Колоритът на безцветната Цачева

 

 

ОБНОВЕНА НА 15 ОКТ . 2016 В 19.40

Липсата на свобода на словото в публичността по времето на “соца” стимулираше устното творчество в областта на вицовете. Може да е било опасно някои от тях да бъдат споделяни, но все пак те се разпространяваха.

Тъжно-смешната истина е, че днес, когато е позволено да се псува властта ( която самата дава пример за вулгарност от първо лице в лицето на Борисов), старите вицове непрекъснато оживяват в рамките на картинката, която наблюдаваме в българската политика.

Издигането на безцветната Цецка Цачева за президент напомня на вица за двамата милиционери, единият от които искал да знае от своя колега дали черното и бялото са цветове. Когато получил утвърдителен отговор, той се учудил: “ защо тогава ми казват, че телевизорът ми не бил цветен”!

Цецка е колоритна със своята безцветност. Тази констатация не е лична нападка. Цачева е безцветна, да не кажа безполова, в политическо отношение. Ако това е “майката” на нацията, за каквато я обяви нейният бащица Борисов, тежко и горко на нас, сирачетата, които не я припознаваме за наша матрица.

Нещо по-лошо, Цецка е пример за деградацията на офертите, които ни сервира Борисов. Мнозина правят паралел с издигането на Росен Плевнелиев за президент, обаче да имат да взимат. Колкото и да е неразбираемо, защото той (също) преглъща униженията на Борисов, все пак е с класи над Цачева. Изградил е собствена бизнес кариера, общува свободна със себеподобните си в политиката по света и го правеше с лекота в сътветната бизнес среда  преди ерата на Борисов в неговия живот. Беше вече гражданин на света ( за разлика от основателно комплексирания на тази тема Борисов) какъвто Цачева не е и няма да бъде никога.

Защо Борисов направи крачка назад? Това да не е проява на някакъв пристъп на мазохтзъм?

Отговорът е простичък: това е “мат’ряла”, с който шефът разполага след дългото си властване. Вместо да добави авторитет, той явно отблъсква качествените хора с девиза си “ и аз съм прост, и вие сте прости- значи ще се разберем”. Този популистки принцип върви като подмазване пред бачкаторите ( макар че и те едва ли му се връзват вкупом на слагачеството), но никак не става за намиране на последователи от високо човешко качество, каквото се изисква от политик, подходящ за президент.

Хора, които са готови на твърде големи компромиси до степен на самоунижение, за да се издигнат в политиката, винаги е имало. Въдят се при всички режими – от монархията, до мутрархията. Тъкмо на това разчита Борисов. Само че този подход му носеше предимно количествени ползи за сметка на качествените показатели на обкръжението му. И това се видя чрез невъзможността ГЕРБ, т.е. Борисов, да излъчат нещо по-приемливо за самите гербаджии от кандидатурата на Цачева.

Това, че Цачева е посредствена, не би трябвало да е обидно за самата нея, ако не беше неадекватна в претенциите си. Светът се състои предимно от “посредствени”, не особено забележими хора. Точно те опъват каиша на земното кълбо- работят, раждат и отглеждат деца. Това е мисията на т.н. обикновен човек. Само че за лидер на една нация, пък била и толкова непретенциозна, че да си избира за вожд Болисов, се иска нещо повече от това да си един от многото.

Казано накратко, с помощта на фотошопа могат да й удължат шията на снимката на предизборния плакат, но шопът ще има да повтаря цели 5 години “ е такъв жираф нема”.

Резултат с изображение за Цецка Цачева плакат снимки

29 мнения за “Колоритът на безцветната Цачева”

 1. Иво, Благодаря и за тази великолепна статия.
  Ясно е, че не включи ли на мах огромният административно-корпоративен ресурс баце, аецка е изгоряла завалийката още на първият тур. Може пък, с “пасуване”, във вчерашното си извержение ала миш маш слънчо, дежа вю, в движение декларира, че и той е за “честни избори” да се опита да даде шанс на бъдещите се официализирани партньори в управлението БСП и ДПС. Казвам “официализирани” защото досега, празно няма, всичко което бочко е поръчал на “моите депутати” се прокарва с решаващата помощ на парламентарните групи на визираните партии. И то без да “пали фаМфарите”. Последното в кавички е по Селския Христолов-бивш чорбаджия на ПФК Ботев Пловдив.
  Имаме исторически шанс, чрез Трайчо Трайков и Съби Събев, България най-сетне да се опълчи и пребори модела КОЙ. От нас зависи.
  За това
  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Ще и се скърши вратлето на другарката Цецка, дебела комуняшка глава на тънко вратле с перлички / ах даа… почти като една Маргрет Тачър от с. Драгана/, но…за да съм честен пред себе си , трябва да призная, че погледнах с по-добро око на нея, след като разбрах, че синът и е талантлив математик, печелил олимпиади и е в MIT, обаче защо, другарко Цачева , той е там , при краварите и пиндосите ,а не при “братушките” в МГУ….лошо Цачева , много лошо.

 3. Професионалното и езиково ниво на всички кандидат-президенти /особено на рабфак- юристката/ е на нивата на милиционера-премиер:”Конгречюлейшън” ! Единственото изключение е Трайков и в интерес на истината- Калфин но само по езикова подготовка/…

 4. Приликата между Цачева и Плевнелиев е БКП. Точно на тази прилика се дължи цялата им политическата им кариера.

 5. Господин Инджев.Много качественна съпоставка между ПРЕМИЕР и КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ,и двамата са с еднакво ниво интелигентност.Като си спомня колко интелигентни беха тяхните предци от БКП нашите им последователи са на същото ниво, даже мога да кажа че по простотия те ги надминават. Както казва Георги Николов, Трайчо Трайков- ПРЕЗИДЕНТ !IIC…..oIL.

 6. Най-нелепото е, че тези двама червенотиквеничковчета – кандидати на последователяТ на Винету – са “плейснати” на син фон! Какво общо имат със синия цвят на свободата двете сламени човечета?????? И какви пионки може да си избере ПОСРЕДСТВЕНИЯТ милиционер Борисов?!

 7. Цоньо Ботев
  “Доживяхме българин да влезе в “Книгата на Гинес”! Има един българин, който с каквото и да се е захванал, не го е довършвал. Само не знам с жените дали е така. Но…, стана Главен секретар на МВР, не довърши мандата, стана кмет, не довърши мандата, стана премиер, не довърши мандата, стана депутат, не довърши мандата, стана втори път премиер,пак няма да довърши мандата. Е, такъв “недовършен” човек в света няма. Не съм убеден, че с тези недовършени работи ще влезе трайно в българската история (както е сега), но съм убеден, че в следващото издание на “Книгата на Гинес” името му ще го има!”

 8. “Четете да знаете,за да не се срамувате”.Милият човек,Отец Паисй,той не е предполагал,че някога ще се наложи само да четем за да знаем.И да се срамуваме.
  Едно време в покрайнините на бившата Ловешка околия е имало едно малко село,
  сгушено между гори и усои,наричали го Драгана.
  Дошъл 9 септември 1944 година и от горите слезли партизани,тогава ги наричали шумкари.И започнали
  промените.
  Най-напред избили учителския елит,то други елити нямало,начело с директора Конакчиев.
  Скоро след това,вече с нагласена съдебна присъда,избили друга група със Стоян Добрев-самоук майстор със златни ръце,който оправял от селската каруца до трактори,вършачки и автомобили.
  Шумкарите станали червени генерали,министри,пишели вече и книги, мемоари за героичната борба.В центъра на селото издигнали паметник,досещате се на кого.
  В така разчистения терен се ражда Цецка. Следват червена връзка,”Рапорт здаден”! “Рапорт приет”! Младото момиче от борческото село става член на Партията. Магистралата пред нашето момиче е открита.В Университета вече лесно се влиза.След това в Плевен вратите на учрежденията на властта гостоприемно се отварят. Както казва г-жа Цвети Караянчева от далечния Кърджали,г-жа Цецка Цачева се е доказала като голям управ
  ленец и голям юрист на всичките места,където е била поставена.
  Но идват така наречените промени.Първичната сила от село веднага си намира мястото в БСП.По-късно се изяснява,че ГЕРБ е още по-переспективна и тази първична сила,бившо дете на природата,както е казано от умни хора,се прехвърля там.
  Историята след това е известна.Нашето момиче Цецка става майката на нацията Цецка Цачева.
  Един друг Балзак не е необходимо да се занимава с тази история.Прекалено е елементарна.
  Но дтайлите на историите трябва да се знаят.
  Едно време българите са имали появил се от овчарски среди Цар Ивайло Бърдоква.Сега си имаме царствените Цецка Цачева,Бойко Борисов и,”вие сами разбирате”-Цвъчко.
  За тях,за всички бащи и майки,трябва да се знае,за да не се налага един ден архиолозите да копат усилено.

 9. Генерал-председателят на ГЕРБ, Борисов, кандидатира Цачева за Президент, която също като председателя си, е кадър на БКП, партията причинила най-много злини на БЪЛГАРИЯ, и за което нейния режим на управление единодушно е определен за престъпен от НС. Само заради тази подигравка и дълбоко унижение с достойнството на БЪЛГАРСКИЯ народ отгледал такива синове като Хилендарски, Раковски, Левски Ботев, Захари, Стамболов, ген Колев…..Георги Марков, гласовете в полза на тази кандидатура, и за него изобщо, не трябва да превишават и 1%. Катапултираният въздушен генерал Радев е предложен за Президент от БСП, която е актуалната абревиатура на БКП. С една дума, и двете кандидатури са на една и съща партия, и от тази гледна точка е без значение за БЪЛГАРИЯ, кой от тях иска да бъде Президент. Като включим и тичащия след нея, и създаден от нея цирк от балансьори, националисти, бизнесмени, фанфаристи, движенийченца и палячовци и др. смешници, се оформя на 100% русофилско-българофобска част на БЪЛГАРИЯ.
  Къде сме ние БЪЛГАРИТЕ? Ако питате медиите и социологическите агенции, ами НИКЪДЕ. НАС НИ НЯМА. За тях ние не съществуваме. Да, за тях НАС НИ НЯМА, но за БЪЛГАРИЯ НИ ИМА! ТЯ ВЯРВА И РАЗЧИТА ЕДИНСТВЕНО НА НАС. И ОЩЕ КАК?
  Оставете ги да си пресмятат колко тура ще има, кои ще стигнат до първия тур, да си редят проценти и килограми, кога ще си подават оставките и тем подобни, защото наистина друго не им остава.

  За БЪЛГАРИЯ , особено днес, в такъв сложен исторически момент, избирането на хора с доказани високи морални и професионални качества, но и с волеви такива , които трябва да поемат управлението на държавата, е от изключителна важност за нейното оцеляване и запазване, и за нейния континуитет. Или както казва проф. Минеков: “Времето на ритнитопковците безвъзвратно отмина……………………Само от нас зависи докога ще ги търпим“. Известно е, че ние БЪЛГАРИТЕ, сме търпелив народ, но никой да не смята, че търпението ни е безкрайно Убеден съм, опирайки се на реални събития от нашата история, че днес търпението на БЪЛГАРИТЕ е приключило, или в най-лошия случай приключва. И ако все още има някой да смята, че униженията ще спрат поради „облагородяването“ на унизителите ни, да му припомня една аксиома. ДОКАТО УНИЖЕНИЯТА НЕ ПОЛУЧАТ ДОСТОЕН ОТГОВОР, ВИНАГИ ЩЕ СЛЕДВАТ НОВИ И НОВИ. И да я запомнят завинаги, ако уважават себе си и свободата.
  Моментът е изключително подходящ за такъв достоен отговор. С изключение на само една партия, всички други партии, партийки и движенийченца, са креатури на БКП, тясно свързани и най-вече обвързани с русия. С изключение на само един кандидат, всички останали кандидати са партийни кандидати или тясно свързани и най-вече обвързани с русия.
  С други думи, ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТЕХЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ. ТОЧКА!
  ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИТЕ И НА ТЯХНАТА ДЪРЖАВА може да бъде само този, който вярва в мисията на БЪЛГАРИТЕ и поема без страх пътя на достойния им отговор.
  И ОТГОВОРЪТ трябва да бъде толкова ясен, че веднага след избора на БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ, да се тръгне и към създаване на НОВО правителство, определено пак от нас БЪЛГАРИТЕ.

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 10. Идеалният вариант е Трайчо Трайков да бъде избран още на първия тур, но ако на балотаж случайно отидат Цачева и Радев, за генерала ли да гласувам или да не гласувам?

 11. Сменяте само Черна гора с България, ще с е и парламентарни с президентски и всичко е на 6.
  Българио, събуди се!
  Трайко Трайков-Президент!

  Парламентарните избори в Черна гора, които ще се проведат в неделя, ще решат дали балканската страна ще бъде член на Европейския съюз и НАТО или руска колония. Това заяви черногорският министър-председател Мило Джуканович, подчертавайки, че утрешният вот е най-важния, след като страната обяви независимост преди десетилетие, предава македонската интернет платформа „Сакам да кажа“.
  Броени дни преди ключовия вот в страната Джуканович заяви, че Русия финансира предизборната кампания на някои субекти в Черна гора с цел да застраши пътя на балканската страна към членство в НАТО. Джуканович, който вече 25 г. заема висши ръководни постове в страната, подчерта, че опозиционните партии в Черна гора са финансирани от Москва, тъй като тя гледа на предстоящите в неделя парламентарни избори като на последен шанс да попречи на интеграцията на балканската страна към ЕС и НАТО.

  Защото какво ни грее един ден когато лилипут.ин ще признае както го е направил на 12.10.2016 за Украина, че по някакви измислени поводи (дежа вю) е васализирал страната ни.

  http://politkuhnya.info/novosti/ihtamnety-prevratilis-v-ihtamvynudilo.html

 12. Само ще отбележа, че снощи попаднах на запис Трайчо Трайков при новата водеща на “Още от деня”, ако не се лъжа Теодора Николова. Трайков ми направи изключително добро впечатление, много съм приятно изненадана, спечели ме. Признавам, не съм следила неговите изяви, но явно не е от тия дето ходят по всички телевизии.
  Този човек има визия, говори и се изразява изключително добре, има бърза мисъл и дори чувство за хумор. С две думи показза класа. Надявам се в България да има критична маса от хора, които да гласуват за него и да не се срамувам когато се появи на международната сцена.
  С две думи казано на тези избори ще стане истинското преброяване на хората, които искат България да върви с цивилизованите хора. Ако изборите са честни, разбира се.
  Пожелавам успех за България!
  Трайчо Трайков-президент!

 13. Шапо и поклон на автора и всички коментатори! Историята на с. Драгана, разказана от Стефан, потвърждава кратката дефиниция на комунизма, особено в българската му практическа версия- война и терор на най-долната измет негодници срещу собствения им народ!

 14. Трайчо Трайков Президент!Да анализираме защо ГЕРБ не издигна повторно кандидатура на Р.Плевнелиев?Ами,просто е според мен,изказванията му по повод Украйна и Крим му изядоха главата,но не от бившите му съпартийци,а от Кремъл.Само един разговор на руския посланник е достатъчен да реши политическата кариера на Плевнелиев,разбира се,подсилено и с други “аргументи”

 15. Към ФРУНЗЕ,

  Вие питате – ние отговаряме:

  Не гласуваш. Сипваш си една ракия, пускаш “ер малък тиви” и гледаш мача между БСП/младежи/ и БКП /ветерани/.

 16. В США очень мало курят, по сравнению с Россией. В Сан-Франциско в очень многих местах на улицах висят знаки, запрещающие курение. Курящие люди практически никогда не делают это на ходу, чтобы не окуривать пешеходов, что происходит сплошь и рядом в России. Для курения люди уединяются в закутки и предаются пагубной привычке там. В Bay Area, то есть, в Силиконовой долине, есть город, в котором вообще запрещено курить, ни дома, ни на улице, вообще нигде; хочешь курить — переезжай в другое место. Однако, табачный магазин там есть. И в этом — торжество свободы предпринимательства: вы не можете запретить мне продавать товар, даже если запретили его использование.

 17. @МИКА
  Не зная какви са били оценките ти по математика, но ти тук се опитваш да правиш тъждество от две напълно несъизмерими по между си величини – между Росен Плевнелиев и Цецка Цачева! Това математически и практически е невъзможно и недопустимо!

 18. @ФРУНЗЕ
  …но ако на балотаж случайно отидат Цачева и Радев, за генерала ли да гласувам или да ПАСУВАМ???

 19. Тези избори са уникални! При цялата менажерия от кандидати има само Един, за когото могат да гласуваг хората, които искат България да се развива като нормална правова европейска държава, а не като олигархично-ориенталска и феодално-крепостническа. При всичките резерви към “реформаторите” или към Трайчо Трайков, нека този път излезем от уютния си егоцентризъм и гласуваме. Така ще се “преброим” и ще видим имаме ли шансове да се преборим със статуквото. ( На 9.09.44г. комунистите не са били много и никой не е очаквал това,което последва – дори голяма част от самите комунисти.) Може да сме малко по-леви или малко по-рано, но ако споделяме европейските ценности, нямаме право да седим “в засада”.
  …Пък след изборите, ако не сме обречени, може да се направи “Партия на Трайков” – нещо като “гражданско движение” или “блок”- демократично мислещи хора, интелектуалци от различни сфери… и да се върви на избори./ Защото, като стане президент Трайчо Трайков, без достатъчна подкрепа от парламента – “д. да му е яко”.

 20. “Българио, събуди се!”-Георги Николов

  Драги Георги,за голямо съжаление призива ти е правилен,но невъзможно да бъде реализиран.

  Как може да настъпи едно истинско,достойно и човешко събуждане в зората-аурата на символите на Съветската армия.
  Много ми е лбопитно какъв ще бъде механизма на това събуждане.
  Буди се някой пловдивчанин,поглежда през прозореца или излиза навън,прозява се,пооглежда се и пак съветския Альоша е над главата му.И под кървавочервената сянка на окупатора,пловдивчанина поотваря очи и проглежда истината…..
  А вечерта отново ляга със осветения Альоч от ослепителните светлини,които Пловдивската община е осигурила…Отразявайки се от бетоните на ледващата сутрин светлината е отново червена,а пловдивчанина отново се опитва да се събуди и отново ляга с окупаторските ботуши на съветския воин-освободител.И така,до края на света,впрочем до края на България…

  Докато Альоча така ослепително свети,процеса на събуждането на Българията е невзъзможен,също като комунизма.
  Който не ми вярва,да погледне снимката на сайта горе вдясно.И ще му стане ясно,че за честни българи в България няма място!

  P.S.Драги Георги,само за теб ще кажа,че съветските Мочи и Альочи са построени точно с една единствана цел-ДА НЯМА СЪБУЖДАНЕ.
  Иначе защо държавата ще харчи толкоз пари,ако народа й се събуди….
  И тук е налице причинно-следствената връзка,да не би някой съветската помия да опръска…

  Нищо ново под слънцето на мира е ГЕРБ,защото няма да има никакъв отчет!

 21. Изказвам служебно-колегиална благодарност на г-н Инджев и модератора на блога за оказаното сътрудничество при запознанството ми с един истински автентичен български АНТИ-комунист-оригинален и неподправен,от комунистически мърсотии задавен…Но отдавна ги е изплюл и от другата старна на света комунягите заплюл!

  Ще споделя някои неща само за читателите-комунисти,впрочем не-и за антикомунистите.

  Първите биха могли нещо да разберат,вторите да потвърдят.

  Г-н Иванов и негов много близък човек избягват:
  – от Народна Република България-комунистическа държава
  – от комунистическата диктатура
  – от строителството на комунизма
  – от комунистическите репресии
  – от комунистическите мърсотии
  – от комунистическите копои от ДС
  – от комунистическото “общество”
  – от “вечната Българо-Съветска дружба”(течна-И,И.)
  – от строежа на комунистическия строй(порой)
  – от комунистическите порядки,забрани и закани…
  – от комунистическите секретари и затвори….

  Е,уважеми колеги,от кого са бягали двамата пловдивчани?-отговорът е пределно ясен-ОТ КОМУНИСТИТЕ.

  И как сега едно бягство от комунисти преди близо 30 години да бъде определно като бягство от “русофили”.Същата е логиката и при Мочите и Альочите-комунисти са ги строили,комунисти мрамора и бетона са “поили”.И дълго ще ги поят.

  Може ли някой да каже,че тези символи са строени от “българските русофили”?-ами няма как,просто не може,няма логика.

  Неговото бягство можеше да му струва живота,както и на неговия спътник.

  Трасето му е било ясно и физически(обективно) тясно Пловдив-София-ГКПП Калотина- Югославия

  Само на българска територия ,”само” на три места е било възможно комунистите да го убият или поне пребият.

  – непосредствено след Драгоман на първия контролен пост-будка на ГВойски
  – на втория контролен пост ,вече в първа гранична зона непосредствено след с. Калотина
  – и на самия Гранично-контролен пропускателен пункт.

  На всички тези три “точки” комунистите са могли да му “видят сметката”.

  Но не бива никой да остава с впечатление,че само българските комунисти са с психическо отклонение.
  И югославските са били същите гадове(Г.Марков) …

  Е,бъди жив и здрав драги Иване,здрав и срещу комунистите корав! Както досега-и НАВСЕГДА!(рус.)

  Не сме малко ,колкото да ни е жалко,че нашите изедници са все още на върха на копието….

  Трайчо Трайков-Президент на България!

 22. Към ФРУНЗЕ:

  Ще се опитам да Ви помогна. Има един много добър, изключително верен и експресен тест. Вземете снимката на генерала и я залепете от едната страна на огледало, на височината на очите си, на противоположната страна на огледалото залепете снимката на генерал ИВАН КОЛЕВ. Заставате между тях в продължение на 3 минути. Убеден съм, че повече няма да имате никакви колебания какво да направите на тези избори.Тестът можете да го приложите и на следващите избори и винаги ще Ви дава правилния отговор как да постъпите, но при условие, че не бъркате в КОНТРОЛНАТА СНИМКА.Но затова пък, винаги можете да разчитате на нашата помощ

  БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 23. Господинът БЕЗ НИК даде точнчта дефиниция, защо избягаха(ме), и защо се бяга!
  По повод на есето на Иво, бих само казал, „налюбували“ сме се на простаци през целият Соц.
  Хвани единият, удари (с него), другият. Свестен човек, и още повече способен, окупаторите не искаха да слагат на такива постове, а в момента глупостта и некадърността с груба сила ги измества.
  Може би, България можеше да преглътне Борисов, както преглъщаше много други преди него, защото се мислеше, че въпреки критиките има и качества. Качества, които при погавашните условия бяха дори повече от необходими.
  Ще спомена някои, които поне мен, ме подмамиха.
  Гангстещината беше така разцъфтяла, че когато го избрахме за първи път всички страдахме , страдаме дори и сега.
  Борисов И Цветанов, дадоха през първото си управление повод да мислим, че се борят с нея. Всички помним лафа, „Аз ги ловя, те ги пускат!“
  Виновниците за това състояние, комунистическите лъжесоциалисти тръбяха, че сме станали полицейска държава. Точно понеже разбирахме, че престъпността е вносна от Русия, където по същият начин процъвтяваше, бяхме на мнение, че силна и безкомпромисна полиция с твърда ръка спрямо престъпниците, е единствения начин за противопоставяне. Разбира се в рамките на законноста, а „законност“ проформа явно имаше, след като по горното твърдение, добрите ловеха престъпниците, а лошите, реликта от миналото, ги пускаха.
  Очакваше се да е само до време, докато всичко зпочне да се оправя…
  Точно поради това беше избрана така масово ГЕРБ, според мен, няма защо да корим тогавашното мнозинство.
  Но сега, дали то е пак мнозинство?
  Причините за съмнение стават все по–осезаеми.
  Блокира се започнатата работа за промяната на съдебната система. Всичко обаче така ловко беше козметично прикрито, под формата не някаква стабилност, че фактически статуквото остана непипнато. И как може да бъде друго, след като коалиция беше направена с главните виновници за шлемовете, главният прокурос сътворил десетки изцепки, практически всички онези, които трябваше да бъдат сменени.
  По силата на същата логика, както при много от тези, които са се сблъсквали непосредствено с руската действителност, примери– господата Иво Инджев и Илиян Василев, очаквах, Борисов да е разбрал отвътре комунистическата милиционерщина и похвати на някогашните пазители на порядките, които по същност бяха безскрупулни бандити. Поради тоталната безисходица тогава, и очаквайки Борисов само да е бил всред тях, но по приказките за дядото, да не е бил като тях, вярвах, като ги познава, да може успешно да ги пребори.
  Разликата обаче ми беше убегнала, че за това е необходим интелект а не само правешки нюх, пидобит по време на охраните.
  И на краят, както казват, точката на латинското i, беше това с гълъба, ястребите, платноходките и възкресяването на АЕЦовете, газопроводите и хъбовете, което като заключителен акорд показа, (да използвам и аз един милиционерски виц, този с езиците „човеко е проз, упати га, Грую!“), партията ГЕРБ и особено лидерът й, не са достойни вече за подъръжка.
  Това очаквам да са го разбрали вече и много от заблудените.

 24. Г-н БОРИСЛАВ ВИТЕВ, герб не бяха “алтернатива” още от началото, защото герб използва за трамплин избора на бб за кмет на София,и това го улесни за изборите през 2009г. Гласувалите за тях , – гласуваха срещу Тройната коалиция на етно-монархо-социализЪма(8:5:3), -НЕ за някакви свъхголеми очаквания към герб, киот даже нямаха кой знае какъв опит в управлението. А преди това се договориха с гоце да не се кандидатира за президентските избори през 2006г.
  Това ,както и напускането му на НДСВ година преди това, оставяха някакви очаквания ,че бб ще е направи нещо срещу порционната Тройна коалиция, с която под някаква форма имаше неуредени сметки. НО не това беше основната причина герб да спечели изборите през 2009г., – основното беше протестният вот срещу Тройната коалиция , и нейният ментор – шлемоносния агент гоце.
  П.П. Основната причина е протестният вот , подпомогнат и от поста ,който заемаше тогава – кмет на София!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.