Бракът по сметка в ГЕРБ е бременен със скандали

Тази сутрин Йорданка Фандъкова за първи път потвърди “обоснованото предположение” на всички нас, които твърдяхме, че е била ухажвана за президентския прост от човека, на когото иначе никой в ГЕРБ и на хранилката наоколо не може да откаже предложение за назначение ( под формата на избори). Тя обаче отказала на Бойко Борисов да се кандидатира ( и не мисли, че той й се сърди за това), стана ясно от нейно  телевизионно интервю. Вероятно и други са постъпили като нея, което обяснява защо Борисов беше принуден да прибегне до дедуктивния метод на Шерлок Холмс, изключнайки всички заподозрени докато стигне до Цецка Цачева, единствено възможния изпълнител на волята му.

На пръв поглед това признание не е кой знае каква новина. А и медиите, обслужващи трепетно Борисов, бяха толкова превъзбудени от сигналите, че Фандъкова ще да е изборът на Борисов, че не ми е било трудно да “позная” факта на нейното ухажване. Но ако върнем малко лентата на спомените ще видим, че все пак имаме събитие.

Само припомням , че на Борисов не можаха да откажат да застанат редом с него и да се покаят пред Путин дори “ястребите” от триадата Плевнелиев, Митов и Ненчев, когато през юни той поиска от тях да се отрекат на практика от подкрепата си за идеята в зародиш за общ черноморски флот с натовските съседи ( и евентуално с Украйна). Да не говорим, че тъкмо днес, ден след унизителното препотвърждаване на реформаторската министерска лоялност към премиера, който се беше развилнял със заплахи за постовете на реформаторите под неговия скиптър, дори и дребното неподчинение на волята му със задна дата, както изглежда отказът на Фандъкова, придобива известна значимост.

Друго е по-важно обаче в тази поредица от логични изводи.

Месеци наред Борисов и десните му ръце лъжеха напоително, че партията им разполага със сигурна кандидатура. После преминаха към уклончивите уверения, че изборът на такава бил направен, но все пак имало изобилие от варианти заради многотията от подходящи кандидати. Накрая се оказа, че са се спрели в последния момент на най-ниско рейтинговата Цецка Цачева заради това, че разбирала от законодателство, както отново откровено излъга Борисов при нейното представяне в това качество на 2 октомври.

Иначе казано, имаме още едно доказателство, този път от кухнята на гербаджийското семейство, че посочването на Цачева е жест на отчаяние от липсата на други възможности.

“Какво разбира Йорданка Фандъкова от законодателство”, натърти Борисов при представянето на Цачева в присъствието на “неразбиращата”. Фандъкова, разбира се, премълча отново- както преглътна и преди 5 години, когато в подобна ситуация на пресконференцията след победата на Плевнелиев победоносният Борисов я спомена ( без видима причина) като бивша директорка на училище, която никой нямаше да знае, ако не я бил забелязал и издигнал той . Тя и тогава май му е отказала, но Плевнелиев все пак е бил достатъчно добър заместител за Борисов, който не е очаквал от бившия си министър да се окаже такъв “русофоб”, когото да трябва да сменя след това с явен русофил, като Фандъкова, за изкупване на греха си пред Москва.

Апропо, днес Плевнелиев отново потвърди личните си мотиви да се откаже от надпреварата за втори мандат, но това не отменя факта, че заради евроатлантическата му позиция спрямо руската агресивност мандатът му протече като обсадата на Плевен, в която му беше отредена позицията на обречения бранител срещу числено превъзхождащия го путинофилски башибозук. Но това е тема, която заслужава отделно припомняне.

Днес обаче , макар и в невинна форма, Фандъкова не се стърпя за първи път да даде знак, че не прави всичко, което менторът й иска от нея. Жестът е много далеч от каквато и да било форма на “бунт”, но потвърждава основното: Борисов е бил принуден да се задоволява с най-малко печелевишия вариант за президентските избори. И изобщо не е разполагал с много обещаващи успех варианти, за които говореше. Останал му е само един и перспективите той да се окаже губещ го изнервят, както се вижда от гневните му изблици тези дни.

Сега има вероятност да се окаже, че за да избегне загуба на позиции при евентуални предсрочни избори в София поради номинирането и твърде вероятното възкачване на Фандъкова на президентския пост, Борисов ще се изправи пред възможно поражение на президентските избори заради трудно избираемата дори за гербджиите Цачева. Такава катастрофа за Борисов неминуемо ще предизвика  предсрочни избори на национално ниво. И кой ще бъде виновен? Защо да не е ( и ) Фандъкова, която отказала да се жертва за вожда и партията?

Големи семейни драми предстоят в това сплотено семейство, сключило от десетина години брак по сметка, от което някои вече лекичко кръшкат.

10 мнения за “Бракът по сметка в ГЕРБ е бременен със скандали”

 1. Когато сутринта прочетох, признанието на Данчето, че била отказала на баце си казах, е сега на Стопанинът на БЛОГА НИ му отиде неделята. Никакви съмнения нямах, че блестящо ще развие в поредна статия-анализ-прогноза този символичен знак, че совите в герб не са това което бяха до вчера. Явно, поредноста на участието на шайката на слънчо в избори-13-ти го съпикясват. Кат си спомня как бягаше от бабината дивитина на “лошият Меркурий” да забави обявяването до последно името на кандидат-президента хич и не се съмнявам, че бочко сън не го лови. Фаталното число поражда у него мрачни предчувствия. Машината за “изборни победи” на цвъчко е време да даде фира. Винаги има първи път.
  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Сега, няколко руски теми. Първо давам думата на добрият познат на Стопанинът на БЛОГА НИ, Големият Виктор Ерофеев.
  http://politkuhnya.info/novosti/erofeev-ya-kategoricheski-protiv-togo-chtoby-nazyvat-russkii-narod-obszestvom.html
  Следва изригването на Ян Валетов. 1:1 валидно и за нашенските полезни идиоти базирани в гейропата и пиндостан.
  http://politkuhnya.info/mneniya-blogosfera/sovok-i-v-afrike-sovok.html

  Малко история. Кой и защо “самоуби” Салвадор Алиенде.
  https://viktorvolsky.wordpress.com/2012/09/09/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5/

  И накрая, добра вест придружена със съответният видеоклип от гаранта на сигурноста ни.
  https://www.gazeta.ru/army/news/9223979.shtml

 3. Фандъкова не е по-различна от Цачвва в безличието си!

 4. ГЕРБ, начело с главатаря им, са преди всичко комунистически креатури.
  БСП са БКП (чугуни)
  ГЕРБ са БКП (тарикати)

  А на разни съселчета които цвърчат: “ма ся Радев или Цецка на балотажа” или :”ма колко страшно ако падне Тиквата ша стане” – колко да е страшно, колкото като залезе онова царистко котило на което името даже не се помни.

  Трайчо Трайков – президент,

  а на предсорчните парламентарни избори поне втора политическа сила ДСБ и нещата ще си дойдат на мястото (РБ като формат не споменавам – нямат никакво право да се наричат “десни” особено от 3 дни насам).

 5. Тъжно, но достойно бе интервюто с Плевнелиев по ТВ. Без щампи на политическо вербално словоблудство, с откровение, което могат да разберат само почтени хора.Задава се носталгична есен на президенстка “мазна” борба – и ще победи комбинацията от изобилна смазка и първична, добре отгледана сила. Но, съграждани, унижението от посредствените за този държавен пост т.н. кандидат президенти е резултат на , преди всичко, пасивността на нас, тия, които търпим чуждата нам воля, измамата, грабежа на нищожните ни доходи, “правосъдие” далеч от справедливостта и писани и неписани закони, далеч от справедливостта към човека, който с труда си охранва самозабравили се “леви” буржуи. Не трябва да виним тези “извънземни” нищожества с гръмко, фалшиво слово, а да се организираме в може би кървава битка с 25 годишния ни кошмар. “Демократите” не си свършиха работата, било от сребролюбие, било от наивна некомпетентност, било от осъзната и неосъзната служба на “службите”. Но 25 години са пропилени, загубени в спорове и клишета подобно на “светлото” бъдеще, което се оказа тъмно, мрачно и подло.

 6. Явно съпартийците на Борисов, вече започват да се дърпат, и отказват да оказват стопроцентова подкрепа.
  Това ми мапомни за вица–
  „Всеки трябва да си изпълнява задълженията стопрпцентово, само не и кръводарителя!“
  Права е Данчето, а и не само тя!

 7. Б.Борисов е в пълна безпътица.Изоставен от чужди и свой.
  Голямата му грешка беше,че се отказа от Плевнелиев.Така е като слуша кукловодите от петата колона.
  Племнелиев бил ястреб.Така по мое време казваха на големият държавник Аденауер.
  Ама папка парите от фонда;ия с неговото име.
  Единственият смел и смислен политически ход на Б.Б.е да изтегли Ц.Цачева и застане зад Тр.Трайков.
  Да се споразумее с РБ
  до изборите,да остави хората си да управлават и се оттегли

 8. Никак не съм уверен,че се е отказал по своя воля,казах го веднъж и пак повтарям,Плевнелиев беше изолиран поради руски натиск.А защо някой се поддава на натиска,а не ги прати на майната им,това не зная.

 9. Това за лъжите на Борисов и Цветанов за кадровата им банка вече се изтърка, защото ги дъвчат вече 10-на г. питам се защо никой не коментира най-голямата лъжа в тази и всички предизборни кампании в България от Освобождението насам – “Събрахме 3.7 млрд. от контрабандистите”. В отчета на МФ за полугодието т.г. /стр.20/ в приходната част на бюджета такова число няма, превишението на приходите от косвени данъци спрямо същия период м.г. е 4.5 ПЪТИ по-малко от 3.7 млрд., но странно защо никой, вкл. м-р Горанов не оспорва бърборенето на Борисов. Обясненията за тази мантра, която се повтаря вече 3 месеца са 3 :
  1. Най-вероятен – Борисов е абсолютно некомпетентен по макроикономически въпроси
  2. По-вероятен – Борисов лъже простите предизборно и те му вярват защото ги лъже непрекъснато ан-гро
  3. Страшничък – Борисов не лъже. Събрал е 3.7 млрд. от контрабандистите, но не за бюджета а примерно за дубай. това обяснява факта, че досега не сме чули името на някой крупен контрабандист, камо ли за съдебен процес срещу него. Ловят се дребни риби, които не се отчитат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.