Щафетата от 3 х 6 лъжи на Кремъл, на петата му колона у нас и на самата Бокова в маратона към върха на ООН

Отзвукът от българските страдания по пропуснатата полза жената от Източна Европа Ирина Бокава да оглави (и) ООН продължава с откъслечни хлипове. Риданията обаче не пречат след очаквания финал на нейния провал да се направи списък с лъжите, които ни пробутваха – руските, на петата колона на Москва у нас и лично нейните.

Руските лъжи

 

bokova-kommersant-full-213x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Русия иска жена на върха на ООН. Оказа се, че през цялото време и до последното гласуване е подкрепяла мъж.
 2. Русия искала жената да е от Източна Европа. Оказа се че той е не просто от Западна Европа, но е направо от Португалия, най-западната географска точка на континента. В този смисъл думата “ротация”, употребявана от руската дипломация във фалшивото й лобиране за Източна Европа, се оказа просто едно завъртане на Кремъл в обратна посока.
 3. Русия нямало да блокира никого. А кой наложи вето на Кристалина Георгиева? Или искат да повярваме ( дори да не са блокирали Георгиева), че руснаците не са бламирали НИТО ЕДИН кандидат?
 4. Русия не се бъркала в процеса на гласуването ( многократно заявиха нейни представители). А за какво са си говорили на 21 септември ( преди фаталното финално гласуване и след като стана известно намерението на София да я изтегли от състезанието) Бокова и нейния състудент Лавров, цитирани от ТАСС да обсъждат именно проблеми, свързани с гласуването? Дали “случайно” Бокова не е получила уверния, че има руската подкрепа, за да се опълчи на правителството в София?
 5. Русия внушава, че защитава интереса на Източна Европа, говорейки патерналистично без мандат от името на региона, но през цялото време се е договаряла със съвсем други сили за съвсем друго решение, както се видя от факта, че нито веднъж руският представител не е гласувал срещу португалския социалист.
 6. Последната по време лъжа на постоянния представител на Русия в ООН Чуркин, зовящ на 5 октомври отново като глухар към женска ( от Източна Европа), целеше да натрие носовете на онези (и) в България, които налапаха въдицата и наивно изпаднаха във възторг пред надежта Москва да не препъне Георгиева само два дни след това. Самата тя излъчваше щастие от перспективата за руската благосклонност до степен, че проговори на руски пред медиите бусквално часове преди да я сготвят в казана на московската отмъстителност.

Лъжите на петата колона у нас

 1. Всеки, който не подкрепя Бокова, е национален предател. Логика, която прилагат и към най-известния български политик в света Георги Димитров – слуга на Сталин и душител на българската независимост от негово име.
 2. Бокова не била казала нито дума срещу никого и се държала достойно през цялото време на кампанията. Само че обобщаваше за всички, без да конретизира, че са клеветници ( щом говорят истини за биографията й или за факта, че е фаворитка на Москва, споделян от световно признати авторитети, като сп. “Икономист”, в. “Уолстрийт джърнъл” и т.н.).
 3. Злонамерените спрямо Бокова българи били незначително малцинство. Но в същото време се оказват, според клеветниците от петата колона, причина за нейния краен неуспех. На режисьора Евгений Михайлов дори му вмениха статута на могъщ по своето влияние злодей от световна величина, който едва ли не повлиял тя да изпадне на 5 място в класацията с едно свое публично мнение.
 4. Българската държава не помогнала и дори бойкотирала Бокова. Нима? Българската държава- това е Борисов. А той се скъса да се хвали как е убеждавал писмено дясноцентристки премиери на държави от ЕС да подкрепят подкрепената от него Боква.
 5. Бокова била сташно уважавана по целия свят като шеф на ЮНЕСКО. Това дали е валидно за страни като САЩ и Израел, които практически напуснаха организацията заради нейната политика по палестиниския въпрос? Ами за Великобритания, в очите на която Бокова направи непростим гаф с подкрепата си за аржентинската позиция по въпроса за Фолклендските острови още преди да стане шеф на ЮНЕСКО? Ами за онези страни, които не са съгласни Путин да подкрепя Асад и Бокова да бъде привиквана от него заедно да обещаят сътруничество за възстановяване на Палмира в Сирия- нещо, което не е по силите на руските специалисти и е враждебно към всички останали страни с потенциал да участват в подобна операция? Ами заради кадровата й политика на фаворизиране на хора със съмнителна квалификация в своето обкръжение- също ли е уважавана или беше остро критикувана за тях в многобройни медии по света?
 6. Обобщено в тази графа на края, но не поважност и по степента на лукавост, е твърдението, че (който и да било) български фактор е провалил в крайна сметка Бокова. Нито България, нито конкретен българин бяха в положение да гласуват за нея, а че други ще я бламират беше известно от момента на нейното номириране.

Лъжите на самата Ирина Бокова

 1. “Най-невинната” от тях беше, че по някаква случайност в сайта на ЮНЕСКО беше подправена биографията й. Тя не знаела. После , след като беше уличена от германаския “Ди велт”, нареди да попряват “грлешката” , според което тя е била външен министър на България. Да приемем, че е било проява на небрежност от нейна страна да не “забележи”, че собствената й биография е невярно отразена тъкмо в сайта на ЮНЕСКО. Откога обаче “небрежността” минава за качество на един ръководител?
 2. Непрекъснатите й твърдения, че в България се водела клеветническа кампания.Точно  това е клевета. Един мониторинг на съотношението между леещите се хвалебствия за нея в българските медии и самотността на опониращите им гласове би разбил на пух и прах тази лъжа.
 3. Лъжата, че в никоя друга държава нямало такава “клеветническа “ кампания срещу собствения кандидат, е също нейна лична “заслуга”. Авторът на тези редове посочи в интервю за “Ню Йорк таймс” през септември 2009 г. , че (още) като кандидат за ЮНЕСКО Бокова е наложена в ( демократична България) без каквато и да било демократична дискусия в обществото, докато в един авторитарен Египет се водеше остра полемика около египетския кандидат- основният й конкурент на последния тур, както се оказа. На Бокова й е малко явно, че в България , освен с всички останали привилегии по рождение, се ползваше с привилегията да не бъде подлагана на съмнение чрез конкурентен избор. Всяко отклонение от това нейно потомствено “право” й е непоносимо.
 4. Бокова излъга зрелищно на края на участието си в предизборната кампания като отказа да се оттегли, когато България оттегли подкрепа си за нея. Така опроверга себе си. Преди кандидатурата й да бъде прегърната (и) от Борисов тя твърдеше гръмко, че не би участвала в това съвервование без подкрепата на своята държава. Оказа се, че продължи да участва и без тази подкрепа.
 5. Бокова излъга на 12 януари 2016 г. за руския кандидат Александър Яковенко. В интервю за ТВ+ тя го обяви го за “силен” свой конкурент за поста генерален секретар на ЮНЕСКО, знаейки отлично, че той позорно беше бламиран от самата Москва с предложението за подкуп от 20 милиона долара за организацията, в случай че бъде избран. Така Яковенко отпадна още на първия тур тогава, разчиствайки пътя на Бокова към върха ( постановка, за участието в която беше възнаграден с престижния  пост на руски посланик в Лондон, където и днес е сред водещите руски фактори в пропагандната война на Кремъл срещу Запада).
 6. Обобщаващо, Бокова сама доказа, че не е българска кандидатура. Лъгала е (и) в това отношение от самото начало. Пита се в полза на коя друга държава се яви пред журито на гласуващите на последния тур и не е ли това именно държавата, която я упореби като параван?

9 мнения за “Щафетата от 3 х 6 лъжи на Кремъл, на петата му колона у нас и на самата Бокова в маратона към върха на ООН”

 1. Невероятно точна хронология на един голям, предизвестен ПРОВАЛ!

  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Оk, и какво като министера на Боко стане президент, може ли разяснение, please??

 3. До LOL

  “ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ РЕЧ!
  ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ВИДЕОТО!
  ПОМНЕТЕ Я!
  НАТИКАЙТЕ Я В ЛИЦЕТО НА ВСЕКИ ГЕРБЕРАСТ!

  ЗЛОБА, ОТМЪСТИТЕЛНОСТ, ЖЕСТОКОСТ, САДИЗЪМ!
  Това насъскваше Борисов всеки гербебераст. Срещу всеки различен от ГЕРБ. Така НАРЕЖДАШЕ Борисов от трибуната. Така ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ!
  Пред одобрителния ГЕРМАНСКИ ПОГЛЕД на гостенката!
  Борисов – Хайрих Химлерът на България!

  И МАМА – ГЕСТАПОТО!

  Това Е! Достатъчно Е!

  Та запомнете тази реч. И всеки гербераст да я запомни.
  Да си я припомня когато възмездието похлопа на вратата.
  Защото е неизбежно.
  Сега герберастите ще действат така. И ще предизвикат същото срещу тях.
  Дали тогава Борисов ще поеме и тяхната вина?
  Няма разбира се.
  Той ще е целият в БЯЛО!
  Тогава в сурата – РЕЧТА!

  Златни ти устенца Борисов!”

 4. До lol
  Прав си, не е достатъчно. Но като стане Трайчо президент е крачка във вярната посока. После ще дойде ред за смяна и на вся асталная сволоч и в министерски съвет.

 5. Николов-Петър

  тази последователност за която говориш е невзъможна за реализация,просто е невъзможна,повервай ми.

  Всеки БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК,
  който не взема отношение към ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА срещу БЪЛГАРИЯ и СЪВЕТСКИТЕ СИМВОЛИ е КОМУНИСТ.

  Изключение няма.

  Ама герберист или багерист, реформист или социалист,фашист или машинист,амдирал,генерал или вецеадмирал-няма разлика.

  Който се прави че не знае за Съветската окупация на България не бива да бъде избиран за никакъв.По-добре е истинските антикомунисти да не гласуват изобщо,освен ако някой кандидат ясно не заяви негативното си мнение-отвращение от съветскоруско-комунистическото умопомрачение.

  Ето,след три години ще се изпълнят тридесет години от прекратяването на комунизма.И въпреки че е прекратен,символа на съветския комунизъм все още е силно разпространен.
  Засега завинаги!

 6. Г-н Инджев,все пак кой е автора на твърдението,че Георги Димитров е най-известния български политик.

 7. руснаците и техните марионетки в БГ ала борисов, първанов, сидеров, ПФ, ДПС, части от РБ и ред други първо лъжат, а после лъжат себе си, че са лъгали и така започват да си вярват или по-точно раждат истина от лъжата. Те са за психиатрична клиника, а не за правителството и парламента, но в България май отдавна няма разлика между психиатрия и народно събрание.

 8. Русия ,петата колона,Бокова, лъжи от един калибър. Но тук ще сложа и Бойко Борисов.И той е от техният калибър.От една страна на монетата се.

 9. Както винаги, блестящ анализ на лъжите на всички нива! поздравления, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.