Извънредно, дори невероятно: депутатите ще работят

Управляващите от ГЕРБ, които си подариха парламентарна ваканция ( и подариха на ДПС и БСП безплатен шанс да изглеждат  декларативно работливи на този фон), изглежда проумяха какъв автогол си вкарват с това нахално решение в очите на собствените си избиратели.

Във връзка с твърденията на ГЕРБ, че са подкрепили предложението на “Атака” за този политичски автогол “спонано”, Радан Кънев каза вчера, че “ в Народната милиция по-често е имало спонтанни решения, отколкото в ГЕРБ.”

Тази аналогия е напълно вярна за ГЕРБ, където са готови да козируват на всяко хрумване на Борисов, когато Той усети спонтанно, че нещо не е наред. Нали депутатите са си негови, както многократно е завявал. Ще си ги унижава и ще ги кара да си плюят на фасона както и когато си пожелае. А те ще търпят в името на облагите, които им осугирява. “Сделка или да”?

Ситуацията силно на помня на доста подобни ситуации от близкото минало. Например по казуса за и против цигарите на публични места. Същите депутати от ГЕРБ, които Борисов пращаше да обясняват как забраната на пушенето ще навреди на “туризма” ( т.е. на кръчмарското лоби), бяха задействани след това да вадят обратните аргументи, когато Борисов си смени мнението и реши да го играе европеец, пледиращ ( най-после), че здравето на хората е по-важно от интереса на ресторантьорите.

Най-вероятнои този път премиерът е задействал прословутата си интуиция, наричана от ласкателите му “политическа”, макар да е чисто популистка. В резултат на това , за пореден път, ГЕРБ се врътнаха на 180 градуса и  Димитър Главчев, техният съпартиец, заместващ Цецка Цачева на председателското място, свиква извънредно депутатите на работа утре.

Извънредно! Сякаш обявяват война или нещо подобно. А всъщност става дума за това, че на депутатите ще им се наложи да работят, въпреки решението им да си почиват. Което си е “извънредно” положение!

Това се случва буквално часове, след като ГЕРБ и останалите популисти, си гласуваха в същия този парламент парламентарна пауза до президентските избори. Явно герберите и техните присъдружни съгласуващи депутати си бяха направили сметката, че като пасуват по време на предизбобраната кампания ще нанесат по-малко вреда на своите партии и техните кандидутури. Което си е вид самопризнание за това, че си дават сметка на високия коефициент на собствената вредност в очите на т.н. обикновени хора, от които обикновено нищо не зависи, освен по време на избори. Каквито наближават.

Ето защо първа точка от дневния ред на ИЗВЪНРЕДНОТО заседание утре, според съобщението на парламентарния пресцентър, се очертава да бъде “разглеждането на Проект за решение за отмяна на решение на Народното събрание от 12.10.2016 г. за работата на НС през октомври и ноември 2016 г.”.

Както се вижда, неадекватността на ГЕРБ, чиято ярка илюстрация напоследък е издигането на Цецка Цачева за президент ( освен ако целта не е с това да постигат загуба, договорена с по-малко прикрит представител на московската пета колона у нас), продължава своя възход. До пълната победа на върховенството на глупостта, която никога не излиза във ваканция, макар да се опитва да се саморегулира, както в този конкретен случай, при който ГЕРБ стават за смях.

18 мнения за “Извънредно, дори невероятно: депутатите ще работят”

 1. Докато депутатите (и службите!) “работят”….

  Я вижте, какво става в бъдещата сепаратистка община Несебър ! Строят автоспирка за 200 000 лв (със средства от бюджета на общината) в село Кошарица и пак в “неповторимия” архиткурен СЕЛСКИ стил – плоски козирки, подпрени на 2-3 вилици:

  http://www.faktor.bg/obshtestvo/ulicata/83869-v-nesebarsko-selo-stroyat-spirka-za-20-bona.html

  Който е минавал наскоро по шосето от Слънчев бряг за Варна не може да не е забелязал (от лявата страна) огромната строителна площадка, на която се превърнало село Кошарица – защитена зона “Натура-2000” в полите на източна Стара планина, намиращо се само на 3-4 км от морския бряг. От разположените високо на планинския склон бивши кошари, точно над северната част на Слънчев бряг, се открива спираща дъха гледка към Несебърския залив.
  Не случайно последните години районът беше честа жертва на “спонтани” горски пожари, оголили склоновете на планината, и на масова безконтролна сеч. Снимки от преди 2-3 години показват огромната разлика в “пейзажа” тогава и сега. Строят се цели квартали с бетонни хотели, вили с дворове и басейни.Продават се предимно парцели, но и готови имоти на ниЗкие цены (дьошево). Навсякъде звучи ентусиазирана руска реч, а всяка година там провеждат сборищата си различни руски секти, които се опитват да “зарибяват” дори плажуващите в Слънчев бряг. Така очевидно “сектантите” съчетават полезното с приятното. 🙂
  След като вече имаме Доганов сарай на Росенец със собствено пристанище, защо да нямаме скоро и село Руский сарай на мястото на българското Кошарица? А може и за екзотика да запазят старото име?
  Кошарица в Новорусия!

  https://www.mirela.bg/prodava-imoti/%D1%81-%D0%9A%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-zxc19q501.html

 2. Хайде честито: “Морският сарай на Доган официално има пристанище
  Предстои 2 дка от имението да бъдат изкупени по схемата на “Царските конюшни”
  Интересно герберчетата какво имат да кажат по въпроса, во главе с прехваленото им русофилско кметче.

 3. от – кафене.нет
  Бай Ганьо си прави изборите и не му дреме! Вместо да оправи бъркотията, забъркана в Изборния кодекс, управляващото мнозинство с радост излезе във ваканция

  Диян Б.

  И тези избори ги прави Бай Ганьо – вън от съмнение е, след като вчера парламентарното мнозинство прати българския законодатален орган във ваканция до 9 ноември. Мотивът – да не се превръщала пленарната зала в арена на “предизборни циркове”. Българи, не ви ли се почива и на вас цял месец през златната есен, при това платено?

 4. ПАСЕ прие остри резолюции срещу руската агрессия в Украйна

  На 12 октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие две важни резолюции: “Политически последици от руската агресия в Украйна“ и „За нарушаване на права на човека в неконролирани от украинската страна територии на Донбас и в Крим“(виж двата документа в прикачените файлове, б.р.).

  В тях се заема категорична позиция по принципните позиции:

  – Русия е агресор в Украйна;

  – руските войски да се оттеглят от територия на Украйна;

  – свободни избори на Донбас в сегашните условия са невозможни тъй като няма сигурност и безопасност и провеждането им ще противоречи на Европейска конвенция за защита на права на човека ;

  – в Донбас и в Крим е осъществена военна интервенция;

  – така наречени ДНР и ЛНР са нелигитимни и тяхната дейност се контролира от Русия.

  В Резолюциите на ПАСЕ са потвърдени и резултатите на Съвместния следствен комитет за катастрофата на малоазийския самолет, свален от ракета БУК. Система е вкарана в Украйна от Русия на окупирана територия и е изтеглена после обратно в Русия. Всички виновни трябва да носят отговорност за това престъпление, настояват от международната организации.

  Споделянето или НЕ на КАТЕГОРИЧНОТО решение на ПАСЕ от всеки от кандидат президентите ще бъде ясен сигнал, лакмус за това каква външна политика би водил всеки един от тях!!!

 5. Едно време ТЖ навикваше подвластните му: “Нема лабаво !”. Днеска подобният му от Банкя трябва да се е изразил по същия начин, за да принуди олабените си подопечни да се върнат на работа. Подозирам, че някой от кукловодите на подобието го е принудил да принуди европейските си селяни отново със същата летяща фраза. Защото така се “олабиха” всички, че направо се ос…ха, изпуснаха. Няма да свършат нищо полезно, връщайки се в Парламента, но поне за парлама да се легендират, че изборите не са предрешени и нагласени. Ето защо освен “Трайчо Трайков- президент”, да добавим- “Никакво Не подкрепям никиго!”.

 6. По-важно от това колко работят депутатите е за кого работят. Без съмнение депутатите и правителството на България работят усърдно единствено в полза на русия. Едно потвърждение с цитат от нов доклад оповестен от Ройтерс днес: ‘In Bulgaria, Russia’s economic presence is so strong, averaging 22 percent of GDP between 2005 and 2014, “that the country is at high risk of Russian-influenced state capture,” the report said.’ Нищо ново за нас, но дали западните политици ще се пробудят от заключението. Ето линк към статията в Ройтерс: http://www.reuters.com/article/us-russia-security-usa-idUSKCN12D13Q?il=0

 7. г-н IVAN KONSTANTINOV
  Бай Ганьо , по точно казано не може и да бъде!То изразява ,цялата некадърност , фалш ,порочност , душевна нищета , не само на избраниците, но и на избиращите.
  Деградацията е пълна и във всички области на обществения живот.
  Оставени без робство , без Цар , без партиен секретар , българите се лутат вече трето десетилетие , некадърни да изградят елементарен ред на територията.В ежедневие , заливано от скандали , лееща се простащина отвсякъде , отливът на младите умове е съвсем осезаем днес.
  Илюзия е , че може да се намери такова мнозинство , което да избере Трайчо Трайков за президент.
  Българите харесват и слушат каквото каже Тошо , днешния Тошо !

 8. Заглавие-трепач на брилянтна статия.
  Много вярна забележка на Радан Кънев.

  Трайчо Трайков-Президент!

 9. Да допълня и аз в подкрепа на съфорумеца SMS относно Несебър. Обичам това градче, където са минали първите 4 години от живота ми, макар да помня малко детайли.

  Преди 15-тина години кмет там беше един духовен човек,истински патриот, за когото и до днес всички говорят с респект и малко тъга “даскала Ламбов”, като влагат в думата “даскала” възрожденски смисъл. Кабинетът му бил отворен за всеки от 8 сутринта докато има работа, 7 дни в седмицата! Отишъл си от този свят, покосен от инсулт в същия онзи кабинет, на втората година от кметуването.

  Но за това кратко време даскал Ламбев УСПЯЛ да издейства пари от ЮНЕСКО за цялостно укрепване на крайбрежието срещу морската ерозия (днешните буни, които опасват този паметник на световното архитектурно наследство, за да го има и за внуците ни, а не да останат само пожълтели снимки).

  Поставил и началото на изграждането на Южния парк (от яхтеното пристанище до началото на южния плаж, един шедьовър на ландшафтното инженерство, с разчупени тераси върху някогашните буренясали склонове-развъдници на змии и таралежи).

  Днешният му наследник – футболистчето-русофилистиче Никалайчо Димитров също се коментира от хората в града, но с други чувства. Под сурдинка! Никалайчо сръчно деактувал част от публичните държавни земи над парка и днес там се извисява уродливия руски “апарт-хотел Виго”, населен масово с рАЗИЯтски павиани-пенсионери от тяхната армия и милиция. На пилона пред хотела, както си му е ред, зиме и лете се вее рАЗИЯтския флаг (откраднат от Нидерландия).

  Сумарно с луксозната спирка с кенеф в Кошарица прахосаните средства точно стигат за доизграждането на Северния склон (над северната крайбрежна алея от х-л “Феста панорама”, едно време на Цв.Василев, днес на Петя Славова, и апарт-комплекса “Белведере”, тоже населен изключително с рАЗИЯне. Това са само 480 линейни метра, като грубите укрепителни работи и бетонните тераси вече са изградени. Но нуждите на руснаците са с предимство! Несебърлии може да почакат!

  Е, така ще си стоят и чакат по-добри времена. И да дойде на власт в Задунайски Милиционеристан някой антимафиот като покойният съдия-следовятел Джовани Фалконе…

 10. към Тодор Тодоров

  Не зависи от мен , но ако зависеше, щях да сформирам интелектуален борд за управление.
  Преподаватели от световните университети , да предложат българи завършили при тях от всички направления на науките и специалности.
  Подбраните да минат проверка при трима ментори световни специалисти – учени.
  Те да подберат 50 човека за сформиране на правителство и на ключови държавни структури .Структури от ЕС да извършват надзор , нещо като политически борд върху действията от гледна точка на демократичните правила.Това да се смята от ЕС за иновационен опит – модел на управление , за бъдещо приложение и в други държави изпаднали в подобно абсурдно съществуване.
  А какво на дело правя аз, звъня на 112 , когато покрай мен премине автомобил с бясна скорост.И това не е малко, ако всеки го прави , означава че вижда проблема, замисля се , и когато той е зад волана не би нарушавал правилата.

 11. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  Господин Тодоров, как смятате, възможно ли е да се премахне кърлеж, ако се докосва едва-едва по върха на задната му част?

 12. към Огнян Георгиев:

  Въпросът ми е в краткосрочен план.
  Предстоят избори.
  Какво предлагате?

  към tervel:

  Това е ясно, искам да разбера
  какво се опитва да ни внуши Огнян Георгиев в случая.

 13. В краткосрочен план , няма оправяне !
  Няма елит , за да го направи, а проблемите са фундаментални!Няма интелектуален потенциал, той изтича навън .Там е опорната точка за промени – те не са замърсени с лоши практики като населението тук.Историческите натрупвания са довели до генетични особености на населението-подсилена ориенталщина, която работи на територията и не работи на вън !

  Аз съм добронамерен към Вас и останалите , ….. а те ?

 14. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  Вече нямате никакви съмненения по отношения на внушенята му в краткосрочен и дългосрочен план, нали? Внушенията му са такива, каквито ги иска БАЩИЦАТА му, според негови думи. И какво друго може да се очаква от един ЕПИГОН на фанариотите и сърбоманите на руска копаня!

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.