Лъжата за Гагарин и гаргарата с истината по съветски и руски маниер

ЗА ГАГАРИН И ДРУГИ СВЕТОВНИ РУСКИ „ПОСТИЖЕНИЯ“

s1_gagarinbydzhabarovsm

 

 

 

 

На 4 октомври 1957 г. СССР изстрелва първия спътник около Земята. Това е факт! Радиолюбители по света улавят неговите сигнали в продължение на 22 дни.

На 12 април 1961 г. СССР обяви Юрий Гагарин за първия човек извършил полет в космоса. Това факт ли е? Е как да не е – ще ми се изсмее почти всеки – целият свят знае това! Добре. Да  видим, тогава, как стоят нещата наистина: полетът на Гагарин е признат от Международната авиационна федерация – FAI (Fédération Aéronautique Internationale)  в резултат на документи представени от комисарите по спорта И. Г. Борисенко и В. А. Плаксин, които удостоверяват… ЛЪЖИ!

Лъжата на единия комисар:

В. А. Плаксин удостоверява, че „Восток-1“ излита с Гагарин в кабината. На това той няма как да е свидетел, защото не е сред хората, които са присъствали при затварянето на главния люк на кораба. Изследователят Александър Ярмолович е открил 10 варианта на списъка от хора, които са опълномощени да присъстват при затварянето. В нито един от тези списъци не присъства Плаксин!

Лъжата на другия комисар:

И. Г. Борисенко твърди, че на 12 април 1961 г. в 10:55 часа Юрий Гагарин се е приземил на 26 км от град Енгелс, Саратоска област, близо до селото Смеловки. Комисарят хукнал към капсулата, където го очаквал усмихнатият Гагарин, наобиколен от горди колхозници. Тук, до кабината на кораба, след като проверил документите му, Борисенко зарегистрирал три световни рекорда: продължителност – 108 мин; височина на полета 322,7 км; товар на целия кораб 4725 кг.

Фактите:

Дълги години СССР криеше, че капсулата на космическия кораб се приземява празна. Гагарин се спуска с парашут на 4 км от нея,  в колхозното поле на село Узморье! Изследователят В. И. Россошанский разкрива лъжата на Борисенко и доказва, че той вижда за пръв път Гагарин, чак на военното летище в град Енгелс! Разобличеният Борисенко отговаря: „Така трябваше. Какво да напиша и говоря – решаваха отгоре!“

Първата капсула, приземила се с екипажа в нея, е на Восход-1, 12 октомври 1964 г. В нея катапултиращият стол и оборудването са махнати и трима космонавти, възможно най-слабичките, без скафандри(!), са натъпкани като копърки. Никой на света, не е и предпологал, че тримата космонавти са летяли в едноместна кабина, без защитни екипировки! Забравили, че до този ден са лъгали, руснаците с възторг заявяват, че за първи път екипажът е приземен в капсулата на кораба!

Лекарят В. Волович, който преглежда Гагарин 3 часа след предполагаемото претоварване от 9-10 g при балистическото спускане, казва следното: „В салона на самолета пристъпих към прегледа на Гагарин. Кръвоизливи, които възникват при високите претоварвания, не открих. Дробовете бяха чисти. Дишането – умерено. Температура 36,6 градуса. Пулс – 65. Кръвно налягане – 125/75. Казах му: като на младенец, все едно не си летял в космоса.“

– А може би и наистина,  не съм летял? – произнася  Гагарин.

Лекарят споделя това в последното си интервю, малко преди да почине. Човекът бил крайно възмутен от груба лъжа в “Комсомольская правда” през 1997 година, че той е участвал в група издирвала в продължение на час капсулата с Гагарин. И когато отворили люка, видяли космонавта лежащ със затворени очи. Свалили му скафандъра и след като дошъл на себе си, първите  му думи били:„Я – на Земле?”.

Неизброими  са публикуваните лъжи за приземяването на Гагарин: пъстри, различни  и съвсем противоречиви. Интересното за мен е, че при радиус от 300-400 км на зоната за приземяване, в ненаселен район, Гагарин се оказва  в населена местност, над която не само е летял, но и където миналата година е проведено обучението му за скокове с парашут: на двайсетина километра от офицерската столова, в която  познатият  старши лейтенант е посрещнат, вече като майор, със  сок и ябълка. Късметлия!?

Гагарин е симпатяга, чувствал се е неловко да лъже. На първата пресконференция – три дена по-късно, на въпроса как се е приземил, в капсулата или отделно от нея с парашут, той се смущава и под яростния шепот на човека до него (Михаил  Крошкин), започва объркано да обяснява, че и двата варианта били предвидени  от главния конструктор. Отговор на този най-обикновен въпрос – не дал. Че е свестен, показва и липсата на  неговия подпис на врата от хотела „Космонавт“ в Байконур. Космонавтите, преди полет, се подписват на вратата на стаята, в която са настанени. След като се изпълни с автографите им, вратата се прибира и пази. Има подписите на всички космонавти с изключение на Гагарин. Говори се, че чистачка го е изтрила. И така да е. Ако беше летял, нищо не пречи да се подпише отново, нали? Даже колегите му биха го насилили да го направи – та нали е първия. Той обаче не го прави. А не след дълго, лъчезарният млад човек, се пропива, започва все по-често да губи контрол върху себе си и ругае не само началниците си , но и самия Леонид Брежнев. Нещо любопитно: съветският лидер е удостоен със званието „Герой на социалистическия труд“, за приноса му към „космическия полет“, но тайно(!), с непубликуван указ!? Постепенно от бляскав символ, пиянстващият  Гагарин, се превръща в неудобен и опасен враг за родината си.

На 27 март 1968 г. на Гагарин е наредено да извърши изпитателен полет на вехт УТИ МиГ-15. Той обаче заподозрял нещо и поискал техническата документация. От сведенията в нея се ужасил: 12-годишният самолет е минал два капитални ремонта, а двигателят му (RD-45 FA производствен номер 84445a), не само не бил оригиналния, но се оказва с още две години по-стар и е претърпял 4 генерални ремонта. Полетът следвало да бъде кратък, само 20 минути, а към самолета имало допълнително прикрепени два контейнера с гориво, очевидно –  съвсем ненужни. Гагарин отказал да се качи на този летящ ковчег. Вдигнал скандал. Наложило се  инструкторът, полковник Владимир Серегин, да го успокои, заявявайки, че ще лети с него. Едва при петия опит самолетът е приведен в движение. 11 минути след излитането, Гагарин иска разрешение да се върне. Малко след това самолетът се разбива в земята и избухва. Няма да се спирам на официалните версии за смъртта на двамата пилота, защото при тях  и двамата биха могли да катапултират. Причината те да не каталпутират е, че са изпаднали в безсъзнание, поради незатворен докрай вентил осигуряващ хермитизацията на кабината. Това е версията на инженер-следователя Игор Кузнецов, който в продължение на 9 години разследва катастрофата.

И така,  няма нито едно доказателство за космическия полет на Гагарин. Никакви документални кадри. Нито дори една малка, черно-бяла снимчица, от този „велик“ 12 април 1961 г. Всички филми, снимки и приказки са постфактум, произведени след това с пропагандна цел. Очевидно руснаците се решават на тази лъжа, притеснени от американците, които след успешния полет на шимпанзето Хам (31 януари 1961 г.), подготвят Алън Шепърд за първия му полет – отложен от 6 март за 5 май 1961 г.

Възможно е, Гагарин да е искал да лети, да е настоявал, но те не са били готови за този полет, на този ден. Лъжата не е първата и няма да бъде последната. При полета на кучето Лайка, всеки ден,  в продължение на 7 дни, руснаците осведомяват света за „самочувствието“ на кучето. Гадното в случая е, че Лайка е била мъртва – на седмия час от полета, след продължила няколко часа агония, поради повишаване на  температурата в кабината. Седем дни руснаците поднасят на света лъжите за самочувствието на мъртвото куче.

Когато питат Гагарин, ще публикува ли снимки от космоса, той казва: „На кораба нямаше нито един фотоапарат или друго фотографиращо устройство.“

На кораба обаче имало магнетофон(?), на който Гагарин записвал наблюденията си!?

И вместо снимки руската пропаганда ни пробутва думи, които Гагарин казал: „Наблюдавам  облаци над Земята, малки, купести, и сенките от тях. Красиво, красота! Внимание!Виждам хоризонта. Един изключително красив ореол. Слънчева дъга от самата повърхност на Земята. Много красиво!“

Уважаеми слушатели, пардон, читатели. Всички тези неща съм ги виждал и аз, без да съм бил никога космонавт. Предполагам и мнозина от вас, които като мен, си избират място до прозорец в самолета.

На въпроса на британката Андриа Роуз, дали Елена Гагарина е израстнала с разказите на баща си за първия полет в космоса, дъщерята отговаря:

– Не. С мен той разговаряше за детството си прекарано в Смоленския край и за войната.

А на въпроса, дали е питала баща си за това, какво изпитва първият човек полетял в космоса, Елена отговаря:

 – Ние знаехме, че това е много опасно.  И че по време на полета има редица опасни ситуации, но по-късно, от публикациите. Баща ни никога не ни е говорил за това. Той обаче искаше да лети отново и беше нещастен, че не беше избран за друг полет. 

Да-а… Гагарин споделя с целия свят наблюденията и чувствата, които имал на космическия кораб, но не и с малките си дъщерички!? Нито веднъж!??

Елена оправдава баща си, че е бил уморен да разказва това на толкова много хора. Съгласявам се с нея. Гагарин беше разкарван по целия свят като примадона. Посети десетки страни, както и България. Но, кой ще оспори истината, човешката истина, че ако някой полети в космоса за първи път, той, ако не веднага, то при първия удал се случай, независимо от всякакви обстоятелства, ще намери начин да сподели изживяванията си със семейството си и най-вече своите деца. Както разбираме, Гагарин не го е направил. Никога! А той е имал и време, и възможност, а по-късно и повод – докато е писал  книгата си „Пътят към  космоса“. Предполагам, че се досещате защо? Защото не е искал да лъже безсрамно, най-скъпите за него същества на Земята!

Убеден съм, че Гагарин, от всичко най-много на света, е искал да извърши наистина този полет. Искал е, ужасно силно го е искал, за да може приклекнал пред своите малки момиченца, гледайки ги честно в очите, с чисто сърце, да им разкаже какво е, да летиш в космоса…

Руснаците както леко създадоха, така и убиха един голям и  сантиментален измамник – летецът съгласил се да лъже милиони хора по света, но не и своите деца. Когато научих, че Гагарин нищо не е споделил с дъщерите си за този „велик полет“, се убедих окончателно, че не е летял. Вас, уважаеми читатели, ще попитам: има ли разумен човек, който да приеме, че измежду фотоапарат, филмова и телевизионна камери, руските конструктори са избрали… магнетофон, като доказателство за извършен първи полет в космоса от човек? Ще се съгласите, че няма конструктор на света, който да направи този избор! Твърдя също, че ако на 12 април са могли да изстрелят и върнат невредим космонавт, то следващият, щеше да полети също през април или най-късно в началото на  май, но, не  чак през август! Полетът  на човек, за първи път в космоса, е далеч по-значим, от полета на животни! Тогава, къде е логиката в кабината на кучетата Стрелка и Белка да  има телевизионна камера, а при първия космонавт – не? Камерата е предавала в реално време поведението на кучетата  и тези кадри са записвани от наземни станции върху филмови ленти, които по-късно, са показани на света. Гагарин обаче се „качил“ на космическия кораб, да осъществи първия полет в историята на човечеството, без дори един мъничък Смена 8, изключително популярен и много евтин руски фотоапарат по онова време.  Абсурд!

Грубата, руска манипулация с магнетофона показва, че някой много уплашен, някой ОТГОРЕ, е разпоредил, че Гагарин е летял с този кораб, за да не бъдат изпреварени от американците. И този някой „отгоре“ е, Никита Хрушчов – „селякът“, който вече се е уверил (с Лайка), че светът приема без съмнение каквато и да е космическа лъжа. Освен това, той е бесен на междунардната общност и му се иска да й го върне, заради нейната реакция на съобщението, че Лайка е евтанизирана преди капсулата да навлезе и изгори в земната атмосфера. Възмутена от убийството на кучето, тя препоръчва на руснаците вместо животни, да изстрелят в космоса Хрушчов. Тази спонтанна, човешка реакция, е по повод на руското изявление, че Лайка е живяла седмици, през които учените „натрупали“ безценни данни относно възможностите за живот в космоса. Куп руски лъжи! Мисията на Лайка, е следвало да приключи на десетия ден, чрез умъртвяване с храна. През 1998 г. Олег Газенко, един от учените изпратили кучето в космоса, казва: „Колкото повече време минава, толкова повече съжалявам за това. От тази мисия не научихме достатъчно, за да оправдаем смъртта на кучето.“ Фактът за смъртта на кучето – на седмия час от полета – става известен на световната общност почти половин век по-късно – октомври 2002 г. Какво ли би било възмущението, ако светът е знаел наистина истината?

Измамата, с „живата“ Лайка, довежда Америка на космическата писта, където СССР вече 9 години се надбягва със… себе си. На създателя на Фау-2 – Вернер фон Браун – най-после е дадено  разрешение да изстреля спътник на Земята, след три отказани му през 1946, 1954 и 1957 години. Причината за неразрешените изстрелвания е, че американците не са предугадили  възможността, изкуственият спътник да има военно приложение: Студената война е в своя разгар! След по-малко от 90 дни, първият американски спътник на Земята, е изстрелян (31 януари 1958 г.)! За разлика от руския, който няма никаквъв научен принос, американският изпраща ценна информация за атмосферата и радиационните пояси на Земята. А, получилият пълна свобода на действие, Вернер фон Браун, отправя поглед към Луната, изпращайки мислено своите благодарности към руснаците, осигурили му дългоочакваната  възможност за изява.

Мнозина от вас, драги читатели, ще продължат да настояват, че полетът на Гагарин се е състоял. Че не е невъзможно да се лъже така, че е  ненормално, отвратително, че това е абсурд. Не е възможно ли?  Отвратително било.  За кои? За европейци, американци, канадци… да! За руснаците това е навик изродил се в традиция! Национална традиция! При това и многовековна. Да се върнем хиляда години назад: известната като втора руска книга „Изборник Святослава 1073 года“  въобще не е руска. Това всъщност е „Съборникъ от Х век“ на българския цар Симеон I. Руснаците са изстъргали думите „в чест на великия между царете Симеон” и написали  отгоре „ в чест на великия между князете Святослав”. И дълго, упорито, нагло – по руски ЛЪЖАТ. Хиляда години отричат съществуването на българския сборник! За наш късмет се оказа, че има запазен оригинал, съхраняван от Държавната библиотека в Берлин.

За да се уверите сами, че руснаците са най-наглите и най-големите лъжци в целия свят, ето още руски, световни „постижения“ от „Большая Советская Энциклопедия“.

* Първият велосипед е изобретен от крепостния селянин Артаманов през 1801 година, цели 16 години преди барон Карл фон Драйс. Най-интересното на  този самоделен велосипед е, че е  направен от стомана произведена… след 1860 година!

* Електрическата крушка, също била измислена от  руски крепостен селянин – Лодигин през 1872 г. И разбира се, без никаква връзка с изобретенията на много други, преди него, като например сър Джозеф Уилсон Суон, който още през 1860 г. получава патент за такава крушка.

* Несъществуващият руски изобретател Крякутный, пък полетял на въздушен балон още през 1731 година, далеч преди братята Монголфие да го направят през 1782 г.

* Александър Фёдорович Можайский изпреварил братя Райт с 21 години и полетял през юли 1882 г. на самолет, който дори теоретически не може да полети, щото мощността на двигателя му била два пъти по-малката от необходимата.

* Всички, които сме били ученици през 70 – 80-те години на миналия век, знаем, че радиото е изобретено от А. С. Попов.  За сър Оливер Джозеф Лодж и маркиз Маркони – не сме и чували. А първият радиоприемник е патентован от Маркони. Преди това обаче  Едисон въвежда термина „безжична телеграфия“, а Херц открива електромагнитните вълни, благодарение на което, Тесла нарисува принципната схема на радиото. По тази схема, Лодж конструира първото радио.

*  Иван Ив. Ползунов изобретил  парната машина…  половин век след Томас Нюкомън.

* Братята Черепанови изобретили парния локомотив… след като го видели в Англия.

* Завършилият 7-ми клас Калашников изобретил автомат АК 47… след като буквално го взел от ръцете на Хуго Шмайзер, който конструира и осъществява изработването на  „руския“автомат с помощта на отвлечените, специално за тази цел, още 500 германски инженери. За разлика от Гагарин, малограмотният сержант не изпитва срам от лъжата. Напротив, от ден на ден, все по-добре се чувства в ролята на Шмайзер и достигна невиждана, направо невъзможна за руския мужик възраст – 94 години. Незаслужената, фалшива слава, прави живота на Гагарин нещастен и прекършен, а за Калашников – все едно, че се е оженил за царската дъщеря.

* Ломоносов открил Закона за запазване на масата: написал в писмо до приятел, че ако нещо се появи на едно място, значи  е  изчезнало от друго място.

* Циолковски – доказан психопат със завършен 4-ти клас, повтаряйки един от тях – „измислил“ ракетите… известни на човечеството от преди  500 години. „Уравнението си“, за движение на ракета, той взел от дисертация на Иван Мещерский. Далеч преди Мещеррский обаче това уравнение с лекота решавали на изпитите студентите от Кембридж, през целия 19-ти век. Точно 50 години  преди да се пръкне руският „гений“, полковникът от английската армия, Уйлям Конгрийв, унищожава крепостта Булон във Франция с… ракети!

* „Основоположник“  на практическата космонавтика бил Сергей Павлович Корольов, щото за 10 години и с 300 (триста!, не е игра на думи) опита, успял да пресъздаде… Фау-2, ракетата на великия Вернер фон Браун – истинският баща  на всяка космонавтика, появила се на света. Било е тежък, сизифовски труд: Сергей Павлович се потил по 16 и повече часа в денонощие. Не ме разбирайте погрешно, уважаеми читатели, Корольов е бил наистина добър конструктор и би постигнал бързо много повече, ако е оставен да работи свободно. Принуден е бил, от страх (прекарал 6 години в затворите на НКВД и ГУЛАГ), да изпълнява стриктно и  безапелационно „гениалните“ идеи на диктатора Сталин, който му осигурил като изпълнители и 8 хиляди германски инженери, отвлечени от Германия заедно с машините и техническата документация. С германска техника и чертежи, германските инженери създадоха руските космически ракети от семейството Фау-2.

След време, руските конструктори ще си споделят: ако нашите бяха пленили барона (фон Браун), на Луната нямаше да стъпи никой!

Историята на Русия, минала  и днешна, е изплетена от лъжи, безкрайни лъжи, безсрамни лъжи, непонятни лъжи, страшни лъжи, просташки – руски лъжи, без които фалшивото, кухо, руско самочувствие ще се спихне като изхвърлен след употреба презерватив.

Ще приключа, непълния и съвсем кратък списък, с една  просташка, руска  лъжа:

Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват „руски“ двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на  General Dynamics и съдружната й  Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават на други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931… Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и… не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и  двигателят ще бъде заменен с чисто американски, през 2019 г. Дотогава за Атлас-5 ще се използват и последните заявени 18 броя РД-180. Защо  се правеше от руснаците? Защото през 1995 година «НПО Энергомаш» печели търга на General Dynamics с цена, в пъти, по-малка от тази на конкурентите: гладни, бедни и безработни са били.

Все едно Китай да се хвали, че Apple купува китайски айфони, щото не може да  ги прави. Путинска му работа!

Българин

80 мнения за “Лъжата за Гагарин и гаргарата с истината по съветски и руски маниер”

 1. По повод на Гагарин-бил е човек на честта. Горните разкрития наистина ме изненадаха, но какво се чудя?? Нали и подводницата “Курск” се беше сблъскала с американска? Начинът, по който постъпват с гагарин е същият по който се постъпва и с един български съдебен лекар-името не помня за жалост-принуден да подпише фалшиви данни за клането в Катинската гора. Само едно уточнение-прототипът на автомата “Калашников” е немски-STG43. Странно сходство във външността, а патронът е едно към едно. И още нещо-немците ме произвеждат повече STG след войната. По всяка вероятност с много солидни доводи. Но за горното може да се говори и спори много. Гагарин просто не се е родил в подходящата държава. И съдейки по написаното е почти сигурно, че е бил убит. Някой на обратното мнение?

 2. Прекрасно! Чудесна статия! Нямам думи! Без да преувеличавам!

 3. Потресен съм и все още не мога да повярвам господин Инджев!Тези неща трябва да влезнат в учебниците за началните класове,за да не израстне ново поколение русофили с промити мозъци и манталитет на крепостни селяни(слуги).

 4. Здравейте г-н Инджев.
  За мен тази информация (за Гагарин) е нова и доста шокираща. Бих искал да знам доколко е проверена (ако подписа накрая беше И. Инджев нямаше да задавам този въпрос, но не не познавам г-н “Българин”).
  Ако всичко това е истина то само ще е потвърждение на думите: “колкото по- голяма е лъжата, толкова по- лесно я приемат хората”.
  Поздрави!

 5. Александър Сотник – опонент на Путин днес е напуснал Русия, заради заплахи.

 6. Тази информация трябва да бъде изчитана на всеки кръгъл час по всички медии у нас в продължение на година, та белким достигне и до най-бетонираните мозъци!

 7. Тази статия е направо разтърсваща и затова изказвам горещи Благодарности на автора и! Освен това от нея можем да си направим изводи и за много други нагли и невероятни лъжи, пуснати да циркулират в държавата ни, откъде идват и защо изобщо ги чуваме.
  Например лъжата, че Щатите сами си съборили Кулите близнаци. Или пък как евреите имали таен план за унищожение на България. Още как Натовски самолети пускали химикали, да ни изтрепят. За всеки тип човек, Рашките са приготвили специален сюрприз. За любителите пък на извънземни се пускат истории за някакви незнайни “рептили”, живеещи в подземията на Ню Йорк, които управлявали вместо президента. (това последното сигурно са го измислили след като са гледали Костенурките Нинджа на пет водки, хаха) Лековерните Кокошки, вместо да слушат тези глупости, нека прочетат, за да се излекуват!
  Аз честно казано се чувствам ужасно и недостойно, да живея в Държава, заразявана непрекъснато с най-опашати лъжи. Тези психопатски измислици не са никак безобидни, защото са създадени от болни хора и могат наистина да разболеят всеки човек, неподозиращ с каква отрова го хранят. Любовта на руснаците към нас Българите е също такава ужасяваща, психопатска лъжа, за да се прикрие срама на Курвите, продали народа и родината си на един жесток окупатор с безсрамно хищни, ненаситни интереси. Окупатор, показал не един път истинското си лице от което ние не трябва да се страхуваме а смело да го погледнем и да му покажем, че България не е жертва и не е робска държава!
  Затова и пиша тук и се обръщам към истинските Българи. Бъдете по-смели от лъвовете, летете по-високо от орлите и обичайте народа си и родината си, по-силно от себе си дори!! Огледайте се около вас и вижте красотата на своите си Български деца! Те не заслужават наследството, което страхливите им, болни родители им оставят. България трябва да се обича и пази всеки ден и час и не със приказки а с огън и вода, с любов и смелост, с добри дела и умни и чисти мисли! Тогава и най-силните ни врагове ще отстъпят! И най-черните сили ще сведат поглед и ще се засрамят от себе си!

 8. Де е България, питам аз и отговор не чакам. Блядовете не ни броят за живи. Защото сме предадени отвътре. Няма смисъл да хабят ресурси за хибридна война в “мамковината, след като всичко у нас, слушай “аристократа”-щегаджия толстой е, за продан.

  http://www.stopfake.org/kak-rabotaet-kremlevskaya-propaganda-v-stranah-vostochnoj-evropy/

 9. БЕЗДАРНО ЛЪЖЛИВО и КРАДЛИВО ПЛЕМЕ. Не достойно за уважение. Достойно за презрение.IIC…..oIL.

 10. Както и друг път ми се е налагало да цитирам любимата тъща “много сериозна публикация”. От мен и пределно обоснавано аналитична и желязно оптимистична. Много мина, мъничко остана. За всичко останало помнете прогнозата на Збинев Бжежински. Гражданската война в Русия приключва през 2017г. с победа на белите. Каквото и да означава това.

  http://defence-line.org/2016/09/ne-imeyushhaya-analogov/#more-9090

 11. За това, че симпатягата Юрий Гагарин е накаран Трайко да се казва за несъстоялият се пръв полет на човек в космоса ето го материалното обезвъзмездяване.
  6 дни след полета на 18 април 1961г., първиат секретар на ЦК на КПСС и председател на МС другарят Никита Сергеевич Хрущов подписва секретно разпореждане:” Да се подари от името на Правителството на СССР на първият летец космонавт на СССР майор Ю.А. Гагарин и на членовете на семейството му лек автомобил “Волга”, жилище, мебели и обзавеждане съгласно приложеният списък…” В списъка има много, наистина чудесни неща. Включително:
  -бельо постелно-6 комплекта
  -одеяла-2 броя
  -обувки-два чифта (черни и светли)
  -ризи бели-6 броя
  -чорапи-6 чифта
  -кърпи носни-12 броя
  -ръкавици-1 чифт

 12. Всички изнесени подробности съм ги намирал из разни източници в мрежата.
  Авторът е скрупольозно точен. Единствено не мога някак да си представя, че наистина Гагарин не е летял. Просто съзнанието ми не може да разбере мисленето, което би могло да роди подобна лъжа.

  ПП. А има и още нещо. Ако това е лъжа в нея са участвували голям количество хора. Все някой щеше да се разприказва за толкова много години.

 13. В книгата “Стрелковое оружие” на Б.Жук,Москва,1992г,Военное издательство,на стр.612 се намира описание на штурмовата винтовка МП43,въведена на въоръжение през 1944 г в танковите и СС войски на германската армия.Още същата година е произведен и подобрения вариант ЩГ44/Щурм 62/.Това са моделите с отвод на барутните газове,от които е копиран Калашника.Има и картинка на стр.628.Слрд всичко това остава само да го откраднеш…

 14. с тези ядрени реактори,ще е същата работа.

 15. За АК 47 всичко е ясно. Имаше няколко статии в руските и украински сайтове на тази теме. Самият факт, че Хуго Шмайзер със своите сътрудници (от 400 до 600)живее и работи 3 г. със семейството си в Ижевск е показателен. Техен отговорник, нещо като комсомолски секретар е Калашников. Това е човек без техническо образование, който като лежал в болницата и чел книжката за историята на оръжията се сетил за системата, която се прилага в АК-47. Пълна басня. А защо руснаците са плащали няколко години високи заплати на немските специалисти – вероятно за да си поживеят ей така на почивка.

 16. Да изясним и за атомната бомба…Технологичното време за добиването на необходимото кол ичество обогатен уран,както и производството на голям брой свръхцентрофуги е около 4 години.От стартирането на проекта”Манхатън” през1941 г.до готовата бомба-юли 1945 г.минават 4 години.Толкова минават и от открадването на чертежите и технологийте чрез Опенхаймер,Юлиус и Етел Розенберг от атомния център в Лос Аламос.Четете внимателно СУДОПЛАТОВ и ще видите защо Съветския Съюз прави своя бомба едва 1949 г.

 17. По повод изобретевията:
  – Кто открыл электробритву?
  – Ее открыл Иван Петрович Сидоров на помойке за американским посольством

  – Кто изобрел рентген?
  – В ХVІІ веке его уже знал русский приказный Иван Пушков. Согласно летописи, он говаривал своей жене Марфе: “Я тебя, стерва, насквозь вижу!”

  В актовом зале – два портрета: академика Иванова, который изобрел паровоз, пароход и самолет, и академика Петрова, который изобрел академика Иванова.

 18. Лъжата е кредото на руснаците за се заблуждават че са велики. Имаше и нарицателните “Потьомкински села”. За мен руснаците са варвари в по-голямата си част, управлявани от банда разбойници, които непрекъснато ги лъжат че са най-велики на света и всичко им е позволено. Затова те непрекъснато се перчат с оръжията си, защото нямат нищо друго. Прогресът на човечеството се движи от САЩ и другите демокрации,варварите не могат да измислят нищо друго освен да се напият и разрушат достиженията на човечеството. Научих че онези вълци се канели да правя мотор прототип на Харлей!Горките!

 19. Някакси се налага от самосебе си въпроса – дали това (руското лъгане и крадене) не е една от причините така методично да работят за затриването на България. Защото всичко като култура, език, средновековни текстове и т.н. са крадени от България и преправени като руски (както споменатия „Изборник Святослава 1073 года“).

 20. Г-н Инджев, на кои източници се основават твърденията ви за Гагарин?
  Ще отбележа и, че всъщност iPhone се произвеждат в Китай от тайванската фирма Foxconn, като тя произвежда също iPad и iPod. Освен това прави и BlackBerry, Kindle, PlayStation 3 и 4, Xbox One, Nokia и Wii U (източници: https://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn и http://www.bloomberg.com/news/features/2016-04-24/inside-one-of-the-world-s-most-secretive-iphone-factories).
  Аpple е от т.нар “fabless companies”, т.е. нищо не произвежда(източник: https://en.wikipedia.org/wiki/Fabless_manufacturing#Industry_growth_and_success). Тя само проектира, рекламира и продава продуктите си.

 21. Благодаря ви г-н Инджев! Завършил съм ТФМО (Техникум по Фина Механика и Оптика) Ломоносов преди години и винаги съм се чудил какъв учен е този, и какво е открил. Пр. Танев беше скандализирал нашите “медии” , като каза, че не е никакъв учен. Е, вече знам. Недоумявам защо още се кичи с това име наследника на бившия ми техникум, които сега се нарича Национална Професионална Гимназия по Прецизна Техника и Оптика “М В Ломоносов”

 22. Гагарин не летал в Космос!

  Посмотрел фильм канала “Дискавери” о первом полете американского астронавта. Шикарный фильм. Живые свидетели полета, кадры съемок в прямом эфире, Вернер фон Браун попал в кадр, тысячи свидетелей полета, смотрят прямо в бинокли на взлет “Рэдстоуна” “Рэдстоун” . Приземление Алана Шепарда тоже показано во всех деталях, вот капсула спускается на парашютах, вот приводняется, ее цепляет вертолет, доставляет на борт авианосца, все идет в прямом эфире, смотрят сотни миллионов человек. А вот сам Шепард правда не очень веселый. Почему? Потому что он не стал первым человеком в космосе. Советы опередили США запустив “Восток 1” за 20 дней до запуска “Рэдстоуна”. А вы думаете разведка СССР – не знала о предстоящем полете Шепарда? Конечно знала! Так что? Могли ли они дать американцам первыми запустить человека на орбиту? Да ни за что!

  Первым должен быть советский человек! И они “запустили” – пустую ракету. Никто тогда в космос не полетел. Гагарин выпрыгнул с парашютом с борта самолета. Версия о том, что он катапультировался с спускаемого аппарата – ложь.

  Мог ли Хрущев пойти на такой глобальный подлог? Легко! Они готовы были идти на любые подлоги для достижения политических целей. Пример в этой теме Прерванный полет Гарри Пауэрса. Но самое главное – маятник четко показывает, что Гагарин не летал в космос! А Мировая Душа все знает!

  Боюсь, сейчас многих огорчу, но у советских товарищей не имеется никаких неоспоримых документальных доказательств, что 12 апреля 1961 года Юрий Гагарин действительно совершил полёт в космос. НИКАКИХ!

  Главная неприятность в том, что СССР долго скрывал факт: спускаемая капсула космического аппарата приземлилась… пустой. Юрий Гагарин опустился на парашюте от капсулы в 4-х километрах.

 23. Може би си спомняте как през втората половина на 50-те години се говореше за Лепешинская,която от нежива природа получила жива /май като стривала скала/.После се оказа,че подменила петритата когато от Нобеловия комитет се опитали да направят проверка.

 24. «Приземление происходило на парашюте, а не вместе с кораблем, как сообщил ТАСС 12 апреля 1961-го, как, наконец, об этом написал в своей книге “Дорога в космос” сам Юрий Гагарин. Та версия обрела силу правды, а истина долгие годы замалчивалась. Скорее всего, потому, что в дальнейшем космонавты должны были приземляться в спускаемом аппарате. С Гагариным решили подстраховаться. Конструкторы сочли, что приземление внутри спускаемого аппарата будет слишком жестким, и избрали, как им казалось, более безопасный способ посадки»

  Положение усугубляется тем, что советская сторона грубо фальсифицировал обстоятельства приземления Ю.Гагарина.

  Майор Юрий Гагарин хоть и сослужил верную службу коммунистической пропаганде 12.04.1961 при полете «Востока-1», но что дальше? Мир поверил советской мистификации о первом человеке в космосе (свою точку зрения я высказал в статье «Космонавт Гагарин – выдумка»). Потом уже надо было просто поддерживать эту сказочную легенду, чтобы ничто не провалилось. Но что делать с космонавтом, который в космосе никогда не появлялся, который начинает пить и теряет над собой контроль?

  «Восток-1» стартовал 12.04.1961 в 9 часов 7 минут с «Байконура» без экипажа. На борту никого не было. Как долго удастся скрывать от Запада этот обман? Ответ, в общем, прост: так долго, пока никто из осведомленных мистификаторов не выдаст тайны! Быстро стало понятно, что слабое звено в цепи – именно майор Юрий Гагарин.

  Сложную подмену «героя СССР и первого человека во Вселенной» Гагарин психологически не смог вынести. Начались угрызения совести. Последствия? Хронический алкоголизм и сексуальные оргии. Брак Гагарина начал разваливаться. Его верный друг капитан Виталий Жолобов (позже его выгнали из космонавтики из-за пьянства и скандального развода) так сказал о Гагарине: «После 12-го апреля 1961 года Юрий получал приглашения и предложения от всевозможных мировых кинозвезд. Некоторые хотели с ним просто переспать, но почти все хотели, чтобы он им сделал ребенка…»

 25. Навременна и добре проучена статия. Единствената малка забележка към фразата “руски крепостен селянин – Лодигин през 1872 г.”. Крепостното право е отменено в Русия през 1861 г. Най-малкото е “бивш крепостен”… Впрочем, положението на цялото население на Русия през годините на съветската власт, а и сега, малко се различава от робското, така че малката неточност може и да е… вярна.

 26. За гаргарата не съм се съмнявал, за Гагарин наистина не съм се замислял, защото космическият му полет ми се струваше пускане върху найлонов чувал по заснежен склон.
  Плюс това, всички съветски космически събития се публикуваха след като са приключили, разбира се, успешно.
  Спомням си също, че всички много отдавнашни открития беше направил Ломоносов, и се късахме да се хилим, че Мичурин нямал деца, понеже кръстосал краката на жена си, и за откривателя Попов (на радиото), който по немската лингвистика е откривателят на седящата плоскост…
  Бях щастлив, че свободен можах да наблюдавам лайф американското кацане на луната, и особено не трябваше повече да търпя заповеди за участие на събрания за разобличаване на народни врагове, да ходя на манифестаций и да се кланям на продажни изроди.
  Да, време е да се започне и тази дискусия, за Русия, която доказано е не само империя на злото, а също така империя на лъжата, на пиянството, на цинизмаи най–лошото, на умразата към свободния човешки живот.
  Благодаря за написаното, господин Инджев, така може би ще започнем да мислим, премисляме и проглеждаме!

 27. Статията на Иво коригира досега известното ми, че Гагарин е първият оживял след съветски полет космонавт.
  Що се касае до коя нация първа е направила известно техническо откритие шестваше следния виц:
  По повод споровете кой какво е открил се събрала международна комисия да вкара ред в историята на техниката. Американецът претендирал за Едисон и Райт, англичанинът – за Уат, италианецът – за Маркони и т.н. руснакът все ги опровергавал с Лодигин, Можайски, Ползунов, Попов и пр. Французинът признал, че нямат приоритет в техниката, но минетът си е чисто тяхно откритие. претенции за техническите открития. Руснакът помолил за отсрочка за да се подготви и на следващия ден изнесъл доклад, според който по време на Севастополската битка адмирал Ушаков изкомандвал на боцмана да завие кораба на ляво, онзи завил на дясно и Ушаков казал: “Да ти го тура в устата!”, така че и миненът бил чисто руско откритие.

 28. Тази информация я знам от преди 5-6 години. Има и нещо друго любопитно, че американците отлагат полета на Алън Шепърд вместо за 6 март за 5 май 1961. В този момент в Русия според американското разузнаване се подготвя сталинистки преврат срещу Хрушчов, като основния аргумент на превратаджиите е че Хрушчов е забавил развитието на СССР и СССР е изпреварен от САЩ. За да тушират назряващият преврат вероятно с помоща на ЦРУ американците забавят своя полет за да дадат време на руснаците първи да излетят в космоса. Руснаците не са били изобщо готови за този полет и го фалшифицират. По този начин САЩ спасява света от нов сталинизъм. Това вероятно го има в американските архиви и след 2031 година ще бъде разсекретено и истината за полета на Гагарин ще излезе наяве.

 29. А магнетофонът е бил нужен за да може да възпроизведе записа с гласа на Гагарин, който да буде излъчен, така че радиолюбителите а и професионалистите по света да могат да го засекат и да потвърдят полета. Полет е имало но пилот едва ли. Колкото до катапултирането, капсулата е една сфера и люкът е бил затворен с най обикновени гайки, затегнати на ръка от двама шлосери, отвън. Как може да се катапултира от такова нещо?

 30. Бих искал да споделя с вас докъде е докарал науката в Русия другаря Путин. Ежегодно института Tomson Reuters публикува 3000 хиляди най-значителни научни труда в света по автори, държави и научни области. За 2015 година картинката е следната САЩ имат 1590 труда в този списък, Русия скромните 2 труда 1 в област икономика и един по физика. От балканските държави България и Македония 0, Сърбия 1, Румъния 2, Гърция 7, Турция 9. Който проявява по подробен интерес може да ползва списъка на Tomson Reuters от следния линк.
  http://images.info.science.thomsonreuters.biz/Web/ThomsonReutersScience/%7B37a987a9-e378-4888-8baa-d4ba20efdbfd%7D_tr_scientific_minds_online_final.pdf

 31. На 18.05.2016 от 22 часа българско време случайно попаднах и гледах на канала РТР Планета филм със следното заглавие:”Код Кирилла.Рождение цивилизации”. Бях възмутен до дъното на душата си от прокарваните твърдения от руската пропаганда. Според авторите Кирил и Методи са поставили основите на “руската цивилизация”.За български език изобщо не става и дума, дори след споменаването на Климент Охридски като създател на днешния вид на кирилицата.Говори се за славянски език… и отново се беше намерил “предател”-български историк, някой си Светослав Станев.Последния твърдеше, че Българите смятали Москва за Третия Рим….
  Не съм чул за изминалите 4 месеца някой български историк или дипломат да е коментирал тази помия. Особено ми е интересно с какво се занимават в посолството ни в “Тошква”(Москва)и кореспондентите на БНТ,БНР и БТА.
  Мисля ,че не само държавните ни институции, но и културния ни елит са проядени/овладяни от чужди агенти,като най-многобройна е руската група.
  Не може “братската” руска пропаганда да прави такъв нагъл опит да краде културната идентичност на Българския народ и да остане без последствие.
  Филмът трябва да е наличен на сайта на РТР.
  Моля господата Инджев и Илиян Василев, както и всички родолюбиви историци и езиковеди да потърсят и коментират посочения филм.

 32. Иво, става страшно. С този АЕЦ Белене и ненужните реактори, които Борисов и цялата парламентюарна мърша решиха да платим, те ни нахлузиха примката на шията и сега варварите от Кремъл ще започнат да я затяга, образно казано, докато не клекнем. Никой -нито ЕС нито САЩ ще се втурнат да ни помагат, защото виждат че ние сами се набутваме в прегръдките на Путин. Никой не уважава този, който сам не се уважава и няма достойнство. Предателството започна през 2001 г когато ДС и КГБ докараха онзи мошеник от Мадрид заедноо с неговите крадливи царедворци. С рестартът на ненужния на България проект АЕЦ Белене, изключително в интерес на Русия и продължен от червената престъпна банда на дребния доносник Гоце-голямия шлем и довършен от ББ и покорното стадо в парламента, България тръгва усилено да се спуска по улея. Отново ще навлеземем в зоната на здрача и никой няма да иска да има нещо общо с тази държава и този народ с болни мозъци, освен варварите от Кремъл. Иво, какво да правим, не виждам изход, България загива. Остава само да плюем на “мирния преход”, поради който сме в това състояние. Това е завещанието на предателя ЖЖ и сега ще му сърбаме попарата до края на света. Опитът за летене на България към нормалния свят отново ще се окаже безуспешен. Жалко за пропусатия шанс, който ни беше даден.

 33. За протокола:В един двегодишен период преди Попов да “изобрети” радиото в света има точно 17 регистрирани патента на бразилец,двама италианци,канадец,австралиец,французин,трима англичани и т.н. Има дори регистриран патент на индиец и новозеландец :).Въпроса кой е бил първият не е изяснен и до днес точно поради големия брой патенти,регистрирани в такъв кратък период,но в никакъв случай не е Попов.

 34. @NEOPHYTE

  NEOPHYTE, отменено не значи премахнато. Чак след 100 години крепостното право ще бъде фактически премахнато. Хрушчов е този, който освобождава селяните и им дава паспорти, с което им позволява да се местят и живеят в други населени места!
  Българин (авторът на статията)

 35. Вие явно не обичате руснаците! Отричате много неща! Може да сте прав! Но все пак нека да имаме. малко почит към тн герои!

 36. Инджев,зная,че си еврейска подлога,и изобщо не се учудвам на писанията ти.Учудващото е,коментарите които следват.Гагарин може и да не е бил в космоса,може и някои открития да не са руски,но да чета,че откритие на Никола Тесла се преписва на крадец,че няма заговор на евреите за световно господство,че американците не са свалили сами кулите близнаци,това не мога да приема.Нито съм русофил,нито русофоб,но с течение на времето и доста четене,съм си направил извода,че евреите,щатите и евросъюза,са тумор,който трябва да бъде премахнат от лицето на земята.Всеки,който има капка мозък,и има наблюдения на ставащото сега,сам може да достигне до истината.Осъзнайте се бе хора,не вярвайте на лъжи,евреите готвят нова “Френска революция”,но с европейски мащаб.Прочетете малко история,и ще разберете за какво говоря.

 37. Към срам ме е…

  За болните мозъци на нацистите, като теб, евреите са виновни за неразбираемия сложен свят- толкова сложен за примитивите, че дори не можеш да схванеш, че авторството на статията не е мое, а ми го “преписваш” ( явно не знаеш и значението на думите, с които се опитваш да си служиш).
  От всички възпалени опити да ме заклеймяват за тази статия ( която не съм писал аз, но смятам за интересна и доста аргументирана),избрах да покажа твоя примитивизъм, защото е характерен като обобщение на образа на онези, за които оспорването на съветките лъжи е нещо като лична обида за правото им да бъдат лъгани безрезервно, винаги, цял живот и в отвъдното дори, ако може.

 38. В подкрепа. На 6-ти или 7-ми април 1961г. излита от Байконур наистина първият в света космонавт /не Гагарин/. При приземяването след редица щастливи и нещастни събития се приземява в Китай!Китайците го пленяват, а на Хрушчов му трябва герой….

 39. Към Петя Кръстева:

  Мога да напиша дълъг списък от руснаци, които обичам ( потърсете в блога и ще видите, че публикувам толкова статии от руски автори, колкото никъде другаде няма да прочетете в превод на български днес- специален превод на бългрски в ivo.bg).

  Обичам истината за руснаите, такава каквато е, а не лъжата за тях, която обичат русоюбците, огромна част от които просто са невежи и обичат една лъжа, набивана в главите им. На фанатиците им е по-лесно да вярват, отколкото тъсят истината и да мислят със собствените глави.
  Сред руснаците има велики хора, но за съжаление не те определят управлението и облика на руската империя. Не те са на власт. Нито Чехов, нито Чайковски са управлявали някога “тюрмата на народите”, както са наричали Русия българските борци за свобода.
  И днес на власт са мракобесници като Путин, а не шепата светли умове, които се опитват да измият срама от това да бъдеш руснак с направо героичната съпротива на интелектуалци, принудени да бягат от Русия, за да не ги постигне съдбата на убитата Политковская, Немцов и прочее жертви на политическия, държавно спонсориран терор срещу свободолюбивите руснаци.

  . Статиите на свободолюбивите руснаци са често появяващо се четиво тук. Четете преди да правите обобщения, ако фанатзмът ви позволява подобна волност, разбира се.

  Същото се отнася и за “лобвта и омразата” ми към австрийците например. Обичам Моцарт, но няма как да обичам Шикългрубер, ако знаете кой е той.

 40. Твърде много митомани и конспиративни теории. Отдавна руснаците признаха, че приземяването е било извън капсулата. Но тогава вече това изискване не е било задължително, за признаването на един орбитален полет и ООН без проблем е обявила 12-ти април за международен ден на космонавтиката.
  И един въпрос към пишещите тук: Ако Гагарин не е първият човек, извършил орбитален полет в Космоса, то кой е?
  Във всеки случай не е Алън Шепърд, защото той, както следващите го няколко астронавти, не извършват орбитален, а суборбитален полет. Т.е. те не обикалят Земята.

 41. Първо не ме интересува статията,дали е ваша или не,също не съм казвал,че е безинтересна и невярна.Говорех за коментарите под нея.Защо мисленето се заклеймява като закостенял мозък?Времето ще покаже кой е крив,кой е прав.И истината е някъде там….

 42. @ СЛАВИ

  На 7 април 2011 година Общото събрание на ООН, наричано също Генерална асамблея на ООН приема и обявява 12 април за Международен ден на авиацията и космонавтиката. На този ден Света празнува освен „полета“ на Юри Гагарин и полета на совалката Колумбия от 12 април 1981 г.

 43. дрогарю таваришч, дори и бащицата ви туПлер не е провидял в евреите накакъв вид “враг”!!!
  НЕ проявявайте излишна “самоинициатива” , щом той изрично не ви е заповядал да мразите и евреите! Може да ти спре ръждясващите си копейки заради това.
  МРАЗИ само заповяданите от него ЕС и САЩ! За това ти плаща! Ако четеш и “допълнителна нацистка литература” можеш да я използвай за собствено самозадоволяване, -него това не го интересува! Той не плаща за твоята допълнителна NAZIстка “квалификация”, той е спуснал точните си изисквания за платеният от него RAZIзъм!
  Защо все пак не те задоволява “чистият” пуТлеристкит RAZIзъм , та трябва да се занимаваш и с меншевишките му “течения” ,като NAZIзма?!?!?
  П.П. Сигурно си забравил ПЪРВАТА си заповед на туПлерславието – не си прави “други” кумири и идоли, защото туПлер е ЕДИН , и туПлер сам си е пророк!
  Все пак не ви плаща за “ереси”, като NAZIзма!

 44. …Хитлер е имал много добри идеи,но това е друга тема.

 45. И какво се получава сега – Гагарин не е първия летял в орбита около земета. Кой е тогава? Навярно роднините на Герман Титов са я пуснали тази конспиративна теория, за да изкарат него първия. Като доказателство за моята теория давам, че всички източници за фалшивия полет на Гагарин са руски. (Поне аз не открих американски.)

 46. ето ви още една руско съветска лъжа,при това свързана с нацизма…В “Дипломатический словарь”Москва 1950 г. пише на стр.318 в статията за Франц фон Папен следното:В феврале 1942 гестапо и турецкая полиция инсценировали в Анкаре “покушение” НА П.,чтоби приписать ето покушение “советским агентам” создать предлог для осложнения отношений СССР с Турцией.” А ето какво пише в своите мемоари отговорния за тази операция на НКВД Судоплатов Павел Анатольевич на стр.62:”в 1941году Ейтингон бил направлен в Турцию и пробил там почти весь 1942 год под именем Леонида Наумова.Там он готовил покушение на Франца фон Папена,тогдашного германского посла в Турции….Попитка покушения оказалась неудачной-наш агент-болгарин нервничал,и бомба взорваласьраньше времени у него е руках.В результате сам он погиб,а фон Папен отделался лишь легкими царапинами.” Да сте чули от наши журналисти подобно изваждане на истини?Може Волгодонски ще каже?Не,трябва да разчитаме само на медицинските фактори.

 47. Комунистическата пропаганда е изградена на основата на комунистическата лъжа.А комунистическата лъжа е изградена на основата на комунистическия идиотизъм.А комунистическия идиотизъм е изграден върху основата на примитвизма, нецивилизоваността, неграмотността и жестокостта.
  Последните четири характеристика правят от човека комунист.
  Комуниста лъже по всички направления и на всички нива.
  Това прави комуниста пълен лъжец. Няма комунист който да лъже само по “някои въпроси”, а по други да е честен.
  Най-силни са комунстическите лъжи, които са “облечени” в държавна и институционална власт.
  Ето един актуален пример, съвсем пресен и свеж, облечен от президентски кортеж.
  Президента на една полу-Европейска държава заявява пред целия свят,че една изключително високопоставена комунистическа функционерка е “пример на всички…”.
  Та този президент на тази нещастна държавица фаворизира един доказан комунист.
  А че е комунист тази руско-политческа функционерка го доказва един безпределно достоен режисьор и репортер. Той предостави на света кратичък портрет на комунистката и го изпрати до силни политически и обществени фактори.
  Явно президентчето на тази държавица не е съгласно с тази характеристика и напълно я пренебрегва.
  Елементарната човешка логика води само до два разумни варианта-или режисьра е непочтен неграмотник, или президентчето на държавицата е комунист.
  Обратната логика е невъзможна-режисьора да е грамотен и почтен, а президента да не е комунист.
  Ако не е комунист, по какви мотиви се възхищава от комунистката. Възможно ли е нормален човек, нормален мъж и нормален президент да се кланя на една руско-българска комунистическа продукция…
  Логиката крещи от възмущение-не, това е невъзможно умопомрачение…
  За тази държавица обаче е възможно, тя е извън логиката!

 48. …”прав” си дрогарю камарад геноссе, камарад Хитлер е имал много “добри идеи”. Най-добрата е когато на 22 юни 1941г. започва превантивна война срещу своят интернацистки геносе сталин.

 49. Напълно си прав драги съмишленико,Германия спасява половината Европа от Съветска окупация и комунизация.
  Най-силното доказателство на тезата ти е факта че болшевиките държат все още секретни архивите за ВСВ в периода, когато Съветския Съюз е съюзник на Германия.
  За голямо съжаление към тази секретност се придържат и британските власти.
  А третото доказателство на правотата ти е, че в този секретен режим, чекистите са поставили и Българските архиви.Защо ли?-отговорът е прост до полуда-архивите на малка и безпомощна България разкриват дебелите комунистическо-съветско-руски лъжи.
  Ако се отворят,веднага ще се види колко е безпомощна комунистическата съветска лъжа, както всяка негова.
  202 пъти по-малка от Съветския Съюз България го прави за смях пред целия свят…

 50. Самите комунисти се саморазобличават със случилото се.

  Статуса на “първи космонавт в света” на Юрий Гагарин не допуска топй да бъде понижаван на длъжност “летец-изпитател”.
  Къде е космонавта,къде е летеца,особено да изпитва такива самолети като посочения.
  Все едно на командващия танковите вопйски д аму заповядат да седне в танка и за проведе изпитания на управлението или въоръжението му.

  А Гагарин е бил изключен от състава на Їтряда на космонавтите” към дена на катастрофата.

  Логикат води дое динствения извод,че той не е летял в Космоса.

 51. Браво нацисте! Показа, че между вас и дъртите комунисти разликата е колкото между червеното и кафявото магаре. И двете сте ужасни магарета, независимо от цвета на идеите ви!!!
  И се впрягате на всяка идиотщина, която ви пробутат само не и да си отворите големите уши за истината. Намразихте Щатите, защото във поробената ви смрадлива душица няма един прозорец дори, отворен към Свободата и Красотата! Наместо това, сте си облепили убежището с картинки на Идоли, които ви строяват в колони и редички, за да не дай Боже, да има някой по по от вас на който да завиждат слабите ви удушени от омраза същества.
  Обаче вие никога няма да станете силни, защото вместо да прогледнете, вие сами си слагате капаци на очите и се впрягате като робски магарета на тези прокажени и проклети Идоли, които са още по-слаби от вас и само гледката на строената робска маса им дава удовлетворение в мизерния им животец!!!

 52. Петре,и аз без позволение на Иво Инджев ще ти пусна два-три фитила, ама вникни в тях дълбоко.
  Първия го казах по-горе.
  Ето, повтарям го.
  Ако Юрий Гагарин действително е летял в Космоса, той несъмнено е или ще е признат от всички съветски институции като “ПРЪВ КОСМОНАВТ В СВЕТА”.
  Ще бъде признат за такъв от всевъзможни държавни,научни, исторически, философски и пр. институции по света без изключение.
  Ще бъде показван всекидневно по всевъможни поводи и без поводи.
  Комунистическата пропаганда нямаше да остави едно кътче в Съветския Съюз без да бъде посетено от него.
  Той щеше да остане “първи космонавт в света” за вечни времена.
  Тази категория щеше да остане до края на живота му.Щеше да е такъв и днес.
  Но комунистите понижават този негов статус и реноме-правят го летец-изпитател.
  И са имали дебели мотиви за това.
  Срещите и показите му престават, не върви “първия космонавт в света за всички времена” вече да не е космонавт, а летец.
  Става смешно и трагично, летецът майор Юри Гагарин да разказва за полета си в Космоса, когато е бил космонавт….
  А защо вече не е космонавт, при комунизма както каза по-горе някой няма случайности и волности, а стриктна причинно-следствена връзка.
  Досега съветско-руско-болшевишката пропаганда не е казала, защо “първия космонавт в света” се е преквалифицирал и снижил нивото си до летец-изпитател.
  Имало причини, но никой не ги казва.Точно на Гагарин ли никой не е могъл да намери някаква длъжност в отряда на космонавтите или в техническите служби за подготовка на полетите.
  Когато вие комунистите разгадаете тази загадка, тогава критикувайте Иво Инджев и такива които се усъмнянвят в нещо.
  Как може съветската комунистическа пропагандна машина да се откаже да показва първия космонавт в света.
  Ако някой би питал болшевиките къде им е първия космонавт , те биха отговорили-абе той вече не е космонавт, вече е бивш, в момента е летец……
  Смехурия и нкомунистическа простотия,нищо повече…

 53. Не знам за Гагарин, но за АК-47 не сте съвсем прави… Той не е еднакъв с ЩГ-43, който и ще да го е измислил. Има израелски автомат “Галил” много сходен с него – е, те пък от кого са го откраднали? Издребнявате. Сега ще кажете, че и “Урал” и “Днепър” са откраднати от БМВ. Не е съвсем така, обаче. Става дума за копиране или по модерному “реверсивно инженерство” – методът, създал всички, без изключение, азиатски икономики. Нещо да кажете?

 54. Голямата тайна (престъпление) което НАСА крие е че всички живи същества, които са изпратени над Ван Аллан Белт умират от радиация. На луната наистина каца американски астронавт, но той умира там 2.32 минути след като е осъществена радио-трансмисията.
  На земята го заменят а Нийл Армстронг.
  Руснаците правят същото и затова не разобличават НАСА.
  Днес също не назполагаме с технология, която да предпазва човешкия организъм от космическите радиоактивни частици и слънчеви бури. Затова не се провеждат пилотирани полети до луната.

 55. Статията звучи сензационно, но е построена върху интерпретации на автора, които са твърде пристрастни. По същия начин има немалко интерпретации, че човек изобщо не е стъпвал на Луната, а това, което телевизиите са показали, е снимано на Земята. Просто във времето на неновините всичко звучи убедително. А пък ако човек се поразрови из Интернет, ще разбере от няколго независими източника, че Хуго Шмайсер НЕ е отвлечен, а сам, заедно с немалко свои сътрудници, заминава за Ижевск. Руснаците обещавали добра заплата в гладнитет следвоенни години.

 56. Най-смешното е, че някои и до сега не го знаят това нещо. Мой съученик през 1961 взимаше картичка на Гагарин и добавяше на снимката лепенки, шевове и цицини по лицето му с уговорката, че това е ПЪРВИЯТ, който всъщност не е пристигнал жив след полета. Имаше сведения, че предишния ден е конфискуван и унищожен брой на в-к “Работническо дело” с огромно заглавие:”Синът на Илюшин полетя в космоса!” Двама братя, италиански радиолюбители, които са правили записи на сигналите от руските сателити на обхват 21 мегахерца са чули викове за помощ и това се знаеше много добре през 60-те години. Мисля, че причината за поведението на Гагарин, който всъщност беше много симпатичен и лъчезарен човек е , натрапчивият спомен за загиналите преди “полета” му колеги и близки приятели, чиито действителен героизъм скрит и засекретен навеки е изместен от една доста нескопосана лъжа. Да не забравяме, че преди фаталния полет на Гагарин му бяха спретнати и доста тежки автопроизшествия. На последните снимки лицето му наистина наподобяваше карикатурата на моя съученик.

 57. Американците също не са излитали в космоса. И то не говорим само за фалшивото кацане на луната. Всичко свързано с космоса е фантастика и пропаганда, която благодарение на Студената война се развива до такава степен, че стасва мощна машина за усвояване на публични средства. Същото е и с ядрените оръжия. “Космическите/ядрените сили” нямат желание да разгласяват за измамата, защото са заложена легитимността на държавната власт в тях. Все още човечеството няма технологии за преминаване през стратосферата. Сателитите в орбита също не съществуват. Най-простият пример за това е, че като отидеш в гората или пуста местност нямаш обхват на мобилния си телефон. Как така когато уж от тях идва сигналът? Сателитните чинии също винаги се разполагат така, че да гледат под градус, който не сочи 90 градуса нагоре, а ъгълът им пада. Може да се заинтересувате по темата. Има физици, които са изписали много научни трудове свързани с невъзможността на този етап да се лети в космоса (както и това, че не съществуват ядрени оръжия). Големите играчи в космическата и ядрената надпревара просто играят цирк за пред тълпите/народите си. Ето линк към един сайт (на английки), в който детайлно се разглеждат с научни обосновки тези на пръв поглед “конспирации”.
  heiwaco.tripod.com/moontravel.htm
  heiwaco.tripod.com/bomb.htm
  Ще съм любопитен да чуя вашите мнения.

 58. По време на ” полета” на Гагарин не е ли бил на власт Хрушчов?!

 59. Браво на Иво Инджев, истината винаги е прекрасна, но за русофилите- нелицеприятна.Наистина трябва да я прочетат и знаят децата ни, за да не им промият мозъците!

 60. ..Нека да надникнем в близката наша история. .Учейки се от нашите съветски другари, нашият космонавт Александър Александров яде български луканки със съветския си колега при съединяването на съветска совалка с тяхната орбитална станция. Тогава спомням си списание”Патриот”,което предварително беше напечатало този материал за неосъществената среща,се наложи да изтегли списанието….Ами измислицата за несъществуващия световен рекорд на Георги Георгиев за обиколка на света с яхта,което си беше една комунистическа измислица за едно съвсем обикновено и слабо плаване..По-важното е,че тази лъжа продължава да се тиражира и досега…..Иво, погледни какво става и у нас.Мисля, че нашите управници и преди и сега винаги са фалшифицирали постижения без никаква стойност, стига те да защитават интересите им. Мога да дам десетки примери,когато фалшивите новини винаги са променяли и ще променят мисленето на хората….Не ли вярно, че вече 40 години един мошеник-Дончо Папазов получава трибуна по националните и частни медии да лъже и манипулира хората за несъществуващи плавания и рекорди които бил постигнал…Някой спря ли го? Къде професионализмът на медиите, които непрекъснато се “борят” срещу фалшивите новини, а в същото време ги разпространяват?!.Каква е причината-некомпетентност или преднамереност?!

 61. За протокола:
  Все още се пише Упълномощен, въпреки тенденцията за подмяна на У-то с О в доста думи

 62. Към Ивайло Питров:

  Правописът е важен, но ако само това е възражението Ви, ще смятам, че сте съгласен с останалото в статията на Българин.

 63. Страхотна статия! Баща ми е късан на изпит само заради това, че е казал, че Едисон, а не Ладигин е изобретил електрическата крушка! “Самолетът” на Можайски бил с парен двигател 🙂 Всъщност никой не го е виждал, защото “случайно” изгорял малко след “полета” 🙂

 64. Към Antoniy Kosta:

  Не знам за лъжата и краката, но на глупака, който иска да си демонстрира глупостта, нахалството “венаги” си личи – дори и само няколко думи да напише.

 65. Към Sum:

  В Сравнение с човек, който не е в състояние да схване, че не съм авторът на статията, съм направо голяяям умник. Малоумните обичат да оприличават другите на себе си, за да си избият комплексите.

 66. Първите съветки полети на Восток действителнокосмонавтите катапултираха и скачаха с парашут Гагарин се приземява с парашута сред стадо овце и овчарката не е знаела че това е първият човек космонавт.Щом американците признаха този полет значи е съществувал Както и руснаците признаха полетите на американците до луната въпреки чеима американци които сами отричат даса кацали на луната.Действително руснаците не са били сигурни на сто процента че първият полет на човек в космоса ще е успешен защото Хрущов първо е попитал жив ли е Гагарин. Има документалри записи за изстрелването на Восток 1

 67. А кораб летял ли е, макар и без Гагарин? Какво е пречело да монтират фотоапарат, както са направили с кораба на кучето Лайка?

 68. Първите съветки полети на Восток действителнокосмонавтите катапултираха и скачаха с парашут Гагарин се приземява с парашута сред стадо овце и овчарката не е знаела че това е първият човек космонавт !!! Щом американците признаха този полет значи е съществувал Както и руснаците признаха полетите на американците до луната въпреки чеима американци които сами отричат даса кацали на луната…
  Действително руснаците не са били сигурни на сто процента че ,първият полет на човек в космоса ще е успешен защото Хрущов първо е попитал жив ли е Гагарин….
  Има документални записи за изстрелването на Восток .!!! Останалите твърдения са лъжа !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.