Титани(ци)те на “лявото” и ” дясното” Първанов и Борисов пак се дуелират с дървени мечове

Не ми е удобно да припомням от колко години пиша и говоря, че Първанов и Борисов са съзаклятници, сътрапезници, съучредители на негласен съюз между “лявото” и “дясното” – така, както те го разбират, разиграват и разработват от поне две петилетки.

Реакцията на на Първанов по повод решението Бокова да бъде оттеглена като българска кандидатура доказа днес косвено на пръв поглед, но достатъчно ясно: водевилът с театралното противопоставяне ( понякога) между двама дългогодишни разпределители на порциите в България достигна своя апогей.

Защо? Ами защото Първанов и компания искат оставката на …външния министър Даниел Митов във връзка с решението на… премиера Борисов, който постави неизпълнимия ултиматум на Бокова до 26 септември да въздейства на някой велики сили да я приемат за своя и да я класират на първо или второ място в състезанието за шефския пост на ООН..

Има ли някой, който да не знае, че решението е на Борисов? Да вдигне ръка. Няма? Ок. Всичко е ясно.

Тандемът Борисов-Първанов бди над своята непоклатимост дори и когато се клати в бурни международни води от обстоятелства, доста по-силни от тези двама титани(ци) на “лявото” и “дясното”. Прегърнати , двамцата повръщат в момента, но върху околните, пазейки се да не изцапат “другарчето” от ляво или от дясно.

По-смешен издайнически гняв от този не може да се измисли.

28 мнения за “Титани(ци)те на “лявото” и ” дясното” Първанов и Борисов пак се дуелират с дървени мечове”

 1. Театърът може да се окаже още по-завъртян. Още от самото начало беше ясно, че Бокова е кауза пердута. При това положение защо Русия залага на гарантирано губещ кон сега, когато и трябва силно влияние в ООН след чудовищните бомбандировки в Сирия и мнението на разследващите, че тя е виновна за свалянето на пътническия самолет в Украйна? Нещо не се връзват нещата. Дали това с Бокова е било само димна завеса за лансирането на Сталинка? Бсе пак отчетете, че КриСталинка както нейните колеги Румен Гечев и Стати Статев от УНСС също отива на специализация в САЩ. Първите двама ДС ги вербова веднага, а на нея и се разминава. Как става този номер? Да не се окаже, че тя е направо на центално подчинение в Москва?

 2. Quest | септември 28, 2016, 20:06
  Чудесен коментар и напълно логични въпроси!

 3. Поздравления и от мен за статията на Иво! Брилянтна във всяко едно отношение.
  ДГД за папка гоце и баце от една долна, мръсна гад!

  Трайчо Трайков-Президент!

  послепис
  Ако е вярно, че аецка цачева е кандидатката на гербавите за президент не виждам кой нормален би я предпочел пред ТТ.

 4. Бокова е мюре на путин. От самото начало беше ясно. Играят същата игра, нарича се диверсия, както за ЮНЕСКО когато бокова беше истинският им кандидат. Рашките са прозрачни за който ги познава.

 5. И Бойко Борисов и Георги Първанов и хиляди около тях са комунистически функционери и продукция на комунистическата смрад БКП-БСП.

  Те по произход са комунисти,въпреки че могат да кажет днес че са леви,а утре -десни.

  Нещата са елементарни до полуда-и дясното и лявото в България са измислени и безстойности понятия.Но дори и да ги има в някаква степен,двете са комунистически.

  Александър Йорданов даде кратък и невероятно точен коментар по повод комунистката Ирина Бокова.Той не употреби за комунистите абсолютно никакви епитети и квалификациии- използваше само единствено правилната дума за тях-комунистите.
  Е,точно той ли не знае за кого говори и кои са те.

  Ако Бойко Борисов хипотетично стане председател на АБВ,а Георги Първанов председател на ГЕРБ,разлика няма да има никаква и няма да има отливи и приливи на членска маса.

  И двете партии са прокомунистически и проруски.
  Дори ГЕРБ като че ли са по-комунистическа от АБВ.

 6. И какво, направо да поиска оставката на ББ. Много му е нисък импакта на Гоце, за да иска изобщо някакви оставки. Гледах спявката на АБВ по Канал 3, просто сълзи и сополи. А пикаещия във фонтана даже каза, че е редно КГеоргиева да си подава оставката като европейски комисар, защото е вече номинирана.

 7. като знам парванов на кого е на подчинение и чии мераци задоволява ми е жал за батманчо.

 8. Кристалина: ” В края на 80-те години е сред малцината избрани преподаватели във ВИИ „Карл Маркс”, получили възможност да специализират на Запад. Един от явяващите се с нея на конкурса е Румен Гечев, който, преди да замине през 1987 г. в Илинойския университет, става секретен сътрудник на ПГУ-ДС, отдел 10 (свръхсекретен щат) с псевдоним „Економов”. Сегашният ректор на УНСС Стати Статев, който също като нея по същото време отива на едногодишна специализация в Бостън, подобно на Гечев е секретен сътрудник с псевдоним „Стойновски”.

  През 1987-1988 г. Георгиева е в Лондонското училище по икономика. В началото на 90-те щатската фондация „Фулбрайт” организира конкурс, който се печели от Румен Гечев, Стати Статев и… Кристалина Георгиева. Първите двама се връщат скоро, докато Георгиева остава

  в САЩ на дългосрочна специализация.

  Трябва да си паднал от Марс, за да не зададеш най-естествения въпрос: как така Гечев и Статев са разкрити като ченгета от Комисията за досиетата, а биографията на Кристалина е кристално чиста? По каква логика двамата икономисти са вербувани преди заминаването им на Запад, а дамата е пощадена от тайните служби, и то при положение че командировката й е по-дълга?”

 9. То аслъ и за това е това театро от БСП/комунисти/,че са против,за да ни вкарат в капана.

 10. Кой кат нази. Има цели континенти без един-единствен кандидат, ние цели двечки соцноменклатурни каки. баце, който ако МУ вярваш, има и такива, матРиял ги нарича слънчо, реди дневният ред на планетата, направо даде шах и мат на оон-ето.
  Сега, след като ирина ЛАЙНАРОВА ще играе соло, какво става с парите които МС гласува за кампанията й. Щабът, все кадри от “такова беше времето”, кадесар до кадесар още ли е на държавна хранилка.
  Питам аз и отговор не чакам. И понеже думата, дума отваря и когато не иде реч за пари, ерго говорим за много пари, миналият понеделник, 26 того, бочко беше разпоредил, щото не бил само “пощенски гълъб”, на Брюксел да преведе на София едни 160 милки евраци. Пристигнаха ли мънитата и ако да заминаха ли по предназначение. За Император Тиквоний банкянски половината, 30% за “касата” на цвъчко, каквото и да означава последното и 20% за бутофорно продължение на оградата. Дежа вю.

 11. България имаше три болестни паразита в последните 15 години – Доган,Първанов и Борисов.
  Свързани потайно от мафията,смучеха кръвна и и я правеха неадекватна,объркана,полужива.
  Първият отпадна .Останаха другите двама.
  Трябва хирургическа намеса за премахване на паразитите Борисов и Първанов за да се оздрави България
  Половин час ще ми трябва да изброявам бедите нанесени на България и изчислени съответно в милиарди от тези негодници.Вие ги знаете ,пък и аз нямам време.
  По най бързият начин трябва да изчезнат от политическият хоризонт на България.
  Заедно с държавният им покровител Цацаров и медийните им слуги,които манипулират народа.
  Такъв резил няма никъде по света.
  Да държиш на власт хора,за които се се гърми непрекъснато ,че са престъпници.Най малкото е да ги лишиш от власт.
  Снощи бях на среща с кандидат президентите Трайков и Събев.
  Други хора ,друг манталитет,друго излъчване,ерудиция.Познаване на световните проблеми и мястото на България там.
  Тепърва ще се говори за тези хора.Те са новата надежда.
  Девизът им е

  СИЛНИ , ЗА ДА СМЕ СВОБОДНИ.

  Какво повече.Нова надежда.

 12. Като знаем бойко колко е “независим” от путин, никак не е трудно да разберем, че и новата кандидатка за шеф на оон му е спусната от москва! Сега се разиграва един панаир за пред хората, а иначе и двете са удобни на русия! Руснаците са свикнали да играят с белязани карти и да вадят от ръкавите си колкото им трябват аса, или валета!

 13. по-вероятно е Борисов да е под контрола на Първанов отколкото да са в равноправни отношения какъвто е тона на статията. 😉

  не за друго ами партията винаги се е опитвала да контролира службите, а службите винаги са ламтяли за административна власт. Това е от времето на Берия и Сталин. В момента службите са на власт (ББ, Путин паралели между тях – бол).

 14. Докогато тайните служби не бъдат премахнати по законодателен път и на бивши служители не им бъде забранено да се занимават с политика ще става по зле и трагично.

 15. Точно така е!!! Знаем, че от години г-н Инджев го повтаря. Браво за това, дано да го прочетат повече хора. Ще доживеем ли автора да бъде допуснат да го каже на всички българи в гледано телевизионно време.

 16. “Мечтая за такава България, в която пожарникарите ще бъдат само пожарникари.”
  Госпожо Савова, поздравления от последното опаковане на МОЧА с черен креп на 9 септември. Дано да остане последно!

 17. Имам предвид да не се налага повече опаковане, защото МОЧАТА ще бъде съборена.

 18. Аз мисля,че Д.Митов трябваше да си подаде оставката, когато номинираха Бокова, а Гоце трябва да бъде разследван за огромните разходи по Белене – без договор,за разходите по Бокова,която е като Белене – финансова дупка.Боко разследван за Белене, БТК,КТБ, Булгартабак , Бокова.

 19. Да не забравяме,че именно Първанов се беше обадил да ходатайства за Мишо Бирата,пък в крайна сметка го отнесе ББ,който услужливо си затрая докато го ядяха Манолова и Нинова.Субординация…

 20. @ IVAN KONSTANTINOV:
  Нормално. Досието на криСталинка и чисто, просто защото не е била верот ДС. Тя е кадър /спяща клетка/ на ГРУ.

  ТРАЙКОВ & СЪБЕВ – В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!

 21. Простете! Проблем с клавиатурата. Да се чете:
  Досието на криСталинка е чисто, защото не е била вербувана от ДС. Тя е кадър /спяща клетка/ на ГРУ!

 22. До Павел Тинкош.
  Абсолютно! Така и царичокът мони, мадридскичт мошеник излезе “чист”. На вип агентите на кремъл досиетата се пазят в масква.
  Дежа вю!

 23. “България имаше три болестни паразита в последните 15 години – Доган,Първанов и Борисов.” ???

  Сериозно, само трима ли са ??
  Защо тогава виждам техни подобия на всеки метър от Родината си?! Или може би ония мръсни гадини са се клонирали а ?
  За съжаление, моето виждане е малко по-комплексно. И ще ви го кажа. Всеки политик, стоящ на върха не е нищо без онези, които стоят отдолу на пирамидата. Ако тях ги няма и оня дето е на върха няма да го има. Той е рафинирания продукт на техните идеи, мечти и култура. Робите винаги си избират Господар а свободните човеци – Приятел и Колега! Разберете това и тогава ще ви се изясни, защо Бог работи с малките неща. Защото те са тухлите, които изграждат една сграда или машина и организъм. Когато промениш тухлите и машината ще промениш. В момента много Българи просто не осъзнават, колко е важно да бъдат Борци и Победители за Добро. Ние се научихме да вярваме, че Злото е по-силно от Доброто и това ни яде главите всеки ден. Когато някой добър човек излезе напред, Българина си казва, ха тоя Глупак къде е тръгнал да пикае срещу вятъра и вместо да направи и той крачка напред за подкрепа, прави крачка в страни, за да се наслади на “сеира”, който ще последва, когато Господарите сдъвчат Нещастната Душа дръзнала да направи крачката. Затова и няма скоро да получим водещ политик, който да е Приятел и Колега! Ще получаваме само Господари, Крадци и Разбойници, родени от страха и простотията.

 24. Този път Павел се изложи-ГРУ не вербува подобни личности.

 25. А и докато си говорим за Господари и Слуги, ето че посегнаха и на децата ни!

  Бизнесът поиска “крепостни” студенти

  Прочети още на: http://www.dnes.bg/obrazovanie/2016/09/30/biznesyt-poiska-krepostni-studenti.317111

  Господарите, поискали децата ни да им служат като роби, защото били инвестирали в тях ???
  Опааааа я виж ти! Толкова са нагли и нахални, че нямам думи. Тези Крадци били инвестирали ??
  Как може такива НАГЛИ ЛЪЖИ, които между другото са подкрепени и от идиота батбойко. Тези крадци нищо не са инвестирали. Данъците ги плаща Българския Народ и ние оцеляваме въпреки тази мръсна и гадна предателска утайка, която дотолкова се самозабрави, че освен че продава Родината иска и да направи децата слуги и то не с тяхните а с нашите пари, които те казват че били техни пари!! Копи-пейст от руската сган към българската сган, която е по-низка и от руската, защото доброволно им слугува! За съжаление овците и будалите, като почнат да падат в дупката няма да се осъзнаят, докато не стигнат дъното!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.