Борисов нападна открито Плевнелиев с московски кинжал

Бойко Борисов, като едно “дете на природата”, често не разбира смисъла на собственото си говорене. Днес той направи незаслужено голям комплимент на Росен Плевнелиев като човек, срещу когото се е наложило да се бори заедно с Путин и Медведев. Чак такъв великан Плевнелиев не е, но Борисов все пак каза следното по негов адрес в желанието си да се хареса на Кремъл:

“Президентът Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни страни, а тези оценки ме интересуват много, защото ние сме член на Европейския съюз и НАТО. Грешката му е, че правейки се на ястреб – и аз пъти съм му го казвал много пъти в очите и публично – до голяма степен влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме и аз, и президентът (на Русия – бел. ред.) Путин, и Медведев, успяхме да отрегулираме нещата, така че новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички останали играчи – САЩ, Европа, Русия, Китай, Турция.” 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира дали ако спечели изборите за държавен глава, кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева ще продължи водената от предшественика си външна политика.( Дневник)

В конкурентната битка с останалите желаещи да мобилизират местната московска пета колона – в подкрепа на безпомощната кандидатура за президент на Аецка Цачева, премиерът Борисов изостави обичайната си практика на шикалкавенето и каза една истина, макар и силно преувеличена ( по силата на правилото “ на страха очите са големи”). Вече и избирателно глухите избиратели могат да чуят сега, че Борисов е на страната на Путин и Медведев срещу евроатлантическите  истини, изричани от президента Плевнелиев, който не е казал нищо повече по адрес на Русия от обичайните констатации на западните партньори.

Ако в ГЕРБ има(ше) поне един политик, който държи на принципите на евроатлантизма, би трябвало да напусне веднага редиците на тази партия, водена( за носа) по пътя към Сибир от Борисов като мечка на синджир. Има ли такива изключения в ГЕРБ? Не?

Ясно. Потвърждава се фактът: не е възможно да оцеляваш ( просперираш, забогатяваш, захлебваш и т.н.) като въшка под крилото на гълъба Борисов без да слугуваш на Путин солидарно с него .

40 мнения за “Борисов нападна открито Плевнелиев с московски кинжал”

 1. Нещата си идват на мястото.Когато говорех преди4-5 год.че Борисов е червена лимонка,не вярваха.Едно от обстоятелствата насочили ме към този извод бе и факта,че въпреки мнозинството в народното събрание не отвори досиетата напълно,а само на удобни парчета,като се чака да си отидат по естествен път.

 2. Така е, но Плевнелиев отива в историята, а бъдещето с послушницата Аецка е лошо.

 3. Нищо няма да стане. Както обикновено и както си му е реда, “моите депутати” пак ще се снишат кат бити пИдали, последното по баце. И без това “приятелският огън” на слънчо не е насочен, наглед де, към тях. Дежа вю!

  Трайчо Трайков-Президент!

 4. баце нали е чул за Андрей Пионтковски.
  Едва ли, пиарите и обкръжението също. Толкова по-зле за тях. Обратното броене за любимото МУ политгуру е пуснато на мах. И на слънчо неговото при зачезването на лилипут.ин не се губи.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=57F2BA4F1F17C

 5. Не може да се очаква че буда може да се надскочи в морално, интелектуално,професионално …отношение- толкова си може,- това си прави.Няма да научи нищо ново, хептен пък да забрави старото.
  Но защо Плевнелиев му върви по гайдата? Той нищо не е казал досега за отношенията нито с винету, нито с гоце.
  П.П. И не виждам какво “полза” ще има буда от “отрегулированите неща” с туПлер и неговата бета-мутрьошка?
  Ето САЩ ги отрязаха вече за Сирия. Скоро ще има и конкретни заподозрени в свалянето на самолета в Украйна преди 2 години. Осен това има Кримнаш и Лугандон. Има снкции и контрасанкции.
  Медвепуть отвсякъде ще го изолират и ще сведат и RAZIя до държава-ПАРИЙ, и ще бъде официално признат за военнопрестъпник и престъпник срещу човечеството, световен терорист и нарушител на всички международни правила?!?
  И буда тръгнал да се хвали с “оправените” взаимоотношения с Медвепуть?!?
  Скоро САЩ и ЕС трябва да усилят санкциите , а НРБ – тоже! И, ако някой не ги спазва , ще се наложат и на него държавни и персонални санкции ако продължава да се “отрегулирова” все още с туПлер!

 6. Няма традиционен десен избирател, който да се докосне до бюлетина за кандидат президент, подписана от цар Путин. Чрез гласовете за Трайчо Трайков ще се преброим колко останахме десните в България.

 7. Всичко супер, обаче тук нещо не се връзват нещата. Така си мисля Аз де, четейки американския посланик как прави едни прекалееено дипломатични изказвания.

  http://novini.cc/novini/102894-amerikanskiyat-poslanik-balgariya-tryabva-da-poddarzha-svoite-otnosheniya-s-rusiya

  А Плевнелиев реши да похвали и даже прехвали, Другарката бокова. Дали защото в края на мандата вече мисли повече за бизнеса си ?! Е човешко си е …
  За съжаление, като станат политици, първата им работа е да си разпределят ролите и после почва един бал с маски, та чак до края на мандата. Оня ден пък, гледам … бати и трагикомедията. Бойко цепи бисери по адрес на “Мама” цецка а гербеската дружина тоолкоз се напъва да плеска та чак Другаря цецко се налагаше да им прави знаци с ръка, по-леко по-леко. Идеше ми са го замеря с нещо тоя идиот ама нали още не са измислили жив телевизор та се отказах. хаха. Нямам думи за простотията по Българските земи. Като че ли нарочно са я развъждали и сега е навсякъде като буркани с китайска лютеница в магазина. Престани да я купуваш Народе, защото не само е фалш и измама ами и ще те остави гладен.

 8. Инджев, ти какво искаш? Бойко да напсува Путин на майка ли? Все едно не знаеш, че политиката винаги е била и ще бъде курвенска работа. Що се правиш на ударен импринципен не ми е ясно…

 9. Росен Плевнелиев беше един силен и достоен български политик.
  Благодарение на него България запази членството си в ЕС и НАТО и се държеше достойно въпреки простотията и предателството на на Борисов и останалите.
  Сега не ми се мисли какво може да ни се случи.
  Какво направи Борисов с полягането пред Путин?
  1.Ограбване на България с 1 200 000 лв.за несъществуващо оборудване.По всичко личи,че грабежът ще продължи.
  2.Продължаване на Южен поток с разходи също над милиард.
  3.Най скъпата газ в рамките на ЕС.
  4.Години наред източване на средство от БА уж за ремонти на самолети.Това е принос на ген.Радев.
  5.Създаване на руски анклави,с което застрашава националната сигурност.
  И още и още национално предателство.
  А от ЕС смучене на средства /над 17 милиарда евро за периода/ за дружески фирми и бизнесмени.

  Представяте ли си ако имахме нормален държавник като Плевнелиев,къде щяхме да бъдем.
  За Костов не говоря.
  Пак казвам не ми се мисли какво може да ни се случи с безмозъчните и продажни Борисов и Цецка Цачева.

 10. Иванчо:
  -Тате, пак имам двойка по български.
  -Защо, бре сине?
  -Госпожата каза: ” Премиерът Борисов отиде в Москва, Истамбул и Брюксел” Какъв е Премиерът Борисов?
  -Е ?
  -Аз казах подлога, а тя каза, че е подлог…
  ———————
  118
  Бог обявил краят на света!
  Възрастна софиянка в храм ”Ал. Невски” , на последна молитва.
  -Господи, ти който си най-всемогъщ, ти който си най-мъдър, ти който си най милостив… намери по-справедлив начин да ни отървеш … защо всички…Моля ти се, Господи ,нали си му „Началник”… , просто уволни Борисов

 11. Бойко Борисов, ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, Патриотичен фронт, АБВ и Атака са толкова вредни и безполезни за България, така както Русия и Северна Корея са вредни и безполезни за целия свят…Жалко и за еврокомисар Кристалина Георгиева, чиито шансове драстично намаляват за оглавяванто на ООН, покрай сътрудничеството й с проруското българско правителство………………

 12. Ако някой се е (само)заблуждавал, че пожарникарят-милиционер е “десен”, “евроатлантик” и прочее цивилизационни понятия, то вече няма как да продължи със самозаблудата. Бабитът от Банкя се ПОХВАЛИ, че успешно е неутрализирал повтория избор на Плевнелиев именно заради интересите на болшевишката му господарка! Лакеят си остава лакей!!!

 13. “Примерно два года назад северокорейские СМИ сообщили о беспрецедентной, опередившей всех на столетие, не имеющей аналогов акции. 17-ти летний космонавт из Пхеньяна, совершил 18-ти часовой полет к Солнцу и совершил посадку на его поверхность, после чего вернулся на Землю и доложил об успехе дорогому товарищу Ыну. Пресса умолчала о том, на чем именно он туда летал, но подробно описала то, чем и как он питался и сколько раз отливал. Кроме того, было разъяснено, что северокорейские ученые разрешили задачу высокой температуры поверхности Солнца (около 6000 градусов). Космический аппарат, с отважным Хунг Ил Хоном совершил замечательный полет в ночное время суток, когда поверхность Солнца конкретно остывает, ну и еще ему выдали валенки, обмотанные фольгой.”

  А как е “да живее международното положение”(лозунг изписван на не един стобор на текезесета у нас през “такова беше времето) в раззия, повече, по-долу.

  http://defence-line.org/2016/10/otlit-na-solnce/#more-9424

 14. Классику от Юрия Никулина.
  Про «Концепция изменилась…»
  И так;- читаем классику:
  -«Депутат возвращается домой пьяный вусмерть. Стоит на пороге, качается. Его начинает тошнить.
  Жена испугалась: «Сейчас тазик принесу». Прибежала, подставляет к лицу: «Ну давай…»
  Депутат спокойно: «Концепция изменилась — я обосрался!»»

 15. Лошо, лошо и за всичко е виновен Рейгън… Макар и слаб в много отношения, Плевнелиев заслужава и уважение за много работи. Което явно не се нрави на Борисов. Ама ние какво плюем по Цецка Цачева? Много хваща окото… Стига човек да си пада по това да го ужили муха цеце, натъпкана с трипанозомози-причинителят на сънната болест.

 16. “Вие сте прости и аз съм прост – начи, ше се разбереме. Путин е милиционер и аз съм милиционер – нема начин да не се разбереме и с Русия.”

 17. Методи Андреев е единственият западноориентиран депутат от ГЕРБ. Не зная как и защо още го търпят в тази про-руска партия.

 18. Да, Методи е западноориентиран и най-накрая Методи и раданчовците трябва да проумеят от личния си опит, че с мафията не можеш да се пребориш отвътре. Виняха Костов през годините, че не се е маскирал на “свой” и да ги срази от засада. Е, сега те се омазаха в пълнежа на целофана.

 19. Само не става ясно кога агент “Буда” е вербуван от руските служби?!

 20. Драги WRITE,

  Към втората част на постинга ти съм доста скептичен. За мен Кристалина Георгиева не е нещо коренно различно като манталитет и бекграунд от Ирина Бокова. Кухите, хлъзгави, замазани, зализани и заоблени празнословици, които издърдори снощи на ученически английски потвърдиха това. ЕвроПутеринг в рокля. Нещо за Северна Корея да каза? Нещо за Крим? Не…вместо това разказа много трогателно за дечицата в израелската болница.. Ами за дечицата-инвалиди от мините на червените кхмери защо не се сети? И, апропо, къде е била кариерната другарка, когато начело с ИВАН КОСТОВ вадихме страната си от дъното на блатото?

 21. “Дете на природата”.Няма да забравя този нежен комплимент. Антон и други трябва да са удовлетворени.Инджев ги разбира добре.

 22. Не играйте ЗА системата

  Поради възмущението от кандидатите има призиви да се гласува в квадратчето „не подкрепям никого“.
  Трябва да знаете – тези гласове се вадят от действителните гласове и дали някой е взел повече от 50% от гласовете се изчислява само върху бюлетините с вот, който посочва някой от кандидатите. Което означава, че колкото повече хора използват наказателната опция, токова повече се вдига шансът водещият кандидат да спечели още на първи тур (ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели).
  Изводът е – не мислете, че играете срещу системата, за нея играете.
  Текстът е публикуван първоначално във фейсбук, автор е Антоанета Цонева (Институт за развитие на публичната среда) в качеството си на един от най-добрите експерти на тема „избори“.

 23. Продал ли си си веднъж душата, оставаш продажник за цял живот,а ББ е ерзац, Няма по-голямо влечуго от него пред по-силните,но ако някой бабаит го сгащи,съм сигурна че ще реве като сукалче

 24. Простотията у българските държавници е на такова високо ниво, че става простащина, а насочеността и стереотипита са чисто проруски и прокомунистически.
  “Червена лимонка” всъщност е комунист..

 25. Та, питам аз КОЙ ИЗБРА И РАЗРЕШИ ТОЧНО ТАЗИ АДВОКАТСКА ФИРМА “White & case” ДА ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС ???
  А ЗАЩО Е ЯСНО! БЪЛГАРИЯ ДА ЗАГУБИ ДЕЛОТО!
  МОЖЕ ЛИ ТОВА ДА СТАНЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО ИЛИ СЪУЧАСТИЕТО НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ?

  https://bivol.bg/nec-white-case-russia.html

 26. Явно вече трябва да се консолидира обществото на истинското дясно, проевропейското.
  Това трябва да означава ние трябва вече да започнем да се обединяваме и концентрираме към изборът на две кандидатури, президент Трайчо Трайков и премиер Радан Кънев.
  Днес гледах кратък коментар на Кънев при Хикимян, отнасящ се за кандидатурата на Цачева.
  Нямаше, както винаги, достатъчно време а и желание на водещия да изслуша по същество позицията на господин Кънев, но от малкото стана ясно, че той стои на твърда европейска позиция и определено критикува Борисов и ГЕРБ, че с действията си искат да се покажат приятели на европейската и руската кауза, без да се съобразяват с основното – позицията на Европа и НАТО, което е фундамента на българските интереси.
  Той категорично отхвърли кандидатурата на Цачева, като такава на послушен чиновник. Спомена между другото, че в разговори с нея, тя е изразявала противоположна на герберската позиция, подкрепяща Христо Иванов за неговата съдебна реформа, а в последствие е натиснала (под партиен натиск) другия бутон.
  Наи важното е, че тези две личности, които по–горе споменах, отстояват явни и категорични позиций и с отговорите и изказванията си не се опитват да размазват, „разбирай тако и вако“, становището си.

 27. Едва ли министър председателят не знае това, което знаят други по-надолу от него. Има ли друга страна от Източна Европа, в която да се случи подобно нещо. Да критикуваш държавния глава, да го наричаш “ястреб” за изказана позиция, която се споделя и от други страни в региона. А тя е, че Русия представлява опасност за тях, поради военната си и геополитическа доктрина. За нея тези страни са “заден двор”, зона, в която да се меси, да определя политическото им развитие, дори с цената на война. Не са само Грузия и Украйна. През лятото Рогозин заплаши и Молдова, че ако тръгне към обединение с Румъния, Приднестровието ще последва съдбата на Крим
  http://www.kommersant.ru/doc/3032329
  За целта Русия се стреми да поддържа военно превъзходство по границите с тези държави
  http://frognews.bg/news_113879/FROGOKO-NATO-zashtitava-saiuznitsite-ot-miroliubiva-Rusiia/
  и непрекъснато поставя условия, когато НАТО се опита поне донякъде да поддържа баланс
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/10/03/2837365_rusiia_opitva_da_iznudva_sasht_da_se_ottegliat_ot/?ref=id&_ga=1.30555391.1307668874.1468089122
  Нима Борисов не знае тези неща?

 28. А как звучат думите на Борисов във връзка с днешните безумия на Путин?
  =====
  Владимир Путин прекрати действието на руско-американския договор за утилизация на оръжейния плутоний и постави ултиматум на САЩ: отмяна на санкциите срещу Русия и изпълнението на редица условия с още по-ниска вероятност за реализация.
  http://www.webcafe.bg/webcafe/svyat/id_796951521_Plutonieviyat_ultimatum_na_Putin

 29. Вчера се състоя дългоочакваната проява в ООН на втората избраница на Детето на природата.Признавам-постарах се да гледам и слушам като незаинтересуван наблюдател.
  Първи впечатления – червени бузки,говорещи я эа вживяване,я за младост и не дай си боже-за незрялост.Думите бяха подкрепени с доста ръкомахания. Втори впечатления:Заприлича ми на студент принуден да се яви неподготвен на изпит.За целта каза всичко каквото знае – няколко пъти спомена Световната банка,говори за пари,за себе си в този контекст и за бедните,разбира се.
  Тъй като обещах да съм обективен,трябва да призная,че не чух оценка на досегашната работа на ООН и Съвета за сигурност.Не беше изяснено какво възнамерява да промени,ако заеме най-високия пост в света.Не видях в нея необходимите за това спокойствие,деликатност и не чух думи на уважение към аудиторията.
  Е,тези неща се онаследяват,най-вече в първите 7 години.Указа се,че за нея този период не е приключил.

 30. За ленинградския престъпник, най-добрата отбрана е нападението. Условията които поставя на USA : като отмяна на санкциите
  изглежда мачкат Русия като преса.
  И затова USA ,ще ги продължи с още по-смазващи ,масирани суперсанкции до пълния крах на “псевдоимперията”!

 31. Лицето Б.Борисов показа своята непоследователна и двойствена политика още когато клекна пред „феодалните старци” на БАН, въпреки че неговият министър Игнатов беше направил всичко за да ги закрие. Остана си котилото от синекурни длъжности за българо-руски кадри, откъдето и до днес черпи сили петата колона на Москва.

  Трябва да признаем, обаче, че неговото изобретение ГЕРБ, се оказа изключително сполучливо от политическа и идеологическа гледна точка. Към ГЕРБ се стекоха гласовете на огромната част от нежелаещите да приемат евразийски път за България. Това изключително атрактивно име (Граждани за Европейски Развитие на България) трябваше да се възприеме от СДС, или от ДСБ, които наистина го заслужаваха. Но, уви! Тогава и в СДС, и в ДСБ, надделяха доктринерски съперничества от рода на „кой по-голям демократ?!”, които продължават и до днес. А и операцията „цар-премиер” също си изигра своята подла роля. В резултат – „докато умните се наумуват, лудите се налудуват”.

  А истината е, че мнозинството от гражданите на РБ искат евроинтеграция и изглежда вече им е все едно, кой ще е начело на колоната. За тях е важно, сигналите от Брюксел да са положителни.

 32. “Грешката му е, че ПРАВЕЙКИ СЕ НА ЯСТРЕБ – и аз пъти съм му го казвал много пъти в очите и публично – до голяма степен влоши отношенията ни с Русия.”
  Борисов прекрасно знае, че Плевнелиев не е ястреб, а само играе тази роля, за да представя управлението Му за прозападно пред ЕС и НАТО. Ядосан е защото протежето му е пресолило манджата.

 33. ГЕРБ не изобретение на Борисов.Той бе избран да оглави партия,която да обира антикомунистическия вот и да е различна от ЛеСДС,ДСБ.Подготовката започна със секретарстването на МВР и изграждане образа на честен,мъжествен шериф,който ще постави лошите на мястото им.А после докарване комунистите на власт и конфликт с Р.Петков.Легендирането е успешно,още 10 години не е потърсена отговорност от комунистите за разграбването и банкрутирането на Родината ни.

 34. Преди си имахме Тато,после от единия ръкав извадиха Бате, а сега от другия Мама! Честитоооо!

 35. Лозев, а как да се преброят антикомунистите, те нямат фаворит, който да се кандидатира за президент.
  Дясно и ляво за въздушни мехури, комунистите са узурпирали всички посоки, ти техен ли си бе джанъм.

 36. Г-н Инджев,този път не мога да се съглася с вас.
  Борисов няма как да е заедно с Путин, след като ги няма Белене и Южен поток, толкова важен в битката срещу ЕС! А смяната на Бокова?
  Политиката на Борисов към русия е прекалено либерална, и не съм съгласен с нея. Както и отношението му към Плевнелиев! Той се опитва да носи две дини под една мишница и безпорно в един момент ще изтърве едната.
  Острите думи на Плевнелиев ми харесват и са правилни език срещу един агресор, но са само думи. Действията са това което може да бъде забелязано от путин. Но Президента ни не може да действа!
  Относно Цачева, а нима Плевнелиев не беше сложен на сегашния си пост като послушко?

 37. Към Пламен Стоев:

  Ваше право е да сте несъгласен, но всъщност не става ясно в какъв смисъл. Защото за всичко се съгласяваме, освен за това, което не съм казал: че ББ бил заедно с Путин. Не твърдя нищо подобно. ББ се подмазва на Путин. Това е различно. А Белене и Южен поток не само не са заслуга на ББ, а напротив. Той многократно е изразявал съжаление, че не му дават ( от Брюксел) да ги строи, с което също така демонстрира подчиненото си поведение спрямо Путин, пред когото се оправдава.
  Всъщност ако имате спор, трябва да го отнесете към ББ. Той сам твърди, че заедно с Путин и Медведев “урегулирал” онова, което говори Пелвнелиев. Впечатляващо , не мислите ли? ББ, Путин и Медведев заедно се борят срещу “послушкото” Плевнелиев, както излиза!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.