Борисов издигна конкурентната на Румен Радев по русофилска линия Цецка Цачева

На предстоящите президентски избори няма интрига. Всички кандидати, без Трайчо Трайков, който говори на ясен евроатлантически език, шикалкавят с повече или по-малко ясен руски акцент. По този начин петата колона на Москва си е подсигурила победата, освен ако единственият автентичен десен кандидат не ги изненада, стигайки до балтаж срещу проруския кандидат на ГЕРБ.

Потвържава се тезата (ми), че основната резделителна линия в България е изборът между източния евроазиатски реваншизъм за провала на световния комунизъм и противопоставящия му се евроатлантизъм.

В тази кампания най-обиграният кремлинолюбец ( нарочно използвам “кремлин” както в английския, за да подчертая фалшивото “западно лустро” на своя обект) , е бившият външен министър и вицепремиер Ивайло Калфин. Авторът на българофобската “сентенция”, според която българският патротизъм се определя от любовта към Русия, отново се отличи с произнасянето на някои подобни полуистини, валидни за света , в който живее.

Тъкмо Калфин ( ако не броим бившия му съпартиец Георги Кадиев, който също изобрази автентично възмущение от един отделно взет руснак, казал истината за руското презрение спрямо българите), беше най-остър в реакцията си срещу констатацията на руския депутат Пьотр Толстой, дръзнал да развали хубавата русолюбска лъжа за руската любов към България с признанието как ни изкупуват и как ще продължат да го правят докрай.

Калфин му се озъби, че щял да си счупи зъбите. Което е истина. Просто предупреди Москва да си прибере откровения говорител и тя го дръпна обратно в строя, за да не пречи на бългаските другари да си лъжат от името на Русия. Накара Толстой да излъже, че само се бил пошегувал. Той, рзбира се, както се полага на висш имперски чиновник, го направи по съответния презрителен начин с опакото на ръката, обвинявайки “българите”, че нямали чувство за хумор ( явно е очаквал от обявените за продан роби на руско-българската “дружба” да прозрат хумор в  думите на своя роботърговец).

Но Калфин не спря дотук с манипулативните истини. Мислейки на руски, подсъзнието му подсказа образа на рулетката. Употреби го спрямо кандидатите на ГЕРБ, които били като пуснати в рулетка. (Почти) не се издаде, че става дума за руска рулетка. При това с халосни патрони. Защото всички участници в уж опасната рулетка са обречени на руски успех на финала, когато един от тях бъде монтиран на мястото на прогонения “русофоб” Плевнелиев. Това е целта на задачата.

Основен участник в изпълнението на тази задача обаче не е Калфин. Наблегнах върху този представител на Първанов, известен още като “лицето на Русия в България” ( от едно издайническо електронно писмо на Светлана Шаренкова http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/21/1110230_svetlana_sharenkova_-_liceto_na_organizaciiata/), заради факта, че е “Първанов с човешко лице”- поне в очите на хората, които се хващат на номера да го оценяват по постовете, заемани от него. Сякаш не десетки негови безлични подобия не са били пускани по същите писти и преди.

Гланият изпълнител на задачата да бъде сменен “русофобът” Плевнелиев е Борисов. Вероятно няма скоро да разберем каква част от аргументацията е надделяла за отказа му от втори мандат ( който, ако се вярва на мантрата, че и едно “магаре” да сложат от ГЕРБ, то пак ще спечели ). Плевнелиев изтъкна лични мотиви, но тайната за враждебното отношение в ГЕРБ спрямо него по русофилска линия е толкова публична, че и най-големите лъжци от управляващите не можаха да я прикрият. Всъщност, както вече съм отбелязвал, в прав текст ги разкри русофилският им конкурент Георги Кадиев. Той сподели с явно задоволство какво му подшушнал колега гербаджия в парламента: че в ГЕРБ биха подкрепили сто процента прогонването на президента Плевнелиев от поста, ако се беше стигнало до гласуване в рамките на подобна процедура.

Задачата на Борисов е проста като военна заповед: да кара влака така, че всяка маневра да изключи повторение на най-голямата му политическа грешка досега, каквато беше допускането на “русофоб” като главнокомандващ на натовска България. Иначе казано, да вкара влака в “трета глуха” на коловоз, който да не дразни Путин. Машинистът Борисов, както виждаме, козирува и изпълнява. Видно е от номинациите му за президент, които вещаят две неща: декларативна или зле прикрита победа на петатата колона на Москва.

Видно е като цел също и от една дребна наистина, но показателна все пак подробност: кой е истинският, а не декларираният лицемерно реален “враг” на ГЕРБ на изборите. Написа го днес путинофилският сайт БЛИЦ само час преди пресконференцията на Борисов, но която обяви пренебрежимият факт кого точно издига за президент: “най-голямата провокация” към властта бил именно Трайчо Трайков, защо е бил прогонен като министър от Борисов, а го номинирали за президент.

Ето така, след 55 минути хвалба в реч пред актива на партията си, Борисов обяви Цецка Цачева за свой кандидат за президент, която, по думите му, трябвало да стане “майка на нацията”.

Мноого хитър ход- да му мислят сега другарите и другарките, агитирани да гласуват за Румен Радев, кого да изберат между двамата!

photo_verybig_10990

 

 

НА СНИМКАТА: Цецка Цачева позира като виетнамска партизанка. Сама си разпространи гордо тази снимка във фейсбук по време на посещение във Виетнам на 3 май 2012 г.

68 мнения за “Борисов издигна конкурентната на Румен Радев по русофилска линия Цецка Цачева”

 1. баце с издигането на аецка цачева за президент, възможно най-нефелнта кандидатура от спряганото каре включи обратното броене за ГРОБ. И мутро-милиционерскта издънка ан БКП се запъти след н изборни победи към бунището на историята. На мах!
  Процес пощьол, дами и господа!
  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Комунистите и руските слуги(между които разлика кажи-речи няма)са като онзи,който казвал:”Не ме гледай какво правя,а слушай какво ти говоря.” Възхваляват Русия и нейните “братски” намерения към България,а в същото време пращат децата си да учат на Запад и там купуват имоти.Дъщерята на червения кандидат-президент Калфин например е студентка в Белгия.

 3. Какво има да се обсъжда ц.ц., не цв-цвък, ц.ц.! И тя ще е поредното мюре във вигвама на винету будистки. Както р.бъчварова е и.д.министър на милицията, както й.фандъкова е и.д.кмет на София, както другите министри в по-голяма или по-малка степен са само и.д. , и служат само за параван, служат само за фасада , служат като матрьошки, служат като троянски коне, служат само за мюрета и марионетки задвижвани от кръга около винету.Също и президента Плевнелиев трябваше да изпълнява и.д.пРЕЗИДЕНТ , и макар да има съмнения за неговата независимост , той успя в достатъчна степен да не позволи да служи за матрьошка на някакви зависимости, и за това и никой не го подкрепи за втори мандат.
  П.П. Сега всички от герб ,на които цв-цвък и буда искаха да възложат ролята на марионетки, се отдръпнаха, и се наложи да се предложи ц.ц. , която да запуши ,като един Матросов амбразурата , като най-верен партиен кадър с най-дългогодишен партиен стаж.
  От герб може да се очаква само ерзац-кандидатури, които служат за мюрета. Най-пресният пример е с ерзац-мюретата за кандидат на ООН.
  Хубаво е че винету предлага много жени за такива високи постове. Но след като ги предложи , буда трябва да ги остави истински да се еманципират от него , а не да използва само за реклама и фасада.
  И през социализЪма над 45години , феминизма беше също подчинен на партийната “линия”, а всичко само беше ерзац, фасада!

 4. Да, “цъфнал ГЕРБ, цъфнал та вързал” с Цецка Цачева – партийната секретарка.

 5. Телетата като всички преживни освен бащица / Говедо/ си имат и майка / обикновенно е дърта Крава /. Да са им честити на всички български телета по всичките земни кълбета Тато/бб/ и мама /цц/ ! НЕ ИСКАМ да им онаковам МАМАТА. Зорлем хубост не става!!!
  ТТ – ПРЕЗИДЕНТ!!!

 6. Това дори не е подигравка,но на кой се наведе Бойко е въпросът с тази неизбираема кандидатура,защото и останалите са кръгли нули.Трайков наистина има голям шанс сред тях

 7. И като послепис : Забелязвате ли че през целия тоз безкраен преход ни предлагат на щанда все телешко от дърти и жилави говеда и крави, които са били крехки сукалчета и са цоцали от майката-партия БКП/БСП. КАКВО ДА ЧАКАМЕ ОТ ЗАКЪРМЕНИ С НЕЙНИТЕ ИДЕИ?

 8. Най-големите критици на Русия са българите учили там. Аз също съм учил там и затова казвам най-отговорно ,че там ние станахме родолюбци.Там разбрахме с колко много превъзхождаме руснаците .Затова неслучайно скачат руските възпитаници .Най-големите русофили пък са българите ,които никога не са ходили там.На тях лично им препоръчвам 2 месеца престой и се обзалагам ,че настойчиво ще тропат по вратата на българското посолство.А за изборите ще кажа следното – Трайчо е най-свестният и му желая успех !

 9. Каквато нацията – такава и майката… Дано се случи чудо и Трайчо да отиде до балотаж. Там всеки срещу “майката” има шанс. Много рано се обяви за “бащица” този тъпунгер

 10. Тюх, загубих цяло копче заради непредсказуемите кости 🙁

  Днешните снимки напомнят за сценария на “Мисис Даутфайър”:
  Силно притеснен, че вижда държавата си само от време на време, и това е недостатъчно, ББ намира решение на проблема като се преоблича като руса виетнамска партизанка и се кандидатира за президент на 2-ри октомври. Това негово превъплъщение обаче води до непредвидими последствия и непредсказуеми неприятности.

 11. След явното намерение на “левите” да не се опитат дори да отидат на балотаж (знаейки, че и обединени няма да могат), сега и ГЕРБ заявяват скрито намерение да загубят предстоящите избори. Пита се ЗАЩО и в ЧИЯ ПОЛЗА се прави това сложно упражнение?
  Говори се, че cлави войвода се гласи след изборите да започне контрапротести с цел предизвикване на предсрочни избори за ВНС, което да гласува лелеяната мечта на гоцэ & бацэ за президентска република, в която те двамцата да си играят на пут.ин и мэдвэдэв.

  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 12. Аецка простачева е действително психотест за нормалността на българина…

  ТРАКОВ & СЪБЕВ – В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!

 13. Каквото сам си направиш – и най-големият ти враг не може да ти го направи. Бойко и компания си помислиха, че са всемогъщи. И магаре да сложат, и него ще избере народът. Цецка Цачева няма харизма. Дали разумно, или по чувство, но няма да победи на изборите. Тя е твърде безлична и незапомняща се. Изборите се превърнаха и в шоу. В шоуто специално няма никакъв шанс.

 14. Дали идеята на Борисов не е да загуби президентските избори, после да има нови, следващото правителство бързо да падне и той да се върне на бял кон? Както с Орешарски

 15. Ха сега да видим и най-видните ни герберасти-
  1. Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
  2. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС!Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
  3. Цецка Цачева – партийна секретарка на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен.
  4. Николай Младенов – комсомолски секретар, племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
  5. Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
  6. Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7. Симеон Дянков – комунистическо синче, стипендиант на фондация „ЗНАМЕ НА МИРА” на Людмила Живкова.
  8. Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  9. Лиляна Павлова – внучка на АБПФК. Баба и на когото е кръстена, била зам. завеждащ отдел в ЦК на БКП, а дядо-партизанин в отряда „Чавдар”.По времето на СОЦ-а бил министър на химията! Министър Павлова има наследствен огромен(350кв.м.!!) даден безвъзмезно от ЦК на БКП апартамент в Лозенец.
  10. Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ.
  11. Ивайло Московски -първа щатна работа в Мултигруп.
  12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за зам. кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов 13. Дедо Аню Ангелов –генерал завършил генерал-щабна-Москва! Член на БКП, бил е делегат на БКП през 1990 година, когато се преименува на БСП!
  14. Правосъден министър Диана Ковачева- дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП(Михов).
  Бърз преглед на лицето Б.Борисов след 1990г.- нискотарифен престъпник от подземния свят, наркотрафикант, собственик на фабрика за незаконни цигари, крадец на коли в Унгария, магистрален бандит, рекетьор, перач на мръсни червени пари, ортак на най-знаковите престъпници в цялата ни история – Поли Пантев, Димата “руснака“, бай Миле, братя Маргини, Пашата, Маджо и други подобни. Вече и децата “прогледнаха“ и разбраха че Д.Пеевски,Цацаров,Борисов,Цветанов,Гоце Първанов и Доган са “моделът КОЙ“!!Това е страшното и дано повече хора го осъзнаят! Имам предвид, дано го осъзнаят нормалните хора, тези, които,няма да бъдат купени с мръсни и кървави СИКаджийски пари, за да гласуват за агент Буда, познат още и като Боко тиквата,Прани гащи и Борсука!

 16. Какво й е на Цецка? Тя ще накара повече хора да се вслушат в призива на Трайчо Трайков да си повярват. Шансовете да се гласува за него значително се увеличиха. Номинацията на бившата партийна секретерка е подигравка с хората и сходна с тази на Пеевски за председател на ДАНС. Сега само трябва да изчакаме да видим кой е как ще брои бюлетините. Или не трябва да чакаме….?

 17. Объркан съм! На първият тур твърдо за Трайчо Трайков!!! А на втория? Когато най-вероятно ще избираме между Цецка и Радев. Да не гласувам и да оставя да натежи гласа на комшията комуняга ?!?!?

 18. Отсега чувам и виждам бурните дебати… Музикален фон =Катюша, Альоша, Мая страна мая Балхария..

  Р.Р. Аз като русский солдат обичам Русия като майка родна… (запява День победы)

  Ц.Ц. Не, аз като майка на нацията я обичам не само като майка, но и като баща… А снимката документира, че докато вие, другарю Радев сте били на секретно задание в США, аз съм ваевала за интересите на СССР и Русия в героичен Виетнам против американските агресоры.. А сега ще ви попея “Покаа-а-а-а земляа-а-а еще вертитсья-а-а..”

  Кр.К.Вие не я обичате както я обичам аз и моите избиратели от атака- като майка, баща, любовник на майката, баба, дядо Иван, леля, вуйна, “Вуйчо Ваньо”, учинайка, балдъза, тьотя, дедушка, бабушка, свекърва, като въздуха и слънцето, като Альоша и Катюша… С тази любов искам да коля македонците! На нож! С песента “Македонская девушка”!

  И.Кальфын: В динамиката на съвременния свят релевантен критерий за адекватността на външната ни политика като членове на ЕС и НАТО е да подкрепяме всяка инициатива на Русия като наш партньор, насочена към институционална промяна на тези съюзи в съответствие със стратегическите виждания и глабални интереси на Русия…

  митю пищова и радо шишарката:

  Чака-рака-чака-рака!
  За Русия ми й мерака,
  че голям и е бардака,
  Без Русия, мам` си трака!
  Чака-рака-чака-рака!

  Жорж: Глей тук, Българино! Кой освен Жорж може да разговаря равнопоставено с Путин и да се върнем на руските пазари? Аз съм преподавал в Итън руска литература на правнучките на Пушкин и Лев Толстой, в Харвард съм учил на кинорежисура правнука на Достоевски, а в Оксфорд на балет- внукът на незаконния син на Чайковски от еднополовия му брак…

  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Но евроатлантическите ангажименти на България ни задължават…

  (прекъсва го Хор): “Расцеветали яблоны и груши…”

 19. Честито на другаря генерал Радев!
  Много му се улеснява работата с издигането на тази кандидатура!

 20. “Залагам 3 кубински песо за Цецка.

  Posted by Българин | октомври 1, 2016, 13:02″

  Явно познах, но няма от кого да спечеля 3 кубински песо…

 21. И сега, след като геройкото издигна кандидатурата на този комунистическо-милиционерски кукундел, който е лесно различим и победим, ако Трайчо Трайков не стигне до балотаж това ще означава, че за тези 15 години мисленето на по-голямата част от българите е увредено невъзвратимо.
  При никакви обстоятелства не бих гласувал за нея.

 22. От “всичкото Кеч на балтанатуна”,което ни сервираха за президентските избори,има може би,една единствена кандидатура,която изглежда приемлива.
  НО … само при условие,че не е поредната гениално и по кагебистки легендирана и подготвена за случая резерва!
  Защото през четирилетките и петилетките се нагледахме на какви ли не виртуозни кремълски изпълнения.

  Трайчо Трайков-Президент!

 23. хилари там, тетка ц. тук. Ако това ще е майката на нацията искам да съм сирак по националност.

 24. Интересен сблъсък Корнелия срещу Цачева, звучи ми като кой ще бъде начело на първичната партийна организация.
  Интересно какво е мнението на синовете им, които учат заедно в САЩ.

 25. ЦАЧЕВА-ПРЕЗИДЕНТ
  Пълен Парламента роден, /
  със говеда политически, /
  Говедарката ще води /
  всички нас, фактически…

 26. Партийният секретар-президент. И ако изберат този мухъл ще имаме и Върховен главнокомандващ на ВС в плисирана пола. Брак и пак брак. Генерал Радев поне е офицер.

 27. Уродливото ГЕРБ се роди във времената, когато българската демокрация все още се страхуваше да назове и посочи комунистите с истинското им лице и име…Докога истински демократичните хора ще чакат свободата да ги стигне от само себе си…Когато лумпените ударят 100% ли……..

 28. Димитър Симеонов | октомври 2, 2016, 16:06
  Г-н Симеонов, от всичките изброени от Вас лица има един, който не се вписва в профила на останалите по един важен критерий – сервилно отношение към Кремъл!
  И това е г-н Плевнелиев.
  С всичко останало изброено от Вас съм съгласен, за жалост.

 29. Уважаеми г-н Инджев,
  В деня, в който се оказа, че не познахте кой ще е кандидатът на ГЕРБ (защото се водехте от логиката), аз съм много по-обезпокоен от това, че май не познахте и, че бай Хасан ще слуша Анкара и ще гласува за Местан срещу Доган. Дано вотът в малкото селце да не е показателен (а и не знам с колко депесарят е спечелил), но като гледам, сме си обречени на тържество на петоколонниците. Както и при “социализъма”, надеждата е да рухне Матушката, че иначе няма отърване от тях.

 30. Димитър Симеонов.15.Румяна Бъчварова,баща завеждащ отдел в ЦК на БКП.А Жорж шпагиста за деня ичаса на убийството на Г.Марков ще покаже и билет от киното,където е бил.

 31. “Генерал Радев поне е офицер”
  Точно, точно! И това е по-лошото, защото един офицер трябва да има чест и достойнство и да не обещава да ходи на парада на 9 май в държава, погазила всички понятия за чест и достойнство…
  А иначе ирини, цецки, калфи, каракачани могат да се усмихват гузно и да казват “еми, не можах да откажа, покани ме човекът….”

 32. Хаха! Тая става и за баща на нацията!

 33. Че се и гордее, че е номебклатурно комунде. Гнус. : “Номинираната от ГЕРБ за държавен глава Цецка Цачева не се срамува от това, че е била член на БКП. Това заяви тя в тв предаването “120 минути”.

  “Била съм член на БКП тогава, когато партията бе държавата”, каза Цачева.

  Тя уточни, че членството в комунистическата партия е бил единственият начин да получи образование.

  “Извън БКП нямаше как да се познават процесите. Не се срамувам от нищо в биографията си. Затова се впуснах в състезанието”, добави председателят на парламента.”

 34. към караиванов

  Видно е дори от заглавието ми, че ” би трябвало” Томислав Дончев да е изборът на ББ. Така че изобщо не съм се опитвал да “позная”

 35. Малко допълнение към темата за полета на Ю.Гагарин. Още преди няколко дена исках да изложа и една друга възможност относно възможността за реален полет от него.Но в един сайт видях сходна на моята хипотеза, която тогава забравих да допълня.
  П.П. В този сайт твърди , че е вероятно Ю.Гаграин да е летял.Но едва след 12 НЕуспешни изстрелвания с жертви, като едва ТРИНАЙСЕТИЯТ полет с Гагрин е успешен!!!
  Хрушчов е имал готова ракета, трябвали са му само опитни зайчета за полета.И тъй като е СССР човешкият живот не се цени, особено от болшевиките, и особено от сталинистите и Сталин.И никой не се интересувал ,колко НЕуспешни опита ще има преди да се получи реален полет, и колко космонавти ще се пожертават.Важна е само пропагандата и показухата!
  ППП. И все пак скоро след Гагарин политат и други космонавти , а преди него е вероятно да е имало жертви.

 36. @ IVAM KONSTANTINOV:
  ПРЕДИ ВСИЧКО, БЛАГОДАРЯ ЗА ЛИНКА!
  Смях се от сърце!
  Колкото до втория пост – права е аецка простачева:
  “Тя уточни, че членството в комунистическата партия е бил единственият начин да получи образование.”
  Ние безпартийните гадове получавахме образование срещу четене, а такива като аецка – с партийно членство. Пък и защо да се срамува от членството си – тя тогава “Партията бе държавата”.
  А аецка, “милата” и със свастика би се закичила без да се срамува ако се беше пръкнала в Германия по времето на Шикългрубер, щото нали и тогава нацистката партия е била държавата…
  Комуняга срам няма!

  ТРАЙКОВ & СЪБЕВ – В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!

 37. … това с “познаването” беше шега, онова с депесето и петоколонниците е сериозно…

 38. До господин Д.СИМИОНОВ .Страхотна характиристика на всички барабар с най големият престъпник избран за държаве глава Б.БОРИСОВ . Ето това е големият имидж пред света на Р.България. И ако тази пасмена пак остане в правителството тежко му на Българският народ ако не се съвземе. СТАМБО, страхотен коментар! Вече нямам думи.IIC…..oIL.

 39. Странна трагикомедия,ако щете цирк,в две действия , са тези президентски избори.
  Първото действие вече се изигра зад спуснати завеси.През това време оди на победата и шутовски подскачания пред авансцената вещаеха победа.
  Режисьорът ББ оповести-в тази игра сме побеждавали 10-20 пъти,така че и сега ще победим.
  Премина се към второ действие и публиката беше ощастливена с разконспириране името на главния артист,в случая примадона.Другите подгряващи артисти са вече известни.Те трябва да се боричкат за кефа на простата публика.Точно това се иска,с нея ББ ще се разбере.Примадоната ше се обгрижва от медии,социалогически проучвания,споменатите шутове,купуване и броене на гласове и так далше.За всеки случай тя ще бъде предпазвана от трудни въпроси,изказвания и неудобни проявления.Това е разточителство,губене на енергия.Нали победата е сигурна!

  Какво би станало,ако цялата публика не спи,ако аплодира и изкара двойката Трайчо Трайков и генерал Събев на бис?
  Победа на доброто и надеждата!

 40. IVAN KONSTANTINOV
  Щом Плевнелиев не се срамува, защо Цачева да се срамува?

 41. “Само да попитам:Защо е скандално издигането на Цецка Цачева?
  Кого да издигне ГЕРБ? Чърчил?
  Защо да е по-малко скандално това, че тя е действащ, и то от доста време, Председател на Парламента от това, че е издигната за кандидат-президент?Какво толкова се е случило днес? Реалният скандал е, че изобщо сме допуснали всичко това! Че е възможно президентските кандидатури да бъдат обявявани един месец преди изборите! Че сме оставили България в ръцете на една абсолютно самозабравила се шайка!
  Но това не се е случило днес и не виждам никакво основание за възмущение, покруса и изненада!
  Виж, да се покрусим, защото сме направили гореизложеното възможно, да се стегнем и да го поправим би било далеч по-адекватна реакция!”

  Световноизвестната оперна певица Александрина Пендачанска, която винаги има сериозна гражданска позиция, написа този статус във “Фейсбук” часове след като ГЕРБ официално обяви кандидата си за президент – Цецка Цачева. / Е, съгласявам се на 100% с Александрина/

 42. Цецка, президент!? … Това е наистина тест за степента на изтъпяване на нацията! Разчитат на ниска активност и гласовете на най-бедните, изпаднали в пиянско безразличие. А може би батбойко играе играта, за да я загуби. БСП потрива ръце от кеф. Във всеки случай с цецка получавате още един безгръбначен, затъпял бюрократ свикнал да слуша и изпълнява каквото му спуснат. Пълна гавра с идеята за разделение на властите. Ако имате и капка мозък, моля ви идете и гласувайте!

 43. Пожарникара вкарва България във фризера на EU.

 44. Смятам,че има договорка с Кремъл.Представена е листата и Цачева е одобрена.
  Другите кандидати са знаели за тези разговори и съм сигурна,че не са се решили.
  Защото не се знае какво ще иска Русия от тях.Все пак са българи.Лесно се става национален предател.Примери много.Петното не се изтрива лесно.
  Нещо като оборудването за Белене.Ужас без край.Ще платим реакторите,но следват топлобмениците,електрониката,контролни прибори и т.н. ужас без край.
  Благословията е дадена с последният разговор на Борисов с Путин.
  Борисов е оставен за Мин.председател ,защото ще плаща без да пита.А Русия е много обедняла.

  ЗА СЕГА ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ.
  НЯМА ДА СЕ ПРОДАДАТ.
  ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ.
  Все от някъде трябва да се започне спасяването на България.

 45. Дано това което казваш Жоро : Трайчо Траиков ПРЕЗИДЕНТ .На този народ му трябва някой който да оправи тази държава. Да спре тази инварзия от РУСКИ НАШЕВСТВИННИЦИ, и всички които са навързани в това престъпление да получат своето НАЗИДАНИЕ, искам да посоча.БОИКО БОРИСОВ и неговата пасмена,ГЕРБ БСП които са издънки на БКП да бъдат със закон забранени,и те да ПОВЪРНАТАТ ТОВА КОЕТО СА ЗАГРАБЕЛИ, и да им се потърси Отговорност за всичко което те са направили против народа си и държавата!IIC…..oIL.

 46. Според мен изборът за Цачева съвпада с един разговор на Борисов с Путин, при който Путин се съгласява Кристалина Георгиева да се кандатитира за ген сек в ООН , а в замяна е сигурно е поискал Борисов да номинира най-слабия си кандидат за президент на РБ за да спечели Радев.
  По друг начин не мога да си обяся защо Борисов предложи най абсурдната си кандидатура за президент на която се чудят е самите членове на Герб.

 47. Виждам че в главите ви бушуват мисли, хипотези всякакви. В моята също. Но да не си губим времето. Мутро олигархията вече открито и нагло плюе в лицето ни. Вярвайки, че сме безпомощни вече. Грешка! Излезте и гласувайте. Не сме малко. И ако пак си превземат изборите, има и други начини да се чуе гласът на България. Има улица, има все още национална съвест. Утайката на България пак затлачи държавното управление, време е да я изкараме оттам.

 48. ЦИНИЧНО-БИОГРАФИЧНО /

  Стругарката Цеца, /
  – РабФак-а хванала /
  С всичките се клеца /
  Юристка станала. /

  В окръжния, в БКП-то /,
  Нашите другари, /
  Всеки стиска и ду пето, /
  Кой където свари! /

  И понеже няма вето, /
  Бившата стругарка, /
  Казват май и в СДС-то, /
  правила „заварка” /

  В парламента, наща крава, /
  Май вече не става /
  .Но нали е ГЕРБ-другарка /
  Станала краварка. /

  Депутатите-говеда /
  Майчински да гледа… /

  И така с онуй напред /
  си пробивала навред…

 49. Към Караиванов:

  Така де, аз също се шегувам, че да познаеш какво се върти в главата на ББ, където се въртят само едни ротативки с калкулации за лични ползи, е невъзможно.

 50. До GYST:Допуснали сте неволно малка,но немаловажна грешка,а именно:Трайчо Трайков е не най-свестният,а единствено свестният кандидат за президент.Всички останали са плява,талаш,пълнеж и пляка в насипно състояние.

 51. Целия вчерашен ден прекарах в разговори с приятели, които са твърди симпатизанти на ГЕРБ. Всички до един са ужасени, някои от тях казаха, че няма да гласуват. Ще ми струва доста усилия да ги разубедя. Каква може да е целта да се кандидатира най-неизбираемата от разпознаваемите особи в ГЕРБ? Ами най-логичната: да се изгубят изборите! След което бацэ театрално да хвърли оставка и слави войвода да поведе контрапротести за избор на ВНС с цел да се върви към президентска реСпублика. Безотговорност по мутренски.

  Ние трябва да предотвратим това като изпратим ТРАЙЧО ТРАЙКОВ на балотажа. Този път отиваме на президентски избори със самочувствието, че имаме единствения избираем кандидат. Всеки избирател, който иска в Президентството да бъде продължена досегашната евро-атлантическа линия, но без трагикомичния елемент при Плевнелиев/Попова, има избор и той е кандидатът на РБ.

  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 52. Някой ме копира директно във Фактор.Не знам дали ме познава.Благодаря му.Забелязах го отдавна.Явно съмишленик.

 53. Тази личност културна,
  кой на този пост ще турне?
  То се знае – Вожда,
  който я он…../опръцбранзулка/

 54. Взето назаем от приятелка от фейсбук:
  “Така, за да не стават грешки тъй като имам приятели в листата , които по една или друга причина са симпатизанти на ГЕРБ и които харесвам, само ще вметна следното. Аз съм един от съорганизаторите на последният проНАТОвски и проЕС митинг проведен в София преди няколко месеца. За целта на мероприятието ни трябваше ток- за микрофони и тонколони. Ток на разрешеното от общината мероприятие се подава от бившият партиен дом, който пък е под шапката на Народното събрание и по- конкретно на неговият председател г-жа Цецка Цачева. Същата категорично отказа /писмено/ да се подава електричество за митинга и дори прати полиция да опакова партийният дом с полицейски ленти с цел да не се допускат граждани дори и на стълбите на сградата. С тази си постъпка г-жата в моите очи си е чиста другарка и такава ще си и умре. В ГЕРБ има читави хора, които можеха да бъдат евентуални кандидати за български президент. Един от тях е Андрей Ковачев, човек който ценя и уважавам. Жалко, е че ГЕРБ имаха шанс и възможности да надкрачат комунистическите си кадри, но вместо това избирателите им получават чиста комунистическа номенклатура по върховете. Това е положението.”

 55. Дано да се лъжа, но в коментарите по-горе се промъква нещо като призив на балотажа да се подкрепи Радев срещу Цачева, защото видите ли, например бил генерал На предишните президенски избори имаше нагласа, да не кажа друга дума, да не се подкрепя Плевнелиев и немалко десни изпълниха това внушение буквално. Или не е вярно?

 56. Да Благодарим на Десните сили, че се обединиха и предложиха достоен, честен и културен човек, за който със чисто сърце да дадеш глас. Беше в изпитание и го издържа. Не се преклони и доказа, че цени себе си и душата си повече от пост и служба! А това се забелязва и е качество на истински мъж!

 57. Emil Iliev е посочил очевидното: всички кандидати, с изключение на ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, са кремълски талаш. Повечето ще вършат добра работа на тиквата. Тук-там ще трябват кабинетни шлифовки на крайно антиевропейската и антинатовска талашиторика (плещене+радев), докато има европейски фондове за усвояване. С аецка би му било по-така, но кремъл задава посоките на тиквените ластуни. Наш добрый цирк.

  Добрата новина е, че броят на любителите на тикви намалява, нищо че сме в тиквен сезон.
  Апропо, напомням на гласуващите в чужбина за предварителните заявления за гласуване. Броят е важен за откриването на нови избирателни секции.
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.