Борисов, който седи на два(надесет) стола

“Португалският кандидат Антонио Гутериш най-вероятно ще бъде следващият генерален секретар на ООН, съобщи агенция “Ройтерс”. Представителят на Русия в ООН Виталий Чуркин го обяви за “ясен фаворит” на церемония преди минути.

Кристалина Георгиева е получила 5 гласа “за”, включително от 2 държави постоянни членки, 8 “против”, сред които 2 постоянни членки и 2 “въздържал се”, един от които също е бил от постоянна членка на Съвета. На практика Георгиева е била изправена пред две заплахи за вето, но не се знае от кои държави.

Според официалната информация Ирина Бокова е получила по 7 гласа “за” и “против” и 1 “въздържал се”. По думите на репортерката на агенция “Франс прес” Каръл Ландри, две държави постоянни членки са били готови да ѝ наложат вето.” http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/05/2838864_portugalecut_antonio_guterish_shte_bude_sledvashtiiat/

Този провал на “бисексуалната” политика на Бойко Борисов, който се опитва да достави удоволствие на всички ( и в междунардната политика), е възможно най-зрелищното потвърждение на поговорката за това, че който седи на два стола, пада по средата. А между дванадесет стола, какъвто е метафорично случаят му, още повече.

Имам обаче една молба: не ме приравнявайте към онези другари и другарки ( на Бойко Борисов), които театрално му искат оставката заради номинирането на Кристалина Георгиева. Искам му я отдавна и по съвсем друг повод.

Борисов е лъжепремиер на българите по подобие на лъжецарете в руската история. Той е подставено лице без автентична воля, макар да се възприема като едноличен собственик на България. Други му дърпат конците. Истината за това все по-трудно може да бъде скрита. Отдавна смърди като руска войнишка партенка. Особено след пируетите му на “миротворец” и борец срещу “ястребите” в комично-предателската поза на гълъб, който брани огромната Русия от тях.

Глупостите, които Борисов сътвори с подкрепата си за руската кандидатура Бокова, крачката му след това назад и подскоците му напред с рокадата чрез Кристалина Георгиева са примери за неадекватността на политиката му на казачок, диктуван от зависимости ( най-вече от онова, което знаят за него в Русия началниците му).

Ако не съм достатъчно ясен, нека поясня: Бойко е “за бой” не защото издигна Кристалина Георгиева ( за което от БСП му поискаха оставката с пълното съзнание как това няма да стане), а защото не го направи, когато трябваше- ако не за друго, то заради логиката да откаже да бъде апендикс на правителството на Орешарски, с което така обича да извинява за какви ли не ( други) свои провали.

Борисов успя да съчетае невъзможното: да се закълне в отречената по-късно от него Бокова, след което да разбие и репутацията на уж кристално ясната победителка за шеф на ООН Кристалина Георгиева, за чиито (уж) отлични шансове бяха ударно мобилизирани да се произнасят какви ли не изпълнители на волята на премиера ни в и извън изпълнителната власт. Че дори и извън България се намериха крепители на лъжата, лансирана от Борисов, че Кристалина била едва ли не най-желаната мома за върха на ООН-включително от страна на Русия, защото Москва отново и отново потвърдила колко й се ще жена от Източна Европа да се покатери там.

Питал съм и пак питам вече при свършен факт: що за унижение е Москва да говори от името на Източна Европа , без да е упълномощена какво й се иска на Източна Европа? Защо този простичък въпрос не беше зададен нито веднъж на онези, които с такава партиотична страст повтаряха колко важно било ( за Москва най -вече) жена от Източна Европа да оглави Световната организация?

Сега “жената”, предсказуемо след толкова много потвърждения в гласуванията, се “оказа” един португалец, срещу когото, като подигравка към своите български слуги, накарани да играят през цялото време руския казачок с Ирина Бокова, Москва потвърди своите предпочитания днес в Ню Йорк.

Борисов осъмна като “великия комбинатор” , българския Остап Бендер, чийто прототип казва в “Дванадесетте стола”:

“Половината е моя, другата половина – наша.

Половина моя – половина наша…”

И става за смях. 

23 мнения за “Борисов, който седи на два(надесет) стола”

 1. Руски инспектори на място, т.е. у нас ще оценяват храните ни?! Трябва да ги посрещнем с казачок и чак тогава можело да се мисли за корекция на бандитските мита, които гасударите на необятните съветски пазари налагат на братската Болхарска Задунайка!
  На това му казвам достойна и независима евроатлантическа политика! Но текезесарската зърнарка не я осъществява на своя глава, а следва по-висши инструкции. Чии- ясно е!

  http://www.mediapool.bg/bulgaria-chaka-misiya-ot-rusiya-za-embargoto-varhu-vnosa-na-hrani-news254853.html

 2. След очакваната новина и точния й коментар от Иво наистина съм втрещен- какви жалки некадърници и кръгли простаци резилят, позорят и съсипват България с жалките си напъни за голяма дипломация и големи роли в геополитическите игри! А, бе, говедо, ти виж Естония с нейния култ към почтеността, интелекта, труда, науката и образованието къде стигна! Ти направи нейното електронно управление, а не си вей махленските бабаитски мераци по световните сцени!
  Иначе- хубавото е, че нито една от двете необуздани номенклатурни лакомнички няма да я бъде- нещо, което беше ясно на всеки нормален човек. На когото и Бокова е по ясна. А другата… Без авторска суета- през юли 2014 писах тук в блога “памфлета” си “Из живота на путерингите”. Ето актуалният откъс:

  Путеринг №1 – Хай, колигз! Агейн дъ сейм гайс, нох айн мал, анкор, а – тук сме си пак! Ха-ха-ха…конграчулейшънс! Бързам да споделя, добре се разбрахме със социалистите за постовете… гуд дийл, този Мартин Шулц плаши и източногерманските комунисти и това е замисълът да го подкрепим-така, че неговото левичарство да ги тласне малко по-надясно…
  Путеринг №2 Феноменално, грейт айдия!
  Путеринг №3 Много добре се развиват нещата и при външните работи! Тази найс лейди фром Румъния, ох! Сори!- фром Булгария- Кристейлайна Джорджиева има сериозни шансове пред твърде радикално антируския Шикорски! А, знаете ли нещо любопитно, кръстили са я първо Сталинка, когато Булгерия е била съветска република…но аз смятам, че също като мадам ИринÁ БоковÁ в ЮНЕСКО тя ще стои добре, бивша комунистка е, с отлични връзки в Москва, чужда на екстремите в дясно, в края на краищата тук сме все бивши марксисти, ленинисти, троцкисти, маоисти, полпотисти, кастристи, а таткото на мадам БоковÁ е революционен терорист, убивал е писатели-пропагандатори на фашизма и капитализма, също като нашите приятели и колеги Кон-Бендит и Баадер-Майнхоф от Фракция Червена Армия и ностри амичи италиани от Червените бригади… И още нещо много важно в дипломацията- приемствеността! Катрин Ащън също беше касиерка на средствата, с които КГБ и ГРУ подпомагаха миролюбивите протести от Гринъм Комън срещу войнолюбеца Рейгън и неговите ужасни ракети! Ех, младост, младост… идеалите не умират!…
  Путеринг №4 Да, това е ОК, но какво ще правим с този досаден тип в Кремъл-Путин?
  Путеринг №5 Дон`т уори! Вярно, че ембаргото срещу износа на кримски стоки беше много жестока мярка, но бяхме принудени да я наложим! Сега бързам за заседание на Подкомисията и внасям проекторезолюция за ембарго срещу руския износ на банани от Камчатка, на портокали от Чукотка и на перални от цялата територия на Русия, те така и не произвеждат тази стока!
  Путеринг №6 Е, това ще го довърши! Ланч тайм е!

  Posted by Стамбо | юли 6, 2014, 20:37

 3. Стамбо, зради хора като теб все още имам някаква надежда, че не всичко е загубено. Болшинството от читателите и коментаторите на този блог, заедно с неговия автор са истински кошмар за рублофилската групировка “българска политическа класа”, може и “класа политическа”, за да си стане БКП.

 4. Този неграмотен хвалипръцко винаги е бил за смях – лошото е, че глупостите му плащаме ние, българите. От джоба си.
  Отдавна милиционерът-рекетьор трябваше да търка наровете в затвора, а не да премиерства в България! По всичко личи, че наистина е научил от правешкия хитрец как да оцелява при толкова много лъжи.
  Докога ли???!

 5. За пълнота на картинката е добре да си припомним и присъствието в кабинета на т.н. ‘десни’ от РБ, които усърдно припляскват, припяват и приклякват заедно с борисов в неговия кремълски казачок! И те са точно толкова десни, колкото и борисов е патриот.

 6. Има един такъв лаф “Бий, за да те уважават” – Колкото повече Борисов се кланя на Путин, толкова повече Императорът го унижава. И обратното – колкото повече Путин му набива канчето, толкова повече нашият му се мазни… Абе, къде изчезна Мачото?

 7. Кристалина Георгиева винаги ми е била интересна личност. Преди 8-9 години, когато почти никой не беше чувал за нея, един сравнително възрастен другар , член на ВС на БСП , вече покойник, с когото инцидентно бях на една маса, ми се присмя на изказването , че има успели българи на Запад, и ето виждаш ли Кристалина Георгиева е такава, защото работи в Световната банка, а там се предполага , че разни калинки не се допускат…. Той се изсмя и ми каза буквално…. След десетина години много ще се говори за нея….останах с горчивия привкус, че и тя е от “нашите” . Мисля че просто я похарчиха за да натрият носа на ЕС , а що се отнася до ООН ,май всичко е било ясно отпреди седмица. Руснаците може да са всякакви, но имат шпионаж и дипломация от столетия, а наш баце си е селско момче, което се кефи да му дадат да бие дузпа втори път. Не знам какво се е обяснявал с Путя, но очевидно го пуснаха по пързалката.

 8. баце едва ли е чувал за Остап-Сюлейман-Берта-Мария-Бендер-Бей, баща ми беше турски поданик. И по никакъв начин не може да се сравнява в чисто човешки план със симпатичният комбинатор. Остап Бендер при всички перипетии които одиозните първи петилетки му сервират запазва лице отстоявайки съшноста си. На нащ слънчо единственият проблем е въртейки се кат пумпал по всички азимути да не забрави редовно да пълни кофата с вазелин. Всьо!
  ДГД от една долна, мръсна гад!

  Трайчо Трайков-Президент!

 9. Много хубаво стана.Нека целият свят да разбере,какво тъпо животно ни управлява.Защото ние тук нищо не можем да направим освен болезнено да преживяваме падението си.
  Кристалина Георгиева била велика.Ами като е велика защо не си я изпратил навреме.
  Само,че се оказа не само ,че не велика,а е и посредствена.Дружка на Бокова.
  За толкова години ние не можахме да създадем качествени дипломати.
  Благодарение на такива като Борисов за когото качествата на човека се определят от величаенето на Борисов.

  Една от последните статии на Илиян Василев завършваше с отчаяното *по добре да не сме живи*.
  Същото ще кажа и аз,ако това недоразумение остане да ни управлява.Кукловодите на това животно така умело го ръководят,че животното Борисов съсипа всичко в България.
  От мафиотската съдебна власт да гони само неудобните до продажните медии,който го лансират.
  Нормалните и интелигентни българи вече се броят на пръсти.
  Няма ли край всичко това.
  Последната искрица надежда са кандидат президентската двойка Трайчо Трайков и Съби Събев.
  Подкрепете ги.

 10. Винету ще падне и от другите два коня, които обича да язди едновременно – постовете премиер и президент вече са мираж. Другата година по това време, като си направи равносметка, ще установи колко доверие е пропилял…

 11. Вчера РБ свика пресконференция в сградата на НС с обръщение към управляващи и медии за реакция по повод искането на Путин за изтегляне на НАТО от България.
  Никой не реагира на това,никоя медия не съобщи.
  *Патриотите* също мълчат.
  На това се вика национално предателство.
  Ела Русия да ни окупираш.

 12. Ще го напиша пак!
  Борисов е най-глупавият Премиер – министър в целия ЕС!

 13. А Реформаторският БлоГ някой митинг не иска ли да свика ?!?!
  ПАК ЛИ ТАЯ ДИВАННО-САЛОННА ТАКТИКА Е ВЪЗПРИЕТА както на последните избори и ще се замеряме с противника с пресконференции и студийни изявления?
  Какво си пазят кандидатите като писани яйца? В САЩ цяла година митингите се редуват един след друг, не можем да смогнем да следим всичко, кандидатите едва издържат, вече им се подкосяват краката буквално и от площада направо в клиниките за съживяване…
  При нас си ги крием, сакън да не ни ги урочасат, да не се развалят или им потъмнее блясъка… затова – далече от площада!!!!

  За мен нашият БЛОГ има повече площадни изяви през тия години от гореспоменатия такъв. Макар да не съм участвувал в тях го знам.
  А гореспоменатият БлоГ изобщо не е в опозиция след като е в коалиция с черния колан (по разбиране с простаци).
  От което следва че желание за разбирателство с простаци се наблюдава и у тях [най-малко].

  Сега г-жо Савова сте свободна да причислите и мен в групата “агенти на ДС” поради изказани съмнения в правата (ДИВАННО-САЛОННА) линия на РБ.

 14. За мен проблема не е Борисов а атмосферата, която го издига.
  Искаме други политици? Искаме да са умни и добри? Да бъдат наша опора в живота а не мишена по която да изливаме натрупаната умора и злоба от гадния живот в който сме потопени?? Първо трябва да си дадем сметка и да осъзнаем Величината на делото, което предстои и величината на работниците, които могат да го осъществят. Да видим потока на времето в което плува Българската лодка. За съжаление тази част от Българите, които могат да мислят и работят, вече малко се интересува от съдбата на родината си и всъщност те съзнателно или не, допринасят за тъжната и съдба. Няма кой друг да донесе възраждането на Родината освен децата и. Нейните рожби и наследници. Ако те не се интересуват, ако не работят за това и живеят далече от събитията, тяхната родина ще остане в плен на чужди интереси, поради слабостта на останалите българи, принудени да оцеляват със преклонение, затворили очите си за мизерното си съществуване. Малцината “луди” останали да веят Българското знаме и да викат с глас в пустинята на всеобщото униние, няма да постигнат това дело. Още повече, че техните усилия са постоянно атакувани от тежка армия роби, хранени от мъчителите на Народа. Но дори и атакувани от многоброен противник, Лъвовете могат да победят но когато тяхната Величина стане толкова голяма, колкото е необходимо, за да компенсира дисбаланса в числеността на армиите. Когато те нападнат един милион зомбита, ти стани един милион метра висок, чак до небето порастни и ще победиш.

 15. Ако ние българите имахме ясна оценка за себе си, никога нямаше да ни се случват подобни неща. Трябва някой съвсем недипломатично да ни каже: “Вие сте прост и мързелив народ, затова и избирате да ви управляват селски хитреци. Не е тяхна вината, а ваша!”
  Представяте ли си от каква тежка ментална увреда страда цяла една нация за да се вълнува, че неин представител, може да оглави една световна организация, само защото отговаря на някакво имагинерно условие за пол и произход от определен регион,като че това е единственото условие. Добре, че дойде краят на този цирк, за да не издигнем и трета българка за кандидат.
  Резултатът е, че затвърдихме у нашите приятели и нашите неприятели убеждението колко ниска топка сме.

 16. Ще пусна бюлетина за този кандидат-президент,който обещае да взриви двата символа на окупация- АЛЬОША и МОЧА.
  Друго всичко е дрън-дрън и нищоговорене
  и нищонеправене.

 17. Двете комунистки-Сталина и Бокова
  получиха огромен шут в задника от ООН!

 18. Rossen Iordanov
  Г-н Йорданов,
  грешите,хората,които се занимават с досиета,агентури,използуват думи и квалификации като*комунист*,*Антикомунист са други.
  Обърнете се към Антон Тодоров*АС/ДС* *без ник*/Антикомунист.Те са специалисти.
  Аз смятам,че използуване на тези термини е преднамерено,за очерняне на опонента.
  Аз съм против това,още повече и когато човек не може да се зашити.
  Що се отнася за пресконференцията на РБ аз исках да се акцентира не на събитието,а на факта,че никой не реагира на думите на Путин.
  Аз направих вече своя избор за президент.
  Пожелавам ви и вие да направите успешно вашият още повече,че изборът е голям.

 19. AC/DC,
  Aз пък ще пусна бюлетина за този кандидат-президент,който обещае да взриви всичките Мочи и Альочи.
  Ако искаш мога да те запиша в моя списък,дори първи в списъка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.