Снимка на кичозната руска претенция да бъде изкупена България

10991338_793403320735958_9127037892545966536_n

 

 

 

Банално е  да повтаря за пореден път, но е факт: снимките често казват повече от думите.

Горната реклама, замислена като примамка за руски купувачи в курорта Слънев бряг, освен пример за кич и безвкусица, показва още няколко неща.

 

Преди всичко се набива на очи, че става дума за “цялата недвижима собственост” на България, която се продава. На руски е малко двусмилено поради липсата на пълен член, но като се преведе на български няма как иначе да се каже. Става дума за цялата България за продан. С бонуси и цени за всяко руско портмоне.

 

И кой е “продавачът”? Познават го вероятно предимно руснаците от поколението, живяло достъчно дълго при комунизма. Защото мъжът от рисунката е популярният по онова време комик Юрий Никулин. Прекопиран е на реклания билборд от комедията “Диамантената ръка”, в която играе дребен и глуповат мошеник, пренасящ диаманти през границата ( без да иска дори, защото му ги слагат в гипса, докато е в безсъзнание). Нещо като Остап Бендер, но без неговото остроумие и предприемчивост – посредник в престпъна сделка по неволя.

 

А къщичката на мечтите, която се предлага, има характерните контури на новото строителство в България, наподобяващо възрожденския стил, но с палма на брега. Откровена измама за лековерни руски клиенти.

 

На авторите на това творение на руския търгашески хъс за изкупуване на България вероятно им се вижда остроумно, но си е просто тъпо. И нахално.

18 мнения за “Снимка на кичозната руска претенция да бъде изкупена България”

 1. Г-н Инджев,мисля че е добре ако публикувате още статии като тази за руския стандарт на живот, от 22,03,2016.

 2. Ударна статия в която ерудицията на Стопанинът на БЛОГА НИ отново доставя истинско удоволствие на интелигентните читатели. Имам предвид най-вече акуратният лингвистичен анализ на нескопосаната руска реклама ала “Изберете (цялото) българско”.
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Финал
  “Единая Россия” вздохнула с облегчением: ничего Владимир Владимирович, оказывается, себе не надоел, тоже еще придумали, и сниматься с экрана Владимир Владимирович тем более не хочет. Владимира Владимировича все прекрасно устраивает, а уж русских людей – тем более. И тяжело им, и трудно, а голосуют так, что сам Путин удивляется. Похоже, что пора уже их действительно дустом попробовать. Хотя в данном случае, очевидно, понадобится что-нибудь посерьезнее.

 4. Г-н Инджев, радвам се че публикувате моя снимка, която съм правил лично в Август 2014. Бях скандализиран от ужасната наглост на руснаците да демонстрират намеренията си, както и от ужасната глупост на сънародниците си, подминавайки я без да схващат смисъла и. Публикувах я на личния си Фейсбук, откъдето и Ви я изпратих! Уви… трябваше да дойде 2016 и един руски депутат да се похвали пред всички, за да стане някаква дискусия, която виждам е доста нежелана от повечето партии в Парламента. БСП и Атака примерно, вкупом се надпреварват да омаловажават изказването на Пьотр Толстой. Човека се бил шегувал?!?! Да ама не Предатели!!! Изобщо не се шегува а направо си се хвали, защото ви знае какви тъпи Курви сте!!!!

 5. И “Диамантената ръка” е нагло съветско плагиатство от “Глупакът” с Бурвил и Луи дьо Финес, както и “Буратино” от “Пинокио” на Колоди, както и “Ну, погоди!”- от Том и Джери… Които не могат нищо, са способни на всичко.

 6. Умствено изостанал, алкохолико психопатски, крепостен селянин и роб от повече от 800год. на какво е способен? На дивотии и простотии. Тези ли господи…ще ми бъдат съседи? Как не можа господи- янките или англичаните или холандците да ме “освободят” от свободата ми , а ни изпрати тия гащници -въшкари ?

 7. На “широката+ руска душа й дай водка и солена краставичка. Като пийне половинка е най-великият на света (сламен цървул).

 8. Могли са да добавят: ‘а также вся политическая елита Болгарий Hа любой цене’

 9. Но пък в самата “Диамантена ръка” има песен, за която (поинтересувах се) тъпоглавите цензори доста са ръмжали “Какъв е този остров?!Что вы имеете в виду?!” Ами, островът, таваришчи, е вашата скапана кочина! И браво на малцината руснаци, които не крият от света същността й! Тях искаме при нас, аз бих приютил ВИКТОР СУВОРОВ и ВЛАДИМИР БУКОВСКИ, вън пенсионираните кгбстки бойлери и мръсната блядщина!

  Апропо- към съветниците от РБ в Софийска община!
  Тъй като тези дни в България, покрай толстолопа от измислени, курдисани, уйдурдисани, натъкмени, нарисувани и мобилизирани по кремълска линия “русофоби” не можеш да се разминеш с волэн сыдерав начело, истинският жест от наша страна ще бъде, ако предложите улицата, на която е пасольството на Руската федерация да се преименува на “Анна Политковска”. Ей това ще ги резне в бъбреците! Не съм оригинален, така направиха в Париж по предложение на Андре Глюксман, Бог да го прости!

  Остров невезения

  Весь покрытый зеленью, абсолютно весь,
  Остров невезения в океане есть.
  Остров невезения в океане есть,
  Весь покрытый зеленью, абсолютно весь.

  Там живут несчастные люди-дикари,
  На лицо ужасные, добрые внутри.
  На лицо ужасные, добрые внутри,
  Там живут несчастные люди-дикари.

  Что они ни делают, не идут дела,
  Видно в понедельник их мама родила.
  Видно в понедельник их мама родила,
  Что они ни делают, не идут дела.

  Крокодил не ловится, не растёт кокос,
  Плачут, Богу молятся, не жалея слёз.
  Плачут, Богу молятся, не жалея слёз,
  Крокодил не ловится, не растёт кокос.

  Вроде не бездельники и могли бы жить,
  Им бы понедельники взять и отменить.
  Им бы понедельники взять и отменить,
  Вроде не бездельники и могли бы жить.

  Как назло на острове нет календаря,
  Ребятня и взрослые пропадают зря.
  Ребятня и взрослые пропадают зря,
  На проклятом острове нет календаря.

  По такому случаю с ночи до зари
  Плачут невезучие люди-дикари
  И рыдают, бедные, и клянут беду
  В день какой неведомо, в никаком году.

  И рыдают, бедные, и клянут беду
  В день какой неведомо, в никаком году.

 10. Г-н Инджев, напразно се кахъри за липсата на пълен “член” в сАвецкият язьiк?!?
  Защото точно за думата “ВСЯ” – няма “двусмислие”!!!
  ВСЯ е точно дефинирана, определена и формулирана, и означава – ТОТАЛна и АБСОЛЮТна, без значение дали е “членувана” или нечленувана!!!
  Това е ТОТАЛно и АБСОЛЮТно ДЕФИНИРАНО от большевиките издигнали ЕДИНСТВЕНИЯТ си лозУнг – ВСЯ, ВСЯ власть советов!!!
  По очевадна “дефиниция” за ТОТАЛитарна, ТОТАЛна и АБСОЛЮТна власть НЯМА!
  И НЯМА да бъде намерена и дадена НИКОГА. Большевиките са я “дефинирали” ТОТАЛно!
  На всички езици ВСЯ се превежда ТОТАЛна!

 11. Този руски дебил с изказването си май “издаде четата” и извади на светло тъмните действия на петата колона. Като следствие на това депутатите Петър Славов и Методи Андреев изпратиха въпроси към геройкото. От тях с изумление разбрах, че депутатите не знаят кой е внесъл законопроекта за драстично сваляне на прага за издаване на статут на постоянно пребиваващ, което ще облекчи създаването на руско малцинство с всички тежки последствия. Освен това тази промяна в закона е ГЛАСУВАНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ! Излиза, че в народното събрание може да извършват законови промени без знанието на част от депутатите. Бих искал да бъде извадена на светло поименна разпечатката на това гласуване. Тази информация не бива да остане скрита!

 12. Г-н Гаврилов,
  безспорно разпечатката от гласуването е важна, но според мен по-важно е да знаем кой е вносител на законопроекта и след това, кой го покрепя и пробутва.

 13. Тези руснаци хич ги няма.Нали живеели в най-великата страна, защо им е да “купят” България,Черна гора, Кипър и т.н., а да продават Сибир на китайците, и Курилите на японците.Цялата същност на проблема е ЕС.В кожата си не могат да се поберат – ЗАЩОТО ЕВРОПА НИ ПРИЕ И ЩЕ НИ ЗАЩИТИ.Но как да се отървем от продажниците българи – това е нашия проблем.Да инициираме подписка, за отмяна на второ четене изменението на закона за драстично сваляне на прага за издаване на статут на постоянно пребиваващ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.