Троянската “тежка кавалерия” на самодоволния Калфин се препъна в лекото презрение на Трайков

 

 

Това, че Русия продължава да бъде наша “освободителка, се потвърждава от истината , която Трайчо Трайков изрече тази сутрин в спор с ивайло Калфин:

“Мен ме освободиха заради изнудване на Русия, Вас ви освободиха като част от изнудването на Русия”

Изгледайте, ако не сте направили това при прякото излъчване, как протече дебатът тази сутрин по Нова телевизия между Трайчо Трайков и Ивайло Калфин.

http://www.vesti.bg/izbori2016/trajcho-trajkov-sreshtu-ivajlo-kalfin-za-bydeshtiia-prezident-6060272

Не е нужно човек да стои с хронометър и да засича кой кого се опитваше да засече с нервни подмятания и прекъсвания, за да стане ясно от видеозаписа, че това беше Калфин. Той , както написа един откровено русофилски сайт в безсилието си да пренебрегне факта на надмощието на спокойния Трайков, успя да отговори на “почти всички въпроси” на своя опонент, издигнат от Реформаторския блок.

Калфин през цялото време много внимаваше да не спомене с лоша дума своя доскорошен началник Бойко Борисов. (И) в това отношение се изяви като стриктен изпълнител на ролята на дубльор на Георги Първанов, дългогодишен съзаклятник на Бойко Боорисов в картела, договарящ се зад гърба на българите за разпределението на ролите в политиката и икономиката.

Щом се налагаше да прокара някоя опорна точка на Русия, представяна като негово лично мнение, Калфин, който отлично знае до каква степен премиерът Борисов е определящият фактор в решенията на кабинета, предподпочиташе да обвинява “правителството”. И как няма, когато началникът му Борисов се раздели с него като министър с видима мъка на сърцето, след като го определяша за свой отличник и дори след като “отличникът” го напусна насред часа пак не му се ядоса, а на изпроводяк отново го похвали.

Тази прозрачно-позорна тактика Борисов да бъде щаден пролича особено по въпроса за кашата с двете как…пардон, българки, номинирани от Борисов в състезанието за върха на ООН. То си е вярно, че Борисов и правителството са едно и също, но все пак гърченето на Калфин в опита си да спести на Борисов негативната оценка беше жалко изпълнение на несвободен човек.

Да, Трайчо Трайков се заяде също, ако споменаването на ролята на Калфин като вицепремиер за едни скандални “заменки” в полза на близки до властта хора, като брата на премиера (му) Станишев, може да бъде квалифицирано като “заяждане”. Или пък вмъкването му с репликата, че Калфин очевидно се гордее с подписа си под провалените енергийни проекти с Русия.

Най-много обаче се засегна Калфин от споменаването на пиано бара, в който преговаряха Путин и Първанов в София по късна доба през януари 2008 г.( а на сутринта министърът на икономиката Петър Добрев размя мислещата част от публиката с твърдението си пред журналисти, че цяла нощ се борил с руснаците заради 1 процент повече българско участие в договора за транзит на газ- представихме си “борбата” в бара и как българските юнаци извиват ръцете на Путин в бара). Толкова се ядоса Калфин от споменаването на епизода с пиано бара, че и след смяната на темата той отново се върна към твърдението, че това не било вярно.

Обаче има свидетели, с които съм разговарял. Описал съм ситуацията в “Течна дружба” ( 2011 г.), но не вярвам Трайков да научава за това (само) от моята книга. Вярно е и още как. Както е вярно, че барът “Синатра” на ъгъла на софийските булеварди “Арсеналски” и “Черни връх”, принадлежеше на (съпругата на) починалия в хотела на Златеви в Правец Мишо Бирата ( в който Първанов имаше навика да похапва чеверемета по няколко дни с Борисов в компанията на техния приятел, руския олигарх Вальо). Инфарктът на Мишо Бирата сложи край на инфарктната ситуация с изтеклия запис на телефонно нареждане на премиера Борисов за разпъване на чадър над бирения бизнес на Мишо, за което, както самият Борисов в един момент призна, е ходатайствал пред него Първанов.

Доста народ от обкръжението на Първанов си замина, но този инфаркт ще се запомни като един от най-изгодните за него. Защото за убитите му съветници, като банкера Емил Кюлев или простреляния Манол Велев ( както и за вкарания в затвора Петър Стоянов -Сумиста като шеф на банда за рекет и убийства), причините да им бъде затворена устата се разнасят като предположения. В случая закрилничеството на Първанов над заплашения от законови санкции бизнес на Мишо Бирата, за което в пристъп на уплах от евентуални последици за него Борисов си призна, беше документално потвърдено от един адиозапис.

С риск да направя нетипично отклонение от темата и от правилото си да не “хваля” политици, ще добавя, че не си спомням през десетките години като политически наблюдател да съм виждал толкова емоционално овладян политик, като Трайчо Трайков. На неговия фон уж много обиграният Калфин изглеждаше като нервак, който жестикулира и подскача, подобно на туземец, който напразно търси с дървеното копие слабо място в железната ризница на своя опонент. Дали му идва отвътре или играе зададена роля на постоянно усмихнат ( в противовес на каменната физиономия на Трайков), но водопадът от усмивки и подсмихвания на Калфин в никакъв случай не можа да компенсира нервността му от попаденията във въпросите и репликите на събеседника му.

За контраст Трайков си позволи само веднъж нещо като гримаса, когато Калфин се опита да го накара да говори от името на Реформаторски блок, хвалейки се как АБВ напуснали дружно ( т.е. дисциплинирано- ама че “изненада”!- та това си беше договорка пак между Борисов и Първанов) това правителство. “За разлика от реформаторския блок, който не знаем кой кой е”, добави победоносно Калфин и доволен от себе си се втренчи в Трайков с надежда да види поражението му. Трайков само го изгледа продължително като “питон зайче”, отвърна се към камерите и на лицето му се появи единственото подобие на усмивка за цялото предаване. Определено беше презрителна.

Калфин не се усети, че Трайков го накара да потвърди за “бруталния натиск на Първанов”  за издигането на Бокова през февруари и буквално се съгласи с казаното от своя опонен с думите “ да, за да има България един силен кандидат”.

“Разбирам, че не е удобна ситуация човек да се явява в ролята на резервен президент”, заяде го пак Трайков по повод факта, че Първанов много искаше да се кандидатира, после се похвали като откривател на кандидатурата на генерал Румен Радев , докато след това започна да говори срещу нея, за да се стигне на края до издигането на Калфин. Срещу тези факти Калфин не можа да отговори нищо.

Опитвайки се да уязви лично Трайков, “резервният кандидат” изтърси обвинението, че той бил уволнен през март 2012 г. заради лежене на плажа. Тук Трайков реагира с фактологическа грешка, приписвайки това твърдение на жълтите вестници , “които господин Калфин вероятно харесва”. Истината е, че твърдението, според което Трайков е бил уволнен заради припичане на плажа в Катар, вместо да присъства на (проваления поради липса на интерес от страна на катарските богаташи) български икономически форум в арабската държава, принадлежи лично на Борисов.

Друг е въпросът, че любителите на жълтенията след това се опитаха да придадат принадена стойност на жълтото изказване на Борисов, цитирайки бизнесмена Младен Мутафчийска да свидетелства, че видял как Борисов звъни на мобилния телефон на Трайков, който си лежал на плажа в хотела, но не отвърнал на разпознатото повикване и бил забелязан от премиера да проявява неподчинение, след което бил спонтанно уволнен от Бойко Борисов.

Ако Трайков греши по отношение на първоизточника на интригата, то Калфин очевидно го ползва като меродавен авторитет- щом Борисов така е казал ( за плажа), значи не подлежи на съмнение ( напомня ми на вярата в достоверността на написаното в досиетата- щом един офицер от ДС е написал нещо за някого, значи и най-големият днешен антикомунист трябва да му вярва и да го цитира).

Приемам, че това беше случаят, в който Трайков беше най-близко до състоянието, до което Калфин се опитваше да го докара извън нерви. Но Трайков отвърна само, че казаното от Калфин за плажа е евтино. Но пък използва случая да направи паралел и да съобщи, че е бил уволнен всъщност заради натиска на Русия ( върху Борисов) във връзка с боксуването на нейните енергийни планове за България, докато Калфин е напуснал кабинета тази година (за да се кандитарира за президент) по желание на Русия ( но явно в съгласие с Борисов).

Калфин премълча. Никак не му се искаше темата за руския натиск бъде повдигана отново, след като вече декларира по-рано, че нямало такова нещо като разделение на българите между “русофили – русофоби”. Щеше да бъде добре да бъде попитан колко огранизации на “русофоби” може да изброи на кантара срещу безбройните форуми “Русия-България”, Национално (!) движение “Русофили”  още много подбни, както и колко “русофобски” сборища с мобилизиране на хиляди участници може да спомене по подобие на онези на русофилите край Копринка, на които е аплодиран лично като поклонник на руската ламя, зинала да погълне България ( по признанието на руския депутат Пьотр Толстой), зарибявайки жертвите си с кебапчета или с по-тлъси хапки- според ролята им.

Най-скучната част от разговора беше и най-предсказуемата по отношение на Калфин. Да искаш от многократно доказал свота лоялност путинофил да признае руската агресия срещу Украйна е все едно да преобразиш чудотворно по време на телевизионно предаване закоравял рецидивист и да го превърнеш в пример за смирение и подражание.

Това не отменя факта, че по предполагаемо най-силната си страна в такъв спор, каквато трябваше да е темата за външната политика, Калфин не само получи шамари ( или “чембери”, както би се изразил неговият другар Румен Петков), но неволно подложи и другата буза, като си изпроси позицията да се оправдава защо дава Турция за пример в отношенията с Русия при положение, че турците свалиха руски бомбардировач. Трябва ли и ние да постъпим така с руски бомбардировач, за да постигнем после същото сближаване с Русия, което наблюдаваме в последствие, попита логично Трайков своя събеседник с вечно замръзналата усмивка на устата.

Мълниеносната реакция на Трайков на провокацията на Калфин какво очаква да се случи с правителството, ако се окаже президент, принуди Калфин да признае ( през театрален смях отново), че му е сложно да разбере какво казва опонента му. А Трайков заяви просто, във връзка с хипотезата Меглена Кунева да изпълни обещанието си да подаде оставка от правителството при негово слабо представяне, че предпочита тя да бъде лишена от поста си заради неговата победа като президент ( и тогава Борисов да разпусне кабинета, както вече многократно обеща).

 

За краткото време на разговора, освен всичко друго, Трайков показа как би трябвало да се държат и да говорят медийните “остриета” в България, когато насреща им нервничи откровен продукт на политиката на чужда държава, застрашаваща националната сигурност на страната ни.

Ако Калфин е “тежката артилерия” на московската пета колона, как ли би изглеждала на бойното поле на подобен дебат с Трайков някоя от всичките останали руски пушки, заредени по сценарий да гръмнат в края на президентската кампания така, че да убият непременно вероятността България да има прозападен президент, позволяващ си дързостта да не се крие в окопа на безразличието в разгара на московската хибридна война срещу страната ни?

29 мнения за “Троянската “тежка кавалерия” на самодоволния Калфин се препъна в лекото презрение на Трайков”

 1. БРАВО ИВО!
  Не съм гледал нищо от дебата, ще пусна клипа после. Изчетох на един дъх статията-репортаж, все едно гледах трилър гонещ всички оскари.
  ГОЛЯМ ТРАЙЧО ТРАЙКОВ!
  Трайчо Трайков-Президент!

 2. На мен ми хареса, когато Калфин с патос заяви, че г-н Първанов е двукратен президент на България, а Трайков с ехидна полуусмивка вметна: “Затова искаше да бъде и трети път!”. Калфин млъкна и смени темата. Сигурно помните как преди месец Първанов високомерно заяви, че сам си е оттеглил кандидатурата в полза на Калфин, въпреки че е имал всички индикации, че има право на трети мандат. Ей в тази локва , ако беше цопнал Калфин щеше да стане забавно, но Калфин се усети навреме и я прескочи.

 3. Трайчо Трайков направи за смях “калфата” в българската политика.

 4. Удоволствие е да се слуша и гледа интелигентен и ерудиран човек като г-н Трайков. Дано той да стане Президент!

 5. Вярвам повече на очите си, отколкото на ушите си.
  Трайков беше уволнен :
  1.За да не се изпълни последното Решение на НС за АЕЦ “Белене” от 28.03 2012г. за ОКОНЧАТЕЛНО спиране на проекта и изграждане на същата площадка на парно газова централа.
  Към момента корупционният проект „Белене” съживен от руско българската енергийна мафия!/факт/
  2.За да не се построят нтерконекторните газови връзки. Можеха да се построят МАХ за година, а все още не построена НИТО ЕДНА!/факт/
  Ще му дойде времето и на това, но по-важното в момента са ОПОРНИТЕ ТОЧКИ на кампанията с/у Трайков:
  1.”… всичките останали руски пушки, заредени по сценарий да гръмнат в края на президентската кампания…” с/у Трайков /цитирам г-н Инджев./
  2. По възможност да игнорират г-н Трайков.
  Затова, по т.1-да правят каквото си щат-извън нашата власт е!
  По т.2 – с повод и без повод, в други форуми и сред познати- „Трайчо Трайков-Президент!”/тук цитирам Georgi Nikolov /
  Да цитирам и себе си:” -Сидеров-златен пръст на Орешарски!
  -3-те “К”-Ковачка, Каракачанов и Кунева-златните пръсти на Борисов в Парламента!
  -Трайчо Трайков-среден пръст за всички мекерета!”
  Да изберем г-н Трайков и България няма да се срамува от Президента си…

 6. Г-н Инджев е направил точен разбор на дебата между Т.Трайков и кальфа-кандидата за пРЕЗИДЕНТ на гоце.
  Остава само по-подробно да се прецизира позицията по отношение на въпроса за Крим и засилване на контрапропагандата срещу сравняването му с Косово и Кипър.
  Защото всеки случай е различен , икакто казват и англичаните – дявола е в детайлите, а не в обобщенията , на които се и гради туПлерИАЛИСТическата пропагадност и АГРЕСИЯ! И кальфа-кандидата повтаря само спуснатите му от гасударите му пропагадни опорни точки, макар и да са му изградили имидж на външнополитически спИциалист и Иксперт, като бивш министър на външните работи.
  Първо НЯМА никакви прилики – дори и далечни!, между Крим , Косово и Кипър, освен че всички започват с буквата “К”!
  Кипър е окупирана, квазинезависима територия, която не е призната от никого, без Турция. Освен това Турция не нападна Кипър ,докато Кипър беше независим.Освен това религиозно и етнически гърците и турците са доста различни.
  Косово също има доста различен религиозен и етнически състав. Косово не беше АВТОНОМНА република , както е Крим, или Кипър. Освен това милошевич започна ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ на Косово, и то след геноцидите и етническо-религиозното прочистване в Босна и Херцеговина. Даже Сърбия ОТДЕЛИ половината Босна и Херцеговина в “република Сръбска”! А когато се отдели Косово от Сърбия, тогава го представиха като някакъв прецедент ,забравяйки за “република Сръбска”!!!
  Етническото прочистване на Косово щеше да наводни БЮРМ със милиони албанци, които щяха да я унищожат още тогава като независима държава.Също и стотици хиляди щяха да пристигнат в България, по времето на правителството на ОДС, директно след банковият фалит на България, ограбена за пореден път от руско-комунистическата олигархия.
  Докато Крим беше АВТОНОМНА република. И никога НЯМАШЕ да стане “незвисима държава”, както лумпенизирано-опорноточково повтаря като папагал кальфа-кандидата на гоце,защото нямаше никакви причини за това! Крим беше АВТОНОМНА република със всички права и свободи и децентрализация. Това не можеше да се случи и защото там беше базиран руският черноморски флот, армейски и въздушни части на туПлер!!!!
  КОЙ ще се отдели при такова голямо военно присъствие. Там имаше и украински военни , военноморски и въздушни части.
  Най-важното е ,че Крим има много по-различен религиозен и етнически състав от Косово и Северен Кипър!!! Това няма как да провокира създаването на “независим Крим”, както туПовато се опитва да ни ВНУШИ опорноточковият кальфин! Нито във военно, нито в етно-религиозно отношение Крим е индентичен с Кипър и Косово!!! Нямаше вътрешен конфликт ,както в Кипър и Косово. Нямаше и етническият большевик милошевич, който да е извършвал ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ и геноцид в продължение на десетилетие, както в случая с Югославия.
  Няма как да се сравняват Крим с Косово и Кипър.
  П.П. А ако кальфа-кандидата иска да използва Кипър и Косово за някакво сравнение,- то най адекватният пример е ЧЕЧНЯ.
  Религиозният и етническият състав на ЧЕЧНЯ е много по-близък до този на Косово и Северен Кипър.Освен това в ЧЕЧНЯ имаше референдуми за НЕЗАВИСИМОСТ , когато на нейна територия ги нямаше ЧУЖДИте окупационни войски на туПлер, и тогава 99% бяха за НЕзависимост от туПлер!!!!
  Ето тези ИСТИНСКИ референдуми за НЕзависимост трябва да се припомнят на туПлер и неговите пропагадни шлюхи в RAZIя и в задунайската губерния, и кальфин!!!
  Истинско сравнение може да има само между Косово и Кипър и ЧЕЧНЯ.
  Но НЕ и Крим!!!!!!!!

 7. Калфин беше жалък в дебата!

  Проблемът е обаче, че българският “гласоподавател” иска да го “оправят” точно такива жалки подлоги! И прости като мутрата-премиер на България за втори път.

 8. Представянето на Трайков беше великолепно с много бърза реакция, с много ясна мисъл и позиция по всички въпроси, хладнокръвно и много ясна артикулация. Не мога да спра да изразявам своето възхищение. Така си представям българския президент. Накрая у мен остана едно чувство на съжаление, че този път Трайчо Трайков просто е похарчен.

  Мисля, че трябва да се направят професионални клипове-обращения и да се платят представяния по всички телевизии. Тази позиция трябва да се чува всеки ден, и дано да стигне до балотаж.

 9. Извън темата е но пък си заслужава четенето. Е, на съвеЦки диалект е. Но да си спомним финалната реплика от шедьовъра “Някой го предпочитат горещо” с леко перефразиране: “Нищо не е съвършено”.
  http://glavpost.com/post/17oct2016/opinion/100795-aleksandr-nevzorov-hotyat-li-russkie-voyny-hotyat.html?utm_source=rm

 10. Мъдрият/?/ български народ, “говорещ с Бога”, видя достатъчно! Сега трябва да си опича акъла, за да не псува после, преглъщайки пърцуцата и да се пита защо живее като мужик. Защото, струва ми се той самият, в рядък момент на просветление е казал: “С каквито дружиш, такъв ставаш.”
  ТРАЙКОВ/СЪБЕВ – В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!

 11. Тъй като камерата често даваше Калфин в близък план как (изричайки заучените опорни точки) всеки път пули слагачески очички в очакване одобрението на менторите си, и ми заприлича на онова “дебело дете отличник”, което всички мразят, защото шестиците му са незаслужени и доносничи за съучениците си.

  Жалките му опити да остроумничи, които въобще не са му в протоколния стил, всеки път се разбиваха в невъзмутимо изражение на Трайчо Трайков като бирени шишета в камък. Жив да го ожалиш…

  Що ли му трябваше на калфата да се хваща втори път на това дивечово хоро? Един път вече го отстреляха 🙂

 12. Следя изявите на Трайчо Трайков и ми носят много радост. Той наистина е светъл лъч в блатото на политическото безличие и политическото предателство. Парадоксалното е, че Калфин, който много настоява да бъде възприеман като професионален политик, всъщност не може да излезе от същността си на политически храненик и чиновник. Трайков, обратното, говори и се държи като политик в най-добрия смисъл на тази дума. Хубаво е, че ще има за кого да гласуваме всички ние, които не можем да бъдем излъгани. Освен това Трайков е човек от моето поколение, а аз знам колко много взе бруталния български посткомунистически преход на това поколение. Трайков е личният ни реванш и личното ни удовлетворение.

 13. ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ!
  И този дебат показа разликата между интелекта и кухите кратуни, научени само да вдигат пушилка и замъгляват терена в школите на бкп.

 14. Иво, не съм от най-редовните политически наблюдатели. Нямам време да следя всички политически новини. Направо ми бяха омръзнали всички политици. За пръв път от много време видях тази сутрин човек,достоен за моя глас. При това,човек,минал през властта без да се изцапа – истинска рядкост в днешното ни битие. Много съм впечатлен от появата на нормална ерудирана фигура на българския политически небосклон,която освен това притежава и високи личностни качества. Знам,че трудно Трайков би станал президент,защото трудно би достигнал балотаж. Ако го достигне,шансовете му ще са огромни. Независимо от това най-после ще отида до урната,за да дам гласа си не за най-малкото зло,а за да заявя личното си убеждение, че Трайков е единственият достоен кандидат да бъде мой президент.Надявам се най-накрая българите да се осъзнаят и да гласуват с разум. Трайков- президент може да се окаже повратна точка за посоката на развитие на България. Гледах дебата и видях как “ерудираният дипломат от кариерата” беше обезличен спокойно и методично. Трайков е един достоен мъж. Ще му е необходима подкрепа,за да не е сам в мисията си.

 15. Изключителна личност е ТРАЙЧО ТРАЙКОВ! Емоционална съдържателност/ и съдържаност, рефлексивност, рационалност, честност, принципност, безкомпромисност! Дадено му е много, знаел e какво да прави с даденото.

  Ако някой около г-н Трайков чете коментарите тук:
  За разлика от българската версия на страницата за него в Wikipedia, английската е недоразвита, а интересът отвън (логично) ще расте – so, we are missing a beat here.

 16. “ДОСТ ще подкрепи кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на формацията Лютви Местан.”
  “Евроатлантическият” модул се завръща на кораба-майка. С ДПС ще го играят ДВУЛИКИЯ ЯНУС…
  Ниско темане към евроатлантика, одупени към руско-турския достлук!
  На политическата сергия – за всеки лековерен аркадаш по нещо.

 17. Гледах дебата тази сутрин директно и останах впечатлен от изключително доброто представяне на г-н Трайков. Той просто доминираше през цялото време над Калфин. А накрая, когато директно го попита – добре, последно Крим част от Украйна ли е, Калфин се оплете “като пате в калчища”. Де юре бил, ама какво било в Кипър, в Южна Осетия, Косово …
  Трайчо Трайков – Президент!!!

 18. ПОЧТЕНООСТ СРЕЩУ НАГЛОСТ. АЗ ГО ГЛЕДАХ НА ЗАПИС. НА ДВА ПЪТИ ТРАЙКОВ БЕШЕ ПРЕКЪСВАН ОТ 30 СЕКУНДНИ РЕКЛАМИ ЗА ДА НЕ МОГАТ ЗРИТЕЛИТЕ ДА ПРОСЛЕДЯТ ОСНОВНАТА МИСЪЛ В НЕГОВИТЕ ТЕЗИ. КАЛФИН НИТО ВЕДНЪЖ!! ТОВА Е НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ. НЕКА ЧИТАТЕЛИТЕ СИ ПРИПОМНЯТ СТАТИЯТА “ИЗОПАЧАВРА” МОГАТ ДА Я НАМЕРЯТ ВЪВ ФАКТОР.

 19. Както обещах, изгледах видеозаписа.
  ВЪЗХИТЕН съм!
  Трайчо Трайков надмина дори моите огромни очаквания.
  Мога убедено да заявя, че дори в Мека-та на демокрация Франция няма толкова качествен политик. Обиграни-да и дотам. Интелект, ерудиция, достойнство, излъчване.
  Не случайно, когато пик-кльовците намираха кусури на конкурентите на аецка за него писаха само, “очилатият”.
  Боже, кога ще слезеш и прибереш вересиите, Боже!

 20. Хванах дебата след като бе започнал,но оттам до края ми бе жал за комунето Калфин.”Големия” политик така се усмихваше все едно се бе наакъл и чакаше даскалицата да му издърпа ушите.Трайчо Трайков президент.Да работим за тази кауза.

 21. И от мен – Трайчо Трайков – Президент!
  Разбира се, номерът с рекламите на NOVA, пуснати в точно “определено” време, е само част от гнусната хибридна война, която се води в България!
  Стотици, да не кажа хиляди станаха вече “дребните” наглед, уж “случайни” факти и съвпадения!
  Поне за мен всичко е ясно.

 22. Стамбо, сватбарю, сподели с неприсъствалите на флашмоба-кьорсофра булката какви пачки хвърляше – рубли, или евро? 🙂
  И защо не сте уведомили Волен Сидеров за милото събитие да дойде да набие канчетата на фатмаците, които ограничиха маршрута на сватбеното тържество? 🙂
  Така сватбата щеше да си бъде направо по сюжет от творба на Кустурица – булката Бойка е игрива и тъмна, годеникът Путьо светъл, horny, и без претенции, кютекът осигурен от страната на годеника – Волен……изобщо Кустурица по всички правила на постсъвеЦкия модернизъм. Кефи максимално зестрата, която страната на палавата булка дава. Още толкова да му се даде, за да ни освободи от такива палавници с бездънни деколтета – нали е освободител?

 23. Изгледах записа с представянето на Калфин–Трайков по НоваТВ. Пак ме впечатли Трайков със способността си да се изразява кратко и ясно и вижте колко много неща се изясниха. Оказа се, че не Костов е “харизал Мариците” на американците, а Овчаров. Много бързо Борисов уволни предизборно Овчаров, Гагаузов и П.Димитров, но по-интересно е кого ще назначи на техните места. Но пропагандата работи, Овчаров като последна инстанция обяви при Ц. Ризова, че е света вода ненапита. Така че на Трайков тепърва му предстои да бъде заливан с помия. Истината е, че най-после честните хора в България имат за кого да гласуват и да се преброят колко са проевропейски настроените хора. Аз лично не възлагам големи надежди на българите в чужбина, повечето от които са свързани с партията-майка. Така че работата трябва да се свърши на място, в България, а ако дойде помощ отвън -добре.
  Трайчо Трайков – президент!

 24. Lyubomir Stefanov, Радвам Ви се!

  Бях почнал да пиша нещо и се отказах! Исках и да споделя нещо, което знам че ще се случи и е хубаво но не смея, обаче пък Дай Боже да се случи тази година! Искаше ми се да споделя и нещо тежко, което тегнеше над света и беше донякъде успокоено но кой ще повярва? Света не е това което виждате а това, което не виждате.

 25. Драги ШУМАРОВ,

  Рубли, има си хас! И по някой петродолар за кадем, щото са на свършване в Матушката на щастливата семья!

 26. чалга-МАМАТА на нацията це-ца изтърси днес поредната си болшевишка тъпост:
  “-Националният интерес на държавата е пред отделни права, заяви тя, но добави, че законът се грижи да няма конфронтация между тях.”
  Тая герберастка милиционеррска марионетка изкласила в РАБФАК не може нищо друго да измисли, а и няма откъде.
  Чудно като падне милиционерската шайка герб от власт , и це-ца вече няма да от страната на “държавата” , тогава какъв интерес ще защитава- нейния или на държавата???Но от арогантната и нагла некадърност на посредствените номерклатурни “кадри” на БКП , поставени на високи постове, не може да се очаква дори перестройка! Те си остават чугунени тоталитарни партократи , за които единствената възможност е в властта- тяхнта власт, НЕ нечия друга! ТЯХНАТА!
  Другарката це-ца даже не знае какво означава думата “права”, и даже как се изписва, за нея и котилото й има само “интереси”! Как такава мама-кандидатка може да бъде “обединител” на нацията , като президент, щом се води само от “интереси”?!?!? Нечии “интереси”!

 27. По всичко изглежда че г-н трайков е антикомунист,след като на два пъти споменава думата комунист.

  Само за него!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.