Българските телевизии доказаха отново, че България е “малката Русия”

Всеки български зрител може с лекота да посочи многобройни примери за абсурно изглеждащи телевизионни репортажи и акценти, които озадачават с настървението на поднасяните като водещи новини събития. За целите на тяхното отразяване биват мобилизирани хвърковати екипи, натоварени със задачата с дни и по цели седмици да следят някакъв мелодраматичен сюжет с разкопаване на “покъртителни” детайли, с  интервюта със смълчани съседи или криещи се от камерите роднини. От уважение към “малките хора” и техните “малки истории” ( побоища, кавги, палежи и т.н.) няма да спомена нищо конкретно.

Напълно представително, като обобщение на горното обаче, би могло да се случи следното: теле редовно гледа телевизия, поради което на мястото на събитието се борят за първи кадри най-пробивните репортери на телевизионните канали. Така действат, когато преценят, че са напипали нещо , което приковава зрителския интерес.

А как постъпиха, когато руски депутат за първи път откровено заяви в ефира на централните новини на БНТ какво се случва с целенасочено пазаруваната от руснаци България и как са намислили да ни довършат като нация нашите руски робовладелци?

Самата БНТ направи крачка назад в строя и се самонаказа за недопустимото разкритие на истината за истинското отношения на Русия към България с критични коментари в снощната си информационна емисия. Самобичуването беше възложено на “виновната” кореспондентка, за да запомни и друг път да внимава да не препредава такива неудобни за българските слуги на Москва истини. Наложи й се дълго да подстрекава в ефир един от малкото международно известни руски коментатори с критично отношение към Путин да каже многократно, колко лошо е постъпил българофобът Пьотр Толстой ( заявявайки истината за руското отношение към България и българите). Беше направо инквизиция за нея да се подложи на такова мъчение, излъчвано пряко от самата Москва.

След което нещата си дойдоха на обичайните места ( и за БНТ днес сутринта): последва замазване чрез най-евтиния вариант за замитане на скандала. Пуснат беше в ход спасителният за неспасяемите по своята предсказуемост български телевизии чрез тъй наречения “дискусионен формат” на поканени за целта двойки събеседници ( далеч не онези, които би трябвало да отговарят на неудобния въпрос защо вече половината Черноморие у нас е изкупено целенасочено с руски пари – факт, а не намерение). Докато работата на телевизиите е преди всичко да илюстрират темата чрез визия, а не с думи- толкова е просто да пратят камерите и да покажат за какво става дума в изкупеното ни от руснаци Черноморие.

Къде ти обаче – в тази гледка няма нищо необичайно. Всички знаят, че Пьотр Толстой ( да ни е жив и здрав провокаторът, изрекъл на глас мислите на своите началници и сънародници!) казва истината. И (почти) всички си мълчат от години.

Авторът на тези редове може само да изрази удовлетвореие, че не се хвана на въдицата да участва в поредния мазен скандал, организиран тази сутрин от една от най-гледаните телевизии, при който въпросът беше замазан с боричкане между двама пехливани ( идеята е да са изглеждат еднакво отблъскащи, щото се карат) , а не като тема, заслужаваща дълбок анализ и множество въпроси към (без)отговорните лица в тази държава.

Съответно зададеният от гостуващият критик на руската политика Асен Генов риторичен въпрос, който поставям от години под формата на констатиция, подплатена от конкретна информация ( ще провери ли някой дали руските собственици са поощрявани кредитно да пазаруват масово български имоти) , потъна в мазнотията на простотията, демонстрирана от “събеседника” Чакъров, поканен да го ругае лично ( точно това щеше да се случи и с моя милост, ако не бях отказал да играя тази роля днес).

Да седнеш в едно студио в ролята на плювалник до агресивния Костадин Чакъров ( избран днес от Нова телевизия да защитава руския кандидат-купувач на остатъка от България Пьотр Толстой и да го похвали, че бил потомствен аристократ), горд , че е бил сред последните най-близки слуги на диктатора Живков, е вид мазохизъм. Но най-вече е “отличен” начин да станеш неволен съучастник в принизяването темата до махленско храчене ( оценявам стоицизма на Асен Генов, негов избор е да се опита да надвика едно комунистическо кречетало).

Мразя обобщенията, но днес се налага да обобщя: телевизиите у нас вкупом постъпиха еднаква безпомощно, за да не кажа и съгласувано услужливо в прикриването на истинската стойност на събитието.

Къде са хвърковатите екипи да почукат на заключените порти на властниците и да ги принудят да говорят?

Лесно е да безпокоиш баба Пена през стобора, ако телето й е показало склонност да преживя, гледайки телевизия. Но да се опиташ ( поне) да нарушиш спокойствието на барикадилите се зад угодническото мълчание пред Кремъл български управници и техните съзклятници в разпродаването на България от опозицията, е не просто трудно, а явно направо е забранено.

Не дават ( интерюта) и това е. Следователно няма да ги безпокоим с въпроси от екрана ( поне). Пресцентровете вероятно са наритали отново онези от журналистите, които са се осмелили все пак да попитат дали някой висопоставен политик, скрит зад своята важност и ангажираност, няма да коментира съобщената от руския българофоб истина за целенасочената разпродаба на България, станала възможна именно благодарение на лакомията на всички участници в тази търговия с български сувуренитет.

Ами руското посолство? Ами руското външно министрество? И те ли са забранена ( за питане) тертория? Не е ли редно българчетата на журналистическа работа да направят някакъв опит в това отношение, колкото и да е невероятно да им обърнат внимание имперските чиновници?

Българските политици би трябвало да имат отговор на въпросите за разпродажбата на България и без да се готвят специално по темата ( вероятно някои ще го направят, но след като бурята поутихне и преситеният от глупости зрител ще чуе още някоя и друга така, вмъкната в желания от контекст). Защото темата за разпродажбата на България се върти не от вчера.

Най-напред истеризираха по въпроса социалистите. В началото и средата на 90-те години, преди да си приватизират България, другарите и другарките в парламента вдигаха шум до небето как приватизацията и реституцията щели да ни направят лесна плячка за богатите западняци. А пък аптеките, например, щели да изчезнат . Защото някак по дефиниция предполагаха, че “бившите” собственици , ще си вземат помещенията и пораи типичния за недоубитите капиталитсти егоизъм ще ги използват всичко други, само не и аптеки ( те. няма да мислят за народа, както при “народната власт”).

Днес собствеността на големите аптечни вериги в България е в руски ръце ( описвал съм свидетелства на българи, участвали по служебно задължение в сборището, как босовете им празнуват в скъп ресторант в затровен за скъпите руски гости комплекс в София, напиващи се на фона на съветския химн, на съветски маршове и съответните шумни тостове в чест на покойния СССР и неговия възкресител Путин).

Ако някой е готов да спори, че има и един един известен български собственик на аптеки, кандидатирал се за президен в момента, то скромният отвор в този въпрос е: той самият е в руски ръце, бидейки женен за рускиня ( дребна подробност, наистина, но все пак…).

Когато вчерашите властници си раздоха порциите от реституцията и приватизацията, на терена на пропагандата с крясъци над всички се изявиха с вопли техни другари от разновидността на “националистите”, които започнаха да бият истинска баташка камбана срещу ордите от турци, плъзнали, според тях, да пазаруват отечеството.

В наши дни тази азиатска вероятност е леко модифицирана ( особено след като Ердоган отново се оказа близък с Путин, т.е. по-скоро приятел, отколкото чудовище по подразбиране за българските нацоналисти от руски тип ). Днешното плашило вече е свързано с мюсюлманско-арабска заплаха от мигрантско наводнение. Доказателстото? Ами мигрантите имали скъпи мобилни телефони, което доказвало, че идват тук с парите си да ни напазаруват( по Божидар Димитров- прозрение, което контрастира малко с обобщението на неговия вожд Бойко Борисов, измерващ дружбата с арабите по броя на дюнерджийниците в българските градове).

Накрая, макар и далеч не от вчера като факт, се оказа, че междувременно нито богатите западняци ( за амерканци пък конкретно да не говорим, те явно ни презират при тази липса на интерес от тяхна страна към нашето Черноморие), нито гадните турци или още по-отвратителните мигранти ламтят за нашите имоти. Сал едни “братушки” ударно ни придобиват. За радост на руските ибрикчии ( да използвам любимия израз на руските националисти срещу всеки, дръзнал да критикува Путин и ибявяван по тази причина за “турски ибрикчия”, но само в краткия период на разрпива между Ердоган и с с Москва).

Руските ибрикчии ще ги разпознаето по това, че за тях било по-добре руснаците да ни изкупят, щото били хриситяни и братя. Един такъв екземпляр сподели щастието си в телевизионното си шоу, че те идвали с парите си, а не с танкове ( както правят другаде).

Такива неприлични работи показват нашите телевизии. А би трябвало да се разходят с камери край въпросните скупчени имоти и победоносно веещите се руски знамена къде ли не из родината ни. Но най-вече трябваше да изобличат виновните за тази картина управници от местната, съдебната, изпълнителната и законодателната власт (която вече одобри на първо четене мерки за облекчаване достъпа до българско гражданство на чуждите собственици на имоти, сред които руснаците са абсолютно мнозинство в съотношение поне едно към десет спрямо останалите чужденци- т.е. промяната в закона се кове именно в тяхна полза).

Вместо да пратят камери ( ама не е “интересно”, не става дума за теле пред телевизор, нали!) край устието на Камчия, където се разпореждат от години московските корупционери, придобили райски къст от български природен резерват, или пък да ни направят съпричастни на руските попълзновени в Несебър, Поморие и в други места с обособени вече руски общности, телевизиите ни занимават с нагли мутри от времето на съветския колониализъм в България, които да защитават правото на руския депутат Толстой да ни заплашва с продължаващо изкупуване на България.

От това се вижда, че България наистина е малката Русия, в която ( да повторя отново) , по аналогия с израза на руския критичен към Кремъл коментатор Констанитин фон Егерт, тук също  има два партии: на свързаните с властта телевизии и на свободните българи, допускани (все още) да се възмущават от властта в интернет.

Това още веднъж се видя от начина, по който телевизиите “отиграха топката”, която провокативно им вдигна руски българофоб, пуснат да провери верността на българските слуги в защитата на руските интереси в България по подобие на руски изтребител, изпробващ бойната готовност на измъчената нашенска авиация.

 

74282320

 

 

НА СНИМКАТА: Жилища, руска собственост, за продан в Поморие- на 200 метра от автогарата.

61 мнения за “Българските телевизии доказаха отново, че България е “малката Русия””

 1. Скромно-нескромната ми особа твърди няколко години точно това-България е творение на руските и българските комунисти.
  Дали връзката между двете държави ще бъде наречена “течна дружба”, или “писта София-Москва”,това няма никакво съществено значение.Тази връзка е създадена от българските и руските комунисти и никой друг.
  Койт не вярява, нека посочи коя друга партия е участвала в създаването й.Тя не е създадена преди две,пет или двадесет и пет години,а преди 72.Просто други освен комунистите не е могъл да я създаде.
  Кратко и яс(в)но казано, България е силно сгъстена, смрадлива,киселинко ферментирала, иомунистическа храчка.И нищо друго…
  Удавените в нея са мнозинство от българчетата.
  Тя е най-голяма както се вижда от многото материали на Иво Инджев по крайбрежието, но постепено ще залива с отровната си пяна и вътрешността, там я чакат главните й консуматори.
  Наздраве!

 2. Малкия толстой не е прав и много греши – Процентът на руски покупки в България е много по голям.

  Държавност:

  Законодателна власт: –
  ГЕРБ, АБВ, ПФ, БСП, ДПС, АТАКА, е за Русия с любов в сърцата и “рубли “в портмонета си.

  Съдебна власт : –
  Руски модел на прокуратурата – няма защо да се купува от руснаците ,тя си е тяхна.

  Изпълнително власт власт –
  Пази Русия от българския народ и европейските институции, като гледа да „не я заболи” . Редовно си плаща на Русия.

  Национална сугурност:

  Въоръжени сили –
  проруски генерали, офицери и техника. До „ 15 минути „ докладват в руското посолство за решения против русия. После някой от тях стават кандидати за президенти от руски патии.

  ДАНС –
  „спяща клетка” за руската инвазия

  МВР –
  пази руските символи в центъра на София и цени Держински.

  Паравоенни организаци –
  „учат се от руски боевики”

  Духовенство –
  продадено с редовни награди по 1 мил долара., за 2016 година парите са дадени.

  Образование-
  нищо лошо за русия

  История
  – приватизирана от ДС – официален представител на Русия в България

  Енергетика – на вход и изход- русия

  Производство на Нефтопродукти: – продадено на русия

  Обществена култура –
  Носталгия по съветкото време.

  Обществени организации – най – голяма –Движение русофили отчете 24000 членове.

  Медии-
  на 107 място по липса на свобода и на лидерскка позиция по зависимост от русия .

  Аптеки – продадено на русия

  Имоти – продажбите растат – засега само болшинство само по южното черноворие ,скоро и в цяла България. Най-малко два са руските анклави в България.

  Ако нещо съм пропуснал може да го добавите или отречете.

 3. И аз не можех да спра да се удивлявам на внезапния патриотичен плам на БНТ. Едва след като и др. доц. Пиргова (мамичката на др. Достена Лаверн, дето й бяха притъкмили евро-самар, да ни яха и тя, помните, нали) се изказа възмутена от “рАЗИЯтската наглост, нещо взеха да се съмнявам, че ни играят заучени финтове.

  Дали просто не става дума за ле-е-екинко лустросване на рубладжийските манерки с националистически лак пред изборите. Зер, анализаторите в института на ген. решетников съвъсем са го идарили през просото – задунайският матрял тъп, прост, напълно обезумял от риалити шоу, евтин ракиджос и телевизионни мозъчни клизми, що да не пробват дали пък няма да се върже? Ха на бас, че поне едно 20-30 процента ще се вържат – че калфин, кадиев и останлите същества вече са нови хора, “патриоти” и “настаяшчие българолюбци”. След 1-2 дни вече ще ни стане по-ясно.

  Особено при факта, че официална българска позиция по случая ВСЕ ОЩЕ няма.

  На г-н Инджев респект!

 4. Никаква по-остра реакция от никоя партия. За чисто руските БСП,ДПС,АБВ е естествено. Лошо впечатление остави половинчатата позиция на РБ и ДСБ. Измъкнаха се витиевато, леко прикрито и хлъзгаво като (пенис със лубрикант), сакън да не засегнат Кремъл. РБ и ДСБ -актьорите от дълбоките резерви на голямата театрална трупа, наречена” БКП”.
  Кой ли пък е очаквал нещо друго?

 5. Аз пък гледах по “националната” БНТ ченгето Любомир Кючуков, анал-лизатор по международни въпроси и Мария Чернева от Нещо-си. Дамата бе повече в час, но и тя се рее в пространството и търси подходящи думички да не обиди някого. Ченгето от Първо главно Кючуков, бивш кандидат за депутат от листите на БСП, се разграничи от урода Пьотр Толстой, но бързо прехвърли темата към Китай. Така при обявена тема за обсъждане на руската агресивна риторика срещу България добродушният Иво Никодимов с готовност се включи в разговора дали Китай е заплаха за някого или е поредната приятелска, даже братска комунистическа държава.
  Превключих.

 6. И телесно защо и ДСБ респективно РБ мълчи. Тоест не интересно, а просто закономерно.
  Дали няма да се окаже, че май трябва да дойде партия на българите в чужбина, защото в българския политически живот не виждам партия, за която да се гласува и тя да защитава националния ни интерес.

 7. Пак пркалено се възпаляваме от думите на някакъв червен боклук!! Руснаците, слава на Бога, не притежават и един декар българска земя! Собственици са на по няколко кубика бетон във вид на апартаменти…

 8. Вярно и точно. Мисля си, но не се надявам много, дали може някой да си направи труда и да провери в общините какви данъци плащат въпросните собственици, ако плащат изобщо. Може и да се направи съпоставка с други чуждестранни притежатели на недвижимо имущество в България.

 9. Стамбо,както разбрах от линка ти тук става на въпрос на управляващите че не са на ясно какви и колко имоти са продадени на РАЗИЙЦИ .Та правят запитване до ГЛАВНИЯ ПРОДАВАЧ който и до сега се спотайва сакън да не нарани някоя важна усоба от любимата му РАЗИЯ. Навреме беше това изказване на този руски БОКЛУК ТОЛОСТОЙ .Дано им просветне на УПРАВЛЯВАЩАТА ни ЗГАН та да направят нещо по този въпрос? Но както подчертах в предишно мое становище(КУЧЕТО СИ ЛАЕ-КЕРВАНА СИ ВЪРВИ)СТАМБО С УВАЖЕНИЕ!IIC…..oIL.

 10. УВАЖАЕМА ПРИЯТЕЛКО, SAVOVA!
  Отговарям ти след две публикации на домакина по същата тема.
  Преди всичко държа да наблегна на факта, че фамилията Костов никъде не съм споменавал. Политическата партия ДСБ – също!
  Пишеш ми: „ Лидерите на ДСБ се изказаха първи в това число и кандидатът за президент Трайков”. Това, че са се изказали може би те удовлетворява… Мен – НЕ! Въпрос на очаквания и взискателност по отношение на политиците, които ме представляват!
  Не „удрям” по политическата сила ДСБ! „Удрям” по видинлията ЛИЛКОВ /ДСБ/, за когото съм гласувал и подкрепям, „удрям” по МОСКОВ/ДСБ/ – потомък на севлиевеца Атанас МОСКОВ, съмишленик и близък приятел на семейството ми, „удрям” по Даниел МИТОВ – Външен Министър, представляващ позицията на ДСБ в Правителството, „удрям” по ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК В ПАРЛАМЕНТА, „удрям” по ПЛЕВНЕЛИЕВ, защото е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ и искам да имам основанието да се гордея с него! „Удрям” по онези, които съм избрал да ме представляват, на които съм гласувал кредит на доверие, в които все още вярвам, на които разчитам, към които имам очаквания, от които имам правото да изисквам!
  Запознай се, моля те, внимателно с реакциите и заявената в блога позиция на: БЪЛГАРОФИЛ, СТАМБО, ДИМИТЪР, IVAN KONSTANTINOV, AC/ДC, QUEST и THEROCK. Не мислиш ли, че ставаме много „вътрешните врагове”, които търсиш?

 11. Трудно ми е да разбера, чисто по човешки, как и най-миризливият руски цървул се смята за имперец. При положение, че пие водка като смок, мирише на екскременти от 100 метра, не работи и на 50% и от най-мързеливия ром, гледа на жена си като на приносител на солени краставички и водка, живее в провинция, каквато няма и в Афганистан, не е ходил никога извън пределите на деревнята си, има черно-бял телевизор, пералня-модел 1933 г., печка същия модел, ако има късмет има и битова газ (колко я плаща той си знае), печена керемида на покрива му никога не е имало, защото сламата е по-евтина, електричество му е прокарана чак по годините на Хрушчов (съмнително), пътя до деревнята е като директриса на танков полигон, но… Той е имперец отвсякъде, защото товарищ Жужи му е заповядал. Не ни трябват въобще тук, да си ходят на разходка в Коми, Архангелск, Оймякон, Норилск и т.н. Това са най-прекрасните туристически обекти в света.

 12. Всички коментиращи очакват някаква осъдителна реакция, на управляващите и купената от тях опозиция, с която да реагират на неволно потвърдената от толстоевски цел на туПлер в задунайската му губерния?!?!?!?!?…
  Разбира се ,че ще падне тавана за “инвеститорите” от 600 000лв. на 100 000лв. Разбира се , че ще им дадат след това и гражданство. Разбира се ,че ще им дадат малцинствени права, каквито даже българските турци нямат.
  На бсп,атака,гоце, сава, буда…. им трябва електорат! И не обикновен електорат , а властови електорат , който да гласува по путински. Със същите резултати ,като в “изборите” в RAZIя!
  Таваришч туПлер може даде под наем вече натурализираният си крепостен електорат за някои и други “избори” в НРБ, за който даде най-голяма взятка. А след това вече може и сам да си организира “партия”, от типа на ДпС.

 13. P.S. Ето затова и няма да дадат на българите в чужбина да гласуват. На властта не и трябва опозиционен електорат, трябва и властови, трябва и властова “опозиция”!

 14. АНТОНE, УБИ МЕ С ОПИСАНИЕТО СИ, АЗ САМО ДОБАВЯМ МАЛКО ВИЗУАЛНИ ИЛЮСТРАЦИИ!

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8&biw=1366&bih=673&tbm=isch&imgil=psvbD8OhmF0nOM%253A%253BzvZntyDV9jN-pM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fdroplak.ru%25252F%25253Fp%2525253D608&source=iu&pf=m&fir=psvbD8OhmF0nOM%253A%252CzvZntyDV9jN-pM%252C_&usg=__P-_gy5WuWDGfk0SxivQyHmUH0Yc%3D&ved=0ahUKEwjUrqLcop7PAhVhJpoKHfAEAiMQyjcIMw&ei=HVfhV5SsKeHM6ATwiYiYAg#imgrc=psvbD8OhmF0nOM%3A

  ПАВЛЕ, НЯМА ДУМА И БОЛКА В НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ ДО Г-ЖА САВОВА, КОЯТО ДА НЕ СПОДЕЛЯМ!

 15. Уважаеми г-н Павел Тинков,някои от хората,които сте изредили,като АС/ДС например,отричат да има десни политици,с което аз не съм съгласна.Най-лесно е да се плюе-по адрес на П.Москов се изля много помия от “наши”хора,а той иска да свърши нещо-най-лесно е да подадеш оставка.

 16. @ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Бройте и мен към ‘удрящите’ по министър Митов, от вчера чакам официалната му реакция.

 17. ИЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ, КОЛЕГИ! В МОМЕНТА ПО БНТ ПАК СЕ ВЪРТИ “ВАНГЕЛИЯ”. ВИЖТЕ ГИ БОЛХАРЫТЕ В МАКЕДОНИЯ КАК ГИ МУЧАТ ФАШИСТКИТЕ ГАДЫ, НАЧЕЛО С ГИТЛЕР! ТОВА СЕ ВЪРТИ ЗА ВТОРИ ПЪТ, АКО НЕ БРОИМ И САТЕЛИТА! Тук не толстолопов или друг руски скот ни е виновен! Виновни са продажници с българских имена. ЕТО ЗАЩО НАСТОЯВАМ ДЕПУТАТИТЕ ОТ КОМИСИЯТА ПО МЕДИИ ДА ПОЛЮБОПИТСТВАТ, ТЪЙ КАТО СТАВА ДУМА ЗА БЮДЖЕТНА МЕДИЯ,КОЙ “ТВОРЧЕСКИ ПОСРЕДНИК” Е ЗАКУПИЛ ТОЗИ РУСКИ БОКЛУК, В КОЙТО БЪЛГАРИЯ Е ПОКАЗАНА КАТО БЕТЕР БЕЛАРУС, А БЪЛГАРИТЕ СА ПОКАЗАНИ КАТО МАЛОУМНИ МУЖИЦИ МАЛОУМНИЦИ! КОЙ, КОЙ, КОЙ, МРЪСНАТА МУ РУБЛАДЖИЙСКА МАМКА?!

  Е, гледайте!

 18. Добрев категорично доказва существуването на дебелата и воняща писта София-Москва.
  Всичко е руско-българска комунистическа смрад….
  Шанс за промяна просто не съществува,Добрев , супер анализ си направил,
  Продължава в същия стил за да види всеки разумен човек, че българския народ е за резил

 19. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Г-н Тинков, ако г-жа Савова намира нещо в коментара Ви за неправилно, то това в никакъв случай не я прави човек търсещ „вътрешни врагове“. А изброените от вас коментатори, с изключение на един, се различават от това, което казахте и впоследствие разтълкувахте. Трябва да бъдем справедливи и никога максималисти. Друга партия, която да защитава ЕВРОАНТЛАТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ и отхвърля ЕВРАЗИЙСКИЯ ПУТЛЕРОФАШИЗЪМ у нас, освен ДСБ няма. Затова трябва да я подкрепяме или когато е наложително да я критикуваме за нещо, то задължително трябва да изразим мнението си и към всички останали партии. В противен случай остава усещането, особено за тези, които са отскоро в този блог, че има алтернатива на ДСБ.
  Поздрави!

 20. Националните медии от повече от 10 години се върнаха към комунистическите времена, когато човек трябва (както казвахме тогава) да “чете между редовете” за да е наясно какво се случва. Целта е постигната. Истината е под тежък похлупак.
  Недоумявам какво се случва с видни “борци” за истината, когато се отъркат до геройкото. Пресен пример е днешния разговор на Теменужка Петкова с Цв. Ризова по бтв. Тази жена като беше в АФН (Агенция за Финансов Надзор)по време на първия мандат на герб изготви доклад с нарушенията по Белене и този доклад е в Прокуратурата. Пълно мълчание. Назначи Р. Овч. в лукойл и Петър Димитров на отговорна държавна служба, знаейки че са за затвора. Днес чурулика, че имало инвеститори за Белене, като че ли не знае, че модерният свят ги е оставил на доизживяване и постепенно затваряне. Тя ли не знае, че това е заробване в отживели технологии за повече от половин век, че имат ядрени отпадъци, които трябва да се съхраняват 290 000 години, и че света вече е на вълна зелени енергии. Да не говорим, че при ядрените централи задължително участва и държавата. То не са Нено Димовци, Бойко Ноевци и хиляди други. Чет нямат.
  До AC/DC и EN ROUTE пак нещо ДСБ са ви криви. Ами четете. Има я позицията на Радан Кънев. Само дето не съм забелязал отношението ви към герб и геройкото.
  До ПАВЕЛ ТИНКОВ Имате грешка. Даниел Митов не представлява позицията на ДСБ в правителството, защото ДСБ не подкрепя кандидатурата на И. Бокова. Този министър отдавна е член на партията на куневица. Ако сте забелязали доста често замазва проруските изцепки на геройкото за пред запада. Например приказките за платноходките и яхтите в Черно море. Що се отнася до П. Москов вероятно се е самоизключил, защото не съм го виждал да присъства на Националните форуми на ДСБ от преди изборите 2015г. Сигурно сте забравил, че отказа да излезе в опозиция, и е поредния кариерист използвал партийната стълбица. Сега сигурно продължава да се басира с геройкото за резултати от мачове, да си къркат уиски и да го гледа с умиление.

 21. В Черно море газ няма! Френската компания „Тотал“ е прекратила проучванията и е задействала процедура по изтегляне от районите на българския Черноморски шелф. Работници на „Тотал“ вече разглобяват огромната си платформа, която близо 5 месеца проучваше блока „Хан Аспарух“. Готвят се да я транспортират наобратно през Босфора – на части, защото е много голяма и не може да мине протока, издадоха хора от газовия бизнес.

  А Бойко Борисов крие новината до изборите, защото в противен случай отговорността за провалените лично от него газови проекти с Русия ще се стовари върху плещите му като дамоклев меч! И тогава ГЕРБ, дори с помощта на традиционния си похват тотално да фалшифицира изборни протоколи, ще види президентското кресло само през крив макарон. Но за това по-надолу в статията!

  „Стотици милиони трябва да платим на Русия за реакторите за „Белене”, каза за кой ли път Бойко Борисов.

  Повод за поредното неадекватно изригване на българския премиер станаха думите на руския депутат Толстой, че Русия може да купи България, защото всичко и всички в нея се продават.

  „Нас 1 300 години не са ни купили, че сега ли!“, удари се Бойко в гърдите, с което за пореден път предизвика присмеха на потребителите в социалните мрежи.

  В момента псевдо-премиерът ни действа като едноличен собственик на ГЕРБ и води предизборната кампания за президент сам, без обявен кандидат, като от време на време се обляга само на вярното рамо на Цецко.

  Ще се изненадате ли, ако ви кажем, че според Борисов за парите, които трябва да платим за „Белене“ е виновен Орешарски?

  Няма, нали?

  Точно него посочи като виновник и този път Борисов, защото бил поел разни ангажименти, които не можел да изпълни и стоварил на божествената МУ глава грижите по плащанията.

  Нека припомним обаче, че АЕЦ „Белене“ беше замислена като идея още през 1980-та година, а през 90-та бе отхвърлена. После, по времето на Станишев, строителството бе договорено и започна, а още първото правителство на ГЕРБ, под натиска на САЩ, го замрази. Така че Орешарски няма нищо общо с неустойките.

  Борисов не забрави и втория си враг Иван Костов, когото герберските медии плюят от сутрин до здрач.

  „Заради него пък платихме милиард и 200 милиона за американските ТЕЦ- централи „Марица“ 1 и 3 на Вашингтон. За тая абсолютно корупционна сделка…“, запени се Бащицата.

  А като е корупционна, защо Борисов не я спря още с идването си на власт? Защо сега тъй жално ридае?

  Много просто!

  Сега идват избори и трябва да се хапе противника.

  Да се размахват стари сделки, но с нови абсолютно лъжливи твърдения, да се напомня на народа колко много плаща от джоба си и да му се вменява тоталната лъжа, че всичко това е заради противниците на ГЕРБ ! А ГЕРБ, видиш ли, спасява народа и държавата от пълно затъване!

  А кой ще плаща онези 16 милиарда заеми, които ГЕРБ изтегли през последните години уж за асфалт! А всъщност по-голямата част от тези пари бяха окрадени от функционерите на същата тази ГЕРБ?!?!

  По този въпрос Бащицата – премиер мълчи!

  Мълчи и какво става с „огромното находище“ на газ в Черно море, за което само допреди няколко месеца не спираше да плямпоти от сутрин до вечер по медиите.

  Ако там наистина имаше газ, сега е моментът да се изфука и да затвори устата на опозицията, която го вини за това, че провали проекта „Южен поток“.

  Да, ама не.

  Газ няма и фирмата „Тотал“ напълно е преустановила търсенето.

  Но това народът не трябва да го научи. Не и преди изборите!

  Проамериканските медии у нас умело заметоха тази новина под килима!

  А когато се разбере, че газ няма – пак ще е виновен Орешарски! Skandalno.net

 22. моля, само не четете за така наречените проамерикански медии-по-скоро проруски и всичко си идва на мястото…

 23. Пушилката толстоева ( да ме прощава Лев Николаевич, ама май са му помогнали за поколението) някак много удобно замъглява големия скандал “Белене”. Имаш или нямаш реактор – ще плащаме ( Всички!). Освен тези, за които сме осъдени, ще плащаме и още, защото Корупцията-Белене ням въобще да спре. Е, като ние-народът ще плащаме, можем да изискаме огласяване на целия договор, заедно с всички клаузи и анекси и никаква конфиденциалност не може да важи… Пък може след някоя и друга година да случим на Главен прокурор на РЕПУБЛИКАТА, който да повдигне обвинение в предателство с цел лична облага…

 24. г-н НИКОЛА ПАВЛОВ,проектите не ги е спирал бб! Те са нерентабилни и корупционни, и носят само загуби. Даже бб работеше за реализирането им! Спря АЕЦ Белене, след като вече беше вложил поне милиард! Южен поток не го спря той, даже иска сега да го строи като хъб!
  Освен това той не е виновен ,че няма газ в Черно море. Виновен е за забраната за проучване за шистов газ. Така че бб никакви проекти не е провалил. Това не са проекти, а политически и корупционни схеми.
  Орешарски също не възобнови АЕЦ Белене. Орешарски провали и Южен поток , колкото и да беше минимална рентабилността му, той го направи тотално корупционна схема, и така окончателно го унищожи.
  Колкото за Костов буда отново е минал тъпомера си. Костов може да се обвинява за съвсем други неща , но не и за тези 1,2 милиарда за “американските” ТЕЦ-ве.
  Първо едва ли са “американски”, а е много по-вероятно е да са някакви офшорки на “наши” хора. Но както и да е. Костов не е подписвал за крайните цени за ел.енергията , а са подписвани от Тройната коалиция. Костов трябваше да подпише, за да се модернизират и построят нови блокове в Мариците. И всико това го направи , за да работят мините, защото ако не работят ТЕЦ-овете, мините си отиват. От тези 1,2 милиарда за Мариците , голяма част ще отидат за заплащане на въглищата от мините, и така няма да останат без работа миньорите. Всичко се направи заради миньорите.
  Но бб няма откъде да ги знае тези неща , той повтаря глупостите на ортаците си още откакто влезе във властта след 2001г.. И ги повтаря като папагал без да ги осмисли.

 25. Уважаема госпожо ИЛИЕВА,
  право да Ви кажа, темата “ляво-дясно” вече стана банална, особено що се отнася до разделението в българското общество. Другаде минава крещящо-червената разделителна линия-пропаст!
  Та нима Путин е ляв политик, уважаема???
  Или може би ще ми докажете, че бойко банкянски е десен???
  Специално за Вас ще си позволя да отегча постоянните участници в блога и да се повторя /за кой ли път/:
  „Тъкмо успешните усилия на комунистите станаха причина нашите родители да си служат с елементарни дихотомии от рода на „левица-десница”, „комунизъм-фашизъм”, „социализъм-капитализъм” и т. н. Според тези наследени категории ако някой не е от „левицата”, трябва да е от „десницата”, ако не е комунист, трябва да е почти фашист, ако не се смята за социалист, той сто на сто е защитник на капитализма като политическа и капиталистическа система.
  А всъщност истинската, основната дихотомия – това е конфликтът между наследниците на западната цивилизация и на западната политическа мисъл от една страна и търговците на дихотомии от друга страна. Всъщност изобщо не съществуват такива противопоставяния като левица-десница или пък комунизъм-фашизъм.”
  Р. СКРЪТЪН
  Разделението, госпожо, минава през Борисовата градина, някъде между СУ и МОЧА!

 26. бойко борисов, като истински син на Тодор Живков ще успее да поправи ‘грешката’ на баща си като вкара БГ в руската империя чрез покупко продажба.

 27. Още една комунистическа манипулация,даже я чух от устата на ББ.ТЕЦ 1 и 3 били на Ващингтон,разбирай американски.А те са на офшорни фирми,кажете ясно кой стои зад тях,а може би е Рогдулин с виолончелото?

 28. @TERVEL:
  Становищата на изброените от мен коментатори естествено се различават като емоционална реакция, тълкуване и оценка на скандалната ситуация и отношение към непосредствените участници в нея, но в едно са единодушни – в неадекватния отговор на българските управляващи, в т.ч. на реформаторския блок!
  Доколко съм “задължен” да изказвам едно или друго мнение за една или “всички останали” партии, позволете да поставя под съмнение. Мисля, че правата на модератор има само стопанинът на блога!
  И – ДА! ТАКА Е! БЕЗАЛТЕРНАТИВНИ ПАРТИИ И БЕЗАЛТЕРНАТИВНИ ПОЛИТИЦИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!
  Само че, излязохме от темата.

 29. Да бе нашите журналистки съвсем станаха за посмешище! Занимават ни с всякакви идиотщини. Чета Милен Цветков дори хукнал да търси 30 прасенца откраднати на магистралата?!
  Ха Ха. Те цялата държава окрадоха а милия миленчо търси прасета. Мамка му и прасе!!! Ам да беше станал свинар бе мойто момче, че поне да не се ядосвам като ви гледам серсемлъците!
  Отдавна съм казал, че в държавата ни не се води сериозна политика, нито пък има сериозна журналистика!!! Как иначе да си обясним клоуните подскачащи по диваните на министерския съвет и безнародното събрание… Винету бил министър председател пък Цецо физкултурника председател на най-голямата партия ??? За другите с фалшивите дипломи пък нямам думи! Ебати Цирка, Ебати Простотията!!!
  Меркел и тя съвсем е изтъпяла и оглупяла щом се занимава с тези идиоти!
  Какво да говорим вече! Щом за най-сериозния ни журналист г-н Инджев няма място в телевизиите а някви Лайна като Бюреков с развален английки са направо директори и евродепутати!
  Какво да говорим, какво да пишем! Чета тук спорят ДСБ ще спаси ли България и Българите?? Вие това вярвате ли го или го казвате за успокоение?? Ако не са мъните на ЕС, ще го гледаме през крив макарон със и без ДСБ! С ченгетата майтап няма!! Държавата е тяхна и никой не бива да си прави илюзии, че са си отишли!! Няма партия в България, която да не се контролира от тях! Ако пък случайно се появи, вярвайте ми или ще гръмнат основателя и или ще го сполети челна среща с някой заблуден самосвал на пътя!

 30. @ E. GAVRILOV:
  Тежко ѝ на тази партия, чиито членове и лидери дори грешат, но тя самата винаги е права!
  Даниел Митов – екс Председател;
  Прошко Прошков – екс кандидат за Президент;
  Петър Москов – добре би било да се разберете с г-жа КИЛИЕВА;
  Петър Николов;
  Христо Ангеличин…
  Радан Кънев – Шапо! /и сам войнът е войн!/; актуален е коментарът за “нов политически субект”, за “нов политически проект”, който качествено да промени като замисъл и структура, цели и задачи РФ; това, разбира се, след изборите…

 31. БЛАГОДАРЯ НА СТАМБО И EVERYONE ELSE ЗА ПОДКРЕПАТА!
  СТАВАМЕ НАЙ-МАЛКО ТРИМА!
  Е, НЕ СМЕ “БОЛШИНСТВО” АМА НЕЙСЕ!
  🙂

 32. Приятели,
  “информацията”, която НИКОЛА ПАВЛОВ неколкократно се опитва да лансира в блога е препечатка от сайта:
  ГЪДЕЛ НЮЗ
  “Новините каквито тнрябва да бъдат … на шега”
  Контакти – “Гай Балоний”
  🙂

 33. Илиан Василев: “Ако бяхме сплотени като нация и имахме история на твърди реакции срещу подобни словесни атаки – примерно да бяхме изгонили „нощните вълци“, да бяхме вкарали за неуважение на българския и на европейския флаг хората които го стъпкаха или бяхме изгонили руски граждани, които открито заявяват, че България им принадлежи – бъдете сигурни, че Толстой нямаше да си позволи да бъде толкова арогантен. Той разчита, че ще се снишим и няма да посмеем да реагираме….”

 34. Знам, че не е по темата, но е знаково и свързано с президентските избори: Миналия месец са раздадени от ГЕРБ малко над 27 милиона на 43 общини. 14,5 милиона от тях – за над 30 общини, управлявани от ДПС. За отбелязване е, че (сигурно случайно) сред тях не е община Джебел, чийто кмет напусна ДПС в посока ДОСТ.

 35. ‘Двете дъщери на последния политически съветник на Тодор Живков – Костадин Чакъров, от години живеят в огромен апартамент в самото сърце на британската столица Лондон.Баровското жилище се намира в квартал “Мейфеър” и е буквално на метри от двореца “Кенсингтън”, в който живее английската кралица. Жилището, в което двете наследнички на последния председател на партия “Съюз на комунистите в България” Чакъров живеят, е собственост на баща им…”

 36. Павел Тинков
  Господин Тинков,
  Девизът *всички са маскари,а най вече десните*не го споделям.Аз също не заставам зад тези,които вие основно сте изброили и съм намерила начин лично да им от кажа.Москов,Прошков,Ангеличин не съществуват за мен.Но да започвате списъка с Кънев -извинете.Обикновено Борисов започва с неговото име да маскари десните,една от които съм и аз.
  Но Кънев,Славов,Христо Иванов,Мартин Димитров,М.Андреев и много други не само от ДСБ заслужават подкрепа.
  Ние с вас сме от два различни свята.Моят е реалният,а вашият е желаният.
  Вие сте посочили вашите привърженици,бих добавила още.От рода на лъжеца и лицемера Антон Тодоров който обслужва Библиотекарския.Лично му го казах с цитати от неговите пасквили,които стоят на масите на пл.Славейков.
  Забелязахте ,че най кресливи по случая Толстой са най преданите руски слуги.
  Това е и един от похватите на ДС.Да те подведат да им повярваш,че са доброжелатели.
  Идват избори.Успех в маскарене на десните и търсене на *идеалният кандидат*
  Дано по малко хора ви повярват,защото бързо ,бързо ще станем Задунаика.
  Простете за грешките.пиша тайно от служебен компютър,защото моят няма връзка с блога.Нямам време за корекции.

 37. ПП
  Специално добавям към не уважаваният от мен Д.Митов,който преди години ме накара да плача.

 38. Пред подобни западни ИДИОТИ като автора на тази рядка лигавщина руските наглеци като толстолопов и пр. с квас да ги къпеш, с пелмени да ги тъпчеш и във водка да ги удавиш!

  Ама голям идиот, нали! Ех, да му беше главен редактор татенцето на неговата обожаема!…

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5772868

 39. Между впрочем, може да се полюбувате на дачата на жужи #2:

 40. до г-жаСавова: ако не е тайна, какво сте работили вие и вашите родители преди1989г?

 41. Ами и Аз ако разрешите да пусна една снимка от Слънчев бряг. Или вече да го пишем Солнечньй Берег ??? Това е една огромна табела в бетонния курорт на който пише “ВСЯ НЕДВИЖИМОСТ БОЛГАРИИ НА ЛЮБОМ ВКУС И КОШЕЛЕК”!
  Заглавието май казва достатъчно, за да няма нужда от коментар! Единственото, което мога да кажа е че случихме на безродни и антинародни ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ!

  https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10991338_793403320735958_9127037892545966536_n.jpg?oh=dc3de614bdf3a94373f0a9eb8a248757&oe=5883C8BB

  Дамо линка излезе. Ако не го видите, кажете ще го пусна от друг линк.

 42. НЕ МИ СЕ СПОРИ С ТЕБ,
  ПРИЯТЕЛКО SAVOVA!
  Най-малкото защото, макар и да не го проумяваш, СМЕ ОТ ЕДНА И СЪЩА СТРАНА НА БАРИКАДАТА.
  Просто отказвам да споделя безусловната ти влюбеност към политици и партии. Отказвам да извайвам кумири. Отказвам безрезервна подкрепа към политици и не могат да “ме накарат да плача”…
  Колкото до десните и предстоящите избори – категорично ясен съм:
  РАДАН КЪНЕВ е моят лидер!
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ е моят Президент!
  Приятелко, САВОВА, имам един-единствен въпрос към теб!
  Настоявам да посочиш един мой пост, един мой израз, който ти дава основание да ме обвиняваш в
  МАСКАРЕНЕ НА ДЕСНИТЕ?!
  Госпожо САВОВА!
  Никога в своя съзнателен живот не съм МАСКАРИЛ когото и да било! Не съм МАСКАРИЛ и враговете си!Тях атакувам открито и мачкам / не физически, разбира се/. С МАСКАРЕНЕ се занимават само ПОДЛЕЦИТЕ!
  Нещо повече – аз не водя необявени /партизански/ войни! Файтер съм – винаги нападам фронтално
  /от мен политик не става/.
  Позволявам си да бъда нетактичен спрямо спечелилите моите симпатии, доверие и подкрепа – не им спестявам истината, такава каквато я виждам. Не преглъщам упреците си,за нанесени болка и унижение и предателство.
  Към моите водачи съм и ще бъда безпощадно взискателен!
  За онези, от другата страна на барикадата, е нормално да творят гадости – тях просто ги МРАЗЯ!
  Къде тук виждаш МАСКАРЕНЕ?!

 43. До МАРИНА ГАВАЗОВА:
  ГОРЕЩА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ПОДКРЕПАТА!
  Надявам се да сме много повече!
  Убеден съм, че с непримиримостта си, проправяме пътя на най-достойните и най-подходящите, за да ни водят! Ресурсът ни в това отношение е неизчерпаем – опитите да ни бъдат внушени безкритичност и безалтернативност са направо смешни!
  Бъдете здрава!

 44. Поздравления за г-жа Савова! Повече от разумна позиция и не само в конкретния повод,а изобщо!А г-н Тинков ако е искрен и добронамерен,би трябвало при всичката си емоционалност и да се вслушва в уместни забележки.

 45. “Пресцентровете вероятно са наритали отново онези от журналистите, които са се осмелили все пак да попитат дали някой висопоставен политик, скрит зад своята важност и ангажираност, няма да коментира съобщената от руския българофоб истина за целенасочената разпродаба на България” -цитат

  Г-н Инджев, заради вашият авторитет продължавам да вярвам, че още има такива журналисти /които все пак се осмеляват да питат../

  към Тervel
  Отлични думи, Тервел – верни, и все пак достатъчно дипломатични, /за да не се чувствува който и да е несправедливо обиден/. Поздрави – имате дипломатичен талант, който може да обединява. А това е нещо, от което дясното се нуждае..

 46. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Г-н Тинков, струва ми се , че не приемате грешките. А всеки човек е грешен, нали? Но е човек само, ако приеме и признае грешките си. Не можете да нареждате един до друг, в едно и също изречение свестни и честни политици, като Радан Кънев с подобия на Димо Казасов в днешния ни политически свят и да им отправите един и същ упрек или искане към тях. Не вярвам да се надявате, че божидар лукарски ще осъществи искането Ви, но го редите до Радан Кънев. Това Ви е основната грешка, защото по този начин ги уеднаквявате, т.е. което казва г-жа Савова-правите всички маскари. БЪЛГАРИТЕ разграничават много добре казаното от Вас и затова не могат да бъдат заблудени, но става въпрос за хората, които по една или друга причина не познават истинската си история и днешния си ден, и поради тази причина не могат да разграничат примерно ДСБ от ГЕРБ. А от това страда БЪЛГАРИЯ. А от това страдат и всички БЪЛГАРИ, защото неграмотните гласуват за герб. Този блог е университет. И то особен университет. Как да разграничат при такова сливане от Ваша страна кои са добрите и честните, и изобщо хората на които могат да имат доверие, току-що влезлите в този университет, когато те не знаят, че Вие сте един от най-добрите преподаватели тук? Същото се отнася и за дихотомиите, които обичате да цитирате и да се позовавате на Скрътън. Какво ще кажете за изначалната дихотомията на човечеството „ДОБРО-ЗЛО“? Според мен г-жа КИЛИЕВА използва думата „десен“, като синоним на честен, способен и творящ човек застанал на страната на ДОБРОТО. И това е така в повечето от случаите, когато коментиращите тук използват „десен“.

  „РАДАН КЪНЕВ е моят лидер!
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ е моят Президент!“

  Много добре г-н Тинков, но не разбирате ли, че само затова трябва да изпитваме дълбоко уважение и благодарност към такива като г-жа Савова. Защото въпреки хулите, злобата и неистовата омраза, които изляха и изливат денонощно върху тях комунист-русофилите , те издържаха и запазиха тази партия ДСБ, за да може благодарение на нея да се сформира РБ и много по-важното, да се появи в него най-полезната, най-будната и изключително ерудирана и активна Гражданска част. ДСБ и Гражданската част в РБ това е надеждата за благополучието на БЪЛГАРИЯ.

  И аз като Вас заявявам:
  РАДАН КЪНЕВ Е МОЯ ЛИДЕР
  и
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ Е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ!

  И спрете да броите. Не си заслужава. Просто вече сме много!

 47. ДИАЛОГ ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА(българофилскака)

  Две личности, които със своите мнения правят добро впечатление и заслужават уважение. Уважение, защото целта им е една и съща, благородна.
  Различието фактически е само в пътя до там.
  Това личи от фразата на госпожа Савова „… два различни свята.Моят е реалният,а вашият е желаният…“

  Разбирам и неприклонността на събеседващият господин Тинков, и както поясни в последвало изказване, той споделя избора на същите личности, но иска да е коректив, ако те не се „движат“ съгласно неговите желания.
  Все пак, реалният подход може да бъде само възможният.
  Ние можем да избираме само това, което ни се предлага. Бих допълнил дори, това, което също показва с действията си, че стои зад каузата, защото иначе напуска съглашателството и го прави.
  Многократно съм изразявал мнение и зов към собственикът колумнист и присъединилата се аудитория, всички заедно да помогнат за намиране на най–доброто решение отлично знаещ, че в никакъв случай няма да е идеалното.
  Решението на въпроса за личност и движение, които да насочат държавната политика така, че тяхното полезно действие да доведе държавата до законност и западен просперитет.
  Както уважаемият TERVEL отлично формулира, „Този блог е университет. И то особен университет. Как да разграничат …кои са добрите и честните, и изобщо хората на които могат да имат доверие, току-що влезлите в този университет, когато те не знаят, че Вие сте един от най-добрите преподаватели тук?“
  Още повече, че похватите на КГБ–ДС са така изтънчени, че постоянно ни се подхвърлят ментета, или мимоходом се премахват пречещите.
  Хубавото, или всичко ще стане хубаво, ако започнем градивно да се допълваме с мненията си и по този начин в този УНИВЕРСИТЕТ да придобием необходимата квалификация.
  Свършвам с цитата на господин Гроздан Панов, също една положителна личност неспомената в дискусията, но не по–маловажна, която ядосано заяви СТИГА ВЕЧЕ!

 48. Към БОРИСЛАВ ВИТЕВ:
  Предполагам, че цитирате Лозан Панов.
  Весел празник!

 49. Към SIR SVEN:
  Благодаря! Оценката Ви ме задължава.
  Весел празник!

 50. Включвам се със закъснение в коментарите Представяте ли си цял комплекс или дори само една сграда, на която да пише “Малката Турция”, Малката Англия” или пък над тях да се вее турско, американско или друго знаме ?Представяте ли си как от сутрин до вечер Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и “спонтанни”групи от хора щяха да организират митинги, да тичат от телевизия на телевизия?Но не е само това.Наистина обработката на българите е достигнала невъобразими размери.Наскоро имах разговор с близък млад човек, интелигентен, образован, имал възможност да пътува по белия свят,и стана дума за дежурната заплаха от имигрантите, колко страшно ставало и т.н.Когато му казах, че опасността от радикални мюсюлмани и от “учтивите зелени човечета “е една и съща, той ми отговори, че би предпочел смърт от “учтивите” човечета, те убивали по-безболезнено!Е при тази логика, и то от човек ,който и образован , то какво да се очаква от масовия , все по-чалгаризиращ се човек?А елитите, които трябва да са начело на държавата, какви елите ,Боже мой???

 51. А, и едно предложение.Не бива да делим българите на русофили и русофоби.Не, ние сме или БЪЛГАРОФИЛИ, или русофили.Второто МОЖЕ ДА СЕ ЧЕТЕ И БЪЛГАРОФОБИ.Защото винаги, когато се разискват теми, в които става дума за Русия, русофилите-българофоби заемат страната на Русия.

 52. Към TERVEL,
  благодаря за поправката.
  Грешката е моя понеже никои неща и личности свързвзм асоциативно.
  Макар, че следя прецизно какво се случва в България, поради дълго отсъствие тук, използвам информаций, които не винаги са на момента.
  Точно поради това ми хареса Вашето точно определение за университета.
  Така обогатявам информацията си.
  И най–важното, мога да бъда сигурен при нови избори, да ползвам информацията на по–вещите и да не допускам грешки както до сега!
  Благодаря за поздрава, с най–искрени пожелания
  Борислав

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.