В Русия се присмиват на разбунения кошер от руски държанки в България

Никога от началото на съветската окупация до ден днешен съветско-руски политик не е казвал така откровено истината за отношението на руснаците към България като към стока. Направи го за първи път депутатът Пьотр Толстой.

Поразителен е ефектът от откровението му, но не сред българските “русофоби”, които винаги са твърдели, че лицемерната лъжа за безграничната руска любов към България е резултат от пресметлива пропаганда, която цели да умилява лековерните и обогатяващите се от това лъготене българи.

Най-малко са изненадани българите, живели, учили или работили в СССР и Русия- друг е въпросът кой колко се осмелява да сподели тази “тайна”. Каквито и привилигии да са имали някои от тях, както и да са били обгрижвани в процеса на пазаруването на душите им, няма българин, който да не знае истинското отношение на руснаците към българите, изразено най-после открито от един руски хулиган по манталитет, издигнат на висок партиен пост в управляващата партия на хулиганстващия в международните отношения Путин.

Най-много и най-силно се засегнаха путинофилите у нас. Дръпнаха им черджето от Русия, на което се кланят като мюсюлмани към своята източна Мека. Направо им призля да бъдат изобличени като стадо за продан, което може и да бъде разфасовано за кюфтета и кебапчета, ако продавачите решат, че така им е по-изгодно на русофилските сборища в България.

 

Как смее този Толстой да казва истината, възмутиха се силно и очевидно искрено ( най-после) най-напред в русофилските среди у нас. Надпреварват се пред смълчаната си путинофилска аудитория да се хвалят към кой пръв е скръцнал със зъби ( от безопасно разстояние) на руснака. Накрая към този хор от вбесени другари и другарки се присъедини и Борисов с твърдението, че много се ядосал на руския депутат понеже 1300 години никой не ни е купил ( досега, вече е купил половината Черноморие тъкмо по време на неговото управление).

Парадоксално, но “русофобите”, като външният министър Даниел Митов, пледират да не обръщаме особено внимание и подсказва на Москва да стори същото. Десният Радан Кънев също вмъкна в изявлението си, че положението с руското пазаруване било същото и в редица западни страни ( не като оправдание, а като нещо, което не е голяма новина- факт и аз това казвам, Толстой просто плю на досегашното руско лицемерие и разбуни руския мравуняк в България с това).

А в Русия се забавляват с “ажиотажа” тук. Какво толкова е станало, след като Толстой е казал и истината и дори е спестил факта, че половината, а дори 80 на сто от морското крайбрежие на България е изкупено вече от руснаци, както пише един руски вестник. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ruski-vestnik-Piotr-Tolstoj-obidi-Sofiia-kazvajki-ochevidnoto_636445.html

В руската статия малко грешат, като твърдят, че българското Министрество на външните работи било реагирало. Няма такова нещо. Министър Митов принизи реакцията до лично мнение във фейсбук. Но за останалото руснаците са прави да се подиграват: българите се продават и нямам какво да се оплакват от този факт.

Апропо, Русия е на път да постигне старата си имперска цел да завладее тъкмо крайбрежието на Черно море, населено с българи, за да си осигури коридор към Цариград. Това е стара руска мечта. При всяка руско-турска война от Екатерина Велика насам руските войски целенасочено са отвеждали десетки хиляди българи със себе си обратно в Русия като работна ръка, но и с цел да обезбългари около 300 километра в дълбочина територията покрай Черно море на север и на юг от Балкана, която да служи при следващия поход като плацдарм за настъпление, военен коридор към Босфора без да има опасност един ден местното население да създаде своя държава и да се превърне в пречка за тази имперска цел.

За огромна изненада на завоевателите, преоблечени като освободители, българите все пак успяват да създадат своя държава пряко волята на Русия и особено на нейния император Алексъндър III Българофоб, заплашващ през 1886 г. българското Черноморие с десант, но принуден да изтегли флота си под единодушния международен натиск на цяла Европа, симпатизираща на българската борба за независимост от Русия по онова време.

Колкото до това, дали въпросът е важен, то отговорът е еднозначен: най-големият проблем пред модернизацията и оцеляването на България е свързан с с бурния руски корупционен натиск, който заплашва не само българската държавност, но и разяжда отвътре българското общество, опитвайки се да превърне колкото се може повече българи в зависими държанки на Русия.

Държанките, както е известно, дори и да родят дете на своя “благодетел”, то обикновено остава незаконно и не се ползва с правата на наследник. Освен ако бащата не го припознае. Което предстои да се случи на следващия етап от пълзящата руска заплаха за оцеляването на България, окачествена в един изтекъл в медиите таен американски дипломатически доклад като държава, “полегнала между Лукойл и Газпром” ( според автора на доклада посланик Нанси Макълдауни) .

21 мнения за “В Русия се присмиват на разбунения кошер от руски държанки в България”

 1. Дощло е време да се направи нов ала “оня списък”. Сиреч, всички петоколонци и полезни идиоти да бъдат събрани заедно. И като дойдат зелените човечета за да установят навсегда новият ред да им се представи. Убеден съм, че те ще действат кат прадедите на актуалните им турски аркадащи от време оно. При инвазията им в Европа първата им грижа превзезамайки поредната крепост е било да изколят предателите улеснили влизането им вътре. Съвсем заслужено. Който те е предал веднъж, ще го направи пак и пак. До второ пришествие.

  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Чудя се как при толкоз мощни противници на руската инвазия у нас, няма един пребит руснак или изгорен руски имот. Казват, че и на Албиона няма,а там русняците били два пъти повече…

 3. Държанките рублофил(к)и квакат и крякат в будоара, но всуе. Всеки с малко акъл в главата си лесно може да разпознае шавливото им похождение към “государя” им, ненаситната им лакомия и продажност за “няколко рубли в повече”!
  Жалко за нормалните хора по тези ширини – така и не успяваме да направим смислен политически проект, който да даде простор за нормализация на страната и да я направи притегателна за децата ни. И най-после да вката руските мекерета зад решетките за предаделство към страната България, където им е мястото.

 4. Добре, че беше др. толстой да отвори очите на чалгясалите патриоти на държавата ЛУККОЙ.

 5. ‘Десните уж русофоби,’ които ни успокояват със сравнения между превземането на България от руснаците с изкупуването на имоти в Лондон, ни подсещат колко десни са всъщност по скалата на любовта към северния Варваристан. Първо, Англия е страна с население от почти 70 милиона. За да може да има адекватно сравнение с руското присъствие в БГ, то трябва да приемем, че около 7 милиона руснака са купили имоти в тази страна. Второ, Англия е на около 2000 км от русия. А руския вече крим е горе-долу на две ръце разстояние от руския черноморски анклав на територия БГ. Та нека всеки сам прецени успокоителни или заблудителни са подобни ‘десни’ внушение че не трябва да се притесняваме от руската армия завзела част от черноморието което само на хартия може още да се нарече вече България – да съвсем като Крим. Ех, наречищите себе си десни от РБ…по-добре си мълчете, повече народ ще заблудите кои сте.

 6. На управляващите България рубладжии трябва да им е ясно че предателите са презирани дори от собствените си господари.В личните досиета на украинските военни,преминали на служба в руската армия след анексирането на Крим е записано:”Склонен к измене”.

 7. “Драги Ванка,ти и твоите приятели тръгнахте да обединявате славяните. И хич ги не питате, дали искат да се обединяват.

  Ще ти кажа, скъпи Ванка, че тях ги обединиха двама братя от Солун. И техните ученици, где ние приютихме когато ги гонеха отвсякъде. Ние. В БЪЛГАРСКОТО ЦАРСТВО. Много, много преди теб и вас да ви има. Нас ни имаше. И ще сме тук, даже когато вас няма да ви има. Императорите си отиват, а след тях и империите. Може да направиш справка с историята. А ще сме тук, защото сме разбрали, че се обединява с перо, а не с камшик.

  Та сега искам да ти дам един приятелски съвет. Ако искате да ви има. Както има нас. Въпреки някои от нас. Где са с вас. Следващият път когато тръгнете да обединявате славяни, оставете американските си мотори у столицата на православието!………..

  http://babavanga.weebly.com/10551048105710521054-10441054-105610591057105010481071-10561054105010451056.html

 8. Специално за ULIAN пояснявам: Няма действаща регулация в ЕС, по която да забраним или ограничим купуването на недвижими имоти от руски/чужди граждани. С удоволствие ще застана зад всяка ЗАКОННА идея за изгонването на червената паплач. Това мисли един “уж десен”. Ха сега да чуем един автентичен десен:)

 9. Ама моля ви се…. Милите братушки, ама те ни освободиха от турците, после само ни слагаха камъни в колелата, отровиха Борис Трети и само ни окупираха. А я вижте гадните американци през войната ни замеряха с бомби от гадните си летящи крепости. Сега братушките само искат да ни извадят от гадния ЕС…. Защо сте толкова гадни???? Как не ви е срам…
  П.С Горното е само ирония

 10. Към SAVOVA,,E. GAVRILOV, TERVEL, КИЛИЕВА и ПОЧИТАТЕЛ:
  Като че ли вече повече от четирима споделят мнението ми по казуса “толстой”…
  Очаквам коментарите ви тук. Без дребнаво заяждане, “късане на ризите” и “биене в гърдите” /до посиняване/.
  Приятелко САВОВА, дължиш ми обяснение, по повод обвинението, че МАСКАРЯ десните! Бъди така добра, моля те!
  Няма да се уморя да повтарям –
  ДНЕС В БЪЛГАРИЯ РАЗДЕЛЕНИЕТО “ЛЕВИ/ДЕСНИ” Е ИЗМАМНО,НЕНАВРЕМЕННО, ВРЕДНО И ДОРИ ОПАСНО!
  ИСТИНСКОТО РАЗДЕЛЕНИЕ Е “РУСОФИЛИ/БЪЛГАРОФИЛИ” И РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ МИНАВА ПРЕЗ МОЧА!
  ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ РУСИЯ СА БЪЛГАРОФОБИ И ИЗМЕННИЦИ НА РОДИНАТА НИ!

 11. г-н Инджев, чета с интерес блога ви, за първи път ще си позволя една забележка, може да ви се строи дребнава, но словосъчетанието “незаконно дете” е как да кажа…юридически неиздържано, зная, че държите на акуратност в изказа, затова си го позволявам…

 12. По времето на узрелия социализъм стоят двама пияни на трамвайната спиркаи нещо коментират,До тях двама милиционери,по едно време единия от пияните вика:”Така е ,защото България е колония на Съветския Съюз…”По младшия милиционер казва”другарю старшина,чули го какво каза?Да,чух,арестувай го защото издава държавни тайни!”Та очаквам ВВП да арестува Толстой.

 13. Аз да попитам само, вие искате ли да има българофили десни, колкото да не кажат, че няма или искате истинска Партия, която да печели битките с враговете?! Ако наистина ги няма тези десни, по-добре да не си ги измисляме, за да не бъдат те заблуда и успокоение в очите на хората, че някой им отстоява интереса!!!
  Защото досега резултата е че Българската държава направи всичко по силите си, за да изгони не някой друг а точно Българите от територията си!
  И как после ще ни уважават и няма да ни се смеят точно най-големите имперски хищници Турция и Русия!! Не само ще ни се смеят ами ще ни и посегнат! Имате ли наистина идея, колко фирми купуват земя за господарите си, уж че за себе си?? Някои от рашките се крият дори под името на африкански милиардери, обаче схемата им е ясна. Действат само чрез доверени милиционери, на които предварително им е промит мозъка и курвенския им манталитет е проверен нееднократно!!!

 14. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Няма да Ви разочаровам г-н Тинков. Те вече са направени. Успокойте се и ще ги намерите.
  Добра вечер!

 15. ФРУНЗЕ, прочети бавно, БАВНО поста на –
  БРАВО | СЕПТЕМВРИ 21, 2016, 20:15 !!!!
  цитат:”Имате ли наистина идея, колко фирми купуват земя за господарите си, уж че за себе си?? Някои от рашките се крият дори под името на африкански милиардери, обаче схемата им е ясна.”
  край на цитата!

  В НРБ има 500 000 руски фирми!!! Някакви руски стоки да произвеждат???…….
  И сега един въпрос с понижена трудност- има ли връзка между руските “фирми” и същият брой руски собственици на земя , имоти, ферми и апартаменти???

  Ако си десен , а не “уж десен” от герб, би следвало да се досетиш , че може да се прецизират по-точно изискванията към “фирмите” от държави извън ЕС!
  Можеш малко да пофантазираш на тази тема, за собствено “удоволсвие”!

 16. @ TERVEL:
  Благодаря за “лекцията”!
  Уважавам чуждото мнение, но това не ми отнема правото да го оспоря.
  Мисля, че дори да приема представите Ви за блога като университет, чисто формално не сте прав. Целта на всяко учебно заведение е да изтегли нивото на обучаваните до това на преподавателите /и над него!/, а не да принизи нивото на преподавателите до това на учениците им.
  Завиждам на самочувствието Ви, което Ви дава основание да се изживявате тук като университетски преподавател сред “незрящи”, глуповато-наивни и объркани първокурсници. Аз обаче имам по-друго мнение за този блог, което ме мотивира да се чувствам като равен сред равни!Нямам претенции никого да ограмотявам – при несъгласие, споря и се стремя да доказвам с аргументи.
  Нямам нищо против дихотомиите, стига реално да съществуват /двоицата сили са най-стабилната динамично система, двуполюсният политически модел – също и т.н./. Така е и с доброто и злото, с ИСТИНАТА и лъжата…
  Успокойте се и се съсредоточете върху задаваните от стопанина на блога теми.
  Госпожа САВОВА, няма нужда от защита – не съм и враг, дори напротив, харесвам я с всичките ѝ кусури /убеден съм, че моите са повече/и се лаская, че съм ѝ виртуален ПРИЯТЕЛ!
  🙂

 17. Както г-н Инджев отбеляза само рублофилите реагираха на думите на монголоидния бляд, защото това беше гасударски осветляващ ги шамар. Право в лакомите муцуни. След два дни видяхме втория шамар, с опакото заради неадекватна оценка на гасударския хумор. За напомняне, че ръката,която подхвърля трохички и бие. След шамарите ще дойдат и огризките за 400-те млн. за гьола , заслужили са си ги.

 18. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  Дълбоко съжалявам, че не сте имали възможност да останете до края на “лекцията” ми, но все пак се радвам, че сте забелязали, че имам нещо.
  Да, прав сте , наистина имам самочуствие, но не сте прав, че то се дължина на „изживявате тук като университетски преподавател сред “незрящи”, глуповато-наивни и объркани първокурсници.“.

  Самочуствието ми се дължи само и единствено на безкрайната ми любов към БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРИЯ. И тази любов освен, че ме прави щастлив, тя ми дава и възможността да усетя болката в БЪЛГАРИНА, в човека несправедливо наскърбен.

  Но днес е празник. Да се веселим!

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! БЪДЕТЕ НЕПРЕКЛОННИ В ОТСТОЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА РОДИНАТА НИ! НЕКА ОРЕНДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДЕ С ВАС!

  НАЗДРАВЕ!

 19. Посланикът на Русия в София е човек, който е отговарял за руснаците в чужбина и тяхното “устройване”.
  Превземането на нашето черноморие навлиза в нов етап – институционализиране и узаконяване на руската инвазия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.