Украински патриоти, ранени от руски агресори, се лекуват у нас тихомълком в губернията на ББ ( Бойковата България)

Нека ви кажа защо публикувам съобщение на украинското посолство, в което се съобщава за нещо, което не съобщават българските медии. Не само заради това, че мълчанието на българските медии за подобна новина е потвърждение за факта, че тук доминира “руската гледна точка”.

Най-изобличаващото обстоятелството в тази публикация е фактът, че България на Бойко Борисов играе двойни игри. Иска да е като една “западна” страна, която се мъчи с нещо да е полезна на украинския обект на руската агресия, но същевременно го прави тихомълком. За да не дразни Путин, какъвто е приоритетът на премиера Борисов.

Апропо, не се дразнете от несъвършенствата в съобщението на украинското посолство по отношението на българския език. Ако това е проблем за вас, опитайте се да си спомните някога руски началник на България ( посланик, политик , олигарх и тн.), да е правил опит да се изразява поне малко на български език. Не може да си спомните? Вината не е ваша. Ще ви олекне ако си признаете, че няма как да имате такъв спомен.

Посолството на Украйна в София:

“На 4 октомври на Софийското летище пристигна поредна група на украинските военнослужещи, ранени на линия на фронта с руско-терористически войски в Източна Украйна. 10 украински военни ще имат възможност за рехабилитация в госпитал при Военно-медицинска академия към Министерство на отбраната на Република Бьлгария. През 2015 година 18 украински военни имаха възможност да подобрят здравословно си състояние след страшни травми от експлозии на мини и ранения от други видове на въоръжение. За 2016 г. се предвижда, че 30 украински военнослужещи ще се запознаят с гостоприемство на България, и високия професионализъм на българските доктори както и уникалните свойства на българските термални води. Групата я посрещна Посолство на Украйна и представители от украинската общност, по точно сдружение “Мати Украйна” в Република България.

 

По този повод Временно управляващ в Посолството коментира: Украйна е много благодарна на България като членка на ЄС и НАТО, за подкрепа и съдействие при реализация на такива проекти, които на практика помагат и на Украйна, и конкретни украинските граждани, в случая военнослужещи. Тези хора на практика знаят какво означава да браниш собствената си държава, да защитаваш демократия и правния ред, да осигуриш мира и спокойствие на роднини и съгражданите си. Ние сме много благодарни на тях, понеже те защитават не само Украйна, но и цялата Европа от разрастване на агресия и ‘сиви зони’, в които се превърнаха окупирани и престьпно анексирани територии.

”Потенциални заплахи”, за които много се говори по темата на засилване на сигурностния капацитет на ЕС и НАТО – това е всекидневна реалност за украинците през последните 2,5 години, която взе животи на хиляди цивилни и военни.

Украйна в момента най вече иска мир, но за съжаление Минските споразумения не се изпълняват. На 21 септември в рамките на подгрупа по сигурността на Тристранна контактна група в Минск беше взето Рамково решение за оттегляне на техника и сили в района на три населени места – Станица Луганска, Золоте, Петривске. Въоръжените сили на Украйна стриктно се придържват към режима на приостановяване на огъня, но руските окупационни войски в течение на три последни денонощия продължиха да обстрелват позиции на украинската армия както и обстрелват собственни си позиции с цел да дискредитират Украйна.

Поредни доказателства за опасност от заплашваща политика на Кремъл са представени на 28.09.2016 в резултат на работа на Обща група за разследване на сваляне на малайзийския самолет МН17, с което се подтвърждава че 1. Като причина на сваляне на самолета беше експлозия на бойната част на ракета “БУК”. 2. Маршрут на вкарване на ракетно-зенитния комлекс на контролираната от проруски и окупаторски войски територия беше през украинско-руска граница, която се контролира от боевиците. Това трябва да се отчете в следващо криминално разледване и съдене на виновни за отнети животи на 298 невинни пасажири както и многобройни невинни жертви в Украйна.

Ние трябва да сме единни в сътрудничечтво, взаимно подпомагане в нашите действия с цел да спрем агресия и заплахи, които излъчва ръководството на Русия, грубо нарушавайки международното право и приети норми след Втората световна война.

http://bulgaria.mfa.gov.ua/ua

 

12 мнения за “Украински патриоти, ранени от руски агресори, се лекуват у нас тихомълком в губернията на ББ ( Бойковата България)”

 1. Имаше продумване за това рядко като за у нас добро дело- да се чуди човек, че репортажът е публикуван във “флагмана”, но сигурно някой редактор после е отнесъл калая…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5643814

 2. С интерес гледах линка за парада в Киев,но в някои украински сайтове видях интервюта с бойци от фронта,които споделят че воюват с калашници от преди 20-30г.и че нищо от показаната военна техника не достига до тях.Причината за това според мен е,че и днес във висшето политическо и военно ръководство на Украйна има агенти на руските агресори въпреки войната с тях.Вероятно поради това САЩ и Западът се въздържат от доставка на модерно оръжие за украинската армия,защото се опасяват че ще попадне в ръцете на руснаците.

 3. Така, или иначе, на ББ ще го пишат в досието.Там където трябва.Няма лабаво.

 4. Искам да благодаря на украинският народ, че в лицето най-вече на храбрите си войници и офицери успя да опровергае не само народната им поговорка “Сам на полето не е войн” но и да пречупи окончателно кремълските аспирации за създаване на т.н. новорусия. Да не забравяме, че лилипут.ин-162 санти на върха на еуфоричните призиви на “диванните подразделения” на московският военен окръг “путин, въведи войски” през горещото лято на 2014г., самият гном със задгробен глас изброяваше редовно по зомбоящика бъдещият състав на колонията включванийки миниум 8 региона в нея. Днес интервентите контролират само анклави в Донбас-Лугандон.
  Пожелавам на всички ранени лекуващи се у нас по-скорошно цялостно оздравяване и да ги видим скоро дефелиращи по прекрастният булевард Крешчатик на Парадът на Победата,

  Трайчо Трайков-Президент!

 5. Браво!Радвам се ,че можем да помогнем на този изстрадал от руското иго народ.

 6. Към GRIGOROV
  “и днес във висшето политическо и военно ръководство на Украйна има агенти на руските агресори въпреки войната с тях”
  Уважаеми г-н Григоров.
  Дори и отчасти да е така /макар дълбоко да се съмнявам в истинноста на подобни изфабрикувани интервюта – част от хибридната война на рассията/, мислите ли, че някой може да спре устрема на украинците към европейските ценности и евроатлатизма?
  Едва ли.
  Видяхте ли емоционалните изражения по лицата на мъжете и жените присъстващи на големия парад в Киев?
  Видяхте ли как президента на Полша стои до президента Порошенко и прие благодарността и поздравленията му от трибуната на парада?!
  Дори само подкрепата на Полша е достатъчна гаранция за успеха на Украйна в европейския и път на развитие.
  Добре, че и ние им помагаме да оздравеят войничетата им.
  Кога у нас някой българин ще се облече непринудено в национални дрехи с бродирани шевици и ще отиде на площад Батенберг в деня на независимоста ни?
  Представете си нашите политици от всички партийни цветове подредени на същия наш площад преди 10-тина дни. Пълна бутафория от охранени, мазни взаимнозависими чучела.
  Без президента г-н Плевнелиев, разбира се.
  За голямо съжаление същите успяха за 25 години да обезличат народа ни да изкривят националните ни ценности, да прогонят децата ни в чужбина, да му превият главата и да го накарат да слушка покорно каквото му се предлага като живот.
  Може би сме поне 20 години зад Украйна като самосъзнание, родолюбие и нетърпимост към чуждо политическо вмешателство.
  Дано братята украинци ни помогнат скоро да се измъкнем от блатото в което ни вкара банкянското слънце и компания.

 7. Ето и какво мисли В.Суворов за ЕС:
  http://apostrophe.ua/article/society/2016-09-30/evrosoyuz-zagnetsya-kak-zagnulsya-sssr-ukraine-ne-stoit-lezt-v-eto-yarmo—viktor-suvorov/7513
  Както се вижда и той има още много остатъчни предрасъдъци от болшевишката пропаганда, макар и от 35 години да е напуснал СССР , а от още повече години работи като шпионин извън СССР. И той се е поддал на популистката пропаганда на ЮКИП ,която пък е на кремълско дотиране и изпълнява путинските желания за “многополюсност” ,и за отслабване на ЕС в частност.
  Щом той се поддава на подобна путинска пропаганда , к’во остава за рублофилите на доларови дотации в НРБ???
  В известен смисъл В.Суворов се е превърнал в “полезен идиот” за туПлерофашизъма.
  П.П. Според В.Суворов, жертвите от Майдана са излишни, жертвите които Украйна даде за да се присъедини към ЕС и НАТО са безсмислени?!?….
  Та ,ако ЕС и НАТО не бяха съюзи от ОГРОМЕН брой страни туПлер едва ли щеше да се съобразява с тях ни най-малко.
  Дори и за Англия ,след излизането си от ЕС ще бъде много по-неизгодно да преговаря със САЩ,Китай, и т.н..
  ЕС има недостъци , но едва ли може да се сравнява със СССР и СИВ, както прави В.Суворов.
  Остатъчното влияние и манталитет от СССР оказват влияние дори ,когато си избягал от десетилетия по собствена си воля, и си живял в съвсем друга атмосфера през по-голямата част от съзнателният си живот!

 8. Към БЪЛГАРИН:
  Благодаря, БЪЛГАРИН! Този парад предизвика в мен няколко асоциации. Първата е, че на този парад задължително трябваше да присъства българският Президент. Исторически и генетически ние БЪЛГАРИТЕ сме изключително близки с украинците, като се започне от 375 година. Според мен апостолическата дейност на нашите монаси по отношение на език и религия се е осъществявала не сред руснаците, а сред украинците. И до сега украинците почитат и честват на всеки 2 май братята светци Борис-Давид и Глеб-Роман, които са българи.
  Гледах лицата на военнослужещите и на посетителите. Всички бяха одухотворени и чисти. А пеенето на химна беше израз на пълната им всеотдайност към родината. Със сигурност тези хора ще защитят Родината си. И се питам трябва ли русия да влезе на наша територия, че едва тогава да се обединим и изхвърлим всичко позорно, долно, унизително , слугинско и предателско. Всички плужеци, тунеядци, лицемери, демагози, предатели и родоотстъпници. Толкова ли е трудно да изчистим страната си от негодниците, и да имаме нормално Правителство и нормален Президент. Правителство и Президент стоящи зад, и категорично отстояващи БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ. Предстоящите президентски избори са изключителна добра възможност за нас БЪЛГАРИТЕ да решим и двата въпроса. Въпросите за Президент и за Правителство. БЪЛГАРИЯ има изключителен шанс СЕГА. Защото избирайки Трайчо Трайков за Президент ние решаваме автоматично и въпроса за новото Правителство на БЪЛГАРИЯ. Правителство с ясна и неотклонно провеждана проевропейска и проантлантическа позиция.

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 9. До ТЕРВЕЛ:
  Радвам се, че сме изпитвали сходни чувства, гледайки този парад на Свободата и Силата на Доброто! Наистина, лицата на хората, присъствали на парада – от обикновените хора в многобройната публика, през офицерите и бойците в строя, до официалните гости на трибуната говореха много.Колко изразителни, колко одухотворени, колко сдържани, но силни и непоколебими бяха тези лица, възторжени, но и тъжни заради многобройните свидни жертви╭•⊰✿…И колко много приличаха на БЪЛГАРИ!
  А от мелодичния, напевен, ромолящ украински език без особено напрежение разбирах над 80% от казаното…Но за мен най-човешкият и затрогващ момент от парада бе, когато Президентът Порошенко наруши(може би) официалния протокол и извървя своя път до наградения болен офицер!
  Още веднъж – покланям се пред този Народ – Украйна пази в момента не само своята независимост и надежда за по-добър живот, тя пази и свещените граници на Свободна Европа!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  https://www.youtube.com/watch?v=21B5HIAthAQ
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Віють вітри

  Віють вітри, віють буйні, дуба нахиляє.
  Сидить козак на могилі та й вітра питає:

  “Скажи, вітре, скажи, буйний, де козацька доля?
  Де фортуна? Де надія? Де слава і воля?”

  Його вітер овіває: “Знаю я, ой, знаю.
  Твоя слава козацькая в далекому краю.

  Твоя доля козацькая – поміж ворогами”.
  Ой, сів козак та й заплакав гіркими сльозами.

  Віють вітри, віють буйні, дуба нахиляє.
  Сидить козак на могилі та й вітра питає.

 10. Към БЪЛГАРИН:

  Добра стига, побратиме!

  Така е между приятели. Както в далечното време, за което много малко се знае поради изопачената история на БЪЛГАРИТЕ, написана по заповед и в угода на москва, преподавана и до ден днешен от руски храненици в БЪЛГАРСКИТЕ училища, когато осигурявахме защита на украинците, ние днес се нуждаем от тяхната защита. Няма голям и малък, заслугите не се мерят на кантар. Има доверие. Няма друг народ, с който ние БЪЛГАРИТЕ , да сме толкова свързани, и исторически и генетически освен украинския. Така че, Побратиме очаквам догодина на Шипченските празници заедно с Президента на БЪЛГАРИЯ Трайчо Трайков да присъства и Украинският Президент.

  НАРОДЕ!!!
  Чуй гласа на ВЕЛИКИТЕ СИ КАНОВЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.