Цачева пали тук пожари, Борисов се опитва да ги гаси от Брюксел

Днес на Бойко Борисов му се наложи да се раздвои в гасенето на пожари, запалени от Цачева, изявила се без да иска като пироманка. Неговата фаворитка за президент изтърси в пристъп на откровение антидемократичната парадигма за върховенството на държавния интерес над правата на човека ( типична евразийска мантра).  Цачева обеща  също да се бори срещу санкциите на ЕС срещу Рсия.

Събитията, които му сервира за отиграване куцият му руски троянски кон в надпреварата на президентското кресло се развиват главоломно. На Борисов му се наложи да коригира галопа на Цачева още преди да е станала президент. Косвено й казва да си затваря устата, когато говори за Русия. Но този път…с обратен знак.

Цачева си знае, че Борисов е срещу санкциите. Смело ги заклейми пред БиТиВи. Това е предизвикало съответната реакция в съответните съюзнически среди- не само в Брюксел, но и в София ( където единственият прозападен кандидат за президент Трайчо Трайков светкавично осъди изявите на Цачева по вътрешно и външнополитическите въпроси, съвпадащи с опорните точки на Москва).

И ето че от Бюрсел, където Борисов се намира на съвет с останалите ръководители на страните от ЕС, той буквално насмете позицията на Цачева за санкциите. Бламира и себе си в това отношение, защото винаги е мърморил срещу тях.

Кореспонеднът на Клуб Z в Брюксел Веселин Желев цитира Борисов да казва следното крайно необичайно за него “нещо”, което едновременно се опитва да замаже демонстрираното от Цачева презрение към правата на човека и същевременно да я “преформатира” ( ако използвам собственият му израз по друг повод) по темата за санкциите срещу Русия.

„Знаете ли, винаги съм казвал, че санкциите вредят за бизнеса, за икономиката, за селското стопанство, за всичко. Но има едно нещо по-важно от от печалбата, от бизнеса, от икономическия интерес, да го наречем – това е човешкият живот“, каза Борисов пред журналисти на влизане в започваща днес двудневна среща на върха на ЕС в Брюксел. „Аз съм се изказвал и срещу Щатите, Франция и Англия, когато са умирали хора вследствие на бомбардировки. В случая това, което се случва в Алепо, е недопустимо. Ако санкциите са достатъчно силни, за да върнат всички на масата на преговорите, съм  абсолютно „за“.

„Така че това, което се случва в момента в Алепо е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия“, добави Борисов. „С цялото ми уважение, знам какво си причинявам, знаете водиме преговори, знаете наследството, което получихме в енергетиката, но по-важно от това са ценностите и  ние ще ги защитиме докрай…Няма оправдание, когато се атакуват болници, училища, жилищни сгради“.

Да не си Цецка Цачева в този момент, когато собственият ти ментор те прави не просто за смях, а направо непотребна за целите, за които те е назначил да тичаш в тъмното към пропастта.

Ако Цачева обладаваше поне малко от качествата, които се предполага да има един претендент да бъде избран в пряко гласуване за президент, т.е. ако беше личност, а не готова на всичко пионка, би трябвало още днес да се откаже от надпреварата, в която й е отредено мястото на спънат троянски кон на Русия и да посочи като причина унижението, на което я подлага Борисов. Обаче това няма как да се случи от страна на една марионетка, която не за първи път се оказва изоставаща в самоотвержената защита на позиции, които шефът й Борисов вече е бракувал без да й съобщи този факт.

16 мнения за “Цачева пали тук пожари, Борисов се опитва да ги гаси от Брюксел”

 1. Философски въпрос-и като всеки философски въпрос- без отговор – все пак с какво като народ сме заслужили този позор?

 2. Всеки уважаващ се кандидат на мястото на аецка би си ударил камшика, вдигнал гълъбите. Сбогом политико, не ставам. Да, ама НЕ!
  Ще преглътне наедро тетка мама, все едно баце нежно е поклатил пръст, Фнимавай миличка, вземи се у ръце.
  Между другото, слънчо има все още на разположение конгениален ход. Да изтегли цц и да апелира феновете си да подкрепят Европееца, Демократа, Професионалиста, ЧОВЕКА Трайчо Трайков.
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. http://echo.msk.ru/blog/echomsk/1859114-echo/

  Ишчо многа многа фаянЦ, ишчо многа многа раз…

  Ето това което каза ЦеЦа в действие !!!

  Веднага да бъде изпратена в Иран да рита мачлета с отбора на “Бистришките тигрици”

 4. Крайно време е комунистическата мутра да почне да губи избори.

 5. Цецка и червеният генерал такъв “силен” и “ентусиазиран” дебат направиха, че заприличаха на обща кандидат-президентска двойка! :))

 6. @ Georgi Nikolov, Жорж, прав си за конгениалния ход на боко, ама надали. За това требе поне една гънка на мозъко.

 7. Защитават се Ценности – ако притежаваш ТАКИВА. Ако си един прост ветропоказател – това е нулева кауза.

  Г-не /неудобно ми е да ви нарека Премиер/ , КЪДЕ са ви ценностите ,когато експулсирате хора със заплаха за живота поискали убежище в една уж демократична Европейска държава ? Пак ли там са ви ценностите – в кеша ? Отватена съм !

 8. “Цачева обеща също да се бори срещу санкциите на ЕС срещу Русия.”( в текста буквата “у”за Русия е пропусната по невнимание)- !.!

  Само комунистите в България са против санкциите срещу Русия,нормален човек не може да е толерантен към агресора.

 9. МИКА,

  Ами досега все комунистически мутри са ни управлявали-всички президенти и правителства са били комунистически.
  Ако поне е дно е било антикомункстическо,само дни и седмици са му били неоходими символоите на съветската агресия да бъдат унищожени.
  По този начин фотографията на паметника на Съветската армия в София ще изчезне от сайта на един непознат журналист.

  СТОИ ЛИ ТАЗИ ФОТОГРАФИЯ-НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СТОЛ СТОИ КОМУНИСТ…

  Но иксепшън! ,както казват ескимосите от Камчатка…

 10. Мила, май това беше сделката ДОСТ да подкрепят кандидата на ГЕРБ. Експулсиране срещу гласове. Местан е човек на Ердоган и липсата на адекватна политика в този момент може да е страшна за бъдещето на България.

 11. То цецко цачева си е тапигйос ще преглътне всичко само и само да е в играта и да падат парички.Ама това ценности ,морал за тях това са лиготии…

 12. Признавам, мамата ме изненада. Още не изстинало мястото и в партията, а вече се еманципира от мнението на вожда. Ясно му показа, че няма да е на неговата и тя ще е един съвсем независим президент. Очаквам още на следващото и интервю да попита бойку, защо взима руските милиони за Виваком, като е такъв Ястребовски привърженик на санкциите против матушката.

 13. Блонди, си е от фенклуба на Лъжливото пъдарче от Кремъл.

 14. НачалникЪТ на боко и на це-ца , КРИМИНАЛмператорЪТ туПлер в началото на своята КРИМИНАЛмператорска кариера в началото на 90-те години:
  http://rusmonitor.com/dmitrijj-zapolskijj-putin-kontroliroval-ne-kokain-on-kontroliroval-v-peterburge-vse.html
  П.П. И за “десерт” малко отклонение от 3 столетия , по времето на петър I-вий – империалистическият предшественик на туПлер, който започва 3-вековната агресия на RAZIя срещу Еропа:
  http://rusmonitor.com/300-let-agressii.html

 15. Ще видим ББ как ке се врътка като падне Мосул и коалицията “освободи” най-богатите нефтени находища в Сирия, а възстанниците от Алепо не се изтеглят по “хуманитарния коридор” на Путин/Асад! Защото тогава за Путин в Алепо няма полезен ход . Ако продължи с бомбандировките ще е хуманитарно престъпление/ според ООН и всички цивилизовани страни/ , а ако спре ще е втори Афганистан за Рассия.

 16. Вече и боко не може да я спре. След оная версия руса виетнамка с автомат… всичко да трепери, положение тоже.
  Цецке: иди бутни едно рамо на ваште терористи по границата с Украйна, че ПАСЕ разлютиха яхнията с последните резолюции. Те докато се таманят с pdf-ите и преводите, ти земи дръпни юргана по източния фронт нагоре, жена кат канара си; венсеремос цеца это значит ты победишь, пусти санкции тоже.
  Малко инфо от региона: https://informnapalm.org/bg/rezolyutsiya-na-pase-za-ruskata-agresiya-v-ukrajna-eskalatsiya-na-voennite-provokatsii-na-rusiya-kraj-shirokino/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.