В рамките на минути Корнелия Нинова си загуби паметта как руснаците си напазаруваха Булгартабак

В интервю за Нова телевизия, в което се предполагаше Корнелия Нинова да отговори на стрелите, изпратени срещу нейната БСП от премиера Борисов вчера в същото студиио, пролича колко много внимава тя да не развали с някоя невъздържана реакция евентуални бъдещи коалиционни отношения с ГЕРБ ( макар да отрече да са били водени разговори за нещо подобно)

Както знаем, Нинова може да бъде много хаплива, когато пожелае. Но на иронията и подигравките по адрес на оглавяваната от нея партия, която струеше от усмихнатата физиономия на премиера вчера в същото телевизионно студио, тя отговори с необичайна за нея сдържаност. Със същата, впрочем, с която Цецка Цачева и Румен Радев си разменяха любезности в рамките на техния дует, обявен предватилено като дебат по Нова телевизия ( за което Нинова обясни, че Радев го направил по този начин като един кавалер спрямо една дама и с това спечелил овациите на публиката, според нея).

От нас се иска да приемем за истина, че способната на ярка политическа агресивност Нинова, проявявана не веднъж, изведнъж се е преродила в своята противоположност и то по адрес на Борисов, който я предизвика с подигравателния си тон, припомняйки, как от БСП са го аплодирали в парламента.

Това е общото ( ми) впечатление. Но имаше и нещо много конкретно, което буквално изобличи Нинова като дисциплиниран “войник” на московската пета колона у нас, макар да не й стигна въздържанието да не признае една истина с половин уста.

Запитана да разкаже защо е била уволнена като заместник-министър на икономиката и енергетиката през 2007 година, тя изпадна в противоворечиие. Най-напред се ожали, че тогава Делян Пеевския я “размазал”  и разкарвал две години по съдилища, изкарал я корумпирана, защото тя отказала да продаде Булгартабак за 100 милиона, за каквито по-късно Бойко Борисов все пак е продал предприятието. “На същите хора”, изпусна се тя да каже.

“Тогава, като зам.-министър от мен се искаше да се съглася да се продаде „Булгартабак”. Казахме „Не” за 100 милиона, защото само в сметките му имаше 600 млн. лв. Уволниха ме. Дойде Бойко Борисов, продаде го за 100 милиона на същите хора.”

По-късно Нинова бе попитана да уточни на кого е продаден Булгартабак, но този път тя си прехапа езика и заяви ,че не знаела на кого. Макар да е знайно, че компанията, върху чиято приватизация ДПС повече от 13 години беше наложила вето, премина през 2011 г . в руски ръце без конкурентна оферта и без възражение от страна на Доган ( което е възможно само след постигнато съгласие между него и премиера Борисов- срещу какво ли?).

Че Булгартабак, последният подобен голям държавен монопол в България, ще бъде продаден на руски “стратегически инвеститор”, руските медии знаеха дори още преди това да стане факт. http://www.infostock.bg/infostock/control/news/31984-ruski-medii-bulgartabak-shte-ima-strategicheski-sobstvenik-vtb-shte-go-prodade-na-chasti

Сега се оказва, че Нинова е едва ли не единствената, която в крайна сметка не знае това- и то след като първо призна без да иска истината за “същите хора”. http://www.dnevnik.bg/biznes/2011/10/17/1179622_prikljuchi_sdelkata_za_prodajbata_na_bulgartabak/

Да, Булгартабак в последствие бе продаден от руснаците на Пеевски и както се твърди, от това са спечелили 30 милиона евро. http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=16420213#topnav

Какви са отчисленита за намесените в далаверата и защо Нинова изведнъж се изплаши да продължи с признанията- това е въпрос , който би трябвало да бъде повдигнат от онези, които по закон повдигат обвинения. За нас остава само да наблюдаваме как опозиция и власт си взаимодействат и се пазят взаимно, колчем става дума за далавера с руско участие.

7 мнения за “В рамките на минути Корнелия Нинова си загуби паметта как руснаците си напазаруваха Булгартабак”

 1. Спомняте ли си искреното учудване на владимира янева при един от разговорите с другата кака. По повод обдумманстването на пчеличката мая станало с благославията на баце, къде без него, тогавашната шефка на СГС изразява изненада как румяна ченалова не знае след като цяла София са хаберлии, че новият си псст си “острието” на бесепето го дължи на слънчо щото, нали се сещаш… Та и кУрнелия нинова в името на “стабилноста” най-вероятно е минала по реда си. бочко както се е Фалил и на Стопанинът на БЛОГА НИ е на принципа куче кокал не прескача. За това и кн е толкова кротка.
  СЕГА, да не забравя да поздравя прекрасният ни съблогар ДИМИТЪР. ЧИД и всичко най-най в личен, професионален и съблогарски план. Чудесните линкове към клипове и статии главно от раззийската действителност често предизвикват благородната ми завист .
  ЖИВ и ЗДРАВ!

  Трайяо Трайков-Президент!

 2. Существует ли Русская нация?
  Не существует никакой русской нации. И говорю я это не потому, что я какой-нибудь русофоб. Я не русофоб. Для меня национального вопроса просто не существует. Более идиотской вещи, чем разделение по национальности, я не знаю. Как и всякие границы, патриотизмы, это одна из главных бед человечества.

  Я понимаю, что когда речь идёт о каком-то народе, мы обязаны говорить о продолжительности его существования. До середины 16 века и вовсе никакого русского народа быть не могло, так как Русь была структурным подразделением Орды и смогла избавиться от её власти только тогда, когда сама Орда уже разрушилась под грузом собственной ненужности и экономической бессмысленности. Затем пришел Пётр, который вообще всё русское, аутентичное, национальное, что было на тот момент накоплено за несколько столетий, уничтожил как что-то абсолютно ненужное. Можно сказать, бросил, как при переезде бросают гнилые шкафы и немытые банки из-под варенья. Россия стала принципиально другим государством. А до второй половины 19 века 60 %-70% её населения, так называемого русского народа, находилось в рабстве у 20-30%. И это рабство было абсолютным, вплоть до возможности изнасиловать и убить когда хочешь, оторвать от семьи, купить, продать. И это, извините, единый народ? Народ не может быть сформирован из рабов и господ. Под словом «народ» мы должны подразумевать тех, кто свободен в своих действиях и выражениях. Но таких в России ничтожное меньшинство. Более того, этот «народ» на долгое время предал и забыл собственный язык. Не случайно герои известного фэнтези Толстого изъясняются по-французски. А потом мы видим, как тот же «народ» на протяжении нескольких десятков лет свирепо насилует и убивает сам себя, легко отказываясь от всякой национальной идентичности и разбавляя её в понятии «советский». Совершенно непонятно, куда здесь самому понятию «народа», «нации» вписаться.
  Александър Невзоров

 3. Всички публични изяви на К.Нинова много приличат на поведението на бедна сваха от селска сватба. “Дарявам крава с теленце”- после ще гледаме има ли теленце, има ли въобще крава аджеба. “Бен Хур” от Банки също се е изказал в стил ” Ние даряваме още по-“. Щял бил да разпорежда на МВР, ДАНС, МАНС да проверяват приватизационните сделки на прехода, ни повече, ни по-малко. По нашия край на такава изцепка викат изконното “УАУУ”, ще рече “бав мааму”.Бай нЕкой си даже борави с юридически понятия- щял да пресече абсолютната давност. По кой закон- terra inkognita -от началото на прехода минаха вече 25 години. По едно време Бен Хур даже си нарочи Трайков за жертва за “Булгартабак”, но явно съветниците му го склатиха, че не е баш така. И човекът млъкнА, което си е факт. В заключение искам да кажа, че и госпОжата Нинова и госпОдинът Бай Х ми изглеждат нещо нервени напоследък. От що ли, от кой ли – то ще си покаже.

 4. Оff-topic, последно ‘Reuters’ съобщи, че според информация от испанското външно министерство, Русия се е отказала да презарежда триумфалната си черупка в Сеута; проблем по-малко за испанската лоялност.
  И докато следим внимателно рутинното, пределекторално разхвърляне на мръсните ризи у нас (déjà vécu) предлагам един развлекателен материал върху Кузя, следвайки зададената от Георги Николов хумористична линия на по-рано споделеното от него великолепно видео: https://themoscowtimes.com/articles/flotilla-kuznetsov-syria-russia-smoke-55855

  ТРАЙКОВ – ПРЕЗИДЕНТ!

 5. Уважаеми г-н Инджев, драги съфорумци,
  Наскоро попаднах на интервю с Юри Безменов, беглец от СССР, дипломат от кариерата, естествно имал взимане даване с КГБ. Ето го:
  http://youtu.be/y3qkf3bajd4
  Препоръчвам горещо този материал да бъде видян от всички, както про, така и анти руски настроени. За всеки има по нещо. Най вече за полезните идиоти. Юри дава рецептата за вербуването им и обяснява колко много ги “ценят” братушките. Интервюто е с много сбъднати пророчества (снимано е през 80-те). БЕЗЦЕНЕН МАТЕРИАЛ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.