Ню Йорк таймс изби любим пропагандистки трик на мракобесието, пледиращо за трибуна ( и в България)

“Във всяка нормална година на избори бихме представили и двамата кандидати с техните плюсове и минуси, но този път изборната година не е нормална.”

Това е изречение от редакционната статия на “Ню Йорк таймс”, която се превърна в световна новина. Не заради някаква съобщена в нея сензация, а поради факта, че един от символите на сериозната журналистика в света декларира отказ от мантрата за равнопоставеността в представянето на събитията ( конкртетно в рамките на предизборната кампания за президент в САЩ).

Зад тази мантра се крият активните и пасивните съучастници в налагането на медийната парадигма, че за Русия в България може да се говори критично само в рамките на т.н. “дискусионен формат”. Само по себе си това условие поставя под съмнение вината на Москва за това, че настрои света срещу себе си с агресивната си политика. Дава й по дефиниция правото да бъде смятата за права само защото част от зомбираните българите вярват сляпо в лъжите на Кремъл. Проглеждането им обаче няма как да случи, след като от телевизинните екрани се лее руска пропаганда и ако бъде оспорена, срещу оспорващият биват мобилизирани дежурните проруски касапи, които да изпратят съответните сигнали към аудиторията, податлива на руската пропаганда.

Вече няколко пъти писах за методите, с които се налага руското влияние у нас. Сред тях на първо място е вкопчването на медиите в статуквото на плурализма, за какъвто се представя претенция за равнопоставеност в разговора за и против българското освобождение от реваншизма на неоколониализма ( на сталинизма вече, защото той се възражда в любимата им Русия). Все едно в Алжир да въведат като неписан закон срещу критиците на френския колониализъм задължително да бъдат пускани в словесна контраатака колаборационистите с него ( ако се намерят такива смелчаци).

Че Русия е агресор, например в Украйна, се признава от всички държави в НАТО и ЕС, включително чрез всяко подновяване на санкциите, за което “вдига ръчичка” и премиерът Бойко Борисов ( цитирам собствените му самоиронични думи, с които се опита да профанизира съюзническата си солидарност като досадна необходимост). Петата колона у нас обаче успешно налага схващането, че за България не важи логиката, валидна за всички останали държави и общества, с които сме съюзници. Тук сме били “по-особени”, по-благодарни, по-задължени и по-влюбени в мракобесната държава с всичките й кусури ( каквито понякога русолюбците мимоходом признават обобщаващо, за да се изкарат “плуралисти”).

Тъкмо по тази причин хулиганската изява на един руски новоизбран депутат, която другаде щеше да мине просто за обикновена простащина в изявите на политик от страна, в която простащината е на власт, цопна като камък в блатото на русолюбието. Разклати го из основи. Защото хулиганът Толстой беше достатъчно откровен да съобщи истината, че за Русия сме просто стока, която те си пазаруват с цел да я придобият напълно. С това им отне любимата лъжа колко много ни обичали “братушките” и така вбеси плеяда български русолюбци, градили дълго, послушно, на колене и с протегната за просия ръка образа на “добрата” Русия, за да бозаят от това виме.

Нашите, както и руските мракобесници, много обичат да се позовават на принципите на демокрацията, когато това им изнася. Барикадирали се зад правилото да бъдат представяни всички гледни точки и громят от тази позиция всеки, които дръзне да се изправи срещу тях в България с “другата гледна точка”.

Ето че един от безспорните лидери на свободното слово в света “Ню Йорк таймс” (им) съобщи, че има случаи, когато не може и не бива да се толерира една опасна идеология и практика- в случая намирисващата на нацизъм реторика на Тръмп, пледиращ за дружба с Путин, употреба на ядрено оръжие ( щом така и така го има) и какви ли още не идиотщини.

Досега давах за пример реторичния въпрос какво би станало, ако вземем да търсим равнопоставеност с гледната точка в медиите на педофилите, които заклеймяваме за престъпленията им. На това няма какво да се отговори, освен, че е твърде невероятно да се случи. Почти колкото “Ню Йорк таймс” да се откаже декларативно от плурализма в името на по-важна цел, така ли?

24 мнения за “Ню Йорк таймс изби любим пропагандистки трик на мракобесието, пледиращо за трибуна ( и в България)”

 1. За жалост любов към Русия вече се лее и в много български-уж новинарски-сайтове. Като коментарът как след като президентът Плевнелиев се снимал с президента Обама и съпругата му-удължавал робството. Най-лошото е огромният брой положителни коментари към гореспоменатата статия. Колеги, простете за невежеството, но защо част от народа ни мрази Щатите? Питам сериозно, защото не мога да го проумея. А за мислещите хора отдавна е ясно, че Русия е агресор в Украйна. Но рано или късно и това ще свърши-сигурен съм. Санкциите дават резултат-наистина по-бавен, но резултат.

 2. Русия е ада небесен!
  Русия е гад известен!
  Русия е скот безумен!
  Русия е пияница бесен!
  Русия е окупатор зловещ!
  Русия е клоака световна!
  Русия е долен съсед!
  Русия е крадлива държава!
  Ще дойде нейното възмездие!
  2017г,ще бъде края!

 3. Не мога да проумея неистовите мераци на родните петоколонци и полезни идиоти във всичките им превъплащения защо продълват да просят унизителни парчета раззийска “любов”. Та, нали само преди няколко месеца при последното тематично социологическо проучване мизерните 4% ватници са декларирали, че гледат на България като приятелска страна. Само защото сме се “осмелили” да сме в НАТО и ЕС. А когато бяхме 16 република за “благодарност” ето го тогавашното им отношение. Цитирам чст от спомена от коментарната част на г-н Александър Цанков под статията
  “Война и примирение по (днешния) Толстой”.
  “В 10-ти клас на гимназията от училището се организира традиционната екскурзия до “братския” СССР. Първата ни спирка беше в Ленинград (сега отново Санкт-Петербург). Бяхме настанени в хотел “Дворец молодежи” (май така се казваше) – голяма, лъскава сграда, която импонираше на нас – провинциалните деца.
  На втория ден прочетохме, че ще има дискотека в една от залите на хотела. Естествено, наредихме се на опашката (огромна) за билети. По едно време дебелата мамаша, която продаваше билети, започна да казва, че те свършват и няма смисъл да се чака на опашката. Някой от нашата група реши да пусне в ход “българо-съветската дружба” и се провикна: “Но мы из Болгарии!” с надежда, че и тук чувствата са така реципрочни, както у нас. Мамашата се обърна, погледна го презрително и каза: “Ну болгары и в туалет нельзя опустить”!
  Равнопоставеност ли? Другата г.т. в “дискусионен формат”? “Нека цъфтят всички цветя”?
  Аре, холан.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

  Трайчо Трайков-Президент!

 4. Бандитската коминтерновска проституция(БКП) никога не е искала “плурализъм” произтичащ от демокрацията. Защото никога не е имала за своя политическа цел демокрацията- точно ОБРАТНОТО, – винаги е била враг и е враг на демокрацията и присъщите за нея права, свободи и правила. Напротив , БКП е за ДИКТАТурата на “пролетариата”(ЧИЙ “пролетариат”???),за ТОТАЛната власт(ВСЯ, ВСЯ власть советов!), за ВОЖДизЪма, за “ПАРТийната” линия, за …….. колониалната зависимост от СССР и КПСС……

  Даже комунистическите бандити и лакеите им от ДС унищожаваха с по-голяма омраза “вътрешният враг” пред другите си “врагове”. Дори “сталинизъма” беше отречен в полза на “марксизъма” и “ленинизъма” , което доведе до преименуването на огромни градове като Варна(Сталин) от самата БКП. Без никого да е питала, без търсила “другото” мнение.
  П.П. Ако следваме “логиката” на платения рублофилистицизъм и рублопатия , трябва да търсим “гледната” точка и на османофилите и византиофилите, когато говорим за “византийското иго” и “османското робство”!
  И когато МОЧА и другите им “ПАРТийни паметници” бъдат преместени в партийни им резервати за поклонение пред теснопартийните им вождове и вождчета,- само тогава могат съвсем първоначално да се представят за едва прохождащи “плуралисти”!
  Само когато МОЧА бъде засенчен от два пъти по-оромен паметник на съюзническите бомбардировачи от САЩ и Великобритания, -само тогава БКП,ДС и клонингите им могат да се нарекат утвърждаващи се “плуралисти”!!
  Само когато МОЧА бъде ограден от всички страни от ОГРОМНИ паметници на Вермахта и Хитлер, които спомагат за обединяването на окупираните от съседните държави български земи и предотвратяват пълната окупация на царство България от Сталин през 1941г.,-само тогава БКП може да се нарече истински “плуралистична ПАРТия”!!!
  Само когато МОЧА бъде реституиран на истинските си собственици, защото е строен с бюджетни средства, и те могат да го използват като своя частна собственост, само тогава БКП може да се титулува като ТОТАЛно “плуралистична”!!!!

 5. А какво е в душите на диви и чугунени републиканци като мен, дето са рядкост и в най-републиканското каунти на Алабама, не е за приказване!… Но- по темата- “плурализмът” по нашенски, т.е.- медийният парад на различни форми и жанрове на подлузурство пред рублата, нагайката и балалайката, е само връх на айсберга. На практика това формално се отнася само за политическите предавания. А извън тях червената пропаганда беснее и вилнее без задръжки. Чешкият СЕМ например много ясно прецизира как, колко и кога да се излъчват филми от комунистическия период по обществената телевизия, включително и кърваво червени, но и как да се неутрализира отровата им. Например- точна документална бележка към фалшифицирани събития и т.н. В Полша е същото- там и “Четиримата танкисти и кучето” беше поднесен на децата с разбираема за тях информация, че това е измислена история и че истинските войници за свободата на Полша са се били в армията на ГЕНЕРАЛ АНДЕРС от Африка и Италия до Бретан, за да бъдат после затваряни и убивани от НКВД-стките изверги, или да емигрират завинаги.
  Но това става в страни, които сеп намират стотина места преди България по свобода на медиите. Нашата компания е известна- Русия, Туркменистан, Северна Корея… ДО ТАМ НИ ДОКАРАХА!

 6. Притеснявам се, че има хора, които приемат ”атаките” срещу Тръмп, като атака срещу Републиканската партия, вчера например Тед Круз обяви подкрепата си за Тръмп…

 7. За съжаление Америка престана да бъде еталон за каквото и да било след като трябва да избира между Хилари (100% престъпница на множество закони и лъжкиня от мждугалактичен ранг) и Тръмп. Това което се случва в тази страна е трагедия за целия свят, но е факт, който трябва да се приеме. На фона на тези двамата нашият ‘хубавец’ с ръчичката дето най-обича да държи филия с мас ако не държи мутренска бухалка, и другите пишман политици в Европа не изглеждат толкоз зле. Върховенството на закона бе единственото което наистина отличавеше Америка от останалите страни. Това вече официално бе потъпкано предвид добре известните факти около сагата на хилари и отказа на администрацията на Обама да започне наказателно дело. Това, че Ню Йорк Таймс застана на страната на престъпницата и лъжкинята горе-долу от ранга на Путин не им прави чест. Но във времената, в които живеем понятия за етика, чест, морал изглеждат все повече като стари парцали извадени от бабиния съндък, затова и позицията на вестника ще се стори на много хора ‘нормална.’ Ще видим докъде ще я докараме така както сме я подкарали без основни ориентири в поведението…

 8. Ще се опитам да осветля една от ролите играни от “нашите”генерали…Има един сайт “Власенко” с топографски карти 1:50000,на Генералния щаб наСССР.Та там,на картен лист К 34-59-Б е показана топографската ситуация на югоизточна София и на с.Герман.Над селото надлежно е показан и манастира.Само че,е написано “немецкий манастир”А това означава,че картата е превеждана от български.Секретна карта,доколкото се вижда от надписите.Била е българска,дадена е на руснаците от нашето МНО,гдето се кълнат в патриотизъм генералчета и по малки от тях.

 9. Г-н Тинков,естествено е,че сме приятели и съмишленици,та ние сме и колеги.
  Но какъв съмишленик може да ни бъде Димитър Иванов -Гестапото обсебил името на Стамболов.
  Тук виждам много кресливци противници на Путин и Русия,които искат всичко да е под техен контрол.
  И всеки който не е под контрола им е заклеймяван,че нищо не прави,че е измамник и т.н.
  Когато политик измъкнал се от тяхната хватка ,направи изказване в НС,направи запитване към МП или предложи радикален законопроект те мълчат или омаловажават за да не станат нещата.
  Ето срещу *лъжепророци* съм, защото ги познавам.
  А вие някой сте споменали за приятели.Не, не са.Те са много опасни.
  Един от тях ми поиска данни за работата ми и тази на баща ми.
  Може би да ми състави досие,че съм била в Кременчуг.
  Може и да съм била ,но с тях никого няма да бъда.
  А на въпроса за произхода ми ще му отговоря така баща ми – ветеринарен лекар на село сл. селски,а аз внедрявах по заводи хим.продукти,включително и страните от СИВ сл. работнически.
  Това пък ми помогна за широкият кръгозор.

  Г-н Тервел благодаря ви за коментарите.Винаги бързам да ги прочета защото са точни и на ниво.

 10. ВИКТОР СУВОРОВ
  Р”иежпрм иезидента РФ Владимира Путина понмеат, что в скором времени он рухнет.
  Об этом в интервью рассказал российский писатель Виктор Суворов, анализируя результаты выборов в Государственную думу РФ (признана нелетимной в Украине).
  “Должен сказать, что и режим очень четко понимает, что дело его “труба”, дело движется к закату. По интернету проскочило множество тайных съемок того, как в урны вбрасывали бюллетени. Если бы власть была уверена, что ее поддерживают 86% людей, то этого бы не нужно было. Если мы любимы всеми гражданами, то зачем устраивать “карусели” и позорные вбросы?” – подчеркнул он.
  При этом, Суворов оценил состоявшиеся выборы в РФ положительно.

  “Нужно сказать, что количество людей, которые принимают участие в выборах, постоянно и неуклонно сокращается. И это очень важно, потому что власть боится народа и поддержка тает, как ледышка на сковородке. Если бы на выборы вообще никто не пришел – вот это была бы оплеуха. Но Россия к этому потихоньку движется”, – сказал писатель.
  “Мудрые немцы говорили: “не садись с чертом кашу есть, у него ложка все равно длиннее”. Идти на выборы – это большая глупость, если мы знаем, что режим изменить нельзя, а можно только легализовать его, придать ему законную форму”, – резюмировал он.”

 11. Не съм много на ти със потайните ходове на политиката но искам да попитам продадоха ли ни американците за втори път след Рузвелт или само така изглежда, четейки за изречени думи на техния посланик!

  “- Националният спор про и анти Русия тук е стар, колкото Ню Йорк, вашия най-голям град. Факт е, че в последните години Русия увеличава влиянието си тук, увеличават се и руските пари, които идват по различни канали. Междувременно не виждаме нови американски инвестиции. Президентът Обама така и не направи посещение през двата си мандата. Губите ли битката за присъствие в региона?

  – Нека ви отговоря с нещо, което съм казвал и преди. Според мен това е фалшива дилема и българите трябва да отхвърлят всички онези, които им казват, че са изправени пред подобен избор. Тук няма казус. България трябва да поддържа своите отношения с Русия. Русия е най-голямата държава в света, не е далеч от България, имате дълбоки исторически връзки. Представата, че не могат да се поддържат отношения с Русия, е нелепа. От друга страна, идеята, че не може да имате добри отношения с Русия, ако имате добри отношения с Европейския съюз или НАТО, в които членувате, със съюзници като Съединените щати, също е грешна. Мисля си, че правилният курс е да се опитвате да имате добри отношения с всички, но също да показвате ясно, че България е член на Европейския съюз и НАТО и това е демократичният избор на българския народ.”
  …………………………………………………….

  Да го попитам г-н Рубин,
  При толкова много ясно показани Атаки и Мераци от Русия, за какви нормални отношения може да става въпрос??? Все едно да даваш акъл на Агнето, да бъде в добри отношения с Вълка в момента в който вълка си е сложил лигавника под шията и е грабнал вилицата, да си набоде агнешка плешка! Какво сега да каже агнето?? Уважаеми Вълчо, хапни си плешчицата ама да знаеш, че Аз съм натовско ягне! Остави поне руното, да има на какво да пише България!??? Така ли г-н Рубин, ти съветваш съюзниците си?? Къде ти е проамериканската и пронатовска партия да те попитам, която ще защитава “демократичния избор на Българина”, като повечето демократично мислещи избягаха в чужбина, за да имат смислен живот! И когато виждаш какви червени телета мучат в политиката и бизнеса на България! Дори кандидата ни за ООН е червена гнида. Къде е Равноправието тук ?

 12. Публикацията на Иво за „другата гледна точка” е възлов акцент за разбирането на хибридната война, кото води Мракобесната срещу България и българите, защото тази публикация изкарва на светло манипулиращите „хватки” на купените с руски пари, но все още нагло наричащи себе си „български” медии. Да се кани масовият убиец да представи „ другата гледна точка”, да се поставя злото в ситуация на някаква „дискусионност”, е върховното престъпление на медиите у нас! Те не могат да се нарекат български медии само заради факта, че говорят или се издават на български език!
  Днес няма български медии (с изключение на няколко сайта)! Всичките са спънати с руски пранги и вериги. Както няма и българско правителство! Вместо него ни управлява престъпна групичка от зависими, продажни и тъпи еничари. Целият ни народ, от „жълтите паревета” до последната къщурка от махалите край границите ни, вече е разбрал, че „Няма държава!” и се спасява поединично. Мечтаната от Мракобесната ситуация е постигната : да няма българска държава, да няма заграден двор и вече открито граби, „пазарува” на символични цени българска територия, български интелектуален продут, българска история, българска култура, българска кръв. Звярът свирепо къса и поглъща кървави късове българщина посред бял ден, без даже да се крие вече !

  Но констатации като „ТЕ ни предават”, „ТЕ ни крадат”, „ТЕ разсипаха държавата ни”, „Те до там ни докараха!” са ДЕМОБИЛИЗИРАЩИ и не водят към решение на тежките ни проблеми с лисата на държавност, защото това „ТЕ” без да се уточни КОЙ е конкретният виновник за конкретното престъпление, създава чувството за намесата на някаква мистична и непреодолима зла сила ( съдба), която не е възможно да бъде преборена и променена. Щем, не щем, трябва да се примирим!

  Решението е в ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕТО, НАЗОВАВАНЕТО ПО ИМЕ на тези „ТЕ” и ПУБЛИЧНОТО ПОСОЧВАНЕ НА КОНКРЕТНИЯ ВИНОВНИК ЗА КОНКРЕТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
  Само така ще се види, че всъщност „ТЕ”, без ореола, който им създават медиите ИМ и без правосъдната ИМ бухалка, са само ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ с жалък интелектуален потенциал и без обществено значение, които могат с един замах на българите да бъдат смачкани като хлебарки от гнева на ЗАСЛУЖЕНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ.

  БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ “НА МЯСТО И НАВРЕМЕ” НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

 13. до Д.Савова:
  1. не съм по-опасен от вас.
  2.Вие казвате: “внедрявах химически продукти в страните от ” СИВ”.
  3.До 1989г.г-жо Савова българина не го
  пускаха до Кърджали без открит лист, а вие
  сте обикаляли във орбита целият източен
  блок да “внедрявате”-хим.продукти или…..(друга ценна информация).
  4.г-жо Савова вие сте номенклатура от сой !
  5.г-жо Савова вие сте пребоядисан партиен
  кадър!
  На такива хора камуфлажните дрехи ,
  трудно скриват червеното отдолу.

 14. Извинете още едно писане извън темата. Насъбраха се драскотини, впоследствие се разлютиха от поредица коментари.

  1. Г-н Плевнелиев успя да ме разочарова с едно специфично изказване за бокова като представителна за ‘българската жена’. Отиде отвъд формалните си политически задължения. Дължи извинение на дамите в моето семейство, както и на българките, които категорично отказват да бъдат символизирани от индексираната в червено бокова. Това разочарование, забележете, НЕ ме прави съмишленик на Мика, Антикомунист, или други колеги, които чувствително (някои програмно?) стреляха по президента в последните две години.

  2. Това че очаквах министър Митов да публикува официална реакция по изказването на толстой, и подкрепих г-н Тинков в това настояване, не ме прави неприятел на ДСБ. Г-н Митов публикува очакваната от мен официална реакция няколко дни по-късно, за което благодаря. Струваше ли си настояването – ДА.
  Критичността не ме прави Ваш враг, г-жо Савова. Може да ме направи Ваш приятел, ако позволите. И ако разграничаваме добре.

 15. @SMS

  Отдавна се каня да Ви напиша: Благодаря за Вашата интелигентност и сърцатост!

  Вчера се застоях край монумент, почел канадските пилоти с фрагмент от надгробната реч на Перикъл. Английският превод звучи така:

  But the man who can most truly be accounted brave is he who best knows the meaning of what is sweet in life and of what is terrible, and then goes out undeterred to meet what is to come.

 16. Русия си провежда политика спрямо България от повече един век. За тези,които познават българското достойнство преди 44 г. може би е ясно, че агресивността на “братята” не е нищо ново и изннадващо. Учебникът по история лесно се фалшифицира, но самата история – не. Рано или късно фактите стават неопровержими. За жалост и срам българската история, неполитичната, а доближена до фактите като образователен предмет е далеч от истината. В този блог домакинът прави невероятни усилия тъкмо за това – не да мразим някого като личност или народ, а за да се просветят и тези, които се лутат в съвременния български кошмар, в истинската същност на българска идентичност, на исторически и политически падения и въпреки всичко – ОЦЕЛЯВАНЕ сред завистливи съседи и имперски интереси. Трябва да осъзнаем, че Русия винаги е била благовидна като съвременна, тъпа ТВ реклама, но никога добронамерена.И тези, които продават 22 септември трябва, ако могат, да разберат, че не е лесно да се “купи” или продаде прекрасната ни Родина, защото има една част от народа, който е кротък и великодушен, както в миналото ни ,така и сега няма да позволи гаврата на великите държави с едно достойнство.

 17. Не е важно какъв си бил,а какъв си в момента!Савел е преследвал яростно Христос,а после -става Павел!Винаги ми допада какво пише Д.Савова,за разлика от нападателя й.

 18. Към АС/ДС
  Това, което сте написали към г-жа Савова си е ПАРАНОЯ!
  Аз също съм ходил командировки в СССР за монтаж и сервиз на ЕИМ (Електронно Изчислителни Машини). Имах колеги, които ходиха в Чехия, Полша, Унгария, Италия, Япония и др. Кой, ако не специалисти можеха да свършат тази работа. Една не малка част и до ден днешен са твърди антикомунисти и подкрепят модернизацията на страната. Винаги гласуват на избори, но никога не са гласували за НДСВ, БКП(БСП), ГЕРБ, “патриоти” и други имитатори.

 19. @EVERYONE ELSE, Вие сте се разочаровали?? И добре го казахте. “Отиде отвъд формалните си политически задължения”!
  Аз като човек, който е възприел донякъде шахматното мислене и по опашката обича да намира животното криещо се в храстите, мога да кажа, че по тази опашка намирам не много чисти задкулисни разсъждения, нямащи нищо общо с обещанията и декларациите преди това. Когато един умен човек, чуе такива изказвания от високопоставени личности, обикновено той не си мисли, че това може да е някакво изхвърляне. Не сме имали и преди това признаци, Президента да се изказва необмислено. Е нали това все пак му беше предимството! Балансиран, добронамерен и т.н. Проблема е че стана твърде добронамерен и твърде балансиран, което вече си намирисва на … навеждане! А когато Президента се навежда публично, това вече си е Срам за всички нас! Тогава закономерно възниква въпроса, колко години от живота си ще гледаме още този Позор в който държавата е затънала? И докога ще се надяваме, като удавник на сламка, че ще видим Родината си блажена, силна и радостна! И когато един човек цени и осъзнава живота си, той няма как да се съгласи да го изживее в напразни очаквания. Един ден на всеки му писва и това променя живота му! Затова препоръчвам на Президента да прекрати с унижението, защото започна да минава границата на благоприличието и разума.

 20. АС/DC
  Не съм ви споменавала.Къде пък се разпознахте.
  Червеното вече не е модерно – залязва.
  Модерно е шареното – гербери.
  Малко наивници,малко про европейци,малко бивши милиционери и секуритате и много хитреци.

 21. EVERYONE ELSE:

  Скъпи Everyone else, за мен беше вдъхновяващо да прочета тези хубави думи, отправени към мен и постовете ми! Искрено благодаря, имах нужда от това насърчение, защото съм от „породата” на винаги съмняващите се във верността на изводите, до които стигам на базата на личните си наблюдения.

  Във форума на Иво пишат изключително силни и честни анализатори, чета всички постове с изключително уважение и внимание, търсейки потвърждение или отхвърляне на собствените си тези.

  Мисля си, че сайтът на Иво и форумът към него в момента има съдбоносно значение за спасението на България и българската кауза в условията на вече неприкрита и нагла агресия от страна на Империята на злото. И непрекъснато си задавам въпроса за „КПД-то” на този сайт, как да стане още по- атрактивен, за да достигне до повече хора, как да стане нещо като „компас” в дезинформационната джунгла, сред която бродят,умишлено объркани от медиите ни, обикновените българи?

  Мисля, че наблюденията и анализите на участниците във форума са достатъчно точни и безпощадни, но в повечето случай всички спираме до тук, до точното формулиране на проблема ( което не е лесна работа !), в анализите ни ЛИПСВА РЕШЕНИЕТО, посочването на ПЪТ за ефективна съпротива или промяна. И се опитвам във всеки пост да давам някаква идея, някакъв пример за решение на вече ясно формулирания проблем. Но сигурно други участници във форума биха имали и по добри, и ПО-ЕФЕКТИВНИ идеи за решения!
  Сговорна дружина повече ще постигне!

 22. Към AC/DC:
  Този блог не е лъжица за Вашите уста. Най-естественото и най-подходящото място за Вас и на такива като Вас е при ал. симов и котерия. Какъвто и разнообразен арсенал от похвати и мимикрии да използвате, каквито и усилия да положите, рано или късно поп кръстьовата Ви същност се разкрива. Определено се провалихте и стигнахте нивото на един озлобен воайор. Аз също съм бил един от номенклатурата по времето на победилия руски комунизъм у нас. Но това не ме направи никога родоотстъпник или безбожник, с една дума комунист. И знаете ли защо? Защото вярата и любовта ми към БЪЛГАРИЯ и БОГ ми даде необходимата сила да устоя на изкушенията и заплахите на Дявола-Империята на злото и руския комунизъм и не продадох душата си. Така както би постъпил всеки БЪЛГАРИН, така, както са постъпили, убеден съм в това, почти всички от участниците тук. И в битката със злото БЪЛГАРИЯ винаги ще може да разчита на тях.

  Идват избори. Треперете негодници!

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 23. Аз пък в дребнавото заяждане на АC/DC с г-жа Савова не виждам параноя, а обикновена антонтодоровщина: четеш, драйфаш, забравяш.

 24. симпатизант/ка на ДСБ
  Точно така.Не съм аз прицелът.
  Важното е да ги няма истинските десни,а всичко да е под контрол на мерзавците.
  Само,че не са познали.
  Какво прави в този блог когато А.Т. лично пред мен и други хора клеветеше автора.Беше на 9.9. 2016 пред МОЧА.
  Стига сме ги търпели.Съсипваха нашият живот,а сега посягат и на следващото поколение.
  Да управляват и подчиняват всичко.
  Довечера съм на среща с кандидатът за президент Трайчо Трайков от 18.30 часа на Кърниградска.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.