Президентът Плевнелиев се озъби на Бойко Борисов

Президентът Плевнелиев многократно е премълчавал заяждания и дори унизителни подмятания по свой адрес от страна на Бойко Борисов ( като репликата на премиера да си “мери приказките за Русия”).  Днес обаче за пръв път му отвърна без заобикалки.

Освен, че отрече да е бил посочван от “кръга Капитал” за министър в първия кабинет на Борисов, Плевнелиев на два пъти призова в изявление пред журналисти в Благоевград, цитирано от БТА, че е “добре премиерът да си спомни” някои неща. Иначе казано, Плевнелиев напомни в лично обръщение към министър-председателя разликата между себе си като успешен мениджър преди да стане министър и биограхията на Борисов , който има доста съмнително минало преди да бъде повикан от господарите си да участва в политиката.

С други думи, Плевнелиев обвини Борисов в лъжа относно истината как е станал министър.

Нещо повече, отричането като косвен начин да обвини в лъжа Борисов, бе надградено от Плевнелиев със следното изречение, спрямо твърденията на премиера, направени вчера в интервю за Нова телевизия:

“За мен посланието на министър-председателя по-скоро няма тази персонална насоченост, всяко негово интервю е предпоследно, в следващото може би ще чуем нещо по-различно, но за мен е важно, че се прави опит точно в сърцето на президентската кампания отново гражданите да не чуят важното, отново да се замерям кой, какво и защо”.

С други думи, президентът казва: не само по мой адрес, той така си лъже.

С това изявление Плевнелиев ( най-после) потвърди дългогодишните твърдения на всички, сред които и авторът на тези редове, че външната обвивка на отношенията му с Борисов е само покритие на истинската им напрегната същност. Това, че е решил да разчупи тази обвивка, е добре за всички привърженици на отвореното общество ( както и да звучи това на петата колона на Москва, която се опитва да лепне произведения в московските лаборатории за опорни точки глупав етикет “соросоид” на всеки опонент).

Радан Кънев избра драстичен ход за окончателно разграничаване от Борисов, като ( съзнателно, според мен), употреби за целта нецензурен израз. Вече никой, включително Борисов, не може да се подхилва за някаква мнима двойна игра. И най-тъпите последователи на теорията, че Кънев само се правел на противник на Борисов, бяха лишени от това тяхно удоволствие.

Ето че броени дни по-късно и Росен Плевнелиев направи нещо подобно по възможно най-ясен, блокиращ внушенията на интригантите начин ( макар и с други изразни средства).

А за всички, които ще побързат да посегнат към аналогията с потъващия кораб и поговорката за това кой го напуска пръв ( по повод разграничаващите се от Борисов), ще предложа друга метафора: само глупаците не режат прогнилия клон, който е надвиснал над къщата им. Ето защо желаещите да отрежат Борисов и да му отнемат възможността за коронния номер да неглижира всеки (в обичайния му стил “кой, бе, Росен ли, какъв разрив, с него се чуваме по телефона”) ще стават все повече.

 

35 мнения за “Президентът Плевнелиев се озъби на Бойко Борисов”

 1. Първо Радан Кънев, а сега и Плевнелиев направиха т. н. бай Х. на една кака, висяща по магистралите. Съвсем случайно, като става дума за този се сещам, че кака е испанската дума за екскременти.

 2. Имаме си премиер , който за да се разбере с колегите си на срещите в Брюксел, борави с пръсти , длани лакти , ръце крака , мимики….. да те хване срам !
  В духа на горното и казаното от Радан Кънев може да бъде обозначаван и като БББ.Или 3Б.

 3. Даже и на кротък и търпелив човек като Плевнелиев може да му прекипи. Поздрав за Президента!

 4. По-добре късно, отколкото никога.
  Първо изобличи лъжеца, след това Му наритай лъжливия задник и накрая Го изпрати в забрава!

 5. Никой здравомислещ не взема насериозно баце. Стана за кашмер на разните одиозни фигури като аверът на кметът на Симитли и бивши съратници от славното мутренско-“застрахователно” време.
  Да не говорим за свръхтежката артилерия в лицето на съзнателно търсещият провокация Радан Кънев и писналият му вече Президент на България.
  Каквото повикало, това се обадило. При това, отваряйки войни по всички азимути слънчо тепърва ще бере много, поразяващи удари. Нокдаун след нокдаун и накрая или нокаут или Фърляне на белият пешкир.
  Изборът е на КОЙ. Има сериозни идикации, че след президентските избори се гласи окон

 6. Има сериозни индикации, че след президентските избори се гласи оконтелно МУ похарчване. Каквото и да означава това.

  Трайчо Трайков-Президент!

 7. Радан Кънев : Дясното в политиката не може да се основава на лъжи, полуистини и “предпоследни” интервюта.
  Европейското не може да победи чрез клевети от първа страница на турски и руски хибридни сайтчета.
  Родолюбието не може да се изразява в страх, истерични нападки срещу съюзници и подлагане на чужд и вътрешен бандитски рекет.

  Бих дал всичко за победа срещу БСП и ДПС, винаги. Спирането на г-н Радев по пътя му към президентския пост ми е приоритет. Налагането на националния интерес минава през запазване и засилване на позициите ни в ЕС и НАТО.

  Нито една от тези цели не е осъществима през кандидатурата на г-жа Цачева и войната, която паникьосаните Boyko Borissov и Цветан Цветанов водят вдясно от себе си.
  Всяка една е осъществима през успех на г-н Трайчо Трайков, който представя блестяща модерна визия за десницата, почтеността на властта и европейското родолюбие на българина – от Възраждането до днес.

 8. Ама защо не се разберат помежду си,та занимават и без това опрестелия народ с допълнителни простотии.
  Каквото и да става,все Б.Б. го избират за Министър-председател-и утре да има парламентарни избори,пак него ще избере народа.Ама прост бил,ама лъжец,ама играч,ама слуга на Русия..
  И къде е грешаката тогава- в него,или в тези,които избират простак и лъжец да ги управлява.
  Бойко Борисов е символ на политическия живот( и на анрода) в България-от кога е на власт вече,той не прави преврати,не употребява насилие за да управлява държавата.

  Народа харесва неговата фузиономия,неговите думи,бърканаето в джобовете,постоянно сменящите си мнения.Ако народа харесва културни,етични,честни ,принципни политици,той би избрал тях,но не не става,ето сега има културни хора на небосклона,но президент пак ще бъде избран комунист,нещата са ясни до болка.

  Тръби един дбелак,че е нужна задължителна военна служба и отива на трето място в прогнозите.

  Избирането на Трайчо Трайков и Съби Събев е просто невъзможно-не че има нещо погрешно и некачествено при тях,нищо подобно-изискани и скромни хора,но просто избирателите са некачествени и погрешни.Те не искат нормалнито и честното,културното и вежливото,те искат озъбени физономии с ръце в джобовете.

  Просто не се вижда край на доминацията на Б.Б. и ГЕРБ.
  Надежда за спасение просто няма….

 9. Днес се навършват 33 год. от славният ден след който Великата Джейн Кърпатрик заяви на руският си колега в ООН:
  “Виждате сами, социалистическите изменения са напълно обратими”.
  Кога, къде, какво, кои, по-долу.
  Особен адресат Стамбо и приятели.
  http://argumentua.com/stati/kak-grenada-edva-ne-stala-kuboi-33-goda-nazad-poterpel-krakh-karibskii-marksizm

 10. Драги Николов,няма дясно(както и ляво) в политиката,няма дясно в изборите,няма дясно в живота,няма дясно в културата,няма дясно в икономиката,няма дясно в спорта,няма дясно в дипломацията,няма десни президенти……има само една левашка държава,наречена България.

  Няма и национален(както и интернационален) интерес,няма засилване на никави позиции-нито в НАТО нито в ЕС.
  България съвсем погрешно е там,случайно,по инерция…

  Затова няма да бъде избран,нито десен,нито ляв президент,а оригинален комунист.

  Самите кандидати не се определят нито за десни ,нито за леви и как така народа ще избира дясно и ляво,без никой да се идентифицира като такъв,дай поне ти да се опиташ да изоставиш тези течения,направи опит и ще се убедиш в това.
  Ето един пример-пускаш десетки руски линкове,но там кой говори за дясно и ляво,нима в такава голяма и глупава държава абсолютно никой не може да се сети нито за лявото нито за дясното.

  Като лакмус за откриване на дясно-лявото пространство,открий реципорчното на русофилията.
  България е побесняла и полудяла по Русия-има русофили,но русофоби няма.
  Пусни някой руски линк,където има българофили и българофоби.НЯМА бартле!-няма и да има.

  Само у нас се говори по този начин.Надзърни и в другите държави,които бяха под Съветско-комунистическа доминация,виж Полша,виж Румъния,Унгария,Словения,Хърватия…

  Никой не говори за русофилия и русофобия там.Е,толкова ли са изтървани тези държави….

 11. Няма “социлистически изменения”,защото никога не е имало социлаизъм и комунизъм,няма и да има.Социализмът е невъзможен,нечовешки,неосъществим,комунистите просто са пълни неграмотници и лъжци.
  Лъгаха себе си,лъгаха и света-ето и Кърпатрик също.

  В комунистическите държави имаше само комунистическа диктатура и комунистически издевателства,нищо социлаистическо и комунистическо не беше построено.
  Отвори който и да искаш конгрес на която и да е комунистическа партия и виж кое конгресно решение е изпълнено.

  НИТО ЕДНО !

  И никой ,никога,никъде и пр. няма да изпълни

  Социализъм и комунизъм просто няма,а няма защото и капаитализъм няма и не може да има.

 12. В тази изключително опасна ситуация, в която герб начело с геройкото вкараха страната най-важното е националната сигурност, а не надпартийността и толерантността. Очаквам от Плевнелиев повече мъжество. Няма какво толкова да се пудри и да внимава. Трябва по-просто и ясно да се изразява, така че да стане ясно и на простолюдието. То време почти не остана.
  ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ!

 13. @ Без Ник

  Има надежда за спасение!
  Просто трябва да се блокира фалшифицирането на изборните резултати. Хаосът в изборния ден съвсем не е случаен!

  В СИК-овете, след приключването на изборния ден, трябва да има паралелно броене на гласовете и то не само от представителите на парламентарните и извън парламентраните партии, а и от всички НПО ( български и международни), които проявяват интерес.
  Накрая всеки представител задължително трябва да получи заверено копие от протокола.

  Нататък по веригата няма нужда от контрол, важното е накрая да се сверят резултатите с публикуваните на сайта на ЦИК и там не би трябвало да има никакво разминаване.
  Ако пък има – ясно!

 14. Милиционерът-Премиер се оплете като пате в кълчища!
  Бате Бойко уж е пич, и никой не може да го командва, а го изкомандвал някакъв Прокопиев!
  Ако е вярно, какво остава до Путин, Ердоган или Меркел…

 15. До БЕЗ НИК
  И ти ли както социологическите агенции подготвяш електората за замазване на фалшификациите?
  Очаквайте най-масовото купуване на гласове и тотално фалшифициране на изборите! В изборната нощ ще разкарват чувалите с протоколи насам-натам с милиционерските коли на Бъчварова/Цветанов, Борисов/ и ще ги фалшифицират НА КУП! За това не приеха гласуването по пощата , защото трябва да отварят ВСИЧИ пликове от чужбина/откъде да знаят точно в кой е бюлетината/ и да ги фалшифицират ЕДНА ПО ЕДНА! А така на куп, не им трябва и Костинброд…
  Дали ще мине “номера” зависи от всеки един от нас!
  Ако мине, значи си го заслужаваме, нали БЕЗ НИК? И “ВСИЧКИ СМЕ МАСКАРИ”-любимият лозунг на мошениците и манипулаторите…

 16. Бат’Бойко е бита карта… Сам си надяна въжето. Неговата харизма на човек на действието, на Мачо, се спихна. Всички виждат колко е труслив (тази руска дума сякаш е най-точна). С поклоните пред Путин и Ердоган, със замазването пред ЕС, вече никой нормален не му вярва. Той е толкова десен, колкото са леви нашите бесепари, възхваляващи републиканеца Тръмп и стискащи му палци. Лошото е, че болшевизмът така изроди нацията, че я превърна в озлобена тълпа. ДПС маргинализира българските турци, циганите – допълнително, ами нас? Страх ни е от цигани, бежанци, турци; американци и канадци ще ни вземат това дето го нямаме… Боже, ама ние също сме маргинали… Затова се подлъгваме по разни “патриоти”… Трябва просвещение. Трябва всички ние, в които е останало поне малко чувство за демокрация, човешки права и достойнство да гласуваме. Сега е лесно – от 20+ кандидати само един е нормален – няма ляво, няма дясно – има нормално.
  …,……………………….
  И не вярвайте на соц. проучвания 😉

 17. Откъм Брюксел се породила някаква реакция към безконтролните неосоциалистически режими с неонацистки уклон в бившите соцколонии на ссср в Източна Европа:
  http://www.mediapool.bg/mediite-v-bulgaria-mozhe-da-minat-pod-evropeiski-monitoring-news255633.html
  В НРБ всеки знае какво е положението с разделението на властите и основните демократични свободи и права.И тази инициатива на ЕП е съвсем резонна ,след като институциите в отделните страни, особено в бившия соцлагер и НРБ, не изпълняват своите основни функции за гарантиране на цивилизационните ценности служещи за фундамент на ЕС.
  Ето и поредният рецидив с Полша, след УНР(Унгарска неонационалсоциалистическа республика) на орбан , ЧСССР …и НРБ:
  http://www.mediapool.bg/za-kakvo-y-e-na-polsha-zapadat-news255638.html
  П.П. В ЕС се контролират и спазват предимно търговските и финансовите клаузи от европейските присъединителни и съюзни договори, и оставиха всички ценностни и демократични точки в присъединителните договори да се “изпълняват” според субективните желания и “воля” на източноевропейските неонеонационал-болшевишки неовождчета следващи опита на своят неокумир в неометрополията им -туПлер.
  А приоритетите трябва да бъдат точно обратните, с превес на спазване цивилизационните правила вЕС пред финансовите.

 18. Да, за мен е мистерия защо никой не говори за вариант гласуване по пощата (особено удачен за българите в чужбина). Както е видно творят какви ли не глупости в изборните закони вместо да одобрят отдавна измислена и ефективна практика за гласуване.

 19. Драги СМС,
  И аз така си мислех,и аз така говорех,и аз така убеждавах..и аз така крещях до полуда.Твоята надежа я бях въплътил в моята наивна до болка душа.Набивах твоята и моята надежда като папагал,,размножавах я,мултиплицирах я,рисувах я,наизуст я научих и убеждавах околните че има надежда.

  Специално за теб ето един абсолютно автентичен пример,но за съжаление човека,който прие безрезервно моята и твоята надежда почина преди 6 години,така и не успях да му се извиня.
  Работеше като горски работник-секач,копач,засаждач,работещ на банциг и друга машина,която правеше талпи,но й забравих името.Запален до неузнаваемост ловджия и т.н.
  Беше по-голям от мен с около 10 години,на Девети е бил на 2г. и не помни нищо,но е запомнил какво е говирил дядо му(ноесеше неговото име).Дядо му е бил свещеник и когато болшевиките окупират страната,минават с танковете през селото им,разквартируват се за няколко дни и продължават към Сърбия.
  Със самото влизане в селото започват да питат селяните за “водка”.Влизат в къщите,ровят където им падне и поватрят-водка,водка,водка и веднага селяните се отзовават-носят им кани,чаши и буркани с вода,чиста,прясна вода..,защото са помислили ,че думата водка е умалително на нашата дума водичка.Разликата с думата “ракия” е огромна,да не говорим за “самогон”,но нашениците руски език не говорят…..Подават на войниците и офицерите с радост и гостоприемство водата,а те като пинат се намръщват и ругаят,сърдят се и т.н. Нашите хора се очудват,втрещяват се от болшевишките реакции,чудят се какво погрешно са направили,помислили са че някои от съдовете не са били достатъчно чисти,помислят че водата нещо не е в ред,мият съдовете,но русите ги чупят и продължават да крещят срещу мъже и жени.
  Едно момче усеща че има нещо погрешно-или от страна на руснаците,или от страна на селяните,сеща се че свещеника говори руски( и още три езика),отива при него и му казва какво става.Свещеника веднага превежда думата “водка”,че означава ракия и момчето излита с пълна сила и започва като обезумял да крещи “хора,давайте ракия,а не вода”. Хората обаче не им се вярва,че думата “водка” не е “вода” и не се решават да поднесат на смрадовете ракия.Извинявам се на достопочитаемите читатели,че използвам тази дума,но не аз за пръв път я ползвам…после ще уточня кой.
  Хората застават покрай портите си и се страхуват да дават както вода,така и ракия.Тогава момчето пита най-близкия до него селянин да го заведе в мазето при дамаджаните с ракия и да наточи е едно шише.
  Така и става,влизат,наточват ракия и веднага излизат навън,предлагайки на първите войници ракията,но крещейки “водка”. Войниците горките,опитали няколко пъти от селската вода пък не им се вярва,че този път им се поднася водка,а не вода.Какво да прави младежа,вдига шишето пред руснаците,пие и започва да се мръщи,та русите да водят че питието не е баш вода,никой не се мръщи когато пие вода…..Вземат шишето и остават доволни,веднага го изпиват и казват “вот” и се смеят.Тогава настъпва нова суматоха,нашенците не разбират и тази дума,и тя прилича на вода,но съвсем не е вода.Те помислят че русите казват “вод”.
  Без да се ослушва,момчето на бегом лети пак при отчето и му казва за новата дума на руски.Свещеника се усмихва и казва,че всичко е наред и това означавало нещо в смисъл-да ,това е точно това ,което ви искаме.
  Момчето се връща и носи превода и всичко се разбира.
  Хората влизат в положението на “освободителите” и им раздават ракия кой колкото възможност има,някои домакинства остават без капка ракия,защото болшевиките като разберат кой им дава ракия,влизат в домовете и сами си взимат кой колкото иска.В много случаи всичко “за из път”….
  За една нощ “освободителите” изпиват толкоз ракия,колкото селяните не са могли да изпият за цяла година.

  Драги СМС,не бива да оставаш с впечатление,че това е единственото руско-комунистическо увлечение,следва нещо,което не може да бъде обяснено по нормален път от нормални хора.

  Следва второто полувреме,което го носи руското селячество цял живот като бреме.

  Офицерите ги настаняват по къщите,а войниците в близките райони около селото.Но никой не се приближава до лагерите им.”Освободителите” празнуват “освобождението” на “братята-българи”.
  След 2-3 дни една сутрин всички се изтеглят от селото,комунистите вече са дошли на власт и принуждават много селяни,които имат волове и коне да натоварят каруците и колите с провизии и да следват руските обози.
  Всичко трепере и гледа да товари кой колкото може за да не се изложи както с водката.

  Но какво става-след заминаването на “освободителите”,хората отиват към нивите за да берат царевицата,все пак есен е и се прибира реколтата.

  Драги СМС,можеш ли напълно сам да се досетиш какво намират нашите селяни по нивите си.
  НИЩО,ма съвсем НИЩО.

  Болшевишките войски обрали всичко,а някои ниви са били “изорани” от танковете им.Подробности няма да казвам.”Освободителите” освобождават селяните от задължението им да приберат реколтата…

  И селяните започват да се проклинат защо са дали на русанците ракия,те горките са помислили,че от толкова пиене,руснаците се побъркали и са правили тези поразии защото са били пияни…

  Не,нищо подобно,трезвен или пиян,болшевика е от дивотия залян…

  Описвайки този случай след много години на своя внук преди да почине свещеника казва на внука си такива цветисти епитети за болшевишките “освободители”,че не е възможно да ги публикувам. Нарича ги смрадове,вмирисани,плесенясали,вкиснали и др……/не се чете/.

  Идва третото полувреме.
  Внука ми казва историята след Десети,аз направо се вцепених ,но за СДС да гласува го убедих.

  Особено на изборите,когато победихме ” малко,но завинаги”.А то се оказа “с малко за малко”.

  Идвайки няколко пъти на село,аз се срещам с човека,но той все напрегнат ,иска му се нещо да ме пита,но все не се решава.
  Питам го насаме,ама какво става кажи все пак,нещо те мъчи…
  Той ми припомня за моята и твоята надежда и ме пита-а ти нали ми каза,че паметниците на онези смрадове ще ги бутнат “нашите хора”.Аз се въртя,убеждавам го да почака,че всичко лека-полека ще се нареди,а той казва-не ,нищо няма да стане “нашите хора” се оказаха “техни”(на комунистите.

  Това беше моя грях към човек,когото заразих с твоята надежда.Аз вече нямам такава,който има,нека да я каже…..,пожелавам му успешна надежда! Искрено до болка,аз вече чувства нямам…
  Човека не доживя да се разочарова още повече-комунистите откриха ,откриват и ще продължават да откриват нови паметници на смрадовете….

  Драги СМС,това не е измислено,бъди абсолютно сигурен,това не може да се измисли,това е неизмислимо…и непоносимо.

  Понасят го само комуниститеските смрадове….

  Драги СМС,нали не очакваш никой да се впечатли от този истински разказ,друг път ще напиша още един,който е изумителен и неповторим.

  Съжелявам,че дадох надежда на един оригинален ,истински човек,а не можах да му се извиня,един ден като отида при него,първата ми работа ще бъда да го намеря и да се покая,а докато съм жив,върху комунистите все ще п….я!

  Извинявам се за дългата история,но не аз съм я сътворил,а “освоободителите”.

 20. Клюкар,
  Аз съм убеден,че България е комунистическа държава,сиреч фалшива държава,управляващасе от фалшификатори.

  Мочите и Альочите не позволяват тази държава да е нормална,честна,достойна,обективна,морална и пр.

  Ако Република България е нормална,честна,достойна,обективна,морална и др. държава,ще се грижи ли всеки ден и нощ за символите на друга държава-окупаторка,да окупатор на същата държава.
  Златистата светлина на прожекторите им засега е ослепила почти целия народ,който я преизлъчва в червено…

  Нали виждаш как се води избирателната кампания-единствените нормални канадидати са Трайчо Трайков и Съби Събев.

  Но народа не иска нормални хора,той иска смрадове и точно първите четирима в класирането са несъмнени смрадове.

  Кое не смърди от Ц.Цъ. и Р.Ръ.?
  Все Русия ,за Русия,на Русия,а тя си е същата помия.

  Същата смрад,за която е говорил свещеника,Бог да го прости!

 21. Прекрасно е, че и президентът реагира на лъжливия простак.Проблемът е, че чака твърде дълго. Но такава е реакцията на възпитания човек. А май е добре по – често да им се казва директно на простаците , че са такива. След истеричната реакция на думите на Радан Кънев онзи ден, се видя че определено не им харесва такъв подход.Възпитаните хора са много толерантни, но когато ги тласнеш до ръба, простаците дори не могат да си представят последствията. Не им стига мозъка да си го представят.

 22. За всеки нормален човек е ясно, че правилният избор за президент е Трайчо Трайков. За съжаление след всички избори се вижда колко са малко нормалните хора в България – преобладават мутрите, слугите на комунистите и рубладжиите . Ето в тази връзка и с огромно съжаление съм съгласна с единственото вярно изказване на ББ, че такъв е човешкият мат“рял 🙁

 23. Жалко, че Плевнелиев не направи това по навреме, в началото на мандата си! Тогава щеше да има време да си изгради образа на несъгласен с Борисов. Освен това не трябваше да назначава ЦацАров за главен прокурор след фарса с избора му за такъв, както направи с Венета Марковска.
  Защо не (посмя да) го направи тогава???

  Но по-добре късно отколкото никога! А на лъжеца ВИНАГИ трябва да му се напомня, че е ЛЪЖЕЦ т.е. Бойко Борисов!

 24. @ Без ник
  Благодаря ви от сърце за ИСТИНСКАТА история, която споделихте с мен и останалите участници във форума!

  Като четях това поредно свидетелство за истинското лице на “освободителя” в съзнанието ми неволно изплува историята за спасяването на българските евреи, арменци, белогвардейци, турци и т.н.”Голодомор” в Украйна, следствие от “колективизацията” на селското стопанство 1932-1933 г, когато българският народ(сам гладуващ) с радост и съчувствие е отделил от оскъдния си залък храна и топли дрехи, натоварил е всичко на волски коли и изпратил храната на Изток, за да спаси от гладна смърт хората от Поволжието.

  И след подобно всенародно нравствено извисяване на българите днес някои ПОРЪЧКОВО си позволяват да “ехидничат” и да унизяват с думи народа ни!

 25. Напълно споделям мнението на Стопанина на блога за избора на Радан Кънев да се отграничи окончателно от ББ. Съзнателно мисля е търсен нецензурния израз Бай Х.й /който предизвика бурно възмущение от страна на марионетките, игнорирайки последващите му думи/. Мисля също, че и Президента би трябвало да е още по-ясен в изказа си за широката публика или матеряла.
  А иначе както винаги чудесен анализ на талантливия ни Стопанин.

 26. Многоуважаемий Без Ник. Направих си труда зашото нямам никакво време за нещо повече да сметна колко са редовете на статията, нея в прочетох внимателно 2 пъти и вашата продукция.
  Иво, само 30 реда. Вие, стигнах до 200 и се уморих. Т.е. сте по-плодовит около 10 пъти спрямо Стопанинът на Б:ЛОГА НИ. Напомняте ми на един приятел който колкото и страстни пушачи да имаше в компанията се чувстваше длъжен да ги надпуви взети заедно всичките.
  Подкрепям изцяло Иво който преди няколко седмици ви помоли изрично да не “паразитираме” тук ои да се опитате да светите със собствена светлина включвайки се като разноправен

 27. … равноправен член на фамилията на блогарите. Да уточня. Собственикът ТУК е един, коментиращите са донякъде съблогари. Дано бъда правилно разбран.

 28. Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов заради меморандума за Белене
  5 април 2011 18:16
  Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов заради меморандума за Белене

  Подписано е неизгодно за България споразумение с руснаците по проекта АЕЦ „Белене”, заради което енергийният министър уволни шефа на НЕК Красимир Първанов, съобщи самият Трайчо Трайков. По думите му Първанов е превишил правомощията си и ще бъде разследван от ДАНС за подписания по-рано през деня меморандум по проекта за централата.

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=695588

  А иначе по темата – дори много меко се е изказал Президентът.

 29. Още една гадна новина и назначение в ущърб на България и Демокрацията: Уволненият от Ненчев шеф на военното разузнаване пое посолството в Атина…..”От външно министерство не коментират защо Иванов не е предложен за посланик по стандартната процедура и дали скоро ще има титуляр.

  Практиката да бъдат назначавани временно изпълняващи длъжността посланици се използваше по времето на правителството “Орешарски”, за да бъде заобиколен президентът Росен Плевнелиев, който отказва да подписва укази за назначаването на посланици, работили за тайните служби на комунистическия режим.” – Явно чакат Тетка да седне на президентския стол, за да си назначава вече официално и на воля комунистическите кремълски слуги.

 30. Уважаеми г-н БЕЗ НИК,
  1.Един птичи поглед показва, че Вашите писания, надхвърлят по обем написаното от стопанина на блога плюс всички останали коментари! А доколкото си спомням, Вие и още няколко /поне с различни псевдоними/, така бяхте се обидили /така и не разбрах на кого и точно за какво/, че се зарекохте да „вдигнете гълъбите”, но излъгахте! Това симптом ли е, рецидив ли е, умишлено ли е-нито знам, нито ме интересува!
  Интернет е зона на свободния човек-кой каквото иска пише, който иска да го чете! Щом го търпи стопанина на блога…
  2. Не знам какъв „антикомунист „ сте, но с вашият безпринципен, без адресен и безразборен антикомунизъм, с вашите „тюрлю-гювечи” , на мен ми приличате на манипулатор-средна ръка или на объркан човек с каша в главата.Или на човек, които „яде” времето и полезната енергия на другите/волно или случайно/.
  3.Няма да се спирам на всички Ви опорни точки, но ще спомена само две „ Всичко е БЕЗНАДЕЖДНО” и „Всички са МАСКАРИ”-любими на всички манипулатори!
  Ще кажа само за” всичките- маскарите”.
  Присъствайки тук в блога на едно маскара ченге , ми приличате на човек, отишъл на гости /на когото и да е-без значение/ да повърне върху гостоприемния/какъвто и да е/домакин и да се подхилква, че много мирише…
  Със здраве!

 31. до GEORGI NIKOLOV и всички заинтересовани представям следния материал от ЦЕНЗОРУ.НЕТ:

  “Провалившиеся многократные попытки СССР уничтожить израильский ядерный реактор

  СССР был глубоко вовлечен в арабо-израильский конфликт на стороне арабских стран. На протяжении десятков лет осуществлялись поставки советских вооружений арабам, в их армиях находились десятки тысяч советских военных советников и специалистов. Однако только этим поддержка СССР арабских стран не ограничивалась — всякий раз, когда они терпели поражение в войне против Израиля, Москва приводила в полную боеготовность свои ядерные силы. Не последнее место в планах советского руководства занимало уничтожение ядерного потенциала еврейского государства.

  Свидетельством существования таких планов стало интервью бывшего командующего Дальней авиацией СССР генерал-полковника Василия Решетникова, показанное 10 мая 2014 года российским государственным телеканалом на арабском языке «Русия аль-Яум».

  Отставной генерал впервые публично рассказал о планах СССР во время Шестидневной войны 1967 года уничтожить израильский ядерный реактор, что находится в пустыне Негев неподалеку от города Димоны. Итогом этой акции могло стать радиоактивное заражение огромных территорий Ближнего Востока, что привело бы к гибели населения Израиля и соседних арабских стран.

  Димона и окрестности

  Израиль никогда не подтверждает, но и не опровергает информацию о своем ядерном потенциале, периодически появляющуюся в западной прессе. Как утверждают западные источники, ядерный реактор в Димоне способен произвести количество плутония, достаточное для производства от 100 до 200 ядерных бомб. Этот секретный объект находится под надежной охраной систем ПВО. Относительно недавно вблизи Димоны был возведен радиолокационный центр с двумя самыми большими в мире антеннами радаров — их высота достигает четырехсот метров. Эти радары способны контролировать пространство в радиусе нескольких тысяч километров.

  Каждый летающий объект, появляющийся там, обречен на уничтожение. Так, в 1967 году во время Шестидневной войны над Димоной был сбит израильский истребитель Мираж, случайно оказавшийся в запретной зоне из-за ошибки пилота. В 1973 году был сбит ливийский пассажирский лайнер со 108 пассажирами на борту, неожиданно изменивший свой маршрут и взявший курс на Димону.

  СССР располагал информацией о Димоне еще в начале 1960-х. Так как разведывательное сотрудничество между СССР и Египтом в те годы было очень тесным, очевидно, что СССР передал союзнику информацию об израильском реакторе.
  В Москве искали пути к уничтожению израильского ядерного центра — совершенно излишнего, по мнению советского руководства.

  Бывший руководитель ближневосточного отдела МИД СССР, посол по особым поручениям Олег Гриневский в одном из интервью сообщил: «Наша разведка еще в середине 60-х располагала надежными сведениями относительно ядерного потенциала Израиля. Существует информация, что одной из причин развязывания Египтом войны было стремление нанести удар по Израилю прежде, чем эта страна сможет применить ядерное оружие. В военных планах Димона значилась в качестве одной из главных целей».

  «Прощупывание» израильской ПВО, охранявшей Димону, началось 17 мая 1967 года. Тогда двум советским истребителям с египетскими опознавательными знаками удалось пройти на большой высоте над ядерным реактором в Негеве. Спустя неделю «МиГи» снова облетели Димону — и снова без какой-либо реакции со стороны Израиля.

  Итоги этих рейдов советских самолетов на Димону внушали оптимизм — предположения, что успешный прорыв израильской системы ПВО вполне возможен, вроде бы получили подтверждение. По-видимому, с этого времени началась подготовка советского воздушного рейда на реактор в Димоне.

  С другой стороны, то, что израильская система ПВО «не сработала» при пролете советских истребителей, вполне могло быть ловушкой — израильтяне специально не раскрыли потенциальную мощь своей системы ПВО, чтобы в случае реальной атаки на реактор нанести противнику сокрушительное поражение.

  Шестидневная война. 1967 год

  Шестидневная война началась 5 июня 1967 года. В этот день Израиль нанес превентивный удар по союзникам СССР — Египту и Сирии, а также по Иордании.

  Потери арабов за шесть дней боев были катастрофическими. По данным Британского института стратегических исследований, они составили: 70 тысяч человек убитыми, ранеными и пленными; были уничтожены или захвачены 1200 танков, более 2500 БТР и грузовиков, более 1000 стволов артиллерии (все эти вооружения были в основном советского производства).

  Потери военно-воздушных сил арабских стран составили около 400 боевых самолетов.

  В Москве не сразу осознали масштаб катастрофы своих арабских союзников. Только к 10 июня 1967 года стало ясно, что египетская и сирийские армии уничтожены и израильские танковые колонны движутся на Дамаск и Каир. Египетские и сирийские лидеры умоляли советское руководство вмешаться в войну ради спасения своих режимов.

  Активное военное вмешательство в войну между Израилем и арабскими странами стало причиной споров в советском Политбюро. Как отмечает израильская исследовательница Изабелла Гинор, мнения там разделились: министр обороны СССР маршал Гречко был решительным сторонником вмешательства в войну на стороне арабов. Его поддерживали руководитель КГБ Андропов и глава Московского горкома КПСС Николай Егорычев. Противниками военного вмешательства были премьер-министр Косыгин и глава МИДа Громыко.

  «Косыгин категорически возражал против прямого вмешательства в этот конфликт, — рассказывал Егорычев, — он упорно утверждал, что мы не имеем никакого права вмешиваться и ни в коем случае не должны этого делать».

  Однако 10 июня, когда стало ясно, что арабы разгромлены, руководство СССР передало американцам угрозу прямого вмешательства в войну против Израиля. Угрозу передал именно Косыгин, который отстаивал более умеренную позицию:
  «Израиль ведет боевые действия, продвигаясь к Дамаску. Настал решающий момент, когда мы вынуждены — в том случае если военные действия не прекратятся в ближайшие часы — принять самостоятельное решение. Мы готовы к этому шагу.

  Однако подобные действия могут привести к столкновению, которое закончится катастрофой. Мы предлагаем вам потребовать от Израиля прекратить военные действия без всяких предварительных условий. В случае если это не произойдет, передайте Израилю, что мы примем необходимые меры, включая военные действия».
  В тот же день СССР разорвал дипломатические отношения с Израилем.

  Подготовка к рейду на Димону

  Уже 5 июня 1967 года, сразу после начала Шестидневной войны, советские военно-воздушные силы были приведены в полную боевую готовность. Самолеты военно-транспортной авиации СССР образовали воздушный мост, по которому шла экстренная переброска арабам боевой техники.

  События развивались стремительно. Как рассказывал генерал Василий Решетников, занимавший в то время пост заместителя командующего авиации дальнего действия, в своем интервью телеканалу «Русия аль-Яум», 10 июня он получил приказ о нанесении бомбовых ударов по ядерному реактору в Димоне и по ряду других целей на территории Израиля. Согласно приказу, для выполнения этой задачи предполагалось использовать тридцать стратегических бомбардировщиков ТУ-16, которые были сконцентрированы на военных аэродромах на Украине и Северном Кавказе.

  Кратчайший маршрут полета пролегал через Турцию, и потому советские власти срочно обратились к туркам обеспечить свободный пролет советских стратегических бомбардировщиков через турецкую территорию. Это требование было передано Турции еще 5 июня.

  Сегодня принята такая точка зрения на причины отказа советского руководства от бомбардировки ядерного реактора в Димоне в июне 1967 года: советское руководство опасалось провала операции из-за мощного противодействия систем ПВО и военно-воздушных сил Израиля. К этому времени Израиль уничтожил ВВС Египта и потому маскировка советских самолетов под египетские стала бессмысленной — в случае провала операции СССР был бы обвинен в агрессии против Израиля.
  Турция, получив информацию о разгроме арабов, запретила пролет советских самолетов над своей территорией.

  Цель: Димона

  СССР не отказался от планов нанесения удара по ядерному реактору в Димоне и в дальнейшем всякий раз, когда арабские страны терпели тотальный разгром в ходе очередной Арабо-израильской войны, на свет вновь вытаскивалась испытанная угроза развязывания ядерной войны.

  О планах СССР об атаке на ядерный реактор в Димоне во время Войны Судного Дня в октябре 1973 года и во время войны в Ливане в 1982 году недавно рассказал отставной полковник израильской военной разведки Песах Мелубани, ныне являющийся исследователем истории арабских армий.

  Как пишет Мелубани, в ходе Войны Судного дня к 11 октября 1973 года советскому руководству стало ясно, что его арабские союзники терпят поражение: израильские танковые дивизии взломали сирийскую оборону на Голанских высотах, сирийская армия была уничтожена и израильские войска вышли в предместья Дамаска.

  Не менее драматично развивались события и на египетском фронте — израильские войска форсировали Суэцкий канал и вели ожесточенные бои, уничтожая окруженную египетскую армию, путь на Каир был открыт.

  В этот критический момент, как пишет Мелубани, командир советской ракетной дивизии полковник Игорь Сергеев (будущий маршал и министр обороны РФ) получил приказ о подготовке вверенных ему ракетных войск к нанесению ракетных ударов по перечню израильских целей. Среди целей, перечисленных в приказе, были ядерный реактор в Димоне, нефтехимический комплекс в Хайфе, авиабаза в Рамат-Давид и др.

  Первоначально речь в приказе шла речь об использовании ракет с ядерными боеголовками, однако вскоре приказ был изменен на оснащение ракет обычными боеголовками.

  Впрочем, через несколько дней было подписано соглашение о прекращении огня, и этот приказ был отменен.
  В третий раз, как отмечает Мелубани, СССР планировал атаковать ядерный реактор в Димоне в начале 1980-х. Тогда в ходе Ливанской войны 1982 года Израиль практически полностью уничтожил советские системы ПВО, находившиеся на вооружении сирийской армии.

  Президент Сирии Хафез Асад в ходе своего тайного визита в Москву в июне 1983 года буквально умолял советское руководство раскрыть над Сирией «советский воздушный зонтик». Речь шла о том, чтобы СССР полностью взял на себя прикрытие Сирии от израильских воздушных атак. В переговорах с сирийцами принимал участие заместитель начальника Генштаба Советской армии маршал Сергей Ахромеев.

  Советское руководство пошло навстречу мольбам сирийского союзника. Уничтоженную в результате израильских ударов технику СССР заменил новейшими вооружениями, отправленными в Сирию. В их числе были ОТРК «Точка», ЗРК «Оса», ЗРК «Стрела-1» и, что самое главное, ЗРК С-200. При этом Советский Союз не просто заменил уничтоженную и вышедшую из строя технику, он прислал необходимое количество специалистов для того, чтобы было кому сесть за пульты управления этой новейшей техники.

  Присутствие в Сирии тысяч советских военных специалистов и поставки туда новейших советских вооружений требовало обеспечения их надежной охраны. Предполагалось, что Израиль может провести операцию по ликвидации советских военных объектов в Сирии. А потому на переговорах сирийцев с маршалом Ахромеевым они вновь подняли вопрос о возможности нанесения удара по ядерному реактору в Димоне как средстве сдерживания возможных израильских атак.

  В декабре 1983 года самые худшие предположения подтвердились — тогда были атакован ряд советских военных объектов в Сирии. В ходе боев погибли десятки сирийских военнослужащих, обеспечивавших их охрану. Кто осуществил эти диверсионные операции, не ясно и сегодня. Предположительно, это действовали боевики организации «Мусульманские братья», находившиеся в острой конфронтации с режимом Асада.

  Тем не менее Димона и тогда осталась неприкосновенной.”

  П.П. Както се вижда кремълските бандити в някои крайни случаи са принудени да се покажат своя истински образ на истинският световен терорист номер 1, който създава и подкрепя всички терористични шайки на първи план.А на втори план поддържа всички терористични режими по света. И когато терористичните второстепенни и третостепенни “актьори”(а,всъщност само терористични марионетки), служещи само за фасада на терористическият си кукловод се провалят, на мизансцена тогава излиза самият терористически режисьор и сценарист, в ролята на истинският първостепенен терористически актьор, звездата и СЪЗИДАТЕЛЯТ на световният тероризъм – ссср и неговият ипериалистически наследник – RAZIя!!!

 32. П.П.П. материалът е от Александр Шульман!!!

 33. @БЕЗ НИК

  Не за първи път се опитвате да кажете нещо, ами кажете го, че скоро ще спра да усещам гъдел. Допускам, че познавате някого/ някой работил по инсталацията. Освен ако не настоявате това – не за първи път появяващо се изречение – да бъде четено в единствено поетично време:

  “Златистата светлина на прожекторите им засега е ослепила почти целия народ,който я преизлъчва в червено…”

  Пристъпвам с целия си практичен инструментариум към конспиративни сюжети, а и с известна доза погнуса. Говорете конкретно, ако има какво да кажете.

 34. Много добре формолирани коментари от страна на БЕЗ НИК,ще се радвам повече да пише за да има какво да четем!IIC…..oIL.

 35. Интересно интервю. Съжалявам, че е на английски. Моля да ме извините ако някой вече го е споменал.

  https://audioboom.com/posts/5206949-
  hardtalk-bulgarian-foreign-minister-daniel-mitov

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.