското обкръжение.

  Трябва да сме благодарни, че той изказа това, което мислят всички руски негодници, за да имаме основание сега да наплюнчим палеца и да обърнем страницата.
  Не са ни нужни никакви обяснения и извинения. Нашите политици, ако са истински българи, сега трябва да преразгледат казуса за гражданите, които не са от ЕС, за да не могат да получават собственост тук.

  Трябва да се дават само временни визи и то те да бъдат свързани с високи парични приходи. Държат ли се съответните руски граждани неприлично, да бъдат незабавно експулсирани, да получават черен печат в паспорта и да бъдат отбелязани във входните гранични компютъри и повече да не се допускат да влизат в страната ни.

  Никакви училища за децата им, никакви руски енклави, никакви предимства за тяхния бизнес, защото се разбра, че руската цел е да ни вземат земята и да ни превърнат в слуги и лакеи на тяхните интереси, което не е нищо ново.
  По морските курорти да се сменят всички улични обозначения на руски език. Да се установи защо руски фирми не плащат данъци и ДЗС. Щом това се протаква повече от година, обекта трябва да се обяви за хоби и да се прекъсне бизнесът му.
  Всички паметници и мочове, да се отзовът в музеите за насидание на поколенията.
  И ако Борисов и управляващите гербери не предприемат подобни действия в най– бързи темпове и продължават да се снишават, трябва да излезнем на улицата и да ги пратим в небитието, като повече не трябва да ги избираме.

  Повече не ни са необходими предатели и слуги на чужди, неевропейски интереси!

 27. Фрунзе, четете историците на дипломацията, лекуват скептицизма. Актуално, Рияд-Техеран, началото на 2016.
  btw и зад клавиатурата имате възможности за дипломатичност.

 28. Колко навременно изказване. Браво на този ‘молодец’ Ха дано да има още и повечко подобни изказвания. Чувал съм толкова много подобни ‘откровения’ за нас българите от устите на обикновенните руснаци. Затова ги знам много добре що за стока са. Нека и други, обаче да прогледнат истината, ако имат уши и мозък за това, разбира се.

 29. Фрунзе, даже много лесно се късат! Грузия го направи преди 8 години.
  А и БЮРМ беше признала Тайван , още преди нея да я признаят за “държава”, преди над 20 години. Тогава Китай не поддържаше никакви дипломатически отношения с БЮРМ, заради това. И Грузия и БЮРМ са по-малки по като държави от НРБ, а БЮРМ даже не беше още и държава, но се противопоставяше на 1000(ХИЛЯДА!) пъти по-огромният от нея Китай.
  Това са само най-близките до нас примери , а има и много по-далечни.
  Макар и Украйна да има формално посолство в Москва , те не поддържат никакви дипломатически връзки, за това се налага да си говорят чрез посредници по мирните споразумения.
  Самите украинци обмислят да закрият посолствата си в Москва, след като няма особена полза от тях1

 30. Докато очаквах официалната публикация на дипломатическата реакция на министър Митов, разбрах, че той е изказал своето мнение в личния си ‘фейсбук’. Политическата сурдинка е все пак по-добре от нищо, но очаквам официална позиция по въпроса. Докато ББ е в банята, иначе няма как да стане.

 31. Самия факт,че политиците ни не поискаха веднага обяснение от посланика, за думите на наглия руснак, показва, че самите те са купени от путин отдавна.А българите да помнят и да не чакат дълго, защото купуването на черноморския бряг е реалност и са държат като господари.Да не говорим за пристанище Росенец -част от морската ни граница , т.е. националната ни сигурност – точно Боко им го даде веднага, като дойде на власт.Като се знае, че руски проекти ни управляват от 89 и досега/ с малки изключения/, не знам какво още са ни подготвили гадовете.

 32. Павел Тинков
  Г-н,Тинков,
  Изказването ви е некоректно и вредно за България..
  Лидерите на ДСБ се изказаха първи в това число и кандидатът за президент Трайков.
  Но това желание винаги да се удря по ДСБ за мен е непонятно.
  Те никога не са защитавали руски интереси.
  Явно наличието им публичното пространство пречи на някои,затова се удря първо но тях.Да ги няма.
  Мантрата Костов е виновен, работи добре.Само,че срещу България.
  Знае се от кого се поддържа.
  Кажете нещо за управляващите,които са длъжни да реагират.
  Този рецидив съм го забелязала отдавна.
  Съжалявам.

 33. Я, какъв напредък! Преди, когато гризлитата /руснците/, са обсъждали стратегиите си за заграбване на България, не са я назовавали по име. Днес изваждат на светло мимикриралата, пълзяща окупация на България, срещу която въстана Пламен Горанов.
  Предлагам създаване на Антиокупационно движение носещо неговото име.

 34. Прочетох и дълбоко се прекланям пред подвига на Пламен но въпреки всичко, въпреки неговата пламенна саможертва, Аз не мога да се съглася с постъпката му! Човек получава живота си по Божия воля и акта на самоунищожение не е най-доброто, което можеш да направиш дори и когато виждаш, че няма друг изход! Човек не е толкова силен и прозорлив и не знае Божия смисъл за живота му!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.