Гълъбът Борисов пропусна да задуши “ястребите” Трайков и Събев в реформаторското им гнездо

Който познава моя почерк на публицист , знае, че избягвам да агитирам дори за съмишленици сред политиците. Тяхна работа е да се проявят чрез действията си или в най-лошия случай- чрез хората, които в днешно време се наричат пиари.

Няма как обаче да не отбележа, че най-накрая на българския политически хоризонт се появи ясна алтернатива на масовото шикалкаване по най-важния въпрос от сферата на нацоналната ни сигтурност: отношенията с Русия.

Тази тема би трябвало да е водеща и в канадидат- президентката кампания. Да е ясно кой къде стои в координатната система при опитите да бъдем дърпани назад и към изостаналия Изток срещу съответния политически противовес да вървим напред в крак с развития Запад.

Беше най-малкото “странно”, че тази ярка разделителна линия така и си остана размита в публичната дейност на българските демократи толкова години, през които руският натиск за разделяне ( и владеене, ако може) на българите се засилваше.

Това абсурдно отсъствие на диагнозата за най-опасното българско заболяване обаче вече е преодоляно. Вижда се от поведението на двойката кандидати за президентския пост Трайчо Трайков и Съби Събев. Днес те са предизвикали останалите участници в надправата за изборите да изразят отношение към имперската намеса в българските работи от страна на Путин

http://clubz.bg/45313-trajcho_trajkov_kremyl_ni_zaplashva_zashto_si_mylchite

Мога засега да добавя само, че ако Трайков и Събев продължат в същия дух, за първи път през това хилядолетие мислещите българските демократи ще получат възможността да се обединят политически на реалната плоскост на противоставянето Изток-Запад у нас, без да е нужно декларативно да се отдалечават от разбиранията си за дясно и ляво ( защото и в лявото пространство, макар и рядко, има хора, които не биха искали дивият руски капиталистически режим да се развилнее в България).

Първото косвено признание за това се появи днес по смисъл в рамките на изявление на един подчертано ляв социолог ( някои дори го наричат “баща на българската социалогия”). Без да взима отношения по спора Изток-Запад ( подчертавам това, за да не му приписвам качество, каквото не е проявил), Петър-Емил Митев призна, че изборът на Цецка Цачева за кандидат президент засилва позициите на Трайчо Трайков, тъй като тя няма с какво да привлече десните избиратели, а бетонира само твърдото ядро на ГЕРБ.

Иначе казано, имаме първото социологичско потвърждение, че ГЕРБ този път няма да може да заблуди десния избирател, освен ако не е гербаджийски кон с капаци, нагазил в люцерната по партийна линия.

Любопитно е, че други левичари, като Татяна Дончева и проф. Близнашки, в същото време определиха днес кандитурата на Цачева като добра, заявявайки, че не бивало да я подценяваме ( левите си я припознават за своя, това е ясно). Общото между двамата е, че проруските им тежнения ги карат допълнително да хареснат послушницата на Борисов, който е стълб на руската пета колона – повече с бездействието си срещу нея досега, но все по -активно и с декларативната си подкрепа за руското влияние, каквато беше фронталната му атака срещу “ястреба” Плевнелиев и самохвалството му, че заедно с президента Путин и премиера Медведев успял да “урегулира” проблема с говоренето на настоящия президент.

Апропо, да се противопоставиш на руските интриги срещу България е дотолкова забранено в днешната българска политическа действителност, че кукловодите на кампанията не посмяха да създадат някаква дублираща имитация на Трайков и Събев в това отношение, за да размият изгледите им за успех. Тази “пропусната полза” е много, много оптимистичен сигнал с потенциал за успешен развой на представянето на Трайков и Събев. На другарите манипултори не им е хрумнало да пуснат в състезанието в дублираща роля ( както винаги правят досега) някои имитатори на “русофобия”, защото са приспани от досегашната практическа липса на подобна ясно изразена линия в поведението на реформаторите, излъчили точно тази двойка кандидати.

Явно Трайков и Събев са изненадали “когото трябва” и сега остава да капитализират успешния си ход, тъй като потенциалът на избирателите с прозападна ориентация  у нас е далеч по-голям от прехваленото “болшинство” на електоралното българско русолюбие.

И още нещо. Вече ще е късно да ги “отстрелват” като “русофоби”. Трябваше да го направят, преди да ги номинират. Сега обвинението срещу тази двойки в “русофобия” може само да работи в тяхна полза.

24 мнения за “Гълъбът Борисов пропусна да задуши “ястребите” Трайков и Събев в реформаторското им гнездо”

 1. Безспорно Трайчо Трайков е представителят на българите, които искаме да сме част от Европа, а не от евразия. Ние сме мнозинство. Необходима е единствено консолидация на този про-европейски вот!

 2. Страхотен анализ!
  Всеки абзац, всяко изречение, всяка дума, всеки знак са в десетката!
  Вече имаме и лайтмотив на програмата на нашата кандидат- президентска двойка Трайков-Събев.
  НЕ на масква!
  ДА на Брюксел!
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Превъзходен анализ на процеси, които стават пред очите ни и на техните по-дълбоки причини! Бях писал, че ако кандидатът на Герб не се казва Андрей Ковачев, няма да се намери и 1 (словом един) десен, прозападен и интелигентен българин, който да го подкрепи при каквито и да е условия и кризи. Защото- бъдете сигурни!- всеядността на ББ ще вкара като авариен тактически ход и заплахата:”Комунистите идат, гласувайте за ЦеЦа, щото, рийш ли, нема Европа, еврофондове, нема гурбети, нема следване из западни университети и т.н.!”- ако, разбира се, загубата не е договорена с БСП и с общия Кремълски Начальник на двете партии. Кандидатурата на Цачева свидетелства за пълно пренебрежение и подигравка с типа избирател на РБ (колкото и този избирател за 2 години да има доста поводи за разочарование от своите избраници). Защо тогава да принизява услужливо гласа си? Този избирател вижда кой премиер позори България с лакейските си умилквания край Путин “дано не му се кара???!!!”, знае чии кметове направиха Черноморието анклав от руски мафиотски анклави и спонсорират русофилски сборища, чува чии министри вият от сутрин до вечер против санкциите срещу Русия, чии “културни дейци” влачат у нас ден през ден всякакви измислени руски грацала и кречетала, които не си дрънкат балалайките, а водят най-нагла пропаганда срещу България и Европа, този избирател знае кой деморализира, чалгизира и опростачва обществото, кой направи национален символ свинската опашка и кой стъпка българските медии на 113 позиция в света, зад която останаха само Мианмар, Русия, Туркменистан и Северна Корея!
  Така че-герб, бсп, абв,плашипутарниците “патриоти” и пр. да си делят приза за русолюбие между тях си.Ние в това няма да им помагаме!Един електорат делят, едни и същи копринкини кебапчета плюскат, “междупартийният трансфер” е абсолютно безпроблемен и циркаджията от НИМ е най-ярката илюстрация!
  НАШИТЕ КАНДИДАТИ-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И ГЕН. СЪБИ СЪБЕВ СА ДОСТОЕН ИЗБОР ЗА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ БЪЛГАРИ!

 4. Огромен потенциал е факта, че кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок е сама в полето на цивилизационния избор!, Но – дали ще успеят да капитализират този факт в гласове? И дали ще усеем ние, прозападно настроените граждани да се съберем и да изберем Трайков-Събев с такъв резултат, че на милиционерските пълчища да им се завие свят!?!
  Да не забравяме и всички пречки, които натвориха герберите в избирателния закон за да попречан на българите в чужбина да гласуват. Дали ще станем свидетели на румънския вариант на избори за президент?! Това е шанс, който ако пропуснем може и да нямаме друг такъв в близко време.

 5. Малки реплики:
  – реформатор не е политическа категория и термин , което означава че съществуването на политическа партия с такова име е неадекватно.Колко “Реформаторски партии, блокове, коалиции, съюзи и др.” съществуват в близки и далечни държави.Всяка партия може да бъде определена като реформаторска.
  – какво ще реформира посочения “Реформаторски блок”. Никой не казва.
  – кои са политическите противници на тази партия. Никой не казва.
  – какво е официалнито отношение на тази партия към Съветския Съюз и Съветско-Българската Война, довела до комунизацията на държавата и унищожаването на всички постижения от предишните поколения. Никой не казва.
  – какво е отношението на тази партия към комунистическия режим в НРБ. Никой не казва.
  – какво е отношението на тази партия към стотиците символи на съветската агресия и комунистическия режим. Никой не казва.
  – какво е отношението на тази партия към многото съдебни процеси до 1990г., които все още са секретни. Никой не казва.
  – какво е отношението на тази партия към убийството на Георги Марков, Красимир Пеев и др. бегълци от комунизма. Не казва никой.
  – какво е отношението специално на Г-н Съби Събев към убийствата чрез съдебни процеси през 1986-88 на двама офицери от БНА- сифиянеца Димитър Димитров (род. около 1950г.) и варненеца Маргарит Димитров(род.1958г.).Както и убитите над 20 генерали от комунистите, стотици полковници и други военни чинове.Не казва човека.

  Има и още много въпроси към РФ.

  Та какво ще реформират тези реформатори, че да гласуват за тях честните гласоподаватели?
  Който може, да каже, но без истината да замаже….

 6. Да отваряме ли шампанското или да.
  Шат на патките(и двете дядо попе)главите.
  Бивш комунист, ченге и курва няма.

  “Today after our sixth straw poll we have a clear favorite and his name is Antonio Guterres,” Russian UN Ambassador Vitaly Churkin told reporters with his 14 council colleagues standing behind him.

 7. МАСОВОТО ШИКАЛКАВЕНЕ-Иво Инджев

  Невероятно точна квалификация към българската ДЪРЖАВА и българската ПОЛИТИКА.
  Това е и облика на българските държавници и политици-от Президента до машинописките.
  Защо Иво Инджев е квалифицирал тези “обекти” и “субекти” по този начин?
  Въпроса е елементарен както и отговора.
  Българската държава и политика е съветизирано-русифицирана, с комунизъм парфюмирана.

  След като комунизма беше прекратен, нито един български президент за антикомунист не беше набеден.Нито за противник на руската мърсотия към безпомощна България.
  Но втория фактор е съвременната ситуация, съвременните реалности и стереотипи.
  Съобразявайки се с тях и с първия фактор, българските държавничета и политичета не могат да правят нищо друго освен да шикалкавят.

  И съвсем отговорно пред Русия и само пред нея шикалкавят, докога?-отговорът е визуално даден горе вдясно и съвсем ясно-докато ослепително светят Мочи и Альочи, държавата гледа към Москва през Сочи….

  Шикалкавенето е също ослепително!

 8. Точно, както винаги!!!
  Дано кандидатите на РБ са наясно с колко надежда ще бъдат подкрепени, ако проведат достойна кампания, както и негласувалите преди очакват.

 9. Идеален вариант за дублиращ “русофобски” кандидат беше Георги Марков, ех, какви русофобски шутове щеше да раздава наляво и надясно, но за съжаление вече беше разконспириран, а и в момента са го ангажирали да раздава орбански шутове по света и у нас!

 10. Ако на моите скромни въпроси РФ не даде категорични отговори, методът на шикалакавенето няма как да бъде избегнат.

 11. Г-н Без Ник, знаете ли приказката:” Хитрата сврака с двата крака”. Е,не е толкова хитра. Време е да ни пожалите. И с Ник и Без Ник нещата са пределно ясни.Няма нужда от повече.

 12. Другаря бойко, очевидно не е чел много. Затова нека му прочета следната арабска поговорка. “Армия от овце, водена от лъвове ще победи армия от лъвове, водена от овце.”

  Тъй като Другаря бойко се мисли за миролюбиво агне нека прочете няколко пъти тази поговорка докато я разбере. Знам че няма да е от първия път обаче кой знае. Може на 1000 опит да му просветне нещо у червената тиква. Между другото това се отнася и за герберската му преяла дружина, както и останалите овце и лъвове.

 13. Драги Стефане,
  Кого да пожаля все пак, аз не съм нито сврака, нито ястреб, пиша прекалено ясно и еднотипно, придържайки се съвсем дисциплинирано към стереотипите на сайта и принципните тези, които Иво Инджев спазва.Да, има няколко неща с които не съм съгласен, но каузата му е правилна и човечна.
  Основната му борба според мен е изразена чрез фотографията горе всясно.
  Аз съм манияк и никога няма да я прескачам, но до този момент освен аз само още двама други коментатора са у обърнали внимание, Вие явно не сте се впечалил от нея-Ваше право.

  Но кого да пожаля все пак, да речем първия коментатор Лозев.
  Категоричен е че желаещите българи да са част ит Европа са мнозинство.
  Е как да го пожаля човека-в Европа начело с руско-комунистическите Мочи и Альочи.
  Егати Европата ако ги приема тези българчета с тези “значки”.

  Жал към наивниците?-но уей!

 14. Забравих драги Стефане, кои точно неща са “пределно ясни”, бъди конкретен.

  Засега според мен “пределно ясно” е, че в близките поне две петилетки символите на съветската агресия и българските комунистически убийци няма да напуснат своите кобни места.
  Когато поне един Альоч бъде разрушен, веднага отивам да се обеся на високата ограда на посолството на Съветския Съюз.
  Ще те помоля да направим видеозапис, все пак това не се случва често, навито нали?

 15. Точно прословутата и последователна наивност на Запада държи България в структурите на НАТО и ЕС.
  Ако има отговорни хора в тях, те биха информирали ръководните органи на тези организации и биха изразили становище, че такава странна държава, да не кажат глупава ,не бива да бъде приета наред с цивилизовани, богати и културни и свободолюбиви страни.
  Може ли да бъде член на такива организации държава, която както преди края, така и след края на комунистическия режим така отговорно се грижи за основните символи на този режим. Та кой нормален човек не знае, че без Съветската окупация на България, комунизма нямаше да бъде наложен.
  Комунистите прекрасно го знаят и затова чрез държавата, която си е пак тяхна се грижат за тези символи.А хората, те просто си траят.
  НАТО е военна организация, опазваща мнозинството от Европейските държави от агресия, а неин член издига съветската агресия в култ и не се забелязват никакви знаци тази държава да спре тези грижи.
  България с тези символи на агресия не е за никъде, дори и Русия не би я приела за съюзник, защото руснаците нямат нито един паметник на нито един чужд агресор, още повече на последния-Германия, докато българчетата имат стотици.
  Безотговорността на европейците е пагубна за българите, ние сме за посмешище. Добре че засега нито един европеец не се е впечатлил от Българската държавна символика, иначе щеше да ни пита и от ужас да залита-ама вие драги българи какво правите в Европа, вие не сте за никъде, коя нормална държава ще ви бъде съюзник с този съветско-комунистически намордник. Впрегналите сте се и ден и нощ да дишате ветровете на руската агресия, а говорите за Европа, ама вие на сериозно ли се имате, я си приберете нещата и вън от Европа, тя не прибира такива като вас, търсете си подобни по целия атлас!

  Не, Европа мълчи и няма кой комунистическа България да гълчи!
  И всичко живо трае, срещу символите на агресията не роптае.

 16. За странната недодяланост на България ще дам два свежи примера.
  Държавата ни представи за кандидат за Генерален секретар на ООН двама кандидати, които са жени, като и двете са комунистки-едната стопроцентова, генетично и психично обвързана с Русия, другата петдесетпроцентово, а може и повече.
  Колко държави в света са предоставяли едновременно две кандидатури и двете на комунистически функционери.

  ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА,
  Няма и да има.
  Друга комунистка пък иронизира провала на едната кандидатка, може и съвсем уместно, всеки може да падне и пропадне и пода да пробие.
  Но секс-символа на българските комунисти Велислава Дърева никога не е изразявала подобно очудване от падането на комунизма.
  Той, начело със Съветския Съюз проби цялата планета и дупката от пропадането зее и днес, но Дърева си е с комунистчески бес и хич не се сеща СССР да отрежда.
  Знае тя всеки кой пада и пропада, кой дъна и подове пробива, но за най-голямото пропадане не казва нищо, впрочем комунистите не говорят за Съюза, печал и скръб ги навява, но затова комунизма все още се подвизава.

  Няма по-странна държава от България, един ден света ще я изучава.

 17. Няма как да не се съглася с тезите на БЕЗ НИК.Прав е човека,може би с изключението че европейците не се впечатляват от наличието на значими паметници на “съветското”в България.А как да се впечатляват при положение ,че в РБ не можа да се събере критична маса за преместване на МОЧ,а в съответствие с инициативата на г-н Иво Инджев по темата.Не е възможно при едно подчертано овчедущие не само по тази тема ,но и по отношение на склонноста на Б-Борисов да се подава на всякакъв провокативен натиск на Москва-директно към БГ и към ЕС и НАТО …..Имам предвид последните претенции на Путин към САЩ за преразглеждане в полза на РУСИЯ на политиката си към нея:в политическио и военностратегическо отношение,което директно засяга българските национални интереси!!

 18. Г-н Маджаров,
  Благодаря за разбирането, но ще се наложи да доуточня нещо.
  Тезата Ви за “достатъчна критична маса” има по-скоро символичен и подканващ смисъл, но няма практически.
  Паметниците на съветските окупационни войни са построени от Българската държава, а не от реципрочна строителна “критична маса”.
  Те се подържат и днес от Българската държава.
  При това много отговорно-на най-високо ниво-от Президента до чистачите на мраморните ботуши на Альошите.
  Тези факти водят до единствения извод, че Българската държава е единствения фактор( критична маса), който би могъл да очисти Българската територия от тези символи.
  НИКОЙ ДРУГ !!!
  Случая с протеста на Иво Инджев е също подсещащ, приканващ, базиран на истината и морала.
  Но няма практическа стойност. Не е възможно един или сто и един, или хиляда сто и един протестиращи да направят нещо.
  Причината е също единствена-Българската държава това начинание не разрешава.
  Тя не само че не се противопоставя на това предложение, тя не му обръща и внимание.За българските държавници такъв въпрос не съществува.
  Да сте чул някой президент да е взел отношение към паметниците на Съветската армия?????
  НЕ,НЕ,НЕ !!!!

  Български президент не говори нито за паметниците, нито за причината, по която те са построени- Съветско-Българската война и последвалата окупация и комунизация на нашата страна.
  Да вземем и правителствата на РБългария.
  Щом като Филип Димитров и Иван Костов не взеха абсолютно никакви мерки за демонтирането на това унижение, кой ще направи това-Бойко Борисов ли? И министър-председетелите от комунистическите среди.
  Никакъв шанс.
  Сега е уместно да попитаме самия Г-н Инджев, кога би предположил че неговата инициатива би се реализирала и фотографията от сайта му ще бъде премахната или ще стои само като исторически спомен.
  Моя скромна особа смята, че поне в този живот това няма да стане.
  Защо? -биха попитали някои, отговорът идва веднага:
  БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НЕ РАЗРЕШАВА.

  Който има други мнения , нека да бъде добър да ги сподели.

 19. Сега обърнах внимание, Вие Г-н Маджаров говорите за “преместване на Моч”.
  Къде да бъдат преместени и защо, ако са пак на територията на България.
  Тези символи просто трябва да бъдат разрушени, защото те символизират разрушаването на нашата държава след Съветската окупация.
  Ако е само до “преместване”, по-добре да не се харчат пари, а няма да са малко. Територията на България трябва да се почисти от мърсотията, а не мърсотията да се премества.
  Същото е валидно и за комунизма-той трябваше да бъде унищожен, а не видоизменен, какъвто е сега, пък и утре.

 20. До БЕЗ НИК,
  правилно си подредил кой какво не казва в прословутият РБ.
  Но какво очакваш от един набор от личности, отломки, които дори не могат да постигнат единство, поради страх да не попаднат на втора глуха, ако трябва да се обяви САМО един главатар?
  Точно поради това е необходимо време за да се постигне сегрегация, при която някои от тях ще поемат собственият си път.
  Ето сега, първата обнадеждаваща крачка.
  Една президентска двойка, която първа поставя тактически въпрос, чийто отговор трябва да покаже къде ще стои съответния президентски екип, а от там и България, като член на ЕУ и НАТО.
  Както обосновава господин Инджев, „най-малкото е “странно”, че тази ярка разделителна линия така и си остана размита в публичната дейност на българските демократи… (и ето), Това абсурдно отсъствие на диагнозата за най-опасното българско заболяване вече е преодоляно. Вижда се от поведението на двойката кандидати за президентския пост Трайчо Трайков и Съби Събев. Днес те са предизвикали останалите участници в надправата за изборите да изразят отношение към имперската намеса в българските работи от страна на Путин“
  Като първа крачка, хич не е малко като се изисквт не шикалкавене, а позиция отговаряща на изискванията на съюза днес и сега!
  И както господин Инджев също допълва, сега Трайков и Събев… остава да капитализират успешния си ход, тъй като потенциалът на избирателите с прозападна ориентация у нас е далеч по-голям от прехваленото “болшинство” на електоралното българско русолюбие. (бих добавил и на ГЕРБ)
  Това е пътя, макар, че си прав за паметниците и ред други неща, но не им е още дошло времето.
  След като се обособи такава про европейска двойка, идва ред на нова, истински европейска партия и правителство които да инициализират неподкупно правосъдие за всички, тотално пресичане на корупцията и престъпноста, сигурност за всички, и чак тогава, разрушаването на паметниците на престъпниците. Достатъчно е преди това, образователно да се подготви „материала“, та мераклии да карат багерите и да палят фитилите, ще има на път и под път.

 21. Относно: “Малки реплики”
  Като историк съм запознат с доста от престъпленията на ДС и РУМНО. Включително и с делото на Маргарит Димитров – от документите съхранявани в Комисията по досиетата. Случаят е много характерен – един политически офицер от БНА, недоволен от кариерата си като такъв иска да избяга на Запад, разчитайки наивно, че това може да стане чрез някое западно посолство поблазнено от неговите военни тайни, с каквито де факто не разполага. Но защо ген. Събев трябва да е запознат с този случай и да взима отношение към него недоумявам. Струва ми се че авторът на репликата се опитва да внуши, че Събев има някаква вина само защото по това време е бил офицер в БНА, макар и да няма нищо общо с тези служби. На мен анонимният автор на репликата ми прилича на червен провокатор – те винаги се правят на тъмно сини пуристи, които уж се борят за идеята, убеждавайки публиката, че всички са маскари. Доста плосък номер!

 22. Г-н Витев,
  Напълно съм съгласен с анализа ти,но той има тактически характер,нека да кажем и политически и избирателен,аз обаче говоря за морал,справедливост,достойнство и пр. на една държава.

  А за една държава тези критерии са извън тактиката и моментната ситуация.

  Всяко нещо в живота има външен и вътрешен облик-това е валидно за всяка една държава и нейния държавен глава,за всяко едно правителство и всеки един министър-председател,за всяка една партия и нейния председател и т.н.

  Нашата държава Република България също има два облика-външен,който е осигурил съществуването на символите на съветската агресия и вътрешния,който е осигурил тяхното опазване и подръжка.

  Към тези два облика на ДЪРЖАВАТА напълно осъзнато се присъединява всеки български ПРЕЗИДЕНТ.
  Без подкрепа на Президента,който и да е той,символите на окупацията на ДЪРЖАВАТА ни е невъзможно да бъдат премахнати.
  Просто е невъзможно някой да се противопостави на един президентски “Указ за демонтриране на символите на чуджа агресия на територията на Република България.”
  Я нека някой президент да издаде подобен документ и да видим кой би му се противопоставил.
  И такъв документ напълно попада в границите на прерогативите на Държавния глава на Република България.Той ако не знае и не отговаря за съществуването на такива символи в ДЪРЖАВАТА МУ,кой аз и ти ли.
  При това,в момента са налице трите официални документа ,издадени от Съветските власти по отношение на обявената война(Нотата на Съветското правителство) ,Обръщението на Арм,ген. Толбухин и Съглашението за примирие.

  Повтарям-налице са документи с юридическа стойност,от които се вижда недвусмислено,че Съветския Съюз обявява война и окупира нашата държава.А после следва и Съглашението-края на СБВойна.

  Ако един държавен глава не зане тези неща,той не заслужава да бъде избиран за такъв.Но понеже досега президенти на Република България са само кумунисти и комунистически слуги,които слугуват на Русия,въпроса за символите на съветската агресия изобщо не се повдига,защото споменатите три документа са в подкрепа на демонтирането на тези паметници.Ако истината и справедливостта са на страната на комунистите,всеки Български президент ще ги припомня и ще отбелязва датите,на които са издадени.
  Казах онзи ден,тази сутрин специално за теб-след като Президента на Русия всяка година отбелязва края( и началото) на последната война,водена срещу Неговата (бивша)държава и Неговия (бивш)народ,какви мотиви имат ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТИ да не прилагат същата практика и към Тяхната държава и Народ.
  С какво българския народ е по-недостоен от руския,че у нас не се рарзешава подобна практика.

  Нима няма 05 септ. 1944г,08-сми,09-ти,15-ти ,или 28 окт. с.г.
  Ако който и да е кандидат -президент не говори за ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА срещу Българската държава,значи е меразвец и стопроцентов комунист и служи на Руската пропаганда.
  Правосъдието за което намеквате няма нищо общо със символите на съветската агресия.
  Тезата за материала също е неприемлива.

  Повтарям,каузата на Иво Инджев към тези символи е борба на една личност срещу една държава. Резултатът?-снимката горе вдясно е непокътната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.