Лъжата , спонсорирана от Русия, е печеливша в България

В цитирана от Клуб  Z статия на Вашингтон поуст, свързана с руската информационна война в чужбина , се поставя акцент върху Балканите и въпроса защо на Русия са й толкова важни. http://clubz.bg/44810-planyt_na_rusiq_za_vliqnie_na_balkanite

Едно изречение от статията, в което с цинична откровеност руски генерал обяснява успеха на Русия в бруталното бомбардиране на цели народи и държави с лъжи, заслужава да бъде откроено.

“Преди нахлуването в Украйна руският генерал Николай Бордюжа бе попитан за пропагандните усилия на Кремъл. Той бе цитран да казва:

“В информационната война страната, която казва истината, губи.”

Това руско самопризнание може да бъде онагледено с много подробности от българския информационен пейзаж от много десетилетия насам. Бяхме позабравили лъжите на комунистическата пропаганда и някак си се предполагаше, че с кончината на СССР, който погреба заедно със себе и т.н. световна комунистическа система като древен езическия владетел, придружаван в смъртта си в гроба от слугите си, някак си от само себе си се подразбираше, че истината ще победи по същия начин, както възтържествува над въпросната мракобесна система.

С възхода на креатурата на КГБ Путин в началото на хилядолетието на власт обаче в Русия се завърна целенасоченото фабрикуване на лъжи за международна употреба. Символичното  начало на тази своеобразна реконкиста на комуниста беше лъготенето на официална Москва за причините за потъването на подводницата Курск в края на лятото на 2000 г., която уж се била сблъскала със злонамерена американска подводница. Както и друг път съм отбелязвал, критиките на тогавашните руски медии към подлото мълчание на току-що появилия се начело на държавата Путин дръпнаха спусъка на войната, която той веднага след това обяви най-напред на опърничавите руски защитници на свободата на словото ( и я доведе до пълна победа), а след това налетя и на пазара на информация в чужбина.

България беше след първите жертви на тази руска агресия. Особено след като си позволи да се присъедини към НАТО ( 2004 г.) и ЕС ( 2007 г.) . Най-яркото доказателство за успеха на подривната руска информационна война у нас е упоритото нежелание на поредица от правителства и парламенти в София да признаят този факт. Дори и след руската агресия в Крим, която рязко катализира настъплението на руската хибридна война по всички фронтове, чак до наши дни съпротивата тук е вяла в сянката на всесилния Борисов, демонстриращ “миролюбие” спрямо разиграването на руската карта на българска територия.

Истината загуби в България. Това е факт.

Западът, както във всичко останало, което работи по законите на логиката, залага на истината- не си прави труда да се саморекламира пред народи, които с милиони се отичат на Запад без някой да ги кара.

Спомнете си само по времето на комунизма как западното влияние, без да го рекламира някой, само по себе си се налагаше поради очевидното предимство на западните стоки и качество на живот, подкопаващи лъжите за “загниването на капитализма” дори и срде повечето правоверни комунисти, ламтещи за “западното” в материалния смисъл на думата. Нямаше нужда да агитираш някого, че колите, дънките, телевизорите, магнетофоните, плочите със западна музика, качественото кафе дори и какво ли още не, предлагани тук само за долари, са за предпочитане.

Това отношение към истината като към някаква даденост, която не се нуждае от защита, а побеждава по дефиниция, беше брутално атакувано от руската хибридна война с нейните лъжи.

Днес в България чалгата е преобладаващото “културно явление” на терена на музиката, а в нощните клубове гърми руска музика по заявка на руски и русколюбещи плащачи. В интернет се завъртя тези дни разказ на едно дете, което се похвалло, че е било на концерт на попгрупа, но се върнало от училище разплакано, защото в класа го обявили за глупак, щом не е фен на чалгата. Скромният пример само показва до каква степен лъжата се налага и разпространява в ситуация, когато е обгрижвана от парите на простеещите, но агресивни в налагането на своя вкус противници на “статуквото” ( т.е. на западната музика, на класиката и помузиката), въоръжени с ( все повече) пари.

Да се критикува руската политика от т.н. големи медийни трибуни тук е кауза пердута. На желаещите да поемат този риск ( моя милост е опитвал и получава огромна доза агресия по улиците на София след това) задължително им осугиряват личен оплювател под мотото, че трябва да има две гледни точки ( щом става дума за критика срещу Русия). Под същото мото Йорданка Фандъкова, победоносен кмет на европейска София вече втори мандат, обяснява защо в центъра на столицата продължава да стърчи най-големият символ на лъжата ( за съветската окупация като форма на “освобождение на България)- имало и друга гледна точка, освен тази, че това е лъжа.

Защото истината у нас е губеща.

Докато не изобличим тази перверзия, натрапена от Русия на България, няма да видим “бял” ден в черните класации на ЕС, в които сме водеща европейска сила.

38 мнения за “Лъжата , спонсорирана от Русия, е печеливша в България”

 1. Свърши се! Сал един подпис на американският президент остана и кацапите в Донбас са финализирани.

  Палата представителей конгресса США одобрила закон, предусматривающий предоставление Украине летального оружия.
  Соответствующее заявление опубликовано на сайте комитета по иностранным делам палаты представителей.
  Закон «О поддержке стабильности и демократии на Украине» палата представителей конгресса одобрила единогласно.
  Приняв этот закон, палата представителей также одобрила продление санкции против России.

  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Прелесть секторальных санкций в том, что лягушка не почувствует горячую воду, пока не сварится. Обрушение начнется одновременно и на всех фронтах, и его невозможно будет остановить, даже при желании. А эмбарго и SWIFT заставит мутантов мобилизоваться и используя накопленные резервы найти выход из сложившейся ситуации. К тому, же у каждой палки есть два конца и второй ударит по западу. А запад не готовился к такому развитию ситуации. К тому же загнанная крыса способна на безумные поступки: пока силён внутремордорский патриотизм они готовы в дружном порыве начать жать на разные кнопки, что тоже не приемлимо.

 3. При комунистите няма случайности,а има само закономерности. От двама “псевдодемократи” президенти-Ж.Желев и П.Стоянов, българите останаха подведени и излъгани. През колко правителства преминахме и всички се оказаха проруски и бъкани със десари. Българина си остана и със право един (Тома неверни). Службите как ще пропуснат”случайно” 100% непроверен ,неблагонадежден син на партията- БКП, да стане президент и да се отклони от “Течната дружба”? КАК? КАК? И пак КАК?

 4. 1989+25=2014
  ————
  Така като гледам математиките и геометриите,мирише ми големите сили да са се разбрали карантинния срок на Империята преди новото й развихряне да бъде 25г.
  След 25г. наблюдаваме пълна реставрация на номенклатурата,хибридни тактики и кондики,заплахи за изкупуване на държави и прочее хубости от геополитическия пейзаж.
  Щатския посланик го видехме и чухме само Га си пренесе куфарите в София и ни обади,че ще бори хибридния дзвер и от тогава ни вопъл,ни стон. 🙂
  Остана ни само да чакаме революцията на Мальцев през 05.11.2017-та.
  Пак е нещо,де! 🙂

 5. Имах една леля, лека й пръст, която през 80-те все повтаряше: ‘ Ей, тоя капитализъм, бе! Колкото повече загнива, пО на хубаво мерише.’
  Руснаците са си по рождение патологични лъжци!
  Честит Празник на всички почтени и здравомислещи хора!

 6. ================================================================================

  6 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ и
  22 СЕПТЕМВРИ – ДЕНЯТ НА ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

  СА НАЙ-АНТИРУСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИЦИ !

  ЧЕРВЕНИТЕ ЗАДНИЦИ ОТ ПОЗИТАНО СИЛНО МЪЛЧАТ !

  ================================================================================

 7. Georgi Nikolov, моля изпрати линк за летателното оръжие.

  Путин вече се е надрискал !

 8. Г-н Инджев не зная дали ще уместно да дадете коментар за материалите побликувани във в-к “Строго секретно” и въздствието върху четящетите ги.

 9. Чекистите на информационния фронт вероятно се готвят да заелят територия БГ с чалга на руски. Това ще бъде поднесено като помагало в изучаването на руски от местните. С повече знания на руски ще им е по-лесно в общуването с новото население в черноморския руски анклав на територия БГ.

 10. Навремето имаше карикатура, на която върху главата на едно нещастно човече се стоварваше огромна тухла с надпис “Истина”. Имам чувството, че в България повечето хора вярват само в теории на конспирацията. Така че имаме ли нужда от руска-разбирай съветска-дезинформация. Вярваме и глупости като тази, че американците са тъпи. А на кого му работи икономиката? А по повод на подводницата “Курск”-ето един прекрасен филм, който казва истината такава каквато е

 11. Статия-трепач и при това източникът е от мека, пропут.инска медия. По случай наближаващата 1 год. от агресията на ватниците в Сирия военният аналитик Михаил Хадаренок е написал некролога и на нашественика и на марионетката башар асад. Де го речовитият “десен спец” Димо Гяуров щедро предричащ на връх РД на 7.10. на кремълският гном-162санти, че до края на 2015год. е свършено с враговете на сатрапа от Дамаск. Дали си спомня провалената прогноза, питам аз и отговор не чакам. За извинение и дума не става.
  http://www.gazeta.ru/army/2016/09/22/10209455.shtml#comments

 12. Какво е това летално оръжие, като натресат Кремъл, и там всичко ще лети, така ли ? 🙂

 13. Ноу хау за цвъки. Да му го преведа за всеки случай на бг соцезик който той не е забравил. Обмяна на опит.
  Идат президентски избори. Гербаджийското магаре-кандидат, това по Алеко, баце още не го е измъдрил но който брои гласовете, той пИчели.
  Навремето у нас беще популярен т.н. саратовски почин. По какво точно нямам никакво намерение да изтезавам паметта си. Сега, пак му дойде времето да си спомним за наследниците на точно тези славни “братушки”.

  http://echo.msk.ru/news/1843172-echo.html

 14. Българските “национални медии” са си рупори на путинска русия. Няма как от тях да очакваме да са трибуна на истината. Добре, че “гадният” запад измисли интернета за да може да се информираме.
  Има макар и малка надежда, като се използва патърдията, която се вдигна около дебелашкото изказване на толстой да бъде спряно безумието: http://petel.bg/m/.tenniskafe.com?action=view&id=163272&opinion=
  Скандално е разкритието на Р Кънев, за това, какво се случва с изплащането на обезщетението на русия. Пълна секретност и неяснота, което би могло да се превърне в плащане без край и туку виж се окажем някой прекрасен ден с подновен строеж на абсолютно излишното Белене. Но петата колона за дълги години ще бъде захранена с огромни приходи.

 15. Посольство Российской Федерации в Болгарии опубликовало на своей странице в Facebook фото 1944 года о встрече жителями Софии Советской армии.

  Россия поздравила Болгарию с днем освобождения от фашистов фейковым фото
  http://fakeoff.org/image/resize/650/0/58/d0/37e3e2caf9b23346.jpg

  А вот оригинал:
  http://fakeoff.org/image/resize/650/0/8b/be/a237b5da6deff0d9.jpg

  А теперь, внимание, вопрос – по какой причине российские пропагандисты заклеили внешне безобидную машинку, заменив ее на танк?

  Намек – всё более чем очевидно…

 16. ОТНОСНО СНИМКИТЕ – ВГЛЕДАЙТЕ СЕ ВНИМАТЕЛНО ВЪВ ВОЕННИТЕ НА КУПОЛА НА ТАНКА И ТЕЗИ ОТ АВТОМОБИЛА ДОДЖ 3/4

  – ФИЗИОНОМИИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ
  – МЕДАЛИТЕ – ТОЖЕ

  СЛЕД ЗАМЕСТВАНЕ НА АВТОМОБИЛА С ТАНК, ТО СЛЕДВА ЧЕ И ФИГУРИТЕ И ЗНАМЕТО ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТЯТ НАГОРЕ СПРЯМО ТОЧКАТА НА ФОТОАПАРАТА

  – ВЪРХЪТ НА ЗНАМЕТО ВЕЧЕ СТЪРЧИ ДОСТА НАД ПОКРИВА НА СРЕДНАТА СГРАДА
  – ЛИЦЕТО НА ВОЕННИЯТ ОТ ДЯСНО СЕ ПРЕМЕСТВА С ЕДИН БАЛКОН НАГОРЕ
  – КАТО ЦЯЛО ВОЕННИТЕ СА ВЕЧЕ НА НИВОТО НА ВТОРИЯТ ЕТАЖ НА ПЪРВАТА СГРАДА

  ТОВА Е И СЪЩНОСТТА НА ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ, НАПИСАНА В МОСКВА !
  ЕДИН НЕСКОПОСАН, БЕЗОГЛЕДЕН, ГРУБ ФАЛШИФИКАТ !

 17. С всичко съм съгласен, г-н Инджев, освен с едно – че истината е загубила в България. Когато видя как повече българи тръгва на гурбет и да учат на Изток, отколкото на Запад, тогава ще се съглася, че истината е загубила.

 18. Заменили са камиона, защото е американски, затова!

 19. Има и уникално изследване по темата на Ст. Коен: “Изчезналите комисари. Фалшификация на фотографията в Сталинова Русия”.Голям майтап, Оруел е слаба ракия! Няма човек, няма проблем!

  (The commissar vanishes: the falsification of photographs and art in Stalin’s Russia/David King; preface by Stephen F. Cohen; photographs from the David King collection. New York: Metropolitan Books, c1997. 192 p.: ill. (some col.); 30 cm.) Billy_Red http://billy-red.livejournal.com/328313.html

 20. Да, СССР и путинска Русия – от горе до долу лъжи и некомпетентност. Всеобхватността и неглостта на лъжите долре е илюстрирана в предишна публикация на г-н Инджев. А некомпетентността се вижда отвсякъде. Като започнеш от това да фалшифицираш снимка, която 40 години се е въртяля непрестанно по вестници и агиттабла, та стигнеш до изказването на генерала, че “В информационната война страната, която казва истината, губи.” Това се отнася за информационната битка. Но в крайна сметка истината побеждава. Е, понякога не всички доживявят, та затова лъжата трябва да се разобличава неуморно… за което благодаря на автора на блога.

  На Толстой също благодаря! Прав или не съвсем. Пошегувал се или не съвсем… Важното е, че поизпоти петоколонниците (или по-точно и петте колони на путиновите ибрикчии).

 21. Перверзната Педерация да си прави каквото иска – нейна си работа. Единственото условие, което можем да й поставим е да не се меси в нашите вътрешни си работи. Тогава всичко ще си дойде на мястото.

 22. Изкопано от мрежата за вас.
  Georgi Borisov Georgiev
  Схемата.
  Реших да го напиша, защото ми писна да го обяснявам поотделно на всеки, как ГЕРБ правят избори. Предстоящите избори.
  В началото на юли в ГЕРБ получават резултатите от вътрешно проучване за готовността за избори и прогнозни резултати. Резултатите показват, че структурите на ГЕРБ, са в трагично състояние, разяждани от страх, интриги, вътрешни борби и корупция. Цветанов реагира светкавично и след 20.07. из страната тръгва частният му ДАНС, тъй наречените “групи за бързо реагиране”, които са добре познати на актива на ГЕРБ по места. Това не са партийци, а бивши барети и ченгета, наемници, професионалисти, които вършат черната работа, а по време на избори се занимават с рекет, изнудване, купуването на гласове и натиска върху бизнеса и непослушните. Това което се оформя като извод е , че са нужни радикални действия. Отдавна обещанията и сладките приказки не вършат работа. Прилага се класическият метод, проверен и ефикасен – заплахата. Борисов излиза и заявява (за много хора необяснимо защо го прави) , “ако загубим изборите , подавам оставка и отиваме на избори” . Това в превод за гербаджиите означава – “ако не се размърдате , излитате от управлението” Това е най големият им страх , да останат извън властта , да загубят хранилката и яслата си. Помните , преди предишните избори как Борисов се изцепваше че ако няма 120 депутата, няма да прави правителство, след изборите нямаше и 90 депутата , но направи правителство, за да нахрани армията си от гладни комунисти и калинки . Същата схема. Още преди средата на август от Паунов е спуснато “окръжно” до всички общини да осигурят необходимият брой гласове, по предварително разработен план със заложени в него точни бройки за всяка община. Пример – Видин – 17000 гласа. , Монтана – 22 000 и тн. Схемата е елементарна и копира разработената от ДПС схема отпреди 15-20 години, когато партията на Доган навлиза агресивно във властта. Използва се институционалният ресурс на партията , като държавните и общински администрации са ангажирани да осигурят нужните гласове за изборите. Във Видин, като изключим областната управа ( ДСБ) и служба Земеделие (ДПС по традиция, нищо че шефа фиктивно е от ГЕРБ) , то цялата останала администрация е на ГЕРБ. Това са около 1000 човека. Визпълнение на партийното поръчение , всеки един от тях е задължен да представи по 25 човека по списък с имена и телефонен номер, които ще гласуват за БКП (ГЕРБ) . Проверено вече тази схема дава около 50% ефективност реално, което е добър резултат, предвид това, че са безплатни гласове. Тези 25000 човека , които ще бъдат подадени по списък , ще осигурят реално около 12 000 гласа за ГЕРБ. Останалите 5000 ще дойдат от кметовете по селата и останалите десет малки общини по същата схема. Всички работещи по мерките за временна заетост , също са задължени да гласуват за партията майка. В офисите на ГЕРБ има нарочни хора, които прозвъняват списъците (понякога и до 100%) и се проверява тяхната истинност. Мотива е – осигуряваш хора, оставаш на работа, няма списък -няма работа. Демократично. Това е само една от схемите. Тези дни ще кача материал за целият арсенал на ‘демократичните партии в България” (разбирай ДС мафията) за правене и печелене на избори. Българите отдавана никой и нищо не избират реално. Всичко е схеми и договорки. Изборите са превърнати в едно огромно престъпление. От БОЕЦ работим по темата от около две години и сме вкарали в прокуратурата множество сигнали с конкретни имена на хора, фирми и схеми за купуване на гласове и манипулиране на избори. Но, за ролята на прокуратурата, МВР, ДАНС и Гранична полиция в осигуряване на изборната победа на Буда ще кача друг материал.
  Споделете това, а ако някой който е вкаран в тези схеми и се престраши , може да се свърже с нас. Ще дадем гласност и ще му осигурим защита.

 23. Г-н Инджев, много меко говорите за раша. Според Вас има някакъв раша народ, дето е подтиснат. Истината е , че в раша има много поробени народи.
  Това дето се смята за раша са крадци и разбойници – вижте изборите.

 24. Вопрос о предоставлении Украине летального оружия США могут рассмотреть после президентских выборов. Так считает посол Украины в Соединенных Штатах Валерий Чалый.
  Чалый отметил, что сейчас идет подготовка законодательной основы для того, чтобы в случае принятия такого решения очень быстро применить все механизмы.
  “Законодательные механизмы двухпартийной поддержки есть, суммы, выделенные на такие виды вооружений, есть и это можно сделать”, – сказал дипломат.
  Чалый сказал, что принятия в Конгрессе закона с положениями о летальном оружии было мощным сигналом в первую очередь для России.
  Посол прогнозирует, что президент подпишет закон до конца года.
  Палата представителей Конгресса США единогласно одобрила закон в поддержку стабильности и демократии в Украине. В перечень предусмотренных законом средств поддержки включены также поставки летальных оборонительных систем для Вооруженных Сил Украины.

  http://politkuhnya.info/novosti/ssha-gotovyat-zakony-pod-letalnoe-oruzhie-dlya-ukrainy-chalyi.html

 25. Към Стамбо: Колега и ти ли си чел тази велика книга? На мен ми е настолно четиво и то не от вчера.

 26. НИК, и при мен е така! Започна се от снимката на Ежов, дето един път го има с тов. Сталин, ама после го няма на същата снимка- изчезнал, пропал нещо някъде,завалията! Книгата я имам от 2007 г.

 27. Много добре написано и казано, добре, че има някой, който да казва нещата както трябва, не че има особена файда за повечето слабоумни конспиратори…

 28. ПЕСЕН НА ЛЪЖЛИВОТО РУСНАЧЕ
  Когато бях русначе
  и българин пасях,
  бях много благодарен –
  да го превъщам в сиромах.
  Щом пуснеше мъзгата,
  наш Путин – президент,
  къпувах не в тайгата,
  в Бг апартамент.
  На Лукойл съм заръчал
  да не отпуска нито лев,
  щом празна им е хазната –
  това е моят кеф.
  Сега сред тишинаата
  замислям ноов проект
  и харча си парата
  и всявам и респект.

 29. Към Стамбо: Мисля, че и аз я имам от 2007, а дали не беше и от по-рано. Мой близък ми я изпрати. То като се започне с корицата-4,3,2,1(а то хората са били 5) и се свърши със снимката на Дзержински заобиколен от 12 “ученици” като Христос на Тайната вечеря. Често съм се питал как тези снимки са оцелели изобщо? А как Дейвид Кинг е стигнал до тях не искам да си представям. Но според мен няма да излезе на български. Прекалено е компроматна…

 30. Лъжата никога не е била и никога не може да бъде положителна градивна сила! Тя е сила само на слаби и страхливи същества не само в света на човеците но и в природата. Когато една държава и ръководителите и се обградят с нея и лъжата стане тяхно оръжие, то знайте, че тези същества таят в себе си огромен страх, който ражда ужасяваща жестокост и който им се поклони и тръгне по техния път става роб, за който пътя към светлото му развитие е отклонен в друга посока! Когато Господ Христос дойде преди 2000 Години и положи основата на Църквата си, неговата цел беше да унищожи властта на земята, като ни даде себе си! Божият Син, най-възлюбен от Бога Отец, за да бъде човека наистина Божие подобие, творец и обичащо същество а не роб на тъмни и низки страсти! И вярвайте ми Господ Христос си изпълнява обещанията, както само Божи Син го прави! Единствения начин да се оттървем от ужаса на тъмните е да го приемем в себе си, така както се приема вино и хляб но не за тялото а за душата, която получава силата Божия и любовта Божия! Има ли друго, което можете да си подарите по-хубаво от това ??? Тази храна ще унищожи всички ваши врагове, ще измие всички отрови и болести с които са ви напоили и ще ви спечели най-добрите и верни приятели, които може да имате завинаги!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.