Бокова показа на Борисов, че не той кара влака ( на нейната московска кандидатура)

Ирина Бокова приписва неуспеха си като кандидат за върха на ООН на българите, които не са я подкрепили, макар онези, които я подкрепят непрекъснато да тръбят, че неподкрепящите я в България били пренебрежимо малка величина. И досега опитите на Бокова да се представи като жертва на някаква българска завист или противопоставяне ( с намек за биографията й и тази на родителите й) изглеждаха скарани с логиката. Още повече, че тук с такава биография е по-вероятно да направиш милиони и кариера, отколкото да потънеш ( от срам).

Пропадането й в гласуването обаче направи тезата й още по-несъстоятелна.

Гласовете на политици и коментатори с достъп до медиите в България, които сочеха истинската причина , поради която тя наистина не трябва да бъде подкрепена , могат да бъдат цитирани поименно. Толкова са малко. А и достъпът им до медиите е редуциран до епизодични телевизионни скандали, в които биват въвличани със задължителното доминиращо участие на гръмогласни викачи на повикване от редиците на петата колона на Москва.

Още преди 5 години описах в една от книгите си схемата, по която Бокова беше успешно монтирана от Москва начело на ЮНЕСКО. Да я припомня накратко.

Най-напред тя беше номинирана без каквато и да било дискусия и състезание в самата България от лицето на петата колона на Кремъл тук Георги Първанов през 2008 г. в разцвета на неговото всевластие като президент. След това руският участник в тази международна шахматна игра  Александър Яковенко беше жертван като офицер за отвличане на вниманието чрез негово “самоубийствено” предложение за подкуп към ЮНЕСКО ( за саможертвата беше възмезден с посланически пост в Лондон, където е и днес). Междувременно с мръсната метла на компроматите срещу конкурентите Москва разчисти пътя на аутсайдера Бокова и я доведе до победата.

Мога да се обзаложа, че тъкмо Москва е развързала кесията отново за някои от хвалебствията, които се появиха напоследък за Бокова в наистина престижни западни издания. Българските й другари просто нямат тази широта ( на пръстите в харченето).

Отново ще спомена също, че Бокова много добре си дава сметка колко е уязвима по темата за руската си връзка и поради това избягва да говори по въпроса, акцентирайки непрекъснато за “заблуда на противника”, т.е. на всички доверчиви лаици, незапознати с истината, че (шепа) българи й пречат. А в интервю за ТВ + през януари направо излъга, че Яковенко бил “силна кандидатура”, т.е. едва ли не е бил силен конкурент за нея, макар той да отпадна в самчото начало, след като публично предложи от името на работодателите си 20 милиона на организацията, ако бъде избран.

Стигаме до логичната развръзка, когато в самата Русия трябва да обяснят сега какъв е проблемът. И ето че най-сетне това се случва, когато руското смокиново листо падна.

“ …политологът Екатерина Шумицкая “обяснява защо решението за смяна на кандидата изглежда изненадващо само на пръв поглед”.

“Българският печат отдавна раздухваше слухове за такава рокада, предвиждаше се точно този вариант за смяна, затова тук няма нищо чудно. Фактически може да се предположи САМО ЕДНА  ПРИЧИНА( курсивът мой- ivo.bg) за тази ротация – Ирина Бокова бе наричана проруски кандидат”, заявява Шумицкая…” ( Цитатът е от днешна публикация в OFFNews, в която заглавието констатира, че руските медии прогнозират правителствена криза в България заради Бокова).

Точно така, само една е причината. Никакви “български пречки” няма в България, където очевидността на проруската й кандидатура не спря потвърждението на нейната номинация въпреки театралното вътрешно противопставяне на днешната власт срещу вчерашната, която я издигна.45742_660_370

 

НА СНИМКИТЕ: Бокова с прегръдка в синьо костюмче с “десния Борисов”  и с червено, с др. Пламен Орешарски- за всекиго по нещо!

Ирина-Бокова-Пламен-Орешарски

 

Рускинята Шумицкая, за разлика от Бокова, назовава реалността такава, каквато е. Бокова се натъква на съпротива именно като руски играч, но не от страна на българските власти, които покорно я номинираха въпреки това, а от онези, които гласуват в ООН срещу покорно номинираната от София кандудатура на Москва. http://ureport.bg/52532/2015/01/09/politika/bulgaria/boyko-borisov-podkrepya-bokova-za-shef-na-oon

А че е подло Борисов да се крие зад тях, по този въпрос спор няма.

Да сте чули поне намек от страна на премиера Борисов по темата за руската зависимоскт на Бокова? Тепърва ще става интересно обаче как ще увърта в обясненията си защо Бокова, която прегръщаше, отвърна на заявката му с номинирането на втора българска кандудатура с отказ да му се подчини като се откаже. Друг е началникът й. Това му казва тя чрез жеста на презрение към неговото решение. Което ( поне засега) се посреща от него с издайническо смирение.

Истинските кадрови решения в България и за България се взимат в Москва и от нейната пета колона, а Борисов може само да подсмърча и да се пази да не предизвика гнева й. Което и прави, проявявайки нетипично за него “търпение” към толкова демонстративно неподчинение.

Ако става дума за някой горски, позорящ ГЕРБ със съучастието си в отсичането на няколко дървета, храбрият премиер на секундата щеше да разпространи във фейсбук съобщение как лично го е прегазил с нареждане да бъде уволнен на мига. За Бокова обаче само мига на парцали като ученичка, която знае, че прегрешенията й са известни на др. директор и е по-добре да продължава да му прави мили очи, отколкото да му се репчи.

Нашият премиер е по “великите дела” срещу невзрачни хорица. Но спрямо великите ( в неговите очи) противници или покровители е невзрачен човечец.

22 мнения за “Бокова показа на Борисов, че не той кара влака ( на нейната московска кандидатура)”

 1. Задавам си въпроса , защо на българите ни е нужно , а се вижда и много важно ,да оглавяват ООН?
  Представяте ли си , като обявят ,че българин е Генерален Секретар на ООН ,какви стресови тръпки ще побият окрадените от българи западняци , на кой автомобил на кой кредитна карта…и там каквото има за крадене .Тези които разровиха гроба на Чарли Чаплин ли , ще попитат неосведомените къде се намират това , българите ?
  Някои ще възкликнат- тези и до ООН ли се докопаха ,мафиотска напаст!

  Ха дано, като се уредим с този пост, ни е по-лесно да се измъкнем от аутсайдерските места по всичко.
  Макар ООН да е като нашето президентство- голяма титла , без реална ефективност !

  Лесното ни влече нас българите, ако може така някак да ни се случат висок стандарт и уреден живот , въпреки потресаващата некадърност !

 2. Хич не му е лесно на бат’Бойко. Поставете се на негово място. А не сте се подчинили, а сте пили полониево кафе. Историята ще го покаже някой ден.
  ТТ президент!!!!!

 3. За мен с Бокова бе изигран същият гамбит както с Яковенко.
  Истинската руска кандидатура е КриСталина Георгиева.

 4. Бойко Борисов си е един невзрачен човечец, напъхан на поста министър-председател на Република България, с бандитско минало на мутра и рекетьор. Няма как такъв екземпляр да се репчи на началниците си (по Борисов).

 5. Точен и изчерпателен коментар господин Инджев!Можеше обаче най-отгоре отново да публикувате снимката на Бокова с върховния й началник,на която двамата гордо позират закичени с георгиевски лентички.За да не забравят хората чия е основната “заслуга” да се излагаме пред света.

 6. Кристалина /ама че име/, дотолкова лакома за власт, че и елементарна гордост няма.Все едно я вадят от резервната скамейка , и то за втори път.Нали уж заемала много престижен пост в Европа?Малко ли и е?И като я изберат – какво?А как се стикова с Боко.Ужас.Една от женския му антураж.С какво помогна България да стане правова държава- с нищо.Не помня да е разкритикувала липсата на реформи и въобще бойковизма в България.Просто си е една кариеристка от комунистически тип.

 7. Кремилският гном лилипут.ин-162 санти иска да изтемари западняците курвенската. Мюрето ирина ЛАЙНАРОВА изпълни мисията си. Крайно обтекаемата сталинка георгиева е козът дето го вади сега от ръкава. Дет казваха в “Оркестър без име” “иска да цака с топла бира”. Не вярвам насителите му се на “многоходовките” САЩ, Великобритания и дори Франция да клъвнат.
  Ще да видим!

  Трайчо Трайков-Президент!

 8. А пък Курнелия Нинова колко е сръчна в произвеждането на правителствена криза.

 9. Донякъде извън темата, но колеги ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ!

 10. Тъй като винаги чета форума много внимателно и помня „като слон” предишни постове (понякога дори без да искам), стигам до извода, че освен медийният политолог българомразец от пловдивския ПУЦ доц. Иво Хрыстав, пръскащ злост и отрова по всички „български” медии, и нашият форум се е сдобил с един подобен (българомразец). Намирам го за по-отвратително от псуване в ефир или на друго публично място!

  Този път не искам да премълчавам, защото то е все едно да се съглася милият ни, отруден и измъчен български народ, доведен целенасочено до оскотяване от наши и чужди властници, да бъде НЕЗАСЛУЖЕНО осмиван и унижаван !

 11. ‘… тъкмо Москва е развързала кесията отново за някои от хвалебствията, които се появиха напоследък за Бокова в наистина престижни западни издания’ За мен поне е смущаващо е да наричаме ‘престижни’ западни издания, които се продават точно както се продават и българските. Така ли те дават пример за истинска журналистика или ‘престижни’ се отличават от останалите вече само с това, че се продават за повече пари от другите. Руската пепелянка бокова започва да изглежда съвсем естествена в това блато, в което ориентирите на света изчезват като сняг под пролетен дъжд.

 12. Към SMS:
  Колкото си по-близо до облаците, толкова по-често ще привличаш гръмотевиците.

  Огнян георгиев, людмила, Иво хрьiстов, толстолоб………………….., кои са те? Никои, или в най-добрия случай агенти на Ариман. От 165 год до сега, ние БЪЛГАРИТЕ водим тази битка със злото без почивка, и никога не сме заставали в неговите редици. Точно обратното, дори губейки държавен суверенитет ние никога не загубихме вярата, че нашия единствено правилен път е този на ДОБРОТО, и ежедневната битка със ЗЛОТО.
  Да си свободен и да обичаш за тях е непознато. Затова те мразят и злобеят. Защото подсъзнателно усещат, че ги превъзхождаме. Защото подсъзнателно усещат, че разликата между тях и нас е от порядъка на светлинни години. Това ги изкарва от лицемерната им всекидневна същност и вият и хапят, и с това много ясно показват, без да разберат, че тяхното развитие е преустановено при александър невски, и което те никога няма да напуснат, освен ако не се случи огромното чудо. Да признаят БЪЛГАРИТЕ за своя ПРОСВЕТИТЕЛ.

  Непозволявайте незаслужените, обидни, злостни и несправедливи думи към нашия, както казвате Вие “милият ни, отруден и измъчен български народ” , но и за това ВЕЛИК НАРОД , да Ви нараняват. Отнасяйте се към тях снизходително и благосклонно с добрина и търпеливост, така присъщи на този чуден наш народ БЪЛГАСКИЯ, а когато е необходимо спомнете си за КАН КРУМ. Ние знаем какво е беда, какво е нещастие и какво е зло, но за разлика от много други нашия път е бил и ще бъде само пътя на доброто, пътя към БОГ. Това е нашата непобедима сила. Това е нашата ОРЕНДА дадена ни от ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ, която ни пази, защитава и вдъхновява.Смисълът на живота ни.

  Тяхната свирепост и техните ругатни ще нарастват с всеки изминат ден, защото времето им свършва. Защото колкото и да е мъчително и бавно, все пак БЪЛГАРИЯ се откъсва от смразяващата, задушаваща и отровна прегръдка на днешния Ариман-руския комунизъм.

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 13. Към Saratov:

  Продажници, уви, се намират навсякъде. Примери? Путин си напазарува цял (бивш) германски канцлер и други подобни. Какво остава за журналисти, като Лари Кинг, бивша звезда на СиЕнЕн, купен да обслужва руската пропагадна в съответната руска телевизия, изнасяща на Запад долнопробна пропаганда.

  Апропо, не ми е известно нещо подобно с обратен знак. Не че западняците са някакви ангели, но не съм чувал да си пазаруват по руския начин пропагандисти.

  Вбесените от моята позиция русолюбци ми вменяват подкупност като противник на Кремъл ( защото съдят по себеподобните си). Мога само да да им кажа, че не са познали.

  И знаете ли защо развитият Запад не си прави труда да инвестира в пропаганда по подобие на комплексираната Русия ( не е само заради принципи)?

  По една видна причина: държавата САЩ, например, се бори как да ограничи наплива на стотиците милиони жители на планетата, копнеещи да живеят и работят в САЩ. Защо да ги котка в руския смисъл на думата? Пет пари не дават американците дали ще ги харесваме. Мигрантският натиск върху ЕС, каъквто няма към Русия ( уж голям защитник на страдащите сирийци), доказва същото.

  Стотици милиони, вкл. българи и най-вече руснаци, се борят за привилегията да станат американци.

  Обратното: никой, освен разорените след кончината на СССР жители на бившите съветски азиатски колонии, не се натиска да се заселва в Русия ( българите насила са били присаждани там през миналите векове- за нуждите на империята).

  Това се отнася и до болната от изкуствено заразяваната с русофилство България. Болните тук бълнуват “Русия, Русия”, но в реалния живот, извън сънищата на отровеното им (под)съзнание, изобщо не желаят да отидат да си консумират бълнуването в обинтована земя Русия.

 14. Евгени Михайлов нарича Анжел Вагенщайн – “Джеки”, а Радой Ралин го беше преименувал – Анжел Вагенщази!

 15. Коментар на това което написах , което патриотарите не разбират.
  (Задавам си въпроса , защо на българите ни е нужно , а се вижда и много важно ,да оглавяват ООН?)
  -Важно е да се задават въпроси и да се търсят отговори ,така се развива мисленето и анализа , и нещата стават по ясни.

  (Представяте ли си , като обявят ,че българин е Генерален Секретар на ООН ,какви стресови тръпки ще побият окрадените от българи западняци , на кой автомобил на кой кредитна карта…и там каквото има за крадене .)
  -След промените , много българи сформираха банди за крадене на коли от западните държави.Крадяха се нови скъпи коли.Митници , граници, полиция, адвокати …….всичко си беше верига за крадане.В една такава група беше и синът на Филип Боков,Хванаха го испанските власти.Имаше групи свързани разбира се с държавните служби , за фалшифициране на пари(случаят в Петрич-толериран от ДПС),производство на наркотици, фалшиви документи, фалшиви кредитни карти……Всичко това са вериги от изпълнителя през боса , чиновника ,магистрата , политика.Краденето беше бизнес , като и сега, но вече на ниво институции.Защото овързаните като черва , някогашни дребни играчи вече управляват.Затова спряха и убийствата.

  (Тези които разровиха гроба на Чарли Чаплин ли , ще попитат неосведомените къде се намират това , българите ?)
  -Това е факт и се помни , те за разлика от нас имат памет за важните неща, но действително не се знае много за България, то е главно негативно.

  (Някои ще възкликнат- тези и до ООН ли се докопаха ,мафиотска напаст!)
  Докопаха, да това не са олимпийски игри за да се покаже воля, труд, възможности, а сделка в която българите изобщо не фигурират.Става това което се споразумеят влиятелните кръгове и то не ,че им е толкова важно ,а за да покажат тежестта си.
  Да държавата се управлява от мафия и това всеки го знае.Ако се предположи ,че спечелилия кандидат е представител на държавата (което е грешно разбиране) то ще излезе, че българската мафия-държава е взела и този представителен пост.
  (Ха дано, като се уредим с този пост, ни е по-лесно да се измъкнем от аутсайдерските места по всичко)
  -Уредим , да уреждане е нагаждане е , защото сме действително лош пример и може би искаме да ни забележат, като палета които се умилкват.Както усещат всички ,това е доста унизително.Не аз ,с изразените с думи мисли в мен съм причина за това.
  Аутсайдери , да , това са факти.Тук кухият, помпозен патриотизъм не помага, а осъзнаването на реалностите и търсенето на причините .Хайде да не се сравняваме с Чехия.Турция и Русия , отношенията с които са ни проблем , имат по-висок БВП на човек от населението от нас.
  (Макар ООН да е като нашето президентство- голяма титла , без реална ефективност !)
  ООН не може да реши важните проблеми по Света.Това е отживелица.
  Решенията се вземат от финансовите общности-лобита, а те управляват политиците.

  (Лесното ни влече нас българите, ако може така някак да ни се случат висок стандарт и уреден живот , въпреки потресаващата некадърност !)
  -Започва се от производство на гайки и болтове, след това се продължава с детайли от машини, след това се произвеждат и машините.Така се постигат успехи , с цел ,постоянство и усилия.
  Какво става тук.Играта е груба и на едро и не става въпрос за гайки , а за нефтопроводи , веи, газопроводи , хъбове и фалирали от тази лудост банки , за да могат българите да платят масрафа.През 2007 правителството на Станишев прие закон, който гарантира изкупуването на ел енергията от веи по 80 ст/кWh.
  За сравнение от конвеционалните източници тогава беше 9 ст/кWh.
  Тогава си казах, тези са безумници , ще фалират енергетиката.Но сгреших , не фалира енергетиката , фалира банка.
  Пръснаха се милиарди , за нищо , за паметници на некадърността.
  В това време другите държави инвестираха в развитие.

  През годините българите избраха да ги ръководят , Сакскобурготски ,Станишев, два пъти Първанов,два пъти Борисов.Доган е недосегаем и все така добре охраняван разпределител.
  Днес българи са избрали вече неизвестния президент на Борисов,Те избират редовно ,Сидеров и групата му, случайности като Бареков и групата му , Каракачанов и групата му,осладилата се власт на Симеонов, много продажни СДС-та през годините видяхме и редовните БСП-десни.
  Това излъчват българите … , това избират… ,такава е обществената им воля да уредят живота си и бъдещето на поколенията.
  Това е реалността и ако някой ни купува или ни влияе , отново това зависи от българите.
  Въпрос на обществена зрялост , която все още не притежаваме.
  Хубавите неща не стават с високопарно патриотарство и молитви към Бог, който я го има , я го няма !

 16. Драги НИК,

  Ама чакай,какво е това комунистическо предаване на Евгени Михайлов,темата беше филма на двете дами и комунистическия атентат през 1925г.а водещия запълни предаването с репортажи за комунистически функционери от БКП и АСО и особено ласкав и фамилиарен беше към комунистическия терорист Анжел Вагенщайн,наричайки го “Джеки”.

  Днес последния е най-големия циник-комунист,запалил една фабрика в София,нанасяйки големи загуби на държавата,собствениците и работниците.
  Точно него “антикомуниста Евгени Михайлов” нарича така мило Джеки.

  Аз съм покрусен,досега смятах,че Г-н Михайлов е изключително достоен човек-антикомунист,а той пуска на зрителите космати,брадати,седящи и стояши,пушещи и пиещи комунисти,които искали да обновяват комунистическата партия,а пък ти казваш “Това не трябва да се забравя”.Комунисти да обновяват други комунисти.Това само българин може да измисли и задължително комунист.
  Аз бих казвал,че това не трябва да се гледа въобще.
  Истински антикомунист не се впечатлява от такива комунистически буламачи.
  Направо съм потресен.

 17. Абе “агнян гэаргиэв”,

  Май имате проблем с това да сте българин (дали?) по кръв, език и произход, видно по стръвта, с която така тънко-жлъчно не пропускате да оплюете всичко българско в почти всеки ваш пост(съфорумците SMS и TERVEL ясно са ви го казали).

  Не се стресирайте и депресирайте толкова, поправимо е – написвате едно заявление свободен текст до “канцелярията” на бялото мишле-“атлантик” плювналиев и в 3-месечен срак се освобождавате от тъй додеялото ви българско гражданство.

  После може да вземете рАЗИЯтско такова. И не забравяйте, моля, да поканите с вас таска эрмэнкав, любамир каларав, волэн сидарав, явар куюмджиэв, антон хэкымян и още тоя-оня – “кампании ради”, ако ме разбирате.

  А докато чакате този звезден за душичката ви миг, не се обременявайте, тормозте и измъчвайте да четете и списователствате в този блог.

  Както казва за такива като вас коалиционният партньор, “Ай сиктир, бре, келеме!”

  Респект на Стопанина!

 18. Така , така , българите така правят , точно като теб ! :))))

 19. TERVEL, SMS, AEROFLOTE
  Я , сега извадете палките и набийте различно мислещите ! Та вие сте по- големи комунисти от комунистите !
  Така се е започнало , уж на шега през 1933 година !

 20. Към огнян георгиев и кудкудякащия след него без ник:

  Вие, различномислещ!? Я, слезте на земята. Според АЕРОФЛОТ Вие сте най-много един незначителен човек(келеме). Къде виждате тук палки , да не говоря за халюцинациите Ви с 1933г. Според мен сте един ХВАЛИПРЪЦКО, или ако използвам по-изискани думи подходящи за възвишената Ви култура-ЕПИГОН на фанариотите и сърбоманите на руска копаня. Един като Вас наскоро, въоръжен с боен чук, разруши паметната плоча на БЪЛГАРСКИТЕ войни загинали през 1916г. на Каймакчалан. ДРУМ И ДА ВИ НЯМА!

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР – ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!
  ТРЕПЕРЕТЕ НЕГОДНИЦИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.