Залезът на ГЕРБ може да започне от реформаторски пробив в седмия по големина град

Обновена със следното : http://offnews.bg/news/Izbori_18760/IAnka-Takeva-vikna-uchilishtni-direktori-na-sreshta-s-kandidat-kmet-na_639059.html

Българските медии обичат да правят от извънредните избори в отделно селце водеща тема в новините си. Търсят “мъдри” тълкуватели, правят обобщения и ангажират мобилни екипи да предават от мястото на събитието. В този смисъл препоръчвам да следим какво се случва на едни избори на 6 ноември , които могат да се окажат близки по своята символична важност до президентските и по-важни в това отношение от гласуването за референдума.

Става дума за предизвиканите от недоволните граждани избери за кмет на район “Младост” в София, които за избирателите от този район ще бъдат съчетани като трето допитване до тях в един и същи ден чрез гласуването за президент, референдум и кмет.

Знаете ли, че “Младост” , с неговите повече от 120 000 жители, е всъщност седмият по големина “град” в България?

По скромното ми мнение на човек, живял 18 години в този квартал, той е представителен за средната класа в София и България ( тук червените шамани не могат да настройват своите червени ескадрони срещу “реститутките”, като в централната част на града).

Започнах не случайно този текст с акцент върху очакването как изборите в “Младост” ще бъдат отразени в медиите. Защото медиите у нас са попили през годините на неспирния победен изборен възход на ГЕРБ “мъдростта” да не пречат на този успрем. Или поне да внимават как се държат в рискови зони, какъвто в момента се очертава за ГЕРБ  случаят в “Младост”.

Там на изпитание е поставена “непоклатимостта” на гербаджийската доминиция и то от страна на Реформаторския блок. Ако кандидатът на реформаторите Людмила Божилова стигне до балотатаж, каквито очаквания има, тя с голяма вероятност ще победи спуснатата административно от ГЕРБ непопулярна Мария Илиева, служител в министерството на енергетиката и жител на друг квартал.

И в “Младост”, както на национално ниво, БСП дефилира на изборите с бивш генерал, който при това е откровен другар, а не “скрита лимонка” от рода на Румен Радев. Стефан Стефанов вече веднъж е губил избори от ГЕРБ за същия пост.

Предложената от рефрматорите Людмила Божилова не само не е “парашутист”, не само е родена, израстнала и живееща в квартала, но и от 13 години ръководи сектор “Образования, здравеопазване, култура и социалани дейности” в общината, която е столичен шампион по наситеност с детски градини. В този “град” проблемът с местата в детските градини е решен. Заслугата е на сектора, рэководен от Людмила Божилова. Ако тя се изправи срещу “пришълец” ,като Мария Илиева, с нейния профил на партийно назначение, вероятността РБ да направи пробив срещу ГЕРБ в седмия по големина град в България е повече от реална.

Резултат с изображение за Людмила Божилова Младост кандидат за кмет снимка

Практиката досега показваше, че центърът на София задава тона на политическите настроения в столицата и страната. Кварталите бяха превърнати постепенно в крепости на ГЕРБ. “Младост” не е изключение или поне не беше. Ако обаче се случи промяната, това би имало разтърсващ ефект за окопалата се почти навсякъде гербажийска доминация в местната администрация. Ще има политически ефект далеч извън рамките на “кварталната” значимост и ще даде отражение върху националните нагласи като предвестник на един залез на гербаджийските популизъм в сблъсък с автеничното дясноцентристко изтрезняване.

13 мнения за “Залезът на ГЕРБ може да започне от реформаторски пробив в седмия по големина град”

 1. Птичките от източното изложение от десетилетия бяха напъхани в кафези-клетки.Външно погледнати изглеждаха ,че образуват желязна завеса ,а светлина и птичи песни идващи от вън трудно проникваха .Затворени така сякаш за вечност , те се изненадаха ,когато един ден всички клетки бяха отворени.Такъв неочакван подарък ,свободата , получена без особени усилия никоя от тях не очакваше.Затова , повечето птички излязоха от клетките си и без носталгия отлетяха колкото се може по-нависоко и по-далече от тях.Едни от тях бяха летели и преди да ги затворят , а други никога не бяха летели , но се справяха .Само една птичка –българската не полетя.Тя излезе пред клетката , поогледа се , погледна навътре ,навън , навътре, размаха колебливо с криле уж иска да полети , но дори не се вдигна и след колебанието се прибра отново в клетката.Там си беше свикнала , на сигурно .Носеха и зрънца , слагаха и вода , е колкото да оцелява , но за лежане по цял ден – толкова дават.Другите птички прелитаха около клетката и ,и я викаха да се присъедини към тях , но птичката не искаше , дори за да не се срамува , че на отворена врата не излиза от клетката, сама си затвори вратата.Българската птичка обясняваше на другите как Ричард Ран – задокеански пратеник на белоглавия орел и пречи да лети , като прави заговори и , и мокри крилата.Но когато Ричард отлетя ,се вида ,че не това е причината.После птичката взе да се оправдава ,че се опитлала в кълчищата ,”като пиле в кълчища “.Наистина , като на затворнички , на птичките им бяха дали да лежат на кълчища , хем да им е топло , хем да се опитлават и да не бягат .На българската птичка и беше хубаво в кълчищата , щото освен себе си можеше да опитлава и другите. Тя да не лети , но и другите да не могат и да са в клетките, това и беше дори приятно занимание , а пазачите и даваха зрънца – бонус предателство.
  То ,че се беше опитлала здраво се виждаше от всички птички , но въпреки това я причислиха към ятото на ЕС, нали все пак се водеше за птичка макар да не лети и да си стои в клетката.
  Така намериха начин да я хранят от фондовете си , защото пазачите вече ги нямаше да и дават затворнически зрънца .
  Един ден до клетката на българската птичка долетя гасконски петел.Повечето си мислят ,че петлите не летят, но се лъжат.Специално тази порода петли летят като гълъби.За повече от два века , тези петли усъвършенстваха летежа си постоянно и дадоха пример и на други птици .Но нищо не идва на готово и докато полетят , им рязаха главите не с нож , а на конвейер с гилотина.
  Какво ли знаеше българската птичка , за цената на свободата , след като я получи наготово и не политна.
  Та гасконският петел ,влезе в клетката на опитлалата се българска птичка , позавъртя се тук там , поогледа , и каза- “Ти че си е опитлала здраво в собствените си интриги и некадърност се вижда , а и го знаеш.Но не това ти е само проблема да не можеш да летиш.Ти си яла от гнилите ябълки във фруктиерата и сега си болна.Изхвърли гнилите ябълки! Остави само здравото , а ние ще ти помогнем!”
  За съжаление , в българската фруктиера ,вече не беше останала здрава ябълка .Всичко беше заразено , от чистачката на клетката , та чак до началника на клетката ,когото наричаха Бог- БББ. Всъщност той БББ не даваше да изхвърлят гнилите ябълки , щото така по-лесно управляваше клетката затвор- с нелетящи птички .А и самия БББ не можеше да лети !
  Да внесем яснота за болестта на българската птичка.Когато в една фруктиера със здрави ябълки , внесете една загнила , много скоро тя заразява и другите и те загниват.Започне ли да загнива една ябълка оправяне няма , гние и отвън , но и отвътре.Затова трябва да се изхвърлят бързо .Реакцията е верижна, така наречената “мафиотска нишка на загниване ” .Заразената се допира до другите , те се заразяват и заразяват следващите и така заразата продължава да трови.Този процес унищожава всичко във фруктиерата, накрая всичко е само гнили ябълки , както е сега в клетката на българската птичка.Някои за да предпазят ябълките си , пръскат с препарати против гниене , варосват , съхраняват ябълките в талашит , или хартия ,за да не се допират и да не си предават зараза и червеи.Но българската птичка , явно не е направила това и сега си бере гнилите плодове.
  Но какво всъщност е заразата .В теорията на болестите се нарича Филчевизъм ,или по народному Татарлък.Старите хора казват не лъжи , ще ти излезе Татарлък на челото.Именно поради това се получава и ефекта на “мафиотска нишка на загниване ”.Бацилът който причинява тази болест се нарича Кнституционна Велчевия.Но конституционна не идва от конституционен съд , ами от конституция – структуриране.А структурирането, организирането на българската клетка е порочно , основано на , безотговорност , некадърност, простотия , крадливост , лъжа , алчност, продажност , предателство, пасивност .За кратно наречено по народному – Цацомания(от латински – Цацомна – паразития)
  Цацоманията е български щам на болестта – Кнституционна Велчевия и свободните птички наблюдават внимателно рецидивите на болестта в българската клетка.
  Видимите последствия, освен излизане Татарлък на челото придружен с Цацомно изприщване , водещо и до одрискване , са натрупване на критични стойности простотия .
  Експериментът и наблюденията продължават , кой ще оцелее не се знае , я птичката , я камиларя ,я кучетата от кервана , я цъфнали налъмите, ……… докато се излекуват !
  Или пък , вълшебник лечител от жк.Младост , да даде пример как се изхвърлят гнилите ябълки !
  Де късмет това да се окажи заразно !

 2. (малка поправка) Г-н Инджев залезът на ГЕРБ вече започна през 2015 г. в 12-тия по големина град с ~90000 жители (а.к.а. район Красно село в Столична община). Там в родния ми квартал Христо Апостолов 3-то поколение жител на квартала успя да победи кандидата на ГЕРБ на втори тур с желанието на много мои познати за промяна…дано и в Младост се случи същото!

 3. Червеният генерал, когото БСП издига в “Младост”, е млад, енергичен 77-годишен кадър на столетницата. Цялата си служба “ф имито на Родинътъ” е изкарал в РУМНО (военното разузнаване по времето на соца). Завършил е курсове на ГРУ във “виликата” съветска страна. Специалистите по агунтурно вербуване смятат, че всички български офицери, учили в СССР, са били вербувани като агенти на ГРУ и поетапно са активирани при необходимост. Въпросният генерал изригна с комуноидни изказвания малко преди да бъде номиниран за кандидат-кмет от партията-масов убиец.

 4. Работих с Люси Божилова три години в СО – район “Младост”. Иключително всеотдаен, работлив, коректен, компетентен и приятен човек. Все по-рядко в общинските администрации, изтърбушени от гербаджийската наглост и некадърност, се срещат подобни млади срециалисти.

 5. Много хора си казват. Не съм виждал Бог и не искам да живея със остарели разбирания. Аз съм модерен човек, който активно живее и няма време за вяра или невяра. Зная, че гърма е разряд на статично електричество, облаците са водна пара а вятъра се ражда от разликите в температурата на студения и топлия въздух! Зная, че земята не е плоска и че е създадена от вселенския взрив и е изстивала милиарди години, докато на нея се появи първата маймуна, която постепенно се е изправила и е почнала да мисли и да говори. Благодарение на Дарвин и много други прекрасни учени, никой не може да ме излъже, че света и човека са създадени за 6 дни. Науката е донесла толкова много блага на човека. Извадила го е от пещерите и го е поставила на върха на хранителната верига! Как да не се радва човек! А религиозните маниаци са горили на клада учените, за да скрият истината и да спрат прогреса на човека!
  И Аз ще кажа Браво! Ума на човека наистина постигна познанието, необходимо за добър живот! Добър живот ли казах ??? Ето тук моя разум почва да си задава въпросите на които няма отговор! И няма и да има, защото в сложната формула на живота, съвременния човек наистина е изключил нещо! И поради тази причина ние нямаме добрия живот, който разума ни иска да ни даде! Ние изключихме еволюцията на сърцето, изключихме еволюцията на съзнанието, че Доброто е по-силно от злото, защото е съзидателна сила. А когато ние изключим от модерния си животец тези неща, те бързо загубват смисъл за нас! Добрите хора стават в очите ни глупави наивници, неразбиращи закона на джунглата! Абе направо си ги гледаме с насмешка, съжаление и съмнение да не би да им хлопа дъската. Ние вече не изпитаваме нужда да правим добро ей тъй от душа, заради самото добро, за да го има и да е повече. Ние вече не можем да разберем смисъла на милосърдието и прошката! И точно по тези причини ние не искаме и да чуем дори, че преди 2000 години на земята се е родил човек, който е лекувал човека само с докосване, че е съживявал мъртви и че е казвал, че е дошъл да ни спаси, че той е нашия Спасител Христос и че е син Божи! Не са го повярвали и тези, които го хвърлиха на Кръста и след това потопиха в кръв последователите му! А тези последователи искаха само едно. Човек да бъде за човека брат или сестра и да се учи на това, което най-много ни липсва сега! И когато все пак загрубялата му душа проплаче в безсилието си да живее онзи живот, който иска, тя си казва, ехх ама ако бях сигурен, ако бях го видял, ако беше дошъл при мен да ми даде напътствия, щях да се променя и щях да повярвам! Ако беше ??? А всъщност Истината е толкова близо до нас, че направо ни диша в лицето! Само трябва да си отворим сърцето и да почнем да обичаме! Това е достатъчно за да се роди в нас силата на вярата, която ще ни постави на пътя на Спасението.

 6. Успех и дано в други столични квартали има пробуждане

 7. Рядък случай рубладжийската помиярница “пыГ” да публикува нещо такова за своята Матушка.
  Любезно адресираме информацията към всички славословци на “руския мир” с неговата “здрава нравственост”, “консервативни ценности” и пр. парцали на кремълската пропаганда!

  http://pik.bg/%D0%B2-%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3-%D0%B5-%D1%83%D0%B6%D0%B0%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%B2-news600250.html

 8. “Малко” терористическо отклонение, адресирано съфорумците ,които биха се заинтересували :
  https://inforesist.org/glavnyiy-terrorist-evropyi/
  Терористическият кагебистки лениградски бандит поддържа своите терористични “братушки” – ИДИЛ, Хизбуллах, Хамас, халифати, сръбските бандити от Времето на милошевич………….
  Или както мъдро го е формулирал народа: кАжи ми КОИ са ти “приятелите”(аверите в братвата!), за да ти кажа КОЙ си и ТИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.