Българските власти и медиите им мижат зад бурките си за спонсорирания от Русия геноцид в Алепо

В Сирия Путин върши днес същото, с което заплени мнозинството си сънародници и се утвърди като “твърд” вожд преди повече от 15 години чрез смазването на миниатюрната Чечня. Но нито политиците ни, нито медиите им у нас “забелязват” какво става.

768x432-2

Тук забраняваме със закон по същото време бурките, които и под микроскоп не се виждат в България като някаква реална заплаха за каквото и да било, но за компенсация на слепотата за руския геноцид в Сирия тези покривала на десетина женски лица ( толкова са констатираните носителки на бурки у нас, санкционирани по този повод) бяха превърнати във водеща занимавка за обществото.

Извън нашата путинофилска държава обаче руската агресия в Сирия е голяма(та) тема.

Алепо ли? Що е то? Ами питайте Борисов, той е бил там, нищо , че в неговата губерния България днес мълчанието за трагедията на (някога) най-големия град в Сирия кънти на кухо като гузен резонанс от необходимостта да си траем за всяко нещо, което би подразнило Путин.

https://ivo.bg/2010/04/25/нелепо-от-алепо/

Виталий Портников:

“Когато преди година Владимир Путин започна операцията в Сирия, руските, а и не само, медии, бяха залети от вълни на възхищение. Какъв смел ход! Какво неочаквано решение! Съвсем очевидно е, че с тази смела стъпка той, маргиналът, „отритнат” заради нападението над Украйна и окупацията на Крим и Донбас, отново ще бъде желан събеседник за всички световни лидери, стремящи се да решат сирийската криза. И, разбира се, да възстанови влиянието си. Ще му простят Украйна –  само за да умиротворят Сирия. Само да помогне да се справят с „Ислямска държава”!

Признавам, никак не вярвах, че ще се набута там. Преди няколко дни се натъкнах на една миналогодишна кореспонденция с един колега, експерт по американската политика и нейното задкулисие. Няколко месеца преди нахлуването в Сирия, колегата ме уверяваше, че то е неизбежно,а аз отговорях, че не вярвам в подобно развитие. Защото Путин не само няма да реши украинския проблем, но ще си създаде далеч по-трудно разрешим – сирийския. Не можех да повярвам, че Путин и неговите съветници са толкова недалновидни, че поставят тактиката над стратегията.Сгреших.

Година след началото на сирийската операция, мисля, че последствията, дори частично, са ясни и на самият Путин. Няма никакво подобряване на руско-американските отношения. Точно обратното – те се влошиха. Дори  Съединените щати да не се откажат от сътрудничество с Русия по Сирия, очевидно е, че двете страни не са съюзници, а противници. Западът не възприема Русия като “борец срещу тероризма”, а като държава, която извършва военни престъпления.

Сравняват Алепо със Сталинград, Путин получава отворени писма, милиони западни телевизионни зрители и интернет-потребители виждат на живо страданията на хората, което означава, че времената, когато Русия беше приемана като партньор, или най-малкото, като държава с подобна визия за хуманизма и цената на човешкия живот, са минало. И политици, които лобират за руските интереси – за много пари или дори от много голяма глупост, скоро няма да останат. Ще избяга даже Марин Льо Пен. Всеки има нужда от избиратели.

Не сполучи и опита да се реши украинския проблем на фона на  “необходимото участие” в Сирия. Дори бих казал – стана точно обратното – санкциите, които са наложени за действията на Русия в Донбас, вече се използват за натиск по сирийския въпрос. Напълно е вероятно да се появи единен санкционен пакет, в който да бъдат включени и средства за натиск върху Русия, за да се идентифицират и подведат под отговорност заподозрените в унищожаването на малайзийския “Боинг”. През следващата година ще знаем имената на тези храбри рицари, и не е изключено Владимир Путин и Сергей Шойгу да предвождат списъка на палачите.

Това трябваше да очаква Путин, когато реши да помогне на Асад. Явно Афганистан не го е научил на нищо? Или е забравил какво се случи на страната, управлявана от изкуфели лидери, решили да се пекат в афганистанския котел? Защото, не забравяйте, че разпадането на Съветския съюз, по версията на Путин, е най-голямата геополитическа катастрофа на ХХ век. Защо, Владимир Владимирович? Искате да се повтори?

Защото след това – уверявам Ви – ще става по-зле. Всякакви необмислени тактически стъпки ще се превръщат в стратегически провал. Путин с оскъдния си икономически потенциал и деградиращ управленски и аналитичен апарати, се озовава лице в лице с раздразнената Америка, чието ръководство се убеждава  в липсата дори на призрачен шанс за споразумение – следователно ще оказва натиск.

Бягството от Сирия, на практика, е смъртна присъда за Асад и неговите главорези, бягството от Донбас, всъщност, е смъртна присъда за Захарченко, Плотницки и техните бандити. Това Путин не може да си позволи – тогава каретата “велика сила”  преждевременно ще се превърне в тиква. Но проточването на авантюрите в Сирия и Донбас означава да изложи населението на  риск от пълно обедняване – тогава за какво ни е тази „малка и победоносна война”?

Най-лошото тепърва предстои. Защото всеки изход от сирийската кампания, е начало на терора. Ще има бойци, които ще отмъщават. Може, разбира се, да негодуват от факта, че  американците предупреждават за това, но е толкова просто – терорът ще завладее страната, чиито служби за сигурност са в състояние само да уринират върху снимки и да се борят срещу инакомислещите или помежду си. Това няма да бъде полузабравения чеченски терор, контролиран и инспириран, а  истински – фанатичен и жесток. Такъв, какъвто изпитаха европейците – ще се случи многократно в руските градове и ще доведе до ожесточена конфронтация с мюсюлманските общности: ще се опитат да ги прогонят, но не по европейски.

Този апокалипсис – бедност, терор, смърт, война на всички срещу всички и безславно разпадането на държавата – ще бъде най-голямата, така да се каже, геополитическа катастрофа на XXI век. Това ще бъде лавровия венец на управлението на Владимир Путин.

Още с нахлуването в Сирия всичко това беше предопределено”.

Виталий Портников, 30.09.2016

grani.ru

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

Още по темата : http://clubz.bg/45125-g_n_prezident_vie_unishtojavate_siriq_unishtojavate_rusiq

15 мнения за “Българските власти и медиите им мижат зад бурките си за спонсорирания от Русия геноцид в Алепо”

 1. Бойко Борисов и Цветан Цветанов никога не говорят срещу Путин и Русия. Може да кажат нещо срещу Първанов, БСП, ДПС, но НИКОГА срещу Путин и Русия!

 2. Много подходящо название за задунайският вилает НРБ е – Буркина Фасо , която означава – „земя на правдивите“!!!
  И с това съвсем не искам да обидя истинските жители на африканската страна , като ги сравнявам с тукашните “правдиви” рублофилски суки на валутна издръжка от кремъл.Защото по много показатели истинската Буркина Фасо , особено по демократичните показатели е съвсем сигурно МНОГО преди колониалиситически Буркино-Булгаристан!
  “Правдива” колония на “прaвдивославната”, направо буркинославната туПлерИАЛИСТическа метрополия на ХУНТАратор туПлер.
  Това се вижда и от “медийното” “отразяване” на геноцида в Алеппо. И преди 4 години от ТВ7 “отразяваха” ,чрез “специално командировани” “журналисти” и дупетати започващата религиозна гражданска война в Сирия , поканени от тирана-узурпатор и военен престъпник асад и телевизия за пропаганда на Хизбулах.
  А откакто започна засилената “подкрепа” на ХУНтаратор туПлер за марионетката му асад преди година, вече на терена в Сирия се стовари и цялата му армия от буркинославни “журналисти” и пропагандИАЛИСТи. И сега освен “колегите” от TV Хизбулах, има и огромен брой буркинославни “колеги” и от RAZIя ,които могат да “по(д)канят” своите колониалистически “колеги” от НРБ, които да продължат “журналистическите” контакти на ТВ7 от преди 4 години.
  П.П. Както можеше и да се очаква буркинославният ХУНТАратор туПлер само продължи гражданската религиозна война в Сирия. Ако не се намесваше никой в Сирия асад щеше да падне още преди 5 години, през 2011г.. Но дори и с подкрепата на ислямИстки Иран и терористите от Хизбулах и Ирак, асад щеше да падне точно преди 1 година, когато туПлер се намеси, за да ги спаси. Но и с него , войната само се задълбочи и много “груз 200” потегли и ще потегля към RAZIя без никакви изгледи за края й.
  Вече 6 години асад унищожава и убива обикновените сирийски сунити(които съставляват над 80% от сирийците!) ,
  с подкрепата на терористите от Хизбулах и други шиитски терористични организации от Ирак и Афганистан, вместо да бомбардира ИДИЛ! Даже Алепо от изток е обсаден от ИДИЛ , но асад и туПлер не ги бомбардират тях , а градските квартали на Алепо. Това показва, че туПлер е спонсор на ИДИЛ , след като използва ИДИЛ за окупацията на Алепо.Освен това туПлер като “антитерорИАЛИСТичеси” главатар не казва нищо за съзническите си ТЕРОРИСТИ от Хизбулах,с които извършва военни престъпения срещу човечеството в Сирия.
  С какви “терористи” се “бори” ХУНТАрИАЛИСТическият бандитски главатар туПлер щом като негови съюзници са най-глоемите шиитски ТЕРОРИСТИ от Хизбулах, и най-големите сунитски терористи от ИДИЛ?!?!?……
  буркинославният туПлер се сдружил с най-големите ТЕРОРИСТИ в света ,пък казва че се “бори” с тероризЪма?!?!?
  буркинославният ХУНтаратор казва ,че е най-буркинославнияТ треторимски наследник, а воюва заедно с най-големите “религиозни” фанатици и терористи в света – Хизбулах и ИДИЛ?!? В добавка към ислямИстките си съюаници от Иран?!?!?…..
  Това ясно показва , че ХУНТАратор туПлер е истинскияТ буркино(праведен)славен галаватар на тиранизма, диктаторизма,ислямизма и тероризма в Сирия!

 3. Първо, да попитам. Наистина, не знам, не съм чул, има ли комшийска страна която законодателно кат нас да бори бурканосителките. Или беще необходимо т.н. НС освен по плащането от никого невидяните руски ядрени реактори за гьола Белене и по маргинален за темите на България “проблем” да прояви единодушие. В името на лозунга пред официалният вход на сградата. “Съедението прави силата”.
  Колкото до превода на Васил Костадинов, благодарство за което, на статията на Виталий Портников ето как с други думи меката пропутинска медия газета.ру стига до същите изводи. Самото заглавие е култово.
  “Две войни вместо една победа”.
  С едно изречение от мен. Обратното броене за матушката е пуснато на мах.

  https://www.gazeta.ru/comments/2016/09/29_e_10222007.shtml#page12

 4. Най-важното,
  Трайчо Трайков-Президент!

 5. То бива дипломация от USA ама чак пък
  толкова: какво се церемонят с този “ботокс”.
  Да му свалят 4-5 самолета на земята и Путьо
  ще замръзне. Няма да посмей да отвърне.
  Ленинградския престъпник, ще преглътне и
  ще подвие опашка пред моща на велика
  АМЕРИКА!

 6. до sarafov: не бой се. няма да спим в такива
  кревати. NATO и USA -кроят шапката на
  Путьо. Почакай да минат изборите във USA.

 7. До БЕЗ НИК! Написах си ерия кода на selfona си ,доволен ли сте? Ако трябва да ви дам и остатака който не съм написал!IIC…..oIL. А колкото за тази снимка която господин Инджев показа.Тези УРОДИ барабар с ПУТЛЕР на ТРИБУНАЛ. Малко им са санкцийте, те трябва ВЪЗДУХ да не дишат.IIC…..oIL.

 8. Пак до БЕЗ НИК: Ще се радвам да се запознаем. Само не знам кога и как да се видим.IIC…..oIL.

 9. до AC/DC – сещам се за един скорошен случай от миналия ноември, когато ескадрилата на капитан Айше свали един.
  И помниш ли колко от нашите политици изказаха подкрепа?
  Помниш ли?
  Щото аз не си спомням, с изключение на един!
  И как след това цялата гнусна национал-болшевишка пасмина се изреди из медиите месеци наред да го храчи!

 10. И застоялата вода е по-чиста от застоелите се държавници. /Радой Ралин/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.