Руската пропаганда вие срещу България с български акцент

В Русия произведоха поредния българомразки шедьовър на пропагандата. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/85503-skandalen-ruski-film-zove-alyosha-si-svarshi-rabotata-sega-e-nash-red-da-pomognem.html

Само онези, които не искат да знаят това или са жертви на породения от невежеството им религиозен фанатизъм по отношение на “добрата Русия” могат да бъдат изненадани от още една руска гавра с всичко българско и всимчки българи, които отказват да се преклонят пред всичко руско. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/01/2854489_ruska_televiziia_alyosha_si_svurshi_rabotata_sega_e/

Пресен пример: от петата колона на Москва първоначално се сепнаха от безочието на руския депутат Пьотр Толстой, но на бърза ръка се съгласиха след това, той се бил пошегувал, когато оприличи България и българите на стока за продан, която ще бъде изкупена от Русия. Първоначалната уплашена реакция на българските русофили, стреснати от откровението, което може да им навреди на “каузата” да обичат Русия барабар с гадостите, които върши ( и в случай си признава безпардонно), отстъпи място на рабопелното им съгласие с предложения нахален изход от положението, което приеха с облекчение като “шега”.

Има и други, не толкова пресни примери в същия дух, когато хулигански забележки по адрес на България на вицепремиера на Русия Рогозин бяха омаловажени, защото той с бил известен като “хулиган”.

Подтекстът на това примирение, заявено в националния телевизионен ефир от политолога Мария Пиргова, беше ,че с руските хулигани трябва да се съгласяваме , когато ни нападат с презрителни квалификации. Защото са руски, а ние сме някакви си българи (това последното звучи непрекъснато като “аргумант” от страна на мастити русофили, като проф. Андрей Пантев или проф. Божидар Димитров, които обичат да навикват българите, критикуващи Русия от позицията на руското величие, срещу което някакви си българчета си подзволявали да възразяват).

Защитниците на руските шамари по българската буза, които обикновено настояват да подложим и другата, отново ще заявят, че това е наше християнско задължение към “освободителката”. И точно в това е проблъмът: руските свинщини по адрес на България никога не са секвали и на това не може да се попречи, но може да се реагира или “поне “ да не им се помага.

Отказах да стана участник в този филм. Беше ми предложено от български журналист да бъда интервюиран в рамките на същия този проект, чиито резултат за мен беше лесен за предсказване. Журналистът, който ме убеждаваше да дам интервюто, изглежда искрено вярваше, че така щяла да се чуе моята гледна точка. Което е все едно вълк да те покани на вечеря и да се съгласиш да станеш част от нея.

Правил съм тази грешка и то повече от веднъж, уви. Приемал съм преди повече от 20 години в дома си телевизионен екип на ( на БНТ ) в периода, когато от правителството на Мултигруп с мандата на ДПС искаха да ме изгонят от БТА по противоконституционен начин. Уж за интервю бяха дошли, но от изпълнението на поръчката се видя, че чрез визия ( представете си размазана физиономия след съответното снимане и клатене на камерата) и манипулиране на контекста ме направиха почти буквално на маймуна. Години по-късно са ми прилагали този трик в телевизионния бълвоч “Сигнално жълто” с подобно снимане на публично място. Или пък в “Уикенд”  “майсторите” на манупулацията в медията на Пеевски се възползваха от наивното ми съгласие за интервю ( от което изрязаха брутално цели пасажи), за да могат на половин вестникарска страница да изложат “другата гледна точка”, преписвайки от интернет някои от най-знаменитите гадории, разпространявани по мой адрес. Във в. “Шок” също имах глупостта да откровенича в годините, когато след напускането на БТВ нямах никакъв излаз към публичността. И до ден днешен ми се вменява “признание” за голямото ми доброволно желание за сътрудничество с ДС, базирано върху онова “шоково” интервю. Е, след всичко това, съм си направил съответните изводи…

Руснаците имат една опортюнистична поговорка, според която трябва да виеш заедно с вълците, щом си между тях. Мога само да вметна, че спасението от тази оцеляваща тактика е да не попадаш в тяхната компания, а да ги избягваш поне до момента, когато не започнат да ти нападат стадото и се наложи да им отвършен подобаващо.

Българското стадо обаче се води от вълк в овча кожа, който е известнен с номера си да вади от паметта си вълчи интерпретации на всеки контакт, който е имал с теб в случай, че си му застанал на пътя или просто си го ядосал малко. Щом “разлюби” някого, нашит премиер започва да припомня как същият някой му е идвал на гости, поздрававял го е с есемеси, носил му е цветя в болницата веднъж, пращал му е благодарности или му се усмихнал, казвайки му “добър ден”. От подобни ситуации Бойко Борисов умее и обича да вади “компромати”. Спасението е само едно: никога да не му падаваш пръст, за да не ти отхапе ръката.

Така е и с “братушките” пропагандисти, изпращани в България уж като журналисти, а всъщност от тях може да се очаква само да направят това, което в големи количества бълват руските медии под диктовката на Кремъл: долнопробна пропаганда. Да се напъхаш между техните шамари с благородното намерение да им се противопоставиш и да внесеш малко истина сред водопада от лъжи, е не просто наивно, но е направо контрапродуктивно.

20 мнения за “Руската пропаганда вие срещу България с български акцент”

 1. ГНУС!

  А по повод тов. доцэнт марыя пырговна попаднах на следния документ, изглежда фрагмент от протестно писмо някакво:

  “НИЕ, кралските кобри, австралийските тайпани, габонските отровници, кроталите, гюрзите, пепелянките, усойниците и др. наши родственици от различни видове категорично протестираме срещу нехуманното и жестоко отношение към нас, проявяващо се в показването по медиите на доцэнт марыя пырговна, която чрез виртуални секрети през екрана предизвиква смъртоносни реакции сред нашата популация и необратими психически увреждания от преживяния ужас у малките ни, възпитавани в нашия хуманен свят, изобразен на това видео.

 2. Точно по цитата на руската поговорка и Вашето допълнение към нея, господин Инджев, относно спасението от този контакт с вълците мисля, че е дошло времето, когато тези вълци, не само искат а вече изяждат стадото и трябва подобаващо да им се отвърне.
  Такъв повод са президентските избори.
  По повод на изборите, ето как вече прецакаха избирателите в Германия.
  Оказа се, че нови избирателни секции не можело да бъдат открити, защото Германия не иска такава заявка да бъде направена две седмици преди изборите, а най–малко месец преди това!
  Целта е да се организира административен контрол и освен това, възможности за защита на избирателите.
  Германия не е научена да се вземат и оттеглят решения от днес за утре, както му скимне на някакви си Борисов или Ердоган.
  А Как е възможно в една такава голяма страна да бъдат направени избори само в градовете Берлин, Мюнхен, Франкфурт, Мюнстер и Хамбург, евентуално Брюксел? (може да съм забравил още някой град, но това не променя становището ми).
  От това следват за много българи едно– до двудневни пътувания, така, че чао гербери, до тука с вас и то окончателно!

 3. Малко ретроспективно четиво за бандитските комунистически проститутки от БКП:
  https://inforesist.org/strana-prosto-umerla/
  Както се вижда, цялата социкономика на “великата” им метрополия СеСеСеРе направо е унищожена до такава степен ,че се е налагало да се въведе снабдяване на селата(!!!!!) с храна, а не само на градовете. В самото начало на 80-те, преди Горбачов и Чернобил!!!!!!
  Ако терористическите паразити от БКП ги е издържал няКОЙ – то това преди всичко е ограбеният от тях български народ, чрез “национализация”, “колективизация” денацинализация …… и ВСИЧКО наведнъж, а не нефта от колониалната им метрополия. Наскоро А.Дончев показа документи от архивите, в които се сравнява цената на нефта от Либия и СеСеСеРе. И докато кадафи е продавал нефта за НРБ за около 20 долара на тон(не барел!!!), то “братушките” са ни го продавали с 20-30% по-скъпо от либийците!!!!!
  За какви глупости говорят зомбираните ГЕНетично лумпенизирани проститутки от БКП?!?!?!
  Те са ги писали тези архиви, и там черно на бяло са написали , че либийският, алжирският, иракският нефт са ПО-ЕВТИНИ от сАвеЦкият им нефт!
  Ако са давали някакви отстъпки на нефта – то това е било за препродажбата му в полза на лично на властИМОТните колониални им жрици от БКП и ДС!
  П.П. А колкото до “недоволството” на сАвеЦките путински пропагадни шлюхи от подчинените му “медии” , които са недоволни от доматите ни, -да си ядат нефта! И без това ги изкупуваха под себестойност в продължение на 50 години.И така селското стопанство, както и другите отрасли в НРБ, работеше на ЗАГУБА, и си остана недофинансирано и след 1989г. до влизането ни в ЕС, когато започна субсидирането му.Както и всички други отрасли. Но особено видимо е при земеделието,което 1250 години(до 1944г.!) винаги е било основен отрасъл в България.
  И комунистическите мутри , които никога не са работили земеделие през последните 70 години, а основната им “работа” беше “партийната” и АБПФК, се вайкат , че гасударите им от СеСеСеРе са ни изкупували “боклуците” , а са ни давали нефт?!?! И ако няКОЙ е произвеждал “боклуци” в НРБ ,то най-голямата вина за това е в тях. Защото те са назначените колониални ТОТАЛни МОНОПОЛни “държавни” КАПИТАЛисти , и те отговарят за “качеството” на произведената от тях “продукция”.
  И в шизофренична си каскетска и лумпенизирана тъпотия повтарят до припадък ,че по “тяхно време” всичко им било хубаво , и даже продължават да изпитват носталгия по него, а в същото време казват ,че тогава произвеждали “боклуци” , които продавали за драгоценният нефт на гасударите им?!?!?!
  Уж всичко било ОК, и даже искат да си върнат презрелият им социализЪм, а пък сами казват ,че цялата им “икономика” е произвеждала само боклуци, които никой не искал да купува, а само метрополията им?!?!?! По голяма шизофренична глупост едва ли няКОЙ може да измисли!
  Тяхната “икономика”, – НЕ българската! Защото освен тях в НРБ нямаше друг КАПИТАЛист, който да изнася “боклуци” от НРБ! Те бяха(и са!) КАПИТАЛистите, а всички други в НРБ бяха “пролетариата” ИМ!
  П.П.П. И поради това ,че метрополията им плащаше жълти копейки, пардон, в “конвертируеми” рубли, за всички стоки от НРБ, нямаше никакви оборотни и капиталови средства , с които да се купуват съвременни технологии и производства от чужбина, и се налагаше да се крадат остарели технологии от КГБ и ДС. А ,за да се допълва бюджетният дефицит от неплащането на СеСеСеРе, се налагаше и да се поддържат контрабандни канали за оръжия и наркотици, заради валутата. Т.е. Неплащането от метрополията , водеше до дефицит , който способстваше за разрастване на престъпната ,контрабандна “икономика” на НРБ. Което продължава и след 1989г.!
  И само ,ако може няКОЙ да ни каже – ЗАЩО , след като в НРБ са се произвеждали само “качествени стоки”,- колониалните КАПИТАЛисти от БКП казват ,че са изнасяли “боклуци” за метрополията си, която “снизходително” ги е закупувала на “завишени цени” в “ковертируеми” колониални рубли?!?!?!?!
  А пък сега казват, че сме “разрушили” тяхната “качествена икономика”, пък изнасяме за целият ЕС , освен за метрополията им?!?!? Въпреки ,че дефицита в “търговията” ни с туПлер е над 5 млрд. долара!!!!

 4. Обикновен руски шовинизъм до край и без край. Докато я има русия и има продажници като тези анти-българи показани във филма, България няма да има спокойствие.

 5. Извинявам се в горният ми пост, имам предвид А. Тодоров, а не А. Дончев!

 6. Приятели, на 19-ти октомври се навършиха 32 години от убийството на отец Йежи Попиелушко от агенти на полската комунистическа държавна сигурност.
  Да си спомним за него ❤ и помълчим в негова памет…✿⊱•╮❤╭•⊰✿

  “Йежи Попиелушко е роден на 14 септември 1947 г. в село Окопи, Североизточна Полша. Родителите му, Марианна и Владислав били земеделци. Още като дете той изпитал сталинисткия терор в семейството си. След гимназията и отбиването на военната служба започнал да следва философия и богословие . На 28 май 1972 г. във Варшава бил ръкоположен за свещеник от кардинал Стефан Вишински. След това служел в различни енории във Варшава и работел предимно с деца и младежи. По-късно служел като духовен наставник в различни медицински заведения. Освен това се посветил на създаването на работнически общности. На 31 август 1980 г. отслужил първата Литургия за полското работническо движение, по-точно за стачкуващите заварчици на територията на фабриката им. Като каплан бил особено ревностен поддръжник на основания през 1980 г. независим профсъюз „Солидарност“. Блажени Попиелушко организирал един вид училище за работниците, като освен с религия ги запознавал с полската история, литература, с правни въпроси и техники за водене на преговори.
  В проповедите си той критикувал комунистическото правителство и наложеното на 13 декември 1981 г. военно положение в Полша, въведено с цел да се прекъсне нарастващото влияние на „Солидарност“ върху полския народ. На 28 февруари 1982 г. отслужил за първи път „Литургия за отечеството“. В тези свои Литургии за отечеството всяка последна неделя от месеца той отправял призиви от амвона към правителството, в които критикувал забраната на независимия профсъюз. Комунистическите управници започнали да го следят. През 1983 г. бил арестуван заради проповедите и откритата си критика към комунистическия режим, но скоро след това бил освободен. През първата половина на 1984 г. бил викан на разпит тринадесет пъти. След продължително време на шпионаж и тормоз, на 19 октомври 1984 г. бил отвлечен от агенти на полската държавна сигурност „Służba Bezpieczeństwa“. Пребили го с дървени палки, поставили краката му в чувал, напълнен с камъни, завързали го за него и го удавили в язовира на Висла до Вроцлавек, югоизточно от Бидгошч.
  Извършителите могли да бъдат идентифицирани бързо, тъй като шофьорът на каплана успял да избяга, като запомнил номера на колата на похитителите. Убийството на о. Йежи Попиелушко предизвикало в Полша мощна критика срещу комунистическия режим, така че срещу тримата агенти на държавна сигурност бил заведен процес. На погребението, което се състояло на 3 ноември 1984 г., въпреки заплахите на полицията, дошли над 600 000 души. Гробът му пред църквата „Станислав Костка“, която се препълвала от народ на неговите Литургии, се превърнал в място за поклонение. Там на 14 юни 1987 г. коленичи Папа Йоан-Павел ІІ и целуна надгробната плоча.
  Беатификационният процес е започнат на 8 февруари 1998 година. Папа Бенедикт ХVІ призна мъченичеството на о. Попиелушко и героичната добродетел на Божия Слуга на 19 декември 2009 г. Провъзгласяването му за блажен стана на 6 юни 2010 г. във Варшава от кардинал Анджело Амато. Сред многолюдното множество, дошло на пл. Пилсудски за тържествената Литургия, присъства и майката на о. Йежи Попиелушко – Марианна, както и около 100 епископи и висши държавници. Денят, определен за неговото литургично възпоменание е 19 октомври – денят на неговата смърт.
  На 20 септември 2014 г. в Париж е започнал процесът за канонизацията му.”
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  http://www.catholic-news.bg/?page_id=5582

 7. В този ред на мисли – евтино се е отървал г-н Илиян Василев. Хем е дал интервю на същия екип, хем нищо “изгодно” не са успяли да сглобят от казаното.

 8. Когато дойде часът Х (а той наближава), не бих искал да съм на мястото на русофилите дори за всичкото злато на света.

 9. Ето тема за размисъл:защо Полша е толкова напред,а ние сме на опашката?Защото процеса на съдене на убийците на отец Попиелушко започна почти след няколко месеца по-късно,въпреки режима на Войчех Ярузелски.И бяха осъдени,в това число и поръчителя им-по..лковник от Служба Безпеченства.А у нас нито Газдов,нито Юлка,нито Мирчо Спасов ама никой не беше осъден.

 10. Тъй като не знам към кого да се обърна, пускам тази информация тук, защото това е един от малкото независими български информационни ресурси.

  Моля ако някой може, нека преведе това от руски на български и нека се разпространява максимално – става дума за писмо на руски полит-затворник на име Илдар Дадин, първия човек в Русия, осъден по нов закон, който предвижда затвор да самостоятелен митинг (за това, че човек излиза и стои на площада с някакъв плакат в ръце). Ето източниците, където е публикувано писмото му:

  https://navalny.com/p/5116/

  https://meduza.io/feature/2016/11/01/izbivali-po-10-12-chelovek-odnovremenno-nogami

  Разпространението на писмото може би ще спомогне този човек да остане жив.

 11. Такива кални гнусни души имат тези антибългари, направо да ти се повдигне! Надпреварват се да се подмажат на руските бушмени и не осъзнават колко са жалки и отвратителни!
  Р. Овч. от странджанското село Воден разтяга локуми за евтината АЕЦ белене!
  А конският доктор пламен пасков даже се изписал политолог?!
  Абсолютни помияри!!!

 12. Дойче веле стряска българите с доклада “Наръчникът на Кремъл”:

  (Заради осезаемото присъствие на руски инвестиции страната може да попадне в мъртвата хватка на режима в Москва)

  Присъствието в България на инвестиции, външнотърговски обороти и недвижима собственост, които са притежавани или контролирани от руски държавни и частни компании, се оценява приблизително на една четвърт от стойността на нейния брутен вътрешен продукт. Този факт поставя България в незавидната позиция на икономиката в ЕС, която е най-уязвима от Кремъл. Налице е висок риск от злоупотреба с тази зависимост в интерес на водената от Москва агресивна политика спрямо нейните съседи. Този извод преминава като червена нишка през текста на наскоро обнародван експертен доклад със заглавие “Наръчникът на Кремъл”.

  Той е съвместна разработка на вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания и на софийския Център за изследване на демокрацията. Основната му цел е да се откроят стопанските и политическите последици от осезаемото руско финансово и икономическо присъствие в петте най-силно зависими от руски капитали източноевропейски държави – България, Латвия, Сърбия, Унгария и Словакия.

  В тях руското икономическо присъствие е близо или над критичния праг от 12 % като дял от брутния им вътрешен продукт. В драстичния случай с България този праг е надхвърлен двойно. Според авторите на изследването, подобно осезаемо присъствие, граничещо със завладяване, е предпоставка за опасно нарастване на рисковете за суверенитета и политическата стабилност на източноевропейските държави, попаднали в мъртвата хватка на режима в Москва.

  Икономическите лостове на Кремъл
  В изследването се изтъква, че за разлика от останалите четири държави, в България компании с пълно или преобладаващо участие на руски капитали са се сдобили с изключително монополно положение в редица стратегически отрасли и особено в енергетиката. Единствената нефтена рафинерия се контролира от най-голямата компания “Лукойл”, който държи над 50% от търговията с горива и произвежда една десета от брутния вътрешен продукт на страната.

  Директно подчиненият на Кремъл “Газпром” внася 97% от природния газ, а една трета от генерираната в България електроенергия, доставяна от АЕЦ “Козлодуй”, зависи изцяло от услугите на производителя на ядрено гориво “Твел”. През последното десетилетие делът на руските инвестиции в българската икономика е нараснал четири пъти, макар че, според непубликувани оценки, той е набъбнал дори 14 пъти.

  “За да поддържа руската икономическа доминация и да избегне проследяването на транзакциите си към България, Кремъл използва сложна и непрозрачна мрежа от корумпирани служители в държавния апарат и бизнеса. Тази непрозрачност е създала порочен кръг между нарастването на руската доминация и влошаването на стандартите за добро управление”, се посочва в “Наръчникът на Кремъл”.

  Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията посочва, че изследването разкрива не само механизмите за трансформиране на руското икономическо присъствие в политическо, но и прави оценка на способностите на институциите в засегнатите държави да неутрализират заплахите. “В Чехия е възприета подробна стратегия за национална сигурност, която разпознава подобни опасности – например риска от монополизиране с помощта на руски капитали на цели отрасли на икономиката и подчинението им за целите на политиката на Кремъл.

  В най-застрашените от руско политическо и икономическо влияние страни – като България и Сърбия, подобни управленски стратегии за минимизиране на риска не съществуват, а институциите просто не разглеждат подобни опасности като заплаха”, изтъква Стефанов. Той дава за пример Латвия, където принципите за добро управление – върховенство на закона, прозрачност и борба с корупцията – са се развили като институционална култура в много по-висока степен. Това дава възможност изложената на изключително силно руско икономическо влияние и натиск прибалтийска република да се справя по-добре от България с опасностите, които носи приливът на руски инвестиции.

  В България лобирането в полза на руските корпоративни, търговски и финансови интереси се проследява в обществените поръчки, в управлението на държавните предприятия и големите инфраструктурни проекти. Налице са драстични опити да се заобиколи европейското законодателство заради несъвместимостта му с прокарването на руски бизнес-начинания. Ето защо е наложително правомощията по проследяването и контрола върху изграждането на големи инфраструктурни проекти в “слабите звена” на Обединена Европа да бъдат предоставени на европейски институции като Антимонополната комисия и службите за финансово разузнаване и борба с измамите, гласи един от изводите на българо-американското изследване.

  Целите на Кремъл
  Няма никакво съмнение, че Москва се стреми да използва руските финансови потоци към слабите звена в Европейския съюз. Целта е да бъдат овладени ключови отрасли и да се изградят подчинени политически и бизнес-елити, твърдят авторите на “Наръчникът на Кремъл”. Целта е не само да бъдат блокирани неудобни за режима и придворния му олигархичен кръг общоевропейски позиции, но и да се създадат лостове за трайно въздействие на руската политика върху европейските институции. В посветената на България част от изследването пише, че за да поддържа руската доминация в страната и да избегне вторачването в правените към нейната икономика транзакции, Кремъл използва сложна и непрозрачна мрежа от подкупни чиновници в държавния апарат и влиятелни брокери в бизнес-съсловието.

  “Условието за непрозрачност на транзакциите стои в основата на порочния кръг между нарастващото руско икономическо влияние в България и сриващите се стандарти за нейното добро управление. Руското икономическо влияние в България може да се оприличи на състояние, граничещо със завладяването на страната. То позволява на руските държавни и частни интереси да влияят върху посоката, избрана от българските правителства. В случаите, когато Европейския съюз или НАТО призоват София да предприеме противоречащи на руските интереси стъпки, българското правителство попада под огромен натиск от страна на проруските партии и на влиятелни бизнесмени. Те са в състояние да мобилизират мощен инструментариум за въздействие в полза на Русия”, пише още в “Наръчникът на Кремъл”.

  Според икономиста Красен Станчев, в България има малочислено, но могъщо ядро сред “силните на деня”, което не е отблъснато от Русия – дори след агресията срещу Украйна. “Проблемът е, че тази малка група има широко политическо представителство в Народното събрание – депутатите от всички парламентарни групи с изключение на няколко души от Реформаторския блок. Това води до пресищане на “пазара” на услуги по обслужване на руските интереси в България. Което пък допринася за драстично падане на “цените”, които вече са по-ниски дори от съответните “такси” в страни като Босна и Херцеговина например. Така Русия си спестява немалко средства в процеса на корумпиране на българския политически елит”, гласи тъжното заключение на Красен Станчев.

  Източник: Дойче веле

 13. Г-н Инджев, изглежда Боко следи подробно вашия сайт, в който преди седмица имаше коментар за поставяне на двата беленски реактора в Музей на мега-грабежите над България. Та същия ден по-късно се изказа, че въпросните реактори трябва да се насочат към Козлодуй и че нямало в Музея да ги пращаме ( разбирай по остарялост)…
  П.С. Иначе, да споделя идеята на един приятел – Рецепта за просперитет на нашата ограбена и полъгана България. Той казва:
  – Тони Блеър е свободен! Срещу една заплата от 30 000 ще оправи България за 1 година…

 14. Към Bif:

  Не е съвсем по темата, но понеже не искам да пиша отделна статия по въпроса,за да не се окажа подведен и да подвеждам други хора, задавам тук въпроса: някой знае ли нещо повече за това проучване, според което Трайков отива на балотаж?
  Досега не съм реагирал на подобни предположения, които се появяват в собствени анкети на сайтове със своя аудитория. Но този път твърдението е публикувано в БЛИЦ, един много меко казано вражески на реформаторите , окрито путинофилски сайт.
  http://www.blitz.bg/news/article/459254

 15. До Димитър: Тоя същия помияр (пп) редовно трови мозъците на българите в интернет. Преди време обясняваше колко хубав бил животът в Беларус и Чечня! Идиот на осма степен!

 16. Ако в тази държава имаше достатъчно гласоподаватели, които да изпратят Трайчо Трайков на балотаж, нямаше да му се налага да се кандидатира – отдавна да сме нормална държава…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.