Борисов си подготвя ново падане за дузпа

256x264Борисов редактира днес предишната си закана да предизвика предсрочни избори в случай, че кандидатът на ГЕРБ загуби президентските избори. Днес заяви пред репортери, че щял да подаде оставка още след първия тур на вота, ако той не бъде спечелен от Цецка Цачева.

 

Някой има ли съмнения, че Борисов може да постъпи отново и отново, както вече не веднъж е постъпвал, отмятайки се от подкрепата си за „най-подготвения кадър”, както нарича сега Цачева?

 

Чудесен за него кадър беше и Румяна Желева. Той я назначи най-напред за външен министър през 2009 г. – за изненада на западните дипломати, които изразяваха в частни разговори недоумение. Толкова му беше ценна ( по лична препоръка от руския петролен бос от български произход Валентин Златев, според мои източници), че я номинира да представя година по-късно България в европейското правителство като еврокомисар. Но когато тя се провали с унизителен за България гръм и трясък на рутинния изпит за този пост, Борисов набързо „забрави” суперлативите си за нея. Замени я с Кристалина Георгиева без много церемонии.

 

По сходен начин Борисов подкрепи и номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, знаейки този път дори предварително ( за разлика от случая с Румяна Желева), че тя ще се провали, но не по негова вина. Когато провалът й стана факт, набързо я замени…с Кристалина Георгиева. Не Борисов, тя е истинският пожарникар, който вади кестените от огъня след гафовете на Пожарникаря.

 

Пита се в това уравнение: каква роля ще отреди Борисов на Кристалина Георгиева, когато се провали и Аецка Цачева ( извинявам се, но като кръстник си позволявам тази закачка с името й, защото вече го направих през 2009 г. в заглавие на своя едноименна статия)?

 

Уловката в този въпрос е в неизвестната величина на успеха или провала на самата Кристалина Георгиева в новата й роля като кандидат за генерален секретар на ООН. Ако тя спечели, Борисов я губи като свой традиционен коз за компенсиране на собствените кадрови провали в една егоистична игра, в която той отговаря само за успехите. Излиза, че Борисов има интерес тя да се препъне по пътя към върха на ООН, за да си я пази да му спасява за трети път гърба в ситуация на кадрови провал, какъвто с голяма доза сигурност е Аецка Цачева.

 

Борисов е свикнал да играе с белязани карти и да се прави на блъфьор, но с Аецка си вкара автогол, който вещае ново падане за дузпа от негова страна, както направи през февруари 2013 г. с оставката,  която обоснова с една столична полицейска театрална постановка, разиграваща уличен бой от мащаба на сблъсъците между провинциални футболни агитки.

 

Както на футболния терен, където си иска повторното изпълнение на дузпа, докато не вкара гол, така и в политиката, Борисов няма проблем да падне втори път за дузпа.

 

Иначе казано, Борисов си подготвя бягството от отговорността за нелепата си номинация под формата на поемане на отговорност за предизвикване на криза с цел при загуба на изборите пак да измъкне печалба под формата на предсрочни избори под негов контрол.

16 мнения за “Борисов си подготвя ново падане за дузпа”

 1. С това си изказване за оставка , Борисов прави избора на президент автоматично от “мажоритарен”- доколкото е бил такъв и до сега, в чисто партиен.
  Ще подам оставка , ако не гласувате да запазите топлите си места по службите на държавата, това казва на армията чиновници и роднините им ,назначена номенкратура на ГЕРБ и съуправляващите партии в правителството и по общините.

 2. За дузпа падат дори най-добрите футболисти, но решаващо е дали съдията ще се подведе или ще извади картона…

 3. Не е виновен Борисов,а българското теле.
  То е особена порода,многократно подобрена през годините на ранния,развития и късния соц.
  Два милиона работоспособни и поемащи риск българи са зад граница,пенсионерите са доволно много,а останалия матрял е зомбиран и вместо глава на раменете си има телевизор.
  Вижте само феномена “Ало Измамници”,който официално е признат за БГ патент.Не може всеки ден,години наред да ти повтарят едно и също по телевизията и ти пак да хвърляш през терасата последните си спестявания на разни мангали.Пази,боже!
  Ами онея дето звънят по сутрешните блокове и 25 години не се научиха да си намалят звука.
  Ей това останахме у бугарско.
  А бе,той човека си го каза: и вие сте прости и аз съм прост,така че нема начин да са не разберем!
  Ей затова ни пробутват и Цеци Цач,защото и тя е проста,ама ние дваж! :–)

 4. Причинно следствената връзка между филията с мас, футбола и рекета продължава да е кошмара на нацията.

 5. Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.
  Уинстън Чърчил
  Та и баце, с посочването на мама аецка за гробарска кандидат-президентка даде сериозна заявка, за счупване на “машината за победи” на начщаба цвъчко.
  Горното изказване на слънчо само подвърждава животинскичт страх който го е обзел при евентуална загуба още на 6.11. т.г.
  Ще да шидим.

  Трайчо Трайков-Президент!

 6. Много ще бъде интересно ,ако две седмици преди изборите Цецка се разболее и не може да продължи борбата за президент. Тогава само слънцеподобния ще ни спаси.

 7. Тъпотиите на тиквон.Защо го търпим?Какво още трябва да направи, да му се разбере.О, неразумни юроде, докога ще им понасяме извращенията?

 8. боце и герб усилено се подготвят за 99-годишнина на ВОР. Не случайно сложиха и президентските избори точно на датата на “революцията”.
  И кампанията за герб започна отдавна – още ,когато бб каза, че щял да прави предсрочни парламентарни избори, ако не получи и президент на 6 ноември. Така всички ,които са в парламента в раздробено състояние и нямат никакъв шанс да влезнат отново в парламента ще гласуват за кандидата за президент на герб.
  А от друга страна ако герб не получи и президент след месец, бб ще има оправдание за нови избори за парламент.
  П.П. Така всички ,които зависят от сегашното статукво в парламента ще трябва да отидат и да гласуват за герб. Но пък боце може да ги изиграе пак , като насрочи нови предсрочни парламентарни избори , след като те вече ще са му помогнали да спечели президентските избори.Зависи какво ще спечели в различните варианти, и така да избере по-доходоносния за герб и него.
  Може да има НЕгербаджийски президент и стар или предсрочен парламент, както и гербаджийски президент и стар или предсрочен парламент!
  Остава да видим КОЙ ще пИчели в различните варианти, КОЙ ще спИчели във всичките варианти, както и КОЙ ще му помогне БЕЗ да пИчели и спИчели при нито един от вариантите!

 9. Коментарите и на ТЪПАНАРКО, и на ГЕОРГИ НИКОЛОВ ми харесват/ поздрави за двамата!/ , но си мисля и друго:
  1.Предстоят ни най бруталните/може би и фалшифицирани /избори.С изказването си Борисов мобилизира всичко, що е на държавна-, медийна- и бизнес-хранилка.
  2.Превръщайки изборите от мажоритарни , изцяло и само в партийни/каквито по начало са/, покерджиятя Борисов блъфира, залагайки всичко или нищо.
  3.Подготвя нов „Царски гамбит” с всички БКП- и ДС-креатури.
  4.НАЙ-МНОГО МЕ БЕЗСПОКОИ!
  В чужбина от 100г. гласуват по пощата, за да улеснят гражданите във ФУНДАМЕНТАЛНОТО демократично право- да можеш да избираш и да бъдеш избиран.
  Нашите „ чужденци” умишлено се затрудняват, като завоалирано им се отнема това право- сами са си виновни, като не искат да отидат на 500км. и да чакат 5ч. на опашка!
  Докато вече директно им се отнема това конституционно право / Чл.42ал1,Чл.5 ал1/ ! И ни лишават от право на глас /и в чужбина ,и у нас/, ако не гласуваш 2 пъти поред!
  Не е случайно!Дори за РабФак- юристката Цачева е ясно, че не се сече корена на демокрацията из дъно.Елементарно е-не можеш със закон да изземваш конституционното право на глас.
  Но е логично , след като Борисов тотално е овладял политическото, медийното и бизнес-пространството.И все повече заприлича на Путин.
  И най трагичното! ” Матриала” все повече става като „братския”- никаква реакция ни в Парламента, ни на улицата…А се суспендира фундамента на демокрацията!

 10. @SARAFOV

  Обичам футбола, иначе сте прав по същество – спешно се нуждаем от добър електорат.

 11. че какво му е на “цецка медведева” ?
  ролите са същите, мутрите – и те.

 12. Там всичките са избирани на кастинга „Аз съм по-глупав от Цветанов”.

  Като си идат тия, ще трябва не метла, ами направо драга. Да изчегърта всичките охлюви, дето са полазили държавата!

 13. Нямали сме си били майка на нацията та затова, ами баба на нацията да не би да си имаме! Защо не баба, ами майка… като я гледам така!

 14. Дори и да подаде оставка пияният и опростачен в множеството си български народ пак ще гласува за Б.Б., но вече с БСП и АБВ в коалиция, и тогава жална ни майка!

 15. При равни други условия бих казал, че ББ да плаши “демокрацията” с избори е все едно да плаши куче със салам. Ама нещо ми подсказва, че “мача е уговорен още в съблекалните”, тоест играта е доста по-дълбока, отколкото се вижда.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.