Борисов най-сетне постигна световно ниво – оплете се в международни интриги

Предстоят десет дни, които ще разтърсят политическото блато в България.

Премиерът Борисов сам постави сроковете за края на своето шикалкавене. На 2 октомври трябва да каже кого ще номинира за президент. Няма мърдане вече след като многократно отстъпи от предишните си обещания да ни осветли за това свое решение и също така многократно потвърди, че тъкмо на 2 октомври 2016 г. ще бъдем най-сетне ощастливени с тази новина.

Много по-рано, на 26 септември, изтича отлагането на решението му дали да ревизира съучаститето си в подкрепата за Бокова, пусната още през 2008 г. от неговия съзаклятник Георги Първанов от името на България да печели дивиденти за руското влияние – първо в ЮНЕСКО, а след това по същата схема и да се катери към върха на ООН. Тази руска мина му я заложи Първанов в най-хубавите години на приятелството му с Борисов  и ще бъде интересно да видим рзвитието на тяхната дружба, която те периодично представят театрално като някакво съперничество на идеологически противници.

Франс прес внесе известна яснота около развръзката на драмата с Бокова. Ако се съди по изявлението на Кристалина Георгиева, слуховете за нейното издигане на мястото на Бокова след 26 септември по-скоро ще се окажат верни. Георгиева беше цитирана от агенцията да казва вчера ( за първи път), че би се гордяла да бъде номинирана. Но именно от България, а не от някоя друга държава, каквито слухове също имаше.

С други думи, колкото и да му е неприятно, на Борисов май ще му се наложи да изпадне в немилост по този показател пред Москва и нейната пета колона у нас. Последиците от това не се наемам да предсказвам защото се нарушава основният сюжет в предизборния сценарий в България.

Основният сюжет е руският акцент в кампанията. Всички кандидати, номинирани досега, говорят с такъв акцент на българските избиратели. Изключението Трайчо Трайков само подчертава това правило. За да се върне в обятията на Москва Борисов ще трябва да издигне за президент някоя отлична русофилска компенсация за шамара по московката кандидатура Бокова ( за който шамар самият той няма заслуга\ вина и го знаеше от самото начало, залагайки на това “мръсната работа” да бъде свършена от държавите, през чийто труп нямаше как да премине Бокова на път за шефското място в ООН).

Провалът на Бокова обаче поставя на изпитание въжеиграчеството на Борисов. Със серия от миролюбиви черноморски клетви той се опита да умилостиви Путин, но пък как да преглътне провала на неговото протеже Бокова без да опита вземе завоя “ в правилна посока” в последния момент чрез подсказания му явно от чужбина вариант да компенсира предопределения гаф с неизбираемата Бокова чрез Кристална Георгиева?

Плетейки мрежите на собственото си властово оцеляване Борисов се оплете в международни интриги. В този смисъл, без да иска, постигана най-сетне “световното ниво”.

28 мнения за “Борисов най-сетне постигна световно ниво – оплете се в международни интриги”

 1. Кристалина също е завършила в Москва и е обгрижвана от отдела за чуждестранни студенти на КГБ

 2. За такива като Винету старите българи казват: “хитрата сврака със двата крака”!
  Сполай ти Боко!

 3. http://www.segabg.com/article.php?id=823572

  Статията на А.Ф. Расмусен-задължително четиво!Такъв премиер имаха заслужено датчаните като народ, държава и общество… А к а к в о имаме ние, безпощадно показва за кой ли път текстът на Иво…

 4. Не мисля, че ще му е трудно на ББ да отсвири бокова. Той ясно съобщи, че това ще се случи, ако бокова не е на едно от първите две места при гласуването на 26 септември. Има и ясна индикация, че бокова ще се оттегли (разговор-кандърма м/у бокова и лавров). Другият момент е, че бокова иска да остане в Юнеско, което не може да се получи при евентуален успех на КГеоргиева.

 5. Със или без армия от ласкатели и съветници, всеки достига върха на некомпетентостта или глупостта си.

 6. баце сам се нахендри. Практикувайки любимият си спорт, въртене на дирника по сите азимути за да се хареса на пределен брой фенове сред матРияла у нас и на КОИто трябва навън сега е в позиция партер. Нуждае се само спешно от кофа вазелин.
  ДГД за него, ирина ЛАЙНАРОВА, папка гоце и вся осталная сволоч.

  Трайчо Трайков-Президент!

 7. Плевнелиев: „Ирина е символ на българските жени и е пример за всички нас. Ние всички много се гордеем, че тя се включи в най-тежката битка за най-високия пост в света – генерален секретар на ООН”.

  Мога само да кажа: ГРОЗНО БЕЗОЧИЕ.
  И дължа извинение на двама колеги в блога.

 8. Малейй-й-й-й, че драматично! Тръпки от вълнение те побиват пред гледката! Севернокорейски “Нодом Синмун”, (“Работнически вестник” 로동신문 )съм държал в ръка само веднъж, но там имаше само една голяма снимка на Великия Вожд, още дъртия, на почти цяла първа страница и толкова.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5776712

 9. И това е много хубава новина! Колко задушевно, ласкаво, мило, вълнуващо, трогателно, лирично, романтично… Как унесено ни води…пак ПРЕД Северна Корея в световния рейтинг на медийното подлизурство!

  http://pik.bg/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B0-%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%86-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news586380.html

 10. Ама сигурно ли е за 2 октомври? Защото това ми звучи като дежурната реплика: “Когато му дойде времето” на която мисля се наслушахме. Да знам да отварям ли бюрото с облози кой ще е кандидатът или да не го отварям? Все пак от хазарта падат по малко пари. Между другото-г-н Инджев в onovini.com се е появила една отвратителна статия по повод публикацията тук за фалшификацията около полета на Гагарин. Не искам да цитирам. Просто за пореден път започвам да се чеша, където не ме сърби. Добре, толкова ли не мислят тия хора преди да започнат да пишат глупости????

 11. А иначе- три пъти ме убивайте до утре, но наистина не знам отговора на следните въпроси: къде точно е дясното на алтернативната кандидатура, как и с какви действия и жестове го е доказала през годините, когато например тоя…този…Сатана! о…не, има ли думи!, когато оня жесток сатрап.., о! не, няма думи! когато онзи пратеник на пъкъла… не, слабо е!- онзи звяр в человекообразен лик, наречен Иван Костов- вадеше България от моргата и я тласна към нормалния цивилизован свят?

 12. По-„отлична русофилска компенсация“ от Урина Бокова няма, и ако стане така, БЪЛГАРИЯ най-после ще реши правилно избора си и за Президент,и за Премиер.

 13. С това изказване пред ООН подкрепящо Бокова Плевнелиев много ме разочарова. Мислех, че не е вярно, но за съжаление се потвърждава от много сайтове. Жалко. Може би единственото му про-комунистическо изказване, но гафът е огромен. Държа се достойно през целия мандат и накрая стана за резил. Жалко. Като цяло беше модерен, европейски президент, защо накрая му трябваше да говори такива глупости.

 14. Ами защото има още две деца.Не Ви ли е ясно?

 15. Няма смисъл да гадаем! бб и цв.цвък ще обявят кандидата си на 7 ноември в чест на годишнината от октомврийската революция.
  И даже и тогава да не го обявят няма да е голяма новина. Защото който и да назоват, ще е само номинален и.д.(п)РЕЗИДЕНТ.
  Може даже бб и цвцвък да си го менкат през ден. Единия ден заедно с бб ритат мачле на малки вратички на Дондуков 2 , а на другия ден с цв.цвък правят крос с препятствия около парламентарните банки в парламента. А може и комбинирани съчетания и по други видове “спорт”.
  Може даже путин да им прати някоя мутрьошка за сувенир, която да сложат за (п)РЕЗИДЕНТ със същият “успех”. Или просто герб да пуснат джокер-кандидат ,без конкретно да разкриват самоличност, и след това да могат да си назначават който си искат , и да си ги менкат през целия 5-годишен (п)РЕЗИДЕНТски мандат.

 16. “Паралелната държава “Белене”
  България е заробена, а данъкоплатците се готвят да подарят на завоевателите си поредния милиард”
  /Иван Бедров/

 17. Радостната вест като мълния пролетя по всичките, дори и най-затънтените краища на България. Цялата столица беше на крак. Всичко честно и интелигентно бързаше да стане начело на неизчисилимата маса ликующ народ. Целият град е окичен със знамена. А вечерта! О, вечерта беше вълшебна. Градската градина представляваше една фантастическа феерия, обляна, буквално обляна със светлините на хиляди фенери, и всред този блясък шествуваше с музика начело цветът на столичната интелигенция със запалени факли. На лицата на всички се четеше безкрайна радост и жажда да коленичат в подножието на Трона и в блажено упоение да лицезрат Святинята, залога на нашето щастие и благодентсвие… Френетически ура, изходящи от хиляди въодушевени гърла, цепеха въздуха…”

  Уф, сбърках с копи/пействането, това беше от Алеко, имах предвид това…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5777573

 18. Коментар, кратичък но достатъчен, на дневника на гошо тарабата за да разберем за сетен път човеконенавистната, престъпна философия на комунизма. На достъпен съвеЦки диалект е статията.
  Приятно четене.
  http://argumentua.com/stati/stalinizm-glazami-genseka-kominterna

 19. Чаще всего можно угадать логику, которой руководствуется руководство РФ, в тех или иных случаях. Обычно это какой-то анахронизм, вызванный низким общим уровнем развития самих руководителей, либо комплекс неполноценности, который компенсируется самыми причудливыми способами. Владимвладимыч комплектует, по двум пунктам, условно называемыми: «общая красивость» и рост. Путину непременно хочется выглядеть как Ален Делон, Штирлиц и Гойко Митич, вместе взятые. В дело идет ботокс, подтяжка улыбки и прочие процедуры, популярные у женщин, способных себе это позволить и мужчин, которых вынуждает к этому сценический образ. Но тут невозможно достичь совершенства, ибо похожая на колено лысина – смазывает все впечатление, а самая большая проблема – рост. Особые каблуки и стельки, хитрый покрой одежды и прочие фокусы, никак не могут кардинально решить этот вопрос, а на серьезную хирургическую операцию, Путин не решается, ибо только он уйдет в нирвану наркоза, как у РФ окажется новый президент. Он сам воспитал свою смену и знает, что при них кошелек на столе оставлять – опрометчиво.

  http://defence-line.org/2016/09/siriya-akt-spisaniya/#more-9256

 20. до антикомунист: аз също заставам зад мнението на Красноселски. Няма логика през целият мандат на г-н Плевнелиев да е пронатовец и проевропеец , а накрая да е проруски. Той е бил заплашен за живота на другите две деца. Много странна е кончината
  на сина му миналото лято.Здраво право и хоп инфаркт. Намирисва на нещо друго.

 21. Въжеиграчеството на Борисов се потвърждава и от неистовото му желание да построи хъбчето, което обаче няма да допринесе за диверсификацията на газа за България , а ще засили зависимостта ни от русия завинаги, особено ако се прокара нова руска тръба до Варна. Освен това хъбчето е в интерес на политиката на путин да прекъсне транзита на руски газ през Украйна от 2019г, което има за цел да я постави на колене пред русия. Ще позволи ли Запада всичко това.

 22. до Стамбо: Цветанов на “царевец”, се е барнал със скъпа блузка на ” Ralf Louren”-(Marko Polo)”. Защо изневерява на руснаците със облеклото си. Защо не е облякъл червената рубашка от сатен, за да впечатли новия руски посланник?

 23. Червената във червата Сталина Георгиева е втората руска подводница след И. Бокова.Тя е кадър на Кремъл и КГБ.Във ООН не го ли знаят това? Във Евросъюза също ли не са наясно със нейното минало и обучение в Москва? Що за наивност глупава проявяват Запада към тия българо-руски троянски коне?

 24. Който и да бъде избран за президент,все комунист ще е.
  Също като Росен Плевнелиев,сега се видя с просто око,щом като така категорично хвали комунистическия функционер Ирина Бокова,значи и той е комунист.
  Възможно ли е нормален човек и нормален Държавен глава да е така възхитен от един доказан комунист.

 25. Президента каза нещо, което свободномислещите Българи не могат да приемат, защото ирина бокова е всичко друго но не и свободномислеща! Тя е подкрепена тайно и явно от едно малко хитлерче! От звездата на КГБ мафията в Русия и това не мисля, че говори в нейна полза! Ако нашия Президент със чисто сърце сипе тези хвалебствия Аз мога да кажа, че си е загубил ума и е забравил какво е КГБ за България!
  Ако пък го прави за да защити себе си то наистина си е загубил ума, защото преклонението пред това чудовище не може да го спаси а само да го зароби още повече, заедно със народа му.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.