Московската група на 20-те ( Г-20) срещу отбора на прозападните демократи в България

Русия не ни е враг, завява днес пред Ройтерс кандидатът на БСП за президент Румен Радев. Същото се чувстват длъжни да декларират и всички останали от Г-20, групата на 20-те повече или по-малко прононсирани борци за повече дружба с Москва сред общо 21 кандидати за български ( а не няка по дефиниция проруски) президент. От Марешки, през Радев ( и готовата да работи срещу санкциите Цачева), до Каракачанов- всички от Г-20 излъчват сигнала “Русия не ни е враг”, сякаш някоя институция тук или в ЕС е заявила обратното.

Това е същото като с бежанците. България е на последно място в Европа по брой на бежанци на своята територия, които са практически невидими за 99 на сто от българите. Но битката срещу призрака на бежанците е на първо мято в реториката на всички популисти от Г-20 в кандидат-президентската кампания.

И все пак някои са “по-напред с материяла”, както се казва. Патриотите! Спрямо тях всички останали, които не се обявяваме императивно за патриоти, макар да се смятаме за такива без да си го пишем на челото, минаваме за втора ръка българи, ако не и направо за предатели на “българщинАта”.

Днес въпросните са обединени в един юмрук по подобие на Отечествения фронт, създаден по заръка на Москва. Как се стигна до това да се прегърнат онези, които бяха готови да си прегризат гърлата за по-предно място в т.н. патриотична ниша?

Един спомен от близкото минало:

“Жесток скандал си спретнаха в Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Повод за това стана законопроект за ратифициране на споразумение с НАТО за поддържане на гарнизон и свързочен батальон. „Атака“ отново предупреди, че се готви война с Русия, което възмути депутати от ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Красимир Каракачанов контрира Сидеров с думите, че не бива темата да се използва за евтин PR, тъй като това касае националната сигурност. Той призова депутатите да имат по-сериозно отношение по въпроса.

Волен Сидеров побесня и обяви, че Каракачанов е комплексар и го обвини, че се е клел като агент Иван в Държавна сигурност пред Съветския съюз и Варшавския договор. Сидеров увери, че може с вързани очи да каже, че армията ни е унищожена, макар че не е ходил в казарма. Затова вина имал и Каракачанов, който бил в ОДС, когато армията била съсипана.

Лидерът на ВМРО отвърна на обвиненията с думите, че Волен Сидеров не е ходил в казарма и не се е клел пред българското знаме. “Сидеров се скатал от казармата, понеже бил с десет диоптъра”, обясни Красимир Каракачанов. “Сега как виждате със затворени очи, подигра се лидерът на ВМРО”. Каракачанов се похвали, че е висок 185 см и тежи 124 кг. Сидеров не бил и наполовина на това, а науката обяснила отдавна случаите на комплексарщината на ниските хора.”( Frognews, 8 април 2015 г.)

Не е изминало много време от описаната по-горе случка. В нея двамата “колоси на партиотизма” си мерят заслугите и проблемите в диоптри, сантиметри, килограми и прочее параметри на комплексарщината. Изглеждат смешни, нали. Обаче вече са нещо “друго”.

При тази клоунада щеше да е забавно ( ако имаше кой да припомни в медиите въргалянето на Каракачанов и Сидеров в триците на манежа с ушанки и с червендалести носове), че в речите си по села и паланки пътуващият патриотичен цирк оприличава днес на  клоуни други участници в кандидат – президентската надпревара. http://www.cross.bg/vmro-opasnost-bulgariya-1523597.html#.WA4sUTJh2i4

Какарачанов се е устремил към третата позиция в класацията по електорална подкрепа. Тя е обаче първа по-важност като буфер пред евентуален пробив на единствения автентичен прозпаден кандидат  за български президент Трайчо Трайков. Целта е не Красимир Сидеров да спечели, а на Трайков и Събев да бъде попречено да достиганат до балотаж на президентските избори. Стигнат ли, българите може и да прогледнат, че при съотношението от 20 проруски варианта срещу един прозападен, би трябвало да се обединят около кандидутурата, която ще укрепи прозападния прагматизъм на милионите българи ( заминали на Запад или живеещи в западния материален свят на днешна България, в който няма НИЩО руско ).

Подгласник на Каракачанов е Сидеров чрез Явор Нотев ( Сидеров с човешко лице), адвокатът по делата, заведени срещу  помръкналата  ямболска петолъчка на русофилщината, съдена за хулиганство и прочее простотии. Заради тези преигравания на Сидеров ръката на Москва издърпа за ушите назад в строя на петата колона политика, който си откриваше антиевропейската кампания за евроизборите в Москва. Путин го наказа за лошо изпълнена роля. Разжалва го като  адютант, който да лъска пропагандно чепиците на другаря му от Русе при новото раздаване на картите в българската политика на терена на кремълската пета колона у нас.

Как би могъл Трайчо Трайков да преодолее привлекателността на противоконституционото говорене на Каракачанов и компанията му от “борци срещу циганите” сред толкова много афектирани на по темата за циганите нашенци, мнозина от които основателно се чувстват уязвими за набезите на крадците от ромски произход, с които държавата подозрително нехайно не се справя?

Като казвам основателно, това е факт: пропагандата срещу ромите нямаше да се “кльопа” толкова, ако нямаше видими основания за нея. Друг е въпросът кой и как не се гнуси да я употреби чрез обобщения, които правят тази съществена част от българското население мишена на т.н. виктимизираща реторика, напомняща на онази в един райх, където всички нещастия са били оправдавани със злодейския нрав на едно различно по раса племе, изкуствено присадено на чистата арийска местна почва.

Да си Активен борец срещу циганите ( АКБЦ) в България днес е  най-важното руско “мероприятие”.

Ако българин промълви нещо в защита на най-уязвимите от кастата на недосегаемите ( по аналогия с Индия), т.е. кастата на  “българските индианци”, веднага бива заклеймяван като …слуга на американците ( които иначе биват  обвинявани от същите индианофили у наше село като бели американски гадове, същите като онези каубои, които са тормозили индианците още преди да са си внесли негрите, за да ги бият).

За индианците в далечна Америка можете чуете тук всякакви другарски жалейки, щом за тяхното изтребление са виновни американците ( истината е, че коренното население на двете Америки наистина е изтребено от белите завоеватели, но не толкова с колтове и уинчестери, колкото с донесените от европейците заразни болести, срещу които в “новия свят” хората не са имали имунна защита) .

Но за местните “индианци” днес и тук у нас не чакайте пощада от същите другари. Бледоликите патриоти нахъсват желаещите за битката за скалповете им и това е печеливша тактика в нашия див Изток през 21 век.

Именно антициганската реторика е магнитът, “тайното оръжие”, което патриотарите използват съвсем явно. То бива размахвано с “революционен хъс”  като зов за бунт срещу “циганското иго”. Антициганската реторика осмисля съществуването на днешните “революционери” по същия начин, както нестихващите сражения на антифашистите с фашизма, геронтофилски поддържан на системи с рублопреливане.

Борещите се с фашизма негови наблюдатели, въоръжени с обърнати назад към историята далекогледи, не виждат обаче прояви на фашизъм в лагера на другарите по оръжие сред борците срещу “циганизацията”.

Как мислите, дали другарите антифашисти “случайно” не забелязват, как другарите им антициганисти рушат представата в и за България като държава, която е спасила своите евреи от фашизма ? Използвам нарочно популяризирания по заповед на Сталин универсализиран термин “фашизъм”, непригоден за друго в научния смисъл на думата, освен за италианската действителност към съответния исторически период, но наложен от Коминтерна с цел да служи като гузно смокиново листо на комбинацията от национализма и социализма, каквато е националсоциализма.

Къде са евр(оп)ейските интелектуалци, да се възмутят от ставащото в България?

Всичките ли заминаха за Израел и САЩ или все пак някои от тях, колкото и да са свързани с привилегиите, дадени им от съветските окупатори, пребивават още тук, но се крият от отговорността да отронят някоя солидарна дума срещу демонстративния расизъм на някои днешни фашаги ( ако използвам тази популярна терминология)?

Да продължа ли поименно?

Къде е атлантикът Номер едно Соломон Паси да заеме принципна европозиция ( нямам предвид срещу определена сума евро), поне заради миналато, ако не за честта на евроатлантизма днес? А защо не и заради паметта на спасените в България евреи и заради трагедията на нещастните им съплеменници от периферията на Царството от онова време?

Чудя се какво ли чакат емоционално засегнатите в миналото, за да реагират днес срещу устремилите се към президентската институция туземни патриоти. Те са на ръба да изкрещят “циганите на сапун”, за да да си измият с него ръцете в мръсната кампания и да заслужат своите тридесет руски сребърника както онези в Сребреница, които извършиха геноцид срещу хиляди цивилни заради увереността си в своето етно-религиозно превъзходство над “по-низшите от тях”.

Разликата между умъртвените в нацистките концлагери евреи и циганите е едно към шест. Евреите, жертви на холокоста, са 6 милиона. Циганите, унищожени в нацистките лагери на смъртта по същите причини, като евреите ( т.е. заради тяхната “непълноценност” за обществото на доминиращите националисти-социалисти в тогавашна Германия), са един милион “все пак”.

Не е случайно, видно от линка към сайта на “Атака”, който давам по-горе, че авторите на репортажа от едно село извеждат в подзаглавие най-важното:  борбата срещу мигрантите и “ циганизацията”. Което си е старата нацистско – атакистка тактика на ново двугласие, изпълнявано от “патриотичния дует” на Красимир Сидеров.

Какъв трябва да е отговорът на придържащите се към закона и конституцията Трайчо Трайков и Съби Събев? Как да се преборят с , уви, печелившата не малко проценти циганомразка реторика, направо не знам. Може да изненадам някого, но наистина нямам претенцията да знам решението. Защото всичко описано по-горе се случва публично без каквато и да е реакция от страна на институциите, медиите и неправителствените организации ( уж захранвани от “еврейските капитали”).

Анна Полтиковская обаче написа преди 13 години, че руският народ ( да именно руският народ, не елит или нещо друго), е склонен към фашизъм. После я убиха фашаги. За доказателство.

Ето точният цитат от нейния дневник. Отбелязала си е следното на 23 декември 2003 г. във връзка с едни намерени в Москва в кофи за боклук отрязани глави на мургави кавказци, жертва на масираната расистка пропаганда в Русия срещу кавказците:

“ Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По-рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в москва 15 процента”. ( Анна Политковская “Руски дневник, стр. 56)”

15 процента? Какво съвпадение, горе-долу към това се стреми като постижение на изборите и Красимир Сидеров у нас.

Дано в щаба на Трайков и Събев имат някакво решение за преодоляването на бариерата Красимир Сидеров. Друго, като институционална и медийна реакция- което  е едно и също при нивото на овладяване на меиите от институциите, поръчващи медийната музика у нас, тук не може да се очаква.

Въпросът е затлачен. Може би необратичмо на този етап. Закъснял е с много години, през които Сидеров сееше семената на чуждомразието, напоявано с расистка истерия. Сега кълновете на това залесяване ги обгрижва Каракачанов. Ашладисва ги, наторява ги и ги полива обилно като фиданки на омразата, поникнали под галещите лъчи на премиера-слънце  Борисов, на когото тази вече укрепнала горичка не му пречи самият той да пуска корени по Тодорживковски. Да не се чудим на някой нов “възродителен процес” под неговото гълъбово крило.

Ето как българското ( разбирай путинското) дипломатическо дружество ще обслужи и този путинофилски тандем, както прави само за доверени лица на Москва (  като Ивайло Калфин и Румен Радев, за което вече съобщих, публикувайки съответната покана ):

БЪЛГАРСКОТО ДИПЛОМАТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО И НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

ИМАТ ЧЕСТТА ДА ВИ ПОКАНЯТ НА СРЕЩА С КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ,

КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

КОЙТО ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВИЖДАНИЯТА СИ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ВЪНШНАТА И ОТБРАНИТЕЛНАТА ПОЛИТИКА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 3 НОЕМВРИ 2016 Г., ЧЕТВЪРТЪК, В 10.30 Ч. В БАЛЕТНА ЗАЛА НА „РАДИСЪН БЛУ ГРАНД ХОТЕЛ”, СОФИЯ.

ФИЛИП БОКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БДД

ЧАВДАР МИНЧЕВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НАМО

Не знам дали западните дипломати са загрижени от “борбата срещу циганизацията” в наблюдаваната от тях България, но българските дипломати с пагони от времето на “соца” определено я обгрижват с подкрепата си за най-видните представители на групата на 20-те проруски кандидати, изправени срещу самотната прозападност на изборите, каквато е в тази кампания ( компания) двойката  Трайчо Трайков и Съби Събев.

22 мнения за “Московската група на 20-те ( Г-20) срещу отбора на прозападните демократи в България”

 1. З а всички разочаровани от отпадането на Трайчо Трайков от президентската надпревара , ще внеса успокоение .
  Времето няма да свърши….” Добре ,че не е наше – иначе и него ще спрем “ , ще минат десетилетия , векове и тук положението ще се промени.
  Ако цопнете 1000 германеца(канадци, австралийци , шведи , японци, чехи) на една гола поляна , те ще си организират селище.
  Ще планират , и ще изградят първо комуникациите , тръбопроводи , канализации , а след това ще настелят пътищата и накрая сградите.
  Ако цопнете 1000 българи на една гола поляна , те ще си организират селище.
  Ще сложат палатки , тук там ще вдигнат тухлени , тук там панелни сгради.В покрайнините на поляната до гората , ще лъснат някоя друга луксозна сгради с водещи до тях кални пътища без настилка , както навсякъде в селището.Комуникациите ще почакат , следват периодични разкопки.Уж всички цопнати голи и боси на поляната с равен старт , пък джипове като камиони – на по-равните ,газят в калта наред с трошките.
  И германците и българите са напълно еднакви биологични същества , човеци, с напълно еднакви физиологични способности .Разликата е в мислите им , онова което се ражда горе в главите , последвано от действия.
  Германците обособяват – германска социална среда.Българите – българска социална среда.
  Затова на голата поляна едните организират живота си по различен начин от другите.

  Защо най-старият народ на континента , най-работливият , най-гостоприемният , най- умният се справя по-зле?Защото горните качества не важат , ако не си организираш социалната среда.

  Натрупването на познания през средните векове в науката и прилагането им в практиката , дава качествен скок в живота на западните народи в началото на 20-ти век.Осъзнаване на ценности и прилагането им е дало стимули за достигане до днешната западна цивилизация, основен двигател във всички области на човешкото познание .Западна социална среда.
  Това не е дошло на готово , а е отвоювано , с цената на диктатури и войни. Затова никой българин не може да разбере канцлера Ангела Меркел , извисила се морално над дребосъците с егоистичен интерес , но иначе големи патриоти , препасали се със свински опашки за лов себеподобни в джунглата .
  Българите излизайки от дълбок сън на заблуди , не са изградили такава среда , че техния капацитет да работи за тях.Западната среда ги привлича с възможности и смисъл.
  А смисълът е реализация на дигиталното бъдеще .Кадърните българи изтичащи на запад не са загуба , а отложена печалба за кочината на невежеството. Вместо да газят с ботуши по калните със завист пътища на българската поляна , и да пропиляват качествата си.
  Един ден няма да има кражби по домовете , автомобилите , ….изобщо кражби ………….защото ще са недостъпни следствие на дигиталното информационно бъдеще , и парите ще са отживелица.Банки няма да има , защото всеки ще си е сам банка с личен чип за лимит заслуги в обществото.Каквото си е надробил през жизнения път , това ще си сърба.И идиоти- убийци , движещи се с бясна скорост по пътищата няма да има ,защото автономните електрически автомобили няма да позволяват това.
  Няма да има корупция , защото няма да има партии като такъв източник.А партии няма да има защото няма да има корупция, то като няма келепир , кой ще се натиска за такава пенсионерска отживелица.Службите генериращи корупция ще отпаднат.
  И така , западната социална среда въвеждаща дигиталното общество , ще изтласква пороците на българите и ще ги прави еднакво дисциплинирани , така че българите в един момент след примерно 500 години ще настигнат западните общества и ще станат като тях.
  Информацията ще управлява всичко , тя ще е самата демокрация , в иновативната социална среда наложена в целия свят.

  Тогава като се появи някой , като Трайчо Трайков да ги представлява , те ще го изберат .
  Днес как да го разберат за президент , клетите , като не разбират какво им говори.
  Те разбират най-добре Бай-ББ , щот са си прилика!
  Клепир има ли , няма , ….. е … като няма … защо да го избират.
  Мяркат се тук – там някои по-будни , ама са малко !
  Пък и , една птичка пролет не прави !
  Имайте търпение , един ден ще се случи !

 2. Безспорно-Трайчо Трайков за мен е единственият прозападен кандидат. Нищо чудно и точно поради тази причина да е бил изгонен от Борисов-каква е истината едва ли скоро ще разберем. Що се отнася до останалите-залагат основно на евтин популизъм и омраза към САЩ. Като става въпрос за изтребване на коренното население-траките също са били изтребени, или по-точно асимилирани, но за това не се говори защото се е случило преди повече от 1000 години. Не съм казал-и не подкрепям-изтребването на индианците, но това какво общо има със ситуацията в България? Така наречените патриоти са наистина жалка картина, но лошото е, че много от гласуващите им вярват. При цялото говорене да допуснем следното-излизаме от ЕС. Добре, но на мен не ми се стои на опашка пред съответното посолство, за да получа виза и да се махна-естествено не в посока към Русия. И това ще е най-малкото зло. Тогава-след като не желаеш доброто но страната си-ти не си никакъв патриот, не и за мен.

 3. Всички в БГ знаят истината!!! Няма какво да се правим на две и половина! Комунистите се гаврят със всеки и всички, включително с етносите, като ги ползват, за да им служат на пъклените планове. Но това ще се върне като бумеранг и върху тях! Всички концлагеристи от Белене знаят, че комунистите ползваха цигани да ги бият! Всички по селата знаят, че комунистите крадат и бият с ръцете на циганите и затова не лежат в затвора а днешните политици пък се скъсаха да ги ухажват за гласове и затова циганите в големите махали никой не ги закача нито за ток нито за вода нито за каквото и да е. Да споменавам ли Цар Киро от Катуница и други Безобразия рожда на ДС ?? Освен това, всички знаят че 80% от строителите в България са цигани, както и в селското стопанство! Българските ниви заприличаха на африкански плантации а селата на цигански резервати. На бизнеса му трябват цигани, защото са ефтина работна сила, и макар и много ненадеждна, единствената налична. Затова тази антициганска риторика е само едно голямо лицемерие и огромна лъжа в устата на импотентните бездарни същества, драпащи за място в парламента и политическата власт. Те използват болката и мъката на Българския народ от постепенното почерняване на селата и градовете и безсрамно лъжат, че могат да се справят с проблема. Не, те няма никога да се справят, защото са роби на нашите истински врагове! Роби на червените владици на мизерията и опустошението, които родиха силната циганска нация и остаряването на българската. Те са причината в селата масово български къщи, да се купуват от цигани и да се промени облика на народа. Той вече не е Български! А само Българския народ може да даде това, което прави държавата Българска! Само той пази православните, тракийските традиции, обичаи и нрави! Махнете Българския народ и вече нямате България. Но всичко това, тази червена аларма не достига до оглушалите от алчност и простотия политици! Те нямат смелостта дори един референдум да проведат, защото знаят от къде идват и кои са. Знаят Народа къде ще ги постави ако му позволят! Идват преди изборите пред нас Българите, реват и джавкат срещу циганите и обещават лек за мародерствата им а после отиват в циганските махали и се ръсят милиони на циганските босове за цигански гласове! И това го правят и са го правили всички парламентарни партии без изключение!

 4. 1.Първо двойката Трайков-Събев НЕ Е пропаднала! Гледам анкетите по форумите и навсякъде те са с най-висок резултат.

  2.Не ми се четат маниерните постовете на “огнян георгиев”, защото той пак се опитва да смачка самочувствието на българите и да ги изкара най-нещастните идиоти на света. Сякаш не е българин!

  Българите са една от най -креативните и предприемчиви нации и досега са оцелявали в условия, в които другите европейски и неевропейски народи отдавна биха изчезнали! А вековете на страдание ги е направило съпричастни и съчувстващи на другите народи в беда, качество, което ги издига високо по най-важният критерий за нравственост и цивилизованост на една нация.
  Нещастието на българите е, че бяха “освободени” от народа с най-робската психика на планетата, който повече от 100 години се опитва да засее на българска земя жестоките си примитивни нрави и азиатското си коварство, за което говорят още възрожденците ни.

  Така че, по-поучително би било “огнян георгиев” да прави анализи и да се концентрира върху тяхната така чужда на българите източна, уникална за 21 век “народопсихология”!

 5. „Най-тъмно е преди разсъмване.“

  Личностите правят историята, а не безличните, празноглавците, паразитите и интригантите, камо ли пък безродниците. Защо примерно Драган Цанков не стана герой, а стана Стефан Стамболов. Защо ген.Иван Маринов не стана герой, а ген. Иван Колев стана. Защо бай Ганьо е герой, но бай тошо, бай х..и други подобни з…..и, никога няма да станат такива,независимо дали са 20 или повече. Досещате ли се? От Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов до сега, в борбата за СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ, са участвали много хора, но те никога не се издигнаха до висотата на Раковски, Левски, Ботев и Захари Стоянов. Защо? Как този народ БЪЛГАРСКИ, това непокорно племе, отсяваше и определяше героите си толкова безупречно и точно? Нещо, с което наистина можем само да се гордеем
  Всичките ни национални герои имат едно общо качество.ВСИЧКИТЕ НИ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ НЕ СА РУСОФИЛИ, А РОДОЛЮБЦИ, т.е. БЪЛГАРИ. Ние ги почитаме в себе си всеки ден, както са го правили дедите ни и особено ДЯКОНА ЛЕВСКИ, за който знам от баба си, че е държала негова снимка наравно с иконата на Христос, и официално всяка година. Та дори бай Ганьо не е русофил. С една дума всичките тези 20 кандидата за Президент на БЪЛГАРИЯ не отговарят на националните въжделения на народа ни, защото са русофили, безбожници и представители на чужди заробващи БЪЛГАРИЯ интереси. Трябва ли да си припомняме непрекъснато думите-предупреждения на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов. Вижте с каква огромна сила звучат днес техните думи. Ще ви припомня отново само тези на Захари: „…възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!“. Това нали се отнася за русофилите, нали те точно така говорят, че“ Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!“? Ето Ви ги тези 20, ако ще и да са 200, се тая. Тогава от какво да се плашим и боим. Излиза, че има някаква ирационална част сред българските граждани, които се опитват да заменят устоите на БЪЛГАРСКИЯ РОД, заменяйки националните ни герои с александър невски, с мита за дядо иван /грозни/, ….ленин, сталин,………путин. Не броя, а силата да бъдеш свободен и вярата в БОГ И БЪЛГАРИЯ ще направят така, че желаното от нас да стане реално, независимо от брътвежите на медиите и социологическите агенции; независимо от клоунадите и реториката на “московската група на 20-те”. Ние можем и да не станем национални герои с Вас, но това не е най-важното. Най-важното е да защитим завета на кановете си, въжделенията на героите си и честа да носим името БЪЛГАРИН.

  Убеден съм, че БЪЛГАРИТЕ вече са припознали Трайчо Трайков за свой водач. Убеден съм, че само той може да защити БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КАУЗА. И чувам думите на Матея/17:20/: „Ако имате вяра…нищо няма да бъде за вас невъзможно“.
  А тогава, защо да ни се честитим победата още на първия тур. А защо не и да я отпразнуваме? А Стамбо и приятели?

  ТРЕПЕРЕТЕ НЕГОДНИЦИ!

  БЪЛГАСКИЯТ ИЗБОР-ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 6. Много моля щабовете и феновете на г-20 да изгледат Фнимателно видеоклипа. По-малко от минута е. Ще осъзнаят колко жалки са в очите на редовите янки.
  https://www.youtube.com/watch?v=zO8U3o1flDU

  Трайчо Трайков-Президент!

 7. Г-н Огнян Георгиев още с първото си изричение стряска: “За всички разочаровани от отпадането ще внеса на Трайчо Трайков от п.н. ще внеса успокоение…”.
  Не съм почитател на влъхвите и съм против вещанията.Те може да се случат или да не се случат. Както е казало циганчето:”Много познавам – може да вали,може и да не вали”.Излиза,че то е по-умно от тези,които вещаят като случило се е отпадането на Тр.Трайков.Действително,с пожелания за светло бъдеще няма да се измени плачевното ни състояние.Ако не вярваме,че то ще се промени сега,в най-близко време,до промяна никога няма да стигнем.Тази вяра не се отнася само до нас,ние трябва да я предадем на хората,с които живеем.Знам,че то може да е трудно,но друг изход няма.Нека борбата на Трайчо Трайков и Съби Събев и тези,които ги подкрепят в борбата за нашето сега,
  предизвикат У нас,ако не вяра,поне уважение. Това е добра инвестиция.
  Позволявам си, като допълнение към статията на г-н Инджев да кажа:”Московската група на 20те(Г20) все пак са два пъти по-малко от 40те разбойници,с които,макар и сам, Али Баба лесно се справя,защото е по-умен.

 8. Г-н Инджев е дал отново пример за журналистика с високо качество. Огранизирани факти и цитати, добре работещи за основния аргумент; ПОЛЕЗНА за политическата мобилизация на обществото МИСЪЛ, която посочва логическото забатачване на ‘уотабаутистите’ (терминът беше на Edward Lucas) и перфидността на тезите им.
  Поклон за текста!

 9. Огняне, отивам да Ви направя билков чай.

 10. Без да има особена връзка с текста и коментарите. Замислих се за бъдещите утопии и за бъдещето на утопиите, после свърнах към утопиите от миналото. Децата около мен разсъждават върху една история: ‘Защо пилигримите изоставиха комунизма’
  http://www.freerepublic.com/focus/news/1285981/posts

 11. САМО ЗА ВЛАСТТА

  Мама Цецка на дебата,
  как захапа комунята!..
  – Мозък нямате – им каза
  и направо ни поряза!..

  Смут голям тогас настана
  – Аз била съм неразбрана!..
  Генералът я притисна,
  тя над бездната увисна!..

  Туй голям резил си беше,
  тази фраза как кънтеше!..
  Бивша, дейна комунистка,
  таз обида не устиска!..

  Тя, сегашната гербана,
  чувства се богоизбрана!..
  Щото има ум в главата,
  сменя бързо знамената!..

  Президент реши да става,
  на Борисова държава!..
  Казва тя, че е за НАТО,
  ама не забравя Тато!..

  Към Европа уж ни води,
  но със източни подходи!..
  Уж, че гледа тя на запад,
  май ни взеха те за лапад!.

  Всички те са комунисти,
  даже да са герберисти!..
  Бивши, днешни, променени,
  за властта са те родени!..

  24.10.2016г.

 12. @everyone else, може ли да се опитам да отговоря на въпроса от историята на пилигримите? След като първата година опитват комунизЪма и нещо подобно на ТКЗС и почти измират от глад, акълът им е дошъл и всеки почва да си работи земята за себе си и нещата се нормализират (това е опростената версия, но трябва да не усложняваме нещата,ако случайно Винету чете).
  Everyone else, looks like you are a fellow freeper.

 13. А утопията на Огнян Георгиев е описана много добре в Откровението на Св. Йоан – царуването на Антихриста.

 14. Постоянното ни зомбиране от “обслужващите” медии с патриотарски, расови, бежански, пиянски, нарко и др.”ювелирни” акции и лозунги, имат много по-просто директно предназначение:
  1. Да прикрият липсата на всякакви реформи в огромното, неработещо и паразитно/не говоря за малкото, работещи “на терен”/ шуро-баджанашко милиционерско МВР.
  2.Да прикрият високата битова престъпност, която особено по селата е УЖАСЯВАЩА! Там за бурканите, пенсията или просто за купона се гаврят с нашите баби! А великият охранител Борисов ни разтяга локуми…

 15. Да,Огнян Георгиев преиграва и съвсем неправилно равенство на германци и българи вменява.

  Германия е с население над 80 милиона,а България с 6 млн.

  Много е комплексарско да се приравянват тези две нациии,впрочем германците са нация,а ние народ.Ако някой вярва на официалната пропаганда,че Възраждането на българите е тсанло по време на Турското владичество,много се лъже.

 16. И Румен Гълъбинов и Веска Волева ли причисляваш към про-руските кандидати?

 17. Уважаеми , TERVEL ,SMS,BEZ NIK ,STEFAN .. I drugi…
  Не сте разбрали какво се опитвам да кажа…
  Основното за което говоря е социалната среда ,която създават различните общности (чехи , германци ,австралийци , българи …. )Това е средата в която се раждат , живеят ,работят , възпитават ,успяват или не успяват ,в която дишат , умират.
  Днешната българска социална среда е толкова деградирала , че кандидат като Трайков не може да бъде избран в резултат на качествата си.Просто липсва брой хора с подобно на неговото разбиране и качества.Реалността е такава !
  Единственото положително нещо което се случва тук е техническия прогрес нахлуващ от развитите държави.Той променя и българската социална среда , в резултат на което могат да се елиминирват частично или поетапно порочните практики .Той ще изхвърля гнилите ябълки , правейки това което не правят българските политици и държавни органи , докато накрая не изхвърли и тях.Българите имат болното разбиране за властта като келепир и това пречи много за поставяне на ясни цели пред обществото.Това въздига и генерира некадърност.
  Опиталите се да са новатори 240 тюфлека , си взеха голяма беля с “това квадратче “.Вече един месец ги тресе здраво и не могат се оправи , нагледен факт за некадърност , безотговорност и каквото се сетите ще е малко.
  Президентът Плевнелиев имаше мандат по време на масови продължителни протести, той подкрепяше активно народното недоволство според възможностите си.Днес се вижда , че ефект от това няма .В българската социална среда мафията задушава всеки подобен порив.
  Всъщност мафията формира самата среда.В такава среда на обърнати ценности , се строят първо сградите , а след това идват разкаляните пътища.

  Тук хората така живеят , така и ще избират , изпадащи в шок от самите себе си !

  Уважаеми господа , нека всеки изказва мнението си свободно , това е важно !
  Понякога еднаквите мнения са по-опасни , от различните .

 18. Към ГЕОРГИ ПЕТРОВ:
  Изглежда сте слушали изключително внимателно г-жа Волева, за да сте толкова точен в оценката си за тях.Предполагам, че г-н Гълъбинов е ползвал Вашите услуги за придобиване на категоричната увереност, че ще стигнат до балотаж.

 19. @.500 S&W – точен отговор, няма как да е иначе. Някои народи учат бързо, но пък и никой не им краде учебниците. Напротив, публикуват си архивите в дигитален формат и ги правят достъпни за всеки гражданин.

 20. Към ОГНЯН ГЕОРГИЕВ:
  Вярвате ли в КОЛЕДА, г-н Георгиев?

 21. @ ГЕОРГИ ПЕТРОВ
  веска волева сама си каза каква е, ако сте гледали референдума на “Б” отбора – 100% русофилистичка.

 22. @ димитър – дайте линк, моля (или кажете конкретно какво да търся), не знам за какво говорите, а живо ме интересува позицията на Волева по отношение на руската политика спрямо България

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.