Без да иска Борисов се закани да помогне на Трайков срещу Цачева

Най-голямата пречка пред евентуална победа на Трайчо Трайков на президентските избори не е конкуренцията, а …Реформаторският блок. Той блокира опитите му за разграничаване от ГЕРБ с двойствената си (о)позиция.

Това е редкият случай, когато ще се съглася с Бойко Борисов. Той изригна днес пред журналисти с въпроса докога ще му лицемерничат реформаторите, заплашвайки с отстраняване на министрите им от правителството.

Не само ще се съглася, но и ще го потупам по рамото бащински ( защо да не си припиша бащинство на тази идея, която толкова пъти съм споделял!) за полезното му “прозрение”. Същевременно ще възкликна и съм сигурен, че много поддръжници на автентичната демокрация в България ще въздъхнат с надежда: “ дано”!

“ Дано”, защото самите реформатори така и не събраха политически кураж да поправят грешката си да бъдат патерица на Борисов, с което се обезличиха. Изпратиха качествени хора, като Трайчо Трайков и Съби Събев на битка с вързани крака към стълба на позора, с надпис ГЕРБ.

Колчем някой от реформаторите си позволи позиция, различна от Борисовата, той моментално ги контрира с логичния аргумент, че те само така си приказват, но на дело е работодател на техните хора във властта. Ето, че сега се появява вероятност  скъса с тях. Самите реформаторите трябваше  да предизвикат такъв оздравителен развод. Но както всичко друго, той май също ще стане по волята на премиера. Но пък това може да стане дългоочакваното начало на реално преформатиране на демократичното пространство в България, обсебено от популизма на ГЕРБ.

Реакцията на Борисов обаче само на пръв поглед е гневна поради “натрупвания” на гняв срещу реформаторите, които с нищо по-особено не го предизвикват в момента. Друго се случва.

Премиерът надушва опасността от провал на изобрите, за който той ще е истинският виновник най-малкото заради посочването на абсурдното си протеже Цецка Цачева като участник в битка, която не е по силите й. Днес се появи първото социологическо проучване, което се ангажира с прогноза, че Цачева ще загуби на втори тур от Радев и Борисов веднага реагира като “ранена в сърцето пантера”, търсейки вече изкупителна жертва.

А каква по – лесна цел за “пантерата” , която гука като гълъб с руски акцент, от плячкосаната формация на реформаторите. Ще каже, че те не са го подкрепили , че дори са дръзнали да издигнат собствен кандидат ( категорично превъзхождащ от пръв поглед интелектуално Борисовото подобие в пола). С един скандал с тях насред кампанията би могъл да обясни надвисналия над Цачева провал.

По-добра услуга за Трайков от това Борисов да уволни министрите, на които им е толкова хубаво да оцеляват под неговото гълъбово крило, не може да се измисли. Смълчаните обекти на неговата заплаха обаче не помагат с поведението си това да се случи и Борисов пробва да ги уязви още повече, разказвайки пред репортери в своя типичен господарски стил, че в негово присъствие “те” ( кои конкретно?) били “много тихички”.

Стискам палци Борисов да извърши поредната глупост и да услужи на предизборната кампания на Трайков с “развод по банкянски” с реформаторите, освобождавайки по този начин колебаещите се гласоподаватели от задръжките за кого от управляващите да гласуват- дали за ГЕРБ или за подкрепящите ГЕРБ реформатори. Поставени пред този абсурд, мнозина продължават да мислят, че е прагматично да заложат на по-силния кандидат , за да спрат “червения генерал”.

При хипотезата за разрив с реформаторите, който би повишил резултата на Трайков сред мислещите демократи в България, същият може да се окаже конкурент на Цачева за второто място на първия тур ( макар червендалестаната агенция ГАЛЪП да й дава в първото си проучване днес минимална преднина пред Радев и първо място преди балотажа на този етап).

А отиде ли Трайков на балотаж с когото и да е от двамата претенденти, България най-после ще има възможност да си свери часовника по основната линия на разделението, която не е ляво-дясно, а Изток-Запад. Трайков е единственият кандидат , който олицетворява прозападната ориентация на България, но с правителствения камък на шията под крилото на Борисов няма как да се открои. Сега Борисов е на път да му помогне, правейки си тънки сметки в характерния за него дебелашки стил на скандалджия, който нарежда на депутатите кога да работят.

41 мнения за “Без да иска Борисов се закани да помогне на Трайков срещу Цачева”

 1. ​Преди 101 години руски кораби и самолети бомбардират Варна, избиват мирни граждани
  Последна редакция на 14/10/16 10:33
  Две немски подводници U7 и U8 спасяват морската столица от руската агресия

  14 октомври 1915 година остава една от най-черните дати в българската история. Руски кораби и самолети вероломно нападат Варна, бомбардират морската столица. Тези драматични събития обаче години наред се крият от комунистическия режим в България, който представя Русия и СССР като нашите единствени спасители и закрилници. Преди 101 години обаче българите изпитват реално силата на руската „любов“. От неочакваните бомбардировки жителите на Варна изпадат в стрес. Ужасени бягат по улиците, спасяват се по мазета и подземия. Грохотът от срутващи се къщи се смесва с викове и стенания на ранените.

  Всъщност атаката има предистория – от две седмици България и Русия са във война

  На 1 октомври 1915 г. е обявено влизането на страната ни в Първата световна война на страната на Тройния съюз. „Братушките“ са гневни на Царство България заради опитите да води самостоятелна политика. Анти българската пропаганда е обхванала мощно руските медии, а омразата към всичко българско се насажда в руското общество. За да даде урок на непокорната млада държава, а и за да отговори на обществените настроения, руският флот получава заповед да бомбардира Варна, за да се даде урок на българите.

  Във фаталния ден крайбрежната телефонно-телеграфна служба известява щаба на бреговата охрана, че на хоризонта се забелязват силуетите на морски съдове, които приближават Варненския залив. Става ясно, че руски военни кораби. Според изследвания на историци ген. Симеон Янков предприема спешни мерки за защита на ключовите обекти – пристанището, жп гарата, флотските помещения и др. В 7,30 часа един след друг към брега се насочват и два руски хидроплана. Те правят пълна обиколка на града, разузнават обстановката и пускат хаотично няколко бомби.

  Час по-късно руската ескадра се разгръща в боен ред. Тя е съставена от 3 крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда, и се командва от вицеадмирал Новицки.

  Първите снаряди

  падат в пристанището и извън града, в района на Галата и Евксиноград. Вниманието на армадата е съсредоточено изключително към централната градска част и гъсто населените жилищни квартали, тоест целта е била да се избива и поразява мирното население, за да бъде сплашено. Засегнати са и казармите на 8-и приморски полк. Руското нападение е просто демонстрация на сила.

  Бреговата артилерия отговаря също с огън, но неприятелските кораби са на повече от 8 морски мили навътре в морето, и остават извън обсега на българската артилерия.

  Обстрелването на града продължава един час и седем минути, а след това противникът се оттегля. Причината за неочаквания обрат е на две немски подводници U – 7 и U – 8.

  Научавайки по телеграфа за бомбардировката, те се отправят към Варненския залив и атакуват руските кораби, изстрелвайки няколко торпеда. Торпилиран е гордостта на руския флот – броненосецът “Три Светители”. Той се накланя на една страна и по-късно потъва край нос Калиакра. На друг миноносец избухва пожар, но плавателният съд е спасен. Към руската армада се насочват и два крайцера, от турската флота, но остават далеч от зоната на конфликта.

  Същата вечер немските подводници пристигат в пристанището на Варна и са посрещнати като освободители, с радостни възгласи и бурни ръкопляскания.

  Последствията от нападението са тежки. Загиват девет души – петима мъже, едно момче и три жени. Ранените са 24, като сред тях са двама офицери и четирима войници, които изпълняват служебните си задължения. Значителни са материалните загуби за града, те се оценяват на 2 милиона лева. Най-голлямото поражение обаче остава в съзнанието на българите, които недвусмислено разбират, че Русия е техен враг.

  —————————————-

 2. А дано, ама надали. Прекалено е хубаво баце да реализира заплахата си и така да се сбъдне прогнозата на Стопанинът на БЛОГА НИ. Бас ловя, и ще го разберем в близките часове, че слънчо е сменил “мнението” си. Дежа вю! Ама до 6.11. време бол. Има голям мегдан за нови извержения на бочко.
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Откакто Трайков е издигнат за кандидат Президент , застъпвам тази теза и търпя критики в блога от наивни ентусиасти.
  При сегашната ситуация , изборите са поставени от ББ на партийна , а не на мажоритарна основа.При това положение Трайков няма да получи подкрепа от Лукарски и партията му , от Кунева и партията и от приятелят на ББ Петър Москов и уредените при него на служба чиновници, Даниел Митов – с наслоените провали и чиновниците около него .Горе посочените показаха, че по-голяма ценност за тях е властта , а не принципите.Те вече са предали и ще предадат отново, като гласуват за ЦЦ.
  Усилията на г-н Радан Кънев в изборната кампания в подкрепа на Г-Н Трайков са видими и това допълнително настройва уредилите се министри против неговия избор.Успехът на Трайков , ще е успех за ДСБ , но не и за техните партии.Те не искат да дават това предимство на ДСБ осъзнавайки ,че все повече потъват в сянката на ББ.

  При разрив ситуацията се променя драстично , което е добре , г-н Инджев го разясни напълно с горния текст.

 4. Към Georgi Nikolov:

  Те “близките часове” вече настъпиха. ББ е свикал извънредно заседание на правителството, на което явно ще плаши някои министри, че ще ги сменя, ако партиите им не го слушат.

 5. буда Искариот отново се е надскочил. Явно не може да сметне колко процента от 240 са 84 дупетата на герб?!?!?
  Никой не е управлявал ,и не може да управлява с 84 дупетата.
  Претенциите за предателство към РБ са меко казано смешни, – те са лицемерни и нагли. винету си гласува “анблок” по всички основни политики с БСП и ДПС, които формално титулува като “опозиция”, докато прави договорките си с тях в договореният формат на фактическа тройна коалиция на властта.
  Но не е виновен буда Искариот, за него коалицията с РБ е само за пред ЕС , докато си договаря постовете и порциите в законодателната ,изпълнителната и съдебната власт. И това го прави само с 84 дупетата, и договорената подкрепа от различни дупетати купени с различни залъгалки и парцалки. А РБ стои само за параван на цялата бутафория под вигвама на винету. И вместо всички от РБ да поставят условия и ултиматуми за всички неизпълнени точки ,които са подписали в споразуменията за управленската коалиция с герб, сега буда ще ги принуждава да гласуват за неговите си договорки с “опозицията” му , с която даже не е подписвал “коалиционни споразумения”!

 6. На правителственото заседание ще има дърпане на уши. Не вярвам Борисов да сдаде властта толкова лесно-освен ако не разчита да се върне след едно бъдещо слабо правителство като спасител на бял кон. Дано не съм прав. Но ми прилича на времето на първото му правителство-към края му искам да кажа. Започна с уволнението на Дянков и после цялото правителство даде оставка-уж под натиск.

 7. Какво падение е, какво унижение е да си министър при Борисов!

 8. Тук, в нашия блог, такова развитие беше точно предвидено? И защо, в името на какво и с каква отговорност пред избирателите на министрите от РБ им трябваше да търпят това унижение?

 9. Надявам се министрите на РБ да спасят достойнството си, а по този начин – достойнството на остатъците от българската нация – мислещите, образованите, компетентните и отговорните, и да подадат оставка сами. Ако не го направят сега с достойнство, ще се наложи да го направят по-късно без достойнство, като мижитурки.Неизбежно е. ГЕРБ е новата БКП. Държавата е окупирана от най-послушната, некомпетентна, некултурна част от обществото. Държавата се управлява чрез връзкарство, без право, заличаване на конкуренцията във всички държавни и общински структури, интриги,страх и подчинение. Това не може да продължава повече. Трайчо е нашият човек, но ще си остане само “нашият”, ако не втвърди тона. Няма какво да губи. Всичко трябва да се каже сега или никога. Дали ще е Радев или Цецка изглежда няма голяма разлика. Еднакво безлични, еднакво ненужни, еднакво послушни.

 10. “А отиде ли Трайков на балотаж…”
  Няма да отиде поради поне три причини – Кънев, Кунева и Лукарски.

 11. Според мен ситуацията преди изборите изключително помага за оформянето на истинската и ясното очертаване на демократична част от обществото ни. Всички съмнения и колебания ще отпаднат и ще се разбере кой какъв е, както това се случи на 09.12.2015г. Защото този път избора на Президент не осигурява възможност на играчите за шикалкавене и размиване на дилемата: русия или ЕВРОПА и НАТО, която този път е радикално поставена. Единственият шанс на Борисов да оцелее на политическата сцена е съгласуване на действията си с ДСБ. Единственият шанс на РБ да оцелее политически е тяхното единство, колкото и да скърцат със зъби кунева и лукарски . Други шансове, нито за Борисов, нито за РБ няма.

  Изборът, който направиха ДСБ и Гражданският съвет към РБ с Трайчо Трайков е изключителен техен успех. А успехът на Трайчо Трайков ще е успех за всички ДЕМОКРАТИ, за всички честни, способни, морално чисти и свободни хора, с една дума БЪЛГАРИ, и най-вече за тяхната СВЯТА МАДАРА БЪЛГАРИЯ.

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

  СВОБОДНА,НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 12. Как се манипулира по руски тертип в предизборната кампания.
  Примарно в путлерасткият сайт Дир.бг излиза заглавие:
  ДСБ: Оставка на Борисов, опасно дестабилизира страната

  Естествено заглавието е напълно подвеждащо и нямащо нищо общо с реалността.
  Р.Кънев е казал:
  “Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания”.
  Т.е повторил е същото, което заяви самият Боко, че при загуба ще подаде оставка.
  Има естествено допълнение, че да прави размествания в правителството седмици преди изборите е опит да се дестабилизира ИЗЛИШНО държавата. След изборите така и така ще си подава оставка, защото ще ги загуби. Ако не ги загуби вече подкрепен от народа Боко да прави размествания, но при това положение дестабилизация няма да има.
  Очевидно или журналиста е много тъп или по-скоро работи за предизборната кампания на лъжеца Р.Радев, мъчейки се изостри предизборната надпревара и ГЕРБ и РД да почнат да се дискредитира помежду си, оставяйки лъжеца извън скандалите.

 13. Много полезно би станало за България да бъдат натирени от Борисов министрите от РБ, чиито партии до сега не смееха по една или друга причина да ги оттеглят и предоставиха това на самите тях.
  Това наистина ще заздрави самият блок и ще е начало за изчистване на илюзиите между партиите в него. Особено след като имат единен кандидат за президент и имат шанса той да стигне до балотаж. А там несъмнено Трайков наистина ще блесне със своите предимства пред когото и да от кандидатите. Ха, дано се отворят очите на поне четящите и мислещи българи!

 14. И днес, по най-просташки, безцеремонен и каруцарски начин, бабаитко (бибитко) показа мускили на своите “съдружници” в управвлението, докато през същото това време охотно лиже задниците на своите “врагове” и фалшиви опоненти(анинатовци, антиевропейци, евразиици, путинофили и т.н.).

 15. MIKA, на твое място повече бих се закахърил/а как ще се представи цачэва на първия тур, защото е втора по неизбираемост в партията си след цвэтанав и никак не е сигурно, че ще стигне до балотаж. Направо е перфектна да събира срещу себе си гласовете на всички, които мразят гэрб.
  Единственият почти сигурен участник в балотажа е каракачанав, а на тутси й предстои много тежка борба за място на 2.тyp срещу много силни противници: нашият Трайков и дончэва.

 16. В clubz.BG Трайчо Трайков печели над 40% от гласувалите близо 20 000 в анкетата за избор на Президент (втори е Радев с 15 %).Ясно е какъв би бил интелигентният избор….

 17. След снощните истерии на един доказан страхливец (но само срешу по-слаби) като БаБаитко (браво, инж. СИМЕОНОВ!), РБ трябва да бъде на равнището на своите избиратели. Това значи- да скъса НЕЗАБАВНО с мутренско-милиционерската шайка! Все тая, какво щели да правят министрите за кариерното си развитие, как ще се адаптират към неминистерския си статус, къде ще уреждат гаджета и жени и пр. Лечението на основните патологии на политическия ни живот минава през пътя на герб по следите на матрицата му- НДСВ, докрай и връщане на здравословната двуполюсност.

 18. И още нещо “пропуснато” от Дневник, те си знаят защо, от Иржи Менцел.
  ” Чехите имаме за национален герой Швейк, испанците имат Дон Кихот, а руснаците – идиот (Иванушка глупака).
  На нас пък ни спести бай Ганьо.

 19. Толкова са гъвкавви “реформаторските” министри на Борисов – Кунева, Москов, Лукарски, че на Борисов няма да му е лесно да ги уволни! Кунева дори му благодари (??!) за съдействието?!
  Но сте прав г-н Инджев – това би било огромна подкрепа за двойката Трайков/Събев на изборите.

 20. Бих допълнил г-н Инджев с това, че има още една линия на разделение, освен “дясно-ляво” и “изток-запад” и тя простичка и ясна – линията “бъдеще-минало”. Г-н Трайков е олицетворение на бъдещето – демократична, просперираща България, равностоен член в семейството на европейските държави. Всички останали – Радев, Цачева, Каракачанов, с техните БКП и ДС обвързаности и зависимости, са хора на миналото.
  Според мен, тези простички и разбираеми неща трябва публично да се говорят на хората – Бъдещето или миналото, това е изборът ви!

 21. бб е оставил цв-цвъки да си прави каквото иска , и да се договаря с когото си иска в парламента, да си прави ваканции когато иска , и да си прави каквито си иска мнозинства и закони. И сега бб се чуди защо имал проблеми с парламентарната подкрепа?!? А няма защо да се чуди ,след като е дал парламента и парламентарната група на герб на концесия на цв-цвъки! бб не знае какво става в парламента и кой , и как му изпълняват поръчките в парламента , докато той си прави своите си договорки вживявайки се в ролята си на началник на властта, вместо да изпълнява конкретните си задължения като премиер при взаимодействието си с парламента.
  И сега си други са му виновни ,за неработещия парламент , докато той се занимава със съвсем други дейности. И цв-цвъки му показва необходимият виновник , за да отклони вниманието на бб от собствените му безобразия , блокиращи напълно и без това почти неработещия парламент.

 22. Позволете ми извън темата: Вчера имах щастието да участвам в митинга за защита на Украйна.Той не беше митинг в познатите размери.Беше казано обаче,много точно-не множеството побеждава,побеждава правата кауза,дори когато в началото е подкрепена от по-малко хора.
  Там беше приятно да си заедно с представители на една,неподозирано за мен,жизнена украйнска нация и гордост с теб да са видни българи-защитници на свободата и справедливостта.От тяхните слова научихме нови неща за страданията и саможерствата на украйнския народ,който се бори не само за своята,но и за свободата на другите народи.
  На митинга се препознахме двама от нашия блог и изразихме взаимното си задоволство дето с нас е духът на стотиците участници в него и хилядите,които го четят. Слава на Господа!
  Истинско голямо щастие беше да прочегем още веднаж посланието: “Свобода или СССР”.
  Цялата прекрасна атмосфера ни предразположи да си припомним познатия призив: “……..-президент”.

 23. Сидеров- златният пръст на Орешарски!
  3-те “К”:Ковачка, Каракачанов и Кунева-златните пръсти на Борисов в Парламента!
  Трайчо Трайков- среден пръст на всички мекерета!

 24. По-горе прочетох – Радев или Цачева, няма голяма разлика, и т.н. Хайде сега, на балотажа да подкрепим кандидата на БСП, той поне е генерал. Жалка работа. Смешници. Сбогом, господа-другари.
  Под вълчата кожа се показа опърпана агнешка.

  Хайде сега да ме изтриете, че ще се изкуша да си губя времето и да отговарям на глупости.

 25. До Йордан Тасев.
  Зашо приемете за даденост, че на балотажа, така прогнозира и цървен кольо от агенция Калъп задължително отиват рр и аецка цачева.
  За горните двама, издънки на бекапето- едните оригинал, другите менте (мутро-милиционерската слугинската паплач) и посмъртно няма да гласувам. На всичкото отгоре са олицетворение на посредственоста на матРияла. Когато имащ електорат който презрително си го квалифицирал редно е да си избере за началник на държавата, цитирам Форбс лице кат долното.

  Бойко Борисов е името на този премиер – дълбоко посредствен дори тъпоумен, интригант-сървайвър, съвсем в примитивните политически традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.

 26. Искам от цялото си сърце и дуща да поздравя Стефан и други участници засвидетелствали солидарноста ни с героична Украина.

  Писна ми от мрънкала и дървени философи мекащи, кой ако не баце щъ ни опраи. ДГД от една долна, мръсна гад!

 27. Иржи Менцел.
  ” Чехите имаме за национален герой Швейк, испанците имат Дон Кихот, а руснаците – идиот (Иванушка глупака).
  На нас пък ни спести бай Ганьо.

 28. До БОКООНЕ
  Само формално депутатите на Борисов са 84-те от ГЕРБ.
  ФАКТ
  Ковачки-Бареков се оказа по-успешен ход на Борисов дори от Костинброд, с главни герои Мая Манолова /за награда-Омбудсман/ и Росен Желязков/за награда-шеф на Електронното правителство/.
  Ковачки-Бареков обраха протестния вот на заблудените и осигуриха цяла група за подкрепа на Борисов в Парламента/факт/ и златния пръст на Ковачка /факт/.
  За награда, Бареков в Брюксел/факт/, а Ковачки за награда ,въпреки многобройните репортажи по телевизията/факт/ за масово купувани гласове в Бобов дол, Бойкоратурата е глуха и няма…
  Да не разширявам темата, с Каракачанов и Кунева…
  В политиката нещата само привидно са случайни!

 29. Мисля, че е важно да уточня, когато казвам “Борисов”.
  Тъпата милиционерска тиква не може да измисли такива неща, а екипът, който го съветва/командва/ . И както в древността са казвали : ” Всички пътища водят към Рим”- отдавна всички пътища у нас водят към Кремъл…

 30. Уважаеми г-н Тасев, участието на радэв на балотажа е в сферата на мокрите червенкольови сънища, тъй като БСП още преди да се разцепи, имаше само 14% електорална подкрепа. Сега при наличието на трима леви кандидати плюс умопомрачително рейтинговия орэшарски, откъде радэв да вземе толкова гласове, щото процентите му да станат поне двуцифрени?! Реалистичният поглед върху нещата показва, че тежката задача на прогресивното българско гражданство на първия тур ще бъде да не допусне на втория да се състезават цэцка от БКП срещу краско от ДС.

  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 31. Благодаря на г-н Николов и г-жата симпатизантка за отклика. Сега виждам, че не съм бил докрай коректен. Въпросът ми е АКО на балотажа се появят Цачева и Радев, за кого ще гласувате?

  Имам и втори въпрос. Кой ще ме светне за какво е това заиграване с Дончева, т.н. “Голямата уста”.
  А имаше в парламента и заявено единомислие даже с Кадиев.

  И после не се чудете защо Трайчо Трайков е получил едноцифрена поддръжка на 6 ноември. Вие сами го торпилирате.

  А пък аз ще ви попитам пак същото на 6-ти вечерта.

 32. До Йордан Тасев.
  Бях пределно ясен и категоричен.
  “Защо приемете за даденост, че на балотажа, така прогнозира и цървен кольо от агенция Калъп задължително отиват рр и аецка цачева.
  За горните двама, издънки на бекапето- едните оригинал, другите менте (мутро-милиционерската слугинската паплач) и посмъртно няма да гласувам.”
  Добавям. Нито на първи, нито на втори, нито на н-ти тур.
  Гласувам единствено само за Трайчо Трайков дори самият той да не пусне бюлетина за себе си.
  Ако и този път не сте разбрал, вадя моливите и чертежите.
  Колкото до вашите прогнози, нали се сещате къде да ги денете.

 33. До Йордан Тасев: ако на балотажа отидат Цачева и Радев, аз няма да гласувам; впрочем няма да гласувам за когото и да е друг на балотажа освен за Трайчо Трайков. Както се казва – въпрос на убеждения. Но не я мисля г-жа Цачева много – съименника й, Цецо, ще стегне редиците. Те си знаят как. Удивително е, че все още има политически наивници, които смятат, че ГЕРБ може да реформира каквото и да било.

 34. до КЛЮКАР:
  КЛЮКАР има само “малки” корекции към твоят пост.
  Първо буда помогна, заедно е доган, БСП да се класира на второ място.
  Второ същите двама помогнаха на гоце да влезне в парламента , защото не му достигаха десетки хиляди гласове, и те свалиха избирателната активност , и така го вкараха в далверата. А свалената активност вкара и сидеров , заедно с гоце. И на атака не и достигаха гласове да влезне , но все пак гласовете им бяха повече от тези за гоце.И така винету и доган вкараха още двама ортака с фалшификации.
  А колкото до бареков и ковачки, там не си съвсем прав! бареков с подкрепата на КГ(Т)Банк си купи евроизборите, а също и изборите за парламент, и можеше да влезне и сам в парламента, без ковачки.Имаше повече гласове от сидеров и гоце. А, ако не фалираха КГ(Т)Банк е съвсем сигурно , че бареков щеше да има повече гласове от РБ, и щеше да е четвърта партия. Това ,че се обединиха бареков и ковачки се дължи на факта ,че КГ(Т)Банк беше фалирана , между евроизборите и извънредните парламентарни избори през октомври!
  И дупетатите на ковачки са си негови, той си ги търгува с буда.Ако бяха на буда, той нямаше да договаря подкрепата им с ковачки.Освен това има и много независими дупетати ,чиято подкрепа е много по-евтина от тази на групата на ковачки.
  дупетатите на ковачки са пренебрежими, ако я няма подкрепата на АБВ,ПФ и част от РБ. Недостигащите няколко гласа могат да бъдат купени лесно от “независимите”, от които нищо не зависи, и зависимостта им може да бъде купена от буда. Дори и енчев ще излезне по-евтино от ковачки.

 35. До БОКООНЕ
  Нямам никакво намерение да влизам в спор с когото и да е. Аз изброявам само факти видни/и проверими/ за всички зрящи. Ваша воля /и на когото и да е / да ги замазва и интерпретира както си желае…

 36. КЛЮКАР, нима на е истина ,че бареков вкара двама евродупетати – себа си и джамбазки от мвро???
  През 2014г. бареков и мвро бяха едно, бяха в коалиция!
  бареков има 2 евродупетати? – Само бсп, дпс и герб още повече!
  А РБ само един!
  Това са факти!
  А за машинациите буда по време на парламентарните избори, САМ си ги търси фактите по Интернет и извън него. Има достатъчно, за търсещите ги!

 37. @Йордан Тасев
  Ще ви отговоря, след като вие ми кажете за кого ще гласувате на втория тур ако претендентите са Трайков и цачэва.

 38. Явно Г-н Трайков е антикомунист,защото е казал през миналия месец,че комунистите са безродници.

  Таква квалификация може да изкаже само истински човек-антикомунист.

  Попезно за кампанията му е ако той и неговите сътрудници по-широкомащабно представят неговите убеждения против комунизма и комунистите.Това е единствения път истинските български антикомунисти да гласуват за него.

  Но ако той не бъде представн като такъв,повечето антикомунисти въобще няма да гласуват-те бяха достатъчно лъгани от псвдоантикомунистически кандидати.

  Г-н Трайков допуска стилна грещка,наричайки кандидата на комунистическата партия “Генерал Радев”.
  Да Г-н Румен Радев е бил генарал,но когато е бил в състава на Българската армия.
  След Указа на Президента на Република България за “освобождаването на Ген-майор Румен Радев от военна служба”,последния вече съвсем не е “генерал”, “о.р. генерал-майор”.

  Г-н Румен Радев е най-новия високопоставен комунистически функционер.Преди комунистите да го завербуват,той определно си е бил с комунистически убеждения.Комунист не се става на такава възраст и ненадейно-по повод на президентските избори.
  Г-н Радев е комунист с непоколебими проруски убеждения.

  Достойнството му като военослужещ от БА беше унищожено само от него и само с един акт-поставяне в узлуга на комунистическата партия БСП.

  Но съвсем скоро ще се убеди,че всеки,който с комунистите се съюзи,задължително ще се саморазобличи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.