Борисов се оплака от себе си – бил прекалено толерантен досега

Почти се извинявам, че пак взимам думата по въпроса за “бисерите” на Бойко Борисов. Както и за това, че ще са наложи да  напомня един  стар виц.

Поводът е днешното изявление на  Борисов при откриването на неговата президентска кампания, в която е избрал да го представя Цецка Цачева. По собствените му думи, той бил “прекалено толерантен” досега.

Малееее…Какво ли ще последва след като смята да сложи точка на своята “толерантност” ( която включва например поощрението му на саморазправата с бежанци по границата, преди да го посъветват, че не бива така да си признава какво му е на сърцето).

Той така нарича въжеиграчеството си. Най-пресният пример за това е как се похвали, че търпял две години Калин Митрев, мъжа на Ирина Бокова, като свое протеже в Европейската банка за възстановяване и развитие. На практика така е нарушил изискването той да бъде сменен, след като му е изтекъл срокът на годност на този пост. Но вместо да се засрами от своето съучастие в нарушаването на писаните и неписаните правила, той се хвали с това, за да покаже, че бил “прекалено толерантен”, както със съжаление обобщи днес в зала “Арена армеец” в София.

С риск да се повторя, тази самооценка на Борисов напомня на черния хумор от вица за Хитлер, който възкръснал и обещал пред огледалото, оправяйки мундира си, че вече нямало да бъде толкова мил (  нямало да бъде повече “ Mr. Nice guy”, както е в английския вариант на вица).

46 мнения за “Борисов се оплака от себе си – бил прекалено толерантен досега”

 1. Може би според Борисов нетолерантност означава на границата да се стреля без предупреждение независимо за кого или какво става дума? Може би има и идеята да командирова там Първанов-този изявен наш ловец-въоръжен с Берета 82 или качен на танк “Абрамс”-прощавайте този танк не е руски, а рожба на тъпите, омразни, соросоидни американци, плащаши заплати на пишещите в този сатанински блог. Прочее в коя банка привеждат парите да отида да изтегля малко?

 2. Борисов и толерантност са противоположности – нещо като дървено желязо!

  Бойко Борисов е хвалипръцко, празноглав празнодумец, бабаит, глупав милиционер отказал се от родната му милиция за да остане в редовете на БКП-то, рекетьор, мутра и много подобни “понятия”, но “толетантен” НЕ Е БИЛ, НЕ Е и НЯМА ДА БЪДЕ (по Ленин)! Бойко Борисов е обратното на “толерантен”.

 3. Темата за Бойко Борисов и толерантността за мен се изчерпва с един стар, но златен виц:
  “- Пошегувахме се и стига толкова! – Казал Брежнев и залепил веждите си под носа.”

 4. Няма по-голям простак от Българския министър-председател,поне в Европа.По-лошото е,че нито той,нито тези около него осъзнават този факт.

  А простащина и толерантност не могат да влязат в комбинация

 5. Баце, според Форбс е само “един тъпоумен балкански интригант”.
  Или казано по народному: Акълът му е колкото на врабче или хамсийка.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

  Трайчо Трайков-Президент!

 6. Вицеадмирал Милушев, провежда строева подготовка на бъдещия Главнокомандващ:
  -И не забравяй! При команда „Залегни!”, не се ляга по гръб!…И не се вирят краката…

  ——————-
  Бъдещият Главнокомандващ, видимо в добро настроение, издава шеговита заповед:
  -Само за неразбралите, че ГЕРБ=БСП, към психиатрията, хооодом-марш!

 7. Ето пълният цитат на сп. Форбс за баце.
  Бойко Борисов е името на този премиер – дълбоко посредствен дори тъпоумен, интригант-сървайвър, съвсем в примитивните политически традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.

 8. СРЕЩА В СГРАДАТА НА БЗНС
  Кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Реформаторския блок, генерал-майор о. з. д-р Съби Събев най-учтиво кани родолюбци, воини от резерва и истниски българи на предизборна среща-диалог от 18 часа в зала „ТЪРЖЕСТВЕНА”
  в Съюзния дом на БЗНС, ул. „Врабча” 1,на 10 октомври, понеделник, 2016 г.
  Бог да пази България!

 9. @ БЕЗ НИК
  “По-лошото е,че нито той,нито тези около него осъзнават този факт.”
  А най-лошото (според мен) е, че той може и да не, но тези около него добре осъзнават този факт…

 10. Драги Николов,
  Да се сравнява днес който и да е с Канцлера на Германия Адолф Хитлер е много примитивен комунистически способ.

  Несъмнено той е бил диктатор,създал е диктаторски режим,по негови указания са избити безборй хора,но той умира в началото на май 1945г.

  Няма Хитлер,няма нацизъм,няма диктатура в Германия,няма гонение на евреите,няма страх…

  Но след смъртта на Хитлер в други държави се създават други(комунистически) диктатури,които по жестокост,мърсотия,кръвопролития и смърт надминават многократно мърсотиите и жестокостите на Хитлер и нацистите.
  За продължителността им да не говоримполовин век почти.
  Много по-справедливо и обективно е да се сравняват днешните сатрапи и диктатори с по-пресни гадове,а Хитлер да го поизоставим.

  С какво Йосиф Сталин е по-недостоен да се сравнява с Владимир Путин,или Леонид Брежнев,или Тодор Живков,или Андропов…
  Пък и те са много по-близки до нас,славяни са и са от Източна Европа…Абе наши хора,православни и славяни…

  Това,че Хитлер е бил човекоядец,съвсем не прави Сталин вегетарианец….

  Има нещо,което трябва да го знаят всички нормални българи,за комунистите дума да не става-те нито ще го разберат нито оценят.

  Кнацлерът на Германия Адолф Хитлер е ЕДИНСТВЕНИЯТ държавен глава в СВЕТА,който поне три пъти официално заявява,като поне веднъж в Германския Парламент-Райхстага,че Царство България е ощетено от Версайския договор и българите заслужават да им се върнат отнетите земи.
  Това убеждения на Хитлер става и обещание.Точно той е човека,който заповядва( в буквален смисъл) на Румънските власти да се изтеглят от Южна Добруджа. На негова страна застава Съюза,Италия и Англия…

  Ние като българи бихме ли могли да обвиним в неморалност и несправедливост Хитлер в неговото убеждение и,неговото обещание и изпълнение.
  Щом като и до днес нито една власт не се е обявила против този политически акт на Германия и Хитлер,значи самия той е бил прав.Дори и комунистите не са му противоречали и никога не са искали тези територии да бъдат върнати обратно на Румъния.
  Следователно тогавашна Германия и нейния Канцлер Хитлер са постъпили съвсем правилно,морално и справедливо.Пробългарски!
  Да не говорим за изгонването на югославските и гръцките власти от Северна Гърция и Македония,които са били български територии с преобладаващо българско население.
  Друг извод-лошата Германия и лошия Канцлер Адолф Хитлер имат несъмнени заслуги към България и Българския народ.

  Тези заслуги към Българската държава,съвсем не го правят по-човечен и демократ,но обективността и справедливостта са над тези неща.Демократична или диктаторска Германия съвсем справедливо отстоява интересите на България и Българския народ.И това нито може да се промени,нито да се забрави-да,комунистите се опитаха да направят така,но истината пак прозря.

  Та към т. нар.”фашистка(нацистка) Германия” и нейния Канцлер
  Хитлер,българчетата(нормалните) трябва да са малко по-снизходителни.

  Отделно от това,Германия извърши саможертва и спаси Западна Европа от Съветска окупация и комунизация.
  Да,лошо е ,че Германия нападна своя съюзник Съветския Съюз,но той съвсем не беше по-добър от нея.Особено към нас българите.Не Германия ни напада и фашизира,а Съветския Съюз ни напдна и комунизира.Разлика има,нали…..
  Германия и сега я има,докато него го няма и никога няма да го има.

  Така че дай да се обърнем към по-близките до нас мръсници и диктатори.

 11. http://clubz.bg/45495-kak_gerb_otkri_kampaniqta_si_i_na_cecka_cacheva_de
  ………………………….
  “Следващият оратор на ГЕРБ бе Георги Марков (агент Николай от бившата Държавна сигурност. По-рано евродепутатът Андрей Ковачев бе видян да говори неформално с група делегати емоционално, обяснявайки какво зло е била ДС…- нещо, в което Ковачев несъмнено вярва, съдейки по дейността му до момента, отново без ирония – б.а.) Георги Марков заизрежда победите и успехите на ГЕРБ, защити премиера Бойко Борисов за решението му да свали доверието си от номинацията на Ирина Бокова за ООН, поиска “малката, злобна партия ДСБ” да напусне ЕНП, щом не харесва ГЕРБ. И “разкритикува” лидера на ГЕРБ, че е твърде толерантен към опонентите си. По-късно Борисов се “поучи”. …”

 12. Чакай бе бойко не го играй пак лошия Милиционер.
  Еееее хубава работа. Ние тъкмо почнахме да те харесваме в образа на гълъбче… Мило, нежно гукащо на ухото ни. Носещо послания за мир по целия свят! А за България толкова много благини, магистрали и европомощи. Защо разсърдихте човека бе мръсни, нахални комунисти!? Не ви ли е срам! Човека ви нареди бизнеса, оправи ви данъчните измами, намери ви службица, тегли сума ти заеми, за да ви плати далаверите! Ръка и задник и квото му подадете целува на лидерите ви в сянка. Неблагодарници!! Защо му искате оставката на този Уникален Български Бисер??? На тази Перла Балканска, надминала дори най-великото чудо на хилядолетието Бай Тошо! Защо бе …???

 13. Специално благодаря на Georgi Nikolov за статията за ленд-лийз, който разбива мита за великите победи на СССР във ВСБ. Предполагам, че ще се намерят доброволци да преведат този материал и със снимките, на няколко части, Иво ако иска да публикува такава серия. Познавам много хора, които не само че не са чували за “ленд-лийз”, но като им кажеш те обвиняват, че лъжеш. Този блог го четат много хора, все някой нещо ще разбере.
  Иво, ама да ти е много яка клавиатурата!!!

 14. Зала *Армеец* 20 000 души.Храненици от партийният апарат на ГЕРБ,разбира се хранени от нас данъкоплатците.Най ниската минимална пенсия на Балканите в България.Това съобщава официозът *24 часа*.Обидно ми стана ,като го прочетох.
  Как няма да спечелят изборите.
  Нали те преразпределят националното богатство и казват на кого колко.По общини и градове.
  Хванаха му цаката .Никого тази армия от тунеядци няма да изпусне властта.Идеи ЕС,НАТО само ,ако има кинти.Ще подарят България не само на Русия,а и на Северна Корея за келепир.
  А ние сме се натъпкали в Зала България да защитим България м начертаният й път – към Европа.
  Начертан с много мъки пак от нас,които този нахалник Борисов нарича *стършели*.
  На две срещи вече присъствувах с Трайчо Трайков и Съби Събев.Даже успях да задам и въпроси.
  Други хора, интелект,точен изказ,коректни и толерантни.Европейци.
  Не заразени от вируса на комунизма.
  Свободни хора.
  Ако искаме да сме европейци –да ги изберем

 15. До сега само Георги Димитров е държал такава реч като Б.Борисов в зала Армеец.
  Злобна,отмъстителна,убийствена.
  Срещу съидейниците си от ДСБ.
  Реч от най добрия период на Хитлер и Сталин.
  И там присъствува представител на ЕНП.
  До кога ще бъде търпян този нищожен
  човек останка от миналото.
  Членове на ГЕРБ срамувайте се от най добрия последовател на Хитлер и Сталин.
  И аз ще кажа
  запомнете тази реч.

 16. Драги антикомунист. Предупредил съм Ви изрично, че нито Ви чета, нито коментирам и още по-малко влизам в диалог с Вас. Няма нужда да сте на всяка манджа мерудия. Впечатляващо е и едва ли само на мен, че се изживявате като самоназначил се модератор в сянка и обемно надхвърляте не само Стопанинът на БЛОГА НИ но под някои статии и всички останали коментатори взети заедно.
  Жив и здрав и у лево!

 17. Германия “извърши саможертва” ?!?!?!?

  Г-н антикомунисте, Германия НИКОГА не е извършвала саможертви, нито през 1940, нито през 1941-45, нито през 1989-91, нито през 2007-16!!!!

  От мен ви бе предложено най-любезно да не го раздавате сестра Ратшид в нашата малка лудница а да опитате да наливате атикомунизъм който притежавате в изключително голям излишък през фунийка в главичките на филибенцата които се наредят на опашка на Бунарджика или в някой друг парк на Пловдив.
  Тук автентичният и чист антикомунизъм който разливате просто става зян.

 18. Само да обърна внимание, че хардрока не е направен за антикомунисти и няма как да отдели едните от другите! Той е за да събуди у вас тежка агресия, така типична за всеки терор. С такава музика демоните въртят черни колела на смъртта, когато искат да унищожат нечий дух или да съборят развитието му и да го покрусят! За съжаление съм ги виждал и това дълбоко ме натъжава!!
  Виж Ангелската музика е със съвсем друга логика и хармония. Опитах да намеря нещо от Българи

 19. До БЕЗ НИК
  Обикновено, някои коментатори в блога ги прескачам…
  Най-много се радвам, когато не съм прав, но ми се струва от Вашия тюрлю-гювеч, че Вие присъствате в блога, за да ловите заблудени душици.Не си губете времето точно тук.
  Издава Ви „… наши хора,православни и славяни…” –новите московски опорни точки.
  За славяните няма да говоря-за да не съм досаден за очовадното.Само ще попитам за православието-за каква вяра по-точно става въпрос с ДС-Синода и с КГБ-Алексея?
  Паралелите с Хитлер и Путин ще изчерпа със стар руски виц по Виктор Суворов:” Сталин е… с прочути мустаци. Хитлер е… с прочути мустаци.
  Къде тогава е разликата?
  Разликата е във формата на мустаците.
  ”Путин е без мустаци.Къде тогава е разликата?
  Обръснал ги да се дегизира…”
  Но сега за по-същественото:Апокалиптична ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЯМА ДА ИМА!
  Парадоксално, но гарант за това е най смъртоносното оръжие-атомното!
  В историята няма „ ако”, но няколко цинични/моля за извинение/ въпроса:
  1.Мислите ли, че в Япония жертвите щяха да са по-малко, ако не беше Хирошима?
  2.Мислите ли, че Хитлер щеше да се самоубие, ако имаше атомно бомба?
  3.Мислите ли, че сатрапа Путин/и други/ щеше да им пука за броя на жертвите, ако можеха надеждно да се укрият? /Колкото на някой „владетел” за жертвите през ПСВ и ВСВ…/
  4.СССР щяха ли да се съгласят на разоръжаване, ако Рейгън не доказа че ако не първата, то втората атомна бомба ще бъде в/у Кремъл?
  5.Путин щеше ли да се задоволи с локални конфликти и хибридни войни и ДА СЕ ГЪРЧИ след санкциите, ако може да се скрие от атомната ?А с контролирано изпускана информация му е ясно, че вече СОБСТВЕНИТЕ МУ БОМБИ ще падат в/у главата му! Затова последното му оръжие е да внушава въображаем страх, за да го слушат. И да не допуска грешката довела до „арабската пролет”. Затова така действа с Политковская и др., затова е тоталният контрол в/у медиите… / Ах , тези гадни американци с този интернет!/
  А за нас е съществено да оцелеем до януари, когато САЩ , за възпиране на руската агресия, ще изпрати един батальон в балтийския регион – „Атлантическа решимост Север”, докато друг батальон ще бъде разположен в Румъния и България – „Атлантическа решимост Юг”.
  Но сега за „НАЙ СТРАШНАТА ВОЙНА” Разни разбойници / Новоходуносор, Ал.Македонски ,Наполеон, -да не идвам към съвремието, че пристрастията се нажежават/ ,чрез плашилото на врага и обещания за плячка са тарашили по света.Но той става все по тесен и трудно се очертават фронтове. И става все по ясно, че няма къде да бягаме и с кого да се оправдаваме.Както го загатва гениалният Достоевски в „Бесове” и един от бащите на Психоанализата: „Колкото по-дълбоко поглеждах в човешката душа, толкова по голям ужас ме обземаше.” Цивилизацията ще ни наложи най – трудната и вечна война- със самите себе си!Ако искаме да оцелеем като цивилизация. И колкото по-рано се променят възпитанието и образованието, толкова по безболезнена ще е „войната”, но това е друга тема…

 20. А РАДЕВ СЕ ИЗХЛУЗИ КАТО…
  Другарят ген. Радев сутринта не се яви на предварително договорен дебат с др. Цецка по Нова Тв. Щабът му твърди, че др. Радев бил зает. В цяла България го чакали и го срещали с хляб и сол.
  Всъщност на Радев Му личи, че мисловният Му процес е силно затормозен, защото навлезе в турбулентна област, която му е съвършено непозната. Едно е да пилотираш (да караш демек) самальот и съвсем друго е да се учиш на 52-53 години да пилотираш държава. И за едното, и за другото се иска майсторлък. Въздухарският генерал се е пообъркал, че уменията в областта на бойната авиация автоматично гарантират способности в политиката и в държавните дела.
  Регентката на др. Радев др. Корнелия Нинова, която от своя страна се обучава да пилотира БСП, би трябвало да обясни на др. Радев, че нещата не са толкова прости. Все едно човек с гражданска специалност да влезе в първото попаднало му военно поделение и да поиска да поеме командването. Ще му се изсмеят, както сега се смеем на др. ген. Радев.
  Новобранецът Радев се изплаши и се сви като др. Живков при старта не перестройката. Хора като Радев може и отдавна са напуснали селото, но селото не е напуснало тях. А те не го съзнават.
  Ако и на следващите дебати не се явят опонентите на др. Цецка Цачева, тя може и да си повярва, че е подходяща за държавен глава.
  Пази, Боже!

 21. До БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ

  А и до всеки на когото му е известно, моля да осведоми останалите.
  Откакто е в публичното и политическо пространство- някой ,някога, някъде да е виждал г-н Борисов в дебат със някого по каквато и да е тема?

 22. Поздравление за хумористичното заглавие!

  Не е шега работа това, да се оплаче човек от себе си!

 23. @КЛЮКАР

  Единственият дебат в който е участвал Боко, беше преди първият му мандат като премиер /ако не се лъжа/. Опонент му беше съсел Станишев, който, колкото и посредствен да беше, /лесна плячка за всеки сравнително иформиран и грамотен десен кандидат/, победи полуграмотният Боко. Личеше определен страх на Тиквата от Сержея, незнайно защо, може би все пак инстиктът на слуга, размачкващ уши?

  Беше жалка гледка / не само Борисов, целият дебат/, и оттогава Боко се скатава.

 24. Породени размисли, след речта на председателя на ГЕРБ.
  Защо все се връзваме, че ако не се гласува за ГЕРБ, ще дойде БСП, което е мнооого лошо, и затова задължително трябва да се гласува за ГЕРБ? Тази заплаха се появи заедно с появата на ГЕРБ. Именно на тази изкуствено създадена от ГЕРБ заплаха, се дължат всичките им успехи досега. Но, досега! Реална ли е тази заплаха? Може ли да се очаква, че ако БСП дойде на власт или неин представител ще заживеем по-зле и по –несигурно в сравнение с периода на управление на ГЕРБ? Аз не съм убеден, че съществува такава заплаха и, че ще има някаква разлика между управлението на БСП с това на ГЕРБ. Според мен разликата ще бъде, никаква! И двете партии се отнасят еднозначно към кумира си тодор живков. Каква е разликата тогава, ако БСП дойде на власт? Ще се промени ли нещо в сравнение с периода на управление на ГЕРБ 2009-2016? Какво ще загубим повече от това, което загубихме по време на управлението на ГЕРБ? Всички проекти започнати от БСП се довършват от ГЕРБ. Пеевски нямаше да бъде избран за Председател на ДАНС, ако депутатите от ГЕРБ не бяха се регистрирали на заседанието. КТБ беше подпомагана от Правителството на Борисов , но милиардните загуби не са възстановени. Номинацията за бокова и георгиева за ООН, беше на Борисов. ГЕРБ не само провали съдебната реформа, но и бетонира прокурорската власт, но според кандидата им за президент, „реформата в съдебната власт у нас е успешно приключила“.
  Черноморието русифицирано. Предлагат се още по-големи облекчения на граждани извън ЕС, за придобиване статут на продължително пребиваващ, а впоследствие на БЪЛГАРСКО гражданство. Плащаме най-скъпия газ, който идва само от русия. Купуваме най-скъпите бензин и дизел в ЕС. Плащаме милиарди левове на русия по загубени/вместо спечелени/ дела и проекти като АЕЦ, Южен поток, Бургас-Александруполис, но това е малко и затова създаваме нови, като хъб „Балкан“, например.
  Проблемът на БЪЛГАРИЯ не е дали ГЕРБ или БСП ще управляват. ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ДОПУСКАМЕ ГЕРБ И БСП ДО ВЛАСТТА. Дори на първо време, ако не могат да бъдат отстранени от управлението на БЪЛГАРИЯ днес , е по-подходящо да се сменят в управлението. Защото това със сигурност ще породи конфликти в държавната администрация. Независимо коя от двете партии ще управлява, няма да има никаква промяна, както по отношени на русия, както по отношение на режима на тодор живков, както по отношение на корупцията, както по отношение на реформите в съдебната власт, образованието, сигурността, в армията, както по отношение на ……..навсякъде. С една дума това са ПАРТИИ БЛИЗНАЦИ,само че, разнояйчни близнаци, което помага на ГЕРБ и БСП, поради различния си външен вид да заблуждават все още хората, които още не могат да видят, и още не могат да разберат , че УТРОБАТА, ОТ КОЯТО СА ПРОИЗЛЕЗЛИ И ГЕРБ И БСП Е ЕДНА И СЪЩА. Така че скъпи съграждани, ако истински желаете собственото си благополучие и това на БЪЛГАРИЯ, повече не го търсете там, където няма да го намерите, т.е. сред ГЕРБ и БСП. Търсете го там, където е свободата и любовта. Кажете сбогом на страха и недоверието. Бъдете силни! Само така БЪЛГАРИЯ може да стане СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА.

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 25. @ГЕОРГИ НИКОЛОВ

  Да дадем и оригинала на Forbes:

  “Boyko Borissov is his name, a deeply underachieving dull-witted schemer-survivor in the wooden tradition of the region. A short-fingered Bulgarian if ever there was one. He first came to the fore as the bodyguard of the last Bulgarian Communist leader. That should give you a clue to the man’s qualities.

 26. Драги колеги коментатори,
  Драги Г-н Йорданов,

  За разлика от няколкото от вас,които казват че не ме четат,но ме репликират и иронизират,аз ще им се противопоставя:

  ЧЕТА ВСИЧКИ,
  ЧАТА ВСИЧКО,
  УВАЖАВАМ ВСИЧКИ,
  ЦЕНА ВСИЧКО НАПИСАНО,независимо дали съвпада с моите убеждения,или не съвпада,
  ЧЕТА МНОГО СТАТИИ И КОМЕНТАРИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ
  СМЯТАМ,ЧЕ САЙТА Е ДОБЪР И ДОПРИНАСЯ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА в КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ.
  ОПОРНИ ПОЗИЦИИ-ЦЕННОСТИ СА ПОДЪРЖАНИТЕ ОТ САМИЯ АВТОР НА САЙТА
  НЕ СЕ ОБИЖДАМ ОТ НИКОГО,
  НЕ ОБИЖДАМ НИКОГО,
  И НЯМА ДА СПИРАМ ДА ЧЕТА САЙТА,независимо,че понякога мои текстове не се одобряват,все пак не е възможно на всякао парти,всеки присъстващ да бъде еднакво уважен….

  Ениуей,след като се чудех цял ден на кого първо да окажа внимание и уважение,сметнах че най-заслужил е Г-н Росен Йорданов,с когото не сме спорили от няколко години,между другото той често отсъства от сайта,което означава,че е много зает.
  Зашо реших точно към Вас да се обърна драги Росене?
  Ето защо.Казвате,че се опитвам да наливам антикомунизъм,който….тук е зян.
  Не знам какво означава последната дума на български,но смятам,че усещам смисъла на мисълта Ви.

  Да,напълно сте прав,аз съм същия Антикомунист,който по всички критерии на живота си,традиционния морал и станалите събития в комунистическите държави е антикомунист.
  Без да парадирам ,наливам и нещо да демонстрирам-антикомунист ме направиха самите комунисти,Вие и домакина на сайта нямате никаква вина,нито пък многобройните му читатели и коментатори.Упрека към мен аз го шунтирам и шутирам към комунистите,те са точната цел!
  Повтарям,аз не съм се родил антикомунист,не съм изучавал антикомунизъм,не съм бил член антикомунистически организации и не съм се борил срещу комунистическата паплач в България.

  Ето няколко дребни щрихи от комунистическите смрадове към мен:
  1.Бях арестуван от комунистите( ще използвам всевъзможни длъжностни лица,постове,следователи,агенти,офицери от ДС,милиционери и др. с обобщаващаия термин “комунисти”,защото в НРБ само комунистите имаха власт и само те командваха парада,моя Ви за разбиране) като младеж преди да се оженя.Вкараха ме в един двор и ме пребиха-пукнат череп(3см) от сгъваем автомат Калашников.Удара е нанесен с тази плоскост на автомата,от която стои ръчката,която играе ролята на предпазител и определя единична или автоматична стрелба.Не знам как е техническото й название.Черепа ми го пробива едно полукълбо на края на ръчката,което прониква на дълбичина,определена( както каза хирурга) от плоскостта на самата ръчка,която към болта става по-широка.Тя предпазва това полукълбо да проникне до мозъка и така оцелявам.От кръвозагубата получих хемороидна(кръвозагубна) треска,губене на съзнание за около три часа и временно загубване на говор.Кръвозагубата е била около 400мл.На главата ми и досега стои белега.Целия бях в кръв,анцунга беше подгизнал дори,кецовете(китайски) също.Забравих ,две или четири ребра бяха пукнати и до днес при голяма влага усещам болки.Счупена ключица и разкъсано сухожилие на левия крак,който и сега стои “отворен” встрани наляво.Преди да се се смъкна до мрежата помня че няколо минути един от милиционерите държеше също сгъваем автомат точно срещу лицето ми няколко минути и когато вече се смъквах,той се изплаши и каза “тоа па…”(този пък).И той не е очкавал,че ще падна.Идвайки в съзнание след малко,чувам че същия казва “дай да го измием,че е много кървав…”. Следващите преживявания са болки,лежане,кожи,невъзмоност за хранене,куцане ,прохождане и др.
  2. При друг арест,който беше реализиран като извикване за справка,три часа ме разпитваха двама копои(според достоен коментатор в блога),като беше отваряно чекмеджето на единия цивилен за да видя пистолета му.Но това са дребни неща.

  3. Баща ми беше викан няколко пъти в ДС на разговор и заплашен,че ако “неговото семейство не престане да…..” ,всеки се сеща какво говореха тези копои,ще бъдем интернирани в Добруджа в град,който започваше с буквата “т”.Тутракан ли беше ,Тервел ли,или някой друг град с буквата “т” не помня.
  4.През 1971 г. убиха мой познат на границата след като е бил пресякъл граничната полоса с Югославия,другите двама се спасиха,от които единия почина преди 6 години в Нова Зеландия.
  5. През 1986(7) убиха друг познат,също на границата,но не можахме да установим на коя.Близкаите му не знаеха ,но и след 1990г. не искаха да кажат нищо,трепереха от страх.
  6. Около 1969г.след агентурно донесение на съученик,мой приятел беше пребит и осакатен за цял живот-прексънати нерви в гръбнака,отслабна страшно,престана да ходи,родителите му починаха от мъка,не можа да се ожени и остави поколение,почина и той,остана само сестра му,която след като отвориха архивите на МВР разбра историята.
  7. За дядо ми и други роднини няма да споменавам,защото никой не загина,въпреки жестокостите,а загинаха много негови приятели и съмишленици.

  За постоянния страх,ограничения,обиди,заплахи и др. няма смисъл да се сешщам дори…

  Твърде е възможно тези дребни щрихи да Ви досаждат драги Росене,аз се кълна и в Бога и в Дявола ако трябва,че Вие подобни подробности не сте имал в живота,което е сериозна и логична причина да ме иронизирате за моя антикомунизъм.

  Затова съм антикомунист и не мога да бъда друг.Мен не са ме пребивали нито “русофили”,нито “путинофили”,нито “леви”,нито “десни”,нито “петоколонници”,нито шестоколонници.
  Затова не мога да бъда нито “антирусофил”,нито “антилевак”.Всички изброени за мен са комунисти.Те не могат да бъдат други,от Съветския Съюз са внесени само комунисти.Как те се самонаричат,това мен не ме интересува,те винаги си измислят различни имена и прозвища-тяхно право.

  Въобще в България освен комунистически бандити,убийци ,шпиони и предатели никаква друга категория не е внасяна.Вноса е направен от Съветския Съюз и днес се освежава от Русия.От други държави терорости и мръсници не са внасяни.
  Вероятно вноса продължава-точно аз ли да припомням десетките статии на домакина и стотиците коменатри какво става по Черноморието.

  Поне аз не съм чел и чул някой комунист да е избягал от България.

  Стриктен привърженик съм към термонологията,анализите и изводите на публициста Евгени Михайлов-невероятно толерантен и културен човек,оригинален и несъменен антикомунист,използващ само един-единствен термин към тези гадове(според Георги Марков преди за изпадне в агония). Нали се досещате драги Росене,че никакви “русофили” или “левичари” го убиха,а комунистите.

  Интересно е защо ме иронизирате и лекичко обиждате,след като аз Вашето име не съм споменавал нито пряко,нито косвено,при това моята реплика започва с уважение и искреност към колегата “Драги Николов”.

  В текста ми няма нито нападки,нито обиди,нито ирония към Г-н Георги Николов,само ползвах за повод негов коментар с линк.Той впрочем винаги дава качествени линкове.

  Не вижам нито грам бруталност и уязвяване от моя страна към Васи Г-н Николов,защо е нужно несъмнени съмишленици да се обиждат по странични поводи,свързани с комунистите.

  Прочетох и друга статия за Британския Принц Чарлз,който в унисон с британската и съветската компропаганда ползват само канцлерра на Германия за символ на злото.Но ще преодставя на Г-н Инждев специален коментар за Британските гимнастики.

  Не могат ,или почти не могат да се намерят причини,поради които българите да изпитват уважение към Британската политика към нашата страна…

  Надявам се драги Росене,че в настоящия си отговор на Вашата реплика съм спазил добър и вежлив тон.

  С уважение,Антикомунист!

 27. Антикомунист, а на Стамболов кой му отряза ръцете ?? Комунистите ли ?
  Не виждате ли, че тук в Блога хората се вълнуват от по-широк поглед към реалността, отколкото Вие искате, поради фокусираното Ви от болка съзнание. Сигурно е много трудно при тези травми, които сте получавали, да се успокоите и да се освободите от притеглянето на комунизъма!!
  Може би трябва да им простите наистина поне в душата си (тоест да възвърнете божествения баланс и светлина), за да се спасите Вие! А тях има кой да ги съди! Мислете за вас си в какво може да Ви превърне контакта с тези зверове. Ако допуснете да ви променят и отдалечат Любовта и Милосърдието от сърцето ви а Мъдростта от разума ви, тогава те са постигнали своята цел!! Постигнали са я много пъти!! И Вие сте поробен, въпреки, че сте оцелял физически! Защо Ви го казвам това? Защото една от най-скритите тайни, които не искат хората да знаят е че Душата се преражда много пъти. И във всеки живот ние се променяме в една или друга посока! И всеки следващ живот, зависи от предишните. Как ще ги изживеем и какви плодове ще дадем на Създателя е наша основна грижа! Качеството на тези плодове, зависи изцяло от Хармонията и вътрешния мир в Душата ни! Ако това го разберем, ние няма никога да бъдем победени от никой! Ще бъдем свободни и щастливи като Ангелите!

 28. Към без лик/ник/:
  Тук съмишленици, колкото и да сте упорит, няма да намерите. А единствената причина да Ви иронизират или да избягват контакт с Вас е, че не сте БЪЛГАРИН.

 29. Ако искате може да си представите нещата така. Душата е огнено семе от Божествения огън и когато Господ я посади на някой свят, тя ражда дърво, което иска да стане толкова голямо и толкова красиво, колкото е развита душата му. Корените, които то пуска във почвата, това са връзките му със света в който живее и откъдето черпи храна а клонките и листата са мислите и разума които има. С тях то се свързва с Божествения свят и черпи духовна енергия. Връзката на дървото със Света в който е посадено и Бога Творец, дават плодове и колкото тези връзки са по-чисти и силни, толкова и плодовете на душата му ще са по-вкусни и обилни. С тези плодове, душата храни много други души и облагородява света в който е посадена! Ангелите може да ги разглеждате като пчели, чиято цел е да ви помогнат опрашвайки цвета на мечтите ви, да родите плодове от които после ще се приготви нектар, както и чрез които вие ще размножите това, което сте постигнали.

 30. До БЕЗ НИК, и още някои те се знаят кои са.
  Лъжете както партийни секретари- независимо какви “антикомунистически”, религиозни, извънземни и т.н. аргументи използвате. Издават ви много неща- да не навлизам в подробности. Стопанинът на блога е невероятен познавач на думичките и повече от мен ви разпознава. Понякога се питам, цензура ли е ако не допуска да му овоняват блога…

 31. Г-н Антикомунист,
  Правилно сте забелязал че времето ми е кът и затова ще се постарая да бъда кратък по възможност.
  Отговарям ви единствено за да изкажа моята съпричастност с вашите премеждия и страдания и понесени от вас поражения (ако всичко това е вярно, аз допускам че е!!!).
  Защо поставям това условие?
  Първо, защото аз не съм бил бит с приклади но съм виждал бити, не съм бил интерниран, но съм виждал и разговарял с интернирани (между другото аз съм от тоя споменат от вас град). Не съм бил рязан но съм виждал разрязани, през целия корем чак до гърдите. Да, нямам нито драскотина причинена от комунисти, но съм понесл пък най-грозната душевна и психическа гавра от такива гадове.
  Когато миналата година помолих за среща нашия домакин (благодаря му отново за това и за нашата изключително приятна беседа) и в разговора споменах за това, той възкликна – „Айде бе?“. Това беше искрената му реакция, не повярва че е възможна такава гадост и трябваше да му разказвам подробности за последствията и перипетиите свързани с това и как съм се сблъскал с това което моите нови сънародници, италианците наричат muro di gomma (гумената стена).
  Всички тези отвратителни деяния които изреждам, макар и подготвени, проведени или наложени от комунисти бяха извършени от не-комунисти. Нито биячите които съм виждал бяха комунисти, нито хората които страняха от интернираните като от прокажени бяха комунисти, нито войничето което разпра корема на моя приятел на границата беше комунист… Нито даже това изключително долно говедо (между другото от вашия град, с което в никакъв случай не искам да казвам че пловдивчани са мръсници) което ми причини това беше комунист – той просто не можеше да осъществи пъкления си план и да ме осакати така тежко без комунистите.
  От друга страна не мога да не спомена че съм в състояние да изброя куп примери от живота ми в които хора смятащи се за комунисти са вършили добри дела, на мен и на околните, на някои от тях ще съм благодарен и признателен до гроб за порядъчността и човещината.
  Така че може би аз бъркам нещо но и вие грешите и то неведнъж….
  Тогава къде е истината?
  Аз няма да правя пълен разбор на коментарите ви, само ще спомена някои основни неща.
  Това което смущава, г-н Антикомунист и за което други коментатори вече ви нарекоха „агент на ДС“ е както следва:
  Смущава вашата необуздана и отблъскваща инвазивност и постоянното свеждане на вашите коментари към обиди и подигравки към българския народ – българчета, народец, тъпунгери, неуки, недодялани, примитиви, смотаняци и т.н.
  Смущава постоянното внушение за обреченост, безизходица, анатема, черна прокоба пред комунистите и ДС които лъхат от всеки ваш коментар и което остава като се отхвърли настрана обилната антикомунистическа „плява“ която нахвърляте заедно с това зрънце.
  Смущава и вашата особено дълбока осведоменост в детайли за някои тъмни комунистически структури, което не е общодостъпна информация и което не се знае от всяко „смотано българче“.
  Това е, г-н Антикомунист – ще бъдете толерантен и открит, добронамерен и неинвазивен и диалогът с вас ще потече непринудено и леко. Включително и с мен, който съм заявявал че ви чета, че съм започнал да коментирам тук вследствие на ваш коментар, че съм спорил с вас и се познаваме задочно от 7-8 години вече и даже и аз съм бил обект на ваши обиди и подигравки ( но аз съм никой , мен кучета ме яли) в особено ехидна, римувана форма.
  Поздравления за богатата ерудиция и за римуваните строфи, но не ви прави чест да ги солите на главата на народа.

  If you agree, well.
  If not, please refer to the comment POSTED BY GEORGI NIKOLOV | ОКТОМВРИ 10, 2016, 09:50, last senence.

  А по въпроса за комунистите, хайде да търсим и осветяваме тъмните деяния на престъпници, мощеници, комбинатори и криминали, независимо къде са, какви са и дали се определят като комунисти или не.

  Поздрави!

 32. до без ник: брат….големи капацитети, големи
  писателчета ! Много от блога се имат за голямата работа.Не допускат друго мнение,
  освен тяхното.Искат да надскочат сянката си. Взимат се на сериозно,няма що!
  Същите съблогари изгониха и отритнаха
  от блога майничката- “отбелязвам”. Няма
  смисъл брат, затвори клавиатурата. Същото
  ще направя и аз. Остави ги да си пишат и да
  се четат взаимно тези 5-6 човека.
  Има и други блогове .

 33. Уважаеми Богдан Кримски-Атлантически,
  това, че другара радэв се изхлузи като…, устройва не само него, но и самата цачэва. От какъв зор настояването й да се яви той на дебат, а не някой друг от основните претенденти за поста? С тази си претенция тя го легитимира. А той съвсем не е втори в предварителната класация. Пишете: “Ако и на следващите дебати не се явят опонентите на др. цэцка цачэва, тя може и да си повярва,…” Ами как да се явят, като няма кой да ги покани?! Аз миналата събота призовах анна цолова да покани някой друг на мястото на мишока радэв, но явно шэфовэте й не са й разрэшили.

 34. На прощаване до AC/DC

  ” Остави ги да си пишат и да
  се четат взаимно тези 5-6 човека.
  Има и други блогове.”

  Има разбира се и други блогове, но точно като този – няма! Затова сте и вие тук. Случайности няма. Важен е не броя на коментиращите, а броя на четящите!

  Росен Йорданов е може-би най-итересната личност, от всички коментиращи тук!

 35. До AC/DC
  Бихте ли били така добър да конкретизирате “оня списък” от “5-6 човека” по линията на самозадоволяване (“Остави ги да си пишат и да се четат взаимно”).
  Ако съм вън до кого мога да жаля липсата.
  Мерсачката в аванЦ.

 36. Уважаеми КЛЮКАР,

  Изключително съм доволен,че сте достатъчно възпитан и толерантен човек,явно Вашата преценка че съм “лъжец” е базирана на силни основания.

  Разбирам Ви напълно,не е лесно на добър и честен човек да нарече някого “лъжец” без да го познава и особено по повод на изказани дребни преживявания от неговия живот.

  Понеже аз явно съм лъжец,ще припомня на посетителите на сайта,че от основаването на сайта до денс,не съм нарекъл никой човек,освен комунистите за лъжец.Г-н Инджев е свидетел за тази моя разсеяност и безотговорност към лъжците.

  Имах един възрастен познат-евреин,Бог да го прости,живееше под кино “Георги Димитров”,на бул.”Христо Ботев”и “Найчо Цанов”.Аз не съм много по клетвите,но той имаше една универсална:” Да пукне този,който лъже и този,който не вярва на истината”.

  Не казвам и никога не казвам дали някой тук лъже или не вярва на истината,но аз бих се проклел, че казвам истината.Ако искате и Вие се опитайте да намерите място в категориите от клетвите на моя познат,един ден и неговата орисия ще разкажа.Впрочем може пък и да не попадате в тези две категории.

  Имам една молба,освен моя милост,установил ли сте още някой лъжец на този сайт,за не съм засега,приемам всеки за сриозен и честен….

  Извинете ме,ако по някакъв начин съм Ви засегнал персонално.
  Ще се старая да не лъжа чак толкова много,че да бъда хващан в крачка,все пак когато правилно се лъже,лъжата не може да бъде уязвима….
  До скоро,с уважение !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.