Приятелите на истината и на Украйна днес протестират в София срещу руската агресия

Е Л А Т Е  С  Н А С!

Събитие: Акция «Stop Putin! Stop war!»

Време и място: 14 октомври 2016 г., петък, в 18:00 часа, пл. “Независимост” в София. Подобни акции ще се проведат същевременно в Пловдив и Бургас

Организатор: Сдружението на украинските организации в България (СУОБ) “МАТИ УКРАЙНА”

Цел: Среща на украински патриоти и приятели на Украйна, които ще се възправят на глобален митинг срещу руската агресия. Към днешна дата повече от 60 страни по света са потвърдили участието си. Ще участват повече от 70 украински града.

Лансираната от Путин хибридна войната не спира нито за миг и продължава да отнема човешки животи. Украински граждански общности в повече от 60 държави по света се присъединиха към  инициативата #StopPutinsWarInUkraine

Целта на митинга е да отправи апел към  властите, в това число и българското правителство, да подкрепят Украйна в международни организации в настояването й за спиране на военните действия от страна на Русия и за увеличаване на работното време на ОССЕ.

Искаме да напомним на целият свят, че в Украйна всеки ден загиват хора и за съжаление от Минските спогодби (февруари 2015 г.) до днес в зоната на конфликта не е имало нито един ден без стрелба срещу украинските позиции.

България винаги е подкрепяла и подкрепя Украйна на всички нива и във всички международни организации, за което сме благодарни!

В момента в зоната на конфликта представителите на ОССЕ изпълняват своите ангажименти до 17:00 местно време, след което позициите на украинската армия биват подложени на прицелен артилерийски обстрел.

Настояваме:

1. Да бъдат изведени от Украйна всички руски окупационни войски и да се изтеглят руските оръжия и военна техника.

2. Да бъде засилена (увеличена) наблюдателната мисия на ОССЕ и да бъде удължена нейната работа до 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, като й бъде осигурен достъп до тази част на украинско-руската граница, която в момента временно не се контролира от Украйна. Руско-сепаратистките войски спират атаките си само тогава, когато на фронта се намират наблюдатели от ОССЕ.

3. Незабавно да бъдат освободени гражданите на Украйна, които по политически мотиви са задържани незаконно както на територията на Русия, така и в Крим.

Заедно сме по-силни!

14 мнения за “Приятелите на истината и на Украйна днес протестират в София срещу руската агресия”

 1. Благодаря Ви, господин Инджев!

 2. Приятели, за мое огромно съжалением днес не мога да бъда редом с вас.
  Поздравявам ви с огненото приветствие на Президентът Порошенко по случай Денят на защитника.
  Слава Украина!
  http://politkuhnya.info/novosti/poroshenko-originalno-pozdravil-ukraincev-s-dnem-zaszitnika-na-fone-zahvatyvayuszego-video.html

  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Горният линк е с интервю от Горбачов , в което опровергава лъжата, че е договорил спиране на разширението на НАТО с Рейгън и Буш-старши. Защото Варшавският договор се разпадна през март 1991г., а Горбачов сдаде властта само след половин година!!!
  С това оровергава и пропагадните глупости на хунтаратор туПлер, че Горбачов бил договорил НАТО да не се разширява в Източна Европа.

 4. Без резервно подкрепям акцията.На този свят трябва да има морал и честност.Иначе,след като поиграе мечката в комшията,ще дойде и у Вас.

 5. Има ли видео или поне повечко снимки?

 6. Към Иван Бедросян:

  Бях на митига. Организаторите ме поканиха да съм говорител, но нямам навика да цитирам себе си. Е, онези, които споменаха за това събитие, също не ме цитират.Голям праз.
  Гледам, че и на малкото появили се снимки ме няма – вкл. в един сайт, в който доскоро бях цитиран и интервюиран често, но изведнъж няКОЙ е наредил друго и вече съм “враг”.
  Операторът на БНТ ме снима от няколко педи разстояние. Връща се пак и пак, дори поиска да си вдигна по-високо лозунга, който носех. Но “няКОЙ” е преценил след това, че това не е за показване.

  Митингът беше малък, което не е учудващо при пълното затъмнение в разгласяването. От българска страна се познавахме до един- все протестиращи пред МОЧА ( с едно- две изключения).

 7. А вчера другарката дончева, се представи “блестящо” в Панорама:
  http://imedia.bnt.bg/predavanyia/panorama-s-bojko-vasilev/bitkata-za-prezident-14-10-2016
  На 38 минута говори за мултаците, след въпрос за връзките и с мутригруп.
  На 39 минута говори, че бъдещият президент трябва да е “балансьор” между НАТО и путлер.
  На 40 минута говори ,че АНЕКСИЯТА на Крим е еднаква с ОКУПАЦИЯТА на част от Кипър от Турция?!?!?!….
  …..
  П.П. КЪДЕ видя другарката-ЮРИСТ “еднаквостта” между Кипър и Крим?!?!?!?…
  Какво означава АНЕКСИЯ???
  И какво означава ОКУПАЦИЯ???
  На всеки е ясно ,че ОКУПАЦИЯ и АНЕКСИЯ не едно и също! Само за юристите от БКП не е ясна разликата, когато се отнася за заграбването на чужди територии и народи от путлер. Със същата наглост и арогантност БКП твърди ,че България не ОКУПИРАНА,а е “ОСВОБОДЕНА” от Червената армия през 1944г. Даже го е увековечила на монумента за възхвала на колониалният империализъм на СССР – МОЧА.
  И няма значение дали БКП са обикновени колониални лумпени или колониални юристи , за тях – СССР юбер алес!

 8. Благодаря Ви за отговора.Аз доста търсих, но нищо не открих, та затова се реших да попитам тук…
  Наистина каменно мълчание, сега видях, че последната свързана новина с Украйна на сайта на бТВ е от миналия месец, жалка работа…
  А иначе вашето име е споменато във фактор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.