Унищожителят на волжките българи Иван Грозни най-после има паметник в Русия

Знаете ли, че в Русия ( най-после – като израз на самопризнание за любов към властническата кръвожадност и склонност към жестокост в особено големи мащаби) създахода за първи път паметник на масовия убиец, доказания психопат, детеубиеца,  унищожителя на волжките българи ( закичил се като дивак, какъвто несъмнено е бил, с техния скалп след това с титлата “цар на българите”) Иван Грозни?

https://www.novayagazeta.ru/articles/2016/10/15/70192-memorializatsiya-uzhasa

Случи се в град Орел. Но все пак се намериха руснаци, които да припомнят кой е Иван Грозни като любимец на Сталин, на когото съветският диктатор се възхищавал заради размаха на окървяването на собствения и на други народи ( като волжките българи, чиято столица Казан след дълги столетия на завистливо съседство спрямо по-развитата им цивилизация на строители и съзидатели най-накрая успял да срине до основи, избивайки цялото население на града).

От руски сайтове научавам, че стотици жители на гр. Орел се възпротивили противният владетел, създал лична гвардия от терористи ( опричници), овластени да държат в страх и подчинение собствения народ чрез грабежи, изнасилвания и екзекуции с цел лично обогатяване и всяване на страх от ръката на властта, да бъде увековечен в центъра на града им. Властите склонили паметникът да бъде не в центъра на Орел, а в покрайнините им.

Интересно е също, че на откриването на паметника, на което в последния момент отказал да се яви министърът на културата на Русия ( изпращайки само писмено поздравление за чудесната идея), се пъчи любимецът на Путин Александър Золтостанов , шефът на руските рокери ( пращани да провокират любовта на русофилите към днешния руски режим в бивши съветски колонии, като България), известен с прякора “хирурга” и с това, че Путин обича да се снима с него.

 

https://www.novayagazeta.ru/articles/2016/10/15/70186-kto-otkryl-pervyy-v-rossii-pamyatnik-ivanu-groznomu

Грозна работа. Но ряпа да яде спрямо още по-грозния факт, че в България тачат с нови и нови паметници и паметни плочи слуги на русофилството и съветския колониализъм, като плочата на Драган Цанков и нейното подобие в памет на българофоба Граф Игнатиев  в София; на маршал Жуков в Стрелча; на обгрижвания като национална ценност мемориал на съветските диверсанти от български произход край устието на превзетата днес от руските корупционни капитали река Камчия и т.н.

Защото руският мазохизъм, въздишащ по величието на руския масов убиец Иван Грозни, е все пак руски феномен. Докато българският нихилизъм да тачиш символиката на “тюрмата на народите”  Русия,  с претенцията тя да е светъл лъч в българското минало, е заболяване от саморазрушителен тип, какъвто нийде другаде няма по света.

9 мнения за “Унищожителят на волжките българи Иван Грозни най-после има паметник в Русия”

 1. Сифилисът поразява ума на болния, русофилисът – също. И докато за първия има лечение, за втория май няма. Изглежда единствения начин за контрол е прекъсването на рублите от източника на заразата.

 2. След като е построен паметник на кръволока Иван Грозни в Русия. Сега трябва у нас да бъде построен паметник на Александър Золтостанов като първия рокерски шеф посетил България, и същия да бъде направен почетен гражданин на РБ. И за това дело Путлер ще бъде благодарен на неговите слуги у нас .IIC…..oIL

 3. Писал съм за моите московски приятели Таня и Юри. Днес получих елписмо от тях. Семейството на дъщеря им вазира в Ирландия. В тази връзка те споделят за живота в раззия само една дума-непоносимо.
  Паметникът издигнат в Орел на най-кървавият руски държавен глава Иван Грозни, любимецът на най-успелият му епигон Сталин в ерата на лилипут.ин-162 санти никак не е случайно. На въпроса ми: “Kой е най-големият проблем на матушката сега”, споменатият Юри отговори метафорично: “Жора, на владимир владимирович путин ни на секунда не му дават покой лаврите на Сталин”.

  Трайчо Трайков-Президент

 4. „Лед тронулся, господа присяжные заседатели! Лед тронулся!”
  Думите са на Остап Бендер от „Дванайсетте стола” на Илф и Петров и прекрасно пасват на ситуацията в момента.

  Няма връщане назад.

 5. Русофилията е само една от формите на българофобията. Иван Грозни е бил наясно, че „българи” не е етническо, а ИМПЕРСКО име, което през ранното средновековие включва в себе си много етноси, говорещи на различни езици (тюркски, ирански, славянски, и дори – арабски): (1) Анадолски българи, наричани още кавказки или черни (от тях са и Аспаруховите); (2) Волжски българи, наричани още сребърни или бели (тях Грозни е нарекъл „татари”); (3) Дунавски българи, които са славянски племена, държавно организирани от Аспаруховите; (3) Баварски българи, наричани още германски; (4) Казахски българи, някои от които все още се считат за такива; и много други, пръснати по степите, планините и пустините на Евразия и Близкия Изток (Имало такива дори и в Италия. Наскоро там откриха паметник на Алцек – брат на Аспарух).

  Въз основа на арабски и византийски хроники от ранното средновековие, някои историци смятат, че автентичните носители на българското име са Аспаруховите българи (т.е. така наречените „черни българи”). Последните, през Кавказ дошли от Анадола (Близкия Изток) и се родеели с шумерите, което на шумерски означава „черноглавите”. Техните (на шумерите) огромни приноси за създаването на първата човешка цивилизация са широко известни.

  За съжаление, русофилското преекспониране на „славянската” история (тя не бива да се подценява наистина, но не бива и да се преувеличава едностранчиво) на днешните българи, както и някои квази-расистки предразсъдъци (Как така ще кажем, че сме били „черни” или „черноглави” ?! Какво като са великите шумери ?! Я не ни забърквайте с тия цигани!!), и до ден днешен пречат да се даде официална гласност на арабските хроники, които са много по-пълни и обстоятелствени от византийските, писани по същото време.

  Така „приносът” на Иван Грозни за принизяване на българското име до етническо наименование на някакви си там „задунайские славяны” продължава да тегне над българската историография и до ден днешен. Истинската история на ИМЕТО БЪЛГАРИ, което освен че е ИМПЕРСКО, е най-вероятно и с библейска давност, остава неразкрита и подложена на маргинална самодейност и етно-националистическо опростачване. Допълнителен проблем е, разбира се, че някои от тези „задунайские славяны” са активни русофили – туркофоби, ислямофоби, антициганисти и изобщо – ксенофоби. Иди, че прави наука с подобни типове!

 6. “създал лична гвардия от терористи ( опричници), овластени да държат в страх и подчинение собствения народ чрез грабежи, изнасилвания и екзекуции с цел лично обогатяване и всяване на страх от ръката на властта” – колко актуално звучи! Не помня кой руснак го беше казал:
  “Русия до Петьр Пьрви е панахида, а след него – углавно престьпление”

 7. Това са думи на големвия писател и критик на руското общество М. Е. Салтиков-Шчедрин.

 8. Реален гейропски поглед към варварско-православният сатрап.И идеализирането и канонизирането му от ортодоксално-кръвожадният тиран сталин и особено “хомофобския” ХУНтаратор туПлер:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58030E235567A

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.