Нищожен генералски марж между сгодените в ефир Цецка и Румен

Когато в неделя, на 2 октомври, написах на 57-та минута от монолога на Бойко Борисов, че току-що обявената от него кандидатура на Цецка Цачева за президент ще затрудни избирателите на БСП и ГЕРБ да я различат от червения претендент Румен Радев, имах предвид точно това, което днес се видя на  другарската среща между думата, обявена кой знае защо като “дебат”.

Сгодяват ги упорито като печеливша двойка за балотажа и им уреждат сводническа “стоянка” ( по аналогия със седянка), на която Радев все пак стърчи , както е редно за един мъж, над булката. Доминира, един вид. Което няма как да не е договорено от сватовете.

На стоянката Цецка се дърпаше кокетно- не го била виждала преди очи в очи годеника. Румен пък напористо й припомняше, че се знаят и че даже й е правил комплименти колко хубаво е постъпила при първата им среща.

И нито дума годеникът не спомена за бащицата Бойко, който му доведе удобната Цецка. Залогът е зестрата, която се нарича “голяма коалиция” в големите планове на двете големи партии. Те се опипват отдавна под общия юрган на взаимния интерес в брака по сметка, както се видя след парламентарните избори преди две години.  Бойко ги спечели, но преди да предложи на другите, пощипна публично столетница с предложение победеният другар Михаил Миков да стане председател на Народното събрание (  няма какво да пита от едната любезност самите народни представители, като на сватба се удари в гърдите пред телевизионните камери: “кумът дава хладилник”!). Едва после, когато Миков се дръпна като ощипана мома от хорото, Цачева пристана да заеме поста. Точно като и при номинациите за президент запълни дупката в плановете на бащицата.

Гълъбът мира Румен Радев и гълъбицата на Бойко се разминаха само в констатацията за юридическия статут на Крим. Гълъбицата на Бойко не призна полуострова за законна плячка на двуглавия руски орел , а пуснатият от БСП в политическите висини Румен Радев заяви, че му е омръзнало от “орли и ястреби” ( орелът, за сведение, при това двуглав, е руският символ в този сюжет). С половин уста офицерът от резерва призна юридическото право на Украйна над заграбената от Русия земя, но пък де факто там се веел руският флаг, намигна той съучастнически на Путин. След което направо му се поклони с извода, че населението трябвало да реши в крайна сметка – както са го подучили да казва лицемерите от червения гълъбарник.

Нима? Ами ако, примерно, Турция реши да си вземе Кърджали със сила ( и измама, както Путин направи в Крим), на основание на историческия факт, че е владяла града 500 години ( т.е. с 300 повече от времето, върху което се базира руската претенция за собственост върху Крим)? И ако Турция организира един мълниеносен референдум, и се окаже , че населението е гласувало под дулата на турската армия за откъсването на града от България и за завръщане към турските си корени?

Към това ли подстрекава по аналогия “генерала”, който се саморазжалва, за да се хвърли в политиката, стъпвайки върху зададените му от руските началници опорни точки, предадени му чрез партията, предлагала на тепсия България на СССР?

Малкото недоразумение около статута на руската плячка в Украйна обаче бързо и решително беше преодоляно от пратеничката на “генерал” Борисов и от бившия генерал Радев, когато стана дума за нещо повече от оценка на руската агресия, която явно  и двете гълъбчета намират за справедлива и несправедливо заклеймена. Стиснаха си ръцете и обещаха да работят за отмяна на санкциите срещу Русия. Гълъбът поздрави гълъбицата за това, че подкрепи трайната позиция на БСП.

За първи път този сговор на промосковска основа  между БСП и ГЕРБ стана декларативно видим.

Сайтът ПИК, който е натоварен да рови в мръсното лично бельо на слабо известния Румен Радев ( за да го докара до равнопоставеност с добре известните на публиката омърсени герои на жълтите си рубрики), този път направо се възхити. Обяви за голяма изненада, че Цачева и Радев се подкрепили взаимно на проруска основа.

“ИЗНЕНАДА В ЕФИР! Цачева и ген. Радев си стиснаха ръцете за Русия

И двамата кандидат-президенти се обявиха за премахване на санкциите” http://pik.bg/изненада-в-ефир-цачева-и-ген-радев-си-стиснаха-ръцете-за-русия-news595790.html

Финансистите биха казали, че маржът между двете позиции е нищожен. Но пък маршът на двете генералски кандидатури- на “генерал” Борисов и на бившия генерал Радев, е очевиден. Както е очевидно, че маршируващите си заслужават припева на старата бойна българска песен “Марш, марш, генерале наш…”, но без продължението на текста. 

”Изненадата” е само в това, че са накарали годениците да прекарат бързо и публично първа предбрачна сутрин и да развеят веднага червения чаршаф, за го видят чак от Червенения площад  и да няма съмнения, че е консумиран бракът им ( по сметка между ГЕРБ и БСП и ) по любов към Москва.

Ако в студиото на БТВ, където тази сутрин си гукаха и благодариха двете гълъбчета , имаше дърво, влюбените можеха да изчегъртат с генералски кортик върху него:

Ц+Р=Л (към П)

Цецка пюс Румен е равно на любов ( към Путин)

 

Снимка от экрана, публикована в русофильския сайт БЛИЦ

23 мнения за “Нищожен генералски марж между сгодените в ефир Цецка и Румен”

 1. Не се влияйте от социолози-манипулатори, а сами гледайте дебатите и си изградете собствено мнение! Независимо от пристрастията ни, Президентът ще е на всички нас!
  При дебата Цачева- Радев се видя, че и двамата са елементарни продукти на партията-майка БКП. Само клишета и лозунги-оставаше да кажат в прав текст: тя-„Винаги верни на партията”, той –„Рапорт даден-рапорт приет” Ако говореха пред чужди президенти, щяха да стигнат само до „Конгречулейшън” . Голям срам!
  Калфин поне знае чужди езици. Гледайте дебата Калфин- Трайков. Трайков единствен се откроява от всички кандидати-спокоен, интелигентен, мислещ, точен…

 2. аецка “срещу” въздухарски генерал. Не, благодаря. И двамата са промотирани още от “такова беше времето” червени боклуци.
  ДГД от една долна, мръсна гад.
  Вижте и чудесната карикатура на Комарницки за патрона на тетка мамата на мамковината.

  http://www.segabg.com/pic/12283/827334-l.jpg

  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Какво му става на кремълският гном. От ден на ден се смалява. Скоро “днешните” МУ величави162 санти ще са недостижима мечта. Убедете се сами разглеждайки снимката МУ вчера в Берлин и инфо в контекста на конспирологията.
  http://politkuhnya.info/novosti/v-berline-putin-stal-esze-menshe-rostom-nardep.html
  «В Берлин отправили двойника Путина совсем маленького роста?
  Многие журналисты и фотокорреспонденты, присутствовавшие на встрече в Берлине, обратили внимание на рост Путина. Что-то с ним опять не то – заявил один из журналистов, сделав фото. И видимо дело не в ракурсе. Похоже, что в Берлин отправили версию двойника Путина под названием “Удмурт”. Это наименее говорливая версия двойника Путина, которую часто отправляют на переговоры, что уже отмечалось нашей “конспирологической лабораторией”.
  Обычно ее отправляют, когда не подразумевается никаких подписаний документов, что мы и наблюдаем в Берлине. Четыре часа посидели, поболтали и разъехались. В общем пока приходится констатировать — нормандская встреча была безрезультатной, судя по пресс-конференции.
  Так что сидел там в Берлине двойник, а Суркова отправили, чтобы он контролировал его поведение, а то вдруг что-то ляпнет не то.»

  Виктор Шевчук

 4. Страхотна сатира! Поздравления за г-н Инджев!

 5. Започнаха без ръкостискане, но завършиха в прегръдка. Лоша драматургия, демонстрираща отговорно поведение на държавници, а излезе друго -държа*ки

 6. А защо да не кажем нещо и за “ритуалния дом” на този годеж-БТВ . Вече повече от месец за тях опорната точка е да наложат Радев като единствен опонент на ГЕРБ.
  Тук трябва да призная ,че ако бях днес на мястото на Мартин Димитров ,бих направил моментален коментар за посрещането на цецка , с което Хекимян прекъсна интервюто си с него . Такова подмазване и възвеличаване на цецка от страна на БТВ не бе предложено на никой друг кандидат за президент.

 7. Не ме напуска усещането, че над президентската двойка Цачева§Радев непрекъснато витае духът и образът на Цветанов. Същите красавци, същият изказ, същата безличност. Бозави хорица, бозави приказки, харизматични не повече от парцал за миене на стълбища. И двамата чистосърдечно съзнават, че са нелепи, че са “турнати” на телевизор за малко и понеже са донякъде прилични хорица, много се притесняват от това. Доста неща могат да се изтъкнат като общ знаменател за тях, но основното е, че нямат никакво самочувствие и добре разбират защо наистина трябва да го нямат. Нещастни марионетки, защото знаят, че са дървени кукли, натъпкани с талаш. “Джепето” от с.Шума само това може да майстори, това ни предлага. Въпросът е дали ние пък точно това искаме. Аз- не, но стрина Пена от Горно нанадолнище го харесва и го купува, ‘щото с него си освежава лЕтната куФня. Като застеле данелка, плетена на една кука, като аранжира няколко изкуствени цветенца, интериорът просто “спи”. Може да е кич, но за селския събор кърти мивки.

 8. Не бях сигурен, но вчера разбрах, че освен семейството ми, и всичките ми приятели /по света и у нас/ ще гласуват за господин Трайчо Трайков. Дай Боже! Време е!

 9. “Населението трябвало да реши в крайна сметка…”.Когато руското население по българското Черноморие стане мнозинство(за което пълно съдействие оказват вече две правителства на Борисов),Радев и другите предатели пак същото ли ще говорят?Ако след време се наложи да купуваме визи от руското посолство за да отидем на нашето(бившe)море сърдете се на тях и най-вече на тези,които ги избират.

 10. Изборите наближават,румито бъчварова се оплака че,видите ли, изборните измамници били все по-изобретателни…!!Добре би било във всеки полицейски авт-л да има представител от съответната секция,защото цвъки е уредил достатъчно фатмаци да подменят чувалите от секциите!!!Това е една от врътките на герберастите от последните 6-7 избори!!!
  Защо ни е бсп,след като си имаме герб!!

 11. Със съжаление и отвращение го пиша, но за мен голямата загадка, която криеха тези избори е решена.България ще има проруски президент, въпроса е дали ще е ”майка” или ”генерал”, стадото е прекалено заспало(в буквалния смисъл), за да гласува за Трайчо, снощи в някакво проучване по бТВ го дадоха след Калфин???????????

 12. Чудесни коментари а този на Иванова, да я цитирам самата нея, “кърти мивки”. Не остана фаянЦ в БЛОГА НИ.
  Шапо!

 13. Лидерът на ДСБ Радан Кънев написа във Фейсбук:

  “Наблюдавахме “дебат”, достоен за вътрешни избори за кандидат на БКП (то нали партията, държавата… все тая…).
  Но въпросът е друг:
  Имаше ли поне една разлика в позициите на двамата кандидати за генерална секретарка (между генерал и партийна секретарка, това се получава) на БКП?
  Отговорът е – имаше една разлика. Не, не се надявайте – не е външна политика, отбрана, Европа, НАТО, Русия. Там имаше пълно съвпадение на шаблоните, достойни за излъчване по Азербайджанското държавно радио.
  Разликата беше друга. Радев осъди незаконното предаване на турски опозиционери на Ердоган. Кандидатът Цачева одобри навеждането на югоизток и превръщането на Гранична полиция в бригада за нелегален трафик към турските спецслужби. И каза, че правата не са важни, важна е държавата. И с това заличи двеста години български патриотизъм, основан на нуждата от независима българска държава, която да брани нашите “свобода и човешки правдини”.
  P.S. Докато писах този статус, Местан подкрепи “евроатлантичното” БКП и Цачева. Всичко си има обяснение…”

  Трайков: Ще ни вкарат във война

  Кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайко Трайков, който междувременно излезе с остра позиция срещу връщането в Турция на обявените за “гюленисти” турски граждани, заяви:
  “Цачева каза, без да й мигне окото, че човешките права не са най-важното (тя подкрепи действията на държавата в случая – б.р.). Според Радев пък е допустимо анексирането на територии на съседите. Тези ще ни вкарат в диктатура или във война за нула време. Хора, бдете!”

  Кадиев: Завърши моите университети и тогава ми се обяснявай

  Независимият депутат Георги Кадиев, който напусна БСП и основа своя партия, пък акцентира върху цитата, който Цачева използва: “Който на 20 години не е бил социалист, няма сърце, който на 40 години е социалист, няма мозък”.
  “Слаб дебат. То не беше благодарение един на друг десет пъти, не беше допълване един друг. Цачева трябваше да бъде смазана с демонстрация на сила, виталност, настъпателност. Да каже Цецка, че левите на 40 г. нямат мозък и да й позволиш да се измъкне с това? Алоуу, аз на 40 бях социалист. Като завършиш моите университети и говориш моите езици, тогава ще ми обясняваш. А не да ми пееш Окуджава на развален руски и да лъжеш в биографията си, че говориш немски.
  Как не я закова с една далавера в отбраната или защо номинира шефа на ДАИ с половин милион лева в гардероба? Или че е абсолютна кариеристка, нагаждач и приспособленец – когато трябва с БКП, когато трябва с ГЕРБ. Как един път не чух нещо за ГЕРБ, за Борисов, за глупостите в парламент и правителство?
  Президентските дебати не са балет. Бой, бой, бой и пак бой. Поне аз така ги разбирам. Това днес беше пародия на дебат”, написа Кадиев.
  И други известни личности коментираха дебата чрез социалните мрежи.

  Проф. Ивайло Дичев:

  “Радев и Цачева единодушни, ще рече човек, че са кандидат-президентска двойка. Единствен ритуален нюанс – Крим, изглежда така наречените леви са се върнали към тезата на Ленин за революционното самоопределение на народите”.

  Проф. Николай Слатински:

  “Хубавото на този, с извинение, дебат (защото два монолога не правят диалог и папагалското повтаряне на заучени фрази не превръща зомбираното каканижене в дискусия) е, че показа на всички, които за нищо на света не биха гласували за БСП и патрЕотите, че вече нямат никакво, ама абсолютно никакво основание, ако не са нищи духом, да гласуват за една свещена простота…”.

  Нери Терзиева:

  “Уважаеми кандидати за президент, не сте на кастинг за партийни секретари. Изреченията ви са мухляви. Откъде научихте толкова клишета накуп? Вие не правите нищо, за да развълнувате поне един човек – дори хората от щабовете си. Научете се да докосвате с думи хората. Те биха простили непохватността да се приближите до тях, ако видят желание да ги разбирате.”

 14. Точно така е г-н Инджев!
  Днес г-н Трайков ги разби с коментара си за предаването на турски опозиционери на режима в Турция.

 15. Ми те са си лика-прилика. Що ли не се вземат?

 16. @ Grigorov

  Днес Цветанка Ризова (BTV) беше поканила патрЕотичния кандидат,”македонстващият” русофил Прасимир Каракачанов, който през цялото време говореше САМО в близко бъдеще време,размахвайки емигрантското чучело и описвайки емигрантите, с които Турция ЩЯЛА да ни залее и как те ЩЕЛИ да променят етническия състав на България. Даже (аха-аха!) вече са го променили!

  Чудя се защо ли охраненият патрЕот, паникьосан за чистотата на българския етнос, и дума не обели за осъществения (вече в МИНАЛО СВЪРШЕНО време!) половин милионен руски етнически окупационен десант по Българското черноморие? Защо ли не го тревожи тази коренна промяна в етническия състав по морето ни, патрЕотът му с патрЕот?!

  Защо никога не свиква шумни пресконференции по този въпрос и защо не подава демонстративно законодателни предложения в НС за прекъсването на това опасно за националната ни сигурност агресивно чуждо нашествие ?

  Защото той е от една особена, никъде другаде не вирееща по света порода – рублофилстващ шопар-патрЕот!

 17. @ СТЕФАН АЦЕВ
  Благодаря Ви! Точно тези думи (дори буквално) и аз смятах да напиша, но Вие ме изпреварихте! Но затова не се сърдя, а Ви подкрепям напълно! А иначе, Трайчо Трайков е единственният достоен кандидат, които заслужава да бъде президент!

 18. ИЗНЕНАДА В ЕФИР! Цачева и ген. Радев си стиснаха ръцете за Русия-??

  Цецка=да!,Радев-да!,но съвсем не “Ген.Радев”.
  Той,Генрал Радев беше такъв ,докато беше действащ служител от Българскта армия,но лсед Президенския указ за уволнението му не е вече “Ген.Радев”

 19. А сататиятя не знам кой я е написла но е много здравословна..

 20. В тази кампания – Трайчо прилича на Сам сред руски вълци, но не
  /защото ние сме с него…/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.