Правосъдната ни система поощрява “юмручното право” срещу правозащитници

Беше ми трудно да застана пред огледалото  с дължимата реакция срещу нападението над председателя на Българския хелзински комитет Красимир Кънев, ударен с юмрук в лицето посред бял ден центра на София.

Как ли ще(ше) да прозвучи солидарната ми позиция в контекста на моите “оплаквания” ( прочетох в един сайт, че г-н Кънев се “оплаквал” не веднъж от заплахи)?

Заплашван съм с подобна разправа многократно. Не веднъж съм бил на косъм да ми се случи същото по улиците на София. Сега агресията се е стоварила върху председателя на организацията, която два пъти ме е награждавала за правозащитна дейност ( по волята на гласувалите за мен като за Човек на годината стотици незнайни за мен участници в класацията на БХК).

Два пъти съм сезирал “компетентните органи” при писмени закани за убийство(то ми). Вторият път, когато такива закани се изсипаха в блога ми накуп в рамките на часове, инициатор беше МВР. Бях поканен да подам сигнал, за да имат основание полицаите да издирят анонимните същества, които искат да ме бесят, да ме тровят с полоний и т.н.

МВР разкри кой стои зад заканите да бъда убит ( общо трима души в България, а четвъртият се криеше във Великобритания). Прокуратурата обаче отказа да  им повдигне обвинения. Било въпрос на свобода на словото (им), написа ми в уведомително прокурор на име Железчев.

Един известен специалист, водещ фактор в борбата с тероризма във виртуалното пространство, ми каза афористично по този повод, че в България трябва най-напред да бъдеш убит, за да се признае заплахата срещу теб за реална ( освен ако не си някой  “важен”).

Заплахите срещу Красимир Кънев вече се сбъднаха. Беше бит, както са му обещавали.

Очаквам да разбера, дали прокуратурата – в случай , че извършителите бъдат разкрити, ще ги оневини като граждани, които имат право на своята гледна точка и на произтичащото от нея свое юмручно улично право.

 

 

11 мнения за “Правосъдната ни система поощрява “юмручното право” срещу правозащитници”

 1. “Правосъдна система” и България са 2 противоположни неща! Те са взаимноизключващи се! Такова понятие – “Правосъдна система” по земите в които властва мафията, в които за главен прокурор се избират марионетки – не съществува! Това е само един етикет изпразнен от съдържание. По всичко изглежда, че българите нямат потребност от “правосъдна система”?! Те си искат мафиотския сговор, който се разпорежда в странта безогледно.

 2. Отечествто е в опасност!
  Сега или никога!
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Бас хващам, че това не са обикновени паРТиоти – Красимир Кънев не е толкова разпознаваем за зомбитата. Това си е чисто “активно мероприятие”. Ефектът е двоен: 1. Сплашване- предупреждение (г-н Кънев не е от тези, дето се плашат лесно, но “следващият път няма да са толкова нежни”) и 2. Стягане редиците малцинства/анти-малцинства – изборите чукат на вратата…

 4. То КРИВОсъдната им система е най-последна в създаването на “юмручното право”. Преди нея са “образУвателната”, номерклатурната, словоблЯдската системи на властта. Ето днес са посегнали пак и на лекари от спешна помощ от здравепогазващата им “система”.
  А за положението в КРИВОсъдната система е отговорна политическата намеса от т.нар. “законоковачна власть” ,и от изпълнителното политбюро над всички “системи” и “власти” в нрб.
  Ето например УБО има бюджет 50 милиона, а се използва само за преторианска гвардия от 70 години, и охранява няКОИ си “особено заплашени” деятели на нрб вече 10 години, за милиони левове, а от прокуратурата трябва само да им “успокоят” ,че това си е само “изразяване на “, и да им отнемат неполагащите им се държавни охранителни мутри.
  Само в Дивият Изток властимащите си гарантират “държавна охрана” срещу “свободата на слово”. В добавка ги защитават и словобЛядието ,законоковането и КРИВОсъдието. Всичко ги пази и от свободата, и от словото!

 5. ВНИМАНИЕ! Русия подготвя терористични акции на Балканите.

  Безпрецедентен скандал се разрази между Сърбия и Русия буквално преди няколко десетки часа. В Сърбия бяха заловени руски шпиони, подготвящи заедно с няколко сърби терористични акции на територията на Черна гора.

  След спешното пристигане в Сърбия на Николай Патрушев, бивш шеф на КГБ и днешен секретар на съвета за безопасност на Русия, руските терористи бяха само депортирани към Русия. Всъщност трябваше да са в сръбски затвор.

  Четете за безпрецедентния случай във вестник Комерсант: http://kommersant.ru/doc/3127397

 6. Just say Кузя

  Boris Rayskiy
  Там 2500 человек ссут, срут и испражняются за борт. На корабле нет никаких очистных сооружений. Это посудина плывет по морю, а за ней тянется шлейф из мочи и кала. Они засрут до экологической катастрофы Мальту за 2 дня.

  Izrail Vetrovsky
  Раньше были названия кораблей “Стремительный, “Бесстрашный”, теперь де факто “Прокаженный”.

  Vadim Nikolaev
  Теперь прямо ставки принимать, “кто дозаправит”.

  Viacheslav Mikhailenko
  Просто у них нет столько дров…

  Araz Mamet
  А как он с НАТО собирался воевать? Заправляться у них в портах и потом воевать с ними?

  Сергей Шустов
  По ком ЗВОНИТ КОЛОКОЛ, по ком ДЫМИТ АДМИРАЛ КУЗНЕЦОВ? Вчера вечером у соседей собака выла, ох не к добру!

  Konstantin Kukushkin
  И как они домой поплывут? Или это не планируется?
  материалы по теме
  Фашик ДОНЕЦКИЙ: Кому перешла черная метка от Моторолы?

  Alexander Dallo
  Дебилы, бл@дь (с). Весь мир ухахатывется над эпопеей с путешествием старой дымящей лохани через полмира. Санта-Барбара: даст (заправит), или не даст? И кто?

  Константин Ляшенко
  Надо организовать радиомарафон в поддержку терпящего бедствие в Средиземном море авианосца “Адмирал Кузнецов”. Пусть Чичерина, Валерия, Газманов, Кобзон и другие поклонники русского мира собирают донецкий уголь для того, чтоб спасти редкие виды военной техники.

  Игорь Коваль
  Лучше бы не позорились, это реальное корыто)) Напоминает роман Новикова Прибоя “Цусима” когда второй тихоокеанский флот чудом дошел до берегов Японии, и был полностью разбит. Вот ничему не учатся))

  Заур Гаджиев
  Дрова закончились )) дрейфующий авианосец – 21 век, гроза ВМФ РФ.

  Слава Рабинович

 7. След като и anti-colorados(Фактор в рускоезичната аналитично-прогнозистична публицистика) е стигнал до моето, правете му сметка какво ни чака, недай си боже, било въздухарят рр или марионетката на битово-комисионният русофил баце аецка зад КОЙто стои сарайско-библиотекарската ОПГ да стане президент.
  Има специален пасаж за България. Най-уязвимата според автота за “визитация” на вежливи зелени човечета. Опитът за преврат в Черна гора не успя но защо да не пробват и у нас. Още повече, че тук ги чакат с отворени обятия и китки у ръце най-многобройната пета колона плюс несметно число полезни идиоти.
  http://defence-line.org/2016/10/ogradka-ot-russkogo-mira/#more-9948

 8. Пребит е председателят на правозащитна организация. Огранизация която следи за това дали законите се прилагат справедливо особено към най-слабите и най-беззащитните. Няколко дни след побоят не намирам нито едно изявление на български политик който да осъжда това срамно събитие. Единственото което намирам по случаят е от американският посланик. За сметка на това протестите против бежанците стават ежедневие. Тъжно място е България.
  Прави ви впечатление че дори и тук ентусиазмът за защита на подобни хора е притихнал.

 9. GG2:
  Ентусиазмът едва ли е притихнал, но като те фрасне такава новина в лицето, отнема време да подновиш ентусиазма в такъв, overall впечатляващ мутренски режим.

 10. EVERYONE ELSE:
  Разбирам ви.
  Местан осъди побоя днес. Единственият български политик сторил това до момента. В президенска кампания в която патриотизма е сведен до главният критерии по който върви състезанието дори и Трайчо Трайков се въздържа от мнение притеснявайки се да не изгуби патриотски гласове. И съдейки по фейсбук толкова по голям патриот си колкото повече мразиш другият. Не останаха ли истински “лидери” в тази България които да обяснят че омразата не води до благоденствие? Защо всяка новина за бежанците е с фалцет които ги оприличава на прокажени? Това ли значи да си християнин?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.