Кремълската чума в България започва да става видима и за незрящите доскоро

Не съм аз. Не съм писал този анализ.http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/13/2843684_ruskoto_vliianie_v_bulgariia_pochti_e_pohitilo/?ref=yellow_fp

Оказва се, че това, за което говоря и пиша от години ( включително в три поредни книги, едната от които беше преиздадена с актуализиран предговор във връзка с актуалните доказателства за руската агресивна политика ), вече е обект на проучвания и открития от страна на цели колективи анализатори. У нас, че и в чужбина.

 

Ситуацията с диагнозата на българското заболяване от кремълска чума напомня на мерките от времето на средновековието, когато невежеството  е било определящо за реакцията на хората, които не са знаели как да се справят със заразата.

 

Все пак се радвам, че не сме го докарали до положението преносителите ( не на чумата, а)   на лошите констатации да бъдат убивани, освен с премълчаване. Което не е болка за умиране.

18 мнения за “Кремълската чума в България започва да става видима и за незрящите доскоро”

 1. Всеки цивилизационен народ си има своите колобри. Те му осигуряват непреходността във времето. Имаме ги и днес. Радвам се, че мога да общувам с тях.
  Да, управлението на генерал-председателя на ГЕРБ доведе до реалната констатация на Вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания и българския Център за изследване на демокрацията, че държавата ни е похитена от русия. Да, Борисов никога не е имал възможност за самостоятелно решение. ФСБ не дава награди на кого да е. Дано да го разбере и ЕНП, а още по-добре ще бъде, ако това го направи ЕС.
  Похищението не е само загуба на милиарди левове, похищението е загуба на суверенитет, чрез въздушни проекти от типа на АЕЦ“Белене”, Бургас-Александруполис, Цанков камък, Южен поток, КТБ, БТК,Булгартабак…… Загубите на България по АЕЦ“Белене“ възлизат на ТРИ(3 ) МИЛИАРДА ЛЕВА до сега, без да се вземат предвид новите 620млн евро. В края на 2015г генерал-председателят на ГЕРБ беше заявил, че ще намери най-топ адвокатските кантори на Земята, за да изгони американците от Марица 1 и Марица 3. Бла, бла…. Никого не може да изгони, и най-вече русняците. Ако трябва някой да се гони, то това не са американците, защото броят на американските собственици на български имоти от основаването на Дунавска България до днешни дни клони към абсолютната нула по скалата на Калвин. А вижте сега неговите приятели от русия, русняците, какво са направили. От 2010г до 2016, и забележете това е през управлението на генерал-председателя на ГЕРБ, са регистрирани 501888 руски собственици на български имоти. Руски собственици в момента във Варна са -9628; а в Бургас-58240; А само за 9-месечието на 2016г руските собственици са станали още 1660.

  Там в този ГЕРБ са личности и като Томислав Дончев, Методи Андреев, Андрей Ковачев. Защо не спряха този процес на похищение на държавата ни от русия? Можеха ли? Според мен категорично не. За тях важи определението дадено от Бертранд Ръсел, което напълно споделям: „Много хора имат смелостта да умрат доблестно, но нямат смелостта да кажат или дори да си помислят, че каузата, за която са призовани да умрат, не си струва“
  А по отношение на ГЕРБ за довършване на започнатите от друг, но завървашвани от тях, и инициатирани от тях нови проекти да сте чули нещо конкретно, точно и ясно определено. Свързано с конкретни ползи и обвързаност с конкретни дати? Не, и няма никога да чуете. Думи, думи и само думи. Защото ние можем само да говорим и това е нашия видим стил на управление. А за истинския и реалния, но невидим, който ни крепи във властта? А-а-а, за него NO COMMENT! И са прави, защото тези, които ги поддържат с гласовете си на изборите трябва да бъдат богато захранвани. Откъде ще дойдат средствата за утоляване на неизтощимия им апетит. Ами много просто. Защо дявол да го вземе,няма един енергиен проект досега преустановен? АЕЦ, Бургас-Александруполис, Южен поток? Защо тръбите за него се пазят и съхраняват? Защо се раждат нови проекти- хъб“Балкан“? Има ли още някой да не го е разбрал? Да намирате някаква разлика в начина, по който придобива гласност хъб “Балкан“ и в начина на появата на посочените по-горе проекти? Не, нали?
  Проекти, въздушни разбира се, и колкото са по-големи, толкова по-добре. Минимум над 50млн. лева и срок за изпълнение най-малко 10 години, но най-добре ще бъде, ако са над 50, 100 или годините на костенурката, но задължително свързани с русия. И познайте кой ще влезе в тези проекти. И си представете каква е квалификацията на електората им запълваща тези проекти.
  А за асфалта и магистралите? Нещо по-различно? Не, и там е същата логорея и практики.
  И в същото време за благополучието на БЪЛГАРИЯ са необходими само няколко прости неща и не е необходимо да си корифей в икономиката за да се досетиш за тях. Благополучието на БЪЛГАРИЯ ще дойде само при условие че тя:
  -Незабавно свърже газопреносната си мрежа (интерконекторите; между другото средствата за интерконектора ни с Румъния са осигурени от ЕС в далечната 2009, началото на управлението на Борисов, а интерконектора с Турция можеше да бъде днес факт, ако Борисов не беше уволнил новия Президент на България- Трайчо Трайков) с Румъния и Гърция.
  – Успоредно с това продължи и то много по мащабно проучването на собствените си потенциални залежи от газ и нефт, вкл. с използване на фракинг технологията (Борисов наложи мораторум върху фракинг проучването) и тяхното усвояване.
  – Заяви най-важните си структурно-определящи отрасли в икономиката и селското стопанство.

  И колкото по-рано стане това, толкова по-сигурно средствата от бюджета ни ще спрат да изтичат в умишлено създадените бездънни ями наричани АЕЦ, Южен поток, хъбове и т.н. и т.н. Само така средствата на бюджета ни ще бъдат използвани правилно, и единственото им предназначение ще бъде благоденствието на БЪЛГАРИТЕ, суверинетета и достойнството на БЪЛГАРИЯ. ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ВЕДНАГА!
  Затова, задължени да осигурим по –добро бъдеще за децата си, и да заживеем малко по-добре, се обръщам към теб ЛЮБИМИ МОЙ НАРОДЕ, от утре, а още по-добре от днес спомни си за нашите ВЪЗРОЖДЕНЦИ и запей „ Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода –
  бой за чест и свобода, за мила рода“, и наложи волята си върху всяка партия или колаборация, и недопускай да се осъществяват проекти без твое съгласие, които надвишават:
  – мандата им на управление
  – сума по-голяма от 10 000 000 лева за тяхното изпълнение

  НАРОДЕ!!! Знам, че можеш. Направи го!

 2. Руската зараза си я носим от десетилетия.Когато още Путин го нямаше на сцената , а Русия беше изпаднала в безпътица и разпад на мафиотски групировки-олигарси , тук нашите комунисти си останаха пречка за категоричното отстраняване на зависимостите от Русия.Те бяха противници за влизане в НАТО и ЕС , и тъгуваха по Варшавския договор.
  Жан Виденов и Първанов бяха против НАТО и ЕС , чиста проба висок клас ретрогради-комунисти, от горе до долу.
  След това Виденов изчезна от политиката , но Първанов за изненада на всички се промъкна във властта. И се преметна с половин уста първо , а после направо стана демократ и европеец- на което никой не повярва .Разбира се неговите избиратели , рудименти на комунизма му оказваха редовно подкрепата си и здраво биеха контрата , за превръщането на България в модерна , независима ,суверенна европейска държава.Пропиляните шансове , изгубеното време , угасналия ентусиазъм превърнаха държавата в лош пример , куцукащ на опашката аутсайдер.
  Днес продадения Нефтохим Бургас, още преди да е на власт Путин, е монополен инструмент за влияние върху и без това никаквата икономика на България и проводник на интереси.
  Путин здраво е хванал властта ,с всички незабравени методи на КГБ.
  Не познали никога свободата и правата си в едно толерантно общество , и руснаците и българите търсим Бащицата.
  Некадърен и продажен “елит” ,вербуван с пари и зависимости , все така спира всеки порив към свободомислие.

 3. Покрай драмата с изборните секции във Великобритания се разрових в интернет да проверя колко изборни секции се очаква да има в руската федерация. Няма конкретна информация. Броят на заявленията според сайта на ЦИК са:
  1.Турция-7627
  2.Великобритания-7106
  3.Германия (ФР)-3529

  22.Русия-198

  75.Коста Рика-2
  76.Оман-2
  77.Тайланд-2
  78.Естония-1

 4. ШАПО за Тервел и не само за прекрасният му коментар по-горе. Признавам си, всяко негово включване не само ме обнадеждва , засилва оптимизъма ми но и ме прави честит, че съм Българин.
  Не е по темата но страната ни има само един стратегически съюзник който изпълнявайки ролята си на световен полицай никога няма да ни изостави. Поне така ми се иска. И за това всяка добра дума за Америка трябва да стига до колкото се може повече сънародници. За да проумем изцяло, докрай, че в нашиата размирна планета сме на правилната страна.

  http://www.hrendyabliki.com/velichie_rossii_samovnushenie_obizhennyx/

 5. Крымский консенсус”, подобно зеркалу злого тролля из “Снежной королевы” осколками разлетелся по России и проникнув в головы поддержавших его россиян, произвел там радикальные и, возможно, необратимые изменения.
  Человек с осколком “крымского консенсуса” в башке убежден, что Америка мечтает ударить по России ядерным ударом, чтобы всех нас уничтожить, а всех оставшихся (видимо, тараканов) обратить в рабство. Ну, и конечно, получить в свое распоряжение территорию, превращенную в ядерную пустыню.
  Те, кто хватанул “крымского консенсуса”, убеждены, что “простые люди” во всем мире очень любят Россию и хотели бы жить в ней, но либо не знают дороги, либо тамошние власти не продают билеты до России.
  И еще жертвы “крымского консенсуса” уверены, что Украина скоро поймет, как она была не права и придет к России мириться. И даже если мимо жертвы “крымского консенсуса” провести миллион украинцев, каждый из которых плюнет ему в лицо и скажет, как он ненавидит российского агрессора, жертва “крымского консенсуса” все равно будет считать, что это “не те украинцы”, а настоящие украинцы нас любят, а эти вот буквально завтра прозреют и тогда…

 6. Огнян Георгиев

  Огняне,
  нищо не става с нищоговорене,освен утвърждаване на статуквото
  Ако истински искаш промяна подкрепи Трайчо Трайков за президент.
  Ако не си убеден в неговите качества отиди на срещите с него,задай му въпроси,запознай се с това ,което е свършил като държавен служител и политик.
  Не може всички честни хора в този блог да подкрепят Тр.Трайков ,а ти да се съмняваш.Това ми мирише на друго.
  Предполагам не си лицемер и подлец.
  Единственият свестен кандидат за президент е Трайчо Трайков.
  Заради България го подкрепи,или замълчи по този въпрос тук.

 7. tervel
  Възхитена съм от стойностните коментари.
  По възможност пишете по често.
  Важно е за България.
  Дано този народ отвори очи.

 8. Понеже Tervel засегна отново темата за имотите на руснаци в България, искам да използвам форума, за да попитам, знае ли някой от къде може да се намери по-точна информация. Защото много се споменават тези половин милион имота, но в една статия на дневник се твърди, че имотите купени от руснаци са 76 000. Също така е много важно да се знае колко руснаци са се устроили в България и колко идват да живеят като туристи. Ако по-голямата част получават парите си от Русия се надявам със сегашната криза в Русия да обеднеят и да ни освободят от присъствието си.

 9. Към Веселин:

  Информацията за ( приблизително) половин милион руснаци в България многократно беше изнасяна с голяма гордост от български официални лица и потвърждавана от техните респективни гости на преговори, свързани с туризма. След сканандал с Толстой обаче “изведнъж” се оказа, че не е точно така. Научаваме сега имотите са доста по-малко, че има отлив на руски купувачи, макар руските собственици да са в пъти повече от отсаналите чужденци. Броят на самите руснаци не беше редуциран според цитираните актуализирани статистики ( в Клуб Z ,в Дневник и др.).
  Явно властите се сепнаха ( сигурно са доловили някаква реакция на гражданите за европейско, а не евразийско преобразуване на България) и започнаха да дават противоречиви сигнали с цел някакво замитане на следите. Ще почакам да се поуталожи мътилката, за да продължа темата.Във всички случаи, каквато и да е истината, остава факстът, който така и никой извън този блог не пожела да провери сигнала ми с повече от две години давност ( само политикът Валери Симеонов най-после спомена неотдавна, че имало информация за поощряван от руската държава интерес да бъдат купувани тук имоти). По мои данни, които могат да бъдат потвърдени от източника ми, Външнотърговската банка на РЛусия е давала преференциални кредити на чиновници за придобиване на собственост именно в България- т.е., ако си лоялен на режима, получаваш лесен достъп до пари за пазаруване на имот в България, а не другаде. Защо???

 10. Към г-н Инджев.

  Благодаря Ви за отговора.
  Убеден съм че Кремъл има план за създаване на руски анклав в България. Все пак се надявам слугите им да са прахосали по-голямата част от парите и инвазията да не е толкова голяма, колкото се хвалят че е. И тези 500 хиляди имота, които споменават да са просто завишена цифра с която се хвалят. Примерно в Сапарева баня руснаците спряха да купуват от 2-3 години и досега не съм чул да има постоянно заселени руснаци. Има хотели с руски пари, но постоянно живеещи досега НЕ. Иначе съм чул че в Лукойл Бургас се уволняват българи и на тяхно място се назначава руснаци. Затова ме интересува колко руснаци са устроени в България със работа или бизнес. Пак казвам, живеещите тук, които си получават пенсиите/заплатите от Русия, скоро (надявам се) ще обеднеят достатъчно и ще ни освободят от присъствието си.

 11. Ще си позволя в допълнение на хубавият коментар TERVEL, да кажа за пореден път, че мислещите, образовани и про-европейски настроени българи имат нужда от свободна от рубли национална медия, която да може свободно да отразява реалната обстановка в страната. Намирам за абсолютно необходимо съдържанието на този блог да стане национално достояние по един или друг начин. Хората нямат ориентир. Кълват на купешки абревиатури за европейско развитие, гледат въшлясалите с руски въшки телевизии и убедено вярват, че вървим по “европейската пътека”.

  Трябва всички ясно да осъзнаем, че НЯМА начин да сме част от НАТО и същевременно да държим на власт политици, които при първата възможност клякат на руснаците.

  Да, може би ще се наложи за известно време да изстудим отношенията си с Русия. 10-тина 15 години да не им се благодари за “освобождението”, да се бутне благодарственият паметник на “Съветската армия” и прочие подобни, закъснели и необходими действия, които ясно да позиционират България на картата на т.нар. Свободен свят. Но друг път просто НЯМА.

  И няколко изречения към всички, които изразяват съмнения към личността на Трайчо Трайков и неговата кандидатура.

  Тази част от Вас, чиято цел е да пробутат някой стар номер от “Наръчник на агитатора” нека спре да чете.

  Към останалите – Едва ли има някой от редовните читатели на този блог, който да не е наясно с гнусната подмяна, която ни беше наложена през годините. Човек може да направи толкова колкото може. Малко като Мечо Пух, но е така. Това, което ние можем да направим е да гласуваме за кандидат-президент, чието послание съвпада с възгледите ни за настоящето и бъдещето. Няма друг кандидат, който ясно да застава на про-европейски позиции и ясно да говори срещу руската агресия.

  Нека си представим, че съмненията Ви са основателни. Избираме Трайков и той през годините се оказва скрит коз на Кремъл. Дори и това да се случи (аз дълбоко се съмнявам, но живота ни учи да очакваме всичко) аз ще знам, че съм гласувал за послание, визия и заявени политически намерения. Световните медии ще казват “Г-н …., който беше избран за президент с про-европейски полслания и твърд тон срещу Русия”. На мен това ми стига. Всеки може да ни излъже по всяко време и за всичко. За мен е важно аз какво съм могъл да направя и какво съм направил. Ако някой от Вас има по-добър кандидат, нека да го чуем. От обявените обаче, само един отговаря на моите условия и това е г-н Трайков.

 12. D.SAVOVA

  Не познахте , лицемер и подлец съм:)))

  Но, не нареждам на никого от коментаторите , какво да говори, за разлика от Вас.
  “Заради България го подкрепи,или замълчи по този въпрос тук.”
  D.Savova, опитвате се да налагате цензура , вместо да излагате аргументи в защита на вашите позиции.
  Лепите етикети Вие и тези като вас , на коментари и позиции различни от вашите.Това е безполезно , наругаването на някой коментатор тук, колкото и натурално българско да е , не решава проблемите.Тук коментаторите не са публични личности ,за да понасят епитетите на които са обречени публичните личности.Коментаторите тук са само буквосъчетания , повечето са без име , пол ,възраст.
  Вместо да постъпвате така , на определено твърдение с което не сте съгласна , поставете Ваше и го аргументирайте с факти.
  Оставете…..тези рефлекси…. , нека всеки изрази позицията си свободно “точно тук “!

  D.Savova ,реализмът е полезен и пази от разочарования !Лозунгите не вършат работа !
  Бъдете здрава !
  Моите почитания !

 13. Поздрав за коментарите на ТЕРВЕЛ и ZASHEV. Последният параграф на г-н ZASHEV ме подсети за един мой близък, възрастен канадец, отиде си от тоя свят миналата зима. Казваше нещо досадно банално, но емоционалният заряд и вътрешната убеденост на човек, който е живял с достойнство, ме караха да се замислям всеки път. Като съвет, все повтаряше: “You do what you can”.

  Ще гласувам за ТРАЙЧО ТРАЙКОВ!

 14. Наистина много зареждащи са коментарите на Tervel – поздравления и от мен.
  На този фон воплите на Огнян Георгиев ми напомниха за “не пей ми се, не смей ми се, от днес вече ще да блея”. Стегнете се – с хленч никоя работа не става.

 15. Към ZASHEV:
  “…аз ще знам, че съм гласувал за послание, визия и заявени политически намерения.На мен това ми стига.”
  Поздравления!

  “Намирам за абсолютно необходимо съдържанието на този блог да стане национално достояние по един или друг начин.”

  Напълно съм съгласен. Никога не ми излиза от ума, но за това понататък.

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.