Гълъбът Борисов се затъжи за ястреба Плевнелиев

На 20 май тази година президентът Плевнелиев оповести категорично:

“ Затова се изправям днес с открито лице и чиста съвест пред народа, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини.

…Информирах премиера вчера за това свое решение.” http://offnews.bg/news/Politika_8/Plevneliev-Niama-da-se-kandidatiram-za-prezident_629697.html

Близо пет месеца по-късно информираният премиер Бойко Борисов се самоназначи за говорител на президента Плевнелиев или “поне” на тълкувател на волята му ( освен, че е повече от говорител, направо е родител на “майката на нацията” Цачева, за каквато я определи на правата на бащицата на държавата).

От името на президента Плевнелиев, както се вижда, Борисов решава днес да не  се съгласи с настоятелната му теза, според която той е решил да не се кандидатира за втори президентски мандат по лични причини.

Иначе казано, в желанието си да да уязви своя все по-набъбващ в представите му враг ДСБ, Борисов на практика обяви Плевнелиев за лъжец, който настоява, че отдавна е решил да не се кандидатира. Не, ДСБ са виновни за това, възпротиви се днес премиера. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/21/2848470_borisov_dsb_ubi_kandidaturata_na_plevneliev_za_vtori/

Борисов и преди е обвинявал ДСБ за “провалената кандидатура” на Плевнелиев, но въпросът е защо сега възражда тази интрига при очевидното нежелание на Плевнелиев да се откаже сам и от свое име от заявената си позиция за личните причини.

Явно причините са лични. Но от страна на Борисов, който търси вече извинение за провала си с номинирането на Цачева, с което демонстрира деградацията на възможностите си да посочи някой, който да има качествата на Плевнелиев, злоупотребявайки с неговата лоялност до последния възможен момент от общия им политически маратон, в рамките на който двамата често тичаха в противоположни посоки  по остта Изток-Запад.

Иначе казано, свързаният с прохождащия “застрахователен бизнес” в България Бойко Борисов се опитва да се застрахова.  Надушва проблеми с неговото протеже Цачева и вече търси със задна дата оправдание, че не е издигнал “ястреба” Плевнелиев за втори мандат. Гълъбицата Цачева на фона на този “ястреб” изглежда все по-проскубана и Борисов “жалее” за пропусната полза да заложи на “ястреба”, който явно тепърва ще гнезди успешно на Запад.

Има и друга хипотеза, но тя е прекалено хубава, за да е вярна, би казал всеки скептик.

Борисов, който “стреляше” по “ястреба” Плевнелиев, вчера го изпревари по “русофибия” , присъединявайки се в Брюксел към гласовете на европейските “ястреби”, пледиращи не просто за продължаване на санкциите срещу Русия, но за нови, свързани с руските жестокости срещу цивилното население в сирийския град Алепо.

Гълъбът на мира ( в Черноморския регион), който е толкова загрижен на руския двуглав орел да му е добре ( заявявайки с мъка в гласа, че Русия много ще я заболи от българско участие в общ флот на натовски държави в региона) да е станал по-ястреб от ястреба Плевнелиев? https://ivo.bg/2016/06/16/борисов-гълъб-на-примирението-пред-ру/

Не може да бъде. Макар че, когато става дума за “странна птица”, като Борисов, всичко е възможно. Днес е гълъб, утре е ястреб. Нещо като летящ хамелеон.

30 мнения за “Гълъбът Борисов се затъжи за ястреба Плевнелиев”

 1. “Плевнелиев подчерта, че поведението на ДСБ е недостойно и вижда в дъното на това “старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов”.”
  http://offnews.bg/news/Politika_8/V-podkrepata-na-DSB-Plevneliev-vidia-intriga-na-Kostov-i-Parvanov_629310.html

  Е, поне Борисов разкри на какво се дължи неадекватната реакция на Плевнелиев.

 2. “Нещо като летящ хамелеон.”
  БЛЕСТЯЩО!
  Но всъщност е страхлива мутра, гърчеща се като червей!

 3. баце, върти го, печи го, едно си знае, едно си бае. Не случайно Форбс го нарече “тъпоумен балкански интригант”.
  За това пък е истинска наслада да видиш и чуеш Трайчо Трайков. Не кандидат а слънце.
  http://imedia.bnt.bg/predavanyia/panorama-s-bojko-vasilev/izbori-po-sveta-i-u-nas-21-10-2016?616843
  Трайчо Трайков-Президент!

 4. Ето два цитата на бударисов:
  “истинската провокация” на ДСБ да поискат да се кандидатира като независим кандидат, подкрепен от коалиционните партньори.”
  И още:
  “Единна кандидатура – все едно да се отрече от нас. Ние сме построили толкова неща – защо да не е кандидат на ГЕРБ? Тази провокация беше умишлена, за да възпали ГЕРБ като партия и тя да се откаже и така падна кандидатурата без да говорят с него”

  Горните две тъпотии са “достойни” за произнеслият ги. Първо бударисов явно забрави ,че Плевнелиев ,като действащ президент е НЕзависим! И не е съвсем нормално да си го таксува ,като “партиен президент” с партийна кандидатура!
  Дори бсп не издигат тясно партийна кандидатура! А те са партийци с главно П. А тяхната кандидатура може да е директно партийна ,защото радев не е действащ президент.
  И КОЙ спрял е бударисов да го кандидатира като “собствен” партиен президент, ВЪПРЕКИ “провокацията” от ДСБ?!?!?!?!?!?!
  Що не пробва да го кандидатира от името на герб, никой не му пречи, пък ДСБ ако искат да го подкрепят, а , ако не искат – да не го подкрепят! Той и без подкрепата на ДСБ, пак щеше да си е номиниран от герб, дори “партиен президент”!

 5. Наивността се усилва с приближаването на изборите.
  Има сериозни основания да стигне нивото на простотията..Тя се води от Министър-председателя съвсем успешно.
  За изборите не се представят държавнически и политически доктрини, а се робува на чувства и по специално само към една държава-Русия.
  Наложената от комунистите мания за тотално приемане на необходимостта от чувства към тази държава напълно обезличава всякакъв вид избори.
  Откъде накъде избирателите трябва или да обичат или да мразят Русия. Особено пък без да ходят там.Мнозинството пък няма абсолютно никакви контакти с руснаци и руски институции, но ако избирателя не обича или не мрази тази държава не се счита за отговорен избирател-пълноценен гражданин.
  Има много хора, които просто нямат никакви усещания към Русия, чувстват се далечни от нея и поради тази причина не я считат за никакъв фактор и така не изпитват никакви чувства.
  Гласувайки за Български президент, избирателите трябва да се вълнуват в посока Русия. Ами да се вълнуват…

 6. Към mЪka:

  В желанието си за стотен път тук да водите целенасочена война срещу Плевнелиев вече хвалите Борисов, че бил разкрил нещо във връзка с Плевнелиев в това отношение.
  Обаче темата на моята статия не е дали Плевнелиев обича ДСБ. Въпросът е защо Плевнелиев сега се оказва “пропусната полза” за Борисов и защо премиерът му се явява говорител, лъжейки, че искал да га издигне за втори мандат- нещо, което не е споменавал като възможност в периода, когато можеше да го направи.
  Не съм адвокат на Плевнелиев, критикувал съм го. Не съм съгласен с него за разни неща, които не намирам за нужно да изброявам.
  Следващият път се обадете на ПИК или на подобните трибуни, специализирани в областта на очернящата мания “антиплевнелиев”, дирижирана от кремълските подлоги у нас.
  И се опитайте да си представите колко (не)адекватна реакция ще имате след смъртта на собствено дете- щом ще говорим за правото на един човек на лична позиция и за нейната адекватност.

 7. Беше удоволствие да слушам и гледам г-н Трайков в “Панорама”. Ето че има за кого да се гласува – човек си възвръща надеждата срещу вечното “Нищо не може да се промени!”, така удобно насаждано с години…
  Успех за всички, които спомагат да се види, че в България има и достойни хора и че не всичко е келепир на този свят!

 8. Чуй професорските мнения:
  – България страда от руска тения!

 9. Не е по темата но е интересно. 186 милки евраци струва окарикатуреният кич. Цвъкнат в центъра на най-хубавият град на земята. За мен, де. Сега съм в пущинакът на рая. Наоколо никой. Бях се зарекал повече да не живея в голям град но след няколко визитации на столицата дадох заден ход. Само за нея.
  Извинявам се за лирическото отклонение но се надявам, че така по-добре ще илюстрирам мисълта си.

  https://rufabula.com/photo/2016/10/20/sain-poutine

 10. И още една фото-карикатура. В 21 век
  Кузя дими, та пушек се вдига. Ако някой не знае какво е сам да си правиш антипропаганда, ей ги на, ватниците в целият им блясък.
  https://rufabula.com/photo/2016/10/21/kuznetsov

 11. И още за залегендарният Кузя, бивш Леонид Брежнев. Нали си спомняте крилатите соцлозунги, “От Илич до Илич”, “Икомомиката трябва да бъде икономична”, “Икономията, майка на мизерията”, “Хигиената няма нишо общо с културата” и т.д. и т.д.(так дальще).
  http://politkuhnya.info/novosti/barbekyushnica-v-socsetyah-vysmeyali-rossiiskii-avianosec.html

 12. Г-жо Мика,
  ето къде го стяга чепика Бойко Методиев Борисов.

  “Плевнелиев пак даде заявка да е президент втори мандат
  Партийната дисциплина не може да е водеща, опълчи се президентът…..
  „Аз съм човек, който е амбициран да покаже, че България може да има и друг подход от гледна точка на начина, по който се прави политика – не тяснопартийният интерес, а национално отговорният интерес”.

  С тези си думи Плевнелиев демонстрира, че макар и премиерът Бойко Борисов да говори за него в минало време, той не се е отказал да атакува отново поста на “Дондуков”.”
  http://kanal3.bg/news/29781-Plevneliev-pak-dade-zayavka-da-e-prezident-vtori-mandat

  “В голяма дилема съм как да постъпим като партия за президентските избори” – това заявипремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на национална работна среща на партията в зала 1 на НДК.

  Повод за колебанието му за президентския вот, който предстои тази есен, било това, че за най-голямо достойнство на държавния глава се приемало, ако в деня след като бъде избран се разграничи от партията която го е издигнала за президент и е провела кампанията му. “Защо ще се блъскаме да стане някой президент от нас и после да се разграничи?! Ние сме го избрали, дали сме пари от субсидията, а той да се разграничава от нас” – възмути се Борисов.”
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/17/2744316_borisov_v_goliama_dilema_sum_za_prezidentskite_izbori/

  Мика, не предложението на ДСБ , а независимостта на Президента Плевнелиев от партийния диктат на Бойку е причината той да го “отпише” и да заговори в минало време, като явна индикация, че няма да бъде издигнат от ГЕРБ за втори мандат.
  Днешната гербава кандидатка – марионетка и безгласна буква е доказателството за отколешните Бойкови терзания.

 13. Василий Рибников за легендарният главатар на лугандонските бандформирования Моторола. Бивш мияч на крадени коли в Ростов на Дон. Според Жирик(Жириновски) той е Самсунг. То и наш Болен Лидеров разшифрова ДНР кат Доганската НР.
  http://censor.net.ua/resonance/411573/obezyana_vsegda_zvonit_dvajdy

 14. Почти по темата е.
  По телевизията в “Събуди се”/дали не се страхуват, че българина може на- сетне да се събуди?/Фандъкова и тя “спасява положението”.

  “По думите й, качествата на Цачева се признават дори и от опозицията.”

  Фандъкова станала говорител и на опозицията, ама то НЯМА ТАКАВА!
  От дебатите се видя, че Цачева и Радев се държат не като противници, а като кандидат президентска двойка -пълно единодушие по темите, а разликата само в начина на изказване: тя “Винаги верни на Партията!”, той “Рапорт даден-рапорт приет!”
  И от другите дебати на т.н.” ДС-Патриоти” се видя че и те всъщност са “обслужващ персонал” да нападат Трайков-единствен, който се откроява от всички останали: спокоен, ерудиран, мислещ, точен…

 15. Просто ми направи впечатление, че Борисов нападна ДСБ по същия начин, по който ги нападна и Плевнелиев, когато предложиха да го подкрепят за втори мандат. Това са факти, а не очерняне. Изобщо не ми е минала мисълта, че Плевнелиев е реагирал така заради личната си драма.
  Съжалявам!

 16. Борисов бил уж “политическо животно” с безпогрешен инстинкт как да оцелява и как все да се оказва най-отгоре. Обаче покрай тези избори, “животното” Борисов взе да показва една доста неприродосъобразна склонност към самоизяждане и към нанасяне на серии от удари и ритници по собственото си политическо стадо.
  Къде отиде верния инстинкт на този политик от сетивен тип при сегашното му съжаление, че не е номинирал Плевнелиев (защото някой му ср… пардон, попречил). За разсъдък не говорим, но интуицията не му ли подсказа, че с тези приказки разяснява на всички потенциални “негови” избиратели (за мажоритарната надпартийна фигура), че Цецка Цачева явно не става и хубавата кандидатура би била Плевнелиев, ама не аз, а вие сте виновни защото го казахте преди мен и аз трябваше да се присъединявам към вас (което няма как да стане, знаете го и така проваляте кандидатурата). А трябваше аз да го кажа и вие да се присъедините към мен, мискини такива дето не знаете как стават “държавните работи”.
  А колко Бате щеше да номинира Плевнелиев, личи от отговора на неговия ко-процесор Цецо, който на журналистически въпрос дали ГЕРБ би номинирал Плевнелиев за втори мандат, отговори (в смисъл, че) дълг на ГЕРБ било да предложи най-доброто от дългата си скамейка, че Плевнелиев имал много качества, но ГЕРБ щял да предложи нещо много по-добро! И Бате се е насладил да чуе този толкова сполучлив отговор на незаменимия Цецо.

 17. Мика, поздравления за отговора.
  Не знам нали си спомняте как “медиите” на най-успешният корпулентен “политик-бизнесмен” дп реагираха на спонтанният плач на Президента Плевнелиев по време на посещението на последният във френското посолство. Поводът бе лично да изкаже съболезнования след поредният кървав атентат-13 ноември м.г. в Париж. На близащите пикльовци и през ум не им минава, че това се нарича ремисия. РП успя да контролира чувствата си когато изпращаше малко по-рано 13 г. си син в по-добрият от световете. Няма да правя спекулации с мистериозната болест покосила детето.
  В случая баце за кой ли път проявява дебелокожие и гони дивиденти от изключително ниЗки интрижки.
  ПОЗОР!

 18. А, може би, банкерът Юрий Соловьов (ВТБ), който долетя като двуглав орел -мутант с частния си самолет, пълен с “частни неща”, да му е препоръчал в името на изборната победа и бъдещото му лично оцеляване да се преобрази за известно време на “русофобски ястреб,” пък след изборите ще видим, може да ни постигне ново “преображение Господне”. 🙂

 19. до GEORGI NIKOLOV | ОКТОМВРИ 22, 2016, 08:46
  Г-н Николов, ама хубав “позивна” си е избрал терористическият бандит – Моторолла!
  И примитивната сукка жирик , и тя не може да му измисли някаква чисто RAZIятска , чисто империалистическа, чисто криминославна кличка , макар че се бара за най-радикал рашист. Та се налага да използват “враждеби”, “неарийски” и пиндоски “наименования”.
  Ама като няма никакви RAZIятски производители нито на смартфони, нито на обикновени електрически дрънкулки. Като си няма, няма си. Мъка. Поне да го бяха кръстили на някоя китайска еФтинджоска “марка”. Някак си по-приемливо идва. А пък и скоро може да се наложи и на жирик , и на туПлер да изучават “чист” китайски язик. Ето вече в Сибирь ,туПлер е отдал под наем за жълти копейки близо 1 милион кв.км.. А пък все не му достига територията, я към Грузия, я към Украйна тръгва да убива и мародерства, а не може да си засели цялата огромна заграбена империя, и я подарява на жълтурковците.
  Дори и за империалисти не стават , а какво остава да измисляр някаква работеща , дори и примитивна марка телефони, не даже и смартфони, на която да си кръщават “зелените човечета” ,които пращат да завладяват чуждите земи.

 20. Г-н Мика,

  Не изписахме ли (през м. май) няколко кила коментари по повод монафъците на ’24 часа’? Още ги чакам да публикуват това прочуто интервю.
  Или всичко старо е забравено, нищо ново няма да бъде научено.

 21. Г-н Плевенлиев е изключително внимателен и изискан човек,винаги е на РЪБА в държавата Ръ.Бъ.

  Той не противоречи на никого,не отхвърля ясни становища на никого,не подържа нито една теза задълбочено и мотивирано,толерантен е както към комунистите,така и към антикомунистите,каже по нещичко за комунистическия режим,но можа да издържи ослепителната светлина от прожекторите на комунизма,осветяващи символите на Съветската агресия срещу Българсия народ.Не всеки президент би издържал подобно натоварване…Да вземем за хипотетично сравнение която и е да е държава,която е била жертва на агресията на Германия.

  -кой полски президент би издържал светлината от паметници на Вермахта на полска територия
  -кой френски президент също би издържал..
  – кой холандски ,белгийски и др. крал би издържал
  -кой сръбски или гръцки държавен глава…

  А за Съветската агресия е същото;
  Полша,Финландия,Латвия,Естония,Литва,Румъния,Молдаова,Иран,Япония…

  Но нашите държавниц,които ги избираме за Държавен глава издържат като за световно,издържат напук на света,напук на цивилизацията,напук на човещината,напук на достойнството на човека и нормалния българин.

  Нашите президенти или са слепи,или носят много тъмни очила,не е възможно да нямат предпазни прибори за да не видят кой осветява цялата територия повече от 60г.

  Колкото по-дълго свети златно-жълтата светлина къпеща Мочи и Альочи,токова по-дългогодишна ще е “течната дружба” между Русия и България,както каза един волейболист,дори книги написа за нея.

  Обърнете драги колеги каква екзотика,погледнете снимката горе вдясно,вижте какъв нощен колорит е залял европейско-атлантическа България-каква комбинация от меки цветове-сиво,жълтеникаво,синьо…красота…..

  Знам,прекрасно знам,че високосъзнателните коментарори в блога не се вълнуват от тези неща,
  както и нито един президент,поне досега,а няма изгледи и следващия президент да се впечатли от това.

  Повода за тези думи бяха думите на Г-н Плевнелиев за “старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов”.

  А някой да е чул някога,че Иван Костов е казвал,че е предствител на някоя класа-стара или нова.
  Някой да е чул комуниста Георги Първанов да е казвал същото.

  Нищо подобно…е,ами откъде накъде Г-н Плевнелиев ще приравнява и вменяава “класова принадлежност” на хора-държавници,които никога не са казвали че принадлежат към някоя класа.Ама да направи впечатление със своята….

  Който в България говори за КЛАСИ и
  не говори за МОЧИ и АЛЬОЧИ е
  напълно оформен КОМУНИСТ.

  21 кандидат-президентски двойки под светлината на агресията и комунизма,борят се тези хорица,борят се здраво,упорито,целенасочено,борят се под солидата и непресъхваща светлина не комунистическото безумие.

  Нека да проявя за сетен път нахалство,безобразно налахлство дори…,
  може ли някой да каже кой осветява тези Мочи и Альочи толкоз десетилетия,като вече три са под шапката на демокрацията.
  Колко демократични държави съществуват така доволно под светлината на чуждото,съветско-руско насилие???
  В света втора като нашата няма…..
  Кой може освен българчетата да направят кръстоска между демокрация и агресия.

  Наивността у българчето започва с Паисий Хилендарски….,и продължава до безкрай.

  Това Русия го знае и затова над нас духът й витае-вечно и течно….

 22. До МИКА
  Вярвате ли на 24 часа? Ако да спомнете си партийната книжка на Софиянски.
  Аз вярвам на очите и ушите си, на това което самия Плевнелиев каза по ” Панорама”, че ще обяви решението си след 1 месец, без да спомене нито една лоша дума за ДСБ И Радан Кънев.
  Ако желаете може да се поровите в архива на “Панорама” и да разберете истината.

 23. ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ!

 24. И аз ще гласувам за Т. Т. и С.С.
  Те са най-възпитаната и толерантна двойка, определено са антикомунисти,
  , но комунистическите партии БСП, ГЕРБ,АБВ, ДПС и др. са като че ли по-силни и богати.

  Призовавам нескромно всички антикомунисти да гласуват за тях.

 25. Драги Георги,
  Убеден съм че си много зает, ко Пейчо ме търси няколко пъти и ме пита как да се свърже с теб, ако ти е възможно да отделиш една минута и да кажеш какво да му кажа, ще остане доволен несъмнено.

 26. До Без Ник.
  Ето еладреса ми. Да пише на него смело и безглаво. Както редеше навремето един мой дребен шеф.
  И междувременно да организира чикагската българска общност до един да гласува за двойката Трайчо Трайков и Съби Събев.

  gundi9999@yahoo.com

 27. Твърдението, че ДСБ са попречили на герб да подкрепят Плевнелиев, е лъжа, която граничи с гьонсуратлък! Ако толкова искаха да издигнат Плевнелиев, да го бяха сторили много, много по-рано от подкрепата от страна на ДСБ. То не бяха увъртания, то не беше суетене! Отделно, за здравия разум е непонятно как точно желанието на ДСБ да се търси про-европейска и про-натовска кандидатура в лицето на Плевнелиев е възпрепятствало подкрепата на герб??? Мога да се хвана на бас, че ако ДСБ не бяха подкрепили Плевнелиев, пак щяха да бъдат изкарани виновни, че разделят дясното. Както се казваше във вица: “Абе, то що си без шапка, бе? А ся що си с шапка, бе?”. Нали?

 28. ОК,Георги,днес е му се обадя и ще му дам адреса

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.