Москва се подигра чрез лъжата за “жена от Източна Европа” на дребните държав(н)ици

Когато Москва каже, че е ден, погледнете през прозореца, за да се уверите дали е така. Също се отнася(ше) и за руското лобиране за жена от Източна Европа за генерален директор на ООН.

П(р)огледнахте ли?

Общото събрание на ООН утвърди днес “жената от Източна Европа”, португалеца Антониу Гутериш, на поста генерален секретар на световната организация. Той ще встъпи в длъжност на 1 януари догодина.

Поне година Русия заблуждаваше, че  се бори ( дипломатически) за жена от Източна Европа, която да стане нов генерален директор на ООН. Петата колона в България беше упълномощена първа да подскаже като “инициатор” тази идея. След това Русия я издигна като хоругва, носена начело на шествието на руската политика.

Позицията явно беше резервирана за Ирина Бокова. Тя беше разконспирирна като фаворитката на Москва в този фарс от много авторитетни световни медии. Българката обаче в същото време упорито отричаше, че й е отредена такава роля. В това отношение тя прояви известна свенливост в сравнение с русофилите, като рецидивистът в кандидатирането за президент Ивайло Калфин. Той и днес безсрамно повтори, че българският патриотизъм е производна на любовта на българина към Русия.

Менторите на Бокова в Русия и у нас отлично са знаели какво ще (й) се случи- че тя няма шанс да седне едновременно на втори висок трон. Но водеха за вирнатия нос желаещите да внушават, че Москва е в състояние да извърши православно и славянско чудо.

Всяко чудо е “ за три дни”, но кой ти ги дава. Явно от това правило са се водели кукловодете на измамата с “куклата”  Бокова ( продавачите на фалшиви тестета левове срещу реални долари, търгувани нелегално с озъртане по улиците в София по времето на комунизма, наричаха пачките от нарезани вестници “кукла”) .

В същото време хората на Путин бяха пределно ясни в сигналите си. Нито веднъж от Москва не са бламирали алтернативата на “жената от Източна Европа” Антония Гутериш. За сметка на това със сигурност са гласували против Кристалина Георгиева, когато подведения от собствената си некомпетентност български премиер Борисов беше прикоткан да се изложи, като се противопостави ( не на Бокова, а ) на португалеца, включвайки се в последния момент с втора губеща кандитура срещу него, угаждайки този път на онези, благодарение на които в България той се легитимира пред себеподобните си като брюкселски признат евроатлантик.

Опитвам се да си представя как ли са се кискали в Москва на сценката с изпъчения пред строя на ЕНП Борисов, на когото подлагат динена кора, за да го видят пльоснат в цял ръст в предверието на Брюксел. Знаейки, че той няма да посмее да се озъби на онези, които му спретнаха тази постановка, в която самият той беше нагласен да играе комедийната ролята на фактор от международна величина в мундир на богатир, под който прозира балкански пастир.

Москва изигра този класически лъжлив ход след клетви, че нямало да блокира когото и да било ( камо ли пък жена от Източна Европа).

Каква търговия е текла зад кулисите, едва ли ще научим. Но се видя колко евтини са измамените държав(н)ици.

Така се стигна до развръзката. Днес представителите на 193 страни членки приеха предложението на Съвета за сигурност 67-годишният ръководител на Върховния комисариат на организацията за бежанците да наследи 72-годишния южнокореец Бан Ки Мун.

Колкото до Бокова, за която стискаха палци измамените камилчета от обкръжението й, надяващи се да бъдат възнаградени с високи постове във високата сграда в Ню Йорк, тя едва ли ще бъде овъзмездена в самата ООН за ролята си на руски статист. Това би означавало размяна на (руски троянски) кон за кокошка – т.е. Бокова да напусне превзетия вече по руската схема през 2009 г. достачно висок международен връх в ЮНЕСКО, от който тя от сърце откликна на желанието на Путин организацията (й) да му партнира в пропагандното начинание Русия да възстановява самостоятелно древната забележителност Палмира в Сирия, разрушена от бандите на т.н. ислямска държава.

Така преминава световната слава за онзи, за когото парите не миришат, но се надява, че където текло пак ще тече. Конгречулейшънс!

12 мнения за “Москва се подигра чрез лъжата за “жена от Източна Европа” на дребните държав(н)ици”

 1. Г- н Инджев, за първи път няма да се съглася с вас. Не е вярно, че Путин е предал нашата любимка Боката.
  Той, Путин, с нокти драпаше тя да заеме този пост.
  Ще ви доверя само на вас коя е причината Боката да се сгромоляса в тази надпревара.
  Единствен виновник е Евгени Михайлов.
  Ако той не беше написал своето прословуто писмо сега щяхме да си имаме наш ген. секретар но ООН.
  Това е истината за всички русофили в България и тяхната истина е непоклатима.

 2. баце едва ли някой отвъд границите ни го взема насериозно. Еле, пък в легналата му на лоеното сърце масква. Не се е искало Бог знае какъв майсторлък за н-ти път да го качат на черешата. Естествено за него са виновни всички други но не и кукловодите от КОЙ направлявани от прослувата до легендарност но реалната дълга ръка на кремъл.
  Само една лека забележка. Върхът на т.н. кукли беще непосредствено след “избухване на демокрацията”. В кавичките е по Йоло Денев.

  Трайчо Трайков-Президент!

 3. GEORGI NIKOLOV,

  Скъпи Жорж, благодарско и шапо за забавния тест! Справих се горе-долу добре! Прави впечатление доста големия брой скандинавци, ами я си представи, ако бяха включили българи? Няма как да не отговори всеки за 6! Например:

  Посочете сесесерския агент:
  а) Мако
  б) Дако
  в) Тако
  г) всички гореизброени

 4. Бойко Борисов е всичко друго, но НЕ и държавник!

 5. Не се извинявам на тези които досаждам, след като те „досаждат” на българите от векове!
  Най-малкото на тези за които „дружбата със… е необходима, както слънцето и въздуха, за всяко живо същество” , а още по –малко на г-н Калфин, за когото „българският патриотизъм е производна на любовта на българина към Русия.”
  Т.н. „нови” опорни московски опорни точки- „православието и славянството” ,въобще не са нови, а са от векове! За кратко бяха заменени от болшевишкият интернационализъм, и Кремъл от тогава/и още е / център на световния тероризъм, а ние стигнахме дъното на националния си нихилизъм, като В ХИМНА СИ /единствени в световната история/ВЪЗХВАЛЯВАХМЕ ЧУЖДА ДЪРЖАВА-„ с нас Москва е в мир и в бой”.
  На зомбирания и най-вече на този, който не желае, никой не може да му помогне. Но вече за всеки добронамерен и безпристрастен е ясно за каква православна „вяра „ става въпрос с ДС-Синода и с КГБ-Алексея. А за славяните/руска имперска доктрина/ , след като в нито един музей няма изложен нито един артефакт, доказващ съществуването им , в своята безпомощност сами се опровергават с лъжите си – „научно” доказват съществуването им чрез ДНК-метод, БЕЗ ДА ИМАТ В НАЛИЧНОСТ ПЪРВИЧЕН СРАВНИТЕЛЕН БИОЛОГИЧЕН МАТЕРИАЛ!
  И постоянно ще „досаждам” на тези „патриоти” които от „братски” чувства убиха 13 български генерали-ПОВЕЧЕ ОТ УБИТИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ, които България е водила!
  Тогава НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В СВЕТА! Засега най-големият в Европа! На 16.04.1925г. в катедралата „Св. Неделя” в София/ на опелото на български генерал убит за примамка/ е извършен най-кървавият терористичен атентат от московските мекерета .Ранените са над 500,жертвите надхвърлят 200.Сред тях обикновени граждани и много НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА! Сред убитите са 13 генерали-ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ, които България е водила!
  От братски, православни, славянски, интернационални и т.н. чувства/не се извинявам, че досаждам и постоянно ще досаждам/ са убити 13 генерала-ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ВЪВ ВСИЧКИ ВОЙНИ, които България е водила!
  И ще продължа да досаждам, докато има жива българска плът, незасегната от вековните метастази на т.н. ” православие”, т.н. „славянство” и т.н. ” братска любов”!

 6. И докато има лоялни граждани на България, независимо от етноса им!

 7. бокова нямаше никакъв шанс да стане генсек на ООН. Поради комунистическият си поризход и генезис тя даже не можа да възползва от сегашният си пост като шеф на ЮНЕСКО. Който можеше да използва за трамплин към върха на ООН.Но дългите години в служба на КГБ ,в добавка към “аристократическият произход” от висшата номерклатура на БКП я провалиха дори на това ниско стъпало към върховете на ООН:
  http://www.mediapool.bg/skandalite-v-yunesko-ne-spirat-izrael-prekratyava-satrudnichestvoto-si-a-yaponiya-finansiraneto-news255197.html
  Вълкът козината си “мени”, но нравът -НЕ! Дори и след като Бокова накара САЩ,Израел,Канада…… да бламират ЮНЕСКО, тя продължава и сега да доунищожава и останалият имидж на ЮНЕСКО ,като накара и Япония да спре финансирането.
  На какво се дължи това???
  На некадърност? На парашутизма й към шефското място на ЮНЕСКО? На слугуването на КГБ, на което е на подчинение по 24 часа в денонощието?!!?
  Или може би на всичко това , защото вълкът може поне да си мени козината , но троянските мутрьошкови калинки на КГБ не правят дори това!Те са на друго подчинение и щат! А бокова е от вишуто им “съсловие” , което предполага тотален цинизъм и високомерие.
  Какво означават някакви си принципи и мисия на ЮНЕСКО и ООН за бокова и гасударите й? -НИЩО! Те са само за лична употреба и облагодетелстване! Както и всичко друго, на което са назначени да са директори по рождение!

 8. Към СТРАХИЛ
  Ако си въобразявате, че подписката на Е. Михайлов е причина бокова да загуби, то тежко и горко на света, в който решенията на държави като САЩ и Ангия се влияят от такива инициативи. Тук в този блог отдавна се обяснява защо бокова няма никакъв шанс. Явно не сте чели.
  Ще гласувам за ТРАЙЧО ТРАЙКОВ и СЪБИ СЪБЕВ!

 9. Към E. GAVRILOL

  Това го вярват русофилите в Б-я.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.