Кукиша с руската кукичка за Борисов в гьола край Белене

140757622085677

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В гьола АЕЦ “Белене”, както го нарече Бойко Борисов, същият е на път да си глътне обратно руската кукичка и руския кукиш. Това излиза от най-прясното изявление по въпроса на спрягания до преди 10 дни за кандидат на ГЕРБ за президент министър Томислав Дончев. http://www.faktor.bg/ikonomika/83901-tomislav-donchev-nyamame-shans-da-obzhalvame-arbitrazha-za-aetz-belene321.html

След като повече от три години криволичеше в гьола след руската стръв, за което България плати на Русия стотици милиони грешни пари по текущите разходи (вместо радикално да спре този кървав теч на национален ресурс с идването си на власт през 2009 г.) Борисов гръмогласно обяви прекратяването на проекта. И всеки път след това използваше това решение като контрааргумент срещу подозренията, че е сервилен спрямо Кремъл.

Да смятаме ли сега, когато негов ключов министър връща темата за вероятното възраждане на уж погребания проект, че Борисов прави самопризнание за своето слугинско отношения към руския диктат?

Напомням, че през онези три пропуснати години България, оседлана от Борисов, плати няколко пъти повече текущи разходи на ядрената руско-българска мафия, отколкото неговите предшественици от монархо-социолистическото правителство. Тези плащания се стовариха тази година с още по-голяма сила под формата на руска съдебна разправа с България, за която нашият премиер не смее да повиши тон на Москва. Но се гневи като шаран на въдица срещу самата нея, сякаш тя си няма господарски ръце, които опъват кордата

Борисов разиграва поредната маневра, отвличаща вниманието от факта, че той е най-дълго управлявалия властник в периода, след както менторът му Симеон Сакскобургготски размрази през 2003 г. съветската ядрена идея ( в контекста на партийно събрание на т.н. царска партия НДСВ, впрочем). Съответно Борисов систематично товари с вина за несъстоялия се несъстоятелен атомен блян на Москва за удвоявяне на нейното ядрено влияние в България и региона върху всички. Тюхка се и за липсващите инвеститори без да “забележи” причините за нулевия им интерес. Прави всичко само и само да не му се налага да обяснява личното си съучастие в тази трансгранична корупционна далавера.

Ако Борисов действително се пусне отново (и) по тази руска пързалка, ще цопне в гьола край Белене. Това ще го превърне в кално потвърждение на притчата за онзи, който от глупост изял и торбата със сол, и боя с тояги и пак си платил накрая. Което нямаше да е зле, ако става дума само за него. Щеше дори да бъде поредното руско освобождение на България- този път от един автократ, дошъл на власт в резултат на поредица “феноменални” събития, с които е изпъстрена главоломната му кариера на охранител на верния слуга на СССР Тодор Живков, низвергнат от Москва, за да направи път да млади свои следовници, като неговият пазач Борисов, пратен в личното му обкръжение на стаж под формата на пазвантин.

Дали пък ревностната привърженичка на руската атомна централа Аецка Цачева не беше посочена за президент от Борисов тъкмо поради това, че му е било нужно да издигне ( още повече) една от емблемите на лобирането за руския проект, който би обвързал България за още десетилетия напред с внос на руско гориво, с неговото рециклиране пак в Русия, със строителството, техническата поддържка и експертизата от страна на нови поколения руски цивилни технократи, които да заменят съветските в същото качество?

Апропо, в изявлението на Дончев, от когото не можем да очакваме геополитически намеци ( те са царствен

приоритет на премиера, който усилено развява напоследък знамето “всички са маскари” по адрес на т.н. американски централи, за да притъпи усещането за тъпотата , с която управлява кризата с неродената АЕЦ “Белене”), няма и помен от споменаване на втория по-важност въпрос около евентуалния строеж. А именно: за какво, по дяволите, ни е централа с огромен капацитет, при положение, че и днес производството на електроенергия надхвърля потреблението, а напредналите в търсенето на алтернативи на опасната ядрена енергия държави вече експоатират заместители на “мирния атом”, способен при инцидент да унищожава  хора, природа и материални активи по-зловещо от който и да е друг катаклизъм, причинен от човешка ръка?

 

Според актуален днешен коментар на Ройтерс, положението със зависимостта на българската икономика от Русия е повече от тревожно. Цели 22 на сто от БВП на страната ни е обвързана с Русия ( но Борисов дава сигнали, че можем и повече да понесем, ако зависи от него). : http://www.reuters.com/article/us-russia-security-usa-idUSKCN12D13Q?il=0

21 мнения за “Кукиша с руската кукичка за Борисов в гьола край Белене”

 1. …всего несколько лет назад Путин публично демонстрировал способность говорить по-немецки. Правда теперь старческая деменция прогрессирует очень высокими темпами, что привело к необходимости использования переводчика с немецкого. Говорят, что Путин теперь по немецки может говорить: «Гитлер капут, хенде хох и шпрехен жидович». Ну и плюс ко всему, на скупку немецких политических проституток затрачено несколько миллиардов вражеских долларов…

  http://defence-line.org/2016/10/poslannik-putin/#more-9624

 2. Част от тези 1.2 млрд ще се върнат като откат в джоба на Борисов. Затова и се изказва да се не противим, да не обжалваме, а да платим!
  “Какво сме ние, какво е България пред такива пари”?!

 3. За кого и накъде бие камбаната на Тimes.
  Нещата очеизвадно, на трета космическа, отиват към “файнъл десижън” за кремълската ОПГ. Вече се оформя и идеята Киев да бъде новият Нюрнберг.
  А баце да лапа кацапската кукичка на кремълският гном-162 санти. Айде, слънчо сигурно не е и чул за цитираната медия която е безспорният първи номер на планетата. Но вестителят МУ в случая Томислав Дончев едва ли споделя “чудовищната неграмотност” на патрона си. Не вижда ли накъде отиват работите. Въпрос на технологино време е лилипут.ин да бъде “бастисан” каквото и да означава това. И после, кво праим, бочко.
  http://politkuhnya.info/novosti/pressa-britanii-putinu-grozyat-novym-nyurnbergskim-processom.html

 4. Да, г-н Инджев, както навремето се говореше, че на Брежнев ще правят пластична операция за разширяване на гърдите, та да се съберат всички звезди на Герой на СССР, така и Вие ще трябва да издавате поредната си книга “Течна дружба N” на формат А3, за да се съберат всички кукички и шарани на корицата… (ако досегашните риби не са точно шарани, да ме прощават рибарите, но нашите политици точно не са шарани, а пеликани).

 5. “Ако Борисов действително се пусне отново (и) по тази руска пързалка, ще цопне в гьола край Белене. Това ще го превърне в кално потвърждение на притчата за онзи, който от глупост изял и торбата със сол, и боя с тояги и пак си платил накрая.”Лошото е, че и солта, и плащането ще са за наша сметка, за сметка на така наречените обикновени данъкоплатци.А за необикновените ще бъдат комисионите.Ех, господин Инджев, спомняте ли си как Ви се обади Б.Борисов, за да се похвали с “геройското” си решение да спре строежа? Ама той едва ли помни такива неща.Сега пак ще се прави на герой, но от противоположната позиция.От където и да го погледнеш, все герой.

 6. Към GB:

  Няма съмнение, че въпросното обаждане за мен се предполага да е по-голямо събитие, отколкото за него ( той пробва да купи всеки). Но съм сигурин, че помни. Иначе нямаше злобно да ме нарича идиот- веднъж поименно по Нова телевизия преди две години и втори път наскоро, когато се пенявеше спрямо идиотите, които го наричт “пошенски гълъб”. Междувременно ме псомена като “уважавания журналист Иво Инджев” ( в нов опит да ме прикъктка) по време на пресконференцията след парламентарната си победа миналата година, цитирайки мой коментар от същия ден ( защото му изнасяше в неговия контекст).

  Ако сега клекна в готовност да му целуна ръка ( или каквото там трябва), няма да има проблем да ме “реабилитира” с някое покровителствено потупване по рамото. Че и с пост да ме възнагради.

  Когато ми се обади за АЕЦ “Белене” първо ме опита как съм и след уклончивия ми отговор веднага добави ” с нещо да помогна?”. Ако не бях отклонил този прозрачен намек ( всяка жена знае какво цели похотливият комплимент “много си хубава” в съчетание със съответния тон и всеки мъж,глава на семейство, много добре разбира опита да го изнасилят чрез подобно предложение за “помощ”) сега нямаше с Вас да си пишем тези дреболии тук. Вероятно щях да съм някакво Борисово протеже някъде.

  Такива като него грешат в едно: не всичко и всички са за продан. И това не им дава мира. Опитват отново и отново. Просто не могат да повярват, че не са уцелили точната цена. Съдят по себе си. Рблофилите непрекъснато подмятат, че съм на някаква американска издръжка, щом си позволявам да критикувам тяхното руско божество.

 7. “Вероятно щях да съм някакво Борисово протеже някъде.”

  Иво, можеше да станеш поне един консул в Ниш.

 8. Офтопик, две свързани новини от вчера, но не от оглозгания от руски агенти Изток, а от Запад.
  1.В изключителната си реч пред британския парламент Борис Джонсън ясно посочи Русия като нагъл агресор и международен бандит и призова дръзките, непокорни, вдъхновени, пламенни и пр. миролюбци (които на времето дръзко, непокорно, вдъхновено и пламенно протестираха срещу РОНАЛД РЕЙГЪН) сега да попротестират ей тъй, малко, и пред руското посолство. 2. Нобеловият комитет пък награди с наградата за литература Боб Дилън- иконата, бардът, трубадурът на същите дръзки, непокорни, вдъхновени и пламенни миролюбци от 60-те години, и после. Същите, чието грачене “Янки гоу хоум!” докара кошмара на Пол Пот, същите, от чиито нежни, фини и миролюбиви ръце, условно казано, капе кръвта на милиони виетнамци и камбоджанци. Та, колкото и приятно да е да се подрънква на 3 акорда „Blowin’ in the Wind“, това не е голяма, световна литература, но за световното левичарство и една от най-висшите му ултраполиткоректни резидентури- Нобеловият комитет- очевидно е такава. Да се готви за лауреатство другарят олывэр стоун!

 9. Приложение към линка от SMS – https://csis-prod.s3.amazonaws.com/s3fs-public/publication/160928_Conley_KremlinPlaybook_Web.pdf

  ps: Изследвания по темата се появиха напоследък, но все ми се струват кротки и сресани, като ги сравнявам с реалността. Другото е, че уважаемите докладчици пристигат с голямо закъснение.

 10. Не знам доколко може да се вярва на сайта от когото препечатвам долното но както казваше капитан Блъд на Рафаело Сабатини:”Предупреден, значи въоръжен”.
  http://igorslivejour.livejournal.com/774457.html

 11. Европарламентът с резолюция: Пропагандната машина на Русия иска да разцепи ЕС

  Луис Сандърс, Дойче веле

  Няколко държави в съюза не осъзнават това и се превръщат в удобна цел на руската пропаганда и дезинформация

  Руското правителство води пропаганда с цел да разруши демократичните ценности в Европа, като целенасочено обработва отделни журналисти и политици. Това пише в резолюция на Комисията по външна политика на Европарламента, приета тази седмица.

  „Руското правителство по агресивен начин използва широк спектър от различни средства: мозъчни тръстове, многоезични телевизионни канали (като „Russia Today”), фалшиви новинарски агенции, социални медии, тролове в интернет. Целта е да се атакуват демократичните ценности, да се разцепи Европа, да се получи повече подкрепа в самата Русия и да се създаде впечатлението, че край източните граници на ЕС има провалени държави.”, се казва още в документа.

  “Няколко държави в ЕС не осъзнават за какво става дума”

  Евродепутатите призовават сътрудниците на европейски медии да събират доказателства за руската пропаганда и изразяват тревогата си, че няколко държави в ЕС не осъзнават за какво става дума и затова се превръщат в удобна цел на руската пропаганда и дезинформация.

  С оглед на идеята в ЕС да бъде създадена работна група по стратегическата комуникация, която да се противопоставя на пропагандата, резолюцията на Европарламента настоява тази работна група дори да бъде повишена в ранг и да стане пълноценно звено в рамките на европейската дипломация, като съответно получи необходимите финансови средства и персонал.

  Ана Фотига, докладчик по резолюцията, казва в интервю за ДВ, че трябва да се полагат още усилия, за да бъдат разкрити пропагандните механизми, насочени срещу отделни държави в ЕС, срещу целия Евросъюз и срещу Запада изобщо.

  Маргарита Симонян, главна редакторка на телевизионния канал РТ (доскоро „Russia Today”) възразява на свой ред, че тази резолюция е посегателство срещу свободата на словото в ЕС: „Доста странно тълкуване на прехвалените западни ценности, най-вече на свободата на мненията. На практика излиза, че ще бъдат атакувани малобройните медии, които си позволяват да изразяват мнение, различно от това на хилядите други”, заявява Симонян в писмено становище до ДВ. И добавя: „Ако има нещо, което подкопава общественото доверие в институциите на ЕС, то е именно това.”

  Томас Оливир, шеф на регистрираната в Холандия консултантска фирма „Лоуландс Солюшънс”, която работи в областта на новинарството, обяснява какъв е бил първоначалният тласък на тази новонадигнала се руска пропаганда: тя е отговор на непрестанните обвинения на Запада, че в Русия няма демокрация.

  Руската пропаганда открай време се опитва да дискредитира демократичните ценности на Европа, понеже в хода на историята Западът често е обрисувал Русия като тоталитарна, зла и нехуманна страна”, казва Оливир за ДВ.

  Експертът не вярва, че резолюцията на Европарламента наистина може да попречи на стратегията на руските медии и техните поддръжници: „Много от действията на руснаците са изключително хитроумни и добре прикрити, така че е доста трудно да ги демаскираш и неутрализираш. Резолюцията едва ли ще повиши чувствителността. И едва ли ще доведе до активна и ефикасна реакция срещу руската пропагандна и дезинформационна кампания.”

  “Лошият Запад”

  През август Центърът за европейски политически анализи във Вашингтон публикува доклад за тенденциите в руската пропаганда и за ответните стратегии. В доклада между другото четем: „Руската дезинформационна кампания в Средна и Източна Европа не признава езикови и политически граници. Тя използва антисистемни политици, които атакуват истаблишмънта както отляво, така и отдясно, с цел да дискредитира правителствата, политиката и институциите на Запада, каквито са например НАТО и ЕС. Успоредно с това тази пропаганда разпространява и посланията на Кремъл”.

  Според доклада, най-важният инструмент, чрез който се разпространяват официалните руски възгледи, е държавният новинарски портал „Спутник”. „Кремъл търси не баланс, а тъкмо обратното: едностранчива съпротива срещу мейнстрийма. „Спутник” предоставя широко поле за изява на всевъзможни антисистемни политици и протестни активисти от Средна и Източна Европа, при това – най-редовно. А дори в редките случаи, когато се дава думата на умерени политици, от техните изявления се подбират само такива цитати, които пасват към общата картина на един корумпиран, декадентски и русофобски Запад”, пише в доклада.

  ЕС не за първи път предупреждава за опасностите, произтичащи от руската пропаганда. Независимо от това обаче приетата сега резолюция отваря нова страница в опита да се транспортира това съобщение до широката общественост. Гласуването на резолюцията в Европарламента е насрочено за ноември.

 12. Свободная Болгария !

  Вы задумывались: как Болгария освободилась от московитской оккупации? А как попала в сети имперской Москвы? Эти данные есть во всех доступных мировых источниках. 15 сентября 1946 года провозглашена Народная Республика Болгария (напоминает Крымско-Донецкий сценарий 2014-2015 года?).
  Возвращаемся в Болгарию, год 1944:

  переход к советскому строю 7 сентября 1944 года первые части 3-го Украинского фронта вошли в Болгарию, и уже в ночь с 9 на 10 сентября 1944 года советские красноармейские части совершили государственный переворот. Заметьте! Вошли без опознавательных знаков (на подобие, зеленых человечков в Крыму 2014). Недоверчивым, достать из своих семейных архивов фото своих предков за 1943-1944-1944 годы… и найти опознавательные знаки на их одеждах (фото для прессы не считается).

  В Софии красные оккупанты заняли основные объекты — Министерство обороны, Министерство внутренних дел, почту, телеграф, радио и издательства.

  В 1944-1945 годах коммунисты, под присмотром Москвы, провели ряд показательных процессов над сторонниками царской болгарской власти – в основном, это были политики и военные: 9155 человек были признаны виновными, из них 2730 человек было приговорено к расстрелу.

  8 сентября 1946 года, в присутствии советских войск, в Болгарии проведён референдум. (напоминает 1:1 сценарий Крым2014)…

  1946-1989 гг, см. историю СССР.

  1989 год. Общественное недовольство граждан Болгарии накалилось до предела после ареста 20 членов “Экогласности” в октябре 1989. (то же самое происходит сейчас в Украине… экологическая проблема! После так называемой “незалежності” практически все украинские заводы перепроданы российским дельцам, и экология большинства индустриальных городов Украины – катастрофична!!!)

  10 ноября 1989 года Пётр Младенов сменил Тодора Живкова на посту Генерального секретаря БКП. В Болгарии начались глубокие экономические и политические реформы – сбрасывание советского оккупанта!!!

  С 15 ноября 1990 года страна называется Республикой Болгария.
  С 29 марта 2004 года Болгария втупает в НАТО.
  С 1 января 2007 года – в ЕС.

  Слава свободным народам!
  Смерть оккупантам!

 13. Путин и Борисов започват да получават все–повече прилики, отнасящи се до тяхната постъпателна безисходица.
  Началника, се оплита във военни действия и проекти, които все повече изтощават зациклилата му икономика.
  Лакеят, се чуди от къде да икономисва, за да плати проиграните дългове, които трябва да плати за гьола и потока.
  Единия със сигурност ще го съдят в Хага, другият също, но в София.
  Да пледират, че не са виновни, е тяхната голяма заблуда, защото е ясно, че единият е могъл да спре всички тези насилия, само като спре подкрепата за Асад и остави да бъде отстранен. Да спре всякаква инвазия и бойни действия в Украйна, и да не изпраща ракетна част там, която да сваля пътнически самолет.
  Борисов е вече достатъчно на власт, за да е можел да прекрати окончателно проектите Беляне и потоците и да нареди да проучат какво и как е поръчано. При това да намери начин, като използва слабите места на уговорките и поръчките, за да бъдат те прекратени. Обратното, помпаше мускули, че можел успешно да ги изпълни. Щом е така, е виновен, защото е трябвало да му стане ясно, че загубите в тези случей са баснословни.
  Сега му остава само едно, да намери истински способен екип, който да установи, дали от руската страна проекта пусково е напълно готов за реализация. Ако не, да приключи и обяви договорките за нищожни и заблуждаващи. С това, евевтуално, всякакви други твърдения, поради достатъчното време за производство, са неоснователни за предявяване на иск.
  Трябва обаче да НАМЕРИ истински специалисти да установят това, не такива, като адвокатската кантора, която загуби българската защита, след като получава десетократно повече хонор от Росатом, макар и за друг случай.

 14. “и уже в ночь с 9 на 10 сентября 1944 года советские красноармейские части совершили государственный переворот”
  Де да беше така…. ние, ние сме си го направили (макар и с решителната помощ), и това си личи и до днес….

 15. Последното решение на НС/с председател Ц. Цачева/за АЕЦ “Белене” от 28.03 2012г. не е за замразяване, а е за ОКОНЧАТЕЛНО спиране на проекта и изграждане на същата площадка на парно газова централа. Задължава се изпълнителната власт да уведомява НС за действията си в изпълнение на решението…
  Това решение на НС/със силата на закон/ не е отменено и до днес,но това въобще няма значение за рабфак-юристката, или за милиционера- пожарникар. А още по малко за ДАНС и Цацаратурата.
  Трайков бе осъзнал, че всъщност никой не иска да построи АЕЦ „Белене”, а да се строи безкрайно, за да се краде безкрайно/до фалита на НЕК/ и всъщност е един корупционен „проект”. Екипът му ,за да спре кранчето на кражбите, подготви това решение, но той бе уволнен от московското мекере Борисов/конкретният повод бяха интерконекторите/ и явно никой не е имал намерение да го изпълнява…И уж окончателно спрения „Белене” пак се съживява от руско-българската енергийна мафия, но не да се построи, а пак да се краде! …

 16. Когато наглият мужик Толстой заяви че ще изкупят България,той пропусна да уточни че това ще стане с нашите пари.Чрез т.нар. “Голям шлем” се реализират схемите за перманентно ограбване на родината ни.Дали част от източените капитали не отиват директно в банката на Путин,която кредитира купуващите имоти у нас руснаци?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.