Как ББ ме номинира за свой пророк със задна дата

Омръзна ми да съм прав и даже малко се плаша от себе си. Направо не смея да предскажа Трета световна война като хората. Да ги карам да треперят и да им е хубаво, че не съм познал след това. Пък нека ми се подиграват, дай Боже.

Борисов се определя сам за най-чистия и за най-големия демократ.

Аз пък вечно познавам, както се (д)оказа днес. Всеки с недостатъците си.

Когато изразих мнение, че Той няма да подаде оставка при загуба на президентските избори, макар да обеща точно това, бях в незавидното положение на неверник, който си позволява да се усъмни в клетвата на такъв изтъкнат държавник.

Обаче днес Борисов се отметна. Метна наивниците с лъжливо движение като каратист на тепиха на собствената им лековерност. Заяви в интервю за БТВ, където беше замъкнал като статистка Цецка Цачева, че няма намерение да си ходи от властта само заради това, че неговата фаворитка за президентския пост се е провалила на балотажа. Сподели, че очаква всички да се обединят срещу нея, т.е. срещу него. Което му давало основание да се откаже от обещанието си да подаде оставка като премиер при загуба на неговата избраница на втория тур. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/30/2853611_borisov_niama_da_podade_ostavka_ako_cacheva_e_purva_na/

Защо всички ще искат да бъдат срещу ГЕРБ, при положение, че двамата с Цецка обичат наред де що има конкурент и правят мили муцунки във всички посоки, Борисов не обясни.

Обаче с това моите сбъднати прозрения не свършват.

Казах ли ви, че Борисов изповядва култ към матушката мечка?  Борисов днес заяви на всеослушание, че изпитвал култ към своята “мама мецанка”. Някои извадиха това признание в заглавие: “Борисов: С мойта мама мецанка за мен майката е култ” http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Borisov-S-mojta-mama-metcanka-za-men-majkata-e-kult_638818.html

Връх на сбъднатите ми пророчества обаче е фактът, че в същата своя изява, в рамките на която за украшение си беше довел Цецка, Борисов се предаде пред моята стократна настойчивост относно обречената на провал по дефиниция кандидатура на Бокова ( а после и на Кристалина Георгиева) за Генерален секретар на ООН. Изведнъж сега премиерът се съгласи с мен, че не е имало начин да спечели българка(та).  Седмица преди фаталното гласуване Западът и Русия си обтегнали отношенията, забеляза Борисов.

Тук той спекулира малко с датировката. Отношенията на Русия със  Запада ( към който България принадлежи по документи, но не и в представите на Борисов) са обтегнати доста по-отдавна. Премиеърт ни обаче нагажда обтягането им към датата на своите объркани решения за рокади в заиграването с кандидатурите си за ООН. Иначе беше ясно дори и на мен какво ще стане, макар да не получавам шпионска информация от службите у нас и в чужбина.

Борисов косвено, но простосърдечно потвърди на практика твърдението ми, че е пуснал по пързалката Бокова, за да угоди на Путин и да не дразни петата му колона в България. Бил е сигурен, че тя няма да се покатери по тази хлъзгава плоскост до върха, в чието подножие я дебне непреодолимата западната секира. Същото твърдях и аз.

В крайна сметка добрата новина за мен е, че независимо от всичко, в един момент Борисов ме подкрепя. Потвърждава всичките ми тези. Съгласява с тях една по една с незначително закъснение от няколко месеца. Развива се бавно, но сигурно.

 

17 мнения за “Как ББ ме номинира за свой пророк със задна дата”

 1. Винету скача, защото рашките го определят като предател. Чудно! Уж всички бяхме русофили според наще червенотиквеници, обаче самите рашки имат съвсем друго мнение по въпроса.

  Голосование. Сегодня болгары – братушки или предатели?

  http://www.tvc.ru/news/show/id/102754

  87% Предатели – 13% Братушки

 2. Отечеството е в опасност!
  Сега или никога!
  Трайчо Трайков-Президент!

 3. Иво, що се “заяждаш” акерим с баце. Той монетата и на калъч да Фърли, пак пИчели. Нали си спомняте как преди няколко дни една от двете каки, владимира янева обясни как у слънчо се играе белот. Той винаги е Победител, дори и като падне. Сега, пък цяла седмица устиска на “обешанието” си да подаде оставка при провал на Аецка. Обикновено държи на мнението си от ден до пладне.
  Само дето не си дава сметка, че любимият МУ “държавник” лилипут.ин-162 санти вече е сатртирал с кандидатурата на рр мек хибриден вариант на черногорският сценарий от средата на октомври того. Едва ли бочко се сеща какво имам ИЗпредвид. Дано обкръжението МУ, не всички са доказани кретени там, обясни на премиерът ни, с думи прости, че след Черна гора целта на кремльовци е “братска” българия. Нарочно с малка буква. При това предпоставките тук са много по-силни. Мощна пета колона, половинмилионно поселение по черноморието и навътре, полезни родни идиоти с лопата да ги ринеш и политика в духа и смисъла на и х.. в п….. и душата в рая. С три думи, ела кумчо, изяж ме.
  Стой, та гледай.
  Ще да видим.

 4. НО, винаги се намира едно ГОЛЯМО НО за да не бъде пълно щастието на шпагатаджии кат баце.
  Гарантът на нащата сигурност, все пак се водим официално член на НАТО, САЩ са толкова напред в стартиралата от лилипут.ин нова спирала на надпревара във въоражаването, че евентуалните печалби от падащите катастофално коефициентит на залозите за колко дни, недай си боже, ако се стигне до горещ вариант, раззия ке падне, не си заслужават усилието да пробваш късмета.
  http://defence-line.org/2016/10/parad-boevyx-lazerov/#more-9991

 5. ​Границите на руската хибридна сила – историята на неуспешния опит за преврат в Черна гора

  Илиян Василев, bulgariaanalytica.org

  Влизането на страната в НАТО бе еднозначно оценено в Москва, като недопустима и необратима загуба и провал

  Няколко събития през последните три седмици свързани с Черна гора, всяко едно които достатъчно значително като последствие и тенденция, дадоха основание отново да се заговори за стратегията и политиката на Москва в Западните Балкани и по-специално към Черна гора и Сърбия.

  Конкретния информационен повод бе арестуването на 20 сръбски граждани в Черна гора по подозрения в планиране на терористични атаки, по сценарий напомнящ на Кримската операция и киевския Майдан, за атакуване на Парламента в Подгорица във вечерта след изборите.

  В схемата, разкрита от черногорската полиция, става дума за криминална терористична организация, която е имала на разположение достатъчно значима сума от пари в брой – 125,000 евро, най-съвременна техника, включително за сателитни връзки и наблюдение, средства за кодирана комуникация, детайлна информация за маршрути за придвижване на водещите политици на страната и която е целяла да създаде хаос в страната чрез атакуване на ключови институции, на полицията и дори вземането на заложници сред ръководителите на страната.

  Сръбски и черногорски източници твърдят, че в плановете на заговорниците е влизало и отвличането на черногорския премиер Мило Джуканович.

  За това, че в подготовката на терористическата операция са били използвани и

  познатите планове на киевския Майдан

  красноречиво говори и факта, че в плана на терористичните групи, ръководени от руски граждани е влизало и откриването на стрелба от преоблечени в униформи на черногорския спецназ терористи по митинга на протестиращи от опозицията, което да отключи верижни реакции и ескалация на събитията, извън контрола на черногорските власти, което да ги дискредитира тотално през западните общества и власти.

  Не е тайна, че в навечерието на изборите проруски и просръбски партии и групировки в Черна гора направиха всичко възможно за да осуетят избора на правителство и парламент, които да реализират отделните стъпки по членството на страната в НАТО и ЕС.

  На фона на дългогодишните усилия на Кремъл и неговите олигарси буквално да „купят“ икономиката и елита на Черна гора за да си осигурят стратегически излаз на Средиземно море, точно по калъпа на кримската операция, включително и да изградят руска военна база, влизането на страната в НАТО бе еднозначно оценено в Москва, като недопустима и необратима загуба и провал.

  За това изглежда в Кремъл са решили да действат без отлагане за тоталната дестабилизация, като вкарат страната в хаос, като пътьом влошат отношения на Подгорица с Белград, с Брюксел и ключовите западни съюзници. Замисълът е блокиране на институциите и на възможността им да изпълнят ангажиментите след встъпването на страната в НАТО на 19 май 2016 година, т.е. Черна гора да се превръща в „несъстоял“ се или безопасен член.

  Този метод на руската дипломация е добре познат и често използван в различни страни страни от региона, но най-преките паралели са със Сърбия предвид на предстоящите процедури по членството на страната в ЕС и НАТО. В продължение на години руски олигарси и бизнес, в тясна координация с официалните власти систематично изкупуваха ключови активи в черногорската икономика с ясната цел, производното от това икономическо влияние да се превърне в стратегически излаз на Русия на Средиземно море, в това число и чрез изграждане на военна база.

  Влизането на Черна гора в НАТО постави кръст на тези надежди

  и проворика алармистки възприятие и кризисно реагиране за ограничаване на щетите. Постепенно тези усилия се превърнаха в спасителна акция по ограничаване на разпространението на „черногорския вирус“ и спиране на ерозията на руското влияние в Западните Балкани.

  Арестуването на сръбските граждани в Подгорица постави Сърбия в изключително неизгодна и трудно защитима позиция като страна спонсор на терористически групи, които оперират от нейна територия, но изпълняват чужди мисии.

  За това и сръбското ръководство не се поколеба да арестува и изгони от страната руските граждани, които реално стоят зад опитите за дестабилизация на Черна гора. Това постави началото на безпрецедентен скандал в руско-сръбските отношения след падането на Берлинската стена.

  Премиерът Вучич заяви еднозначно „дълбоко се заблуждават онези, които смятаха, че Сърбия по някакъв начин ще участва или съдейства в това престъпление“.

  След свиканото в началото на седмицата заседание на Бюрото на специалните служби – координационния орган, който се ръководи от сръбския министър председател, той открехна вратите за допълнителни детайли по операцията, но се ограничи с класически флирт с жадните за новини медиите с твърдението си, че е по-добре да замълчи – „да прехапе езика си“.

  Да напомним на читателите, че не един или двама западни политици и военни експерти смятат Сърбия за слабо звено в сигурността на Западните Балкани, особено в контекста на възможностите, които тя предоставя на Русия за операции в целия регион, включително в Република Сръбска и в Черна гора. Силни опасения в НАТО поражда възможна двойна употреба на базата на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Ниш.

  За сериозността на кризата в руско-сръбските отношения и страховете на Москва, красноречиво говори и внезапната визита на Секретаря на Съвета за сигурност на Руската Федерация Николай Патрушев в Белград с поверителна мисия с цел да съхрани отворени възможности за бъдещо стратегическо сътрудничество на Сърбия извън НАТО в сферата на сигурността. Предполага се, че той е дал и важните за домакините гаранции, че руските тайни служби и дипломати, ще ограничат дейността си спрямо трети страни от територията на Сърбия. Известно е, че Сърбия е регионален център на руските специални служби, откъдето координират дейността си в Черна гора, Македония, Република Сръбска и като цяло в Босна-Херцеговина.

  Скоро след разразилия се скандал „вечния премиер“ на Черна гора Мило Джуканович даде да се разбере, че няма да бъде следващия премиер министър на страната. Между много обяснения присъства и това, че той е осъзнал, че е неприемлива фигура както за Москва, която организира подобни операции с цел неговото отвличане, така и за Брюксел – където той не внушава доверие, че може

  да измъкне страната от руските лапи

  Въпреки оскъдните данни по разразилия се скандал – могат да се направят някои изводи и обобщения, както и извлекат поуки.

  Първо, в готвения сценарий за дестабилизация на Черна гора, активната роля се пада на местните руски мрежи за влияние, създадени за да обслужват икономическите интереси на руските олигарси и бизнесмени. На практика официалните руски специални служби и икономически кръгове действат в тясна координация, като Кремъл има решаваща и координираща роля. Руският бизнес зад граница, особено този с основни активи обратно в Русия няма много алтернативи, освен да сътрудничи на тайните служби зад граница, за да не загуби благоволението на Кремъл у дома. Тази публично-частна свързаност не отменя факта, че все повече видни руски бизнесмени ограничават присъствието си у дома, за да намалят зависимостта си от официални власти, в това число и нуждата да изпълняват „специфични“ мисии.

  Второ, въпреки изгонването на руски граждани от Сърбия, Москва не реагира с реципрочни мерки или с остра реакция, а изпраща топ човека в Съвета за сигурност на кризисна мисия, говори еднозначно, че руските служби са били хванати „на местопрестъплението“, вероятно изненадани от качеството на реакция на сръбските служби и на капацитета им да реагират независимо и в защита на собствените си национални интереси, а не като проксита при реализацията на руски специални мероприятия в съседна страна.

  Тъй като не става дума за привличането на руските граждани под отговорност пред сръбския съд, а за изгонване на лица без дипломатически статут, вероятно иде реч за опериращи под различни легенди представители на руски бизнес или руски неправителствени или религиозни организации структури, по примера на тези които оперират в Източна Украйна и които координират, финансират, обучават и ръководят местни полувоенни мрежи от „доброволци“, бивши или активни военни, служители в службите за сигурност, частни охранителни и криминални формирования в Сърбия и Черна гора.

  По сведение на черногорските служби, конспирацията в Черна гора, е ръководена от Братислав Дикич, бивш командир на специално звено на сръбската полиция, освободен през 2013 за връзки с криминални престъпни групи.

  Използването на полувоенни и неправителствени структури,

  регистрирани и опериращи в чужди държави, за операции в трети страни е относително нов похват в хибридната стратегия на Москва. Освен преки ползи на неофициалната „шапка“, която позволява действия под радара на обществено и институционално внимание, това позволява на Москва да „разделя и владей“ и влияе върху отношенията между страните от региона. България също е била обект на подобни активни мероприятия – в отношенията и с република Македония. При това официалните руски власти винаги остават зад кадър, без да им се налага да поемат отговорност.

  Показателно в този аспект е арестуването на опериращи зад граница руски или свързани с руските спецслужби хактивисти за реализирани кибератаки в САЩ и други страни от НАТО. Това е допълнителен „бушон“ срещу разкриване на ролята на руските спецслужби, добавено към традиционно трудната идентификация на източници на кибератаки в интернет пространството.

  Не е трудно да се направят аналогии със ситуацията в други страни в Западните Балкани и в България, включително като се проследи подобна роля на базирани в Сърбия регионални координатори на руските служби в разразилия се скандал от разрушената мемориална плоча на връх Каймакчалан, която изостри отношенията между Македония и България.

  Със сигурност, обаче, реакцията на Подгорица и Белград, по недвусмислен начин показа, че когато става реч за техните национални интереси, Кремъл е изгубил безусловния си контрол върху политическия елит и специалните служби в тези страни.

  Не е изключено във версиите на официалните власти в Черна гора и Сърбия да има променлива доза политическа целесъобразност, свързана с вътрешни битки с проруски и националистически кръгове или с нуждата от себедоказване на властите в Подгорица за реалното им откъсване от руско влияние и капацитет за защита на информация и работа с НАТО.

  Подобна е схемата, която се използва при кибератаките – пространство в което източниците на заплахи много трудно се доказват по дефолт, в допълнение идва и обстоятелството, че повече от т.н. хактивисти, нерядко чужди граждани, но свързани с руските тайни служби, не оперират от руска територия, от най-често от трети страни в Европа. Операциите на руското разузнаване в Черна гора и в Сърбия недвусмислено доказват не само възможностите, но най-вече границите на руското влияние в региона.

  Визитата на Патрушев и последвалите събития в Белград красноречиво доказват, че зад дима има и огън и

  намеса от страна на Кремъл,

  която обаче по никакъв начин не е в състояние да спре или обърне тенденция, която най-накрая ще отведе всички страни в Западните Балкани в лоното на ЕС и НАТО, извън контрола на Москва.

  Теоретично е възможно и логично да се допусне, че в реакциитена властите в Подгорица и Белград, може да съществува прекомерна доза политическа целесъобразност, провокирана от стремежа им да ограничат мащабите и затворят каналите на влияние чрез местни политици, бизнесмени, паравоенни формирования и неправителствени организации, в условията на дефицит на ресурси и на доверие от страна на ЕС и НАТО. Но това по никакъв начин не омаловажа констатацията – страните влизат в ЕС и НАТО не защото някой ги „купува“ за да ги използва в противостоене срещу Русия, а защото Москва не може да им предложи никаква алтернатива – нито текуща, нито в перспектива.

  Няма съмнение, че механизмите за влияние на Русия използвани в Черна гора и Сърбия, съществуват и в България. Още по-логични са паралели свързани с предстоящите президентски избори с техните изключителни геополитически залози.

  Остава да се надяваме, че българските специални служби ще бъдат в състояние да защитят националните интереси на страната, така както демонстрираха техните черногорски и сръбски колеги, при положение, че отричат съществуването на заплаха от Русия и че българската държава е пленена от политически или бизнес интереси, същностно свързани с Москва.

 6. За мислещите и незомбирани българи,вчеращното появяване в БТВ на Цачева и Борисов е ПЪЛЕН ПРОВАЛ!Като оставим на страна глупостите които двамата изговориха,показателни са две неща:1.В едно предаване предназначено за кадидат президент,вместо номинираният за вице президент генерал,се появи ….Бойко Борисов!!Тежка артилерия с възможен”преграден огън”срещу кандидат майката на БГ нацията.Може би,защото водещияг не си поплюваше много с въпросите към нея.И 2,Борисов предложи вместо Цачева ,той да се появи на планираният диспут между първите 5 кандидат президенти ,организиран от БТВ,защото,забележете,не можел да допусне срещу нея да се сипят атаките на останалите конкуренти за поста.Каточели всеки от тях няма да защитава собствените си позиции!И накрая,на настоятелните многократни въпроси на Водещия към Цачева,дали тя ще благоволи/престраши/да се яви на този диспут,така и не получи отговор.ПЪЛНО ФИЯСКО за Борисов и избраната от него КАНДИДАТ МАЙКА НА НАЦИЯТА!!

 7. По дефиниция и традиция всяко решение на борисов е предпоследно. Това е един от белезите на анти-лидерите. Може би точно по таз причина повечето българчетa толкоз го тачат и милеят. Едновременно с това си чешат кратунките и питат що сме на това дередже.

 8. Ето, така изглежда и така говори един достоен Български генерал от възрожденски тип.
  (Не прилича на шимпанзе с щръкнали уши и русофилски задник, нито на нежен възпиник на Военноморската академия „А. А. Гречко“ (Военно-морская академия имени А. А. Гречко, днес имени Н. Г. Кузнецова) в Ленинград, РСФСР, СССР) 🙂

  http://www.faktor.bg/intervyu/85351-sabi-sabev-sanktziite-kam-rusiya-da-otpadnat-kogato-varne-krim-na-ukrayna.html

 9. “Няма орхидеи за мис Бландиш”- така се казва едно криминаленце на Дж.Х.Чейс. Няма добра новина и за Вас, г-н Инджев. Побърканият от страх банкянски плъх вербално може и да влиза за малко във Вашите капани, но чисто физически той отдавна е залостен в друг, в московския, а от там спасителен изход няма. И орхидеи не дават. Мен ако питате, този Бай Х..й е заченат в руски капан, там се е сОздал, там и ще умрьот.Хак да му е. Оставяме настрани боковици, кристалини, аецки, бЕгълци и скАкълци- дребнотемие някакво си. Питаме основно и настоятелно обаче- коя българска медия излъчи новината за проваления руски държавен преврат в Черна гора. Питаме също така, ако да не беше интернет, щяхме ли ние у Българско да разберем за този скандален факт с общоевропейско измерение. Поради чия команда БНТ и БНР се умълчават по скандалната случка. Ореваха орталъка за гласуваното от Европарламента едното си нищо по въпросите за миграцията. Обаче за Черногорската афера- пълно радио мълчание. Алоу, гербавите, нали викате че БСП ви е основен противник. Защо не се възползвате от толкова удобното воленце, дето ви го вдигнаха от Черна гора, че и от православна Сърбия. ПатрЕоти- вие па къде сте, щото от Черна гора до изконната ви Македония е един к..р място. Не реагирате, защото щеше да е автогол, “аф корсТ” /според речника на генерала ви Радев/. Обаче автоголът си е такъв по дефиниция и всички последващи финтове се разглеждат единствено и само като циркаджилъци с цялата тежест на понятието. Може да му викате “въздух под налягане” , може да се каже, че е пръдня “post mortem”. Във всички случаи смисълът е макабрен. Последното гербавите да си го преведат с goodle.

 10. Игор Ейдман, ти да видиш, мисли и той кат мен. След Черна гора, на челно място в опашката на пропутиновие цветни “революции” е България.
  Кога ще го разберат и как конкретно ще противодействат дансаджиите ше гледаме да видим.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58162A59CE57C

 11. Щом като меката пропутинова медия газета.ру е дала думата на Валерий Соловей нещата у матушката явно се ориентират към приключване. Има и много добри коментари отдолу на виртуали.
  https://www.gazeta.ru/comments/2016/10/30_a_10293293.shtml#page11

 12. Г-ж(г-ца) Иванова | октомври 31, 2016, 15:13 На вашия абсолютно резонен въпрос “Коя българска медия излъчи новината за проваления руски държавен преврат в Черна гора.” мога да отговоря следното:
  Лично аз научих за новината от тв Европа(от лентата долу, с най-малки букви, бързо минаващи).В същото време на всеки половин час въртяха удобни, чак угоднически интервюта с проф.А.Тасев по повод възродения проект за атомен цирей БелеНЕ и “благородството” на руската страна, опрощаваща ни, видите ли…лихвите! Ако ме питате честно, не съм и очаквал от тази телевизия(вече) да поразрови в новината и да я изведе на челно място!БНТ, БНР, НОВА, БТВ и другите червено-кафеникави медийни рупори на Пропагандата отдавна са ми ясни.

 13. @ Българин

  Така е, защото ТВ “Европа” вече има нов собственик, “просветените” твърдят, че бил Пеевски.

 14. Виц, но може да им се иска, да е истина!
  В парламента се взе решение, ако на изборите се появи бюлетина със саморъчно написан текст в който се споменава думата майка,
  като да ви… майката,
  мамицата ви,
  да му …майката на …
  да не изреждам И ДРУГИ ИЗРАЗИ, които всички знаят от близостта си с околните,
  да бъдат отбелязани за легални,и като ГЛАС ЗА ПОДКРЕПА НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.