Винету изригна срещу Бокова като вулкана Бококатотуримупепел

С уговорката, че не съм щастлив да пиша трета статия за два дни с акцент върху незаменимия ни Бойко Борисов – сякаш е център на “моята вселена”, се налага отново да реагирам. Този път ме предизвика с новата качулка, която си наметна след дъжда от предупреждения какъв таралеж си е напъхал гащите с номинирането на Бокова за ООН.

Позволявам си аналогията с бодливото животно, за да ме разбере. Защото нему принадлежи изисканата фраза за недосегаемия за критики Цецо – да се опитваш да го притискаш било като да мачкаш таралеж с голо дупе, каза Борисов пред смаяната от разкрепостеността му българска публика при едно негово посещение в Германия по време на първия му премиерски мандат..

Като един истински Винету, който стоически търпи болка, Борисов издържа от януари досега въпросния таралеж. Даже изглеждаше , че му е хубаво- вижте му снимките с Бокова.

 

f3ff170343238e63a6099ada16c9a857

 

 

Едва днес, когато говорителят на московската пета колона в България и негов стар съзаклятник в политико-икономически интриги Георги Първанов му поиска оставката заради Бокова, премиерът Борисов се присети, че Бокова била нахална и била от комунистическа фамилия. Но дори и в тази ситуация не посмя да спомене името на Първанов, използвайки символиката на алюзията, с която да ни остави да познаем на кого дължим лукса да бъдем осъдени да плащаме на Русия огромни глоби.

Досещаме се. Но е позорно, че Борисов продължава да щади своя съзаклятник и да не смее да го посочи поименно дори в ситуация, когато старшият му побратим вече го пъди от поста му заради несправяне с работата.

Изобщо няма да споря с Борисов ( мачка ли се такъв великан с голо перо в някакъв си блог!), макар този тон на уязвено величие да не отива на един премиер- особено на “галант”, който обича да прегръща де що жени види около себе си, да целува ръце ( най-вече на руския патриарх) и да го целуват папи по главата.

Въпросът е защо чак сега Борисов изригна като вулкана Пококатепетъл ( в превод от езика на ацтеките на банкянски диалект- като Бококатотуримупепел).

Изригването не е само заради дълго стаяваната болка, причинена му от най-унизителния шамар, който е получавал в качеството си на български владетел от истинска представителка на червената аристокрация, сродна душа на неговата приятелка Евгения Живкова. Нито злобата на бодигарда от обслужващия персонал на комунистическата фамилия номер едно в България е водещата емоция при него- макар със сигурност тя да прозира от неговата първосигналност.

Основната движеща сила, заради която Борисов изригна като тапа от топло съветско “игристое” газирано вино днес, е в невъзможността да се изрепчи на Началника в Москва. Както винаги се прави на мъж ( не случайно на струната за неговата мъжественост свирят от БСП и АБВ, където му познават отлично нрава) срещу един паднал опонент, но да посочи кремълския ментор на Бокова като опората за нейното нахалство да не се оттегли, когато българското правителство поиска от нея това, Борисов просто не смее.

На това се дължи закъснялото му “прозрение”  за нейното нахалство и за произхода й от комунистическа фамилия, сякаш тя току-що е разкрита в това качество от него.

Пък и има и друго: представяте ли си, колко несправедливо се струва на Борисов, който наистина се изживява като бащица на нацията, да се откаже от в кърпа вързаната му заслужена почивка на президентския трон, гарантирана за 5 години напред, а вместо да оценят саможертвата му, другарите от петата колона му казват да пусне премиерския кокал, за да направи място на друг гладник, когото те посочат. Как да не се газира?!

37 мнения за “Винету изригна срещу Бокова като вулкана Бококатотуримупепел”

 1. Знам, че името и политическата траектория на Николай Слятински не са бронирани пред критични мнения, но с написаното от него в “Дневник” няма как да не се съгласи всеки мислещ българин, всеки притежател на минимум гражданско чувство и нормален вкус, всеки отвратен от вилнеещата простащина, превърната в практически инструмен за държавна политика.

  Ето откъс от текста на Слатински:
  ГЕРБ сътвори нещо, което даже лицемерните наследници на столетницата не посмяха или не си позволиха да направят
  – ако те се бъхтаха в гърдите за хубавото, прогресивното, съзидателното, социалното, което донесъл социализмът, т.е. ако не да реабилитираха, то поне да казваха силни добри и патетични думи за повърхността, за горния слой, за държавническото начало, за отечественото благо на соца, то ГЕРБ реабилитираха и възхвалиха като всеобщи ниските и низките черти, поквареността, цинизма, безнравствеността, слагачеството, доносничеството, нагаждачеството, шуробаджаначеството, безогледното драпане за уреждане с цената на всичко и на всяка цена, кариеризма на соца – т.е. те легитимираха като морално допустими, като масова практика, като напълно легитимно средство, като съвсем естествена хамелеонщина най-отвратителните същностни обществени и индивидуални черти, безценностното съдържание, дъното, утайката, аморалността, низостта, към която ни тласкаше соца, като узаконяваше мимикрията, като караше хората да се изхлузват като змии от кожите на порядъчността си, като не даваше шанс на таланта да се развие именно като талант, на кадърността да успее именно като кадърност, на труда да бъде възнаграден именно като труд, на човека да живее достойно именно като Човек.

  Коварността и историческото престъпление от това легитимиране на лошото, на бездарното, на противното, на обреченото в соца в обществен и ценностен смисъл е, че ГЕРБ го изкараха като всеобщо, като нормално, като присъщо на всички, като масова практика, с което обидиха най-брутално и най-непочтено целия български народ. И го обидиха двойно, като заявиха на глас, че не се срамуват, че това е било така и че виждате ли – всички сме били такива.

  По-смъртна обида на българския народ не бе нанесъл никой през тези 27 години на Прехода. И едва ли ще се намери някой друг, който да обиди още по-зловещо нашето общество и всички онези, които намираха начин и сили да живеят, да създават, да творят, да обичат, да раждат деца и да бъдат човеци – както поради, така и в много по-голяма степен – въпреки соца…

 2. Илюстрира думите на Слатински долният гнусен пример за обидна към децата, тъпа, нагла и нахална герберунгелска пропаганда.

  https://www.youtube.com/watch?v=wOfA9OoZpFA

  А не забравяйте и този шедьовър:
  https://www.youtube.com/watch?v=IY1l47tGjrw

  Ето обаче по-реалистичният текст на песента.

  ГЕРБЕРУНГЕЛ

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Мултак да бъдеш, мутра, тъп пазвантин,
  червена трътла, мекере безчестно,
  простак, дебилен милю, тъпанарин.

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Да казваш :”Аз с бандитите се боря!”,
  ала на всички да им е известно,
  че точно ти си само за затвора!

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Да казваш, че ни водиш към Европа,
  да го раздаваш за пред Брюксел“десно”,
  но с кадри- милиционерска рота.

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Сред десита, фидоски и калинки,
  докато матрияла повсеместно
  колани стяга и брои стотинки.

 3. Всички платени замазвачи и бойко- лизачи денонощно по медиите спасяват положението… ГЕРБ= БСП!
  И да се знае, че провалът на Ирина и Кристалина е провал на АЗБойко Борисов, а не на България! Той ги номинира, а не аз или ти, ние или вие…

 4. „Преди малко беше майката, семейството на убито дете на пътя. 23-годишно момче, снимало се на времето с мен, като съм бил главен секретар, тогава е било малко…след срещата с почернената майка слагаме нови мантинели …”
  Нагл ец и гьон сурат! Борисов достигна върха на моралното падение! Да си прави Пи Ар със смъртта на момчето… НЯМАМ ДУМИ!

 5. Заглавието е трепач! Смях се истерично до степен недочуващата любима тъща да получи “сърцетуп”. Последното е нейно “откритие”.
  Самата статия е поредният връх на Иво. Както думат футболните фенове, “формата е променлива, класата-вечна”. Само дето Стопанинът на БЛОГА НИ прави- струва държи летвата високо. Много!
  Та, на баце игричките са както обикновено от типа на прословутият втори акъл на българина. Сетила се Мара да се побара. Надсмива се над ЛАЙНАРОВА при положение, че е също дете на номенлатурщици. Средна ръка но наши Ора. И се гордееще, че напуснал меверето 1992г.ама останал верен син на Партията-Майка. Не сме чули за съдбата на партийният МУ билет. И образец на политик МУ е първият партиен и държавен ръководител Тодор Ж. Томов. (Томов щото “написал” много томове)
  У лево и ДГД от една мръсна, долна гад!

  Тодор Трайков-Президент!

 6. Нека отдадем заслуженото и на тези, които ни подкокоросваха, че следващият генсек може да е от Изт. Европа.

  Колкото до ООН, проблемите с войните ли решиха или проблемите с човешките права?! Равноправие между половете ли постигнаха или подобриха условията за живот, или спомогнаха за икономическия и социалния прогрес на всички народи?!
  Пфу!!!

 7. Газирането за Бокова е само “комедия дел арте” за герберасткия мат`рял.ГЕРБерастите както и мамаша им Раша са тръгнали по пързалката (и трябва да връщат и комисионните по Белене и Потока).
  Комунистите са изроди,но поне си правеха труда да учат и образоват – ако не успяваха със себе си, то с децата си), а ГЕРБерас тите са комсомолско-милицонерският “Б” отбор на ДС.

  Което никак не е успокоително поради странното стечение на исторически обстоятелства на световна повсеместна некадърност,слепота, абсурдизма приет за норма и тотална меркантилност в световната политика.
  Като няма Пиночет,Рейгън и Тачър – така е.

  Типове като Путлер, Тиквата, цв.цв. и вся осталная сволоч могат да причинят много поразии (някои поправими, други – много трудно поправими) докато пътуват по пързалката, така или иначе въпроса е в цената за плащане на поразиите след тях

  Tака че какво по-добро начало от Трайчо Трайков президент,ген.Съби Събев-вицепрезидент.

  “Единственото от което има нужда злото за да тържествува е добрите хора да не правят нищо” (Едмънд Бърк)
  “Силата на мъдрия е в десницата му,а на безумния в левицата”(Еклесиаст 3:12) – Който разбира-да разбира

 8. Поздравявам мафиота и видна руска отрепка Борисов по повод на наближаващия му край с парчето Moth into flame:

  https://youtu.be/dBHSvxG-F_k

 9. Ето и текста на Moth into flame:

  Blacked out
  Pop queen, amphetamine
  The screams crashed into silence

  Tapped out
  Doused in the gasoline
  The high times going timeless

  Decadence
  Death of the innocence
  The pathway starts to spiral

  Infamy
  All for publicity
  Destruction going viral

  Light it up
  Ah, light it up
  Another hit erases all the pain
  Bulletproof
  Ah, kill the truth
  You’re falling, but you think you’re flying high
  High again

  Sold your soul
  Built a higher wall
  Yesterday
  Now you’re thrown away

  Same rise and fall
  Who cares at all?
  Seduced by fame
  A moth into the flame

  Twisted
  Backstabbing wicked
  The delusion absolution

  Perjurer
  Fame is the murderer
  Seduce you into ruin

  Light it up
  Ah, light it up
  Another hit erases all the pain
  Bulletproof
  Ah, tell the truth
  You’re falling, but you think you’re flying high
  High again

  Sold your soul
  Built the higher wall
  Yesterday
  Now you’re thrown away

  Same rise and fall
  Who cares at all?
  Seduced by fame
  A moth into the flame
  Burn

  Guarantee your name, you go and kill yourself
  The vultures feast around you still
  Overdose on shame and insecurity
  If one won’t do that fistful will

  Death scene
  Black hearse the limousine
  A grave filled with seduction

  Vaccine
  Fame does the murdering
  She builds up for destruction

  So light it up
  Ah, light it up
  Another hit erases all the pain
  Bulletproof
  Ah, no excuse
  You’re falling, but you think you’re flying high
  High again

  Sold your soul
  Built the higher wall
  Yesterday
  Now you’re thrown away

  Same rise and fall
  Who cares at all?
  Seduced by fame
  A moth into the flame

  Addicted to the
  Fame

 10. Боко наистина стигна дъното и продължава да копае. Проявява се за пореден път като изключително елементарен едноклетъчен организъм, но ъпгрейднат с невероятни количества суетност, пъзльовщина, злопаметност, грубост, простащина. Не мога да си представя, че все още има хора, готови да гласуват за него.

 11. Янаки Стоилов може би има право,че Кристалина е предложена след външен натиск,само че откъде?Предложението дойде едва след телефонния разговор на Б.Борисов с Путин.Съпоставете датите и ще видите откъде е бил натиска.

 12. Все бях чувал и чел за висш пилотаж но над изригващ вулкан – никога. Ето такъв лупинг е този Бококатотуримупепел, такова нещо си представих. Браво Иво!!!

  А за уважавания от мен Стамбо имам един поздрав – ей така, за да разкарам възмущението и разведря настроението му и понеже знам че му харесва италианска музика. И тъй като и аз това лято видях маса клипове по БГ телевизията с родни изпълнителки въргалящи се по дивани и кревати и пъшкащи в арогантно-провокативни пози та не разбрах и аз това перачки които са станали певачки ли са или са певачки които са станали перачки. Все едно – не могат да пеят.
  Затова ето и от мен два клипа с певици – отпреди и отсега, без бърни, ботокс и голотии и без сладострастно тежко пъшкане…

  https://www.youtube.com/watch?v=rlQeiCfruu0&list=RDrlQeiCfruu0#t=11

  https://www.youtube.com/watch?v=MWaKJxFvogA

  Да се чувстват поздравени и всички съблогъри, както и нашият любезен домакин!!!

 13. Някой бе казал мъдро, че по-просто нещо от борисов на по-високо място България никога не е имала. Надмина той и Т.Ж. Своеобразен национален рекорд. Да им е честито на тези дето си го избраха. Дано да мислят поне малко дали да гласуват за ‘майката’ дето банкянския ‘като петел’ номинира за президент.

 14. “Премиерът близо 2 г. блокирал решение за уволнението на мъжа на Бокова

  Калин Митрев е трябвало да бъде сменен със Стефка Славова, но това не е станало.Без законен повод премиерът Бойко Борисов близо две години е блокирал взето решение от Министерския съвет за смяна на мъжа на Ирина Бокова Калин Митрев като български представител в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), показа проучване на Mediapool. ” – така че, за мен , днес той отново разиграва театър, уж че е против комумистическото семйство на Бокова.

 15. Преди малко гледах повторението на предаването на Милен Цветков, в което Ерменко Тасков и Петьо Блъснатия се упражняваха върху Бойку и това, трябва ли или не да подава оставка. Към края на абсурдния им “дебат” по телефона в предаването се включи Пикливия Недодялко и за цялата тази каша, сътворена от Бойку, изкара виновен, кой, а познайте де – Радан Кънев и кръга “Капитал”.
  Та така, г-н Красноселски, не Путин, Радан Кънев е виновен и Иван Костов по подразбиране.
  Извинявам се за грубия език, но вече не мога да ги дишам тези герберо-комунделски простаци.

 16. Браво ,г-н Инджев.Статията е основополагаща за разбиране манталитета на Борисов.
  Слугинажът винаги се наказва от господарите.
  Той възвърна господското положение на класата на бившите управници,активни борци,като реши ,че може да се нареди до тях.
  Не не може ,винаги си остава слугата.
  Той ги легитимира отново,като очакваше те да са му благодарни.
  Но ,напразна.Те надигнаха глава,обединиха се и му показаха кои са.
  Колко пъти хората му казаха,че поддържа на високи постове бивши хора виновни за състоянието на България.
  Защо държи Калин Митрев в Европейската банка за развитие?Стар номенклатурен кадър.
  Защо виновниците за загубите от 2 мил. лева не са в следственият арест,а протестират по улиците.
  Защо не се разследваха истинските виновници за фалита на КТБ.
  Много *защо* стават.
  А изборът на председател на ООН е бял кахър за България.
  Тепърва престоят черните дни за Борисов,защото не се държеше държавнически.За съжаление тези черни дни са и за нас.
  Реши,че Путин му е приятел.Ами не е чел Съветската история за съдбата на съветските лидери избити от съмишленици.Там приятелство и лоялност няма.
  Има зъл и отмъстителен човек,който е готов всичко да унищожи.
  И ние с него ще правим дослук.
  И вместо България да бяга по далеч от този изверг,ние му се самопредлагаме.
  Това важи за всички т.н. русофили.
  Трябваше да подкрепи Плевнелиев,а не да го нарича ястреб.
  Тези,които не са чели и видели достатъчно за Русия тепърва ще разберат нейната същност.
  Само колко българи са убити по заповед от Москва.Там нищо не се е променило.

  Спомням си като студентка във ВХТИ имаше един красив и чаровен главен асистент към катедра *Горива* Иван Захариев се казваше.Изпратиха го в САЩ представител в ООН.Изпращаше от там материали до катедрата за нови технологии и машини,които и ние студентите четяхме.
  На следващата година когато се върна в отпуск в България руснаците го убиха на Карловско шосе на път за Пловдивският панаир.Това се знаеше от всички.

  Далеч от Русия.

 17. Любомир Аламанов пита защо част от медиите наричат ГЕРБ дясна партия?

  Някой може ли да ми обясни защо все още част от медиите наричат ГЕРБ дясна партия? И слагат Цецка Цачева като десен кандидат?

  Реалността е:

  1. Все по-голяма централизация и преразпределение на финансови средства;
  2. Небалансиран бюджет, за да има излишъци, които да се преразпределят;
  3. Вдигане на данъци, даже мъртвите искат да обложат;
  4. Увеличаване на административната тежест;
  5. Липса на административна реформа;
  6. Обезличаване на институциите;
  7. Няма разделение на властите, законодателна и съдебна са под тоталния контрол на Премиера (да му се слави името, амин!);
  8.Тотално смазани медии и липса на свобода на словото;
  9. Силовите структури се използват като преторианска гвардия;
  10. Непрекъснати речи в стил късен Кастро, изпълнени с толкова лъжи и манипулации, че Гьобелс би си срязал вените от срам;
  11. Като основно достойнство се посочва строеж на магистрали, също както Живков непрекъснато казваше, че комунистите са построили тоалетни в сградите;
  12. Еврофондовете не се използват за стратегическо развитие на държавата, а се усвояват за намеса в няколко сектора, което по-скоро изкривява пазара и прави компаниите зависими от държавна намеса;
  13. Съсипване на образованието, объркване на хората с тъповати обяснения на световните и локални обществени процеси;
  14. Издигат се повече бивши партийни секретари и ченгета от тайните служби, отколкото има в БСП и АБВ взети заедно;
  15. В културата се толерират единствено “творци”, които се възхищават и възвеличават великите постижения на Премиера (да му се слави името, амин!);
  16. В почти всички административни структури в държавни или общински институции се назначават само членове на Партията или роднини;
  17. Няма средна класа, само неколцина олигарси и много работници; (има изключения, ама са толкова хай-тек, че апаратчиците не ги разбират. Но като екстраполираме тенденциите и до там ще стигнат);
  18. Последно да кажат кое е по-страшно: децата на членовете на ЦК или бодигардовете им?
  19. Прикрита тъжна любов към Русия и всичко руско. Колкото и пред обществеността или европейските политици да се говори друго;

  20. Самата Цачева, като еманация на ГЕРБ, е комунистка, с по-дълъг стаж като партийна секретарка от Бокова и много други. Абсолютна партийна номенклатурчица, оставена в администрацията като спяща клетка, за да изплува след години като преродена демократка. Основно достойнство – да се съгласява с Него (да му се слави името, амин!). Ех, като си спомня за Стефан Савов, за Петър Дертлиев, за Александър Йорданов, как опонираха на премиерите, какви дебати, какви битки имаше… А сега… 🙁

  Да, има малко изключения в някои сектори. Случват се само благодарение на хора, които много искат да се направят правилните неща, и не са членове на ГЕРБ. А и така само потвърждават тенденциите.

  Гледайки горните характеристики, може спокойно да се дефинира, че

  ГЕРБ е ляво-авторитарна структура с елементи на индиански вождизъм и шаманистични уклони към нумерология и диктат.

  Та, защо някои все още твърдят, че ГЕРБ е дясна партия? И респективно защо Цачева да е десен кандидат? Ще се радвам на конструктивни мнения, благодаря!

 18. До СТАМБО:
  Здравей, приятелю!
  Безусловно прав е Слатински.
  Но Радой Ралин го беше казал отдавна само в два реда:
  “ДО КОГА НАД ЗЕМЯТА НИ БАЩИНА
  ЩЕ ВИЛНЕЕ ТАЯ СТРАШНА ПРОСТАЩИНА?!”
  Предстоящите избори ще са преброяване на простаците в България.Най-после и те ще си имат представител кандидат-президент в лицето на цецка!

 19. “Реши,че Путин му е приятел.Ами не е чел Съветската история за съдбата на съветските лидери избити от съмишленици.Там приятелство и лоялност няма.”

  Защо само съветската история ? Нима Георги Димитров доживя старини ?? Ами Андрей Луканов ? И колко още си заминаха преждевременно.

  Сега идва ред на Винетуто. Първо ще го свалят и после ще го опекат.

 20. Първо поздравления на г-н Инджев за съчетаването на индианските вождове и индианските вулкани ,които се намират в индианските свещенни ловни полета и сарказма ,с които ги свързва с реалиите в нРБ!
  Но сега на конкретната тема.
  Първо фактите – има сведения ,че Кр.Георгиеа е получила вето от Франция и Китай! Не от и “бащицата” туПлер. Това е многозначителен и многозначещ факт.
  Може да се предположи ,че срещу нея са гласували преди всичко заради краткото време на представянето й пред СС на ООН, което не и позволи да предложи и договори различни постове и службици на Франция и Китай, и на другите непостоянни членове на СС, и на всички други държави. Нямайки предишно лоби и опит в договорките в ООН ,както Гутереш, на Кр.Георгиева не и достигна времето поне да се опита с договорки и ПАЗАРЛЪК да повиши шансовете си.
  А другите кандидати имаха месеци за пазарлъци , поне! И в ООН всичко е сделки и пазарлък- за съжаление!
  Второ , туПлер не наложи вето ,защото буда му се обади преди това и се договориха за ООН , като са му обещани поне някои “нещица” , за “благоволението” му!
  Трето, ир.бокова нямаше да успее ,защото Великобритания й наложи вето още преди да се кандидатира, и това че баци продължи да я подкрепя , след като знаеше че има вето за избора й , си е негов избор да залага на предварително губещ кандидат.
  Четвърто, изборът беше много бърз след последният кръг и не позволи на Кр.Георгиева да има време за договорки и пазарлък, защото всички очакваха да има поне още един-два кръга преди да има окончателен избор в края на октомври.
  Пето, новата “методика” на избор на генсек на ООН е меко казано СТРАНЕН. Няма нужда от толкова много кръгове на елиминации – това не е Биг Брадър или Сървайвър! Трябва да има най-много един , два кръга , преди окончателния избор.
  Шесто, видя се че и при “новата методика”, обявена за по-отворена, пак всичко зависи от постоянните членове на СС на ООН! Със предишните договорки и пазарлъци. И целият МАСКАРАД беше ,за да се имитира “отвореност”, вместо да се говори за нов устав, за нова конституция на ООН, който да намали сегашните недостатъци на ООН и намаляване на привилегиите и тежестта в СС на ООН………
  И т.н..
  П.П. А нашенският цирк за ООН, ще си остане за вътрешна косумация в нРБ.
  И не е само един червенокожият “вожд” в нРБ, има много синове на Великорублевата мечка в нРБ ,които се редят за вождопамазване от нея!

 21. До ROSSEN IORDANOV:
  Припомнихте ми едни 30 минути преди обедната емисия на радиото, когато по изключение пускаха по някоя италианска песен, а по телевизията предаваха в Коледната нощ шоу от Рай уно.

 22. ROSSEN IORDANOV, молте грацие, каро амико!

  И от мен нещо хубаво!
  https://www.youtube.com/watch?v=PKzeN6pIiz4

  ПАВЛЕ, приятелю- така е, но по времето на Радой избор НЯМАШЕ, докато в свободен избор днес простащината си я натресе самото народонаселение!

 23. Милиционерът вибаги си е бил страхливец! Като всеки лакей, Как да се изрепчи на дребосъка в Кремъл, когато му е господар?! Бабаитът на подобни достойни постъпки нито е научен, нито биха му хрумнали.
  Жалък самонадеян простак, монтиран начело на “държавата” България.

 24. Предложеният от мен линк адресирах до г-н Иван Константинов.
  Извинявам се за повторното ми включване,но който прочете написаното в посочения линк ще види,че вече в боковата България принципът “ТУКА Е ТАКА” позволява всяко действие да се оправдава с този принцип.На когото не му харесва да си трае и това е,пълна безнадежност.

 25. Що за възхищение от материала на Слатински,той говори за две неща, които не са съществували-т.нар. от него “соц” и т. нар. от много хора “преход”.
  И си фантазира човека.ГЕРБ били направили това и онова, а комунистите какво са правили-седяли и гледали.
  ГЕРБ ли са построили Мочите и Альочите и ред други половинвековни строежи….
  Сиреч комунистите днес са агънца, мръсниците са само в ГЕРБ.
  А и двете формации са комунистически

 26. @Жорж Николов

  Благодаря ти! Синът и аз се смяхме като луди, гледахме видеото (великолепна динамика!) няколко пъти.
  Синът попита: А ти как отгатна кой е путин и кой НАТО? Казах: Хич не е трудно за отгатване. След което ме поряза с: Недей да гадаеш, а мисли! От гадаене нищо не се научава.

  Така…. моят звезден час дойде, когато се наложи да превеждам геополитическата ситуация на езика на шестгодишните пред голямата карта на света.

 27. Всичко това, на което се начетох по-горе, може и да е така, не го обсъждам. Но моля за пояснение, на балотажа какво да се прави, ясно и без емоции?

 28. Към DANCHO TASEV:
  Преди да мислите за балотажа помислете за себе си. Вие ли сте, или сте двама?

 29. Ясн,първо о е ,на балотажа се гласува против комунистите.Те са основната опастност на българския народ.Както се казваше в един анекдот,Сталин бил казал,чакайте първо да се справя с фашистите,а после ще се оправям с шофьорите,та така и ние,първо Корнелия да си отиде в 5 те% ,както е в мислещата Европа,а после ще се справим с криминалните бандюги.Н е казвам,че ще е лесно,но стъпка по стъпка…

 30. Благодаря на Tervel и Krasnoselski за отговорите. Питах не за гласуването на първи тур, а за балотажа, на който ако отидат Цачева и Радев, за кой да гласува т.н. обикновен десен избирател? Най-смирено Ви моля, с една дума, без да ми казвате защо и без остроумия и емоции. Тервел, аз съм един и не съм шизофреник, но много като мен питат и не чуват нормален отговор. Всъщност, какво ли питам?!

 31. Тасев,
  Ама и теб те тресе комунистическата теория за десни и леви.
  Това е предпазна тяхна мантия, която българските наивници с готовност надяват.Те я измислиха и вкараха в средите на “критичната маса”, която а прие с жиляма наслада. Понеже няма антикомунист-кандидат, дайте да се измисли някой друг за избиране, на който му приписваме категорията “десен” , а той никога не се е обявявял за такъв.
  Ако обаче комунистите кажат че са десни, ти би ли гласувал за тях. Всеки има право да се обявява за десен и ляв. Може днес да да е ляв, утре десен, докато комуниста всеки ден си е комунист.

  Това положение също влиза в схемата на българското шикалакавене.
  Къде има в други страни гласуване за десни и за леви, дори в Русия няма.
  Но България си е недодялана държава и затова ще бъде избран десен или ляв президент, който никога не се е самоопределял за такъв и никога няма да се самоопредели след като спечели.
  Но наивните гласоподаватели ще го изберат.
  Комунистите са по-отговорни, те ще си гласуват за техни кандидати, без да ги квалифицират като десни или леви, докато простотията я е обзело безумието за дясно и ляво.И затова с такава радост некомунистите се готвят да гласуват за десен некомунист.И хич не искат да помислят дали сегашния президент е ляв или десен.
  Излиза, че предстоящите избори ще бъдат за ляв или десен президент-за пръв път след 1990г.
  Винаги в комунистическа България ма по нещо ново, безсмислено напълно, но ново…

 32. Към DANCHO TASEV:
  Има обикновен, по скоро безличен ляв избирател. Няма „обикновен десен избирател“. Десният избирател е необикновен. Той е създателя и твореца в държавата. Благодарение на Десния избирател държавите процъфтяват. Да сте видели България да процъфтява? Да сте видели весели, усмихнати и щастливи хора радващи се на благополучието си, по градовете и селата ни? Не сте, нали? Ей на този безличен ляв избирател разчитат ГЕРБ и всички останали партия и движения на всичките избори проведени досега, разчитат на него и за предстоящите избори. Запомнихте ли, ГЕРБ и всички останали партии и движения, разчитат на безличния ляв избирател.
  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ и ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ при РБ разчитат на свободните, можещите, морално чистите и родолюбиви избиратели. Само такива избиратели могат да направят държавата ни справедлива и благоденстваща. Ако искаш да бъдеш свободен, ако искаш да бъдеш уважаван, ако искаш да живееш добре и достойно, гласувай за Трайчо Трайков и за такива като него, независимо на колко избори ще се явите и колко тура ще се проведат. И това го кажете на „многото като Вас“, защото само този е пътя, ако наистина искаме БЪЛГАРИЯ да стане СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА. Друг път затова няма!

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 33. Еveryone Еlse, всяко дете може да схване ситуацията от това клипче. Черното козле явно е доста игриво, обаче забравя, че мъжките стават на курбан. Така и с другаря кагебист Путкин. Ще скача, ще скача и ще стане на курбан един ден, защото неговия господар е месояден хищник!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.