Путин загуби в Сърбия и в Черна гора, но разчита на реванш в България

В Черна гора тази есен надеждите на Путин да овладее ръководствотото на страната чрез избори удриха на камък както в Сърбия тази пролет. http://clubz.bg/46387-shpionski_skandal_moje_da_skara_belgrad_i_moskva

Последното убежище на кремълската надежда за успех на евразийската политика на Балканите е България. И за съжалание, ако на изборите за президент не спечели тандемът Трайчо Трайков- Съби Събев, т.е. единствената двойка кандидати, която не се харесва на Москва, Путин е на път да постигне така мечтания пробив да регистрира проруски успех чрез избори в една европейска, макар и балканска страна, под формата на остраняване на проатлантическия Росен Плевнелиев и заменянето му с която и да е от общо 20 негови алтернативи.

Ние тук си знаем, че при ограничените правомощия на президентската институция една Цачева и дори нейното по-радикално по своето откровено русофилство копие Румен Радев, няма да променят нищо кардинално в момента, в който седнат в креслото на Плевнелиев. Реалната власт е в ръцете на Борисов, който и досега ръмжеше с руски акцент на всеки представител на властта, дръзнал да заеме критична позиция към Русия. Най-вече се караше на самия Плевнелиев.

В този смисъл наистина нищо няма да се промени, колчем един от 20-те удобни за Москва кандидати “превземе” президентския пост. Борисов няма да стане по-малко сервилен спрямо Путин, а “само” ще си спести скърцането със зъби по адрес на президента.

Обаче ние също така си знаем какво означава да сме изключение по съветско-комунистическа линия от общата тенденция на континента.

Бяхме изключение по отношение на факта, че нашият диктатор не беше свален след масови протести, а по заповед от Москва.

Бяхме изключение като единствената бивша съветска колония в Европа, в която бившата комунистическа партия се върна на власт още на първите плуралистични избори ( чувам възразяващите да казват, че те бяха фалшифицирани, но ще ги помоля да си помислят защо тъкмо у нас това се оказа възможно по изключение спрямо останалите новоосвободени от съветското иго европейски страни).

Бяхме изключение сред нововъзникващите парламентарни демокрации в Източна и Централна Европа по скоростта, с която се сдобихме с нова конституция- добре преписана от добри образци, но с някои “особености”, чийто последци сърбаме и днес така, както сме си ги надробили тогава ( например във връзка с недосегаемостта на прокурорите, подчинени лично на Н.В. Главния прокурор, в резултат на което правосъдната ни система се е вкопчила кадрово в съветските си корени).

Бяхме изключение с удара, който си нанесохме чрез мораториума върху изплащането на външния ни дълг, изпращайки сигнал към света, напомнящ погребален звън на камбана тук, където се самозакопаваме.

Бяхме сред изключенията между възраждащите се пазарни икономики на континента, където по идеологически причини се наложи мантрата на “плавния преход” в противовес на т.н. шокова терапия в приватизацията. Цената платихме с изключително грубо разграбване на държавните активи- при това на по-късен етап от раздържавяването, което извършиха конкурентите от нашата черга в Европа.

Сега сме на път да станем изключение като страна, член на ЕС, която под изключителните грижи на своя популистки премиер Борисов допусна Русия да си нареди пасианса за единствения свой евроепейски изборен успех в т.н. “близка чужбина”, за каквато в Москва смятат половин Европа.

Единствената надежда това да не се случи е избирателите в България залпово да прогледнат и да видят заплахата от руското настъпление, срещу което в изборния процес стои единствено възможността да се гласува масово за Трайо Трайков и Съби Събев.

По изключение ще оставя отворен финал на тази “визитация” в стаята на българския болник, заразен с рецидива на мутиралия щам на съветофилството. Мога да предложа само диагноза. Поне в това отношение съм сигурен, че съм направ път. Лечението предстои.

28 мнения за “Путин загуби в Сърбия и в Черна гора, но разчита на реванш в България”

 1. Отечеството е в опасност!
  Сега или никога!
  Трайчо Трайков-Президент!

 2. Който иска война – война ще получи.

  А тези, които си мислят, че престъпленията им от комунистическо време вече са забравени и няма да плащат за тях – нека да помислят пак.

 3. Ако Цачева стане президент няма да има никаква промяна, но ако комунистическата мутра загуби избори, това ще е началото на неговия край.

 4. Още не са приключили сондажите в блок “Аспарух”, още не са обявени официално окончателните резултати за намирането на нефт и газ край Варна и кметът на Бургас и любимец на Путин, ваклата екоминистърка (също бургазлийка), транспортният министър Московски и партизанската издънка Лилето Павлова вече организираха международна конференция във връзка с “опасността от дълбоководните нефтени разливи” с участието на черноморските страни – Русия, Украйна, Турция, Румъния, Грузия и България. Във връзка със сондажите Ивайло Мовковски вече бил поръчал кораб- нефтосъбирач и специален дрон за наблюдение срещу нефтозамърсяването в 30 км-та зона около платформата. Защото то и да няма разлив, колко му е до се спретне една диверсийка, която да блокира сондажите 🙂
  Вече било решено нефтосъбирачът да домува в Бургас, сигурно по настояване на Валентин Златев, чиито “Нефтохим” периодично обгазява града и на няколко пъти вече унищожава флората и файуната на езерото- резерват “Вая”, но без особени имиджови последствия, протести на еколози и санкции. Безплатен подарък от държавата и ЕС за “закъсалия” олигарх!
  Най- загрижени за “опасността от сондажите”, разбира се, са били руснаците, при положение, че всичките им контейнери с бойни отровни вещества, произведени във Втората световна война, още по времето на Хрушчов, са били потопени в морето край Крим и корозиралите контейнери вече пропускат отровите. Но, вместо да си оправят кочината, поредният “Чернобил”, заплашващ Черно море с екологична катастрофа, те са дошли да плачат с крокодилски сълзи в Бургас за “нероден Петко”.

 5. Вече сме и сред изключенията по свободата на словото – вижте на кое място се срутихме след 7 годишното управление на гражданите за евразийско развитие на България.

 6. Огнян Минчев:
  “Генералът Румен Радев открито подкрепя руско-българското оръжейно лоби, което безсрамно дра българската държава за текущите ремонти на българските МИГ-29 в продължение на десетилетия. На Радев много му се иска това да продължава и за в бъдеще. Той рязко осъжда съвместното патрулиране на българското въздушно пространство в рамките на НАТО и открито говори за „равно разстояние“ на България между Русия и НАТО (намигване), за продължаване на епохата МИГ-29 в българската военна авиация.
  Каракачанов представлява обединените националисти, но форматът е свръх-любопитен. Една от трите партии зад него е “Атака” – партия на руски националисти. Някой ще каже – братски народи, братски национализми, не ли? Не съвсем… Руската имперска политика съсипва българската нация няколкократно, като през 1944-47 година унищожава българската национална държава, подменяйки я със съветска колониална администрация (БКП). След 1989 г. олигархичните кръгове в Русия и България, учредени върху структурите на КГБ и ДС, проведоха ефективна криминална революция, предотвратявайки възраждането на българската държавност. Днес притежаваме ерзац-милиционерска република с грабителски контрол върху стопанството и корумпирана изпълнителна власт и правосъдие в услуга на новата милиционерска буржоазия.
  Цецка Цачева говори за евроатлантизъм, но никога не забравя веднага след това да каже и две хубави думи за Русия, за тежестта на санкциите върху Кремъл и т.н. Сякаш, че тези санкции са нечий акт на несправедливост, а не минимална реакция на брутална агресия на Москва срещу съседна независима държава. Да ходим ли при Калфин, който става и ляга с Русия на уста и се бори за същото, за което и началника му Първанов – за голям шлем в полза на Русия и капо на разиграването за България.
  Така, в Черна гора имаше опит за руски държавен преврат, предотвратен от службите на държавата. Нищо подобно не грози България. Ако не е кандидатът Трайчо Трайков, който поддържа категорично позиция в подкрепа на българския европейски и атлантически избор, българската президентска кампания прилича на състезание по дисциплината кой ще се подложи най-удобно на Путин. От преврат тук нужда няма – той тече пред очите на всички и заплашва да сложи в стола на президента руско мекере.
  Няма и служби на държавата, които да предотвратят това – службите с подкрепата на библиотекарско-магнаурската школа водят българските президентски избори към пълен успех на евразийската идея и практика. Засега само в президентството. Утре – кой знае… Ех, юнаци се оказаха тези в Черна гора – и патриоти! Черногорски патриоти, а не руски…

 7. По време на Втората световна война, Уинстън Чърчил е принуден често да обяснява, какво има предвид, когато казва, че Великобритания се бие сама срещу Хитлер и Мусолини не заради националния си интерес, а за да запази цивилизацията по света. Ето ви една от неговите дефиниции: “Цивилизация? Какво означава това? Това означава общество, основано върху мнението на цивилните. Означава, че насилието, господството на воини и тартори, животът в лагери и война, в жестокост и тирания – този живот отстъпва пред парламентите, в които се коват законите; и пред независимия съд, който поддържа тези закони в продължение на дълго време. Това е Цивилизацията – и на нейна почва се развиват свободата, удобството и културата.”

  Ясно е, кое е обратното на цивилизацията: начин на живот, подчинен на тартори и диктатори, потънал в насилие, безправие и война, без закони и без съд, без свобода, удобства и култура.

 8. Точно така беше! Затова всичко у нас става толкова мудно и колебливо. Но така са подарените неща! И сега ми е много смешно като слушам и чета как някои се пишат супер, свръх антикомунисти.
  Днес в “лице в лице” министъра на енергетиката вече съвсем ясно заяви, че платените руски реактори ще бъдат използвани в Белене или в Козлодуй, което си е вече тежко заробване на страната за няколко поколения напред. Това ни обрича на вечна изостаналост в енергетиката и от там на цялата икономика. За да не се случи това и връщане на страната с много години назад ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ!

 9. Единствената надежда е Трайчо Трайков

 10. А кое те кара да мислиш ,че “този кРАЙ води в ада”и не е спазарен?

 11. Ние трябва да се стремим да изберем Трайчо Трайков разбира се! Но няма страшно. Русия няма да я има след десет години.

 12. Колкото и странно да звучи за феновете на ГЕРБ единственият разумен избор и за тях е също Трайчо Трайков.
  Нека помислим кой избра Цачева за кандидат президент, няколко факти:
  – изборът на ГЕРБ се пазеше в неизвестност до последно и определено не е след някакво явно обсъждане (за гласуване дори не говорим) в самата партия
  – малко преди самото обявяване на кандидатурата се посочиха четири имена едно от което беше на Т.Дончев
  – по-късно Т.Дончев в интервю спомена че не е бил питан дали да се кандидатира за президент
  – (не е факт но почти 90% сигурно) не вярвам да има ПР агент който да избере Цачева пред който и да е от другите трима
  – Борисов явно изрази съжаление за Плевнелиев (дори и да е било лицемерно и лъжовно)
  – Цачева в интервю за Капитал на въпрос дали ще приеме гласовете на ДПС при втори тур не се отрече от тях
  – Прокуратурата взе за заложник и министър на ГЕРБ
  – Първанов предвижда предсрочни избори през пролетта
  От това за мен извода е един Цачева е кандидатура на КОЙ (без въпросителен) а на Борисов му туриха капата. Ако Радев или Цачева станат президенти няма никаква разлика за КОЙ. Те ще имат още една силна политическа фигура на тяхна страна и не само ще могат да си позволят да свалят правителството но и ще го направят. Борисов и ГЕРБ могат да се спасят от позора само ако Трайков стане президент.
  Знаем кой стои зад КОЙ и как си пролича преди една година на едно парти заради един самолет от къде духа вятъра под опашките им. Положението в България на тези избори наистина е съдбовно за бъдещето ни.
  Затова моля нека да обърнем гръб на обидите и ината си и да постъпим разумно.
  Трайчо Трайков за президент!

 13. А това е резултата от анкетата. 13% от руснаците ни имат за братушки, за останалите 87% сме предатели. Средно положение няма. http://www.tvc.ru/news/show/id/102754

 14. Признаюсь не могу не высказать своей радости по поводу провала геополитической операции Путина в Сербии, которую уже окрестили «Донбасс-2».
  ————————————-
  Исторически так сложилось, что Сербия стала неким подобием России на Балканах. Создание в стране марионеточное движение националистов было сразу же заражено великоросским шовинизмом, а потому и построенная не без помощи Кремля Югославия была неким прототипом России на европейский манер.

  Старший брат – сербский народ, собрал под своим началом другие недоскорузлые недонародцы стал ими мудро руководить, не забывая время от времени ставить их на место.

  Сербия всегда была ватной представительницей России на Балканах, именно поэтому такой поворот событий не может не обрадовать! В стране где народ зазомбирован российской пропагандой премьер сделал резкий политический разворот и предотвратил вооруженный переворот в Черногории, фактически сдав всех его участников. Правда, все еще стесняющийся назвать «иностранную державу» которая стояла за этим неудавшимся переворотом.

  Но давайте обо всем по порядку:

  В понедельник вечером сербский премьер Александр Вучич обнародовал детали плана захвата госучреждений Черногории после парламентских выборов 16 октября “при содействии иностранного фактора”. Вучич подтвердил информацию черногорского спецпрокурора Миливое Катнича об аресте группы граждан Сербии, готовившей захват Скупщины Черногории и стрельбу по участникам митинга оппозиции с целью спровоцировать хаос и штурм парламента. В ходе арестов было изъято полицейскую униформу, оружие, средства защищенной связи и наблюдения, а также деньги в сумме 125 тыс. евро.По словам Вучича, правоохранительными органами предотвращена попытка захвата госучреждений Черногории вооруженными боевиками «при содействии иностранного фактора».

  Вучич также заявил, что сербские правоохранительные органы выявили «еще нескольких опасных групп», вовлеченных в реализацию этого плана, за которыми стоят «очень серьезные люди»!

  «Арестованные нами лица действовали в координации с иностранцами», – подчеркнул Вучич.

  Уточнить, в координации с кем действовали вооруженные опасные группы?

  Что за серьезные люди стоят за их спинами?

  Израиль?

  США?

  Или все таки Россия?

  Нет – не знаете?

  Подсказать, кого Россия обкатывала на Донбассе? Подсказать сколько сербских боевиков прошли там подготовку? Кто отрабатывал там приемы диверсионной войны под чутким руководством ФСБ?

  Именно этот факт и подтвердил, так внятно и не объясненный срочный приезд в Белград полного генерала ФСБ, секретаря Совбеза РФ Николая Патрушева.

  Который, якобы прилетел, чтобы не допустить дальнейшего осложнения российско-сербских отношений.

  И да, он из действительно разрушила, так как ему удалось не предать огласке, что он прибыл затем, чтобы никто не из его подчиненных не попал под суд, а был депортирован!

  Но, об этом прознало белградское издание Danas, которое сообщило, что несколько граждан РФ были депортированы из Сербии «за участие в подготовке террористических акций в Черногории»!

  То и есть, благодаря Патрушеву ценные диверсанты были вывезены из страны!

  Россия, понятно, отрицает, что Сербия выслала из страны граждан РФ, причастных к организации государственного переворота в Черногории. Но никто из официальных сербских лиц этого факта не опроверг.

  Еще, что интересно: в сербских СМИ активно развивается тема, что путч представители российских спецслужб, закамуфлированные под сербов должны были только начать, а уж потом, к ним должны были подтянуться члены правых организаций и боевиков, которые воевали на Донбассе в рядах террористических организаций!

  Также активно развивается тема, что среди задержанных было много людей как с сербским гражданством, так и с российским! Что полностью соответствует сценарию оккупации Крыма.

  По информации черногорского спецпрокурора Миливое Катнича об аресте группы граждан Сербии, готовившей захват Скупщины Черногории и стрельбу по участникам митинга оппозиции: все захваченные боевики поддерживали связь с помощью телефонов с шифраторами (которые продаются во всем известном военторге), имели в своем распоряжении высококачественные спутниковые снимки ряда гособъектов в столице Черногории Подгорице, маршруты передвижения премьер-министра страны, а также имели комплект униформы, которую использует черногорский спецназ.

  Мило Джуканович заявил, что спецслужбы проверят причастность к инциденту России, так как все ниточки тянутся в Кремль.

  Забавно еще закончилась встреча Патрушева с премьером Вучичем, она была подведена лаконичной фразой: «Констатировано, что службы безопасности России и Сербии успешно сотрудничают».

  О чем это говорит?

  Патрушев очень недоволен Вучичем и практически в ультимативной форме попросил того в скандал не вмешиваться.
  Угрозу Кремля похоже Вучич проигнорировал, так как в 20 метрах от дороги, ведущей к дому сербского премьера нашли машину с гранатометом, четырьмя гранатами, сотней патронов к АК и другими боеприпасами.

  Машину с оружием нашли в кустах недалеко от перекрестка, на котором кортеж Вучича обычно замедляет движение до 10 км в час.

  Что тут еще добавить?

  Белградский провал показал насколько все-таки Путин наглый, подлый и двуличный (рука не поднимается написать «человек»), если уже известный своей лояльностью, если не сказать преданностью России Александр Вучич инициировал раскрытие вооруженного заговора. Заговора, после которого в Черногории бы вспыхнуло очередная «гражданская война» с одной стороны которой бы воевали македонские фашисты, а с другой мирное население вооруженное по последнему слову техники РФ, и состоящее целиком и полностью из кадровых военных ВС РФ и примкнувших к ним сербских националистов.

  Понятно, что вспыхнувший скандал, как бы не старался Кремль, замят не будет, как и понятно, что Путин будет мстить Вучичу. И если последнего не убьют, то ожидать покушений на жизнь ему стоит.

 15. ИНТЕРВЮ С ГЕН. СЪБЕВ

  – Защо държавата бездейства по отношение на паравоенните формирования у нас, като „Васил Левски“, БНО „Шипка“, за които знаем, че патриотизмът им минава през руската любов. Какви мерки и действия трябва да се предприемат, за да бъде неутрализирана тяхната дейност?

  – Краткият отговор – да се приложи силата на закона. Не случайно ние говорим с господин Трайков, че един от основните приоритети е бързото стартиране на съдебната реформа и налагане на върховенството на закона, така както е в цивилизованите страни. Никой не търпи в нормалните демократични държави съществуването на такива формирования, които са извън закона. Няма закон, който да регламентира на този етап тяхното създаване и функциониране. Не може те да носят униформа, а държавата и съдебната система да се правят, че нищо не се е случило. Няма как да се подготвят с бойни оръжия, когато не е ясно за какви цели ще ги употребяват. Затова трябва държавата, колкото е възможно най-бързо да вземе мерки, включително прокуратурата да се самосезира и тези формирования да се разследват. Те трябва да се разпуснат и да отговарят пред закона – защо са ги създали, с каква цел, от къде се финансират, каква подготовка водят, какви структури ги подготвят, кой стои зад тях.

 16. Удоволствие е да честитя днешния празника на Вас, един истински народен будител, Г-н Инджев. С пожелания за всичко най-хубаво!

 17. Аз и моют съпруг сме редовни читатели на сайта.Лично аз,повече обичам да чета,отколкото да пиша.Но в случая искам да изкажа уважението си към г-н Инджев за откритата му подкрепа към Трайчо Трайков.Начетох се и се наслушах на хъмкане и мрънкане от политолози,анализатори и журналисти.Съмнението може и да е съставна част от правилния поглед на нещата ,но в мафиотска държава то е признак на страх,Уви!А ,да не кажем,че и на нещо по-гнусно.Всеки от нас е склонен на компромиси,но това не ни прави веднага маскари.А като такава се почувствах,прочитайки статия на г-н д-р Тони Филипов.Не мога да ние му призная писаческия талант,с който не се гнуси да си вади хляба и във в.Ретро.В статията се описваше предизборен митинг на Трайков,състоящ се от 2души официални лица,една жена на средна възраст и 7 ученички,раздаващи листовки.Може би фактите да са наистина такива.И във вестник ретро ще харесат това и добре ще платят за тях.И обективността е на лице и безпристрастността също.Но на мен ми се догади!!!!Чисто по човешки и без никакви претенции.Затова и пиша тези редове,за да поздравя един български журналист,че има ясна позиция(въпреки,че знам за убежденията му,че политиците са длъжни да се оправят сами)и открито пропагандира за идинствения нормален кандидат.Тази непечаливша позиция,а той е доказал,че обича тези позиции, взема хляба от устата на децата му.В началото написах,че обичам да чета,а в края,че не всичко трябва да се чете.
  ППКритикувала съм Иво Инджев заради Москов и това е още един повод да изразя уважението си

 18. Приятели, реших формулата. Вече пет дни се каня да ви я покажа:
  21-20 русофили = бюлетина № 7!
  Мисля, че съм го направил брилянтно!
  /извинете за изхвърлянето/.

 19. Хипотетичен въпрос (дори към г-н Инджев) – ако днес Васил Левски, който за мен е един от първите ясно изразени проевропейски политици на България, беше жив и беше кандидат за президент със същите свои виждания и идеи, колко процента щеше да вземе? Аз мисля не повече от 3-4%, което трябва да ни накара да се засрамим като народ…

 20. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СТОПАНИНА НА БЛОГА И НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В НЕГО! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОЩЕ ПО-ЗВЪНЛИВИ!
  И нека звъна на будилници те ни стресне и пробуди приспаните с вековната лъжа, че „руснаците са наши братя“. „Отечество е в опасност“ звъни тревожно будилника на GEORGI NIKOLOV , в унисон с неговия зазвънява и моя. Русофилството е най-голямата опасност за Отечеството. Русофилството иска да смачка и унищожи достойнството на БЪЛГАРИНА, да го обезличи. Русофилството е продукт на руската държава и наложено с нагайка и обещания за златни гори от нейните окупационни наместници/агенти, министри, дипломати и военни/ или с помощта на корумпирани политици, започвайки от баща им Драган Цанков, след окупацията ни от Русия в 1878г. Руският полковник Ремлинген-министър на вътрешните работи на Княжество България заявява, че „тези които искат да изгонят от БЪЛГАРИЯ всичко руско, НЕ СА ПАТРИОТИ“. Днес се опитват да ни убедят, че „… в България за патриотично се смята да браниш Русия от България..“ Както виждате промяна в тезата от тогава до сега в държавата България няма. На какво се дължи това? Защо в съседните ни държави русофилството дори да го има, то е маргинално и не определя политиката на страните им? А днес осуетиха опит за метеж в Черна гора. Агенти и дипломати на русия е имало и при съседите ни, но защо нито една съседна държава няма такова робско отношение към русия, както държавата България, която систематично и упорито прехвърля това свое отношение върху населението си използвайки лъжи в пропагандните си клишета за вечна признателност към Русия изопачавайки историята на БЪЛГАРИТЕ в угода на Русия . Затова БЪЛГАРИТЕ ли са виновни? Защо нито Румъния, нито Сърбия, нито Гърция не въздигнаха в държавна доктрина девиза, че русия за тях е „НАША ОСВОБОДИТЕЛКА, ПОКРОВИТЕЛКА И ДОБРОЖЕЛАТЕЛКА“, макар че тя им даде толкова много за териториалното им нарастване, а защитават националните си интереси. Заслугата за тяхното национално освобождение и териториално нарастване те преписаха на народа си.Да сте чули някой техен гражданин да казва, че дължи нещо на русия. Не, няма да чуете такъв, и много по-вероятно е да и покаже среден пръст. Това е разликата между тяхните и нашата държави. Техните държавниците стимулираха етносното самосъзнание и национално самочуствие преписвайки им превъзходни качества дори попълвайки патриотичния си пантеон с БЪЛГАРСКИ герои -ХАЙДУТ ВЕЛКО/ВЕЛКО ПЕТРОВ, изравят тялото от гроба му и го погребват отново, но този път като сръбски герой/ Защо БЪЛГАРИТЕ достигнаха до някаква независимост много по-късно от съседите си? Защото бяха по заспали от тях, защото бяха робско племе, защото за тях свободата не беше основна ценност, защото нямаха достойни мъже и жени? Нищо подобно! От загубване на държавата си те не са преставали да се борят за нейното възстановяване. Те не само искаха и се бориха за свободата си, но и дори участваха в борбата за независимост на съседите им от Турция. Защо тогава нашето Освобождение закъсня? Първо БЪЛГАРИТЕ бяха в пряк допир с Турция-основната европейска част на Турция беше земята на БЪЛГАРИТЕ . Второ, БЪЛГАРИТЕ нямаха връзка с Европа. От началото на нашето национално-революционно движение до 1878г. ние можехме да разчитаме единствено на себе си, и само на себе си. Представете си каква непреходна сила за свобода трябва да притежаваш, за да можеш в тези адски условия да работиш за възстановяване на държавата си. Никаква помощ от никого. Точно обратното. Поривът на БЪЛГАРИТЕ за свобода винаги се пречупваше и се смачкваше от ГОЛЕМИЯ ПСЕВДООСВОБОДИТЕЛ РУСИЯ, или с изселвания на стотици хиляди БЪЛГАРИ, или със заплахи, или с псевдообещания или с разгром на заверите ни предавайки дейците ни на турските власти. Някои от по-важните факти: По време на войната на Русия с Турция през 1806-1812г. градовете населени изключително от БЪЛГАРИ: Римник, Фокшан, Браила, Галац, Бузъу са напълно разрушени и унищожени от „ОСВОБОДИТЕЛКАТА НИ РУСИЯ“. Поради руския терор 200000 жители на Влашко и Молдова се изселват. Войната на Русия с Турция от 1828-1829 носи още по страшни опустошения в българските земи. Въпреки това БЪЛГАРИТЕ се вдигат на оръжие и сами се освобождават. И вместо да получат подкрепа от „ДОБРОЖЕЛАТЕЛКАТА РУСИЯ“, БЪЛГАРИТЕ в отговор на заявената си твърдост да поведат борба за освобождение чуват следните думи от ген.Дибич:“Българи , не се бунтувайте или аз ще обърна моята артилерия срещу вас.“ Каква по-ярка прокламация на РУСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА. От векове, за векове. Русия не допуска образуването на автономно българско княжество в Добруджа, а българските участници във войската и, са подложени на репресии, защото искат СВОБОДА ЗА ОТЕЧЕСТВОТО СИ. БОЙЧО ВОЙВОДА е заточен с двамата си братя в Сибир, ГЕОРГИ МАМАРЧЕВ, вуйчото на РАКОВСКИ, е предаден от русия на турците, които го заточават на остров Самос, където и умира.Религиозните ни дейци са преследвани, заточавани или отвличани. На получилата отново независимост БЪЛГАРСКА църква е наложена схизма от руската патриаршия.Но това не е всичко, което Русия е свършила водена от безкрайната си, истинска и неизтощима РУСКА ЛЮБОВ към нас нейните мили братушки, БЪЛГАРИТЕ. След всяка война на Русия с Турция към руските пустош са поемали стотици хиляди БЪЛГАРИ. Войната от 1768-1774 носи загуби за БЪЛГАРСКИЯ РОД от 160000 БЪЛГАРИ, войната от 1787-1791г. още повече-360000 БЪЛГАРИ. Градовете ни Шумен Сливен, Провадия губят половината от жителите си. СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ Е ОБЕЗБЪЛГАРЕНА! По време на войната от 1828-1829г. е изселено Половината от БЪЛГАРСКАТО население между Одрин, Стара Загора, Балкана и морето и това от Варна, Силистра, Исакча и морето . И всичко това се води от РУСКИ офицери и чиновници от щаба на ген.Дибич. С една дума: Милата ни Русия, нашата незабравима „ОСВОБОДИТЕЛКА, ПОКРОВИТЕЛКА И ДОБРОЖЕЛАТЕЛКА“ извежда безкрайната си любов към нас БЪЛГАРИТЕ в много добре организирана демографска политика насочена единствено срещу нас. Това не се отнася за гърците. Националноосвободителните движения на Балканите започват в началото на XIXвек. В тях участие взема и Русия. Нейната помощ отново ни убеждава в нейната „безкористност и изключителна братска любов“ към нас, БЪЛГАРИТЕ. Русия подкрепя само сърби, гърци и черногорци. Чрез Букурещкият мирен договор между Русия и Турция, Сърбия получава административна автономия. Тимошките, моравските и нишавските БЪЛГАРИ, макар че участват във всички войни срещу Турция и са основните участници в Първото сръбско въстание остават невидими за „ПОКРОВИТЕЛКАТА ни РУСИЯ“. През 1833г. БЪЛГАРИТЕ в Северозападна България вдигат въстание и освобождават шест околии. С РУСКА ПОМОЩ тези околии с население от 200000 БЪЛГАРИ, са предадени на Сърбия. Пиротското въстание, Нишкото въстание, безкрайни жертви и опожарени селища. Оцелелите по чудо БЪЛГАРИ търсят помощта на „ДОБРОЖЕЛАТЕЛКАТА РУСИЯ“ , чрез нейния консул в Белград. Той остава напълно глух за молбите им. А в същото време Гърция и Сърбия получават от русия огромни помощи като оръжия и пари за борбата им за национална независимост, както и политическа защита пред Турция. На нас това ни беше забранено от русия под заплахата на топовете и. И въпреки това, дори бих казал, напук на това БЪЛГАРИТЕ повярвали на ВЕЛИКИТЕ СИ СИНОВЕ-РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ, БЕНКОВСКИ, с цената на десетки хиляди свидни жертви по време на Априлското въстание и с безпримерния героизъм на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ СИ, донесоха СВОБОДАТА през 1878г на ЧАСТ ОТ РОДИНАТА си. А защо не на цялата? Причината е пак същата- ГОЛЕМИЯ ПСЕВДООСВОБОДИТЕЛ РУСИЯ раздели БЪЛГАРИЯ на пет части. Как да не му благодариш вечно!? На една пета от земята ни се появи държавата Княжество България. Но каква беше тази държава? Това държавата на БЪЛГАРИТЕ ли беше? КАТЕГОРИЧНО, НЕ! Ето каква. ВАСАЛ НА ТУРЦИЯ И ОКУПИРАНА ОТ РУСИЯ. И не само окупирана от русия, а и управлявана официално от Русия. Стигнали до извода, че Русия е причината на всички злини и нещастия стоварили са върху тях, БЪЛГАРИТЕ отново трябваше да водят борба за своята независимост и свобода, за своята държава, но какъв парадокс, с „ОСВОБОДИТЕЛКАТА СИ РУСИЯ“ . И не се спряха дотук, защото порива им към СВОБОДАТА и ЛЮБОВТА им КЪМ ОТЕЧЕСТВОТО беше толкава силен и неустоим, че присъединиха и Земята си под Балкана и не само я съединиха и я защитиха. И го направиха съвсем сами, разчитайки единствено на себе си. Това някой друг народ не го е правил? Поне аз не знам. От 1878г до сега държавата на БЪЛГАРИТЕ почти никога не е управлявана от БЪЛГАРИ, с малки изключение най-голямото от което е управлението на Стамболов, а от Русия, или директно: ген. Казимир Ернрот, ген. Леонид Соболев, или от чужденци с нейно одобрение: династията Фердинанд, или от нейните верни комунисти след 1944г. И лъжата стана държавна доктрина. Най-голямата неистина, най-голямата лъжа, че русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка стана държавна доктрина на БЪЛГАРИЯ.
  Хората, които знаеха истинската история за народа си, които обичаха и защитаваха народа си, бяха избити. Народът трябваше да чете и учи Историята на рода си написана от най-големия му враг, контролиран от организации като Чавдарче, Септемврийче, Комсомол, ОФ, Профсъюз, БКП и ДС. Как Ви се струва, колко народи биха издържали такъв жесток контрол без да се превият. Но благодарение на заложения в гените им неукротим дух за търсене на истината и вярата че“ този свят е открит за тях“, с помоща на БОГ вървейки по пътя на доброто те стигнаха до извода: НА РУСИЯ НИЩО НЕ ДЪЛЖИМ ОСВЕН ОКОВИТЕ СИ. Това са БЪЛГАРИТЕ! А кои са тези, които се кичат с портрети на ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ЗАХАРИ, словоблудстват със заветите им, и в същото време сключват сделки с русия за милиарди левове с една единствена цел държавата ни завинаги да бъде контролирана и доена от русия, и продават БЪЛГАРСКА СОБСТВЕНОСТ, резерват Камчия, пристанище Росенец, и т.н и т.н, точно на нея. Това са РУСОФИЛИТЕ! Това не е ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. Не може да не развиваш икономиката си. Не може да не разработващ ресурсите си, не може да не предизвикваш и използваш изключително силния творчески потенциал на народа си. Всички сделки с русия водят само до осигуряване на Робска обвързаност на държавата ни с русия от „от векове за векове“, и охолен живот за русофилите и техните наследници. Мизерията и унижението остават за нас БЪЛГАРИТЕ. Кои са най-богатите у нас? Русофилите, естествено! Тогава могат ли да бъдат русофили БЪЛГАРИТЕ? КАТЕКОРИЧНО НЕ, защото БЪЛГАРИНА е РОДОЛЮБЕЦ, а не РОДООТСТЪПНИК. А според Даниела Горчева, след запознаването и с мъдростта на Ивайло Калфин / днешен кандидат за Президент/ произнесена на сборището на русофилите,: „…за да твърдиш, че „който е русофил, той обича България”, има само две възможности. Или си политически невежа и пълен двойкаджия по история на България, или си престъпен циник. И че горе-долу със същата цинична откровеност може да твърдиш: „Който е педофил, той обича децата”.“ Това трябва да помним винаги! И не само трябва да помним, но по всякакъв начин да осуетяваме достъпа им до властта, щом искаме ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. Предстоящите избори са първата ни възможност да спрем русофилите от властта. Едва тогава можем да говорим за държава на БЪЛГАРИТЕ. Възможност това да стане факт, вече има. Невероятно, но не и невъзможно. Спрете да обръщате внимание на социологическите влъхви и медийни прокоби. Спомнете си какво направиха БЪЛГАРИТЕ през 1885 ГОДИНА. Тогава някой друг в света, освен тях да е вярвал, че така ще стане? Не, но стана! Ще стане и сега! Все повече и повече лица на БЪЛГАРИ се открояват и срещаме, и можем да разчитаме на тях в битката си за възстановяване на държавата на БЪЛГАРИТЕ. Един от тях е Трайчо Трайков. Всичко е вяра БЪЛГАРСКИ БРАТЯ и СЕСТРИ. Вяра в БЪЛГАРСКИЯ РОД, ВЯРА В СВЕЩЕННАТА НИ МАДАРА-БЪЛГАРИЯ, ВЯРА В БОГ. Имаме ли я тази вяра нищо за нас няма да бъде невъзможно. И ще направим така, че следващия Президент на България да бъде Трайчо Трайков, защото ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯ ИЗБОР.

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 21. Чудесен текст, силни коментари! Все пак трябва да признаем на Тито справедливото решение след юни 1948 г. да направи концлагери за съветски шпиони. Ммм-мм-м, хубаво, браво! Ако брачата срби и црногорци обновят този ценен опит, ще ги помолим да приемат и (поне част) от огромния контигент в България.

 22. @Тихомир Господинов

  Много поучителен линк!

  Толкова открито великоруско презрение към курицата БълХария!

  И целият този “брейнсторминг” целеше сътворяване на нова стратегия как да ни върнат пак в ГУЛАГА си. Стигнаха до извода, че този път може да се получи чрез изливане на повече славянско-православна помия в българската копаня.

  Сметките им, обаче, бяха “без кръчмаря”, защото се базираха на статистиката за процентите на “българското русофилство” на Галъп интернейшънъл 🙂

 23. Честит празник на стопанина на блога и на всички участници в него !!

  Трайчо Трайков президент !

 24. @ Стамбо,
  Спомените от Голи оток ще стряскат и в съня им останалите живи сталински шпиони в пределите на бивша Югославия! Много жалко, че при нас нямаше един такъв като Тито, макар и комунист, но не и лизач на руски задници като правешкия селтак!

 25. Изборът на руско мекере за президент на България ще бъде краят на тази “държава”!

 26. съветофилството не се лекува. или се реже до кокъл или се мре. Всичко останало са легенди и добри пожелания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.