Путин не може да си купи ( и) западните медии

«Хотелось бы мне иметь такую пропагандистскую машину»

Выступая в Сочи, Владимир Путин оценил влияние западных СМИ

http://www.kommersant.ru/doc/3127295

За пореден, но и същевременно за пръв път по толкова откровен начин, Путин демонстрира до каква степен не разбира инструментариума на демокрацията, който той използва като кремълска тояга за налагане на своята политика.

Въздишайки със съжаление, че не притежава “такава пропагандна машина”, каквато му се привижда във вселената на западните средства за масова информация, той на практика признава, че се разпорежда с руските медии, третирани от него като пропагандна машина. “Еквивалентът” на западните медии в Русия е тяхна скопена имитация в рамките на евразийската му демокрация, подчинена на кремълската автокрация.

Путин фундаментално се разминава с разбирането за ролята на медиите. В неговите представи те са “пропагандна машина”, в каквато той е превърнал руските телевизии като основен инструмент за легитимиране на многобройните му управленски мандати.

Путин вярва например,че като инвестира в руски пропаганден телевизионен канал (  излъчващ на английски пропаганда от британска територия) близо три пъти повече средства от бюджета на Би Би Си, ще пожъне пропорционално адекватния на похарчения милиард резултат. И се гневи, че не му се получава – милиони британците и техните управляващи стават все по-остри в заклеймяването на руската агресивна политика.

Всеки грамотен гражданин на света може да даде безкрайно много примери как западни медии опонират на властта в съответните страни. Но никой не може да даде пример за нещо сравнимо в днешна Русия, където медиите са превърнати в “коректив” не на местната автокрация, а на западната демокрация.

И отново: къде сме ние?

Ние се намираме в разгара на кандидатпрезидентска кампания, в която 20 претенденти се борят от проруски позиции кой от тях да се хареса най-много на Москва.

Пропагандната машина тук няма нищо против да премълчава тази специфика на състезанието.

Премълчаването е крещящо потвърждение, че България има нужда от националноосвободително движение (поне) в медийното пространство. Само така можем да започнем да се събуждаме от мечешкия си руски сън, който носталгиците по безспорния източен залез почитат фанатично и днес като  контрапункт на комплексарски заклеймявания през епохата на (пост)комунизма западен изгрев.

18 мнения за “Путин не може да си купи ( и) западните медии”

 1. лилипут.ин отдавна нагази в тресавището на паралелната реалност от която няма излизане. Дори да се направи на барон Мюнхаузен. В цивилизованият свят истннският професионализъм в медийният свят се измерва със степента в която може, длъжен си, според всичките си сили и възможности да притисниш максимално с въпроси от дневният ред на нацията силните на деня.
  Удобните въпроси в които слагаш готови “правилни” отговори са недопустими априори. Да възкликваш възторжено, на място, ама как хубаво го казахте г-н борисов или да опипваш лояласалите му мускули е немислимо поведение и за най-жълтият журналист.

  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Горкият Путяра, той наистина не разбира света, в който живее. Няма никакво понятие нито от медии, нито от икономика. Тоя е безбрежен малоумник, каквито се раждат двама-трима на поколение.

 3. ====================================================================================

  ПАРТИЗАНСКАЯ ВОЙНА. В Нюене подожгли чекистскую фабрику троллей
  28 октября в 00:13

  Печально знаменитая чекистская фабрика троллей, ранее находившаяся в районе Ольгино близ Нюена («петербурга»), а теперь переехавшая в город на улицу Савушкина, 55, подверглась нападению неизвестных партизан. Ее подожгли с помощью «коктейлей Молотова», передает «Фонтанка».

  Секретная чекистская контора, занимающаяся распространением провокационных постов и комментариев, продвигающих интересы Кремля, находилась в одном здании с редакцией газеты «Невские вести», которая, как и сама фабрика троллей принадлежит личному повару Путина, а ныне «питерскому бизнесмену» Евгению Пригожину.

  Как видно из записей камер видеонаблюдения, примерно в 1:20 ночи к зданию бизнес-центра на Савушкина, 55, где находится фабрика троллей, подошли двое отважных партизан. Они принесли с собой четыре бутылки с зажигательной смесью – по одной в каждой руке. «Коктейли Молотова» были брошены в окна второго этажа, из-за чего в здании начался пожар.

  ПАРТИЗАНСКАЯ ВОЙНА
  Так как атакованный объект очень важен для кремлевской банды, о чем свидетельствует тот факт, что повар Путина лично примчался на место атаки, чекисты немедленно отреагировали на пожар и оперативно его потушили.

  Теперь подчекистская банда местных ментов возбудилась на «преступление», а Пригожин обещался подсчитать ущерб и передать данные ментам.

  ————————————————————————————————————————————————————

  АНТИЧЕКИЗМ. Городские партизаны подожгли путинскую фабрику троллей в Петербурге

  ГОРОДСКАЯ ВОЙНА. В Москве атакована автобусная остановка

  СОПРОТИВЛЕНИЕ. В Подмосковье взорвали полицейских

  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Забайкальские партизаны атаковали одновременно 3 русские базы в Чите

  В Петербурге не стало воды и света, отключились телефоны, теле и радиостанции

  ПЕТЕРБУРГ. В Петербурге расстреляны милиционеры

  ================================================================================

 4. Очевидно е че за кремълския сатрап медиите са просто един от родовете войски – примерно Информационни войски.И тъй като е бесен че не може да контролира Интернет,а само да го изключва в определени райони(както го прави в Крим),го е нарекъл “изобретение на ЦРУ”.

 5. На изборите за президент на БГ ще стане ясно колко са нормалните мислещи хора в страната! Колкото процента получи Трайчо Трайков – толкова са те, защото всичките му конкуренти са русофилистици и русофилистички!
  Дай, Боже да са повече от 10%, ама надали!
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!

 6. Пропагандната машина тук мълчи, но тъкмо това помага все повече българи да се питат как така кандидат президентите, лелеещи независимост за България от “външни сили”, не споменават т. н. Освободителка, “стискат палци” за “колегата” им Тръмп…
  Народът порасва, но, уви, прекалено полека…
  И няма как да бъде другояче – гласовете на малцината изправени срещу машината са безценни, но недостигащи и ако повече от нас не помагаме да се чуят навсякъде, все по-ясно е какво ще се случи.

 7. Бял кахър е изоставане в надпреварата на “пропагандата”.
  От едната страна върви манипулиране на мах на народонаселението по зомбоящика в психоподготовка за ТСВ с нагледна илюстрация околосветското пътешествие на единственият кацапски “самолетоносач” Кузя. Btw, гордоста на разийският флот прави отчаяни усилия да намери по какъвто и да е начин въглища. За да не спре костенурковският си ход и потъне от липса на гориво.
  От другата, на повърхноста вече е в ход елегантното демонизиране на политиката на кликата на кремълският гном.
  За дълбочинните процеси на ответните действия на Пиндостан и съюзници, повече, по-долу.

  http://defence-line.org/2016/10/kak-postroit-leprozorij/#more-9937

 8. и дявола иска да купи всичко но не всичко е за продан! жужи го чакат изненади и то много по-скоро отколкото си мисли. съдбата му е решена. СИХ

 9. Между другото една лекция за жужи от негови сънародници. За разликите между Православието и Исляма. Оказва се че те са кардинални а не както си мисли другаря лилипутин в желанието си да бъде евразийски император. Комунистите и те да четат. Оказва се че жужи не е имал пред вид православието а комунизма. Горкия пак не е разбрал какво му суфлират. Тоест комунизма и исляма са много близки и това го казва руски свещеник.

  http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=923:2013-11-20-08-49-33&catid=48&Itemid=81

 10. Искам да цитирам пасаж от книгата на Виктор Суворов. „Освободителят”. Предговор към първото руско издание:
  „„Зловонна купчина човешки измет“ – така най-справедливият в света съветски съд квалифицирал най-близките Ленинови съратници. Какъв тогава е бил Ленин? Той бил центърът и върхът на тази купчина. Многобройните съдебни процеси неопровержимо доказали, че всички те – извършителите заедно с Ленин на революцията – били агенти на чужди разузнавания. Какъв тогава е бил Ленин? Той бил главатарят на тази гнъсна шайка, шпионски резидент.
  Сталин е бил враг. Изобщо не искам да хабя хартия, за да го доказвам. На своите исторически конгреси комунистическата партия го доказа на цял свят. Освен това Сталин също бил главатар на врагове и предатели. Самият той изтребил хиляди врагове и шпиони от най-близкото си обкръжение – и пак не можал да изтреби всичките. Наложило се най-близкият му приятел и съратник Берия и шапката му да бъдат ликвидирани след неговата смърт. Но и онези, които ги ликвидираха, впоследствие също се оказаха врагове на партията ни и народа, мошеници, развратници, присламчили се кариеристи, безпринципни интриганти и волунтаристи, за които чак те е срам да си спомниш.
  Стотици милиони хора по времето на Ленин и Троцки, на Сталин и Берия, на Маленков и Хрушчов смятаха, че служат на родината си, на своя народ. Допуснали сте грешка, драги другари, служили сте на врагове на вашия народ, служили сте на мерзки, нищожни хорица, на предатели и шпиони. Изпълнявали сте явно престъпни заповеди на врагове на вашето отечество…
  И после настъпи друга епоха. Разгониха всички тарикати и кариеристи и на върха на властта се изкачи великият политик, велик пълководец, велик борец за мир, председател на Съвета на отбраната, носител на Ленинската награда за укрепване на мира между народите, маршал на Съветския съюз, четирикратен герой на Съветския съюз, герой на социалистическия труд, кавалер на висшия военен орден „Победа“ Леонид Илич Брежнев. Тъкмо в този момент аз дойдох в Съветската армия. Всички обичаха Брежнев, и аз го обичах. Всички викаха „ура“, и аз виках. И после, като усетих, че нещо не е наред, забягнах. Сега става ясно, че това е било правилно решение. Излезе, че Леонид Илич действително е бил политик от ленински тип, тоест връх и център на купчина зловонна човешка измет, главатар на престъпна шайка, тънеща в разкош и корупция, след като е довела страната до икономическа безизходица.”
  В заключение искам да констатирам, че съвременният „враг на народа”, „политик от ленински тип” се нарича Владимир Владимирович Путин. Него го чака съдбата на враговете управлявали и ликвидирани по времето на Ленин и Троцки, Сталин и Берия, Маленков, Хрушчов и Брежнев.

 11. Искам само да помоля публиката наистина да обърне внимание на видеото, което съм пуснал! Доста е дълго но затова пък много интересно. Толкова е невероятно, че ми падна шапката! Особено там, където се пояснява, че мюсулманите, като идели в рая щели само да ядат и да се е.ат с някакви духове по няколкостотин хиляди пъти на ден. Признавам не съм специалист в тази област (предполагам и вие) и наистина съм изумен! А пък самите паралели между комунизъм и ислям са прекрасни. Руски свещеник ви обяснява подробно, защо ислямистите се разбират чудесно с комунистите!! Какво по-добро средство за защита срещу комунистическата и ислямската болест!!

 12. До ДИМИТЪР
  За съжаление простотията на българския народ ще победи отново.С голяма преднина.

 13. “20 претенденти се борят от проруски позиции кой от тях да се хареса най-много на Москва.”
  Някой може ли да (по)каже защо двойката Румен Гълъбинов и Веска Волева заслужава такава обида? Познавам Волева лично и намирам това за абсурдно. Моля, обосновете се, не би трябвало да е трудно…

 14. Към ГЕОРГИ ПЕТРОВ:
  За да се разбере това дали е обида или точна констатация, моля, отговорете Вие и Вашата лична позната само с ДА или НЕ на въпроса ми: Трябва ли да бъдат премахнати незабавно паметниците на окупационната червена/съветска/ армия?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.